ДКЕВР: Ако покрием дефицита с цената, токът ще скочи с 50%

Има предпоставки за по-голямо увеличение на цената на тока, но обществото няма да приеме по-висока и едва ли някой ще предложи нещо друго, обяви шефът на ДКЕВР.

Обратно в новината

Коментари - ДКЕВР: Ако покрием дефицита с цената, токът ще скочи с 50% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вижте госпожо, права сте, че нек не трябва да бъде фалирана, тъй като де факто тя е фалирала и е една голяма част от проблема. другата част от този проблем е ясен дори на дечицата от първите групи в детград. субсидирането на ел. енергията от потребителите е второто голямо перо в така сбърканата ви неолиберастка "пазарна", че още и "икономика". не става то така - "производители", нековци и "разпределители" да живеят в комунизъма, а потребителите им, които плащат сметките на всички (ви) да са в дивия капитализъм. дайте ни само три аргумента защо паразитната структура - нек "не трябва да бъде фалирана". дайте ни още толкова аргумента защо държавата трябва да субсидира частни предприятия. дайте ни още три аргумента защо се плащат "хонорари" от милиони левове на "експерти", пък било то и хидроенджелери. колкото до това, че са били хвърляни разни работи - не го одобрявам, но вие сте лицето на "регулатора" и забележете! - на пазара. поздрави.

ИЗВИНЕТЕ ДА НЕ СА ПУСНАЛИ СОНДИТЕ ЗА ШИФТОВИЯ ГАЗ ТА ТАКА ДОБРЕ НИ ЗАБАВЛЯВАТ?

Ще летят павета пак май...

Пак ли по главата на някой от своите?

Aбе не знам колко е дефицита и как ще го покривате, ама гледайте да не излезем пак на улицата, че жална ви майка....

Една млада дама родена 87г с образование публична администрация е назначена в ДКЕВР отдел ценообразуване. Поредната калинка малинка, И като гледам какви цени ви образува жална ни майка разплакана след изборите.

И кое общото между публичната администрация и ценообразуването в енергетика ?!

Не знам, кой крив - кой прав, но г-жа Вицепремиерът от ВП каза, че НЕК не било в опастност да фалира, но на ЕРП-тата не им стигали парите и те можело да дадат фира и затова задължително трябвало сериозно увеличение. Всеки както иска да и тълкува думите и загрижеността, но не за НЕК

Този който е причина за цената на тока ще го изберете другата седмица. Радвайте се на магистралите и на метрото. те са по важни от това дали ще има гладни, безработни, такива който не могат да си платят сметката за тока.

А бе, тия като са некадърни и не могат да си вършат работата, КАКВО ПРАВЯТ ТАМ???

pompai

Спрете да източвате държавните енергийни предприятия и няма да увеличавате с 50% , най много с 20%

а заплатите кога ще ги индексирате с 50 % , да можем да си плащаме тока ? иначе и със 100 % да го вдигнете тока, все тая. хората просто ще спрат или да ползват ток или да плащат. и после какво ? то дране на кожи е добре, ама с мярка. щото като умрат добичетата, все тая .

А вие как мислите? Дали на всичките тия фотоволтаици и перковци, стоящи насред полето, няма да започнат да им се случват случки?

Няма,като са имали пари да ги направят,сигурно имат и пари да ги пазят!Всичките са на политиците-не ги мислете!

А тия дето пазят, носят ли на бой?

Абе какви са тия дебили, дето ги назначават на такива важни места? Единственото което знаят е да режат главата на българите в България. Аз никъде не видях да се говори за ревизия на разходите на ЕРП-та, за детайлна проверка на всяка една тяхна "инвестиция". И дума не става за предоговаряне на цените на "зелената" енергия, на цените на американските ТЕЦ-ове. Това което виждам е безусловно признаване на разходите им и подписване, като селски кмет, на всичките им претенции. Ама тия малоумници не разбират ли, че ако зимата е по-тежка и когато дойдат сметките ще отнесат такъв як народен шут, че изхвърчат в извънземна орбита. И даже Великият Вожд Винету няма да може да им помогне, защото той пръв ще изяде чукалките по главата.

Няма да видиш и чуеш нищо за ревизии, защото така ще се види кои, и как краде. А тези неща са ясни. Едни хора слагат други хора за бушони и ги карат да говорет едни конкретни неща по един неясен и мъглив начин за да могат първите да си крадът, а народа да си има повод да си чеше езика докато го го доят. Но какво да се прави освен да се спасяваме сами засега. ТЕСЛА го е измислил, аз го изучих и сега само ми е тържно за хората които са доведени до овчи разбирания и ги жъртят на шиш едни нехора САТАНИСКИ от върховете, други хора с фереджета и едни с малки шапета и пишлета.

