Бизнесът: Митинги и шествия заради цената на тока

Митинги и шествия срещу увеличаването цената на тока ще се проведат в София и в големите градове на страната на 29 юли от 11.00 часа.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът: Митинги и шествия заради цената на тока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да са пред парламента и да се иска следствие и наказание за всички онези, които доведоха бълг. енергетика до това състояние. Т.е , които я източваха през последните 25 год. Един от наказаните трябва да бъде лицето Ванчо Костовото...

Много ми става забавно, когато някой си неизвестник решава, че има право да говори от името на "БИЗНЕСА".

Цяла България знае кой организира такива масовки с цел дестабилизация на държавата,само ДАНС неразбрали! Не шапки,глави трябва да се търкалят.И Дир,моля ви ,не ме триите-за стабилността на държавата ни става въпрос.

А за цената на газа кога ще има митинги и шествия?Газът е енергоизточник,той е в началото на процеса."Бизнесът"ако това не разбира да си ходи на село тор да произвежда.

Аз чакам бизнесът да организира шествия и протести срещу ниските заплати в България!

Всички на протеста! Вън мафиотите от ЧЕЗ, ДКЕВР! Вън ГЕРБ от управлението!

То за това се гласува на избори , а не се подстрекава в кометари под статии.

И за децата беше ясно,че с ток от фотоволтаици и "американски марици" индустрия не се прави! Икономически растеж няма! Сега ножът е опрял до кокалът!Обясняват ми,че и сега имало излишък от енергия и затова не е необходимо да се строят нови мощности! Това е то тъпото реформаторско-герберско обяснение. Каква енергия има? Златна? Тя за какво става? Защо нея не я изкупува Мария Капон и други подобни тъпанари? Та нали точно тия лишиха България от важни енергийни проекти! ЩЕ СИ ПЛАТИШ БЪЛГАРИНО! ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА ГЛАСУВАШ ЗА ТЪЙ НАРЕЧЕНИТЕ "ДЕСНИ",КОИТО ТИ РУШАТ ДЪРЖАВАТА И МИСЛЯТ САМО ЗА ДЖОБОВЕТЕ СИ! ПРОДЪЛЖАВАЙ ТАКА ПО ИНЕРЦИЯ! ЩЕ ВИДИМ КЪДЕ ЩЕ ПАРКИРАШ!

Аз все по-често - и във връзка с бизнеса и бизнесмените, си мисля, че така нареченият "комунизъм" трябва да бъде изваден от сметището, където много лекомислено - но и користно, беше набутан, да се изчисти от извращенията на извращенците, които се прикриваха с него, за да си устройват личен капитализъм за сметка на лековерното множество, да се проучи и анализира безпристрастно (фантастика!) в съпоставка с действащия и все по-видимо несправедлив и грабителски капитализъм, пък ... Иначе с лека ръка погубваме или отлагаме за дълго прилагането на силните хуманни идеи на комунизма, компрометирани предимно от псевдо-комунистите, и всъщност задържаме развитието на цивилизацията си.

Как сладко Ви промиха мозъчетата другарите комунисти, които така и не спряха да ни управляват. Как за всичко обвиниха капитализма и ето го и резултата, късогледите така и не разбраха, че в България нито демокрация, нито капитализъм, нито нищо, което гледаме в белите капиталистически и демократични държави не се случи,. Другарите комунисти, които така и не спряха да ни управляват, превърнаха прекрасната ни държава в бананова република, но бананите не са виновни за това, другари и другарки, виновни са управляващите, които вие избирате и които търпите, подкрепяте и за които контрапротестирате.

"Как сладко Ви промиха мозъчетата другарите комунисти, които ..." Например "другарят" ЛУИДЖИ ЗИНГАЛЕС, който е професор по бизнес и финанси в Университета на Чикаго, САЩ. В своите "Капитализъм за народа" и "Неясното бъдеще на капитализма", например, този другар привежда интересни наблюдения и анализи на капитализма. И други някои щатски другари икономисти и политици промиват ли промиват мозъчетата ... Но твоето мозъче миене го не хваща.

"Митинги и шествия срещу увеличаването цената на тока ще се проведат в София и в големите градове на страната на 29 юли от 11.00 часа." Това новина ли е , новина ще е ако всички производители на ел . енергия стачкуват . Тогава ще си резервирам място в най близката пещера.

АБЕ, КЪДЕ Е БАНКЯНСКОТО ГОВЕДО ДА ОТВОРИ ТОРБАТА С ОБЕЩАНИЯТА???

