Новата наредба за парното ще бъде отменена

Новата наредба за топлоснабдяване ще бъде отменена, за да не възникнат проблеми. През този отоплителен сезон сметките за парно ще се изчисляват по старата наредба, обяви министър Драгомир Стойнев.

Обратно в новината

Коментари - Новата наредба за парното ще бъде отменена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От трън та на глог. Абе ма..... ви искам като погледна топломера в дома си по което и да е време да си сметна от тази дата до тази дата колко пари съм изгорил. И ако сметна че съм прекалил да врътна кранчето и за периода в който не са ми работили радиаторите да дължа 0.00 лв. Всичко останало е несправедливо, крадливо, измамно, бандитско ..... и заслужава да им бъдат извити вратовете на всички от което зависи моето и вашето съществуване без да зъзнем на студено и да подаряваме пари 40% от заплатите си на някого само защото е имал властта да си напиши свои си правили и да ги нарече законни. ПФУ...гадове!

седнал да прави изявление от името на топлофикациите, че нямало такова нещо като частна собственост, следователно и възможности за инидивидуални сметки на хората, а само етажна собственост, т.е. обща сметка. Г-нът забравя, че имаме нотариални актове и че не сме акционери в Топлофикация. Следователно пропорционално на частта от щранговете съгласно процента ни на собственост ще искаме наем върху ползването им докато се скапят. После който е потребител на топлофикация да си прави проект и тръбна разводка, но извън имотите ни.

Ама вие да не им повярвахте бе хора , нали всичко което се опитват да пресъздадат е една утопия .Ние ще направиме така че да няма топлинни счетоводители , сигурно така ще направят в русия като влязъл комунизма и решили на оркестрите да не слагат диригент щото нали всички били "равни" ама видяли че не се получава все някой трябва да кара влака не може всички да са пътници .И сега тия ще реформират топлофикация ,да бе ама друг път .Нали още при управлението на герб направиха спогодба за руски газ и казаха че даже ще има процентно поефтиняване на парното .Ма тва много бързо се забрави и сегашните "благодетели " искат да се пишат народо-угодни ама от следващата година ,че тая да има и за тях да полапат малко дивиденти зер поухарчиха се предизборно и сега трябва ресто .А така ако народа ги свали видиш ли те се опитват да му намалят сметките за парното ама народа сам си избира да си кара по виските сметки .Айде сикан и простотийте ви червени баш .

Разберете веднъж и завинаги. И лилави на бели точки да дойдат кражбите на монополиста топлофикация ще продължават! Проблемът е, че системата на безотчетност позволява да се бърка в кацата. СЛАБА ДЪРЖАВА - БОГАТИ ПОЛИТИЦИ - БЕДЕН НАРОД !!!

Изглежда в БСП няма нормални,честни хора,а само далавераджии,шарлатани като тоя некадърен комсомолец,Стойнев!

За да те пуснат в голямата игра са ти напълнили папчица с компромат, че да не се дърпаш! Комсомолци ли, бой-скаути ли - системата при всички е една. Искаш ли да си край кокала - дай дупето. А народа материал и пълнач на бездънната яма ...

Докато със ЗАКОН НЕ ЗАДЪЛЖИТЕ Топлофикация, ДА преработи тръбите в панелките от вертикални в ХОРИЗОНТАЛНИ и докато НА ВХОДА на апартаментите ни НЯМА ТОПЛОМЕР, ДОТОГАВА НЯМА ДА ПЛАЩАМЕ, НЯМА ДА ПЛАЩАМЕ !!! Само когато потребителя знае точно какво е реалното потребено от него, само тогава ща сме спокойни, че МАСТОДОНТА НЕ МОЖЕ ДА НИ КРАДЕ ВЕЧНО !!!! А до тогава съветвам потребителите да се въздържат от плащанеееее !!!

Писна ми да ни занимават с топлото на софиянци! Като не искат парно и им е скъпо да си сложат бойлери, да си купят печки или климатици и да плащат ток като нас в провинцията! Ама тогава сигурно тока ще им дойде много...

че отдавна съм го направил.. На етажната площадка и цялото стълбище няма радиатори. Аз също нямам радиатори. Ползвам мой бойлери средства за отопление. Но им плащам загуби на инсталацията около 80-90 лева на месец през зимата. Без никакви конкретни данни и документи за измерване. Това е узаконено мародерство. Не сме държава.

и управниците мислят единствено по въпроса- как да се преразпределят сметките за парно и топла вода, според тяхната специално кабинетно измислена формула за крадене на пари " за партийни каси, за манипулативни изяви -целящи вечното им задържане,оставане във властта!24 години пръста си не мръдват относно исканията ни за справедливо и точно отчитане на реално употребената от нас енергия за топло! Не се издържа вече на наглостта им да ни експлоатират! Всички са за незабавно изхвърляне- до един!

