Томислав Дончев: Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети

Според вицепремиера тук основният говорител по темата е редно да бъде Цветан Цветанов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може ли да печелиш няколко хилядя лева месечно с минимални усилия? Това е напълно възможно. Регистрирай се безплатно на tipsterium.com и разбери как.

Дончев, долавям нотки на завист в думите ти !

Не:"има потенциал", а вече е нанесъл щети. Тези апартаменти са платени с откраднати от всички нас пари. И това са милиони само от няколко души, не ми се мисли каква е щетата по веригата от калинки на Герп. Май е време партията да се преименува на ГЕПИ или ГЕП , много ще им тича.

Убийството на истината е тероризъм !! Срещу всички нас от 10 години действа терористичната мафиотска групировка ГЕРБ&СИЕ, начело с двата престъпници, познати всекиму - (ЕДИНИЯ Е ОЩЕ НА "СПЕВКИ" ПРИ ГОСПОДАРИТЕ СИ ОТВЪД "ЛОКВАТА"). България е страната в Европейски съюз с най-високо "усещане" за корупция, като от общо 180 държави тя е чак на 77-о място с 42 точки. Убиват истината по всички параметри и за всички социални и политически групи. Ситуацията е "те или ние".Те вече са в паника. България е срещу тях. И те - срещу нея...Така, че всякакви бомбастични или не думи на г-н бившия Габровски кмет (Т. Дончев) СА ИЗЛИШНИ, за да оправдае или защити ТЕЗИ, В ЧИЕТО "КОТИЛО" ЖИВЕЕ !!!

... и сбъркано в подхода, че щом мразиш комунистите задължително трябва да защитаваш Мутрата и неговата клика. ГЕРБ не е антипод на БСП, ГЕРБ е огледален образ на БСП!

Щом и Дончев се включи да "укорява" Цветанов, значи на Апартамента са му намазани ските. Още повече, че: Цецка изгоря от раз; и Нова, и Би Ти Ви-то са особено активни да информират по казуса, като методично толерират версията за неправомерност в действията на Цветанов. Че Цветанов не е цвете за мирисане, това е ясно. Ама това не е от вчера, така че явно има промяна на конюнктурата, съответно директиви за действие. Въпросът е откъде, от кого и защо.

И дали директивата няма подтекст: "тебе думам дъще, сещай се снахо";)

И ще донесе, само дано и Цик ги отчете ( щетите) де!

Tomcho sbrachkaniaka -prazni prikazki bez krai .

този скандал донесе щети на корупцията!

Давам пример: Баничар прави и продава банички , като себестойността му е 60 стотинки а ги продава по 2 лева парчето и издава касов бон! Минава данъчния и полицая , и баничаря им продава банички по 70 стотинки , като им издава и касови бончета! Сделката е напълно законна, нали?Баничаря е в правото си да определя цената, пазар е все пак! Само дето данъчния и полицая не закачат баничаря, защото ....отговора остава за вас!

Гербаджиите да си спестяват заплатите , че ги чака глад в опозиция

Този "гениален" организатор беше докарал толкова цигани на предизборен концерт на входа на Морската градина във Варна колкото не съм виждал през живота си на това място

Циганите във Варна не ги видяхме, но циганите, които докараха БСП и ДПС на Орлов мост още можеш да видиш на много места в мрежата. Бяха пълчища цигани, които от сърце се радваха на целувката на Станишев и Местан. /НИКОГА не съм гладувал за ГЕРБ/

Най-голямата щета е опита за нова костинброска афера сътворена от БСП и нейните госпожи Лъжа и Офшоркова.

как завърши Костинбродската афера ? Ами "направиха забележка" на един държавен чиновник, че не "упражнил контрол" ... Същият този държавен чиновник в момента е награден с министерство-сега е министър на транспорта ! А още по-голям смях е проверката от НАП на доходите на Цветанов и може ли той да си купи 6 апартамента за една година ...? Този , който прави проверката от НАП сега е депутат от ГЕРБ ...! Смешно, нали ?!

Няма ли кой да запуши мръсната уста на госпожа Офшоркова. Толкова лъжи и злоба. Сделката за апартамента е законна. Спекулация е "пазарна цена" 2600 евро. да не сме Париж или Ню Йорк.

апартаментите на АРТсЕКС не струват повече от 500 евра на квадрат ...При средна цена за София 1100 евра на квадрат ...АРТсЕКС е една от най-евтините строителни фирми с "най-могъща енергийна защита" на сградите си ...!

