Петкова: Няма основание за поскъпване на тока

Няма основания за повишаване на цената на тока от 1-ви юли, заяви категорично енергийният министър Теменужка Петкова.

Обратно в новината

Коментари - Петкова: Няма основание за поскъпване на тока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уважаема Г-жо Министър ето Ви информация, която може би ще е от полза да стабилизирате Електро-енергетиката: 1. ТЕЦ Марица изток 3 е продаден за около 160 милиона $ през 2001 г. а е оценен над 2 (два) милиарда лева. 2. Същата 2001 г. е сключен договор за изкупуване на електроенергията за 5,5 евроцента на КВт/час от ТЕЦ 3 а в държавния ТЕЦ Марица изток 2 цената е 4 ст. на КВт/час. Това означава, че държавата или народа е ощетен с 300 милиона лева на година само от разликата в цените. Общо от двете частни централи ТЕЦ 3 и ТЕЦ 1 за 2014 г загубата вече е надминала 1 (един) милиард лева. 3. След като цената на електроенергията от ВЕИ беше намалена на 60 ст. за КВт/час, през изминалата 2014 г. щетата за Българския народ е отново над 1 (един) милиард лева на година само от ВЕИ. Тази стойност се получава, като се умножи произведената ел. енергия за годината от ВЕИ умножена с разликата между официалната цена и завишената със 100% пазарна цена (пазарната цена за нашия регион е 4,5 евроцента или 8, 10 ст. за КВт/час). Като се вземе произведената и реализирана от частните производители в България ел. енергия от 2001 - 2014 г. и се умножи с разликата от тяхната цена и цената на държавния ТЕЦ Марица изток 2 съответно за всяка година общата сума ще надхвърли 10 (Десет) милиарда лева.

Защо си мислят, че някой ще им се върже вече на този сценарий, разиграван всеки път при увеличение на тока, а това означава минимум два пъти в годината. Идиоти мръсни. На народа вече не до гуша, а прелива и няма да може още дълго да издържи на тоя геноцид. Да правилната дума е ГЕНОЦИД. Щом си мислят, че живо същество - човек може да преживее един месец с доход от 127.50 лв. какво друго яче да го наречем - рахатлък ли? НЕ! ТОВА Е ГЕНОЦИД И НИЩО ДРУГО. ПРОКЛЕТИ ДА СА ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ТИЯ ИЗЕДНИЦИ И КРЪВОПИЙЦИ.

Не тока е скъп, напротив - даже ни е много евтин! Доходите са ниски - това е проблема, които трябва да се реши час по-скоро. И Марица 1 и 3 продават скъпо не защото са американски, а защото са 1 е чисто нова, построена на зелено, а 3 е с последна дума пречиствателни инсталации!

Къде са сега тези,които лежаха по площадите за "правда"?Защо никой не роптае срещу вдигането на тока и горивата? Може би само ГЕРБ можаха да организират народа срещу властта.Какво чакаме,че олигарсите плюс властоимащите си правят каквото си пожелаят,а народа ще обеднява още повече и отново ще се палят по площадите? Време е да покажем,че можем да мислим и сме истински народ,а не да чакаме обещани облаги за да изразим недоволството от управлението.

Всички знаем как става "доказването" - през юли 2012 година, 13%-то увеличение на цените беше "доказано" в ДКЕВР със 100 000 лева подкупи за всеки член на ДКЕВР за всеки процент! Това бе оповестено от депутат Магдалена Ташева по ТВ Алфа и до момента никой не опроверга твърдението и! Не сме чували Теменужката да е наложила ограничения на ВЕИ мафията, нито пък ограничения за Костов-американските ТЕЦове, Марица 1 и 3, нито пък процедури за отнемането им на Лицензиите им, както и Лицензите на ЕРПтата. Затова НЕК ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ГЕНЕРИРА ЗАГУБИ, защото тази гербаджийска свиня, виолетовата калинка Теменужка Петкова продължата протекцията над енергийната мафия и топлофъкациите! Токът трябва да бъде поевтинен минимум 2 пъти, ако се изрежат кражбите на енергийната мафия. Това означава да се срежат черните партийни каси, както и 80% от депутатите с тлъсти интереси в Енергетиката!

Ми то по принцип никога не е имало подобно основание , но това не значи че не се увеличава всяка пролет . Ток , парно , вода нещата без които не може ясно че ще се платят пък за другото майната му.........

Нашите преходни управляващи -всички с общ комунистически корен, са известни с това, че едно говоря друго вършат- маниери заучени в партийната школа на АОНСУ! ;)

МНОГО ЯКА МАЗНА ПИЧКА БРЕЙ

Сперете се бе хора. Невиждате ли че народа е на земята вече и продължавате да го ритате. Не се издържа вече. Ток,парно и няма пари за храна.Може ли да сме в ЕС и да ни дерете така,че да сме най-бедни. Просто в един момент ограбените ще възстанат и ще пометат всички. Не дали , а кога Бой се от търпеливите. Не ни давате нито шанс нито надежда. Има ли пистински пилот в самолета или е нескотарифен германски самолет.

