Бизнес организация дава енергийни договори на прокурор

Адвокатите ни подготвят два сигнала до прокуратурата – за договорите с американските централи и за ВЕИ-тата. Депутати лобират за скъпия ток.

Обратно в новината

Коментари - Бизнес организация дава енергийни договори на прокурор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересното предстои!Въпреки че фактите са известни,да видим прокуратурата как ще ги разшифрова ,ще успее ли да защити ли обществения интерес,това ще бъде тест или играчите ще продължат борбата и с нея!Безогледната незаинтересованост за кризата в енергетиката и обвързаността на участващите като черва,не води до оптимизъм и все пак трябва да е дошло времето да се разплете възела!

Мисля, че истарва вълната да направиш политика от цената на тока, моля поуслушаи се за нова тема

Няма нова тема,докато не приключи старата!Я влез в час!Тока засяга не само фирмите,а всички потребители!Днес са те,утре домакинствата!Ти не виждаш ли,че няма край!Надценката е уж за социално ,слабите,но не може да има надценка произволно преди да са оправени всички бакии,а те безобразно много ,преди да се изчисти къщичката !Така че да действа,явно народа ще си дреме,докато стане неуправляемо!

На всички по веригата,допринесли за тези ЗАРОБВАЩИ договори,трябва да се търси садебна отговорност!!!Тези,които ги прикриват също в затвора,и то за дълго!!!Това деяние,е анти народно и трябва да се наказва най-строго!!!Ще притискаме правителството,докато има ефективни резултати,за това нагло безобразие!!!

те се изпонаядоха,и още ще ядат,няма кои да бие един твард шут на всички продажници в таси държва.

имаше един,дето май даде баницата за сметка на народа в ръцете на тарикатите отвъд океана.Забравих името на политическия труп,но май беше изял и изпил синята идея като един от вождовете с фондации,с луксозна къща в елитен столичен квартал.Иване,кажи се...

Този политически труп беше и е много-ДЕСЕН-СЕДЕРАСТ! Все пак взе властта за винаги и Вие му я дадохте с КЕФ! Помните ли колко гласуваха за СДС! И искаха разграбване, извинявай разграждане!

Hикакъв десен не е, а си е парче комунист като вас (мн. ч. за това с малка буква). Cпуснат от вашите хора като парашутист, дал на руската мафия да стъпи в българия като лукойл например, пренебрегнал много по-изгоден контракт от шел, дал на вашите другари от висшия ешалон като на B. 3латев кремиковци и веднага след това опрощавяйки му дълга от $ 180 млн. и т.н. а да, и е бивш преподавател по политикономия, желалел е да бъде летец в CCCP, пишещ статии в Pаботническо дело през 1990. Oще доказателства за ком. принадлежносtта на този имплант?

Ако тоя още един път ми се покаже по телевизията и ми плямпа подобни глупости, аз лично си взимам еднопосочния и заминавам без значение къде! Точно Киро-гела няма никакво право да дава съвети за това как да си оправим икономиката, защото точно той е синоним на корупция и безпринципност! Ето такива като него съсипаха дори и малкото останало българско производство! И затова аз предпочитам да съм безработен в Абхазия, без никакви доходи, отколкото на такъв да му работя!

Лобираш за енергийната мафия!Това е непристойно за гражданин и потребител или си един от навиращите се в пространството енергийни тролове,застанали срещу интересите на обществото!Ти за какъв се мислиш ,за идеал петров ли,след като дискредитираш един верен анализ за проблемите натрупани с години в енергетиката или елементарно смяташ ,че като оплюеш Домусчиев,ще може да се потули цялата корупция и източване за сметка на потребителите!Не вярвам да си толкова деградирал и сляп за да правиш такива изказвания,което води до извод че си платен!

бизнесът кога ще поиска затвор за неплащане на заплати и осигуровки ?