имам чувството че се намирам в лудница, а не в България... Лудница пълна с шизофреници и бавноразвиващи се полуидиоти...

Драгомир Стойнев де

реални слетки трябват бе ! Метните единици на уредите и фактурата трябва да са еднакви ! Числата даващи количествен израз на мерната единица сумирани от уредите трябва да са равни на количеството написано във фактутата ! Още веднъж : Сумата от показанията на уредите и мерна единица за енергия и единична цена трябва да присъства във фактурата ! Иначе лъжете и няма как клиента да следи потреблението си и да си прави сметка на разходите ! А с "топломерите" които закачихте по радиаторите можете да мерите нивото и дебита на река Дунав със същия успех! А и ни откраднахте сумати пари посредством купуване на уреди с дистанционно отчитане и пак правите прогнозни сметки и начислявате лихви , които не връщате !

Господа в НС,нали сме в ЕС,ЗАЩО само в България не можеш да си развиеш онова винтилче към радиатора когато си поискаш през годината???? Защо тук всичко е с гъ.а на пред ???

Комунистически некадърник.

Те така дадоха и една година на престъпниците от ЧЕЗ! И не е вярно това за дълговете на топлофекалиите. Топлофикация не произвежда пара, това се прави от ТЕЦовете, а ТЕЦовете продават по 200 мегавата на НЕК непрекъснато. Така че ТЕЦовете винаги получават пари и си плащат газта на Булгаргаз. А Топлофикация е просто един паразит! Нима на ул. Ястребец има топлоцентрали?!? Има само една-две сгради за престъпниците - администрация и толкова! А нощем същите джиткат по казината, дето ги застрелват по-нормалните хора на които не им издържат нервите.

Аз предлагам от новият отоплителен сезон да запорираме плащанията към Топлофикация. Ако, никой не си плаща сметките, считайте че Топлофикациите ще фалират още на първият месец. Ето, това ще е истински протест, а не разни да ми викат без и те да знаят защо викат. Дайте поне веднъж да постъпим като народ, а не като овце. Никой да не си плаща сметките, пък да видим как ще осъдят цял един изстрадал народ, тия мазни гадове.

Няма да фалира, за съжаление. Топлофикация не произвежда топлина, те препродават отпадъчната топлина на ТЕЦ София и ТЕЦ Дружба. А ТЕЦовете си имат солиден приход, те продават по 200 Мегавата непрекъснато на НЕК. Кондензационните ТЕЦове пък продават над 2000 мегавата на НЕК и въпреки че тяхната отпадна топлина се изхвърля в атмосферата, чрез охладителни кули или водни басейни, те също не фалирват, нали? Топлофикация единствено може да се премахне чрез взрив или разстрел на престъпния персонал.

И аз това отдавна го казвам, но за съжаление винаги е имало и ще продължава да има отстъпници и предатели, които ще се цепят от общото...и поради тази причина сме на това дередже...

така ! Крадците-законотворци са го сътворили така, че неплащащите - да носят съдебна отговорност. Трябва :ЗАКОНОВО ДА ОТВОЮВАМЕ ПРАВОТО СИ ДА УПРАЖНЯВАМЕ НАРОДЕН, ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ В УПРАВЛЕНИЕТО -на всички нива!На избори - НЕ ТРЯБВА ДА ИЗБИРАМЕ ДОКАЗАНО АЛЧНИ КРАДЦИ И КОРУМПИРАНИ МОШЕНИЦИ!Това е !Ако има по-добри предложения - нека да да бъдат изложени ! Винаги има по-умни, по-знаещи и можещи! Знанията, познаването на Конституцията , на Законите за управление -биха ни помогнали за промяна на статуквото, за спирането на отрабването ни от алчни и корупмпирани мошеници!

Тъпи, тъпи, тъпи, тиа комунисти са толкова тъпи,че няма по-тъпи от тях!!!!

толкова години, толкова различно оцветени комунисти се смвниха, а България таи надежда, че "тези вече ще оправят нещата". "Тези" се сменят, парите са изхарчени и пак плакати разлепени за избори. Тъжно, но това ни е нивото явно, още вярваме в дядо Мраз.

А бе хора, съвсем ли изперкахте! Ще кажа само "Тъп народ, Силна Топлофикаця!" Тука политика няма, тука ви крадат и лъжат директно, но вие питате: Кой? Кой ..такова.. Пеевски" А Кой, Кой? иска да седне на мястото на Пеевски! А през това време "сградната инсталация" отчита и се смее!