Пак ни доят и пак ни го вкарват?!Защо трябва да изнасяме евтиния ток за 9 ст,а да купуваме американския ток за над 45 стотинки?Голямо крадене!Над 80% от НС имат участие в елетропроизводството и разпределението.Нали сме овце и стадо и сега ние добре, ако сме на сянка?!

Не само бизнеса, а всички трябва да протестираме. Американските тецове и всички ВИЕ ни ограбват до шушка а "умните" ни политици им ръкопляскат. Ако някой си мисли че това увеличение с 20% няма да го засегне дълбоко се лъже. Защото всички стоки ще поскъпнат и то не с 20% а с много повече!!! Ето ви една проста сметка: Кофичка кисело мляко 1лв: +20% от производителиа 1,20лв , +20% от склада на едро 1,44лв , +20% от магазина на дребно 1,728лв . Т.е. +72,8% да ви е честито !

Пак американците ви виновни! Кво общо имат те с дупката в Белене?

Тецовете Марица са американски, токът изкупуван от тях е ужасно и неопрвдано скъп. Дупката в белене я сътвориха нашите политици които "милеят и мислят" за благото на народа. Но съм далеч от мисълта че запада не ги натисна здраво за да направят на пук на руснаците. Не симпатизирам нито на американци нито на руснаци, аз съм българин и обичам България. Просто коментирам фактите.

Отдавна чакам да се повтори сценария с тока от 2013 г. Но работодатели да организират митинги - май сме първи в света. Веоятно някой друг организира тези работодатели. Но всяко зло за добро. Сега ще проличи кой се възползва от корпоративния вот.

За какво става въпрос: - вдигане цената на такса "задължение към обществото" от 18,93 на 40 лв. за мегаватчас - т.е.100% . Това е повече от 50 % от цената на ел.енергията която плаща фирмата ни, на свободният пазар в момента - 78 лв./мвтч. По-важното е къде отиват тези пари от тази такса"Задължение към обществото: : - Зелена енергия - Високоефективно комбинирано производство - Невъзстановяеми разходи ???? Голяма част от парите ще отидат в частни джобове, а другата за покриване на загуби - това е в държавната фирма НЕК. Аналогично във В и К - при над 60% загуби дружеството просперира и съществува защото има монопол. За каква пазарна икономика може да се говори питам?

За европейска "пазарна" икономика. В Европа е така. Богатите си правят дворци, бедните го духат.

хаиде овчици излизаите на протест! - щото машинката ми, с която ви стрижа работи на ток ...

Колко безхаберни менажери в БГ. В най-голямата жега ще ги изкарат в сряда :)))

"Протестът на бизнеса отново ще бъде срещу запазването на добавката "задължение към обществото". Май 'ич не ви пука за обществото, А ?? Не нагушиха се. . .

Бизнеса,вместо да води хорото и да плаща,той завалията протестира! Пред кого,бе,нали той трябва да е водещ,а политиката да е надстройка? Кое е базата на това скапано общество,вече и аз не знам! Сичко е фалш!

Той бизнеса на приближени на Рапоня си е ръководещ, тия дето протестират, го правят заради рекета - от онези приближените, чиято шапка е в парламента!

това е (пост)комунистическата пазарна икономика: наемните работници, които нямат дялов капитал, ще излязат на масов протест за да защитават печалбите на работодателите си... иска ми се да напиша "нема такава държава", но за съжаление - има!

Това протест или митинг ще е? По време на комунизма така изкарваха насила работниците, за да ходят на митинг. Май същите комунисти сега са станали бизнесмени и работодатели.

митинг - манифестация

не маи - същите са!

МЕНТА СТОЯНОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА КРАДЛА В ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЗАД НЕЯ СТОЙ ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ И МУРАВЕЙЧО ,ТЯ ПЪК СТОЙ ЗАД КМЕТА НА ПЛОВДИВ(копелето на Муравей) И ТОЙ КРАДЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО ПОД НЕЙНО КОМАНДВАНЕ.МЕНТА Е ИЗГОНЕНА ОТ НАП ПЛОВДИВ ЗА УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ НА ЦАР КИРО ТЯ МУ Е ВОДИЛА И СЧЕТОВОДСТВОТО И МУ Е УКРИВАЛА ПАРИТЕ,СКОРО МУ ВЪРНАХА И ХОТЕЛА НА ЦАР КИРО НА ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ.МЕНТА Е ВИНОВНА И ЗА ФАЛИТА НА КТБ И ЗА ТЕГЛЕНЕТО НА 16МИЛИАРДНИЯ ЗАЕМ ТЯ ЩЕ ВЗЕМЕ ЕДИН ПРОЦЕНТ КОМИСИОННА.МЕНТА Е ЗАД СКРИТОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ С ДПС,ТОВА МНОГО ЯСНО СЕ ВИЖДА В ПЛОВДИВ НО И В ДЪРЖАВАТА Е СЪЩОТО,ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ ТРЯБВА ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЗАЩОТО НИ ВКАРВАТ В ДЪЛГОВА СПИРАЛА И ИГРАЯТ С ДПС .ЗАД 70% ОТ ЗЕЛЕНИТЕ ЦЕНТРАЛИ СТОЯТ ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ И СА ВИНОВНИ ЗА ЦЕНИТЕ НА ТОКА.СЪЩИТЕ СА ВИНОВНИ И ЗА ФАЛИТА НА ЛЕТИЩЕ ПЛОВДИВ СЪВСЕМ УМИШЛЕН МАФИЯ

