България и ЕК ще работят заедно за газов хъб ”Балкан”

България и ЕК се договориха за съвместна работна група, която да разработи концепция, бизнес- и финансов план за Газов хъб “Балкан“.

Обратно в новината

Коментари - България и ЕК ще работят заедно за газов хъб ”Балкан” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

реферндум и пълна преработка на концепцията в България за да се види кои са кърлежите и тварите заради чиято алчност ВВ се отказа да строи южен поток.

Турция форсира строежа на газопровода ТАНАП, който ще докара евтината азерска газ до Европа..... Защо да не мине през Бьлгария на пьт за ЕС, след като това е най-прекия пьт???? Освен това и Трансатлантическия газов коридор е приоритет за Европа, и неговата газ може да мине през Бьлгария.... Катарската газ е три пьти по-евтина от руската...... Рано или кьсно тя ще стигне до Европа, и тогава кой ще купува пре скьпата руска газ???

НАПИСАНОТО ОТ ТЕБ МИ ЗВУЧИ ПО СКОРО КАТО ЖЕЛАНИЕ,НЕ ГРАНИЧЕЩО С РЕАЛНОСТТА!!!ДАЛИ СЕ ОПИТВАШ ДА НАМЕКНЕШ,ЧЕ ГЕРМАНЦИТЕ ЗАЛОЖИХА НА ГУБЕЩА СТРАТЕГИЯ С ПРОЕКТА"СЕВЕРЕН ПОТОК" 1 и 2???ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО КАТАРСКИ ГАЗОПРОВОД,ТАМ НЕЩАТА СЕ РАЗМИВАТ В НЕЯСНОТО БЪДЕЩЕ!!!ЕДВА ЛИ И ЦЕНАТА ЩЕ Е ПО-ИЗГОДНА,ИМАЙКИ ПРЕДВИД ГОЛЯМОТО РАЗСТОЯНИЕ,И ТРАНЗИТНИТЕ ТАКСИ!!!ЗА НАС НЯМА ПО-ИЗГОДЕН ВАРИАНТ ОТ РУСКИЯТ ГАЗ!!!СТИГА НАШИТЕ СХЕМАДЖИИ ДА НЕ ГО ОСКЪПЯТ!!!

Руският газ винаги ще бъде вариант, който не може да се пренебрегне и на който са ни известни и цената, и капацитета. Това обаче в никакъв случай не изключва и други варианти, още повече, че една голяма част от парите за изграждането на интерконекторите ще се финансира от ЕС. Както се казва, всеки може да те уверява, че ябълките на неговата сергия са най-хубави и най-евтини. Единственият сигурен начин да разбереш това, е на пазара да има поне две сергии с ябълки, и сам да се увериш и в цената, и в хубавината им, особено ако има кой да ти построи пазара. Така мисля аз.

Отново празни приказки.. ХЪБ... А газ от къде?!?! Нали европейските тарикати не допуснаха Южен поток. КАКВО СЕ МЪЧАТ ДА НИ БАЛАМОСВАТ СЕГА! НИЕ НЕ СМЕ ДЕБИЛИ !!!

Ето сега националните предатели, защитници на интересите на газпром ще започнат да вият на умряло.

Дебилна история и поредната кьор софра. Голям отбор български и ЕС паразити ще хапнат/пийнат за сметка на народа, ще приберат по още една заплата колкото 100-200 пенсии и после много здраве. За да има нубда от хъб първо трябва да има какво да разпределя тоя хъб. България има реално само 1 (един) работещ газопровод със само 1 (един) източник на газта - руснаците. Терминал няма, интерконектор към Гърция няма, директен тръбопоровод дори от руснаците няма, а наличния може да спре по всяко време - русия съди украйна за крадена газ (ползване без да плащаш е кражба) и може да спре доставките всеки момент.

С пръдня газ прави.Чудотворец.

Със своята принципна и безкомпромисна политика защитавайки евроатлантичесите ценности от руската газова заплаха България спечели напълно заслужено правото да бъде газоразпределителен хъб на газовите потоци, чийто происход не застрашава демокрацията и евроатлантическите ценности. Такъва газ няма начин да не бъде намерен, това означава,че е необходимо своевременно да бъде изграден хъбът от където той в недалечното светло бъдеще ще бъде разпределян. Това още един път показва далновидността на нашият пръв партиен и държавен ръководител

Със своята безпринципна и компромисна политика, незащитавайки националните си интереси, България спечели напълно заслужено правото да бъде газоразпределителен хъб на газовите потоци, чийто произход не застрашава евроатлантическите интееси. Такъв газ няма начин да бъде намерен, но е необходимо своевременно да бъде изграден хъбът, като символ на егото, некадърността и недалновидността на нашият пръв партиен и държавен ръководител.