Не се ли запушат ямите,през които изтичат парите от потребената ел енергия ще продължава да бъде каца без дъно.На часа трябва да се вземат мерки и да се спре ограбването в сектора-в.сички знаем, че тази криза дойде от партийните интереси,от неизгодните договори, от кражбите.При това свито производство и потребление ясно е че загубите идват от престъпна дейност на всички нива и за най-голямо съжаление с участието и то активно на държавата.Засрамете се ,г-да управляващи от всички партии-отвратихме се,уморихме се да ни лъжете и мачкате.Не се ли наситихте с наглите си кражби в продължение на толкова години!!!

Ето Ви решението. А- Да си обяват фалита на НЕК и ЕПР-тата. Б- Имущетвото им в полза на хората в една нова зелена стуктура занимаваща се изключително с алтернативни технологии каквито има в изобилие, но за които никои преднамерено не ви говори. В -Да изправим виновните от всички управления до сега пред съда и да им се отнемат имуществата до 3-то коляно. А после е лесно! Великия Никола Тесла го измислил отдавна и затова са се опитвали и опитват да го извергнат от учебници, историята и където могат, НО за щастие не са успели. Какво е измисли тои и какво ние можем да използваме. 1. Безпроводно предаване на електричеството = край на ЕРП-тата. При това говорим за студено електричество(радиантна енергия), което не само, за разлика от вредното-топло сегашно, е много полезно и уникално като свойства. 2. Извличане на енергия от ЕТЕРА=физическия вакум където я има в изобилие, пак с негова технология, а и да подчертая, че има и купища други достъпни за неспящи техници. И да подчертая, че с тези технологии може да се справи всеки инженер и физик практик у дома дори, от тези истински челите между редовете,и извън учебниците, и не вярвал като коне с капаци в инфото на което са го учили. Поинтересувайте се! Аз изучавах 25 г. и овладях тази технология преди 7 г. Отдавна съм независим от НЕК и ЕРП-та, колите ми реално се движат с магнитна чиста зелена технология или с браунов газ чрез високо ефективна ектролиза, както и с оргонни клетки на Джо. Не се показвам защото енергиината мафия и световно петролно лоби трепат наред за стигналите до тази информация и тези "порочни" практики, и може да има изключение само АКО!!! се събудите масово!!!Информацията вече е достъна в интернет специализираните форуми, а и секретите за някои технологии също. БЪДЕТЕ СВОБОДНИ КАТО не чакате, а ИЗУЧАВАТЕ АЛТЕРНАТИВНА ЕНЕРГЕТИКА за ЛИЧНИ НУЖДИ=ZERO PIONT ENERGY. Има и едноименен филм в kolibka(.)com и тубата.(на БГ) Изборът е ваш.

Като си такъв алтруист и новатор, недей да ни разправяш какво си направил, а покажи как си го направил. Оргонни клетки - оргонна енергия, ти изби рибата, много книжки четеш - браво!

Бих дал тихо засега и само на реално напъващи се да се събудят хора. Няма проблем, нито опира до това да искам пари.

Uka, това което е написал "Никола Тесла фен", е точно така. Правилна е и "защитата му", от разрушителните сили на НЕВЕЖЕСТВОТО. Това което се иска от Вас сега е, да надделеете на съмненията си и да усетите КЪДЕ Е АЛТЕРНАТИВАТА, на този отиващ си Свят.

Ако ГЕРБ дойдат на власт,това ни чака,че и по-лошо.Пенсиите ще се замразят,ще увеличат данъците и осигуровките,ще ни съсипят!!!

А ти пенсийо кой искаш да дойде на власт? Вашите ли?

Фотоволтаиците на "избраните" вече са построени, безумно скъпият ток се изкупува и ... глобалното затопляне е отменено, засега. Можем да се порадваме на хладното време и навлизането в мини ледников период. Да ни са честити ВЕИ-та!

На власт се идва с много пари. Тези пари идват от определени икономически кръгове. Когато се вземе властта, срещу тези пари се гласуват определени закони, вдигат се определени цени и т.н. Това всъщност е корупцията във властта. И всичко това се плаща от вас избирателите!