виздам как това продазно правителство си отива. трябва да им попречим да напуснат страната . съд и затвор за предателите на българя

сгтефчо , изборите идат ! после пак ще ни обясняваш че 6 % за левите са повече от 34 % за герб !

извинявай ама за прибралите милиарди като комисионни няма ли да има сигнал - милиарди за белене, за южен поток, за цанков камък... хайде да видим как са източени и къде са потънали милиардите без договори, зелената енергия на нашите хора как се плаща, а не да ми потулвате всичко с фалшиви приказки като кражбите чрез катебе

За комисионните трябва да се разшифроват банковите сметки,или някой,ама кой ще е той,да подаде сигнал,обаче якичките не искат да приемат анонимки,така че зор и полвина!

конфедерацията на работодателите и индустриалците дрън , дрън ,дрън ! та тия дето произвеждат тока не са ли индустриалци и работодатели ? а заводските им електроцентрали що ги пропуска тоя ? защо всички се правят на луди , а не кажат в прости цифри как се образува цената на тока ? и защо ?

Домусчиев е прав. Сервират ни сметки, от договори подписани от национални предатели. Няма никакъв проблем да се приеме закон, в който изкупните цени се проименят /Германия го направи отдавна/. Ако ни заплашват с международен съд. България може преди това да излезе от този механизъм на международния съд, без санкции и после да птриеме закона. Ако депутатите искаха, можеха да са оправили нещата, но те не искат, защото имат лични интереси нещата да останат така. Кой знае какво са изтъргували, за да преподпишат договорите с "американските" централи. Не се съмнявайте, че са ни прецакали птново. :-)

Там е работата,че никой с никакъв съд не ни плаши освен управляващите които са на хранилка от Американските ТЕЦ-ове и ВЕИ централи.Дори договорите не са такива каквито казват,а и договор който противоречи на българското и европейското законодателство е несъстоятелен и трябва да се прекрати незабавно по закон.До сега са прекратени хиляди договори на чужди и български инвеститори в заводи,мини в транспорта и досега никой не е успял да осъди България.Ето малко примери за подобни инвеститори-Кремиковци и милиардера Митал,БГА Балкан и гад зееви,въглищни мини на В.Захариев-2бр. вълглищна мина край село Църква Добричко-английски инвеститор,ЕОN-немска компания,а най-ярък пример са седемте компании на Цветан Василев сред които БТК сегашна Виваком,ГАРБ,ТВ-7 и т.н. въпреки,че на последният компаниите ще бъдат иззети и подарени на друг подобен "бизнесмен".

Там е работата, че тези договори вероятно са сключени така, че хем ни заробват, хем не са противозаконни. Не случайно са скрити и нисой не се допуска да ги види. Това е напълно възможно. Пример - ипотечните договори с банките. Скъсват ти задника с лихви но не са противозаконни.

Абе този човек, направо да си каже, че иска да вземе властта със сила, че иска нова социалистическа революция, не знам защо се пъне така и замазва намеренията си като че ли не му личи а аз съм кьорав или улав та не разбирам. Че енергийната мафия е мафия, съгласен съм, но не са ли и те работодатели в по-широкия смисъл? Не използват ли служители и работници за да произведат скъпия ток, не плащат ли и те заплати? Сега значи, едната мафия се хвнала за гушата на другата мафия, и ние трябва да си изберем мафия, така ли да го разбирам? Амче то само тока ли е разход? Ами бензин, ами дизел, ами газ, ами мазут, ами данъци и такси, ами ДДС, ами ноу хау? Или другаря Домузчиев смята че ноу хау и технологии се берат от клоните на дърветата, подобно на циганите които си мислят че тока се взима от жицата безплатно? Ами да не забравяме, че най-голямата инвестиция всъщност е в работната ръка, което означава че трябва и е задължително да има увеличение на заплатите, каквото всъщност липсва. За какво си говорим? Да, вярно е че има много безработни, но безработни овчари, орачи или копачи. Даже и такива недостигат. А какво да кажем за високо квалифицирани служители? И после защо нямало. Еми хем боли хем сърби! Увеличете им заплатите да ги задържите, иначе нямате шанс, другари работодатели! Да, ще има съгласни да работят на мизерни заплати. Ама те ще са "евтините" служители, тези които нямат стойност. Тях само ще запазите, тоест тези, които няма да ви вършат работа. Е, ако не ви бива да сте бизнесмени или ако не ви стигат силиците, ми откажете се, фалирайте, хванете се с нещо друго, примерно да станете художници и да рисувате картини!