ВАЖНИ СА ДВЕ НЕЩА!!!СИГУРНА ДОСТАВКА НА НЕОБХОДИМИТЕ ОБЕМИ,И КОНКУРЕНТНИ ЦЕНИ!!!ЗА ПОСЛЕДНОТО НИКОЙ НЕ ОБЕЛВА ДУМА!!!

Русия е най-скъпия доставчик на газ За това пък ти не обелваш дума

Боко е наредил цялото правителство воглаве с "Протестна мрежа" да се движат с газоуловители от зад. Така ще съберем необходимото количество за пълнене на хъба.

Тикви,тикви от къде газ за нъб.

от Азербайджан на грузинско пристанище... и така.

Азербейджан от два месеца и нещо внася газ от Русия.

Колкото АЕЦ "Белене", толкова и Газов хъб "Балкан"... Апропо, какво ли става с рафинерийката в Летница?

..то и за конекторните връзки с Румъния и Гърция никой не вярваше..

Га стане, тогаз...

Румънската нещо съвсем увяхна. Там едни испанци, едни немци, едни нашенци... А гръцката я строим вече шеста година.

- наш говнокомандующий...Да паднеш от коня..Смех от bol. bg.

газов хъб Балкан ще бъде забранен за руски газ.

Горда Стара планина, до ней хъбът се синей, бойко партиите огрява, над Офшорков пламеней...

авторски права, ама нейсе преиначил си субектите само.

Преди малко ми го скрихте. Коментарот. Защо? Защото направих конструктивно предложение към т.нар. у-правляващи, ли? (...вместо газов, да си направят г...оф хъб и да мирясат)!

Да тисе смали наполовина! И дае збръчкано, кат тебе! Минджето

Няма проблем работете, но когато всичко е готово, направени са разходи за милярди от американското посолство ще наредят- забранено е да купувате руски газ.

Гъбясаха от лъжи!Като има кой да им вярва...

И... за чий ни е този хъб...благодарение на тоталното безхаберие и недалновидност на тези които се наричат държавници сме вън от всички енергийни проекти...И тъй като бизнеса вакум не търпи,големите прекроиха плановете и се роди Северен поток 2...Сега за нас остава Боко и Джим Кери с дамаджани да пълнят хъба!А иначе не виждам къде е новината...гърците какво против да имат ако някои идиот е решил да харчи едни пари...

с Прибалтийците и как мрежата от изток пресъхва.

Какво за прибалтийците? Естония и Латвия отказаха да купуват газ от "Независимост", защото им идвал скъпо. А Литва се чуди как да си плаща задължителния газ, който получава от Статойл.

Всеки газ, освен Руския, е сатанински! Руския газ щеше да идва безплатно, даже пари щяха да ни дават братушките, обаче лошия ЕК и Боко Тиквата го спряха, щото, моля ти се, не отговарял на европейските критерии. Ще ни казват те... Алооооу, тука е Русия, не ЕС! Русия може да краде, щото са ни освобождавали много пъти, и в момента пак ни освобождават. Главно от парите ни.

Въпреки руската имперска злоба България щи има и ние ще сме свободни от руската енергийна мафия

Не знам от чия мафия ще сме свободни, но ми мирише, че ще седим скоро на студено....

Просто си прочети малко повече за ОМВ.. или "Sowjetischen Mineralölverwaltung" (SMV). Как той бе допуснат до тръбата за ЮП, като втори доставчик.

до ней хъбът се синей, слънце партиите огрява, над Дондуков пламеней...

И как са се извъртяли? Да не би от някъде се е появила тръба до Азербайджан?

Спести си епитетите, щото не стават за аргументи! Какъв наем на Газпром за българската и турска газопреносни мрежи? И да те светна една подробност - в договор за изграждане на газопреносна система ВИНАГИ участва доставчик/производител на природен газ. Така се гарантира, че производителят ще е ангажиран с доставянето на договорени количества. ЕС/България за 10 години не успя да подпише нито един реален договор с производител на природен газ, различен от Газпром. Много ни е ялова политическата класа.

Да се надяваме. Трудно ще бъде. Ще има всевъзможна съпротива от страна на Русия, чрез петата и колона в България - изключително многобройна, на всички нива и добре платена. Не е изключена и дирекна намеса от страна на Джуджето, включваща всякакви провокации и подтикване към гражданска война. Трудно ще се откъснем от тоталната руска зависимост.

Откакто БСП ни вкара в НАТО се свърши с тоталната руска зависимост! А и Русия предричат, че след революцията през 2017-та, ще престане да съществува!

