Комисия в НС отчете фрапиращи нарушения в енергетиката

Производители на ток от ВЕИ са продавали скъп ток на НЕК, преди да са въведени в експлоатация. 250 от тях са скрили, че са ползвали европари.

Обратно в новината

Коментари - Комисия в НС отчете фрапиращи нарушения в енергетиката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Посткомунизъм, скъпи съграждани! Посткомунизъм. Пряко последствие от комунизма. И докато не го изчистим, все ще е така.

Господа, в този текст няма нещо важно и фрапиращо. Продадената енергия е повече от произведената. Внос не е имало... Можем да очакваме соцмафията да докаже, че е имало. Не от недостиг на енергия - има мощности в излишък. От недостиг на пране. А, и на фрапиране...

Щом цената на АЕЦ Козлодуй формира едва 2% от парите които плащаме, а в същото време дела на тока от нея е само 7%, въпреки че произвежда 35% от тока (2ГВ от 5ГВ), това означава, че нейния ток се изнася от престъпни лицензирани от КЕВР търговци, като Кадиев, Добрев и прочие. А цената при едни пазарни условия трябва да падне 12.5 пъти от сегашните нива! Затова питаме, кога ще се мине на пазарни принципи в енергетиката? Кога американската "демократична" планова икономика ще стане ПАЗАРНА? Защо 91% от цената се формира от СКЪПИТЕ ЦЕНТРАЛИ? Къде крадете 80% от тока на АЕЦА?? ПРЕПРОДАВАТЕ ГО КАТО ВЕЙ ТОК НАЛИ????!!! ПРЕСТЪПНИЦИ! Корумпирани Енергийно-Водни Рекетьори! А кога ще намалите цената на ВОДАТА А? Там Веолия генерира гарантирана преференциална печалба от 1,76лв/0.1 ст за кубик = 176000% !!!!!! СМЪРТ ЗА КЕВР, ГАДОВЕ ПРОКЛЕТИ! За всички проблеми е виновна предимно ДКЕВР и управляващите, които са я сложили за бушон на енергийната си мафия!

Така е. Браво. Виновна е ДКЕВР, а не соцмафията. Пиша Ви сто плюса, щом ми хрумне да вляза тук сто пъти...

Каква държавна помощ за частен бизнес, бе? Вие къде живеете?

защо не се говори за АЕЦ??? Защо трябва да плащаме скъпия ток от Мариците и ВЕИ-тата??? Къде отива тока произведен от АЕЦ Козлодуй, който е по-евтин???

" Защо трябва да плащаме скъпия ток от Мариците и ВЕИ-тата???" Защото Мариците "хранят" освен Америкаските собственици и миньорите в БГ... а ВЕИ-тата са на "наши" хора от които печелят и ТЕ самите... а от евтиния ток от АЕЦ печелят "САМО" хората в БГ...

Смяхххх...отчетени фрапиращи нарушения-а наказани,глобени,вкарани в затвора..няма.....или както винаги всичко ще е срещу неизвестен нарушител..........смяххх

Не е ли време дебелият мъж да са самосезира или комисията да го сезира и той да действа. Ама сигурно няма да стане ! Той е много "толерантен" служител! Най-добре овцете да ги стрижат и да го забравим !

ееееее, и ти пък сега... остави човека намира, не го занимавай с глупости...

Национализирайте всички ВЕИ за които безспорно е установено, че са мамили(крали) от държавата и затвор за собствениците.

КЪДЕ Е БИЛА ДЪРЖАВАТА И НЕЙНИТЕ КОНТРОЛНИ ОРГАНИ - ЕТО ПЪРВИТЕ КАНДИДАТИ ЗА ЗАТВОРА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

като чета за санкциите срещу Русия и Мариците, се питам дали е по-добре да си приятел на САЩ или враг?

да изчисти Енергиевите обори, ама дали и той ще се справи? В допълнение към доклада да питам защо нищо не се казва за АЕЦ, която работи на пълни обороти, при положение, че дори Мариците са ни много, и предоставя на другарите ток на занижени цени и те непрекъснато увеличават износа, за да приберат тлъстата разлика, а загубите за държавата - т.е. за нас са огромни. Изобщо, ако вместо тези проценти, бяха написали абсолютно стойности, милите другари са за няколко смъртни присъди.