Това е едно странно мнение на дребен чиновник, който си кюта 8 часа на ден на бюрцето и мрънка за заплатка. Ти имаш ли представа как се ръководи голямо производство? Как се договарят цени? Какви са сроковете в договорите? Или ти дреме?

Не си познал. Работя случайно в голяма фирма и имам пак така случайно представа кое как става. Хайде да не издавам някоя голяма тайна че в България всички се познаваме и половината сме роднини та пак така случайно знам коя поръчка е на стринка, коя на вуйчо и коя на бате или тате... Апропо, да не кажа голяма дума но съм свидетел как половината ни персонал си обра крушите и са кой по чужбина кой в още по-добре платени фирми. Защото и в нашата фирма не сме лошо платени, ама... никой не мисли за бъдещето. Всъщност като се замисля, в България големите фирми май нямат много голям избор. Сигурно е по-лесно в по-дребния бизнес да спечелиш повече - няма да те изядат големите Акули!

Ника ти трябваше да е "някой платен от управляващите".

Напротив - аз лично съм именно против управляващите. Даже се замислям дали да гласувам на поредните режисирани избори. Но не съм фен и на БСП, категорично ги мразя и тях напълно безплатно!

Българският бизнес тероризъм ли е? Българският бизнесмен значи е терорист, така ли? Защото как може иначе нещо да се радикализира, ако не е терористично по природа, или революционно, например крайнодесни или крайнолеви партии, като фашистки, нацистки или комунистически партии? Що за безумно словосъчетание за Бога? Значи накрая българските "бизнесменчета" си признават в крайна сметка че са терористи. Така го разбирам аз, няма друг начин.

Не се мъчи да мислиш-иди се прегледай някъде.

Мене за това ми плащат ти искаш да се прегледам,за какво да се прегледам?

абсолютно е прав, не че го харесвам.

Само да не го катастрофират Домусчив,щом се е захванал с щатските централи... Иначе браво !

Нарая ще се окаже, че изразът за централите който все по-често се употребява "така наречените американски централи" е абсолютно верен. Някой готов ли е да се закълне че са американски? И защо някакси удобно се пропускат ТЕЦ " Първа комсомолска " и Брикел? А, сетих се - защото са на Ковачки. Пък гълъбовци нека да се чудят кой ги обгази оня ден.

А договорите за златото. медта от Асарел ? Кой, Кой, Кой ????????

А приватизирани те от Думусчиев заводи, няма ли да бъдат проверени от прокуратурата?

Аз Като ви казвам че няма нищо случайно,за да се Гъзи Чехльото и Мутрата на ФАЩ, за Мариците,просто нашите Политици не го ли разбрахте че не ги интересува за народът си,всичко ще направят за пари,дори и Майките ще си продадат. Вчера Гледахте ли по канал1,каква излагация беше това награждаване на Кметове на Годината,за добре свършена работа,Ужас,такова излагане няма никъде по света като нашите по9литици и Министри да ядът на такава церемония като за последно,Тъпчеха се като прасета,пред камерите които ги снимаха.и със какво пренабрежение гледаха нашите депутатки Кметовете когато ги викаха на подиума да им дадат наградата,тези патици ги гледаха все едно за Кралици,майка им деба и Боклуците,мразя ги всичките.