Обединени ние сме силни. Виждаме как в рамките на съюза се взематависокоефективни енергийни решения, като страната ни играе заслужено значителна роля. Това се дължи на високоотговорната ни позиция по препятствуване проникването на вреден за демокрацията и евроатлантическите ценности руски газ. В момента се полагат основите на хъб по който няма да се внася зловредният руски газ.

Абе пич, добре че не пишеш на хартия! Колко ли тонове щяха да отидат бадева в празноговоренето дето се упражняваш ...

Кеф ми, когато ЛьольоМановци се пукат от яд, че българите са баш европейците, с 1400 годишна държава а не като Руската Федерация от 22 години!

Ама ша получаваш пак същио руски ГАЗ.. От СЕВЕРЕН ПОТОК 2 по тръбата СЛОВЕНИЯ-БЪЛГАРИЯ.. Без ТРАНЗИТНИТЕ ТАКСИ при тръба - БЪЛГАРИЯ-СЛОВЕНИЯ.. Радвай се.. ГОРДОСТТА ти ша та топли..

Да, но той вече няма да е вреден, защото ще бъде прочистен с... няколко евро-парички отгоре.

Да те успокоя. Дори и да го построят този хъб, в което дълбоко се съмнявам, по него пак ще тече основно руска газ, само че оскъпена допълнително. И ти гордо ще я плащаш по дебело. Аман от празноглавци.....

щото конекторът от юг ще е връзка с други идточници.

Втора част на "Планетата на маймуните"- събота, 23,30 В ролята на Урко: Генерала с 2 мандака: Гойко.

Стига се дрънкали глупости, към 2050-та Европа и Щатите, а може би и Китай престават да използват бензинови и дизелови двигатели! Това е крайния срок на съществуване на Руската Империя! Ходорковски предрича краят да настъпи по-рано 2017-2019! Как ще живеем без внса на руски стоки у нас! Свикнахме целогодишно с чушки, домати, краставици, банани, портокали, качамак, гречка, свински пържоли, кашкавал, пушено филе, сьомга, вобла, бира "Балтика"! Кво ще стане ако Русия фалира! Ще си умрем от глад!

През 1998 г. нашите политици се опънаха на Русия за продължаването му до България. Руснаците тогава ни предлагаха транзит на 36 млрд. куб. м природен газ, а не на 8 млрд. Кабинетът "Костов" се противопостави на проекта, включително и с мотива, че по дъното на Черно море не може да бъде изградена тръба. За да можем да увеличим транзитния си капацитет от 8 до 36 млрд. куб. м. и да се вържем за Син поток, е трябвало да бъдат вложени 350-400 млн. долара. Реално е ставало въпрос за подобрения по около 400 км газопроводи, изграждане на една компресорна станция плюс модернизацията на още две такива.

Михаля се оказа, че е Бойко! Путин го гони, гони, не го стигна! Подгони другия Михаля, някой си Ердоган, гони го, гони го и него не го стигна! Сега реши да гони Китайския Михаля, ама като знаеме какви са му възможностите в спринта на место, кво може да очакваме? "Бег на месте общеукрепляющий", пееше Вовата Висоцкий!

Точно така и като следствие поляци прибалти и украинци трябва да се сърдят на геният от Драгалевци защото той научи руснаците да строят газопроводи под морето.

Радвам се, че напук на руските мекерета, българските черногледци и професионалните мрънкялници страната се движи напред - безработицата пада, заплатите растат, банките са стабилни, фирмите дават бонуси, към пенсиите се изплащат добавки. Да сте честити и успешни и по-позитивни. Наздраве!

И като се събуди откри двата си пръста в контакта.....

Да припомням ли историята от последните 10 години? България има подписани с Азербейджан поне шест меморандума за доставка на газ за България - през 2006, 2009, 2010, 2011, 2012 и 2014. Подписвали са Първанов, Борисов, разни министри, Плевнелиев. България има подписани с Катар поне четири меморандума за доставка на газ за България - през 2007, 2010, 2012 и 2015. Подписвали са Първанов, Борисов и Плевнелиев, както и разни министри. Имаше срокове за започнали доставки като 2010, 2012, 2014, 2015. До момента няма нито един кубичен метър доставен в България газ. И стигаме до въпросния хъб. Какво ще разпределя този хъб, като виждаме неизпълнените споразумения с алтернативни доставчици? Защо ЕС не подписва договор с Азербейджан или Катар за доставки с конкретни количества, срокове и цени? Тогава хъбът в България ще придобие смисъл.

за азерскио газ.. От 1997 година негов МИНИСТЪРИН строи на аеропорта гвардейскио оркестър. ДА МУ ДУЕ ФАНФАРИ, кат са връщаше от АЗЕРИЯта, и че ни е осигурил АЗЕРСКИО ГЪЗ..