Какви щети ще нанесе.... Само една щета ще има и тя ще е по мафията, която ни управлява и краде. За мен не е щета, а голям плюс за политиката, но явно и Дончев има нещо да крие , след като го е страх от разследване. Няма страшно Цецо-гуменката е шеф на комисията за борба с корупцията към НС.

JUDES

Незнам доколко ще е ЗАКОННО, Бойко Борисов да принуди Цецка Цачева и Цветан Цветанов да напуснат постовете си и политиката. Незнам доколко ще е ЗАКОННО, ГЕРБ да загубят следващите избори, но поне ще е глътка надежда за малко справедливост. Не говорая за някакво тържество на спряведливостта а само за малка глътка, ГЛЪДЧИЦА НАДЕЖДА за малко СПРЯВЕДЛИВОСТ.

Цецо може и да си остане в САЩ, като политически мигрант, щото тука го репресират. В САЩ ще започне работа в Световната банка при щерка си и Кристалина Георгиева, като охрана на сградата.

Хора купувайте си имоти на данъчна оценка тя е за това

Томи, ти си интелигентен мъж и очевидно си много наясно за какво става дума. Освен това имаш достатъчно правна култура и знаеш, че според определението на закона извършеното от Цветанов се нарича корупция. Не го казваш само поради съображения за партийна лоялност, но то е видно отвсякъде. Не сме обаче съгласни със становището ти най-накрая – че "Цветан Цветанов има основна водеща роля в организацията на партийния живот. Той има и талант, и информация, и огромен опит, и огромно влияние. До голяма степен той е основният организатор и на партийния живот, и на изборния процес". Цветанов не може да има основна водеща роля в партийния живот, тъй като ГЕРБ е създадена от Б.Борисов, а по това време Цветанов му беше нещо като шофьор. В началото имиджа на ГЕРБ се определяше единствено от харизмата на Борисов. Огромен опит и огромно влияние Цветанов няма как да има. Да не забравяме, че срещу него са водени три или четири наказателни дела, беше осъден от две инстанции на няколко години лишаване от свобода и най-накрая беше оправдан с доста неубедителни мотиви от третата инстанция. В чисто морален аспект този човек като подсъдим нямаше място в ГЕРБ, но остана по волята на Борисов, която воля и до ден днешен остава неразбираема. Това, че бил основният организатор и на партийния живот, също не може да бъде споделено. Видно от всякъде е, че ако не е Борисов, ГЕРБ ще се разпадне като политическа формация. Достатъчна е една дума на премиара и парламентарната група си врътва позицията на 180 градуса. Истината е, че Борисов го прави не защото не знае принципа за разделение на властите (чл.8 от Конституцията), а за да оправя кашите забъркани от Цветанов. А кашите му са толкова много, че образно казано, Цветанов и два живота да има, пак не може да се отплати на Борисов. Пък това Томи дето си го казал, че той е основният организатор на изборния процес, звучи като анектод. Обществото свърза участието на Цветанов в изборите с пренасянето на чували с бюлетини, с Костинбодския случай и др. Няма как този човек, който яростно се противопоставяше на изпълнението на закона (на Изборния кодекс) и активно участваше в изменението на същия в посока ограничаваща правата на избирателите, да е виден организатор на изборите в положителен смисъл. На цяла България е ясно, че правосъзнанието на Цветанов не е съответно на длъжността която заема. Пример за това е дори последният случай, станал известен като „апартаментгейт“. За останалото си прав. Но искаме да ти кажем, че ние обикновените хора, не разбираме търпението на Борисов по отношение на Цветанов, който се е взел толкова на сериозно, че злепоставя премиера дори в международен план. Злепоставя и държавата. Основният въпрос е, кога ще отговаря за всичко това? Омръзна ни да чакаме справедливост. Всяка поява на Цветанов, е лош ден за българската демокрация.

" Но искаме да ти кажем, че ние обикновените хора, не разбираме търпението на Борисов по отношение на Цветанов.." - Цветанов е не по- зле запознат с мръсните дела на Борисов и го държи с това. Гуша за гуша са. Няка какво да се чудите. Проста аритметика е всичко...и много мръсна политическа игра.

Обвиняваме комунистите за "народния съд", но той е бил и за такива като вас за които няма закони и правосъдие. Тогава действат човешките инстинкти и раздават правосъдие. Добре знаете че българите са най ниско платени в Европа. Но трябва да знаете че гладния човек по някога става по опасен и от ранена мечка. Цецо цървула да си подава оставката и да се маха от политиката, за да не усети народния гняв.

