Без промени във възрастта за пенсия

Нито тази година, нито следващата година ще бъде обсъждан въпросът за увеличението на възрастта за пенсиониране.

Обратно в новината

Коментари - Без промени във възрастта за пенсия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам 38 год.трудов стаж но нямам необходимата възраст за да се пенсионирам и да се радвам на внуците си Докога ще се подиграват с този измъчен народ - нека кажат че изобщо няма да има пенсиониране. но за всеки случай да продължават да си удържат необходимото.Поне осигурете катафалки да минават и да ни събират от работните места. НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ...НЯМАТЕ ЛИ РОДИТЕЛИ И ВИЕ - КОИТО ИЗМИСЛЯТЕ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ -

Говорим си с колежките, че надали ще се пенсионираме. Аз съм на 53 години и като си направих сметка, че трябва да се пенсионирам на 63 чак се уплаших. Това са цели 10 години. Та ние сега сме смачкани от работа и грижи, от страх дане останем на улицата. Ами младите хора какво ще правят. Да ходят по чужбина ли? Така ги тикате още повече да бягат. Ами аз ще забравя за къде съм тръгнала на тия години. Работата ми все пак е отговорна. Завеждам административно-стоп отдел. МОЛЯ ВИ, НЕ НИ ОБРИЧАЙТЕ НА ГИБЕЛ. Оставете ни поне на 60 да се пенсионираме. Колко живот ни остава след 60-те?

Един от начините заудължаване възрастта за пенсиониране-ДОБРОВО от трудоспособните българи-мъже и жени е: МТСП незабавно да въведе ПОЧАСОВОТО ЗАПЛАЩАНЕ-аналогично до средно-европейскот евро,;увеличи заплащането на ИЗВЪНРЕДНИЯ И НОЩНИЯ ТРУД-сега е 2лв за цяла нощ????;да се въведатстимулиращи бонуси-за празници, при работа във вредни и рискови условия на труд;увеличете минималната заплата -по браншове;вдигнете ОСИГУРИТЕЛНИЯ СТАЖ-за работещите пенсионери-1г. доп .трудов стаж-за 3години-ОСИГУРИТЕЛЕН и много други стимули за работа след пенсионна възраст и за отказване от пенсия-по-късно пенсиониране!!!!Дейс ,г-да МИНИСТРИ!Иначе- НИЩО не правите!Язък Ви за дипломките....

сила си на 68 год, бе посеркоооо.Нямаш пари и за памперси ми чакаш на децата.Избрахме си ги, ще ги ручаме герберите, до другата преебушка(избори)

За ваше сведение майка ми е безработна от еднагодина и в края на годината навъшва 57г. Жената от сега е отчаяна какво ще прави още 3 години без доходи. когато разбра, че се вдига пенсионната възраст съвсем се отчая. Та при този праг на безработица в България не ви ли е срам да обричате хиляди възрастно хора на глад за да може господин Дянков да си закърпи бюджета. Личи си , че този експерт не е живял дълго в България и малко се интересува от проблемите в страната.

DOKOGA ZTE LAZETE PREMAXNETE GLYPAVOTO TO4KYVANE

Първата антикризисна мярка следва да бъде увлонението на Христосков.

За твое сведение, при социализма и мъжете и жените се пенсионираха на 55 години.