От Бойко Борисов разбира се. Само повечко боб и зеле да похапва. Нали сланината е вредна.

Предлагам името на хъба да е Тикван! Това ще е най-независимия хъб на света, защото няма да е прикачен към нито една мрежа!

безплатна софра, за наша сметка, на една група хора, които каквото и да напишат, ще е без значение, но които ще са изяли тонове хайвер и ще са изпили тонове шампанско, ще са от?бали всички к?рви в хотела и ще са в прекрасно разположение на духа поне за една година напред.

А газ откъде ? малък детайл но от значение... да не говорим че от работна група до начало на строеж и формулировка ЩЕ ИМА, има разлика от тук до луната с междинна спирка на Марс... но предполагам и това са детайли

ЕС обяви приоритетните си тръби. България и ЕК ще работят за газов хъб Балкан във връзка с приоритетната тръба "TESLA"! Но от самото наименование на тръбата - ТЕСЛА, си е ясно, кво е готви ЕС за България..

А България много повече има нужда от компетентно правителство, съставено от почтени хора.

Маймуноподобните естествено произлизат от маймуните! Ти за кво пледираш, че си произлезал от свинята, щото гените ти на 99% съвпадат със свинските?

Тези хора не са в ред! Или ние не сме в ред!

Ние не сме в ред. Всички знаем защо.

Не се мотай! Оди на психо! Изкарай си тапия! И тогава няма да се чудиш кой е в ред, кой не е!

Тези дни четох,че Израел проявявали интерес да зареждат с газ Турция и Гърция,и други държави. Явно газа ще е еврейски. Сороси,цената какво ще бъде?

ивицата газа засега е еврейска

щото Израел има договор с Русия.

Поредната партенка

На боко мутрето любимото хъбче, дето ще го пълни с пръднята си. А тъпата като еднострунна гъдулка мутра томито дончев ще му го изгради.

Дълбочината и сложността на разсъжденията ви е потресаваща ;))

Вашата също. Не разбирате ли, че Русия няма да построи тръба през Черно Море на собствени разноски само за да докара газ до брега ни, който обаче друг после ще транспортира и препродава?

На Путин не му стигна пръднята, белким на Боко му стигне!

А газ откъде ? малък детайл но от значение... да не говорим че от работна група до начало на строеж и формулировка ЩЕ ИМА, има разлика от тук до луната с междинна спирка на Марс... но предполагам и това са детайли

Защо обиждаш гъдулките ? С една или 5 струни то си е гъдулка. Няма претенции да е министър каквито има кретена на снимката...

Що не си прочетете и за заупокойната молитва на НАКУКО! Та и тя бе в СОФИЯ!! Защо ЕЦБ и останалите западни банки го погребаха? Щото за тръбата нямаше газ!! Да се информирате малце. Преди да викате УРА! Става въпрос за "търговска концепция, бизнес и финансов план за Газов хъб "Балкан"". НЕ ЗА ЗАПОЧВАНЕ ВЕДНАГА НА СТРОЕЖА МУ!! Кат се тегли калемчето, може да се окаже, че е ФИНАНСОВО НЕИЗГОДЕН.. Да не си го окачи и него ЮНКЕР в рамка на стената. До оназ абстрактна карта с тръбопроводи, дет Бацето му я черта..

с необходимата газ след консумация на боб яхния.

ще му инсталираме и интерконектор с Лили Талпата. Тя има сериозен капацитет.

Изобщо някой верва ли им вече на бг "политиците"? Ще има, КОГА?

Шило

А бе то ЕК ако настоява и финансира- доста бързо ще е. Че там не обичат да ги правят много на маймуни.

далаверата беше пряко тръба от Пусия през Черно море в България. Сега ще му търсим цаката с хъб и внос през Турция, Гърция и т.н. ПРОСТО ЗАБРАВЕТЕ. Всичко приказки по темата са ПУШИЛКА за наивници. Герб гледат да мине мандата, после ще кажат "Ама ние щяхме да правим Хъб, но следващите го провалиха. Не сме ние виновни."

Бла, бла, бла! Къса памет и старческа деменция! Не Бойко а Пипин-късий лично шатна на "Патока" глъвъта! Ние помним повече от 3 минути!

Посерковците нямат думата.

дончев, за кога и какво ще работиш, бе, 6 г. си в управлението и още нищо смислено не си сътворил, бе некадърна калинко. кой ще ти доставя суровината и на каква цена, с каква ритмичност и в какви обеми. то не е само хардуер, сака се и софтуер, каунь.

Писна ми от приказки за хъбове и гъзове ,когато направите нещо по въпроса тогава да говорите до тогава ще мълчите, дърдорковци прости.