Бизнес били. Не сте бизнес а мечтаете да сте робовладелци. Тоя на снимката се фука с часовник за 160 000 евро а плаче че няма да може да си плати тока и ще вземе от работниците. Не се научихте че с откраднатите червени пари няма да прокопсате а трябва да се грижите за хората които работят за вас

Ами той ако си свали часовника и го продаде с парите ще може да плати тока на фирмата, ама нали после ще трябва да ходи без часовник, какво ще прави тогава? Тук някои биха поразсъждавали, че има и по-евтини часовници за по няколкостотин лева, има дори по сергиите на улицата часовници за по пет-десет лева които между другото са удивително точни и вършат същата работа... Ама ако го питаш другаря Домузчиев ще ти отговори че той иска часовник да има а не играчка правена в Китай. Ако изобщо те удостои с отговор.

Домузчиев ме е дразнил, но тук е напълно прав, макар и воден от личен интерес. Виновните за такива договори, да ходят в затвора. И наистина имат лоби. Включително от ЕС - ако някой пипне ЕРП-тата, ще изреват, подкрепяки собствени фирми. Както и Плевнелиев ги подкрепя, както и ВЕИ-тата, с действия и изказвания срещу народа. Дори един приет закон за таксва свързване 20% за ВЕИ-тата, с който да компенсират излагацията на ЕС, за 20% по-скъп ток, той се обърна към КС, за да се отмени. Така че директно Плевнелиев е един от виновните за по-високите ни сметки. ЕС се усетиха, че нещо не е наред, но още не са оправили нещата.

Може и да е прав, тука важи в пълна сила "крадеца вика дръжте крадеца".Толкова е алчен, че даже парите, които взема от евро проектите за назначаването на кадетите, еми просто не ги дава на студентите.А са му отпуснати за да го прави.Хвърля им стотинки там.А какво направи с БМФ ....Мошенник отвсякъде.Тоя де не се е засилил да влиза в политиката ??

Домусчие да спретне една революция,да се конфескува всичко от незаконно забогателите,тогава ще му повярвам,че мисли за нас бедните.

И защо някой трябва да мисли за теб, бедния, след като ти самия не мислиш за себе си? Задай си въпросите - защо си беден, кое не можеш да правиш както трябва, че да не ти плащат достатъчно, какво трябва да научиш повече или да се квалифицираш и къде да го сториш. Все неща, които трябва да направиш за себе си, а не да чакаш на готово.

Там където има държавно - има и далавера... Така беше и с БМФ... НалЕ, Домусчиев(и)?

Има много хора от бизнеса, които наистина трябва да си мъчат, дори и ако цената на тока стане двойно по-висока. Те си знаят много добре защо.

не грабнем пушките няма да се спрат!

Прав е Домусчиев но В България не може да има демокрация,всичко се дирижира от вън,и всичко се знае ,но така е удобно да тимарят,докато не се събудим ние.

А нещо за разбойническата приватизация няма ли напишат на прокуратурата, или тя им е добре?

темата е високите цени на тока и кои е отговорен за това. стига си спамил.

Аха, там да не бутаме! Защото настъпахме комунетата по мазолите!

има много истина в това което казва и най лошото е че нищо не се прави да се спрат тези неща.

Много е вероятно, само след няколко години ненавистните днес "американски тецове", да се окажат единствените работоспособни ТЕЦ на територия "България". По простата причина, че единствени получават справедлива цена за продукта, който произвеждат. На г-н Домусчиев бих препоръчал да се впрегне толкова амбициозно в борбата срещу сивата икономика, защото там е "заровено кучето" на потресаващата мизерия у нас, която не позволява на хората да плащат за истинските разходи (цени) на това, от което се нуждаят!!! ...ако, разбира се, господинът не е "един от тях" - в сиво...

