Томислав Дончев: Избори с нова ЦИК е голяма авантюра

Готви се отговор на писмото на Каракачанов за интеграцията на ромите, казва вицепремиерът

Обратно в новината

Коментари - Томислав Дончев: Избори с нова ЦИК е голяма авантюра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе Томи, Вашето царуване, дето Ви го позволихме е страхотна авантюра. И ГЕРБ И БСП И ДПС (ТРИ В ЕДНО) ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗРИТАНИ ОТ ВЛАСТТА, без право на обратен билет

Сега неможах да разбера новите самолети преди това ги изхабяват ли за да няма ''авантюра'' да се качиш на нов самолет:))))) Дончев за всеки нормално мислещ е ясно че бая боли когато си изгубиш ''инвестицията'' ама чак на авантюра да оприличавате болката си е смехотворно като сравнението ти със самолети...

Значи така: Законите може и да се спазват. Ама може и да бе се спазват. Това каза Дончев /разбирай ГЕРБ/. Можелоо... видите ли! Ако ГЕРБ каже - може да се спазват. Ако ГЕРБ каже - може и да не се спазват. Гласувайте за ГЕРБерите; от тях зависим. Това е. Кой разбрал - разбрал.

Геп ще разберът ,,народната си любов,,А и комундетата не са за предпочитане заради грабежа на държавата,а ОП също имат руско подкрепление,е на ръба на пропаста сме и една сега ни трябва една крачка.Никой не иска да спади българите от унищожение,но има възмездие

Значи така, спазването на закона се оказва голяма авантюра, едва ли не мисия невъзможна. Да вземат и да наемат Том Круз да се справи с тази сложна задача. От политика и философ Томислав Дончев такова изказване може някак си да се преглътне, но от юриста и председател на правната комисия Данаил Кирилов тези думи звучат некадърно и много глупаво.

Ти да си чувал думи на даниел кирилов които да звучат правдоподобно.

За тъпи селтаци и най-елементарната промяна е "голяма авантюра". За съжаление най-голямата авантюра е управлението на неграмотни и необразовани хора, които назначават зависими и верни "калинки" за да ги държат на власт и да не им личи колко са прости.

Прав сте г-н Дончев - авантюра е. Но за това се мисли по-рано и се сменя закона. Например се пише, че когато между изтичане на мандата на ЦИК и поредните избори има по-малко от 6 месеца, мандатът се удължава до приключване на изборите. Защото сега с този закон и с продължаването на мандата на ЦИК в нарушение на него, става още по-голяма авантюра - всеки уважаващ себе си съд може да касира изборите, които са поведени от нелегитимен орган. Ако целта е да се изчакат резултатите и после да се касират или не касират изборите - замисълът е добър. Иначе - не.

Нов ЦИК било голяма авантюра ? Мислителю, няма ли правила по които работят в ЦИК и в какво може да се състои "авантюрата" . Новия ЦИК ще измислят топлата вода, или абе НАШИТЕ от преди си знаят как става играта с броенето - хахаха

противен нагъл и устат престъпник ... типичния ГЕРБерастки кадър, лъжлив, крадлив, нагъл

Мислех си че Дончев е сериозен човек, а той започна да говори като Плевнелиев.

Да, разбира се, ще ви трябват допълнително средства и усилия, за да я насочите в "правилната" посока !!

Прав е Дончев! Голяма авантюра ще да е-особено за ГЕРБ! Щото , нали се сещате, като няма да броят те бюлетините.... Голяяяяма авантюра - ще лъсне цялата им изборна търговия и ще се наложи да дойдат на власт тия, които народът избере! То и цвъко ще стане непотребен....Абе авантюра си е отвсякъде!!! Тъпанари нагли! Нали има закон бре, наглеци безподобни! Какво значи тук авантюра?!? Ами те изборите от 1992 до сега да не са се провеждали все с тая ЦИК! Егати наглата простащина!

Дори нещо повече, преди да се приеме Изборния кодекс, за всеки избор се избираше нова ЦИК

Споко, старата комисия пък изобщо не беше комисия.

"авантюра" ли се нарича спазването на закона? Дончев, ти поне не изглеждаш на олигофрен за разлика от множеството гербери, ако може да не се правиш на ущипан.

