Коментари - Тошко Йорданов вижда в бюджета на Асен Василев раздути приходи на хартия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тошко вижда, че нема да облажи от разпределение на излишък. това е.

Слави Трифонов, помагай: Трябва спешно да намерим работа за Лорер; Избор на шеф, на БНБ: Всъщност трябваше изборът да бъде ограничен до: Лорер или жена му! Така със сигурност поста щеше да остане в семейството лорер! Ако не става, то тогава, Същото, но за главен прокурор!

Тошко като знам как роптаехте срещу заплатите които Слави ви даваше нищо чудно че бюджета е надут...

гъза на Слави стафидки, които той иска жадно да изсмуче.

му едноокия банан на маймуната бе, белким млъкне!

Изключително просто, злобно, гадно, грозно, неадекватно " същество"!

За Асенчо е вярно

Ти гледай разходите, приходите са винаги хартиени!

От кога този депотат-комик почна да разбира от фискалната политика и бюджет...

Депутат се пише - ти си комик

Този път е прав. Ококорения и Киро Тъпото ще ни вкарат в поредния финансов хаос

Прав е за простите и малко-мислещите!

Тошко е добър икономист и от всичко разбира ама много лъже

Двете БСП та, старо и възроденото, все са против!

Точно така БСП винаги е против нещо допкато е опозиция и като вземе власта започва да прави това, срещу което е била против докато е била опозиция. Има поговорка за това: "Не е луд този, който изяде баницата, луд е този, който му е позолил да го направи." Та така, докато народа не се научи да не позволява на БСП да яде баницата. Все БСП ще плюска на изобилната държаванта софра, а народа ще обикаля гладен наоколо и ще вие от глад и ще се бори за трохите падащи от трапезата на БСП+ДПС+ГЕРБ.

БСП е заедно с ПП Парапета във властта на България

Марионетката на учиндолския отваря уста както му нареди неговия кукловод, а той съответно отваря уста, както му наредят господарите му от ГЕРБ/ДПС. Нещо голяма активност от страна на ГЕРБ, ДПС и ИТН за прикриване на тези 1,3 милиарда, които изчезнаха от БЕХ. Чудно къде ли са изчезнали?

Интересно дали има изобщо вариант на Тошко А. нещо да му хареса?!

Ще се опитам да го обясня простичко на над 55% деби@@ живеещи в България. Икономиката е много просто нещо, ядеш толкова храна колкото си произвел. Няма как днес да произведеш 1 домата, 1 краставици, 100 грама сирене и четвъртинка хляб. И да ядеш 2 домата, 2 краставици, 300 грама сирене, 300 грама салам и четвъртинка хляб днес. Много е просто ядеш толкова колкот си произвел. Да минималната пенсия е много ниска и трявба да се вдигне, но и минималната заплата е много ниска и тя трябва да се вдигне. Вече минималната пенсия почти се изравни с нетната минимлна заплата. Т.е. ако се вдигне още малко минимланата пенсия, без да се вдигне и минималната заплата ще стане така, че неработещият пенсионер ще получвава повече пари от работещия младеж на минимлана заплата. Работа на държавата е да поизравни хората така че, не едни/депутати, министри, тези на максимална пенсия, бизнесмени далавераджии, корупционери.../ да имат днес по 20 домата, 20 краставици, 3000 грама сирене, 3000 грама салам и четири хляба. А 1,5 млн. бедни пенсионери и 1 млн работници на минимална заплата да имат днес 1 домат, 1 краставица, 0 грама сирене, 0 грама салам и четвъртинка хляб. Работатат на държавата е да взима от върхушката, която има прекалено много и да дава на бедните, които нямат и гладуват. Това в проспериращите държави става чрез прогресивни данъци доход, у нас вече над 15 години имаме т.н. "плосък данък", който даже и не е плосък, а на практика е регресивен. На практика у нас богати плащат много по-малък процент осигуровки отколкото бедните. На практика има вратички за укриване на данъци, на практика богатите собственици на фирми не плащат ДДС върху автомобили, сметки за телефон, интернет ... По-горе съм изложил един от моите принципи. Нито ГЕРБ+СДС, нито ПП+ДБ, нито БСП, ното ДПС, нито "Възраждане", нито ИТН ... са показали с нещо, че ще въведат ПРОГРЕСИВНИ ДАНЪЦИ върху доходите. За вече стария 64 годишен Бойко Борисов няма време да се променя, време му е да се пенсионира от всичко и най вече от политиката. За младите 45 годишни ПП+ДБ /Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов има време да се променят към добро, 64 годишният милиционер Атанас Атанасов и той е вече стар да се променя, време му е да се пенсионира като набора му колега милиционер Бойко Борисов /.

