Иванов: Енергодружествата да направят крачка назад

Ако се сумират исканията на всички енергийни дружества цената на електроенергията за битовите потребители и бизнеса трябва да нарасне с близо два пъти.

Обратно в новината

Коментари - Иванов: Енергодружествата да направят крачка назад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никакво два пъти,вдигайте го двеста пъти.И това ще понесем.Толкова сме тъпи и ограничени,че не се сещам как да се наричам.

не трябва да се вдига цената, а напр отив да се сваля. Малко ли ни ограбваха до този момент с надписани суми и изписани дълги фермани. Накъде повече да се вдигат цените. Защо някой не помисли там горе да се вдигнат заплатите например. с ТЕЗИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСНИИ НЕ МОЖЕМ ДА ЖИВЕЕМ НОРМАЛНО, А КАКВО ОСТАВА КТАТО НЕП РЕКЪСНАТО СЕ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО КОНСУМАТИВИ, Х РАНИ И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ. вЗЕМЕТЕ СЕ В Р ЪЦЕ И НОРМАЛИЗИРАЙТЕ ЖИВОТА НИ. Народа ни е търпелив, но ще дойде момент когато търпението, което вече отдавна се е изчерпало да се излее по улиците на цялата страна.

Освен крачка назад ,те трябва и да се наведат...

средната заплата и пенсия на хората в същите тези страни бе, умнико-либераст?

от 89 г сме в преход и и няма краи цената на тока е непоносима ! шефът на КЕВР: Цената ще се стабилизира на едни нива, които ще са напълно поносими, гарантира Иванов. богаташчетата и ток крадът , а на бедните слагат електромери които вартят двоино за да се избегнат голями загуби

я тези енергодружества да си ходят от където са дошли! То бива бива, ама като скочи този народ- не зная кой къде бяга. Няма да ги спасят братята им американци!

Това със сумирането на процентите на повишение,искани от всички фирми ми прозвуча много странно. Като да отидеш на пазара и да сумираш цената на ябълките,чесъна и солта. Ще се получи едно число с нулева информативност. Г-на Ивановн никога не е блестял с умствени способноси и природна интелигентност,но откак седна на държавната софра съвсем оглупя. Трябва да се намери някой, който да му обясни,че сумирането на баби и жаби е безмислено.

Да изпратим мършата в екарисажа!!!

и не е искал разрешение от Народа, КОЕ ОТ ПОСТРОЕНОТО ОБЩОДЪРЖАВНО от времето на Соца -ДА СЕ ПРОДАВА/ОТДАВА НА НА СУЛЬО И ПУЛЬО... За това ще е най-добре ЕРП-та, енегодружества...да се разтурят, национализират и да заработят в полза на народа, на нормално достъпни цени! Стига кожодерство !

Да вържат всяко покачване на каквото и да било с минималната заплата и пенсиите. Щом искат да вдигат тока също така и с толкова да вдигат пенсиите и заплатите.

Като вкарат още 50 фирми доставчици на ел енергия тия ще се молят за тия цени дето ги имат сега

Какво се чака, вдигайте. Премиера обясни преди време, че няма нужда от нови мощности, едвам успява да продаде произведения. Дано с новите цени се задоволят ламите от партии, правителство, президентство, парламент, ЕРП и т.н.

НИТО ДРУЖЕСТВАТА, НИТО КОМИСИЯТА , НИТО ГЕРБ И МУТРИТЕ НЕ НАРУШАВАТ ЗАКОНА КАТО ВИ ЯХАТ ..... ... ПОНЕЖЕ ТЕ СА СИ НАПИСАЛИ ЗАКОНИТЕ .....:)))

humfry

Сега идва момента за пореден път, където някой да излезе и да обясни защо са на българия частни и чуждестранни ЕРП монополи. Как точно печели българския народ от тях? Това е все едно да си подарите собственото жилище на някой, а той всяка година да ви увеличава наема.

Ама да нямаш възможност да си наемеш друго жилище, какъвто е случая с ЕРП.

Пролетариата нараства и един ден ще има един як шут на капиталистите че няма да се усетят отде ще им дойде. Гнева на робите, после 9ти септември, после- ама добре бяхме кво им стана на тия...

с този грозен цирк на наш гръб. Няма човек, на който да не са му манипулирали електромера и да не плаща двойна или значително по- висока сметка. Печалбата са си я осигурили. И, това става с мълчаливото съгласие на държавата.

симо

Да-а.Това е ,,пазарна ,,икономика.Евтината енергия от АЕЦ-на,,свободния пазар,,/с максимална печалба за ЕРП/.Май никъде не сте видели цени ДРАСТИЧНО по -ниски от официалните.Но за българина ,демократичен ток от ВЕИ и американски ТЕЦ.Трябва да се пълнят гуши,от чужбина.