Има Демокрация, има свобода на словото, пишете не се жалете, говорете не мълчете!!! Един ден ще разберете /или НЕ/че никой не чете и никой не ви слуша....

За нарушения говореше още министърът на икономиката от служебният кабинет след 1то правителство на Борисов! Някой да има наказан или осъден???? Просто само "наши" хора са с ВЕИ и за това никой не ги закача! Просто трябва да си плюем на петите и да оставим т.нар. политически "елит", "бизнес" и всички останали тарикати на саме с пенсионерите и "социално" слабите да се оправят! Тук НИЩО няма да се промени! Ще си играят на политика и "реформи" докато държавата не се разпадне съвсем!

Съгласен съм със всичко казано, БЕЗ "плюенето на петите"... не е ли по-лесно вместо "да се скитаме немили-недраги" по света да се "вземем в ръце" и да "изметем боклука" в собствената си държава... и ако дойде пак боклук, да изметем и него и така докато дойдат свестни хора... има ги, но са изтиквани от боклуците...

Тези нещица са ясни отдавна... само може би държавните "органи" не ги знаят... а да... и Цацаров не ги знае, и никой не иска да го "сезира"... но ние трябва да платим сметката... няма как... трябва...

Има сдепка!!Готов съм да платя тока на 2 пъти по-висока цена!!!!!!!!!!!!!НО!!! 1.Който е краднал-в пандиза. 2.Всеки да си плаща консумираната енергия. Стоп на "енергийните помощи"-като не можеш да плащаш - няма да консумираш. 3.Софиянци и всички останали на "централно отопление"-да си плащат пазарната цена на "шукаритета" им.Още- по-късно!!!!!!!!!!!!!!!

аз на това му викам престъпления

Отнемане на лицензиите, да връщат парите и конфискация в полза на държавата!

саздаи комися и замети престапленята. това в момента бни казва медята!!!! какво следва - тишинааааааа.прокуратура няма, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пазарна икономика по американски - длъжни сте да изкупувате нашия ток защото е по демократичен от останали,я следователно е по- конкурентен :)) нищо че е по-скъп.

Тока не е скъп - "СКЪПИ" са ни стотиците "НАШИ" хора по веригата които ЦОЦАТ!!!

Колкото ще се построи Турски поток, толкова и ще се прекратят договорите с американските централи.

Ами той вече се строи, а ти ходи на село и си умри на спокойствие от завистта която имаш

"...България не е нотифицирала с ЕС..." - авторът знае ли какво значи "нотифицирам" и ако не знае, ползвал ли е речник?

"...нашият консултант Стефан Гамизов беше заплашен с убийство от съпруга на Екатерина Истаткова ... (изп.Директор на НЕК) Патриотите ги съветва едно мекере - Гамизов, зад който е пълна мъгла КОЙ стои и ЧИЙ интереси прокарва, но са енергийни (той все там се вре). Учил, недоучил, той се изказва по всички теми и обикаля телевизионните студия, но освен да плюе, нищо съществено не казва, ала-бала. Креслив е, но прозира, че е само за парлама. А иначе искат от ЕС нотификация (становище, подкрепа ... ) за проектозакона, който вкараха в НС, за прекратяване на договорите. Там (ЕС) също действа енергийно лоби и ... ще се разберат и техните апетити :)

Тапанарите да плащат високите сметки,ние от зелената енергия,прокуратурата,следствието и др тем подобни органи ще си праим гуша защото нали знаете-----намираме се в България

Всички тези боклуци трябва да отидaт в съда и след това България ще се изправи на крака.

"Поискали сме произнасяне на ЕС, което да облекчи българската държава в прекратяването на договорите с двете американски централи....". Ей сега ще дойдат трима американски сенатори, както стана с "Южен поток" и ББ веднага ще разбере, че всичко с договорите на американските централи е наред и даже трябва да купува още по-скъп ток от тях.