И защо 25г дремахте и не въведохте пазар в енергетиката, а я кърпехте по цоцолистически?

Социална България: Дете получава 455 лв., а гъска 746 лв. годишно държавна пара

"Другарят" Велев отново е упълномощен от комунистите да руши всичко хубаво в България. Той и комунистите искат да си запазят правото гражданите да плащат за техните разходи. Докога ще плащаме на комунистическите изедници на родното богатство!!??

Може ли някой да каже колко от днешните депутати и министри не са членували в БКП или не са наследници на БКП величия?

3ма?

Нека да протестират за заплати срещу ТЕЗИ РОБОВЛАДЕЛЦИ 25 години ги държат в мизерията на по 400 лв заплати ,за да може Домуса да се кипри с 40 човека охрана ,ако е толко хрисим що не ходи сам по улиците БОКЛУЦИ!!!! Защо се кри в Испания 8 години бе ДОМУС!!!

Каква цена на електроенергията плаща "бизнеса", спрямо тази на редовите домашни потребители? Знае ли някой?

Добре, че още го има стария АЕЦ от комунистическо време, та да продава евтина ел енергия .

за работниците си, нямаше да ги изкарава на протест при 40 градусова жега...а те да коментират от студията на климатик.

Ами притесняват се бизнесмените, да не би да им се наложи да си сменят Мерцедесите на 2 години, вместо на 1. Пък и с колите на децата какво ще правят, завалиите.

Ще овладее ли пожарникаря пожара?

Какъв пожар?! Някакви червени черва изкарват насила работниците си, да защитават техните интереси, зер много са се охарчили за заплати досега. Смешна работа.

Правителството пусна платените писачи , човек би си помислил, че те не използват ток! ВСИЧКИ СМЕ В КЮПА, и бизнес и народ! Ако не бяхме говеда, сметките ни щяха да са три пъти по малки!

Кюповете са два.За тарикати-бизнесмени и идиоти-работници...Първата работа на тези от първия кюп е да си купят кола за 100 бона,а втората да обясняват на глупаците,че е криза и затова им дават малки заплати и политиците са виновни..А ти си от баш глупаците,които им вярват...Няма лошо шефът да кара нов мерцедес,щом фирмата му печели,но да плаща на хората си достатъчно,че те да карат нови голфове или астри..Така е в нормалните държави

Нормалните държави не се управляват от членове на БКП!

И какво общо има това с цената на тока?!?

Аз не съм комунист и никога няма да бъда. Аз не съм нихилист и никога няма да бъда. Аз не съм антихрист и никога няма да бъда.

риве,ами да си риве,то с риване не става работата,а с бачкане! Гати и ревльовците станаха сички!

Кой се очаква да протестира в подкрепа на бизнеса в деня, когато се очаква да е най-голямата жега? Очаквам да видя работодателите/шефове излезе с костюми и да протестират... Ако работници протестират в подкрепа на работодателите, които никога не биха протестирали в подкрепа на работниците, значи има нещо много гнило в тази държава.

че този ток не го ли произвежда същият този бизнес ?? и не го ли продава на държавата прескъпо ?? и защо ли трябва държавата да им го продава после евтино ?

шестаците отново искат БСП и крадене, не че са спрели , но се отчитат повече

Като чета коментарите, то никакви протести! Увеличавайте им всичко на тия тъпунгери, съкращавайте колкото може и да мрът в мизерия! Тъпо племе е това!

абе луди ли сте, в сряда го дават 40 градуса.

Бизнесът отново на протест. Разбирам ако излязат само бизнесмените на протест. А не да карат зорлем работниците да излизат в работно време на "спонтанни шествия". За да не бъдат изгонени от работа.