Харесвам коментара ти, защото казва нещо. За прогресивните данъци съм съгласен като цяло. Трябва да се въведе, но не виждам как ще стане. Не съм съгласен обаче, че държавата трябва да осигури на някой нещо еди колко си. Колкото се данъците и осигуровките - толкова в идеален случай трябва да са пенсиите. Сега 50% от пенсиите се взимат на заем за да се изплатят. Т.е. за пенсията на една баба се взимат пари, които ще плаща внучето. Едва ли някоя баба това го иска.

не си прав за пенсиите, задай си въпроса какво става със втория пенсионен стълб и къде изчезнаха парите от сребърния фонд и приватизацията а в момента бюджета ни има проблеми защото издържаме над 100000 укростанци които получават по 1350 лв издръжка месечно, плаща се на работодатели да наемт укростанци , плаща се на оръжейните заводи да правят оръжие за Укростан щото тя драги неможе да плати и е фалит!!

Жорко, пишеш глупости!

Много ясно, че трябва да се взима печалбата на държавните предприятия, затова са държавни!!! Ако искат печалбата да си остава за тях да напуснат, да си направят частна фирма, да извадят пари за капитал и оборот и да жънат. А така с моите пари ама те да печелят. Ай сиктир

"30 милиарда лева повече разходи без някаква особена промяна в социалния статус на хората. Напротив, обратното - скок на цените и масово обедняване" Когато е за критика към някого се сещат веднага за високите цени и обедняването ама иначе до един са зад "ама ние няма да водим войни за цените", въпреки реалността че бизниса цака всички за своя изгода и печалба. А и да не би дръжавата да цъфтеше при близо двете години без реално правителство, че сега да се жалва как разходите били повече!? От друга страна от кога сценариста стана такъв голям икономист? А вярно те всички са експерти по всичко там!

Аз пък не забелязвам масово обедняване на хората около мен, даже напротив. Масово хората около мен/познати, съседи, колеги, роднини .../ продължават да живеят по същия начин както са живели досега. Даже 2-ма-3-ма около мен забогатяха в изминалите 2 години. Единя от хората около мен, който досега нямаше автомобил, купи автомобил на друг от хората около мен. А пък този, който продаде автомобила, сега си е поръчал 10 пъти по-скъп автомобил от този, който сега продаде, и чака да му го докарат. Друг пък преди година си купи нов автомобил на изплащане и запази стария, като го даде на жена си, сега семейството им е по-добре материално, вече има 2 автомобила, един чисто нов и един стар. Гледам и седин съсед, миналата година си купи Ауди и подари стария си Форд на тъста ... Та като се огледам наоколо не личи хората да обедняват, даже напротив. Друг признак за забогатяване, близо до мястото където живея(София) в последните 2 години изникнаха 3 нови блока. А и на други места вСофия продължава яко да се строят 10 даже 20 етажни жилищни сгради. Яко се строят нови апартаменти, никой няма да строи апартаменти, ако няма кой да купува, т.е. хората масово имат пари за нови апартаменти.

И какво точно работи съседа дето си купи десет пъти по скъп автомобил и къде ?

Зевзек напълно прав си!

За тоз бастун филм трябва да направят както и за цялата им партия де.СпиЦиалисти по всичко!Те са от лафа където кервана си върви а Тошката и си е си лаят..

Toшко е ясно, че не разбира от бюджети. Но има достатъчно хора които разбират, дори и в ИТН. Или които дават на ИТН инфо, защото няма други опозиционни партии, които да са разумни финанси. Тошко е говорител, с което по изключение в случая му се получава.