Аз продължавам да питам. Как така България с тези си мощности продължава да произвежда три пъти повече ток отколкото и е нужно а цената на тока постоянно расте при това с такива големи проценти. Абе идеята на държавността не е ли точно такава....да се намеси там където нещо не е както трябва. Например....просто национализира всичко свързано с преноса и производството на ток....майната и на пазарната икономика в тока. Точно пазарната икономика поради изключително микроскопичния български пазар на ток прави така че цените да са толкова високи. Толкова ли не може да разбере българското общество че пазарната икономика е хубаво нещо ама не за всичко. Образование, здравни услуги, енергетика, социално и пенсионно дело, наука трябва да се подчиняват на законите на централизираната икономика. Демек хибрит между централизирана и пазарна икономика. За толкова малък пазар това е единственият изход. Иначе никога ама никога каквото и да правим няма оправия. Просто математиката е такава. Множеството е прекалено малко и ограничено.

За 25г. държавата престана да съществува и на картата на света се появи територията България!

БATKO

През лятото мощностите работят на една трета от възможностите си, но през зимата не достигат и сме пред режим. Кое предпочиташ, да няма през лятото ненатоварени/резервни мощности или да има режим през зимата.

Средното производство е 11 мгвтч а потреблението е 5

НЕК умишлено е водена към неплатежоспособност, за да бъдат заграбени апетитните активи, които притежава. Да се въведе ограничение в изкупуването на скъпа електроенергия от ВЕИ, поради застрашеност на националната ни сигурност. Между другото, отнет ли е лицензът на някой собственик на фотоволтаик, затова, че е продавал непроизведен от него ток, а закупен от ЕРП-тата?

Всичко това се случва защото в БГ управляващите са безнаказани с най-различни имунитети. Я да върнем смъртното наказание за изборна длъжност над кмет, да видим дали ще смеят да подписват такива договори за стратегически важни отрасли за сигурността на държавата, дали ще уреждат собствени фирми, свой хора и други решения в ущърб на народа?

действа като бушон на ГЕРБ,а президента им адвокатства. Ако Герб вземе властта ще казват че нямат нищо общо с това което е правило служебното правителство.

За три месеца НЕК е повишило цената на тока от 0,10 на 0,17 лв/квтч.което е 70% без знанието на народа.А НЕК е държавно дружество.

Комунистите са толкова глупави, че никой не гласува за тях, LOL.

Хубаво, само че не за това говорим тук!

Смениха набързо хората от ДЕКВР с хора на Бойко, сега ще ни обясняват надълго и нашироко как ще поскъпсва тока за да спасим НЕК! Абе народа ли продаде на американците ВЕЦ, народа ли раздаде на свой хора лицензии за ВЕЙ, защо ние да спасяаваме нещо което е хранилка на Бойко и група отбрани тарикати! Съд до дупка и разваляне на договорите!

Миналата година се видя, че няма смисъл от бунт. Все ще се намерят разни IVO-вци, които да го опропастят.

В затвора,мръсни крадци и слуги на чужди фирми.

Дреме ми за НЕК колкото за КТБ. Събрал съм си пари за ремонт на къщата. Иде зима. Чакайте да помисля - НЕК и КТБ или изолация на дома. Брех!... Не мога да реша...

Ако не се вдигне тока НЕК щял да фалира.... Ами да фалира ! Никой не е длъжен да осигурява печелба на никой в пазарната икономика.Ако аз отида при шефа си и му кажа,че ако не ми вдигне заплатата с 50% ще фалирам,познайте отговора ?

Защо ли никой от платените комунисти не споменава името на най-големия собственик на соларни паркове и ВЕЗ в БГ? Явно другаря Корумбашев добре ви плаща за да го криете!

няма страшно камъни има за всички панели

БATKO

Най-големите собственици на ВЕИ са Цветелинка, Пропокиев, Златев, и много подставени лица на Плювналиев и ББ. Корумбашев с една дребна ВЕЦ е на опашката.

Защо просто не повишите всичко? Най-гадното състояние на организма е "боледуването на крака". Накарайте ни да се изпонатръшкаме, пък гледайте тогава как се вземат "спешни оздравителни мерки", паразити такива!

"Защо просто не повишите всичко?" Това правят! Цените на "всичко" са обвързани с тока.

Е така са възникнали партизаните............Само бой ги оправя

Зимата се очертава да бъде гореща с гръмотевици ...

Както през комунистическите времена, хвърляха някакъв процент на увеличение на цената примерно както е сега 50%, а след това вдигаха цената примерно с 30% и народа тържествуваше.

В коя комунистическа страна си живял?

БУЛГАРИСТАН

Цитирам по памет: АЕЦ - 60 лв. ТЕЦ - 120 лв. ВЕИ - 300-700 лв. Изборът е твой. Аз избирам либерален пазар . Ако ни е изгодно да си пуснем и 3-4 блок на АЕЦ .

