”Топлофикация”: Студът и съседите ви са виновни

Студеното време и кражбите са допринесли за високите сметки за парно през януари, твърди “Топлофикация“. Средното повишение на сметките за януари е 17%.

Обратно в новината

Коментари - ”Топлофикация”: Студът и съседите ви са виновни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То ако беше много хубаво с Топлофикация и шефа на ДЕКЕВЪР щеше да я ползва, а не да се топли на дърва, и Б.Б. щеше да я ползва, ама да не са луди.

Да но не става за такива като мен, които нямат радиатори, просто няма къде да си монтираме топломерите, още чакам Топлофикация да ми отговори къде точно да си монтирам топломер, че да идват да го отчитат.

Скъпата ви Топлофикация може да нарушава всички закони, дори и собствения си, но за нея никога няма санкции. Колко пъти доказвам в съда, че не може да ми надписва повече радиатори от проектния им брой, обаче те тъпо и упорито продължават и никой не ги наказва.

Това дружество отглежда и ражда най-големите крадци и мошеници. Ако им видите заплатите и бонусите ще се откажете да коментирате и да си хабите думите. Високите заплати идват от направени икономии.Цветанов защо не влезе в тези енергиини дружества за да видите какви далавери се въртят със събиране на пари от сградна инсталация. Но народа ни глпав и тъп , тъп та чак вдлъбнат и си плаща всичко защото няма на кой да се оплаче. Мошеници !!!!!!

Топлофикация кожите им деряла, пръдльовци, не можете да се опревите помежду си, серете си по главите, не си познавате законите, не можете да се погрижите за общата си собстверност (покажете ми една сграда, блок или кооперация, която да не е пред разпадане). Дрисльовци дето за 40 години им свиди да вкарат 50 лева, за да не им се пълнят мазетата със собствените им лайна. Пичове ако се погледнете как всяка сутрин, от какви мръсни, смрадливи и грозни дупки изпълзявате и не можете да оправите това, как очаквате да оправите каквото и да било. 'Ше оправите топлофикация, държавата . . . ха, ха, покъртително . . . куклички.

Добре че сте вие хората на Топлофикация та да има доволни.

Абсолютно прав е човека от топлофикация. Тук само рев и глупости, молби до съдилища, хага, страстбург и прочее тъпни. 1. краде се - това е безспорна истина; 2. беше по студено спрямо други периоди - безспорна истина; 3. болшинството живеят в СЕС, но не го познават - зверски тъжна, но безспорна истина; 4. закона не се познава и не може да бъде приложен от овце - истина с тежки последствия; 5. дяловото разпределение е лайно - истина и то каква; 6. всичко отчетено по топломера в абонатната станция е съсобственост, останалото е разпределение (също както и електроенргията за асансьора, както и самия асансьор, както и покрива) - непозната-неудобна истина (поне на никой не му харесва);

По повод подмяната на радиатори имащи закачени уреди за дялово разпределение с радиатори без такива уреди. Имам радиатор с специално монтирано кранче за източване на водата от него (правих ремонт на кухнята и ми смениха радиатора с нов от алуминий лек, мога да го дигна много лесно) , който има такова кранче. Мога да източа водата от него, да го откача и да си го прибера дори под леглото. На негово място мога да закача друг без уред и като пусна кранчето пак ще се напълни за нула време.Докато се пълни съседите под нас ще чуват звук от радиаторите си , като че ли тече чешма. Така че радиатори масово се сменят. Има и хиляди начини за манипулиране на уредите. Не сме толкова загубени, че да не ни е ясно какво става.

Ако имаш спирателни кранове, но ако нямаш и никога не си имал и непрекъснато вещи лица им го доказват в съда и те пак ти надписват двойно сметките и то с брой радиатори, обясни ми аз тогава как крада, защото до сега никой не ми го обясни, а само викат ти крадеш да крадеш, нищо че си личи че тапите никога не са пипани нито има други изводи по тръбите, доказаха го хората, ама пак ме муфтат за пари, дори и сметките ми за ток не признават като доказателство за отопление с климатик. Нямали сме протокол за демонтаж, а това че не са ми дали екземпляр, а са го укрили и никога няма да ми го дадат за да ме дерат със сметки не е ли престъпление?