През началото на 2013 година, от "Борисов 1" заговориха за увеличение на цената на тока след редовните избори през октомври, ОТ ПЪРВИ ДЕКЕМВРИ. Тогава никой не протестираше, но на 20 февруари се завъртя една "една снежна топка" на удовлетворението и подкрепата на "ленторезача". Към момента не одобрението на кабинета "Борисов 2", е "измерено" на 73%. Но оставки няма да има, защото САЩ са яко затънали в кравешки екскременти (като Византия, Османската империя, Руската империя, Третият райх и ЕС - новата римска империя) и не им е в дневният ред цената на тока в България.

тук само паралии пишат

Министерката е добра и казва "няма основание".;о) Сега чакаме "добрите чичковци от КЕВР" да кажат "няма да поскъпне" - че да възтържествува добрината по нашите земи и да викнем в хор "Благодарим ви добри управници наши"! Пък след местните избори - ще видим. В крайна сметка добрината е морална категория... а като чета как е заборчняла енергетиката си мисля, че няма начин пак да не натътрузят "спасението" ѝ на наш гръб;о(

ние дигаме тока вия сваляте гащите

Другарко Петкова има основание за увеличение на тока и то основателно. ТЕЦ а в плевен не продава тока на чез ,а на друг който си е посредник между двете фирми и увеличението е неговата печалба, гламава логика ама логика.

Номера с цената на тока ще има докато правителството вместо да приложи всички изисквания на прославутия Трети енергиен пакет дава гювеч на електроразпределителните дружества.

Министърката прави популистки изказвания, за което ще и дърпат ушите в американското посолство, но пък хората ще си казват, че е добра жена и не иска да увеличава тока. После ще излязат марионетките на ДКЕВР и ще обяснят на простото население, че плаща най-евтиния ток в света и че поскъпването е неизбежно, но ще е плавно докато стане поне 20 лева на к/ч.Но няма да е шоково, а в следващите 5-10 години докато поумре и последния останал българин.

Топлофикациите които са най-богатите фирми в България вместо да свалят цените си над 50% искат още увеличение. Продължавам да смятам че тези дружества трябва да станат 100% държавни и да са под изключителен обществен контрол. Фирми за които има специален закон който ги изважда от пазарната икономика имат силно значение за националната сигурност и техните бюджети трябва да се определят от държавния бюджет. При това положение услугата би струвала толкова колкото я определи държавата и там такива неща като загуба и печалба няма. Тази услуга просто ще е гарантирана от държавата чрез нашите такси, данъци и т.н. Така може да се гарантира всички стратегически сектори които да излязат от пазарната икономика, а това са: енергетика, образование, медицина и военната индустрия.

Не си познал - от началото на тази година затвориха десетки ТЕЦ-ове, които са българска собственост. Ще останат само тези, които са продадени, всичко останало се затваря по нареждане на Биг Брадър и под строгото око на Батман, който следи да се изпълняват заповедите.

Къде ги видя тези десетки български ТЕЦ-ове ,я сменяй дилъра и хапчетата

Как няма да поскъпва, нали американските Марици трябва да имат повече печалба и големия брат да е доволен....

Няма основание, или НЯМА ДА ПОСКЪПВА, а, лелче ??

Не от 01.07 а от 5.07.2015 година, ЕРП да имат време да засекат електромерите, а пък и ГЕРБ да проведе разяснителна кампания за вината на комунистите, Путин, с една дума да си дойдем на думата.

сТИГА БЕЕЕЕ!!! нАЙ НАПРЕД ВИЖТЕ И КОРИГИРАЙТЕ ТОКА НА СЛЪЧ БАТЕРИИ ОТНОСНО ЛВ ЗА КИЛОВАТ , ЗАКОННОСТ И ДР ИЛИ ИМА ПЛАТЕТЕ ГЛОБИТЕ И СВАЛЕТЕ ЦЕНИТЕ ДО ЦЕНАТА НА АЕЦ Срамно е вече с тази наглост !!!!

тока е увеличен отдавна и това сега са приказки от хиляда и една нощ. всички електронни електромери се въртят дистанционно и не са никакви измерватели. Командват се по интернет , проверете и се убедете.

сценария ни е ясен - казвате, че някой иска да увеличи тока с 10%, хората скачат, викат, протестират, после вие го сваляте на 3%, колкото сте си го планирали още в началото, хората си казват -е , увеличиха го, но не с 10% , и всички са доволни. е, тоя път няма да ви мине номера !! хамериканските централи, дето са декларирали огромни печалби да си поемат новия скок на тока. и фотоволтоваците също.

Нищо че няма основание, нито постъпило искане КВР ще вдигне тока и вече го заявиха.