Какво значи "справедлива" цена за продукт - държавата се задължава да изкупува с определен процент над себестойоността цялата продукция... та това е комунизам, другарю привърженик на краварските тецове!? Като са толкова "пазарно ориентирани", защо не продават на световния пазар, а държавата им е "длъжна"? Ако не беше "длъжна" отдавна да са фалирали!

Привърженик съм единствено на спазването на обективно действащите природни и икономически закони. А ти първо се запознай отнякъде с ИСТНСКИ ЧИСЛА за състоянието на енергетиката, пък тогава раздавай звания и епитети.

Още когато се заформяше далаверата с "зеления" ток /преди 6-7 години/, аз лично говорих с някои хорица и от бизнеса и малко от политиката. Бизнесмените ни са абс неграмотни, те искренно си мислеха че това е някаква нова технология дето накрая от нея ще имат евтин ток - т.е. в началото ше платят малко повече, ма после тока ше поевтинее. Абс технически неграмотни хора водят бизнеса, и сами са си виновни. 2) Политдребосците от разни парии с които говорих, откровено намекваха че ще покраднат, обаче това било ангажимент пред Европа, а онея гадове, от другата партия, щели повече да краднат. Това е.

Значи освен, че са неграмотни, са много глупави - ако наистина така са мислили за тока от ВЕИ тогава, СЕГА защо отново направиха същата грешка, като преференциално ще се изкупува тока от биомаса?! Съмнява ме да става дума за незнание или откровена глупост;о) Аз му викам друго - лобизъм, далавера и невъзможност да се лишиш от едни лесно изкарани от комисион пари;о))

Ако "зеленият ток" е само далавера, защо светът така упорито набляга на него? Какво ще дишат внуците ни, умнико????

Внуците ни няма да дишат, защото няма да ги има. А, няма да ги има, щото българките не раждат. А, не раждат щото не са сигурни дали утре ще имат работа и дали ще могат даже отопление да си позволят. 2) Единствените дето беха абс наясно колко е безмислена тази "зелена" глупост, бяха тарикатите дето фанаха този бизнес. Един от тях ми каза откровено, когат го питах какъв е смисъла за енергетиката ни от тая слупост: - Ми няма смисъл, обаче дават яка субсидия за този ток.

На първо време да вкарат в затвора само тези престъпници, които не произхождат от БКП. Хем са малко ( или няма такива), хем ще има възпитателен характер. :)

Всичко в тази държава е някаква тайна, а само едно е ясно, че за всичко това плащаме ние, а ние си мълчим щото сме п.у.т.к.иии!!!

След рухването на идиотията, наречена ''социализъм'' едничкото спасение беше, да дойдат западни гиганти за да спасят каквото могат и наистина да развиват икономиката.Така направиха всички бивши соц...Ганьо Умното остави и без това скапаните си заводи в ръцете на скапаняци със смачкани уши и олигофрени от БКП, пардон БСП....И Умното още се чуди защо е най-бедно в Европа....Иначе се плаши от бежанци...

Къде ги видя тези "бежанци"? Натъпкани по 15 души в лека кола, нелегално преминаващи границата са .... нелегални емигранти! И следва в цялата му строгост да се приложи НК, както за каналджиите, така и за "бежанците"!

докато андрешковците спят, американците ги крадат! Поздравявам господина за позицията!

"През март енергийното министерство успя да предоговори договорите с двете US централи, от което НЕК ще спестява около 100 млн. лв. на година.". Какво е предоговорено не е ясно, защото договорите са "търговска тайна"! "Търговска тайна" било, каквото плаща държавата, респ. сме задължени да плащаме всички ние на краварските тецове?! Въъпросът е защо ни правят на полуидиоти!?

Браво Домусчиев.Най-после някой да каже имена на мафиотите в енергетиката.И пак това ДПС-има ли някои л.на ,където тия гадове да не са замесени?Само че май това е половината истина-забравя Р.Овч.,Костов,а и др.от съвременните елити.Все пак от някъде трябва да се започне.

