Топлофикациите искат рязко поскъпване на топлинната енергия

Топлофикационните дружества са внесли в Комисията за енергийно и водно регулиране заявления с искания за по-високи цени на услугите си от 1 юли 2015 г.

Обратно в новината

Коментари - Топлофикациите искат рязко поскъпване на топлинната енергия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ами защо ДКВР не се опъне и поне веднъж не отнкаже да увеличи цената. Да видим какво ще стане тогава. Дали ще си ткръгнат разпределители, ерепета и пр.Но не сме единни - а мърша. Харесваме гърците, но не сме като тях.А ДЯДО, НЕ СРАВНЯВАЙ 20 ЛВ. ОТОПЛЕНИЕ ПРИ тАТО - ТОГАВА НАЙ-ВИСОКАТА ЗАПЛАТА БЕШЕ 300 ЛВ., А СЕГА Е СОЦИАЛНА.

Пич, не те знам кой си, но си много далеч от истината за най-високата заплата при Тато.Отчайващо далеч.Някое хора ги изкарваха за ден тези 300 лева.

народна мъдрост НЕ Е ЛУД КОЙТО ИЗЯДА БАНИЦАТА, А ТОЗИ КОЙТО МУ Я ДАВА.Ако не се съгласи агенцията, дали ще си тръгнат разпределители и дали ще се откажат другите.Винаги искат много, за да получат повече от половината Я стига. Точно в този момент не е наложително увеличението. Който не е съгласен със старите цени - да си ходи.

...ДРАГИ АНОНИМНИЦИ...!!!...ДОКАТО ВСИЧКИ СТЕ АНОНИМНИ...,НОМЕНКЛАТУРАТА ОТ ТОПЛОФИКАЦИИТЕ И ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ ЩЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТ СЪС ЦЕНИТЕ...!!!...

Не сме анонимни, имената са ни написани под стотици хиляди съдебни дела водени в корумпирания и марионетен съд срещу нас от бандитската топлофикация по утвърдена процедура за формално правосъдие и узаконяване на рекета! Ако искаш да четеш отиди до районните съдилища да се запознаеш със съдебния рекет лице в лице......това че не си пишеме имената е защото не сме гупци като теб и познаваме мръснишките похвати на бандитите в трите власти!

ЦЕНАТА НА ГАЗТА ОТ РУСИЯ ПАДНА С 20% , А ТЕ ИСКАТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ С 20%!!! КЪДЕ Е ЛОГИКАТА? ТРЯБВА ДА Е ОБРАТНО! ДА СЕ НАМАЛИ ЦЕНАТА НА ПАРНОТО

Логиката, Уважаемий, е, че приходите на господа паразитите са паднали, а те не са свикнали така, и тази вселенска несправедливост трябва да се компенсира по някакъв начин! А приходите са паднали поради: 1) Глобалното затопляне и 2) понеже все повече наши съграждани започнаха да се усещат и да им теглят балтията! От зимата на 2013 г. се отопляваме вкъщи с климатици Toshiba с COP > 5.0, и сметката за ток никога не се е вдигала с повече от 20-25 лв. в сравнение с останалите месеци. Да не говорим пък, че лятото се и хладим с климатиците... СЪГРАЖДАНИ, ПОДАЙТЕ В ТОПЛОФИКАЦИИТЕ ЗАЯВЛЕНИЕ, ЧЕ УСЛУГАТА КОЯТО ВИ НАТРАПВАТ Е НЕПОИСКАНА!!!

Каква е тази държава, в която едни явни крадци не могат да бъдат нито осъдени, нито регулирани, нито даже контролирани? Горивата падат, цените на парното скачат!? Климата се ЗАТОПЛЯ глобално, цените на отоплението се качват!? Хората не ползват парно и плащат!? питам каква е тази държава!? И чия е!

Аз живея на последния етаж. АЗ съм ИЗОЛАТОР, буфер за парното отопление. Защо не мога да се откажа от парното и да не плащам ТАКСА МОЩНОСТ ИЛИ ДРУГИ ИЗМИСЛЕНИ ТАКСИ???????

ДА СЕ ОБЯВЯТ ЗАПЛАТИТЕ В ТОПЛОФИКАЦИИТЕ!

Време е НАРОДА да погне регулатора -КЕВР! И всички по веригата в затвора или на клона.

Спрете да им плащате на тези изроди,защо се държите като стадо?!