Какви експерти имат ИТН? Изкуфялата бабичка Мика Зайков им беше експерт, но я изгониха и сега е само пенсионерка. Каримански им беше експерт, но "избяга от тях" и отиде "експерт" при недоразумението Росица Велкова, служебен мин фин на Румен Радев. Каримански е "експерт" на Румен Радев, не на ИТН. Ива Митева юридическия експерт осъзна, че слугувайки на Слави Чалгата много се изложи и напусна ИТН... Всеки що годе читав човек отдавана напусна ИТН, останаха само тези, които са на заплата при Слави като сценаристи и "журналисти" от 7/8. А пък 70% от гласуващите ИТН, са от контингета роби на ДПС, на които им е заповядано да гласуват за ИТН, другите 30% гласували за ИТН са заблудени, но все някога човек разбира, че са го лъгали и използвали. Очаквам, ИТН скоро да загуби тези 30%. ИТН, ако имат "експерти", то това са "експертите" на Румен Радев. За мен отдавна е ясно, че Слави Трифонов и Румен Радев с скачени съдове. Личи си по това, че говорят едно и също, личи си че са Слави Трифонов и Румен Радев са в синхрон, пък и никога не се критикувата. Румен Радев критикува сума ти партии ГЕРБ, БСП, ПП, ДПС ... обаче никога не е критикувал ИТН, Слави Трифонов, Тошко Африкански, Балабанов ...

Нещо каза ли освен да коментираш хора, кой какъв е, кой защо не става и кой с кой е свързан. Самото твърдение, за качествата на бюджета и начина по който е направен не го коментираш, защото там нямаш аргументи и си съгласен. Тоест сме на едно мнение, само дето много плюеш и за това от тебе излиза само плюнка не доводи.

Нищо не вижда, защото е тъп като гьон.

Асен Василев е супер финансист за стартъпи, за които трябва да се изкара че ще печелят много пари в много скоро време за да се продадат на някой въз основа на тези очаквания. Той така прави и държавния бюджет сам като раздува всичко и не пита никой в министерството, защото си мисли, че той е най-умен и най-много знае как се прави бюджет. Много ми и интересно ако се задържи това правителство повече от една година как ще обяснява като не му се покрият очакванията.

Не съм очаквал точно от Тошко и ИТН да са в роля на опозиция, която дори звучи разумно и аргументирано и говори с факти. Като няма друг да влезе в тази роля, явно на ще трябва да са те.

Тоше...ти кога стана и икономист бе? Егати и смешното гномче :))) Най -насраната партия за 30 години сте ...как не ви е срам вече ?

темата е бюджета на това недоразумение кокора - не отклонявай в личин нападки. педал козяшки

Че е раздут в раздела на приходите ще лъсне доста добре към края на годината, ама на ПП не им дреме, нали целта им е да спечелят колкото могат повече на местните избори, които вече ще са минали. Та така ни клатят, отново и отново...

Голям разбирач по приходи си...личи си..

То е ясно, че само и само да влезнем в Еврозоната и да се избегне референдума ще бързат до края на годината да станем на 3% дефицит. И ще го постигнат има много начини. Повишенията на заплатите във образование, здравеопазване и т.н. са само обещания без конкретна дата и ще бъдат отложени във времето. Инвестициите във строежи, ремонти и т.н. на пътища и друга инфраструктура ще бъдат забавени плащанията за началото на 2024-та и така ще пасне всичко. А който ще управлява финансиите за 2024-та да му мисли - това ще са ГЕРБ по ротационния модел и те ще бъдат прецакани.

Сценарист и бюджет?Я да си кажат как връзват бюджета в шоуто.Като направиха телевизията си платена,че е най-лесно.Въпросът е кой ги гледа.

Не ме притесняват приходите, а разходите. Много се ояде народа и му се въртят в главата разни тъпотии. По Тошко съдя.

Чалгата разбира и от бюджет.

Тъжно е когато сценаристите се изказват за приходи и разхади в бюджета Василев не е тръгнал да прави тъпи скечове на шоуто на Станчо Триф

ДА, само е тръгнал да краде фирми и ноу-хау. Долен ибрик е кокорев.

Само след 6 месеца, след края на 2023 г., ако Асен Василев все още е министър на финансите ще се види дали бюджета е хартиен или реален. Но, ако след 6 месеца се окаже, че държавния бюджет е реален и изпълнен, че дефицита е около 3%. Тогава Тошко Африкански ще се извини ли, ще изяде ли 100 страници хартия на Бюджет 2023, ще си подаде ли оставката като депутат ... Тъй като ще е станало ясно, че не става за тази работа. И най-важното, ще се скрие ли в мазето при шефа си Чалгата, ще престане ли да се показва пред хора и да ни занимава с грешните си заключения и манипулации.

4-тото тримесечие на 2023г ще бъде приключено някъде около 10-20 Февруари 2024г. А самота година официално ще бъде затворена към 31 март 2024г. Какво искам да кажа? Чак по Цветница 2024 НАЙ$РАНО ще стане ясно (официално) колко е лъгал асен кокорев. И не бъдете оптимисти, че кокорев няма да са е опита да излъже. Например да задържи, да прехвърли задължения за следващия период. Така ще намали рязко разходите в края на фискалната година.