Чл.51 от Изборния кодекс гласи:“Мандатът на членовете на комисията е 5 години. Изборът, съответно назначаването на нови членове на комисията се произвежда не по-рано от три месеца и не по-късно от един месец преди изтичането на мандата на действащите членове. Членовете на комисията изпълняват правомощията си и след изтичането на техния мандат до встъпване в длъжност на новите членове.“ Тази разпоредба е задължителна, а не пожелателна – казано е „изборът... се произвежда“, а не „може да се произведе“. Поради това няма как да се позовем на второто изречение, което се тълкува неправилно, в смисъл, че старата комисия може да остане за предстоящите избори. Казано е :“... изпълняват правомощията си и след изтичането на техния мандат до встъпване в длъжност на новите членове“, т.е.има се пред вид, че новите членове са избрани, но още не са встъпили в длажност. Ако до встъпването им се наложат някакви форсмажорни административни дейности и такива по компетентност, се произнася старата комисия. Дали в новата комисия ще бъдат включени хора от старата, е друг въпрос. Но съображението, че новоизбраните няма да могат да се справят с работата, е неприемливо. Ако се следват подобни съображения, никога не трябва да се избира нова ЦИК, защото на новата все пак ще случат избори, които са й за първи път.

Споко бе Томи, нали си купувате всичките ЦИК, по-скоро назначавате...

Авантюра, ама за вас. Ще трябват нови вербовки, нови шпагати по плащанията, нови войни с конкурентните купувачи. Горките, ама големите пачки не валят от небето, ще трябва да давате.

Що бе, Томи, страх ви е, че новата ЦИК ще трябва да я купувате и ще се охарчите!?

Това със самолета е глупав примерр.кой знае какъв е екипажа,когато се качваш на самолет?може би за него проучват екипажа,той не ползва граждански полети.

Е нова им начина на мислене на герберите . " Ай де де закон ще спазваме........"

изборите през 2015, бяха с нова ЦИК, сформирана само месец преди тях. Голяма авантюра беше.

За вас ли гербаджиите , бе Томи ? Ако е така непременно трябва да спазим закона.

Няма да допуснат Цецо да търчи с чувалите.

АКО НЕ ВИ Е ГАРАНТИРАН 101% ЦИГАНСКИЯТ ВОТ, ОПАСНО ЩЕ Е !!! ГЕРБ-ГЕНОЦИДНОТО ВИ УПРАВЛЕНИЕ ОБАЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ЗАМИНАВА, С ТРАСЕ КЪМ ЗАТВОРИТЕ !!!

Евророма - Коалиция за България с БСП

Как да не е авантюра. Май загубата ви е в кърпа вързана. С Цвоко от вчера ревете

Прав е. Тъкмо са си купили ЦИК и трябва да купуват нови. С тази комисия всичко е канализирано, а сравнението със самолетния екипаж е неудачно. Екипажите летят на който самолет им кажат. Персонален самолет за екипажа няма.

Що бе Томе ,тази комисия е избрана точно един месец преди предишните евроизбори и какво не се ли справи или щом са Ваши те са най добрите или по правилно щом са послушни да не ги сменяме,че нещата отиват и без това на голяма загуба.

Томислав Дончев: Избори с нова ЦИК е голяма авантюра Ха! Вицепремиерът по нищоправене ни казва, че СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНА било голяма авантюра... Господи, прибери си вересиите!

"АВАНТЮРА Е" -ще се обърка "АЛГОРИТЪМА"!!!

Авантюра не авантюра, пише го в закона-МАНДАТА ИЗТИЧА на определена дата. Научете се базе базе да спазвате тези правила бе другарю вице премиер. ЦИК в този си състав ДОКАЗА не еднократно че не го може,то не бяха да НЕ ИЗПЪЛНЯВА РАЗПОРЕДБИТЕ НА СЪДА,вживяват се като главният прокурор,чувстат се ненаказани. Каква е тази глупост-ЦИК с изтекъл мандат по закон ще провежда избори за ЕП. То може това да се атакува в съда.Толкова ли са незаменими или много добре слушкат....