ВАЖНО !!Всички измерителни уреди за измерване на физически величини(тегло,налягане, количество топлина и т.н.) се проверяват и пломбират в определени от "Закона за измерителните прибори"начални и периодични срокове.ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ОЩЕ ОТ1992 год. С РЕШЕНИЕ ВАЛИДНО И ДО ДНЕС Т.Н."РАЗПРЕДЕЛИТЕЛИ" МОНТИРАНИ НА РАДИАТОРИТЕ ВИ НИТО СЕ ПРОВЕРЯВАТ МЕТРОЛОГИЧННО ПЬРВИЧНО, НИТО ПЕРИОДИЧНО.РЕАЛНО ТЕ НЕ СА УРЕДИ ЗА ТЬРГОВСКО ПЛАЩАНЕ И ОТЧЕТИ И ПЛАЩАНИЯТА ПО ТЯХ СА НЕЗАКОННИ.Някой да сьобщи че разпределителите са му метрологично проверявани?- Дори един прост манометьр се проверява и пломбира всека година.Кой Ви гарантира колко % грешат вашите?

Живея в Германия Берлин и за цяла година парното и топлата вода 330 € плащам.Наскоро бях в София братовчет ми каза че за януари има 400 лв сметка т.с.200€ ha-ha-ha

Айде пак митове и легенди.И аз живея в Берлин но такива сметки няма.Парното и топлата вода ти е калкулирано 12 месеца и няма как да плащаш по 28 евро на месец и то за парно и топла вода.То само 30% от общите части дето се плащат са повече от тази сума...много лъжите ...бг работа.

Прав си "ха-хо".По отношение на част "Сградна инсталация". Аз написах жалба (преди 3 год.) до "Вьрховния административен сьд"за промени в Закона за енергетикатта. Между другото и предложение: на откритите топлофикационни щрангове да се монтират разпределители и да се разглеждат като отоплителни тела,каквито те са реално.Ако собственика ги изолира по одобрен предписан от "Топлофикация" начин или трьбите са закрити в строителната конструкция- да не се плаща такса "Сградна инсталация".Само че такси за разглеждане( 2 х 25 лв.) поискаха- но отговор няма.Иначе 3-4 пьти искаха допьлнително техническо дооточняване на подробности.

И аз се скъсах да пиша, няма и да получиш отговор. Аз съм с три външни стени към четвъртата жилището е необитаемо на първи етаж съм, тръбите са зад стени имам двойна изолация и на пода и на тавана и то от най-дебелата а последната ми сметка за т.н. "сградна инсталация" е 128 лева.

Можем да направим нещо - една голяма МЕТЛА на Топлофикация и сезиране на съда в Страсбург, че монополистът Топлофикация системно нарушава правата на потребители. Предлага/налага услуга на клиентите без да има подписан договор с тях, без да е ясно дали клиентът плаща точно това количество топлинна енергия, която е потребил, защото при съществуващата схема на отопление и методика на калкулиране на сметките се оказва, че потребителят плаща за нещо, което реално не е потребил, а му е начислено по презумпция! Стари Топлоцентрали, неефективен метод на топлопренасяне с амортизирана система/тръбопроводи, вертикални схеми на разпределение на тръбите по апартаментите, кражби на топлинна енергия по различни начини от съседи..... и накрая непосилни и нереални сметки за плащане. Това никъде го няма и е пълно безобразие! И е крайно време Топлофикация да спре да се оправдава с рекордните и незапомнени студове, защото основната функция на тези централи е да произвеждат енергия - електрическа и топлинна, като втората се използва за отопление само през отоплителония сезон (естествено!). Тоест Топлофикация най-силно ни рекетрира точно през този сезон през който ние потребителите имаме реално нужда да ползваме услугата й (иначе тя просто би била излишна).