Не се изживявай като ГЕРБ и не говори от името на всички. Явно не знаеш, че социализмът не се провали, а беше предаден от чифут Горби и чифут Калугин от КГБ. Ясно! Ако не вярваш питай бат Бойко. Социализмът, заради предателството, загуби битка, но ще спечели войната. Защото хората знаят, че е възможен и друг свят - достоен, честен и справедлив за всички - свят при който няма бедни и богати, няма експлоатация и ограбване на честните хора, няма войни, властва законът, защитаващ правата на трудовите хора, а престъпниците, мошениците и мародерите са зад решетките. Деца не е трудно да се правят, ама я кажи с какво да се отглеждат - тях зрелища, лозунги и приказки не ги хранят. А и какво стана с децата, отгледани от социализма, знаеш ли? Прогониха ги чифутите демократо-клептократ в изгнание - да слугуват на чужди нации. Нееее българката роби не създава, нито гейове, проститутки и пушечно месо. Не се напъвай да умъртвяваш възрастните хора, щото не можеш - много са, имат семейства зад тях и повярвай ми, както е тръгнало, Герб може и манадата си да не изкара! Запомни, че който с народа си се е заял, той добро не е видял. Рано или късно, Трибунал ще има! И накрая обществена тайна е, че зад ГЕРБ стои кръгът Капитал - онези, от криминалната приватизация, на Костоф, които откраднаха огромни обществени активи и така забогатяха. Ако бат Бойко не се дистанцира своевременно от тях, също и от Костофф, прогнозата за бъдещето на Герб е лоша.

ми аз предлагам да работим без да се пенсионираме ,най добре така няма затруднения при изплащане на пенсиите и парите остават

И в това правителство впрягат каруцата преди коня.Толкова могат!

Тотю се е...е неправилно.Първо да мисли и тогава да говори- може би едното не може да го прави

Vajnoto e za decata na Sofianski i Vasil Bojkov da ima pari, a za pensionerite - tiah kucheta gi iali (poniakoga i bukvalno v BG)

Уморените коне ги убиват. Да сте чули за пенсиониране - марш, на луканка!

Не мога да си представя как моме на 60 години примерно /на което и остават има-няма осем години до пенсия/ ще ми сервира пиячката в бара - по монокини, примерно! И двете страни ще са губещи! То ще забрави колко трябва /и дали ми е взело парите/ а аз сериозно ще си помисля дали да посещавам това заведение или да изместя интересите си в най-близкия цирк!!! Вижте какво става в аптеките на матешки - врашкано е с един билюк аптекарки на пенсионна възраст, които пъплят едва-едва, сричат рецептите, докато ги вкарват в компа. Пациентите имат право на избор докато чакат - или да им призлее още повече, или съвсем да оздраве и да се изпарятят ако дим от аптеката. Най-добре е човек да се пенсионира /унисекс/ на 40 години а след това да го удари по кучки, хоби и екскурзии - до Антарктида, например. Хем ще се кали, хем и свят ще види! Това за мен е ИДЕАЛНАТА държава, с ИДЕАЛНО общество и нрави. Не както сега - 20 и кусур години само на рестарт и безсмислен ъпгрейд да я караме!

Не мога да си представя как моме на 60 години примерно /на което и остават има-няма осем години до пенсия/ ще ми сервира пиячката в бара - по монокини, примерно! И двете страни ще са губещи! То ще забрави колко трябва /и дали ми е взело парите/ а аз сериозно ще си помисля дали да посещавам това заведение или да изместя интересите си в най-близкия цирк!!! Вижте какво става в аптеките на матешки - врашкано е с един билюк аптекарки на пенсионна възраст, които пъплят едва-едва, сричат рецептите, докато ги вкарват в компа. Пациентите имат право на избор докато чакат - или да им призлее още повече, или съвсем да оздраве и да се изпарятят ако дим от аптеката. Най-добре е човек да се пенсионира /унисекс/ на 40 години а след това да го удари по кучки, хоби и екскурзии - до Антарктида, например. Хем ще се кали, хем и свят ще види! Това за мен е ИДЕАЛНАТА държава, с ИДЕАЛНО общество и нрави. Не както сега - 20 и кусур години само на рестарт и безсмислен ъпгрейд да я караме!