спри да заекваш бе стойнев.

Номера да се "намалят" изкуствено сметките като се прехвърлят за следващите месеци не мина. ОСТАВКА!

И какво разбира тоя превъзбуден пелтек под "много по-справедлива от сега действащата" наредба? Справедливо е да плащаш това, което си изразходвал з амесеца. А не да се чудят как да избегнат високите сметки в студените, като надуят сметките в топлите, само и само да няма бунтове. ОСТАВКА!

"че за по-топлите зимни месеци (ноември, март, април)" Как да възприемаш на сериозно човек, който не знае как са разпределени месеците по сезони? Ноември е есенен месец, а март и април са пролетни месеци. Зимни месеци са само декември, януари и февруари.

Защо трябва да се изчислява на равни месечни вноски, а за какво си слагахме нови топломери?! Нали за да начмисляват, колкото е потребено.!!!! Крадльовци!!!!

Какви топломери, лельо? Дистанционно-Манипулируемите броячи ли така наричаш? Е, да, те им казват "топломери с дистанционно отчитане" нали? То и на африканските пришълци-убийци им викат "сирийски бежанци" ама има разлика нали?

Трудно ще надвиеш тия вагабонти. Моного са мазни и лукави и лесно се изплъзват. Само гледай да не станеш и ти като тех.

Както и да променят закона и наредбите рекета наречен (сградна инсталация) няма да го платя!!! Ще намеря начин да осъдя държавата в Европейски съд колкото и да се напъват с процедурни хватки да протакат делата за рекет в корумпираните и марионтетни съдилища в тази бандитска територия.

да осъдят всички абонати ако всички задружно спрем да им плащаме? Ще ни осъдят на куково лято! Ще фалират? Ми те отдавна се самофалираха и сега са на наш гръб благодарение финансовите интереси на определени централи и кръгове.

утвърдени чрез гласуване от законотворците в НС закони, макар и несправедливи - важат за всичко и за всички!И дружно да спрем заплащането - българският съд все ще намери по кой параграф да ни съди! Изхода е на избори да избираме морални и честни , които да променят несправедливите закони!

Прави ли ви впечатление, че няма самозапалили се недоволни от "Топлото", от изборите насам? Значи хората са доволни от политиката на новите управляващи и плащат сметките си с кеф!

Не крийте коментарите. Няма за къде повече! Времето изтече...бъдете в час.

По какъвто и да било начин да изчисляват сметките едно е ясно - минатите ще сме ние, потребителите, но не и Топлофикация. Ясно е още нещо - каквато и наредба да се напише, тя няма да промени факта, че обикновените хора са с толкова ниски доходи, че не могат да си позволят дори елементарните условия на живот като топла вода и отопление...

Идиоти!!!! Ще плашам толкова, колкото съм ползвал..какви са тия глупости бе..я напишете имената на тези които са писали наредбата!?

Другари! За да нямат хората притеснения, че Партията лъже хората по нов начин, ще продължим да ги лъжем по стария! Да живей международното положение!

Вчера бях на Алабин 46, ет.2. Пълно беше с хора, получили призовки от ЧСИ халаджова и димоларова за нови измислени дългове към топлофикация и ВиК. Пенсионери със запорирани пенсии и майки със запорирани майчински. Пред мен припадна възрастен човек, а трите служителки лъжеха първо, че са ючистки, после казаха, че са пощаджийки, а накрая деловодителки. В нашия вход починаха 5 съседи, тормозени от организираната престъпна група Топлофикация-ЧСИ халаджова и димоларова - ПИБ. Запорират незаконно пенсии и сметки в банката и не изпълняват влезли в сила решения на съда. На нас ни се начислява сградна инсталация от 45% и 15 апартамента от 77 са празни, в другите има по един радиатор.

Тия отвратителни шмекери и мародери от топлофикациите,дерящи по-три кожи от хората,тия паразити на какво ли не са способни за да си пълнят търбуха и не само своя.Ако бяхме нормален народ откога да сме ги отказали,ама явно си падаме да ни стрижат заедно с кожата!

Браво за отмяната! Иначе в блока ще се избиеме.След като обекта е проектиран и закупен с парно отопление да се забрани сваляне на радиатори и тем подобни простотии,както е в Европа .Всички задължително с топломери собственост на топлофикациите.Който иска спира и контролира отоплението си както си желае със спирателните кранове.Всичко друго са простотии и тези простотии ги плащат редовните ползватели на ЦПО/централно парно отопление/.

Tani4ka69

Като не мога да го плащам съм го спряла ясно ли ти е? Не може да ми се натрапва някаква услуга която струва 300 лв на месец пи заплата 400лв.