Еййй, не се наядоха тези!!! Всички искат за всичко увеличение на ценита, само искането на обикновените хора за увеличаване на доходите не се чува!

А при социализъма на 1 май отваряхме широко прозорците , че от толина не се дишаше , парното най много 20 лв. , сега по ли ви харесва мръзнете в къщи ., комшиите ви крадат , топлофикация не им пука , нали служителите им взимат огромни заплати , и се обаждат разни кокошки със заплахи ако не си платил , отвратително арогантно поведение , . Братя Българи, докога ще търпим.

Време е това изкуствено дружество да фалира! До кога ще ни краде? Като не може да предлага услуга хората трябва да имат право напълно да се откажат от неговите услуги, а не да ги задължават да плащат - за тръби и прочие. Който иска парна да си го плаща.

Цената е тази, която отговаря на съотношението средна работна заплата и месечен /годишен/ разход на домакинство, изчислено по данни преди 1989 г. и прилагано днес. Останалото е некадърщина, айдуклък и управленска бепомощност.

Като са на загуба и не могат да управляват да им сменят ръководството! Няма причина гражданите да плащат малоумия на некадърници и крадци.

Те 25 години са все на "загуба". Трябва някоя много здрава ръка да ги оправи. Крайно време е. Енергийната мафия не може да е по-силна от народа!!!

Пред тази комисия би трябвало, както топлофикациите, Ерепетата искат увеличение, така и ние гражданите да имаме право да искаме намаление. Да имаме право да подадем официално искане, което да бъде разгледано. А така комисията, на която ние плащаме разглежда искания само на едната страна.

Абе нека всеки който иска да може да разтрогне договора си с Топлофикация, пък тогава ще ги видя какви цени ще обявят. Тогава сами ще се натискат да свалят цените.

"Услуга" по принцип е нещо, което сме поискали. Истинското название на тази сделка е "рекет" тьй като ни се предоставя непоискана услуга на недоговорена цена. "В тях са включени разходите за емисии въглероден диоксид, които преди не са били включвани в цените, както и технологични и други разходи" - Както се вижда в цената са набутали всякакви раздуващи абсурди. "Глобалното затопляне" е един мит, не може въз основа на мит да се вдигат реални цени.

ще ходят мръсни...скоро и работещите ще миришат силно на пот примесен с дезодорант.

Абе що не вземат да отворят отново Централна баня,за какво ни е музей, баня ни трябва!!!

тиквата пак е заложен на пързалката

Аз на шефа през ден, през два му искам рязък скок на заплатата, но уви...

...ПРОГНОЗИРАМ РЯЗЪК СКОК НА НАРОДНИ МАСИ СРЕЩУ ПАРЛАМНЕТА-МАФИЯ!!!...НО ДАЛИ НАРОДЪТ ЩЕ УСТОИ ТОЗИ ПЪТ?!

честито :) През юли веднъж, през септември дваж.

Гимнастиката е ясна. Искаме много. Сега ББ ще каже "на давам". От правителството ще кажат "ама защо толкова много". След това ще ни защитят от "алчността на монополите". Накрая ще увеличат цените с 15%, което е и целта. След това ще започнат да се бият в гърдите "ако не бяхмем ние, щеше да е много по-голямо увеличението". ББ ще обърше уморено гол кестен и ще каже гордо "намалих увеличението". Така всички доволни, хората защото грабежът не е голям, ТЕЦ, защото са си прибрали своето, министрите защото са изиграли театъра на защитници на интересите на хората и са получили комисионната. В страната ще цари мер и спокойствие.

Всичко това се иска на фона на обезценяването на горивата?

Какви ти горива... министрите по голи мускули въртят манивелата на подгревателите. А храните поскъпват!

Аз искам рязко покачване на пенсията ми.

Помните,какво ви свали от власт предишният път,нали,г-н Борисов ?

водомерите на Нефтохима

Я да видим - цената на газа пада (потърсете с Гугъл статията Средната годишна цена на газа за Европа ще е 242 долара, Газпром). При тази ситуация, с кво ще оправдаете поскъпването бе? Нали за това правим единен енергиен пазар в ЕС? Значи руснаците намаляват цената, в следствие на което в България вдигат парното...

Като натовска държава трябва да притискаме русофилите :)

дрозофилите!

На ток е по евтино Тази от топлото не си са направили сметката правилно.