Да окончателните данни за изпълнението на годишният държавния бюджет излизат някъде април месец на следващата година. Но в самата година и още в края на всяка година е ясно как върви изпълнението на държавния бюджет. И още през декември е ясно колко е дефицита или изличъка. Април месец следващата година просто се уточнвава дали след десетичната запетая на държавния дефицит цифрата ще е 0 или 1. Дългогодишна практика в България, над 20 години беше декември месец управляващите да са наясно колко пари са им останали в излищък в държавния бюджет. И ударно държаваните чиновници ПРАХОСВАХА държавни пари последния месец като невидяли. Така беше и при Станишев, и при Борисов, с края на Борисов беше спряно това безобразие. Преди още ноември месец на годината министъра на финансите и премиера знаеха с колко е преизпълнена приходната част над разходанта и от министри и чиновниците се прахосваха над милярд за бонуси, за дрехи, за подаръци, за канцеларски материали... и за какво ли още не. От правителството, без разрешение на парламента, което е "законно", но е неморално само чиновниците да получават бонуси от държавните пари, които са на всички българи.

Как допуснахме да поверим съдбата на Родината на едни безродници? Как стана така ,че един кръжок от софийския университет да стане правителство на републиката? Какво бе това прехласване към чуждоселското образование и дипломи от Харвард или Сорбоната да ни заслепи толкова, че да пренебрегнем доказани български професори и специалисти по макроикономика да се свиват в ъгъла защото дипломата и кариерата им е от България.?? Не трябва да се чака, а честно да викнем КОЙ ги постави на тези позиции, кой е причината за злото което вилнее и да тръпнем да не се случи пълна Катастрофа. Бай Петко да си прибира недоразумението и да го провожда откъдето е дошъл. Радев да поеме отговорността за сегашната криза и ако е мъж да си подаде оставката-резултата от неговия юмрук е позор за тази институция. Трябва честно да си кажем къде е корена на злото и да почнем бавно и мъчително българско възстановяване. Ние, българите!

Как допуснахме един правешки овчар и хамалин в печатницата? За Тодор Живков говоря, през 1944 г. да стане началник на Народната милиция, а след това през 1954-56 г. да стане началник на цяла Българоия. Как допуснахме да поверим съдбата на Родината на едни овчари? Истината е, че никой не е питал дядовците и бабите ни и родителите ни. Отвън от Москва назначиха овчари да управляват държавата ни. И вече 77 години не можем да си върнем държавата от назначените от Москва овчари и техните деца и внуци, които продължават да ни управляват. И продължават да обвиняват Запада за всичко лошо, което се случва в България. Истината е, че ние сме си виновни за всичко, което се случва. Истината е че 70% от българите са необразовани и прости като Тошко Африкански, но с огромни претенции и самочувствие подхранвани от привилегии, като огроманите лакейски държавни заплати и огромните държавни пенсии, които получават една шепа лакеи/роби на господарите/.

псевдоинтелектуалеца тошко почна и от бюджет да разбира...... хора които ги бива само да пишат пошли и вулгарни сценарии за " баба Вуна" и " отец нафърфорий" тръгнали да дават акъл.....

Абсолютно е прав г-н Йорданов. Приходната част на бюджета, в частта на данъчните приходи е напълно нереалистична. Залагат се 4 милиарда повече приходи от данъци, което е 18% процента повече от 2022г. Такъв процент никога преди не е залаган. И то в условията на стагнация, а не на растеж на икономиката. През 2022 приходите нараснаха основно заради инфлацията и износа на горива и военна продукция. Сега тези фактори няма да влияят толкова. За да изпълнят плановете си приходните агенции ще бъдат принуждавани да работят репресивно към бизнеса, което винаги е водило до обратен ефект. Още повече, че начело на НАП и Агенция "Митници" са хора, които докато са били начело приходите винаги са спадали. За справка вижте приходите от ДДС и акцизи през 2014 (- 1,5 милиарда) след Орешарски и 2022 (- 800 милиона) след Кирил Петков.