Хайде заедно да помислим, а не един друг да се плюем. Пенсиите са мизерни и бих казала символични, това никой не може да го оспори. Ако някой се съмнява, нека да се опита поне един месец да живее с 160 лв например. Пари за пенсионерите да приемем, че няма (аз не мога да го твърдя това разбира се , но така се оправдават министрите вече 19 години). Въпроса е не как да намалим пенсионерите и пенсиите, а как да увеличим парите във фондовете. Дайте предложения в тази насока. От къде идват парите в тези фондове г-да управляващи? От работещите само засега, а има и други пътища сигурно - потърсете ги. Направете така, че да не бягат младите хора от България защото тук не могат да си намерят работа, пъкк и да намерят тя не е платена. Как може да живее едно младо семейство с 500...600 лв на месец с две деца без жилище например. Масово излизат зад граница и работят за пенсиите на другите държави. Направете така, че заплащането да е мин 5лв на час например - със закон разбира се. Сметнете колко ще се увеличат приходите в бюджета по този начин. Без да слушате оправдания от собствениците на фирми, че видите ли те едва скърпвали бюджета на фирмите си. Всички до един карат коли за по половин милион лева, живеят в дворци и обикалят света, така че пари имат, но ги дават не там където трябва.

ГЕРБ, социализмът се провали, засега, от такива лъжливи фурнаджийски лопати като вас. Лукава лъжа е, че комунизмът е строй на мързеливците. Точно обратното е, комунизмът е строй на трудовите класи, работниците и селяни.

Спокойно, бе! Ние само лекичко нежничко и по малко, по малко.

Има нещо верно в това,което пишеш,ама при соца бат ти Бойко и пуделът му Цецко пък се спукваха от работа,а?За Цветелинка ,татко и и Цецка от НС да не говорим-направо герои на труда!

И кво??? Много шум за нищо в крайна сметка?

ГЕРБ ,стига демагогия бе нещастник ,платен драскач! Гладен и ограбен народ може ли да вярва на подобни демагогии за душата? Каква душа този народ бере-той няма душа, нито вече има сили да я бере. Дошли сте на власт да крадете и обогатяавте бизнеса на патрона си Борисов и прилеждите му другари- олигарси. И почти никой не е гласувал да Борисов, той дойде на власт благодарение на БСП/Първанов, която му поради 1 милион гласове с машинации в избирателния списък и бъркане в софуерната програма!

Господа управляващи ,ако искате да бъдете уважавани и да се отнасят с респект българските граждани /честните и трудолюбиви/ не се опитвайте да ги ограбвате и унищожавате,а децата им и внуците да бягат в чужбина.Това се прави от 20 години и нито България ,нито хората имат нужда от такива реформи,а подобрява на благосъстоянието с работни места,нормални заплати и нормални пенсии.Не сочи ли статистиката колко болни хора има в България,даже и деца от стрес ,причинен от Вас управляващи - бивши и настоящи. Насочете усилията си в образованието,социал сфера и здравеопазването.Спр или намалете вноса на стоки и храни,които можем сами да произвеждаме и даже да изнасяме. Покажете, сте в парламента ,за да защитавате интересите на българските граждани,а не собствените си.

za vuzrastta za penionirae:za genite-75,a za magete80.neka nqma pensioneri che mi pisna da im plashtam pensiite s moite osigurovki

С памперсите ли ще ходим след 60г. ако сме живи ???

Различваме се от предишните по това че връщаме доверието на европейците и към България ще тръгнат пари които ще усвои бизнеса. Няма как да не се правят реформи в пенсионната система.Ако искате да се пенсионирате по рано правете повече деца да има кой да работи.Това е проблем в целия ЕС, застаряващо население. Ако кажете че тука нямало пари да се отглеждат деца, какъв е проблема във богатите западни страни?Явно и там не искат да раждат и правят деца. Комунисте, този строи няма как да се върне.Видяхме че се провали, защото никой не работеше и всички се скатаваха.Аз ако знам че така и така ще получа заплата ама хич и няма да си мръдна пръста, ще се скатавам, ще излизам в болнични, ще се правя на уморен, че ми е лошо и т.н.Който е будала да работи, накрая аз и той вземаме еднакви заплати.Най-много на него да му дадат медал че е ударник.Е мерси, аз претенции за такива медали нямам. И да ме уволнят като ме видят че нищо не правя, комунизма не търпи някой да не работи, ще ме пратят на друго място, там пак ще се скатавам и така до пенсия.За това се провали този строи. Щом каквото и да правя ще получа наравно с другия, аз няма да дам нищо от себе си.