НЯКОЙ ЛЪЖЕ МНОГО - ТОВА Е ТОПЛОФИКАЦИЯ .НЕ МОЖЕ В АПАРТАМЕНТ ОТ 100 КВ. М ДА НАЧИСЛАВА Ф-РА НА СТОЙНОСТ 756 ЛВ.ЗА М. ДЕКЕМВРИ. 570 ЛВ.ЗА М. НОЕМВРИ 2011 Г. ТАКОВА КОЛИЧЕСТВО ТОПЛОЕНЕРГИЯ НЕ Е ИЗРАЗХОДВАНО ,НО ФАКТУРИРАНО. ПРИ ИЗРАВНИТЕЛНИТЕ СМЕТКИ НАДПИСАНОТО ГО РАЗХВЪРЛЯТ НА ДРУГИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ И ТАКА НИ КРАДАТ УМИШЛЕНО , БЕЗ ПРАВО НА ЗАЩИТА. ЗАЩО СЪСЕДИТЕ ДА СЛЕДЯТ ЗА ОТКАЗАЛИ СЕ ОТ ОТОПЛЕНИЕ СЪКООПЕРАТОРИ, ТРЯБВА ДА ИМА ПЛОМБИ ,ИНАЧЕ НАЧИСЛЕНИЕ НА ПЪЛНА КУБАТУРА.

Нищо няма да се случи. Докато напълно не се циганизира това население тези ще ни свалят всичките кожи от гърбовете, а стадото ще си блее.

ЧЕ ЦИГАНИН КАКВО ПЛАЩА?

Докато върви девизът "Разделяй и владей" Топлофикация ще го използва. А той ще върви, докато чакаме някой друг, а не ние да ни освободи от Топлофикация. По-добре да си стоим на топличко вкъщи, вместо да излезем на улицата. При такива алчни мошеници друг начин няма. Но щом, както казва Алеко Константинов, "робуването за него (българина) е блаженство", какво друго да се прави? Топлофикация, заедно с държавата ще разиграват разни трикове - Топлофикация ту е държавна, ту общинска ту и на двата кожодера. И накрая - съседите са ни виновни, т.е. ние сами сме си виновни. Не е ли това чудовищно при демонтирани радиатори и неползване на топла вода, да получаваш за двустаен апартамент сметка 80 лв на месец? Та иначе откъде ще се вземат пари за бонуси, екскурзии на държавни разноски до чужбина и пр. и пр.

Не ги слушайте какво ви казват. Съседите били виновни!? Само гледат да ни скарат. Разделяй и владей - това е максимата на монопола!

Много "специалисти" се навъдиха да викат дръжте крадеца. Дали могат да обяснят по какво се различава щраг лира /2 тръби в банята/от останалите тръби /сградна инсталация/ и как през тези 2 тръбички се прекарва топлина равна на отоплението на целия апартамент. Дръжте крадеца.

Значи тоя ПЕНДЕЛ лъже! Как може увеличението да е само 17% след като хората са получавали сметки 2 - 3 пъти по високи отколкото минали години!? Абе на тоя етап единствената възможност да се оправи топлофикация е да се спре да и се плаща! НЕ ПЛАЩАИТЕ и ще клекнат! Вярно, че това клякане ще е след известно време, не заради друго ами така или иначе досега са натрупали огромен капитал ОГРАБВАЙКИ ни и е необходимо време преди тоя капитал да свърши!

Целта е да ви скарат със съседите. Разделяй и владей!! Не им плащайте до къто не променят закона и започнат да ми плащат за тръбите

УВАЖАЕМИЯ ГОСПОДИН НАЧАЛНИК НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ МОЖЕ ЛИ ДА ДАДЕ СМИСЛЕНО ОБЯСНЕНИЕ ЗАЩО ЦЕНАТА ЗА ОТОПЛЕНИЕТО НА ЕДНО ЖИЛИЩЕ В СОФИЯЯЯЯЯЯЯ Е В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ТАКОВА СЪС СЪЩАТА КУБАТУРА ОТ ДРУГ ГРАД В БЪЛГАРИЯ, ПРИМЕРНО БУРГАС, ИЛИ ТОЙ Е ВАЛЬО ТОПЛОТО 2.