НИМА НЕ ВИЖДАТЕ 10ГОДИНИ,КАК НИ МАЧКАТ,КРАДЪТ,БИЯТ И УБИВАТ ЦИГАНИТЕ И НИКАКВИ МЕРКИ ОТ ВАША СТРАНА.НЕ МОЖЕ ДЕЦА ДА РАЖДАТ ДЕЦА И ДА НЕ ВЗЕМЕТЕ АДЕКВАТНИ МЕРКИ.ДА УБИВАТ И РАЗКОСТВАТ КЪЩИТЕ И ПАК НИЩО.ЗАЩО НАПРАВИХТЕ ТЕЗИ КЛЕТИ ХОРА ПО ЗЛЕ.С ТЯХ ПРИ ТАТО НЯМАХМЕ ПРОБЛЕМИ,,бяха по грамотни и не бяха така агресивни.Та за 30от тези хора направихте ,,нещо като хора,,Жалки сте и смешни Томи с бездействието,вече ни отвратихте.

"....Представете си, че тръгвате на пътешествие с изцяло нов самолетен екипаж. Няма да ви е особено комфортно. Не пречи състава да бъде прегласуван...." Т.е според Дончев излиза че няма смисъл да има избори. Просто веднъж гласуваме през живота си и после партията която спечели на власт во век и веков за да не стигнем до положение в което да изберем друга партия и да се чустваме дискомфортно. Тоя идеолог Дончев незнам от къде се избълбука на политическият олимп на ГРОБ.

Когато разни философи почнат да умуват по законите, пиши я бегала тази държава. Авантюра е да избереш подобни в управлението.

Така е Дончев, напълно си прав. Никак не е добре да се ходи на избори с нова комисия щото не са проверени и не се зане дали и кого ще слушат!!! Подкрепям те! :))) А това: "Опити за саботиране на изборния процес в България има, говоря за изборите от 2015 г. Не мога да кажа кой е авторът. " също е много вярно, не знам обаче защо се ограничаваш само до изборите през 2015 г ?! Спомни си и едни други избори, когато имаше една хууубава Костинбродска интервенция. И тогава авторът беше ясен!!! Нали Дончев ?? И последно за машинното гласуване - то е ясно че ще навреди на всички партии: 1. на ГЕРБ, защото няма да могат да се правят врътки с циганския вот а и циганите няма да се оправят с машините; 2. на БСП, защото червените бабички също няма да се оправят с машините 3. на ДПС, защото турците по селата също ще имат проблеми с машините. До тук добре, ама срещу машинното гласуване скачам само ГЕРБ ??!!! Защо ли ?????????? Вариантите са или че имат и други съображения, или че за тях гласуват много повече цигани, отколкото червени бабички за БСП или турци за ДПС.............. е тогава да оставим циганският вот да ни управлява ли ?? А ГЕРБ ???!!!

Според ЕВропейската партия на Зелените, чрез доклад направенза 2018 г. на базата на данни европейски и световници институции като ОЛАФ, ЕВростат и др те са изчислилили, че в България изчезват от корупция 11 милиарда годишно. Честито.

Ами пробвайте бе Дончев. Пък каквото сабя покаже.

Ако знаеш, че екипажа на самолета е нов, ВИНАГИ можеш,АКО НЕ ТЕ УСТРОЙВА, да отложиш или откажеш "пътешествието"!!!

ГЕРБ могат да правят "избори" само с предварително назначена ЦИК, която да им помогне в труден момент. Това са най-големите мошеници, които са управлявали в България. Половината са милиционери от ДС, другата половина - мутри.

Е поне този си го каза на глас че спазването на законите от гербавите е една авантюра и за това никога не ги спазват...

Дончев освен че говори по всички теми какво точно работи?

Само общи приказки и позьорство от този сме.ник! По-добре да вземе да си завърши електронното правителство за което до сега е усвоил 2 милиарда лева!!!

К'во е т'ва мандатност, бе? Който е свикнал на хранилката няма да го сменяме и те така ;–)

Ами ''авантюрата'' си е направихте вие защото ваша е отговорността да бяхте внесли промяна след като им изтича мандата ама не ви отърва да се освободите от тези дето играят с вас за ''победите'' ви...По логиката на тоя ще да е голяма ''авантюра'' да падне боко защото е толкова ''кадърен'' че няма как да продължи някой друг да бъде премиер:)))))

Спазването на Закона , винаги е било голяма авантюра за ГЕРБ!Нищо ново не каза тоя гербераст!

Голямата авантюра е присъствието във властта на такива като теб и Борисов.