Асен Василев и Кирил Петков никога досега не са били министър на финансите и премиер за цяла година . Така че не може да се твърди, че видите ли, на Асен Василев бюджета му не излизал. Сегашният бюджет 2023 първата половина от годината е резултат от работата на онова радево недоразумение фин. мин. Росица Велкова. Което правеше всичко възможно да омаскари ПП и Василев, а не да служи на интересите на българския народ. Народ, който сам си назначава душмани да го управляват напълно си залужава съдбата. Още е рано да се дават оценки на ПП, но на ГЕРБ оценка може да се даде, на досегашното им 12 годишно управление. И тях е е добра, резултата от 12 годишното управление на ГЕРБ е: 60%-70% от народа тъне в мизерия. 15%-20% тъне в лукс; Законите се променят на всеки 2-3 месеца, закона още не е влязъл в сила и вече го променят; липса на правосъдието, дела се троточват над 10 години, виновните никога не получават заслуженото поради изтичане на срока на давност; прокуратувата краде бизнеси и е бухалка срещу политически противници и партньори/екологичния министър Нено Димов/ ... Първо трявба да се остави Асен василев 1,5 години да е министър на финансите, т.е. да състави бюджет и да го оставим да го изпълни и тогава може да го оценяваме. За Бойко Борисов говори работата му, не съм доволен от неговите 12 години като премиер, не съм доволен и от кметуването на неговата слугиня Йорданка Фъндъкова. Но истината е, че Бойко Борисов се справяше по-добре в управлението от предшественика му Сергей Станишев. И хората го държаха на власт защото не искаха БСП+ДПС да се връщат на власт. Обаче се оказа, че Бойко Борисов е върнал ДПС във власта през задния вход. А пък Фъндъкова се задържа толкова дълго кмет, защото хората бяха отвратени от Стефан Софиянски и не го искаха и не искаха БСП да назначи кмета на София.

И аз това виждам. Казва се стъкмистика.

Тоше гледай си бананите...

А ти си гледай вмирисаната талига, бакшиш долен.

Още ли се прави бюджета на хартия?!

Тошко, та Тошко. А, че кокора ни вкарва в беля, никой нищо не казва. Тошко няма думата с миризливите 4%. Много сте насрани тук.

Оставете Румен Гечев да направи бюджета.

Шегуваш се нали, Румен Гечев и компания фалира България 1996 г.. Така я фалира, че трябваха ни трявбаха 15-20 години да се съвземем. И вече 27 години не можее да се оправим напълно.

Пълен шут, нищо не разбираш от икономика и финанси по добре да се исказва бабати на 80 години отколкото ти тя поне е била това

че бюджета на Асен е стъкмен и напрвен по тертип - знам отговора на задачата (3% дефицит) и рисувам решението спрямо него, е ясно. Но откога смешкаджията Тошко, работещ лакей на един чалгар, почна да разбриа и от бюджет и да дава акъл на финансисти по темата?

по принцип не понасям Кокорчо, ама Тошко си седя на ръцете колко време като бяха първа сила сега седнал и той като г-жа Лъжа да дава акъл. От страни е лесно да се плюе ама не видях никой да предложи алтернативен бюджет (това на курнела не го броим щото нейното се различава само по това, че вдига с 1% дефицита за сметка на пенсиите)

Тоя миризлив Селянин първо е Неграмотен второ не може и да Чете.

Тошко Хаджитодоров, като сценарист на смешки естествено е добил и невероятни компетенции в сферата на макроикономиката и бюджета. Разбира се това не го ограничава и тойй изказва становища и в областта на правото, икономиката, и др.

Кога станаха кюмюрджии, че си очерниха изадника?

Този "африкански" сценарист от всичко ли разбира? В изминалите 3 години има голяма инфлация, пенсиите на 1,5 млн. бг пенсионери скочиха двойно. Т.е. те харчат двойно и държавта събира двойно ДДС. Същоот е и със заплатите в обществения сектор, че и в частния сектор също. Оттам ще дойдат тези 30 млрд. лева в бюджета от нарасналите цени в изминалите 3 години "Африканецо". За това, че бюджета на държавата през първата половина на годината е на 1 млрд лева дефицит е виновен досегашният финансов министър и досегашните шефове на Митницата и данъчното. Тошко да вземе и да каже нещо за корупцията в Митницата и данъчното. Няма достаатъчно приходи в държавата, защото се укриват мита и данъци от корумпирани митничари и данъчни. Относно искания дивидент от "Българския енергиен холдинг", всички знаем колко(в пъти) бяха надути цените на електричеството за бизнеса миналото лято и зимата. Асен Василев каза, че "Българския енергиен холдинг" бил дал заем в размер на 700 млн лева. на мезнам си кой. Не е работа на енергийния холдинг да дава заеми, това е работа на банките. Работа на енергийния холдинг е да произвежда и продава електроенергия. Длъжника да отива и да взима кредит от банките и да връща парите на "Българския енергиен холдинг", не е работа на държавния холдинг да се прави на банка. Освен 20 частни банки си имаме дори и държавна банка за тази работа.