Ако 67% от представляващите идеалните части са съгласни, можете да се откажете от услугите на топлофикация, няма никакъв проблем. Но те не са длъжни да ви изграждат каквато и да е инсталация, че да им поставяте ултиматум. Инсталацията си е ваша, те доставят топлоенергия до абонатната станция.

Дори да го узаконят, проблемът ти ще бъде друг - че топломерът струва над 300 лв. И ако имаш 5 -6 радиатора вкъщи и свят ще ти се завие. А разпределителят струва 9-10 пъти по-евтино.

МАСОВО НЕ СЕ ПЛАЩАТ СМЕТКИ МИСЛИТЕ, ЧЕ НЯКОЙ ГИ ЧАКА ЛИ...НЕ ПРОСТО СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ НА НАИВНИТЕ ПИЛЕНЦА, КОИТО ГО ПРАВЯТ....ИМА ХОРА С ПО 5000 лв. ПАРНИ И НИКОИ НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ГИ ПРИНУДИ ДА СИ ПЛАТЯТ...ТОВА Е ИСТИНАТА !!!!

Мдам аз съм от тези хора! За декември месец имам 240 лв. сметка. И не смятам да я платя основната причина поради която не смятам да я платя е, че от 2001г в апартамета ми няма радиатори а от 2008 няма и топла вода! Но за сметка на това сметките за изхабени от мен кубици топла вода и отопление на имота продължават ли продължават да идват! Когато ми докажат, че са ми доставили услуга за сумата от 240 лв. евентуално ще се навия и да им платя, но само евентуално! Всичко друго си е РЕКЕТ, КРАЖБА и ОЗАКОНЕНО ИЗНУДВАНЕ!

СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ- "топлинните загуби" могат точно да се измерят и ще се окажат нищожно малки-Не се оставяйте да ви льжат неграмотни депутати - селяни и заинтересовани "топлофикатори" и манипулират."Загубите" на т.н. "сградна инсталация" са точно измерими при инсталации с "хоризонтално" разпределение.Те са разликата между показанието на топломера на отклонението за входа и сумата от показанията на апартаментните топломери.Тези "загуби"се разпределят пропорционално на консумациите. Това е логично- ако няма консумация -то няма и загуби.Да Ви посочат документирано кьде и в коя страна биха експлоатирана инсталация с 50% загуби.Тьрпите-мошениците "топлофикатори" ви "стрижат".

Може да си специалист, но явно не правиш разлика между "сградна инсталация" и "топлинни загуби". Това не е едно и също. Правилно си посочил, че разликата между топломера в абонатната станция и сумата от показанията на индивидуалните топломери/разпределители, представлява сградна инсталация. Но това не са загуби. Ако всички си откачат радиаторите във входа, топломерът ще си отчита, а разпределителите/индивидуалните топломери ще са на нула. Разликата е сградната инсталация, но това не е загубена енергия. Поради тази причина, тази разлика се разпределя пропорционално на отопляемия обем. Оттам се бъркаш и смяташ това за загуби. Всъщност това е ОБЩО потребление, по-коректно е така да се нарича.

скьпи"хахо".В бьлгарския език поставянето на понятие в кавичкии (") означава че е употребено от автора (т.е. Топлофикация") неправомерно . Естествено че не са загуба -това е количество топлина, част от която реално е преминала през радиаторите ,но административно отчетена в перо "сградна инсталация". Но за сьжаление е това е величина административно определена от г-да депутатите,много от които за пьрви пьт са видяли водно отопление след пристигането си.Реално тя определя коефициента на сьвьршенство на инсталацията и в известен смисьл е загуба.Ефективноста на една отоплителна инсталация се определя от % топлина реално отдадена през отоплителните тела взета кьм общото количество такава.