Тоз га слюнкоотделяше по TV студията му беше гот . Ама го пуснаха на шейната

Gal

Нали преди все се оправдаваха с цените на петрола??? А сега, въпреки че цената се възстанови малко, все още не е достигнала предишните нива?

Нямат никакво основание ЕРП-та!Защо искат увеличение,след като винаги са на печалба или печалбата не им стига!Това е възмутително нахалство!Хем увеличение,хем увеличаване на технологичните разходи,хем ние плащаме "сметката към обществото",която дори е задължение на държавата по директивата на ЕК(2009 г.),но...но...тази директива не е приложена към закона,а точно обратното ,закона е изменен за сметка на потребителите,а ЕРП-тата си свиркат !От цялата работа,единствено НЕК има някакво основание,и там може леко да се увеличи цената,но не и на печелившите ЕРП-та!Стига с това изнудване!Имаме по високи сметки от Германия,независимо че там цената на тока е по-висока,а тук се играе с микса и оттам идват проблемите!

само два пъти искали да вдигнат цената на тока , м че то нищо не е

Мойте ора да ги не пипате ей......че ви .............

Едни от най-високите заплати в страната са тези в енергетиката. Да свалят заплатите им на 500лв. и ще си оправят финансовите проблеми, ако изобщо има такива.

humfry

Има ли година, когато тези и онези от Топлофикация, и онези от газоснабдяването, и онези от водата, да не искат увеличение на цената? Сега вероятно е заради 380-те лева МРЗ, с което българите прекалено много забогатяха. Но иначе всекидневно се повтаря, че инфлация няма, без значение че разходите ежегодно се покачват /храна, битови сметки/.

ми е какво би станало ако всички откажем да плащаме ток.....ще ни разкачат от мрежата ма този произведен ток в к'в склад ще го събират:)))

Важно е комунягите да измират за да не гласуват на другите избори - повечето бедни са търтей, мързеливи и прости от тъй нареченото ПРОСТОЛЮДИЕ, затова са и комуняги, а и пенсийте кат се гътнат и нема червени....

OOOOOOOOOOOOOOOOo колко си прост има ли смисъл ооооооо не

89-та бях на 35,сега вече съм пенсионер на 60.За кои червени говориш,за тия които носят червени тениски или червено бельо:))) Писна ми от тъпи пичлемета.

Gal

Това на твойте родители сподели ли го?

Пролетариата нараства и един ден ще има един як шут на капиталистите че няма да се усетят отде ще им дойде. Гнева на робите, после 9ти септември, после- ама добре бяхме кво им стана на тия...

Каква изненада, не е за вярване, че продавачите на еленеригия искали увеличение! Много ясно , че винаги ще искат. Аз искам намаление на цените само с 50%. Защо, хем плащам заплатата на Иванов като данъкоплатец, а той не се тревожи за моето искане?

плащам кам 200 лева ток, хич няма да давам 400...

И Ванката подкара старата песен на нов глас! Искали двойно, но понеже сме "различни" от досегашните ще им дадем наполовина!?!

Тъпи хора сме ние българите. Ми много ясно, че ще го вдигнат. Новото ни родно правителство в момента купува ток от СКЪПИТЕ ТЕЦ1 и ТЕЦ3 за вътрешния пазар, а евтините и държавни ТЕЦ2 и АЕЦ са на либерализирания пазар. Те са и ненатоварени достатъчно. За това не два ами и двайсе пъти може да се вдигна, зависи колко време се остави положението така. Не са ви виновни комунистите в случая. При предишното правителство точно ТЕЦ1 и ТЕЦ3 седяха ненатоварени.

Докога с едни и същи номера и комедии ( трагедии ) . Всеки идиотизъм трябва да има своя край !

Какво значи искат. И аз искам заплатата да ми се вдигне два пъти. И аз искам пенсията да ми се вдигне два пъти. Не знам защо някой започват да си играят с търпението на народа. Като ми вдигнете два пъти заплатата и пенсията, ще ми вдигнете и два пъти ел енергията. Това което се прави в момента е геноцит над народа, докога господа.......................

Не може - беден си защото си прост, а си прост защото си беден - комунизма си отиде, като искаш заплата БАЧКАЙ и УЧИ ПОВЕЧЕ !!!!

Няма как да стане докато тоя с костщюма работи за тоя с анцунга

2 пъти ли се дигна консумацията на ток от цингите.

Как ген. Франко е спасил Испания на времето - просто е победил е в гражданската война и после е извадил въжетата и е увесил на тях всички КОМУНИСТИ в ИСПАНИЯ!!!! ЗАТОВА ние сега ходиме да берем портокали в Испания, а не обратното - хора като ген Франко са велики - дано и в БГ се роди такъв човек - ей много се размечтах....