Изобщо не можете да ме ''уплашите'' с вашия овчи ''гняв'' !!!

Томиславе, чудно ми е до кога ти, Цветан Цветанов, сега чакаме и Бойко Борисов да се включи в създадената преди около 10 години политическата група ГКПнаСКП (не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти приказвам). Само да ти/ви припомня закони, който не някой друг а вие сте гласували. Отваряш значи "Закона за противодействие на корупцията и….." глава осма "Конфликт на интереси" и четеш "чл.54 Облага Е всеки доход в пари или в имущество, включително придобиване на дялове или акции, както и предоставяне, прехвърляне или отказ от права, получаване на стоки или услуги БЕЗПЛАТНО или НА ЦЕНИ, ПО-НИСКИ ОТ ПАЗАРНИТЕ, получаване на привилегия или почести, помощ, глас, подкрепа или влияние, предимство, получаване на или обещание за работа, длъжност, дар, награда или обещание за избягване на загуба, отговорност, санкция или друго неблагоприятно събитие. " Заметохте самарянския жест на кръстника на финансовият гений Горанов, сега се каните да заметете лукс придобивката на физкултурника Цветанов! За какви си губите времето и пишете закони, които не спазва никой? До кога ще правите българският народ на тъпанари и малоумни?

възмутените Скандалът е защо властите тормозят фирмите които създават работни места и строят сгради, за личните им облаги. Управляващите трябва да търсят отговорност на съпартийците си за злоупотреби и престъпления. След като имат имунитет не означава че всичко трябва да им бъде позволено. Физкултурника ако има достойнство трябва да се махне от политиката, за да не го махне народа.

Томиславе, Вие се ос..ахте! Няма да ми стигнат и 24 часа време да пиша по кои параграфи и колко огромни , чутовно огромни са кражбите ви! Едно време имаше Господин 10 % , сега вие лапате по 70 процента от обществените поръчки. Затрихте бизнеса на хиляди хора. Масово още при първото ви управление се замразиха цели фирми и собствениците им се изнесоха, понеже бяха наясно какво ги чака. На кого замазвате очите! Ама да си върнете доверието ...какво доверие бе Томиславе. Стига сте наливали от пусто в празно ,а ръцете на всички ви са омазани от корупция, престъпност и нечовешка алчност. Вас и ЦРУ вече не ви трае! Поне вземете с достойнство напуснете Народното събрание и си дайте оставката. А ако има прокуратура и честен съд, дано ви вкарат където ви е мястото всички до един! Последното е почти невероятно .... но надеждта ни умира последна!

Скандалът не е че са си купили апартаменти на ниски цени, а как са се получили толкова ниски. Просто е калкулирана и цената на един закон прокаран от ГЕРБ за да може "Артекс" да си построи небостъргача в Лозенец. Интересно голямото парче от баницата което е прибрал шефа на каква сума възлиза?

какво толкова се възмущавате от класически рекет - или ми даваш това или аз ще направя онова!? Просто го нямаше "Ало, Ваньо" да ми помогне като на приятел и затова реших да действувам по моя начин...

Ами той говори вече и рече всичко ми е законно, чакам извинение. После отлетя към атлантическите ни партньори...сигурно отчет да им даде как е похарчил едни пари, спестени от молитвени закуски. Та, няма какво повече да ни каже, което да се различава от вече казаното.

Няма пари за болните деца, няма пари за бедните пенсионери, няма пари за здравеопазване, образование и култура, а?! Ама за луксозни герберастки имоти, пари има, нали?! Хищна и гладна за кражби герберастка глутница.

Абе, Дончев какво има да ти говори Цецо .Той си каза-всичко е законно.Очаква извинение от обществото.Това е.

Цецка и Ваня подадоха оставки! Оказа се че жените са много по-достойни от мъжете които се покриват веждю и Кауня!

В този случай цецка се оказа истински мъж, замминистъркатяа явно я посъветваха да не се набутва в дълбокото. А Цецко постъпва, както обича винаги, като класически женски орган.

Това пъпешовидно недоразумение на природата, много ме радва с дълбокомислените си съждения върху материя от която няма хал хабер. Празни приказки на празни хора. По-добре този пъпеш да тегли една майна на всички и да не губи медийно време. То с тези лакърдии един вид ни еба...а, пълни глупости говори.Защитава незащитими тези.Но власта е толкова сладка, че що да не се осере още повече.Имотите остават , срама ще отмине и замине. Със здраве.Мислете за кого гласувате мили съотечественици.