Ivo

Че У БГ/то ще си креадвте и без американски централи, е пределно ясно! Хахахахха. Ама тия договори от днеска ли са, не са!? Вечни ли са тия договори, какви са?!

Добре, имаме установени нарушения. Всичко е документирано, знаят се фирмите. Държавата ни е крадена нагло. А сега да видим милия ни скъп Борисов и правителството ни, дали ще поддържат беззаконието. Всички нарушения трябва да бъдат вкарани в съда. Детска работа е държавата да си прибере неправомерно платените пари. Със съответните глоби. И така НЕК ще излезе на печалба. Същото НЕК, което чужденците толкова настояват да бъде приватизирано. Разбира се, от тях. Държавата трябва да си прибере парите ни. Правителството носи отговорност, ако не направи това.

Как държавата ще си прибере парите, като "държавниците" са сред крадците?Затова години наред се знаят тези нарушения и пак нищо. Могал ли марионетки да развалят договорите с американците? Не могат.

Ще ви бият с камъни, защото: 1/Когато производителите получат увеличение, значи всички стоки увеличанат цените си. Това се нарича инфлация, независимо дали я признавате. Ваше задължение, управляващи, е да компенсирате заплатите и пенсиите и то, предварително. Иначе, за всеки човек е по-добре да поеме своя по-скъп ток. 2/ Защо трябва увеличениета да плаща народа, който с ваше участие търпи най-масовия си геноцид от последните 13 века ?! Нали се знаят виновните ? Кой строи Цанков камък и Белене - гьола ? Чии са ВЕИ -тата изграждани не според изискванията на Закона и Наредба 16 и как така са продавали скъп ток преди да са го произвели ? Абе, вие, освен геноцид, и на луд ли го правите. тоя народ ?

Дали са попитали Иван Костов и Ахмет доган за тези нарушения!!!

А не отчете ли НС, че в продължение на години са приемани лобистки престъпни спрямо националните интереси закони в енергетиката??? Пак няма виновни от политиците. Боклуци!

комисията отчете има нарушения кой е в затвора защо на бойко джипа е с 8 см. стъкла ...за да не го удари тока.

Няма как да те обичат всички!Опитва се да направи нещо ББ,но дано не го налегнат още!Тогава и 80см да е стъклото пак няма да го спаси-а нас още повече!!!

комисията отчете има нарушения кой е в затвора

-Е и кво? -Ами нищо...

къде е народа, да излезе да протест срещу това наглото държане на това правитесво и тази комисия , която ограбва българските граждани с тези високи цени на ел.тока. През лятото на 2013 как можа да има протести зарди пеевкси а сега няма заради нереланите цени на тока!? Май няма гражданско общество а само политически !!? Тоест няма сега кой да дава пари за да излезнат на улицата!??Срам и позор е ако оставим да ни лъжат така нагло лицемерните упраляващи!?? Май това правитесво защитава енефгината мафия , която го доведе на власт миналат година!?

В този пролихварски филм има един етюд през римският период: Народният защитник (Мая Манолова от днес) пита римският сенат: - Ами бедните какво да ги правим? Сенатът в единодушен отговор: - Да го духат бедните.

След тази статия трябваше да има изявления на Премиера и Гл.прокурор.Къде са?Защо мълчат? Народа чака обяснение.

Това е отчет на тази комисия, но не е окончателен доклад (като този за КТБ). Май удължиха срока на работа на тази комисия, имаше някакво инфо. Би трябвало да предадат на Прокуратурата окончателния доклад с изводи, препоръки и т.н. за евентуално разследване, сезиране на разни други държавни институции за проверки, но ... кой знае вече какви ги вършат в това НС !

защо чак сега? все пак през цялото време сме плащали данъци!!! чиновниците и експертите чиято работа е да откриват такива нарушения са изроди корумпирани!!!!!!