Това е исторически факт!!!! БЕСИЛ ги е КОМУНЯГИТЕ по стълбовете на улиците!!!!

с невърнат билет от БКП-то в рамка на стената. Баш в хола срещу магнолиите... ПРЕЦЕДЕНТИНА ТИ е скрил от теб, че е бил и той ЧЛЕН НА БКП.. Дори във вузовски партиен комитет избиран... Във ВМЕИ "ЛЕНИН"... Както виждаш за КОМУНИСТИ-РЕНЕГАТИ ВДИГАШ ЛОЗУНГИ..

га я ЗАБРАВИ... ПОВОДА НЕЩО ТИ СА ГУБИ... Варна, Самоков, Пловдив и т.н. НЕМА СТРАШНО - ДРУГИ ПОМНЯТ... Не са бой.. Пак ша са горят сметки... Ама са готви какво ша пишеш кат Магнолий фон Анцуг Самсунгготски дет обича да казва: Много обичам да ям Ахтунг анцуг! ФутБАЛЕРИН ПЪРВИ на държавата, дет и . мамата, мамата, мамата...... ПАК СА КРИЙ В ПРАВИТЕЛСТВЕНА С ВИСОКО КРЪВНО...

човешки изрод?

ОТ кои комунист да почваме; БОРИСОВ, ПЛЕВНЕЛИЕВ,ЦАЧЕВА и безбройните депутати бивши и настоящи грабители на дотации екстри добавки и т.н. ОТ КОГО?

Едно от правилата (поне по учебник) на бизнеса е част от печалбите да се инвестират обратно в производството, за недостигащите средства да се ползват съответно банки, и на банките да се плаща от увеличената вследствие на инвестираните пари печалби. Иван Иванов да си изяде дипломата, ако я има - такова чудо - при неизменен (дори спадащ) курс на цените на енергоносителите, практически нулеви инвестиции и съкратени до максимум производствени разходи - да искаш увеличение на цената, е най-малкото нагло и е против всякакви правила - за морал и етика няма и да споменавам. А същият този послушко от снимката, вместо да ми каканиже високопарни слова, по-добре да накара ЕРП да прекратят кражбите - и това е равносилно на увеличение на цената, и то с повече от поисканите проценти. Остава да гадаем защо се получава така - геносе Иванов няма топки, някой го е стиснал за топките, някой му е "намазал" ръчичката, някой "отгоре" му диктува, или е обикновена некадърност?

А бе псувате го тиквата ама на всички избори смазва червените боклуци, турци и про-руските предатели от ЮРУШ .... направо им е..ва майката хахахааа

да и то защото Костинброд му е втори дом

Да си го следват и да викат УРА ЗА СЕДМИ БЛОК НА УЕСТИНГХАУС!!! Дето чайника на Уестингхаус + неустойка за Белене =Белене... Ама само за ЕДИН реактор, а не за ДВА В БЕЛЕНЕ..

Да на УЕСТИНГХАУС!!!! НЕ НА РУСНАЦИТЕ - РУСКАТА МАФИЯ вън от България, добре , че онзи Ю.Паток си е.а мамата, че и тук щяха да плъзнат едни зелени човечета без знаци по реверите - ВСИЧКО РУСКО Е ЗЛО И ПРОГНИЛО!!!!

с такива идиоти кат теб ,как нема да пичели, пичели и се гаври с матрияла,а он вика алилуя.

Договорите с Мариците и законите за ВЕИ за пример за национално предателство и корупция в изввънредно големи размери.

По-долу писах и какво наказание заслужават такива хора, ама на админите явно им се видя нецензурно. Тук само ще кажа че редовно се прилага в Китай. Китай стана първа световна икономика, а нашата родна България...

Ей тъпак AES Марица Изток 1 е една от най-модерните и ЧИСТИ откъм вредни емисии централи в цяла Европа, но на простолюдието и простите овце това не може да се обясни - защото вие слушате фикуса, серГЕЙ, Местан и прочие манипулатори - нормално все пак вие сте ПРОСТИ хора с малко възможности....

БОЦЕ ИМ СА ВЪРЗА ДА ИМ ДАДЕ ЕДНИ 700 МЛН ОДМА И БЕЗ ЗАДРЪЖКИ.. И да чака те да ни връщат УЖ къде МИЛИАРД ЗА 15 ГОДИНИ... И ХОП - ЕДИН МИЛИАРД ОТ 16-те милиона отплува УЖ по предназначение... Наивник, следващ ПРОСТИЯ... Остава и да си БУРГАЗЛИЯ, ВЯРВАЩ, ЧЕ ЮЖЕН ПОТОК СА СТРОИ...