Щети на кого?? На Вас крадливите ГЕРБЕрасти. Тази чорба сами си я надробихте сега някой друг Ви е виновен!!!!

Нали народа е гласувал за вас за да не крадете бе, отрепки такива. Никой, никога не е крал толкова в милата ни България. Дори и по времето на Живков.

Един приятел ми разказа следния виц за напълно възможна щета ,докато Ц.Ц. е отвъд океана : Облечен в черен комбинезон, с черна маска с две дупки на очите и въоръжен с воден пистолет, той да нахлуе на поредната си показна акция в Посолството ни в САЩ,да изхвърли посланика на улицата/причинявайки материални щети на МВнР/, след което да махне дегизировката ,да остане по костюм , да седне на стола на Посланика и да започне работа като посланик.Оттам няма да му се налага да подава оставки или да отговаря на неудобни въпроси.

Тоя е една щета и той, Пъпеша - по-голяма, а най-голямата е Тиквата. ОТ другата страна - също щети - червени, сини, тюркоазени, пембени и т. н. По-надолу - щети - министри, кметове, съветници, експерти и обикновени корумпета. Още по-надолу - пак- щети - мутри, строители и обикновени мошеници. А и да си говорим с правилните термини - Цвъки не е основният организатор, а основният манипулатор на изборния процес.

Тези малоумници само за рейтинги мислят.Смятат,че са вечни.

недоразумение ! свършил ли е нещо ? само плямпа по телевизията и лъже -ще,ще,ще!!!

Хората са несъвършени, това е факт. Виждаме че която и партия да дойде се повтаря едно и също. Корупцията и политическата измекярщина са прояли не само България , а целия свят . Факта че в Европарламента се взимат заплати от над 25000 ЕВРО МЕСЕЧНО говори за най-висша автоматизирана, роботизирана даже корупция. Доходи които надхвърлят 3 пъти средната работна заплата не са нищо друго освен корупция. Вместо да вървим напред все повече се потапяме към средновековното мракобесие. Не случайно в училище не се изучава труда на Платон "Държавата" където той изтъква че истинският политик трябва 100 % да е осигурен от държавата, да не получава заплата и да няма лична собственост. Само така може да бъде запазен чист. А сега в световен мащаб какво се получава, политиците си гласуват космически доходи и няма кой да ги спре, теглят огромни държавни кредити с които си гарантират доходите през мандата и няма кой да ги спре, нали са демократично избрани и накарая цялата сметка заедно с лихвите я плаща кой - НАРОДЪТ. Демокрацията е опорочена, така както опорочиха и комунизма. Иначе се бият в гърдите и крещят ДЕМОКРАТИ, ДЕМОКРАТИ, а народа чува ГРАБИТЕЛИ, ГРАБИТЕЛИ!

Както винаги, отлично изказване на Томи Дончев! Гордеем се с теб и ГЕРБ!

Хищни и алчни за имоти и кражби герберастки гризачи. Отврат.

Що за наглост: Скандали имало вероятност да нанесял щети... на кого бе тъпанар? Май правилния отговор е: Да нанесе щети на мафията, която краде целия български народ! Като се има в предвид, че точно Цветанов оглавява комисията за корупция към Народното събрание има ли смисъл да се говори за морал у този човек? С една дума не стига, че краде зверски, ами ще се замита целия проблем като всъщност се акцентира не върху това от къде има толкова пари, за да си купи такъв огромен апартамент, а проблема бил, че не е платил пазарната цена..... че той, ако не го беше страх от разследване за неговите лични доходи сигурно щеше да плати и двойна цена, затова на цялата шайка крадлива парите са крадени, а не изкарани с труд и пот на челото!

"...той е основният организатор и на партийния живот, и на изборния процес" Едно откровено изказване за реалната господстваща роля на Цветанов в ГЕРБ. По скоро Баце ще си замине отколкото, истинският управляващ партията.

И е редно накрая да вземем да решим какво правим строителството в София. Според мен не може под един знаменател да се поставят всички проекти. Може би трябва да има сериозна разлика между това дали сградата е до 1000, до 3000 и над 3000кв.м., освен височината. Играчите са различни. По-малките проекти от една страна не могат да генерират кой знае колко корупция, особено ако са на частни терени, не нанасят някакви сериозни щети на съседите и не са интересни за големи инвеститори, които могат да предизвикат сътресения на пазара. Аз лично мисля, че в София нужда от мастодонти няма. Не е луксозно да живееш в сграда в която си съсобственик с още стотици собственици.