ВС: "България не е нотифицирала с ЕС договорите с двете американски централи. " И Патриотите започнаха да говорят на ангро. Каква нотификация от ЕС ги друса, като: 15 февруари 2000 г. са открити официално преговорите с ЕС и започва отварянето на преговорните глави. 25 април 2005 е подписан договора за приемането ни от 1 януари 2007 г. - Договорите за Мариците са започнали 1999 г. за 88% от тях и окончателно са подписани през 2001 г. от ОДС /4 дни преди изборите/ за срок от 15 години, като влизат в сила от момента, в който централите заработят след рехабилитацията им и модернизацията им. - има Поправка в договора през 2006 г. на Тройната коалиция за изкупуване на електроенергията от Марица Изток 3.

Малко инфо: "Марица-Изток" 1 с нови 600 МВт е пусната на пълна мощност на 30 декември 2011 г. /2011 до 2027 г. / вложени са 1.3 млрд евро - Финансовият меморандум за 70 на сто от инвестициите, осигурени от консорциум от 29 банки, между които CALYON, ING Bank, BNP Paribas, EBRD, беше подписан на 7 декември 2005 година /Тройната коалиция БСП,ДПС и НДСВ/ в Гранитната зала на Министерския съвет. Останалите 30 на сто са собствени средства на инвеститора. - 2011 г. лентата прерязват ББ, Трайчо Трайков, посланикът на САЩ у нас Н.Пр. Джеймс Уорлик, президентът на AES Пол Ханрахан, изпълнителният директор на AES България Питър Литгоу и мениджърът на централата Рой Рийд. Марица 3- 908 МВт / първоначално инсталираната и мощност от 840 Мвт / и сероочистващи инсталации / 2009 г. до 2024 г. / Вложени над 700 млн. евро. - 2003 г. /НДСВ,ДПС/ стартира проекта. Италианската "Енел" и американската "Ентърджи" осигуряват от собствени приходи и банкови кредити около 600 млн. евро. Пусната е 2009 г.

Господин чужденецо, от пиара нба централите. Много си доволен, че ни продавате на българите ток на двойна пазарна цена. И с с политически американски рекет ни изнудвате да ви купуваме всичко на фиксирана цена. И ти, идиотче, ни представяш това като нещо съвсем нормално и естествено!!! А и се възмущаваш, че си позволяваме да протестираме!!! Американски ръб, нагли до безобразие, държавата трябва да спре да купува от вас ток. А въглищата трябва да купувате на пазарни цени. А не да ни изнудвате и крадете. От там са вашите американски пари. Изкарани с кражби, изнудвания и измама. Така че не ми се прави на важен. Вие сте най-обикновени мутри-рекетьори. Това представлявате.

ЗА ЛОШО ОСВЕДОМЕНИТЕ- НАМЕСТНИЦИТЕ НА МВФ СА ВЪЗПИТАНИЦИ НА ЧИКАГСКАТА ШКОЛА (НАПРАВЕТЕ СПРАВКА КОИ САТЕ И ЩЕ ВИ С ЕИЗЯСНИ ЗАЩО МИ ТРИЯТ КОМЕНТАРИТЕ). ТЕЗИ ХОРА НЕ СЕ СПИРАТ ПРЕД НИЩО И ТЕ НЯМАТ НИКАКВИ ЦЕННОСТИ. ДОКАТО МВФ И НАТО СА В БГ - ВСЕ ТАКА ЩЕ Е ! КАЗВАМ ИСТИНАТА И МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ СПРАВКА : НАОМИ КЛАЙН, 'THE SHOCK DOCTRINE""

Дали ще накарат онзи тарикати да върнат надвзетото и ще понесат изобщо някаква отговорност?

Да бе Дир-ци, какво против имате изкасването на SKARABEI за МВФ?? да не ви плащат да цензурирате?

КОЙ ще ПОТЪРСИ отговорност на Иван Костов за ПРОДАЖНАТА му "приватизация"????? Кой ще му ТЪРСИ отговорност за ПОЛУЧЕНИТЕ К О М И С И О Н Н И????? До КОГА такива ЩЕ ГИ КРИЯТ??? ДО К О Г А ????

Нали "Вие" на жълтите павета одобрявахте Закона за ВЕИ, диктувахте на ДКЕВР на кой колко, натоварвахте НЕК да ги изкупува, т.н. НЕК е проекция на ненаситната ви лакомия и точно тази лакомия ви закопа сега?