Аз лично никога няма да избера да си купя ток от ВЕИ на такива цени. Колкото и да обичам природата, искам и аз да имам бъдеще!

БATKO

Да уточним според сайта на ДКЕВР: АЕЦ 37 лв/МВч ТЕЦ Марица Изток 2 (държавен) 62 лв/МВч ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 (американски) 190 лв/МВч Фотоволтаици 500 лв/МВч. Така като се направи микса, излиза на практика, че държавната енергетика налива един милиард за да може да печелят ВЕИ и американските ТЕЦове. А с това увеличение на тока (ако е с 50% както се анонсира) то чуждия/частен сектор ще си увеличи печалбите с още 3 милиарда лв/годишно. Смятайте, че с тия пари които ще откраднат, можеше да се построи АЕЦ и половина, а сега ще ги дадем парите, без да имаме нищо.

Повишаването на цената на тока трябва да стане, след като се отделят загубите, които са реализирани от корупционни практики.И да има наказани за това.Това на какво прилича.Едни крадат народът да плаща.Това няма как да стане с тази корумпирана съдебна система.Само тоягите ще оправят работата.

БATKO

Ами ЕРПтата и ВЕИтата (Прокопиев, Цветелинка и т.н) платиха доста на Протеституирата мрежа. Сега дойдоха на власт и искат да си върнат парите с огромна печалба.

"...С изборите в неделя, започва и ИЗГРЕВЪТ НА СЛЪНЦЕТО НА СВОБОДАТА ... и в таз робска земя..." Дано !!! Нооо - защо ли не ми се вярва??? МОЛЯ ТЕ, посъветвай ме за кого да гласувам, че доброто да стане... . :(((

Уважаеми "трите хикса", как да те посъветвам да гласуваш, като ти не си потърсил СИЛАТА в тебе. Законът за СВОБОДНИЯТ ИЗБОР е вътре в тебе, в така наричаната Душа, или ценностна система. В тази ценностна система, така както задаваш въпроса, е ясно че ти се чувстваш като последната дупка на кавала, като листо гонено от вятъра. Разбери, твоята съдба зависи само и единствено от тебе. Какво да избереш? Мога да ти посоча един критерий, компас, който е "вграден" в Тебе, симпатия или антипатия и аналитична оценка за тези които са те заблуждавали 25 години твоето възприятие. Вдигни очи, виж как над този свят се зазорява и до Коледа т. г. какво ще се случи. И то, няма да е зависело от твоите решения до днес, а от РЕШЕНИЯТА ТИ днес нататък ... до края на вечността. ВеРВАЙ НА СЕБЕ СИ!!!

Уважаеми compere, Благодаря ти за отговора, макар и такъв, доста неопределен. Бъди сигурен, че ВЯРВАМ в себе си! То - само това си ми остана... . Не се оплаквам от моята съдба, но определено ме е яд за съдбата на Родината ми!!! Най-тежко ми е като се върна от някъде и сравня... . :((( А знам, че можем! Знам, че сме го правили!!! Изборите (в този аспект) - ако зависише нещо от тях, щтяха да ги забранят! И все пак ходя да гласувам... за най-малкото зло. :((( Не искам така!!! Искам за ДОБРО да гласувам!!! Но, както виждам, и ти нямаш алтернатива... .

ПРАВИ СТЕ ЧЕ 50% Е ЛОШ СЦЕНАРИИ ЗАЩО ПРИ ВСЯКО ВДИГАНЕ СЕМЕЙСТВОТО МИ И ДРУГИ ПОЗНАТИ СМЕТКИТЕ ИМ ПАДАТ НА ПОЛОВИНА АКО ТРЯБВА ЩЕ ДРЪПНА ШАЛТЕРА ШЕ ПЛАЩАМ КОЛКОТО АЗ РЕША И НИКОЙ НЯМА ДА МИ СЛАГА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ТАКСИ НАЛИ ЖИВЕЕМ В ОБЩЕСТВО ПО-РАЗЛИЧНО ОТ ДИКТАТУРА И ИЗНУДВАНЕ ТОВА КАКВО Е БЕ ?

Доходите ни са най-ниските в Европа защото сме некадърни и ни МЪРЗИ да си поискаме по-високи. И преди да сте ме оплюли, ще ви напомня, че тази седмица два европейски синдиката - на Air France и на Lufthansa стачкуваха за по-високи заплати. И не на последно място - заплата се заработва, а не се дава.

Работи се непрекъснат, ежедневно, без почивни дни по 12 часа на ден за по два лева на час. И ти се казва в прав текст, ако не ти харесва портала е ей там. Няма мързел вече, гладът го излекува!