Съпоставка на сметки: 1. Милано - 230кв.м - тип инсталация вертикална - отчитане на кубатура - сметка за месец януари 167 Евро. 2. София - 76 кв.м. - тип инсталация вертикална - отчитане чрез дялово разпределение - сметка за месец януари 296,58лв. (151,64 Е)

За 74 км.м моята сметка е 397 лв. за януари и то без да имам радиатори.

Толкова ли е сложно да се сложно да се пломбират всички радиатори и тръби . Ако пломбата е нарушена в края на сезона се плаща пълната мощност на радиатора . Тогава ще видим кой ще си сваля и качва радиатори . Но явно отговорните лица не ги интересува кой плаща на недобросъвестните комшии , нали парите се събират .

Точно така. Задължително трябва да се пломбират радиаторите и проблемът ще бъде решен.

Каква е разликата, ако тръбата е на ГАЗПРОМ и в двата случая някакво дружество си реализара печалба и транслира усугата си през моя собственост . Дали по тръбата тече газ или топла вода е все едно важното е ,че търговкото дружество незаконно оперира в домът ни защото нямаме договорни отношения по между ни . Моля ВИ посочете ми договор с клаузи от топлофикация за всяка една от страните и има ли въобще такъв договор ?

Евала на "специалист". Това е истината-от вертикална мрежа в блоковете в хоризонтална такава и истински топломер в апартамента. Другото е от лукавия. Най-големите мародери и крадци са в топлофикацията и стига с тия басни за комшийте крадци. Топлофикация София хем правят ток, хем след това отпадъчната вода ни е продават на безбожни цени. Тя просто не струва нищо на мошениците от топлофикация, а просто прибират милиони и ги делят с енергийната мафия. Това е истината за софиянци. По този начин през годините на т.н. "преход" са ограбени милиарди пари!!!!!

при нас е хоризонтална, миналата година сградното отопление ни струваше 2 лв, тази година вече е 20 лв. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

сложете топломер на трьбите (подаваща/врьщаща) на отклонението от абонатната Ви станция.Трябва да озаконен от Инспекцията(не от "Топлофикация"-заявявате го за отчитане). Количеството топлина "Сградна инсталация" е разликата на отчета на входния топломер и сумата от индивидуалните топломери.Успех!!

Ти виждал ли си жилище в етажна собственост, дори всички радиатори да са му изключени, с температура равна на уличната, ако съседите му се топлят? Е, за да не му е температурата като на улицата, това жилище потребило ли е топлина? И тя откъде се е взела?

нагревателни уреди и системи и то толкова колкото му е необходимо!!

Топлината в жилището се взима от много места - климатик, печка, слънце... ЗАЩО тази енергия се разпределя от топлофикация?

Високите сметки са заради лъжите и кражбите на топлофикация ! А когато знаеш, че някои клиенти крадат парно, не взимаш никакви мерки да ги спреш и печелиш от това се нарича "съучастничество" ! Бойкот на плащанията ! Писна ми от нагли монополисти като топлофикация, които щом си плащат "вноските" на герб им е разрешено да мачкат хората !

Недейте спори, братя, не виждате ли, че тези гангстери от Топлофикация ни правят на малоумници и работят на принципа разделяй и владей. На края пак те ще сизлязат прави, а ний ще се ядем един други, защото сме "рая-покорна" За какъв чеп монтират тези индивидуални топло-измервателни уреди, след като никой на уравнението не ги гледа, а ти блъскат едно към готере и си оправят техния есап. Защо не е, както при електромерите и водомерите, за определен брой единици по хикс или игрек вот-тебя мой човек сметката, пито-платено. Каква е вината на потребителите, че навремето са монтирали външно тръбите и имат големи загуби. Виждали ли сте зимата как върху земята откъдето минават паропроводите няма сняг и лед, всичко се топи, а тръбопроводите уж ги изолират и са на метри под повърхността на земята. Не се дерете, братя а да се организираме и ако трябва камък върху камък да не остане от мастодонта наречен "Топлофикация" Нямат срам ни от Бога ни от дявола! Нека гневът се стовари върху главите им и папер да не остане от тях и поколението им!