Разградският бандит с месторождение в София защо ен протестира срещу цената на руския газ? Тя не убива ли индустрията повече, след като има по-голям дял в себестойността на произведената електроенергия? Или изобщо проблемът на бандита толкова ли е голям, ако дори газта съставлява едва 13% от промишлената себестойност в България? Къде отидоха такива истини, като наемането на работна сила срещу символични заплати, офшерните преки данъци, сивата икономика и това, че има цели индустриални сектори, които не зависят никак от цената на електроенергията и те са най-технологичните и печеливши навсякъде по света, напр. ИТ, ИКТ, производство на медицинска техника и т.н.? На такова бандити първо е мястото в затвора, а след това на политическата клептокрация в бълхария. Ако Пожарникаринът не бе осрана подлога на този на снимката, сега трябва да поиска гл. прокурор да разследва бандитското сдружение КРИБ и Домусчиев за действия, нарушаващи гражданския мир в бълхария. А ВЕИ с или без лобиране е бъдещето на енергитиката в цял свят.

1)Газта се договаря, не те кефи - не купуваш 2) Скъпия ток от перките, соларките и американските тецове е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за купуване.

Газта се договаря само с един доставчик Русия и е най-скъпата в Европа? Това договаряне ли е? Задължителен е за купуване ВЕИ ток, който също е договорен, но там е могло и да не бъде договорен. Но ако изоставаш от това, което прави човеството и е цивилизационно безалтерантивно да го правиш, значи си със сигурност бандит или боклук.

и къде в Б-я се произвежда ток от руски газ? Нова далавера ли са измислили- като нощния ток от волтаиците?

Самоиозяждат се помежду си т.н. "бизнесмени", т.е. кожодери в България! Що не каже гелосания какви заплати дава на работниците си в завода си в Разград например и на други места в България? И да направи сравнение с конкурентите си в чужбина - какви заплати, осигуровки плащат, какви са им разходите за ток, наем, горива и т.н.! Гиди лицемера му с лицемер! Не че не е прав за енергийната мафия, но трябваше да си омешат интирисите за да изплуват л.йната на повърхността!

"... нормално ли е заради тези договори и анексите да няма виновни, след като с тях се загробила цялата индустрия. "Искаме да има наказан, коментира той." Всички ние това искаме, депутатите, чиновниците и политиците виновни за безобразията в парламента поне да влязат в затвора където име е мястото.

Депутати(те) лобират за всеки вид грабеж срещу бизнеса и домакинствата. Хайде сега, някой по умен, на когото не са му трябвали цели 25 години за да го разбере това да каже, като как да се измъкнем от тази ситуация, молим.

На кое казвате "прокурор"?

Ти само ми кацни на мушката, пък тогава ще разбереш на кое казват прокурор!

Ти що не си пишеш обвинителните актове, бе, и то такива, че да не четат оправдателни присъди заради тях, ами си тръгнал в работно време да чатиш по форумите? Ааааа?

То хубаво ще ги дадете, ама на КОЙ прокурор?! Щото нашенската прокуратура за толкова години, през които действаха и действат тези договори, ако беше искала, 100 пъти досега да се е погрижила за това, което им се полага по закон на разбойниците;о)

Даваме ги на КОЙ прокурор, той ги дава на КОЙ съд, после, когато държавата на КОЙ не си свърши работата на всички нива, я съдим в Страсбург. Други идеи?

Това имах предвид - нещата с договорите трябва да стигнат до Страсбург, за да можем да допуснем, че ще се гледат безпристрастно! А редът, уви е такъв, доколкото знам - първо минава през всички наши инстанции и едва тогава стига до Страсбург - може и да греша? А докато мине по нашите инстанции - не ми се мисли;о(( Дали няма да стигне до Страсбург след 15 години - когато тези договори така или иначе вече ще са изтекли?;о((((

Защото и прокурорите са "назначени", така както "бизнесмените". Като ги назначаваха навремето (даваха им куфарчетата с парите) ги избираха такива, че да са послушни. Непослушковците се изтрепаха. А неназначени не се допускат въобще в голямата икономика. И после ще обвиняват стадото, че понеже не е гласувало (или гласувало за друг) и за това е виновно. Аман от гестаповски похвати.