Точно така е!Тази година спрях парно и топла вода,плащам само подгряване.Отоплявах се на ток.Парадокса беше през м.март,когато за ток платих 47 лв,а за парно-53 лв!!!Само подгряване!Май на топлофикациите им се фалира,защото никой няма да им плаща.Тези,които крадат,ще си крадат,но от тези,които им плащат-никой няма да остане!

Българите да възраждат селата,в къщи с домати , кокошки и мушкато,панелките за ромите,такива абонати заслужават тези топлокожодери

Българите ще възраждат и възраждат други държави.

За съжаление си прав.

Защо трябва да се изгаря природен газ в топлоцентралите, да се произвежда топлина , която да се пренася на километри със всички свързани с преноса загуби и да се доставя на потребителите? Те пък от своя страна трябва да заплатят енергиятя в цената на която са включени всички загуби, заплати на топлофикациите , заплати на топлинните счетоводители , поддръжка и ремонти. Не може ли газта да се изгаря директно в жил. блокове в малки газови котлета , както е по целия свят и да се осигури отопление и топла вода без никакви загуби. Откриването и закриването на отоплителния сезон е по желание на живущите в блока респективно входа.

Може и още как! Ама тогава кой ще пълни партийните каси, кой ще си купува джакузита и ще трупа милиони по сметки?

Може даже не на входа, а на балкона да си го сложиш - има и такива устройства, но... виж кво ти казал колегата 35... Пък и избори идат - нали така? Пари ще трябват, ей - това, мургавите да не струват евтино!

Всичко това , дето си го изредил, не е истина е е една огрома манипулация и лъжа от страна на Топлофикация, защото "парното" е златаната кокошка на всички правителства. Затова нито едно не е предложило намаление на цената , а само увеличения. Всъщност парното е най-евтиното отопление, защото основно използва отпадъчната топла вода от производствотот на нток. Но управниците от последните 25 год. видяха в парното възможност да се обогатяват чрез непрекъснатото вдигане на цените на парното, и в същото време да травматизират и да психясват народа, защото така той по-лесно се управлява и контролира. Бедният и отруден човек е мечтата за всеки политик. И тъкмо в това направление действат нашите политици вече толкова години. Това обяснява защо в България не се създаде средна класа.

Е, колко рязък скок бе, да му се не види?! На изключени радиатори плащам по 70-80 лв. през зимата, а сега по колко?

Аз средно по 120/месец! Отново за изключени! Ми близo с 30% за Пловдив са исканията.

Няма българи-останали са само сбирщина от вагини и който ги набара,ги пори яката.

Ако излезем да протестираме,може ли да познаеш колко фенове на управляващите ще дойдат?НУЛА/0/!!!! Може да е скъпо,да им дерат десет кожи,да ги е....т,но никога няма да излязат на протест срещу партията-майка и тиквата -водач! Ето тоя "син болшевизъм" е....а майката на всичко!

"Топлофикации" -- Н Я М А !!!!!! Това са дружества , КОИТО П Р О Д А В А Т топлинната енергия получена от ОХЛАЖДАНЕТО при първоначалната им дейност!!! Тоест - това е ВТОРИЧЕН продукт!!!! Излишно се преекспонира този въпрос!!! Съгласно РЕШЕНИЯТА на ЕК НИКОЙ не може да бъде ЗАДЪЛЖЕН да ползва този продукт/парното/!!!!! САМО с ДЕПОЗИРАНА молба МОЖЕШ да се откажеш от "услугите" на "Топлофикация" -София /за да е доказуемо - заверка при нотариус-25 лв./!!!! Не се "връзвайте" на глупостите им!!!! Приятна вечер!!!!

Ако това се случи Топлофикация няма да има абонати!!! Да обяви фалит! След като толкова години не иска да си събере парите от длъжниците а разчита само да вдига цените , няма да има вече балами да плащат!!!

90% от така наречените длъжници въобще не са клиенти на топлофикация, а нейни жертви благодарение на такива кретени като теб.

Когато пристигнат сметките-пред руското посолство.От там идва газът,оттам са тези цени.

Управляващи,трябва ли всички да измрем от непосилните увеличения на всичко,замисляте ли се че Балгария се стопява,демокрацията ни унищожи

Нито се замислят, нито им дреме. Не виждаш ли всички какви прасета са станали.

Така е! Живота е жесток. Трябва да се адаптирате.