по тръбата циркулира постоянно вода. Но в повечето случаи само в някой щранг тече топла вода.

Цитирам това което пишеш : "Няма такова животно в света - доставчикът да е отговорен до крайния клиент в сградите етажна собственост." Доставчикът е длъжен да предостави услугата на крайният потеребител а не както е толофикация до абонатната станция . До блока ли ти доставят интернета или до твоето жилище или офис ? Телевизията която гледаш независимо коя ,до блока или до спътника ти я доставят или пък до блока ? Имаш ли договор с Топлофикация и ако имаш посочи клаузите по договора за двете страни .

Тежко и горко ни, щом тъпи и проЗти ни дават акъл, а форумите им ръкопляскат. Как точно ще спреш физическите и общоикономическите зависимости да не действат на територията България?

Да преминем по същество Fan , аз съм делови човек . Какво предлагаш като идея изключените абонати заплащаха преди време по 5 лева , сега заплащат по минимум 50 лева а в бъдеще .. може и по 500 лева . А Съдии изпълнители дебнат от всякъде , хората ги съдят . Това ,че ти имаш пари и може да палащаш всякакви суми е добре но не всички са като теб . Ника ми е по книга на любим българки писател Алеко Константинов .

"радиаторът с уред да се свали в мазето и на негово място да се сложи такъв без уред" - Това някой идиот ли го е писал? Как се сваля ей така радиатор, когато тръбите са пълни с вода?

С помощта на две спирателни кранчета!

Ти виждал ли си такава инсталация, или просто търсиш логичен отговор? Иначе аз и доста други отговори знам, само дето не мога да дам пример за тях.

За съжаление се прави. В блока, където живея в началото на всеки сезон се започваше едно чукане, стъргане и вибриране по вертикалните тръби и в края на всеки отоплителен сезан се повтаряше същата процедура. Миналата есен сменихме дяловия разпределител, тъй като беше време да се подменят топломерите ни с нови и изискахме да бъдат поставени пломби на всеки радиатор във всеки апартамент, за да се предотврати това демонтиране и подменяне на радиатори. Домоуправителят ни констатира, че е открадната топлинна енергия за 1600 лв във входа ни (от някои недобросъвестни съседи), която ние редовно плащащите сме платили. Пълно безумие!!! Но имам следния въпрос: как може да се докаже, че съседи крадът топла вода (включване към щранга за топла вода преди водомера). И как да се предизвика проверка на това?

И този, който казва че цялата нация е крадци, има само едно право,-да отиде в затвора.

Апартаментните топломери не премахват необходимостта от дялово разпределение на топлината, която влиза в сградата и се измерва от топломера в абонатната. Впрочем, там не може да бъде отчетен нито един киловатчас загуби по трасето, а само и единственотова, което е потребено в сградата.

Абе вие кога ще спрете да плащате тези безумия? Не виждате ли, че ще ви крадат, докато го позволявате?

Ние спряхме, но те пак отчитат печалба!!???

От процеса срещу онзи -"Топлото" се разбра, че Топлофикацията 11 години е хранила всички политически партии ,изредили се на власт.Топлофикация взима от нас , толкова пари, колкото са и необходими, което няма нищо общо с направените разходи или външната температура.Ако беше губеща, защо Бойко я върна отново към общината?Каквото и да си говори шефа на Топлофикация, повишаването на цените е държавна политика.Докато гробарите са на власт- така ще е . Софиянци, утре отново гласувайте за най -некадърното управление от 22 години.

