ГЕРБ иска комисия за ВЕИ, ще търси политици с интереси

ГЕРБ ще предложи парламентарна комисия, която да разследва кои са собствениците на ВЕИ проекти и кои са хората, приели закона за да се възползвалиот него.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ иска комисия за ВЕИ, ще търси политици с интереси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-най-незаинтересуван от ВЕИ ми се струва Бойко Борисов. Той не е "бракуван", следователно "копче" не може да му се каже. Нали така ...

Добре ще бъде всички членове и симпатизанти на БСП най-после да обърнат погледите си към САЩ, а не само към Русия, защото и американците са хора и те не са по-лоши от другите!

Г-чо вие там българи ли сте?Как е възможна 25г.да ни управляват лабисти.Хора това не е нормално,няма нито едно правителство през този гаден 25г.преход да е работил за народа и държавата България.Какво чакаме още?тези се гласят пак да управляват .До кога?

Комисията трябва да търси с лупа, кой политик НЕ Е свързан с ВЕИ. Дали чрез жена си, децата си, "майка си" (бизнесдама на 77г), но все някой покрай политиците. Иначе те "изобщо" не се занимават с такива неща и нямат никакъв интерес.

"След февруари месец преференциални цени за ВЕИ-тата няма да има, те са добре дошли на свободния пазар", каза ЕнергоМомчето. "Всички договори ЕК ще качи на сайта на НС, ангажира се ЕнергоМомчето. Добре, ще ги пратиш на свободния пазар, но по договор с Държавата (НЕК или БЕХ, не знам!) трябва да им се изкупува ел.енергията по цени, заложени в договорите. Ако искат ще продават на свободния пазар, където може и да не им дадат тези цени. Как ще ги отсвирите?????? Сега щели да проверяват дали са законни. И ако са? Какво правиме? Същото важи и за американските Марици. Да, ама НЕ! Този говори едно към гьоторе и по-добре да ЗАМЪЛЧИ!

На собствениците на фотоволтаичните централи не могат да се наложат по-високи данъци или налози, каквито надежди се долавят. Това е противоконституционно! Разкриването им ще е полезно единствено от морална гледна точка, да се разбере кои са се облагодетелствали. Но кой ли не е наясно, управлявалите по времето на приемането на закона за ВЕИ-тата през 2007 год.! А отговорът на въпроса, възможно ли е социалист да бъде капиталист, отдавна е даден!

Очаквано, един от най-големите печеливши от далаверата с ВЕИ е Цветелина Бориславова бивша приятелка и бизнес партньорка на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. От години тя сред основните ВЕИ лобисти, а нейната Българо-американска кредитна банка се занимава основно със зелени проекти. Контролираната от нея компания Дисиб е най-големият играчи на пазара. Проверка в Търговския регистър показа, че съдружник във фирмата с над 1 млн. лв. дялов капитал е фондът й Си Ес Ай Еф. В активите на Дисиб са ветрогенератори край Каварна с обща мощност от 20 МВт, а още 100 са в процес на доизграждане. Приходите от продажби на компанията през 2012 г. са около 4,78 млн. лв.

Не мога да разбера как тези индивиди си правят сметките за увеличаване на тока без никакви точни и ясни разчети. Как тези т.н. управници не предприемат никакви мерки за незаконно закачените по жиците индивиди, чиите "загуби по мрежата" плащаме всички ние! В нито една медия нито един индивид не споменава даже за това, а ние балъците ще плащаме за погазването на всякакви закони в тази държава. Да не говорим за скъпите договори с американските централи, за които също дума не се обелва! Просто нямам думи за тази гавра с всички нас!

Кръжочника Добрев отново с "иновативно" предложение!? Цирк ГРОБ ще се помъчи всячески да прикрие, че зад ВЕИ стои сянката на кака Цеца секса, финансирала тези "богоугодни" централки на ГРОБарите на България! Замитането на проблема с т.н. "комисийка", само ще приближи деня, в който отново с дървета и камъни ще ги изпратим в канализацията...