А бе някой може ли да каже ,за 25 години "преход"=геноцид над българския народ,какво добро направиха за нацията така наречените "демократи" или "дясното пространство" в българската политика???????????????? Например:вчера с гласовете на ГЕРБ и РБ е премахнат следприватизационния контрол.Или с други думи-държавата продава някое предприятие,купувачът го обезкостява като продава машини и съоръжения,което не продава -дава на вторичните и накрая шитка и земята!Няма работни места,няма производство,няма контрол и санкции!!!!!!Държавата може даже и да не получи цялата сума по сделката! Или да вземат някой и друг многомилиарден заем с цел нахранване на "наши "фирми и рязане на лентички. Или да вдигнем цените на ток,парно и вода. Или да спрем лекарствата на болните и да затворим болници. Или , или,или........... Та за такива "добрини"става въпрос...................

Съгласен ! Само че, преходът = геноцида 25 години го правят тези, които само "даваха" други 45 години. Командният пункт на държавното управление не е сменян 70 години ! Всички управляващи до един са подвластни и назначавани от центъра, който трансформира политическата власт в икономическа. Късно е , канибал, да мърдаш, за да им правиш кеф. Те искат да докажат, че тогава са били прави, а сега - също.

Чакай,бе пич!Искаш да кажеш,че СДС>ДСБ>НДСВ>ГЕРБ и останалите "антикомунисти" са назначени от БКП??Еееее,чак такава конспирация-не вярвам!

ИСТИНАТА!Топлофикация,и собствениците им,да ми папат пениса за закуска,и с бял сос.На народа му писна от ниски заплати,и високи цени.Ще ядат хуя накрая всички политици и ГОЛЕМИ бизнесмени :)Ще стане като там някъде,на изток :)Ще се търкалят зелки по улиците.Аз казах.Хайл!!!

Ако и това правителство не е в сътояние да вдигне стандарта на живот в България, или трябва да се простим с Топлофикация, или с държавата !

Аз моя дял съм го заложил на форекс.

Разбра се защо се раздуха случая с акушерката и останалите нещастия сполетели разни хорица............

Бойко да не е станал от пожарникар параджия?

топлофикациите що не питат клиентите искат ли увеличение, а некви комисии на хранилка? май им се фалира! като вдигате цени в тая ошмулена страна, си режете клона! разберете го! ще си купя бойлер и тогава си вдигайте водата с колкото % искате! ще питате къде серат гладните!

Управляващите се надяват на късата памет на българина и наистина това си е така. Само преди месец старото ръководство на ДКЕВР тогава в един хор с ла бойко гордо заявиха, че газът поевтинява с 13 процента, от който 10 процента за населението и от 01.04 парното поевтинява с 10 процента но ще се усети от новия сезон. Ама тези управляващи ни се подиграват и ни взеха за малоумници, защото ако не от 01.07 понеже идват избори то от 01.10 ще се вдигнат цените и на тока и на парното.

Сега ще чакаме Бат Бойко да им бутне комините. Избори идват. Изрод и изроди. Да живее България и да ни отърве Господ час по-скоро от такива изроди, дето искат още 20 години да ни управляват. Вие представяте ли си, биволицата Лиляна Павлова да ни санира още 20 години? Апартамент няма да остане. Приватизация не ни трябва.

Евала!!!

ДВОИНО И ТРОИНО ДА ГО ВДИГНАТ.ТОЯ РОБСКИ МАЛОУМЕН НАРОД ТОВА ЗАСЛУЖАВА.КАК НЕ ПРОУМЯХТЕ ЧЕ 26 Г. ИЗБИРАТЕ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ?

КОЙ ДА ИЗБЕРЕМ, ТЕ ВСИЧКИ СА ОТ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ...ДОКАТО НЕ ГИ РАЗСТРЕЛЯМЕ НА СТАДИОНА, НЯМА ДА ИМА ДРУГИ!

Самочувствие,или се е изпарило?

На топлофикация и ГЕРП не се вярва.

Да пукнат дано!!!

му е много "къса" памета. Като на динозаврите. Микналатач годин в края на сезона някой от органите си направи устата за новия сезон да има увеличение на парното. И забележете: медиите публикуваха изказвания на шевоте на Топлофикаци София, че цените не трябва повече да се вдигат. Значи самите рекетщори си дават с/ка, че пределът на безумието отдавна е премината. Никоя медия обаче не коментира тогава случая! Сега явно държавата е много зле и се чуди в б кой (чужд) джоб да бръкне и като фокусник да извади някой заек. И Топлофикациите са най-лесният и удобен начин за целта.

Ша си мръзнем,но няма да плащаме!