При този демографски срив, ако вдигнат възрастта за пенсиониране на жените - те няма да раждат деца , да вземат Мъжете да се пробват да раждат и отглеждат децата на България- нали ще сме равни в пенсионирането... и без това сега 50% от децата са родени от родители без брак...

Добре, с възрастта няма промяна /засега!/, а със самите пенсии кога ще има промяна, която да ги извади от категорията подаяние??? Защото искаме да си купим веднъж на 3 седмици 142 г месо....ако може така...пък ако не може, ще се мре! Важното е да обичаме България и да гласуваме, плащайки си чинно и редовно сметките с последните стотинки....Защото Парламентът е много зле с автопарка и родолюбиво трябва да заделим и да му купим нови БМВ-та и Мерседеси....като добри българи, пардон, овце.....

Направете държава, от която младите да не бягат. Направете държава, в която мисията РОДИТЕЛ да не е невъзможна. Направете държава, в която средното ниво на образование да дава приоритет на високите технологии. Направете държава, в която хората в зряла възраст да не са толкова болни. Направете държава, която ХОРАТА ДА ОБИЧАТ.

Ами направете пенсионната възраст 105 г., за да сте сигурни,че няма никой да я доживее.Тогава няма да има нужда от пенсионен фонд, но вие все пак ще събирате пари, защото нали ще ви трябват за пътуване в чужбина, за яхти и мерцедеси, за колежи на децата ви. Ей, господа, с какво сте по-различни от предишните?! Ако има с какво, не е ли време да го покажете?????? Май повече са приликите!!!

Много си прав ГЕРБ че партиите обслужват интересите на заможните ама при социализма не беше така Тогава жените де пенсионираха на 55 г. а мъжете на 60 г. Е това е най редно да стане и сега ама няма как притова положение Вие да се облагодетелствате защото младите ще останат в държавата и няма да ви се церемонят с гадостите които вършите сега. Че Вие излязохте по лоши и от турците по време на робството. Къде си Догане да оправиш нашата държава.

Много е лесно - вземете парите от онези, които ограбиха България, върнете ги от банките, в които бяха изнесени и ще има за децата, за пенсионерите , за болните, за образование. Спрете да загробвате държавата ни с насилствени заеми пробутвани от МВФ и СБ. Върнете ни ограбеното национално богатство, онези 120 млрд.щ.д., които потънаха в чужди банки. Възстановете икономиката ни и създавайте работни места. И оставете пенсионерите на мира! Никой не може да работи вечно, хората са болни, изтощени от идиотските реформи на либераните кретени от всякакви разцветки. Къде са пенсионните фондове, къде са парите, които удържахте върху брутните ни заплати. Не искам този идиотски капитализъм, който счита за работоспособни децата на 15 години и възрастните хора над 60, само и само богаташите да стават все по-богати, за сметка на милионите изсмукани животи. Спрете да си играете с огъня!

NA BREMETO ,AKO IMACH 13,6 god.PARVA KATEGORIYA I 52god. SE PENSIONIRACH....E AZ GI IMAM NO IZMISLIHA TO4KOVATA SISTEMA I MI POKAZAHA SREDEN PRAST

Министър Тотю да се маха, да е мислил преди да говори, а парите са си наши и ако съм ги внасяла 36г. да си ми ги връщат толкова години, ако живея 86г хи-хи на колго г. трябва да се пенсионирам,а.а.а.а съм родила и отгледала 3 деца...