Най-добрият начин да прикриеш някаква далавера е да създадеш "парламентарна комисия",която да разследва! :-)

"ГЕРБ ще предложи парламентарна комисия, която да разследва кои са собствениците на ВЕИ проекти и кои са хората, приели закона за да се възползвалиот него." Кои са тези хора е обществена тайна.Знае се кои депутати или близките им са собственици на ВЕИ,барабар с бившия шеф на БЕХ -Първанов. Всеки от народа ги знае .България е малка.И тази комисия като ги установи, какво от това?Има ли някой голям крадец осъден?

И какво като лъснат собствениците? Я да им наложат над 50% данък върху приходите на тези ,на които енергията се закупува по преференциални цени. Който се откаже от преференциалната цена се облага по общия ред.

... взе да става напечено и интересно. Дали няма да си излезнат на яве вече всикчи кирливи ризки?!?!? За какво ни мислят??? По кое време се оляха с ВЕИ-та? Кой подписа договорите, та такива договори, че станахме първенци на глава от населението по ВЕИ-та ... и по-точно по жена и плащане на произведената от тях енергия??? Ха сега да ви видим ...

... ако през 2007 год. кабинетът Станишев не беше подписал с особени залози, с които да гарантират кредитите на американските централи. Особени залози, с които са заложени сметките на всички български потребители", заяви Добрев. Излезнаха на светло и особените залози за кредитите на американските централи. Яаааа, всичко ще си кажат , едно по едно ... И какви 100 млн. лева на година, какъв 1 млрд. лева го друса, като нямат подписан още анекс. Онези си искат първо парите от НЕК, които им дължат ! Говори като на малоумници! Ама те не всички са тролове :)

Некадърникът Делянчо Добрев е толкова не в час, че май забрави че беше една година министър в тази сфера.

кого залъгвате бе,малоумници.няма да установите нищо от разследването.ще си кретате до изборите,после-пак така.

Не търсете виновни. Не създавайте комисии. След ББ България ще възкръсне. Той е проблема!!!

Да. Щото народа е прост и не вижда къде е проблема. Благодаря, че ни отвори очите!

Днешните управляващи /герб-реформатори/ няма да свършат нищо. И не знаят и не могат и не искат!

я не плашете правителството - няма кой да го бутне - всички протестирани са със затворени уста - и са съветници по министерства и при бб

най-много - цветелина кръгът прокопиев христо бисеров и много много герберисти, бсп-ари и дпс-ари всичките са мекерета каква комисия какви 5 лева

За ВЕИ - тата, виновна е шефката на ДНСК Милка Гечева, ама не уволниха нея ами само регионални началници. Фирмите са масово БСП- арски има и малко Герб- ерски, но затова Гечева е подкрепяна и от двете партии

Не знам защо ДНСК да са виновни, след като строежите се изпълняваха по закон, с всички необходими строителни книжа. Просто законът им е дал тази възможност и защо да не я използват? А тогава всички знаеха, че НС ще приеме мораториум, както и стана! Затова казвам, че бяха бурни времена и изведнъж се изградиха и приеха бая на беой "вятърни мелници" върху частни терени. Дали фирмите са на БСП, не знам. Но тези, които знам , бяха с регистрация в чужбина!!! и на обектите идваха на инспекция от най-различни националности :) Минало, бешело. По-важно е кой им прие размера на инвестицията, която не се покрива с реалната (знам!) и оттам цената на ел.енергията и срока за възвращаемост? Това е нещото, което трябва да се види! Главно - МЕ, защото ДКВЕР бяха още под шапката на МС, все едно ги няма, каквото им кажат, това правят. Сега се обърна палачинката и настана вой до небесата!

Заащо не питате ДНСК - Милка Гечева ще ви каже колко бързо правеха ДПК /Държавна приемателна комисия/ за фотоволтаиците, че даже по цяла нощ е държала началници на региони да приключат в срок до 30 юни 2011г. приемането на определените мощности. А ако някой от началниците закъснее - уволнение! И сега Делян Добрев ще пита, ами тези поразии са направени по време на управлението на ГЕРБ. Толкова ли малоумен смятате българския избирател??? Без памет, без достойнство??? НАГЛОСТ!!!

