Отвориха се 5000 свободни работни места

Ние няма да създаваме условия за професията „социално слаб”. Това каза министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов по време на пресконференция, предаде агенция "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Отвориха се 5000 свободни работни места | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАПИТАЛИСТИТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ИСКАТ! БАЧКЕРИТЕ НЕ МОГАТ ДА РАБОТЯТ! И НАКРАЯ ПОСРЕДНИЦИТЕ-МОШЕНИЦ ПАЗАР В БЪЛГАРИЯ Е ИЗРОДЕН!

Съжалявам, my boy, ама Ники д. е в общи линии прав. Изобщо много ми е подозрително, когато някой каже, че за него няма никакви тайни в някаква област. Всъщност ти асимилира ли какво точно означава никой компютър не може да ми се опре - нито хардуерно, нито софтуерно. Хайде прочети си пък мъдростта и после я кажи по по-нормален начин.

На вниманието на Ники д. Подобна глупост може да се роди само в главата на Ники д.

Не мога да цитирам точно кой специалист от Германия, след като се запознал с дейноста на Бюрата по труда им препоръчал учтиво да ги затворят и с всички освободени средства от това да иградят десет перфектни завода, добре районирани, които да бълват продукция с осигурен пазар и то в чужбина.

Добре си го казал, първо ще похарчат парите за квалификация на кандидатите за работа, и после ще дадат по 240 лв минималнаработна заплата, като оправдание , че сме в криза. Непрекъснато се тръби в пространството да запазим доходите или ще има намаление на заплатите и това от м-во на Труда . Докога с тия маневри.

Когато съм кандидатствал преди години за работа в чужбина винаги са ми отговаряли и то по най-учтив начин...Например: За съжаление не можем да Ви приемем на работа в момента поради...Може би след известно време...Благодарим за проявиния интерес към нашата фирма. Това при нас е пълна пародия...

Насам народе, 5000 работни места чакат. Само не казват какви заплати ще им дават, защото това са подробности. Да заеме едно от тия места социалния министър и след седмица ще го попитам доволен ли е от положението си.

Няма персонален компютър, който да ми се опре - независимо софтуерно или хардуерно. Ако подобна глупост си писал и в CV-то, напълно нормално е да не ти се обади никой. Все едно да пишеш - шофьор съм и мога да карам всичко (кола, камион, влак, самолет, кораб - без значение). Няма такъв пенкелер ;)

Това е само на приказки.Къдем е тази работа защо не цитира Тотю Младенов,или трябва да се похвали правителството

браво за този министър и уууу - за бизнеса-българския сельовски бизнес

Това сигурно са местата, обявени в джоб.бг или други подобни и безсмилени сайтове. Предлагат ти заплата от по 400 - 500 лв, а трябва да знаеш 2 езика, да си на 25 и да имаш 10 години стаж :-) Относно доброволното напускане, искам да Ви кажа, освен ако не знаете, че в България това е едно безпрецедентно разчистване на сметки на лична основа - напр. в БТК Виваком, много добри специалисти са принуждавани да напуснат, защото са реална заплаха за далеч по-некъдърните си шефове. Ако не ми вярвате, питайте някой Ваш познат от БТК. Дирекция ЧР пак в същата фирма е една пародия, ако и на това не ми вярвайте, пак питайте някой познат от БТК. Абе тия в БТК имат дори ... генерален секретар, майко мила .... :-)))) 10.11.2009 г. Един от митингите, 20 години по-късно :-)

няма дискриминация, вярно е - има крилатато правило -наш човек . ДА! 20год.след 10-ти ноемвр.1989г. това остана непоклатимо в администрацията. А в малкия град - какъвто е моят случай, с 2 висши образования - няма шанс за нещо повече.Ако те вземат на работа - всеки иска да му вършиш работата, щото другите незнаят, но знаят да получават заплата често пъти мн.по голяма от твоята. И при тая безработица и безизходица в малкия град - мълчиш и търпиш. Моля се на Бога да издържа , да не се поболея и да се срина. Че няма оправия ...няма...а тогава бях студентка , абсолвентка и се надявах ...МЛАДИ И СПОСОБНИ ХОРА, НАДЕЖДА ВСЯКА ТУКА ОСТАВЕТЕ И по света щастие дирете

Съгласен съм с мненията на останалите форумци. Пращам си СВ-то редовно, а от март никой не ми се е обадил дори да ме покани на интервю. Ей така, поне да ме види що за дзвер съм. А това министерство е напълно излишно според мен. Тези 5000 места ако не си ги измислил то сигурно ги е видял написани на тавана. Само и само да има какво да каже на еврочиновника.