Тази година вече свършва , а и догодина бързо ще мине.А вашата партия трябва да има програма за 4.Или ,наистина след 2 години ще абдикирате от властта в полза на Първанов.Демографски срив може да бъде преодолян единствено като се стимулира раждаемостта-платено майчинство 3 години за всички жени,включително съкратени и безработни -с български имена,Прогресивно данъчно облагане,до 40 %.Необлагаем минимум да 2400 лева годишно.ПРе 4 родени и отгледани деца -пенсиониране.Запозн се с политиката на Франция по времето на де Гол.Еднаква възраст за пенсиониране при мъжете и жените-при положение ,че средната продължителност на живот при жените е със 6-7 години по-висока.Незабавно пенсиониране и изваждане на професори и научни работници ,навършили 65 години при мъжете и 62 при жените от всички институти,в които продължават да имитират трудова дейност.Средствата ,икономисани ,за здравеопазване.Съотн на минимална към максимална пенсия не повече от 1: 3 до отминаване на кризата в страната.Същото и с държавните служители- заплати максимално1:4.

NAPROTIF,TOTIO....sh triabva da sa K U R I G I R A vazrasta i to nai-CELISAUBRAZNU shi bade da sa pofdignat 4-5 dori 6 bih kazala gudinki ZA JINITE za da sa pristane sas tuva rasmutanvane...BG -jinite sa JUSZ LAZY--abe marzilivi i dai im samu da rivat 4i im bilo trudno dimek.!!!!! Iaaa im turni TOTYO idno 74 gudini i aku im sa vidi mnoshku da varvat faf SVETCIA

Каквото и да говорите мизерници ще увеличим пенсионната възраст.Ние сме дясна партия трябва да облекчим работодателите да плащат по-малки вноски.Това ще намали приходите, трябва да се намалят и пенсионерите.Това ще стане като започнем от 2011г. с увеличаване на възрастта за жени с 1 година и с 0.5 за мъжете.Така до 2015 и мъже и жени ще се пенсионират на 65.Разбира се че същевременно ще махнем тавана на пенсиите за да могат богатите които се пенсионират да получават повече.Разберете че една дясна партия обслужва интереса на заможните.

кретенизмите няма скоро да свършат,

тия недоносчета новите ни министри , каква ли глупост още ще родят, такива малоумници сме си избрали,сега ще им сърбаме попарата,

всечко е за да се опипа първо почвата с тези лумпени за жалост ще изгледаме цялата лумпениада но такива ги избраха да продължат да им ръкопляскат

Винаги се премълчава средният период на възстановяване на паричните вложения. Вложенията в обществения пенсионен фонд, са парични и имат също такъв период, участвуват в паричния оборот, средната им ефективната възраст е десетки години, средната им обръщаемост е от порядъка на десетки пъти и следователно е лъжа, че пенсионният фонд не достига за количеството пенсионери. Истината е друга. Недостатъчен е за ненаситната паст на мутрите. За мутрите е изгодно човеците да мрат преди срока за получаване на жалката спрямо печалбите, донесени им от фонда част - трохата наречена пенсия. Както виждате, мутрите ядат и смърт.

Всички военни пенсионери на минимална пенсия до навършване на 68години и след това на полагаща се пенсия . В БГ от цигани и пенсионери отърване няма.

знаеш ли колко ми дерме кво става в кибуците на кенийската печка?? а???

много изцепки много нещо все компетентни всена място и на време )))хе хе

Сетиха се , идат кметските избори! ББ хората те избраха да върнеш откраднатото и да подобриш живота им, а не да продължават нещата по старому!Пак народа гладен бос да плаща! и Нямало пари, ами намери и внимавай от кого,да не духаш таратора на кметските!

Жените избраха ББ, те и ще го свалят!!!

Ааа,омекна ли ти г...ца,Тотьо?Точно пък за пенсионната реформа не се тревожи,когато /ако България излезе от кризата ,ти няма да си министър.

пенсио, не ти ли стигнаха 60 г., за да се научиш да пишеш правилно? Оплаши....оооо..