Няма да е зорлем. Когато тока поскъпва, поскъпва и продукцията. За който продава в чужбина това е много сериозно, можеш просто да изгубиш пазара. Даже и за хлебарите в България това означаава оскъпяване на хляба и свиване на продажбите.

Когато поевтиняха горивата,че да не би продукцията им да беше по-евтина?На пазара,имам предвид?Нищо подобно...Малък бил процентът,нямало как да се отрази на крайните цени?Тъй ли?Айде бе.Да не му знаем номерата на Ганьо...И сега ефектът върху цената на продукцията ще е минимален.Няма какво да реват..Пък,ако трябва,може да се лишат от някоя и друга крокодилска кожа,не са им чак толкова важни

Като плащаха на тъп ите протестъри,те не ходеха ли на работа.

малък работя с ток,тия бъкел не разбират,само протестират! Ша ма фанат за оная работа!

Няма кой да строи на бизнеса АЕЦ, да забравят евтиничкия ток. Това е реалността!

Реалноста е че енергията е основа на всичко. Ако ти е евтина енергията, можеш да си купиш много, можеш да произвеждаш много и може да си богат. Ако ти е скъпа енергията и хляба ти е скъп. Това е. А истината е че нашенските "бзинесмени" са тотално неграмотни. Дори и шефове на големи фирми с които съм говорил по темата навремето, не можеха да разберат къв хуй ни се гласи с перките и соларките. Тъпаците мрънкаха че това били нови технологии и тока от тях бил все пак безплатен. Неграмотност, алчност, безотговорност...... от политици и бизнезмени.

Да допълня, че част от тези "бизнесмени" са собственици на соларни вятърни паркове и едва ли са случайни лица. Вместо да се занимават с глупости, да помислят как да вдигнат заплатите на работещите бедняци. Предлагав им да си купуват"Бентли"-та през три години, е не през една, а спестеното да го дадат на хората.

В един цирк играеме.. номерата си ги знаеме..

земем да се разделяме,от одеве сме заедно и само се караме!

Вместо в София трябва да се протестира пред Америкаските Централи или Пред КОнсолството. И да се осъдят всички виновни за тези заробващи договори.

За какво да протестираш пред посолствата. Те защитават интересите на техните си народи, не на нашия. По-логично е да се иде пред парламаента и да бъдат избесени сички омазали се в политиката последните 25години.

Пред централата на БСП искаше да кажеш,ама с този размътен мозък..Малко се обърка..Кой даде хонорарчето на Доган Хидрото?Май Серж беше

БСП приеха законите, искаха те да полапат, но загубиха изборите и Боко и гербаджийте ни продадоха фактически.

Дърлим се и джавкаме се ние, а в Брюксел ония. лешояди,педал до педал, ни докараха до този хал! Подхилкват се мръсно и доволно, стадото е под контрол , но да поскъпне токът трябва, българинът да си грабва, багажа и да се измита , трудният живот ще го изрита, от недоимъци и от нужди, да се пилей по краища чужди! Ние за България си имаме план, да я превърнем в бантустан, българите да изчезнат, пришълци от Изток,тук ще влезнат! Но брюкселските подметки, си правят криви сметки, никой не ще ни изтръгне веч, от таз земя,отвоювана със меч!

Само една национално отгонворна партия - Атака е против централи от лайна и изкупуване тока ПРЕФЕРЕНЦИАЛНО СКЪПО - по 400 лв на мегаватчас.Това в Бтв- то няма как да го обяват.Твърде нецензурно звучи 229 депутати са съгласни да произвеждат ток от лайна.Само 11 депутата от Атака н в момента се борят да защитават интиресите на народа.всички забравиха че по предложение на Атака се прие и след това отменено от Плевняната и КС 20 % печалба на ВЕИ - тата.

На кой плаж се борят?

маркс бил сорс-кодът :)))))))))))))))) маркс е сорс-кодът на мизерията и масовите убийства на комунизма! айде стига толкова! дори китай и виетнам разкараха маркс! жалки сте комунисти-пропагандатори!

как , те не бяха ли комунета ...или на вас както ви дойде

комунета са за пред народа - политически маркетинг :))) в китай е най-голямото експлатиране на хора в историята :))) егати маркс :))))

Троле, няма ли друга магистрала, където да заработваш? Не ти ли писна да пишеш толкова кретенизми, полуистини и откровени манипулации? С "дада" и няколко други съвсем се осирате, и за малките деца сте прозрачни вече.

На когото не му отърва да произвежда ток на тези цени, да спре. И без това има свръхпроизводство.

разбирате от ток бе селяни прости?

облекчава жегата,както и джоба!