УМРИ БОЙКО

уууууууу червена сган ууууу

В къщата на обесения,за въже не се говори-Уважаеми Господин Иванов...:):)))) Енергодружества,топлинно отчитане...:):)))))))) Не помните ли?? Цт.,Цт............. Питайте "командира"-той ще Ви опресни паметта!!:):):))))

Костов няма вина за това а царчето което си избрахте дебили прости

USA готвят майдана в България.

УУУУУууу Червен боклук .... ууууу

Гоните страх, а....

поскъпва всичко ,тези кръвопийци не се спряха ,Борисов на 6 месеца почна да дои народа със скъпия си ток ,със заеми които тегли ,а народа ги връща

На Иванов му се шарят парички за да в дигне цената на тока и защо тези съвещания са закрити и не присъстват представители на граждански здружения или от "защита на потребителите " на пример ? Отг. Защото всеки човек в държавата знае ,че тока е завишен със средно 50% умишлено за да се хрнтутят определени кръгове на предишни и сегашни управляващи иначе защо заседанията ще са закрити,каква загдъчност и мистерия има в енергетиката само / сякаш ще изобретяват някакво ново оръжие може би/ ще си покаже след секретното обсъждане.

Така е бате, демокраДция...

Орешарски бил такъв и такъв ,а как тогава свали тока а

Като ви е скъпа електроенергията, не я ползвайте. Никой не ви кара на сила. И в момента товара на системата е 4016 мвт.

МВР мълчи. Мълчи и прокуратурата, която вече трябваше да е повдигнала обвинения. Мълчат данъчните, които трябва да проверят до девето коляно имотите, пътуванията, начинът на живот на уволнения служител от ДАИ и да установят отговарят ли те на доходите му. И не само на него, а на всички в ДАИ, в Гранична полиция, в КАТ, в Митниците. От най-големия до най-малкия. Нали щеше да има "Чисти ръце"? Турските тираджии обаче не мълчат, а са издирили снимки от същия този Петър Василев от ДАИ на ски ваканция. Коментират как профила на дъщеря му във Facebook е пълен със снимки от луксозни воайяжи, а те плащат за всичко това в "синьо" (разбирай, банкноти по 20 евро).

не трябва да се вдига цената, а напр отив да се сваля. Малко ли ни ограбваха до този момент с надписани суми и изписани дълги фермани. Накъде повече да се вдигат цените. Защо някой не помисли там горе да се вдигнат заплатите например. с ТЕЗИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСНИИ НЕ МОЖЕМ ДА ЖИВЕЕМ НОРМАЛНО, А КАКВО ОСТАВА КТАТО НЕП РЕКЪСНАТО СЕ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО КОНСУМАТИВИ, Х РАНИ И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ. вЗЕМЕТЕ СЕ В Р ЪЦЕ И НОРМАЛИЗИРАЙТЕ ЖИВОТА НИ. Народа ни е търпелив, но ще дойде момент когато търпението, което вече отдавна се е изчерпало да се излее по улиците на цялата страна.

Иванкостовите "кадри" обработват българите за поредната си доза некадърност. Най-вероятно и ще захлебят от позициите си. Още по интересно, е че ГЕРБ само това чакат. Повишаването на цените на ел. енергията веднага увеличава постъпления от коствени данъци . И после банският капацитет, ще започне да хвали, че има преизпълнение на бюджета :-)

не е банския капатет, а банкянския

Абе явно докато не се пролее кръв тая ТЕРИТОРИЯ няма да се оправи

ГОСПОДА, КАК МОЖЕ , ПРЕДИ 89г. СЕ ОТОПЛЯВАХ НА ТОК, И ИМАХ МОЖЕ БИ ПОВЕЧЕ КОМСОМАТОРИ И ПЛАЩАХ 12лв. СЕГА И ИКОНОМИЯ ПРАВЯ И ПЛАЩАМ 120лв. ПРИ СЪЩАТА ЗАПЛАТА И ПРЕДИ И СЕГА ??? НЕ СМЯТАТЕ ЛИ ЧЕ Е ВЕЧЕ ВРЕМЕ ДА ИЗЛИЗАМЕ И ДА ТРОШИМ ПРАЗНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ТИКВИ ???.

Вдигнете я и ще умрете!

"Добър ден, може ли да увеличим тока с 50%?" "50%??? Абсурд!! Може само с 10%" "Добре, мерси :-)" След 2 месеца.... "Добър ден, може ли да увеличим тока с 50%?" и т.н. Затова! Наесен- с възрожденска песен и с паветата от пропадналите Бойкови тротоари и булеварди- по Бойковата кратуна и по другите герберски такива.