Ами аз съм с 262 лв. пенсия. Здрава съм и мога да работя. Имам и висше. Не ме искат защото съм била "възрастна". Кое да платя по-напред и кое да оставя? Консумативи за жилището? Храната? Другите нужди на домакинствата и семейството? КОЕ?!

За какво му казваш браво? Да не е променил нещо на по-добро? Върнал ни е от глог, та на трън. Вярно е, че много от по-старите апартаменти са с монтирани тръби за парно, но цялата законодателна и изпълнителна власт трябваше да направят нещо за хората-потребители, а те помежду си претакат само праснословия, а ние го плащаме това. Моето мнение е да се направят по едни вертикални тръби за входяща/изходяща вода, а всеки апартамент да може ако иска да ползва, ако не иска не ползва и си има топломер на границата на имота. Аз искам да се откажа и от спряното парно, та да не ме изнудват да плащам за мощност и чакам да се доподпишат липсващи съседи.

безмозъчно сляпа , или заинтересована -" Подлизурка"?! Как спиш?! Едва ли спокойно!

Абсолютни завършени идиоти Значи недоволството на хората не го интересува ,обаче топлинните олигофрени дето остават зад борда много са го притеснили-тея са за трепане

"Докато умните се намъдруват, лудите ще се налудуват" То бива лудост, ама тя във всички управляващи край няма!

Абе, БСП-чета, та вие копирате бат Бойко! Нали все за това му се присмивахте, че се вслушваше в гласа на народа/ до обяд каже нещо, и като чуе хората не го беше срам да смени решението си/, а май се оказва ПЕЧЕЛИВША ТАЗИ СЛУШАЕМОСТ, КОЯТО КАТО ЦЯЛО ВИ ЛИПСВА!

Каква наредба е това, ако не може да се отмени? НО , не ни задължавайте да плащаме в аванс за нещо спорно.Или начислявайте лихви за авносово подпомагане на Топлофикация. Или в началото на всеки месец Топлофикация да уведомява колко енергия ще вкара в съответната абонатна станция по прогнозата за времето , а ни е да си я разпределяме по входа.

Аз да не съм спонсор на топлофикация ??? Покупателната способност на българина спада и търговците търпят загуби, дали да не приемем наредба авансово да им превеждаме пари, пък ще пазаруваме после !

Свалете тези рекетьорски и нереални цени на "топлото". Нямате си ппредстава колко отрицателна карма си натрупахте. След парламента сте вие...

Ами да... Като ще крадеш пари,по добре поединично да е!! Всеки сам да се разправя... Представяш ли си да се събере целия блок да те бие дружно?? Затова сметките по стария начин бате..........

Стойнев БОКЛУКО червен, защо не си напишеш домашното преди да ръсиш поредните си простотии. Дълговете на Топлофикация София са от времето през което беше държавно а не общинско дружество. Времето на тройната коалиция тъпанар клепоух.

Мислех че след лицето Делян Добрев, енергетиката ще се стабилизира. Да ама не. Стийнев е същия като Добрев едно към едно. Откъде ги намират тези лица. Смешници и пълни некъдърници.

Откъдето намериха Р. ОВЧ.

А защо трябва да ни лъжат и този отоплителен сезон? И защо протестиращите не са пред Толофикация и Пред топлинните счетоводители?

Стойнев, мъдър си! Започнете да проявявате здравият разум на левицата, нямате време. Поне малко се доближете до тоталитарното управление на комунистите, когато билетчето за трамвая струваше 2 стотинки, а киното - 35 стотинки. Това, което ви оставиха мутрите на ГЕРБ, бомба със закъснител.

Ако, министър Драгомир Стойнев, под натиска на топлинните счетоводители отмени промените в Наредбата за топлоснабдяването, си прави харакири и да си подава незабавно ОСТАВКАТА!!!

Хм - ами твоят идол борисов защо не предприе промените, които едва сега имат смелост да направят социалистите ? А защо фъндъкова е по-загрижена за Топлофикация, отколкото за лъганите и клиенти ? Златна кокошка ли е Топлофикация, та така яростно я пазите вие милиционерите ? След като приеха наредбата - фъндъкова веднага нададе вой - нямали да имат време да си оправят сметките - брей колко съвестна и как брани топлинните счетоводители тц тц

Въпросът , който задавате е от вида "Не ми задавай отговори!". Т.е. той е риторичен. Топлофикацция е най-голямата фин. далавера на държавата + постигане на определен и желан ефект, като разреждане на населението и поддържане на социално разделение и напрежение сре днарода, защото така по-лесно се управлява. (Някой дипломиран психолог/ социал-антрополог би трябвало да може да го обясни!...)