По отношение на "санирането" Понеже опрелената сума за тази цел е относително малка - предлагам да се използва за "саниране на т.н. "сградна инсталация"- т.е. замена на износената и почти негодна сьществуваща сградна инсталация с вертикално разпределение с ИНСТАЛАЦИЯ С ХОРИЗОНТАЛНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ И АПАРТАМЕНТНИ ТОПЛОМЕРИ. Това ще премахне празното "топлофикационно" говорене и средновековно тьрсене на "вещици -крадли" на топлоенергия .

за желаещите да бъдат абонати на тая гнила система.

А ФИРМИТЕ ЗА ТОПЛИННО СЧЕТОВОДСТВО И ДРУГИТЕ АРТИСТИ ?

конституцията все още ти дава право да забраниш на топлофикация да използва дома ти, обаче очаквай скоро да ти резнат това право

Ало, топлофикацията, кой е виновен, че пак няма парно и топла вода /от началото на месеца вече втори път/. И никъде никаква информация, то като се появи такава та много можеш да научиш и от нея "топлофикация е създала необходимата организация и ще се работи до отстраняване на проблема, поднасяме своите извинения "и дъра дъра. Събуждаш се няма парно, няма топла вода и не знаеш до кога. Аз сега как да мия, как да се къпя? Нещо компенсации, това-онова...Няма! Има само вдигане на цени.

има компенсация, през времето когато си нямал парно и топла вода ще ти фраснат тройни сметки

е нали се облажват и те от топлофикация, как ли пък ще си спрат кранчето сами, що да не изпият кръвчицата на народа до капка

ама те ни смятат още за първокласници...

Техните цени никога не са били вързани с времето. Изобщо в България топлофикацията може да се махне, като се замени с кондиционери, но тогава от топлофикация нямя да има нужда, не става, трябва да ги храним нашите милички б.

си ги ползвайте за ваше оправдание. Аз ползвам климатици, за да ви пълня гушите с кражба "мощност".Но вие като ученици ме будалкате и ще си заслужите фалита.

Мечтая да фалират, ама докато управляващите ги бранят ревностно не виждам как ще стане, освен всички да отрежем тръбите, ама и тогава пак ни водят "абонати", за това на 17.03 в 11 ч. пред Народното събрание, пък да видим

Не знам колко си спициалист а мо аз не искам да ползвам парно и не искам и тръбите.Попитай топлофикация ако изолираш тръбите дали ще престанеш да плащаш за тях. Да ама не, защото не го признават, губи се авантата.Искам топлофикация да ми приспадне сметката за дялово разпределение от сметката за ток, ама гарван гарвано око не вади!

как всички се научиха да лъжат и да обвиняват другите за нередности, липса на пари, вдигане на цените. ТОН ДАВА ЛИЦЕТО БОРИСОВ. за него винаги другите са виновни. това че той няма никакъв държавнически талант е без значение за народонаселението защото умее да говори на езика на народа. така народът се заблуждава че всъщност той говори. Същото с Топлофикация- съседът ми е виновен за вдигането на цената на парното, за кражбите от джоба ми.

Крадеца вика дръжте крадците. Събудете се българи, не позволявайте повече да ви лъжат. Топлофикация претендира че ние я крадеме, но истината е, че те си начисляват всички загуби по преносната мрежа на наш гръб. От друга страна ни цакат с параметрите на подаваната топлоенергия много често температурата на подаваната вода до абонатните станции е по ниска от предвидената - оправдават се че на вън температурите са високи (ами нали затова имаме термовинтили) и не на последно място е системата им за отчет със сложните им формули. Затова събудете се и излизайте на протести. Вземете пример от Гърците - дори когато не са прави пак протестират. А ни си траем.

Крадете се помежду си. От Топлофикация не можете.

Те въобще не мислят да поемат топенето на снеговете над колекторите им. Същите са като ВиК - течовете не ги вълнуват особено.

Сметките са високи защото монополиста не може да се реформира ,а и никой не го принуждава,да снижи себестойността на предоставяната от него социална услуга!Жизнено важно е отоплението в Б-я да става единственно и само с щадящи природата енергоисточници,държавата трябва да положи максимални усилия това да се случи!!!