Я не ми се хвалете с тези мизерни местица за неудачници! Когато Васил Божков си прати сина на едно от тях до живот, тогава и аз ще се хвана...но не преди това!!!Ха-ха-ха.....

Параграф 22 - агенциите нагло признават че търсят млади - но дали са квалифицилани ?

Тези свободни места дали не стоят не заети ,защото бизнесът не плаща достатъчно?

Значи масова практика е при съкращения работодателите да принуждават работниците да напускат по взаимно съгласие. Така се избягва регистрацията в бюрото по труда и освен неплащането на социалните помощи (ако лицето има право на това де) им се отнема възможността за преквалификация. Така че получава се един омагьосан кръг, но аз не виждам тъпунгерът от снимката да се е притеснил особено. Той се загрижил да не създава условия за професията социално слаб. Готин ти ако ги създаваше тези условия можеш лесно с едно декретче да ги отмениш (както у управлявал другаря Улянов в началото), но не би. Какви усилия, какви 5 лева. Хора които не са регистрирани в бюрата по труда реално са извън официалната статистика. В момента имало 5000 свободни места, а колко работни места има ли представа минитърО са закрити?

Добре, има свободни 5000 работни места, но.....въпроса е, че отиваш на интервю и се оказва, че искат някой с определен трудов стаж- о.к., но за да го имаш този трудов стаж, някой трябва да те приеме на работа и да го натрупаш. И така, има свободни работни места, има хора, които искат да работят, но някой трябва да им даде шанс да я вършат тази работа. Как ще покажеш, че можеш да се научиш и да бъдеш качествен служител като написвайки си CV- то вече знаеш, че няма да си одобрен, защото никой не би седнал да те учи как да работиш това което искаш да работиш.

На 32 години съм. Компютърен специалист. Няма персонален компютър, който да ми се опре - независимо софтуерно или хардуерно. Изградих Лан-мрежата на цял квартал само с двете си ръце - без чужда помощ. От три години непрекъснато изпращам СиВи-то си - вече може би на над 100 фирми, които уж търсят специалист като мен. Досега - нито една фирма не се поне обади, за да каже, че не ставам за предлаганата работа. Пълно мълчание. Щом си по-възрастен от 27 години, си вън от играта. Дискриминация обаче нямало. Да, няма дискриминация, но в белите държави - в ромска България - дискриминация Колкото ти душа сака!. Налага се да напусна тази държава. Ще оправям компютрите ви дистанционно - на двайсеторно по-висока цена от тази, която сега ми отказвате...

има само слаби,неподготвени социални работници.

Да,сугурно ги има тези 5000 свободни работни места.НО,абсолютно съм сигурен,че голяма част от тези работни места са от работодатели,които искат да им се работи много и качествено за малко пари,несъответстващи на свършената работа.Та тези работодатели да имат по -голяма печалба за себе си.А с мнението за професия ,,социално слаб ,,съм съгласен с министъра.Няма срамна работа,или непрестижна професия.Но всяка работа трябва да има адекватното заплащане.Иначе си е чисто порно.

bas darja 4e mestata sa v trudni uslovia i tejak trud.

Напълно съм съгласен с Алекс; До Мен явно е пропуснал в основното училище урока за метафорите: разбира се, че не съм писал въпросните думи в СиВи-то.

Я не ми се хвалете с тези мизерни местица за неудачници! Когато Васил Божков си прати сина на едно от тях до живот, тогава и аз ще се хвана...но не преди това!!!Ха-ха-ха.....

И кои са тия 5 000 работни места?! Толкова инженери стоят без работа!