Може и той да е залебел по нечестен път,/защото в България няма друг начин/но това което казва е истина.Все някой трябва да започне да казва истината.Ние дребните риби няма как да знаем.Борба трябва.

Щели да сезират Цацаров, работодателите?! И като как ще ги накажат със съд виновните масони и рицари от ложите, като всичките те управляват България от 1878 година до сега. Особено в последните 71 година, простотията изби в най-уродливата си форма. Съществуващата държава е откровено колониална, всички до един в управлението ѝ са васали помияри. Вече само по Волята на Господ, може нещо кардинално да се промени. Но Той пък поставя две изисквания: -СИЛНО ДА ПОИСКАМЕ СМЯНА НА СТАТУКВОТО -СИЛНО ДА ПОИСКАМЕ ДА НИ ПОМОГНЕ ДА СЕ "ОЧИСТИМ" ОТ ЕНЕРГИЙНИТЕ ИМПЛАНТИ, КОДИРАНИ ВЕЧЕ ХИЛЯДОЛЕТИЯ В НАШАТА ДНК.

Докога ще я караме с протести от които почти никога няма резултат. Кога ще разберете, че е много по-лесно с пряка демокрация. Има възможност за електронно гласуване и електронни референдуми и подписки. Време е всичко хора да се включат в контрола и управлението на страната, а не само определени хора с интереси.

Донякъде е прав,мотивиран е ,че му бъркат и в неговия джоб.Иначе " енергетиците", "банкерите" и тези на които редовно снасят квотите , ни направиха на маймуни!

Подкрепям. България се източва с години, а българите се ограбват по елементарен начин - през тока и през горивата. РАзходи, калкулирани във всички стоки и услуги. Нещо като скрит колониален данък. И това с активното участиве на държавата. Не съм убеден обаче че ще им стигнат силите на бизнес организациите да се справят с това. Става въпрос за огромни пари и политическо влияние.

С американските "марици" ни загроби Иван Костов - не знам защо се спестява името на един от продажниците на България? За фотоволтаиците не мога да цитирам конкретни имена, но те могат да се открият по ежемесечните фактури към НЕК.Какъв е проблемът да се обявят официално?

Как да не можеш - СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ. Той подписа предварителните договори за присъединяване на ВЕИ към мрежата. ТОЙ промени закона за енергетиката така, че дружествата да не могат да отказват присъединяването и да не могат да спрът подаването ако не е нужно. Преди това присъединяване на такива източници към мрежата се съгласуваше само с дружествата и те си определяха трябва ли или не. Те си определяха кога да ползват тази енергия и кога не. Провери да видиш колко време стоя първия вятърен парк при Балчик без да е вързан щото енергото ги гласиха точно така - ще ползват само когато им е нужно а парка ще подържа 60% студен резерв постоянно. Понеже е неизгодно за парка, собственика не се съгласяваше и така си стоеше години наред.

Ето - появи се следващият виновник ... впрочем къде е в момента този "велик политик"?Нещо се изгуби от телевизионните екрани.

То, ако започне да се рови, Киро Гела,Ганчевци-Манчевци и всички ''бизнесмени'' ще трябва да ходят в затвора, но няма кой да ги подхване..

Долу ръцете от Прокопиев и неговото бело пиано!

"Домусчиев попита нормално ли е заради тези договори и анексите да няма виновни, след като с тях се загробила цялата индустрия. " Май ще се окаже, че дявола е в анексите.:)

Т.нар. бизнес не е само на господина.В Бълтария има много крупни външни участници в стопанският оборот, не само търговски вериги, но и проиводители.Защо ли не чуваме от тях подобни протести?