Тошко африкански бил виждал... Ся и чалгаря като се изкаже мъдро без да се показва, и всички ще им повярват.....

Палячо. Поредният, на когото Харвард не му трябва.

Ти да видиш, писател на смешки се оказа и ненадминат макро-финансист. Предполагам че се съветва от онзи господин с сергийката с плавници и шнорхели

Онзи господин от сергийката с плавниците и шнорхелите отдавна вече не иска да има нищо общо с нито с "лидера" Чалгар и "македонски космонафт"/космически турист/, нито със сценаристите му. Всички що годе читави хора като Шнорхела, пък и неччитавите като бабичката Мика Зайкова си тръгнаха от партия ИТН, който не е на заплата от 7/8 си тръгна и там останаха само лакеите на заплата при Чалгата.

Тошко какво образование има? Учил ли е нещо изобщо след 8-ми клас? ТВУ вероятно, но не много успешно.

Тошко Йорданов е на 53 години, 53 години е учил как да бъде лакей и подлога. Когато някой се роди роб и след това 53 години е бил нечий роб и получи свобода не знае какво да прави със свободата си. Свикнал си е да е роб и до края на живота си остава роб, все си намира господар на който да служи. Не съм си го измислил аз, в Библията го пише. Мойсей е водил евреите 40 години през пустинята докато измрат всчики родени в робство. Така и в България, вече 33 години българите бродим в пустинята на прехода, явно няма да се оправим докато не измрат поне голяма част от родените в комунистическо робство. Родения и живял в робство индивид, не може да стане свободен човек, защот ому е сбъркано мисленето. В България идва ново поколение на 40-45 годишни българи, родените след 1980 г., които комунистическия режим не е деформирал за разлика от техните родители, дядовци и баби...

Този човек от кога започна да разбира от бюджет, това вече наистина е потресаващо денонощно да му се дава думата да лала безмислици.

Този човек естествено разбира от всичко. Според собствената си оценка разбира се.

Тошко е Супер и Супер , как го намести на джукестата Ризова в Устенцата преди дни ! А колкото до бюджета , дигнете Пенсиите на старите хора то поскъпнаха основните храни на пенсионерите Мляко и Хляб ! Намалете си Депутатските заплати и не е ли време Боку в Затвора поне щом Магнитски не му сложиха САЩ !

Ще се опитам да го обясня простичко на над 55% деби@@ живеещи в България. Икономиката е много просто нещо, ядеш толкова храна колкото си произвел. Няма как днес да произведеш 1 домата, 1 краставици, 100 грама сирене и четвъртинка хляб. И да ядеш 2 домата, 2 краставици, 300 грама сирене, 300 грама салам и четвъртинка хляб днес. Много е просто ядеш толкова колкот си произвел. Да минималната пенсия е много ниска и трявба да се вдигне, но и минималната заплата е много ниска и тя трябва да се вдигне. Вече минималната пенсия почти се изравни с нетната минимлна заплата. Т.е. ако се вдигне още малко минимланата пенсия, без да се вдигне и минималната заплата ще стане така, че неработещият пенсионер ще получвава повече пари от работещия младеж на минимлана заплата. Работа на държавата е да поизравни хората така че, не едни/депутати, министри, тези на максимална пенсия, бизнесмени далавераджии, корупционери.../ да имат днес по 20 домата, 20 краставици, 3000 грама сирене, 3000 грама салам и четири хляба. А 1,5 млн. бедни пенсионери и 1 млн работници на минимална заплата да имат днес 1 домат, 1 краставица, 0 грама сирене, 0 грама салам и четвъртинка хляб. Работатат на държавата е да взима от върхушката, която има прекалено много и да дава на бедните, които нямат и гладуват. Това в проспериращите държави става чрез прогресивни данъци доход, у нас вече над 15 години имаме т.н. "плосък данък", който даже и не е плосък, а на практика е регресивен. На практика у нас богати плащат много по-малък процент осигуровки отколкото бедните. На практика има вратички за укриване на данъци, на практика богатите собственици на фирми не плащат ДДС върху автомобили, сметки за телефон, интернет ...