Много въстания е имало в България. Не си спомням за Велико януарско въстание. Това ви чака. При свръх производство на ток постоянно да увеличаваш цените, вместо да си платиш дълговете с по-високо потребление. Те въглищата в централите горят и когато няма потребление, а ние им плащаме, ако и за да не работят! Този път ще ви изметем от управлението на всичко и от политическата сцена! Само посмейте дами и господа мошеници и крадци!

де са кинтите на нек в ктб ?

и европейски критерии за енергийно бедни.Да видим колко процента от населението ще попадне в тази група Изобщо параграф 22.

Къде се слагаш и ти там! В България енергийно бедни са само циганите! Ти, такъв ли си ?

Тая по-добре все пак да си вземе охрана. Като Иван Искров. Че като гледам тук писанията ... няма да се мине само с яйца :) Само споделям,лично мнение де.

Истината е, че всички боклуци рано или късно ги стига дългата ръка на Господ!

от главните? защото идват избори и народа тръгна да разсъждава за виновниците в енергетиката ли? Абе вие от Дира ток не плащатате ли? Или щефа не дава много,много да се шуми...

От това, което съм кореспондирал с медията дир-бг, установих едно повтарящо се правило. Темите които се цензурират, показват бъдещ провал за "защитаваните". Есть такая партия, която Жан Виденов защитава, като Александър Матросов.

Бъркаш фундаментални неща. Една ябълка струва най-малко толкова колкото струва. Размера на доходите е единствен приоритет на получаващия ги - възпитание, образование, квалификации, избор на работно място/бизнес и не на последно място - "колко си е поискал". Само при СоциализЪма всичко беше под общ знаменател. Затова сега на много хора им е мъчно за онова време. Времето в което едни работеха, а папаха всички.

Такива няма. А може би са малко. Ама папат като за последно...

Как ли ще си поискаш по- висока заплата, определена от работодателя за всички след като за едно работно място има 5-6 кандидати. И то трайно безработни, освирепели от хронично безпаричие! Не слушай смешния плач, че няма кандидати за работа и не гледай стъкмистиката на агенцията по заетостта. Сития на гладния вяра няма!

Вярвам си, защото вярвам на очите си. Как искаш да ти вдигне някой заплатата, когато той дори не знае, че съществуваш? Как искаш да вземеш 3000лв заплата, когато ще намерят някой ипотекар да им работи за 850лв заради ипотеката? За това не е виновна държавата. НИЕ сами сме си виновни.

ДКЕВР е част от оганизирана престъпна група на Плевнелиев. Вместо да се занимават с разваляне на договорите с ВЕИ-тата и американските ТЕЦ-ове, те искат да вдигат цената за да ги правят още по-богати. Защо не намалят заплатите на служителите в НЕК? Защо Цацаров не търси наказателна отговорност за безстопанственост на ръководството на НЕК? Защо не се повдигнат обвинение на длъжностните лица подписали договорите за скъпия ток? За да получите отговорите - внимавайте за кого гласувате в неделя!

Правилно! Енергетиката ни не отговаря на Третия енергиен пакет на ЕС! Ето я отправната точка, на базата на която могат да се разтрогнат договорите.

Просто ГЕНОЦИД на народа! Търпим-до КОГА?????????

Господа Управляващи от всички цветове, предупреждаваме Ви: Търпението ни се изчерпа вече!

А ако върнете източените от НЕК пари може още да свалите цената на тока.

Да, бе! Ей сега отивам, да подквася морето.

Ами ДКЕВР, както и ВиК сектора да ограничат процента на генерираните загуби! А не, едни си "берат" ток и вода колкото искат, а честните хорица с мижави доходи да им плащат рушветите. Шибана работа. Защо преди няколко месеца от ДКЕВР увеличиха %-та на допустима загуба от ел. енергия, вместо да го намалят? Може би защото циганите се увеличават повече, спрямо новоизградените ел. трасета в страната ни.

Преди да купят ЕРП загубите в преносната мрежа бяха 30% ! В Франция тази загуба беше 7 % ! Сега колко са тези загуби ?!

Нещо не ти разбирам мисълта - Какво казваш - че покупката на(от?) ЕРП е допринесла за някакви икономии ли? Или е подобрила с нещо енергетиката ни ли???

Да бяха около 30%, след приватизацията и към 2.5 милиарда инвестиции са около 14%, 7% няма да стигнем, щото никой няма да инвестира мангизи, които не може да си върне.

Илиян Илиев

В цяла Европа този % е под 10 ! Има още да оправят и да инвестират !