Да ставим настрана постигнатото от Цветанов в изграждането структурите и партията ГЕРБ.Какво е направил той и с какво ще се запомни, като министър, вицепремиер, депутат ... не се сещам за негова инициатива и действие, с което България и българите си струва да го запомним и му простим слабостта към владеенето на апартаменти в София. Нека помогнат от ГЕРБ, но аз се сещам как първо "постави на място" източилите банките и предизвикали финансовата криза и хиперинфлацията, после пак така разобличи министри, кметове и общински съветници, пожъна "огромен успех" в село Мечка и преборването на битовата престъпност по селата и корупцията. Не се сещам и едно от знаковите лица на организираната престъпност да е в затвор, защото международните му "успехи" не допринесоха за екстрадацията ни на Галеви, Маргени и сие ... Какво направи Цветанов за България и българите освен да е верен на партията си?

Питайте къде потъна проверката на Артекс нвбостъргача? Проверка, която Цветанов възлага на Фандъкова 4 дни преди да замени апартаментите си, а алужителя му да ги купи обратно от Артекс. Всичко е законно. Случайни съвпадения.

Слушах интервюто с г-н Дончев. Томислав Логореята обвини водещия за "странните въпроси", които му задавал; За сефте Логореята изгуби дар слово и неколкократно употреби, че му било трудно да отговаря... Цървула не бил в страната и видите ли, било несериозно да се говори за него...Томислав не можел да влезе в обувките на Цветан... Политическа криза нямало...Имало политически резонанс :) ... Който не вижда проблема, не можа да го реши.

Всички сте идиоти - политици, съдии, журналисти и граждани са придобили имущество на една цена а са платили на по ниска цена данъците си! Така е в цял свят! Само тъпаците плащат на пазарна оценка и се чудя как от това може да стане скандал?

каза Хампарцумян

Ето ви и коментара на още уди убавец от упрявляващите: Валери Симеонов: „Въобще не мога да повярвам, че през 2019 г. може да се извършва такъв просташки лов на вещици, който ми напомня в исторически план връщане във времето веднага след 9 септември, когато без вина и с вина са изтребвани хиляди хора само с обвинението, че са били чорбаджии“, коментира той. Няма абсолютно никакво основание, всяка имотна сделка е въпрос на договаряне между двете страни и когато няма нарушение на закона, не знам кой с какви мръсни ботуши ще гази в личния живот на хората. Специално Цецка Цачева е един от най-почтените и неукорими в своята дейност политици – човек, за който повече от 10 години никой не можа един черен косъм да намери в биографията му“, коментира Симеонов.

Много точно се прицелва в партократичната прослойка, която ГЕРБ си създаде. "Ще има щети" е достатъчно да мобилизира десетките хиляд на хранилка по ведомствата. сега дрънчат телефони до лели, баби, братовчеди, павят се уговорки за роднински събирания, общева се мъгляво за нещо, но се напомня принадлежността към Бойко - без него пропадаме, лельо/вуйчо/бабо/шуши/муши/брато....

Г-н Дончев става страшно,хората които преди 10 години виждаха в ГЕРБ избавление сега ви четат като некролог на които най-долу пише кои са виновниците.Като математик знаеш,че множеството е съвкупност от елементи ама вие все куци коне яздите:Реформатори,ОП сега и СДС. От гнило дърво калем не се взема.Доколкото за Цветанов,които лапа се цапа!

Чл. 54. Облага е всеки доход в пари или в имущество, включително придобиване на дялове или акции, както и предоставяне, прехвърляне или отказ от права, получаване на стоки или услуги безплатно или НА ЦЕНИ, ПО-НИСКИ ОТ ПАЗАРНИТЕ, получаване на привилегия или почести, помощ, глас, подкрепа или влияние, предимство, получаване на или обещание за работа, длъжност, дар, награда или обещание за избягване на загуба, отговорност, санкция или друго неблагоприятно събитие. " ЗАКОН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТОТО ИМУЩЕСТВО Обн. ДВ. бр.7 от 19 Януари 2018г."

За всичко са виновни от Свободна Европа! Не стига, че срутиха социализна, а сега посягат и към най-святото, което имат хората при капитализма - апартаментите!

Офф, сега пък пряк маркетинг от Свободна Европа.