а знам, защото протокол обр.16 се пише от надзор с договор с инвеститора, а РДНСК (те всичките са в провинцията) издават само Разрешенията за ползване. Ех, какви бурни времена бяха :) :) а после ... за нас настъпи криза (: , за инвеститорите - мноооого печалба (:

20% от българите са малоумни, защото гласуват за комунистическото карценомче БУРИСУФ и метастазите на БКП наречени гербаджии!

Голямата част от хората вярват на Лъжите на ГЕРБ РБ , разпостранявани от многото медии подчинени на ГЕРБ ! Тези хора или не могат или не им се занимава да разбират Същността на всичките им Проблеми в живота ! Перфектният електорат на ГЕРБ - Тъпи,Прости,Неуки,Цигани, или Хитри,знаещи но силно Корумпирани и Безродни, за жалост има и други ..... ..Изнудвани ,Принуждавани на място от яничарите на ГЕРБ ! Невесело бъдеще ни очаква ! Тези които оцелеят .

Ти какво прави 1 година като Министър? Защо не разследва ВЕИ -та тогава, а напротив- поиска увеличаване на тока и правителството падна!!!! Чий си клати в крачола?????? Малко хронология преди и след теб. Ще ви разпознаем слугите на енергийната МАФИЯ: 17.08.2005 27.07.2009 /БСП, ДПС с мандат на ДПС. Разпределението на министрите е на квотен принцип 8:5:3. Румен Овчаров 17.08.2005-18.07.2007 / БСП Петър Димитров 18.07.2007 27.07.2009 /БСП 27.07.2009 13.03.2013 / ГЕРБ Трайчо Трайков 27.07.2009 15.03.2012 Делян Добрев 21.03.2012-13.03.2013 29.05.2013-06.08.2014 /БСП, ДПС Драгомир Стойнев 29.05.2013 06.08.2014, БСП сега : "Нушка Теменужка" / ГЕРБ/. и тя се чуди защо я бутнаха в това мафиотско министерство, да опира пешкира!

Леле ... изпуснали сме НДСВ на Царчето :) Да ни прости, щото без него нямаше да има тройно разпределение :)

Задаваме си въпроси, на които няма отговори! След 10-ти ноември 1989г. ДЪРЖАВАТА се отказва от собственост защото не може да я стопанисва, отказва се от дейности, които са от национална сигурност и ни убеждава, че всичко това в ръцете на едни предприемчиви хора ще заработи така, че и държавата и предприемчивите хора и непредприемчивите хора ще заживеят в една по-добра и по-успешна държава. Да, ама не! Държавата или не създаде правила, или ги създаде така, че да е лесно да се нарушават или да са удобни за тесен кръг хора. И така година след година ДЪРЖАВАТА нито стана по-успешна нито стана по-добро място за живеене. И като попадна в безизходица ДЪРЖАВАТА започна да създава комисия след комисия , контролен орган след контролен орган, дори започна да си внася от вън подобни проверяващи, консултиращи, контролиращи ... Държавата се предаде и като изход от ситуацията започна да настройва всеки срещу всеки: непредприемчивите срещу предприемчивите, не можещите срещу можещите, бедните срещу богатите, глупавите срещу умните, не успелите срещу успелите, болните срещу здравите и така нататък и така нататък, та чак до циганите срещу останалите или обратно. И всичко това заради некадърността на ДЪРЖАВАТА. Мислих си, че целта на Европейската Държава е да прави поданиците си щастливи, а ние сме все повече слаби, незащитени, обезсърчени, и за съжаление озлобени.

Абсолютно си прав,казваш това ,което си мисля и аз ...и какво ??? След като виждаме пагубните последствия от абдикирането на държавата ,единствения начин да СПАСИМ БЪЛГАРИЯ и ....ГРАЖДАНИТЕ И е .... ДА СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА !!!! т.е тотален РЕСТАРТ от изходна позиция на 10.11.1989-та!!! Разбира се в по осъвременен вариант ! Но това няма как стане без реки от кръв и ....ВЪНШНА ПОДКРЕПА !!!! ЗАЩО ? Защото ....ПЪРВО ....Тези ,които са се УСТРОИЛИ през годините на РАЗРУХА чрез кражби,грабежи и далавери ...ЗАХАПАЛИ КОКАЛА ...няма да искат да се РАЗДЕЛЯТ със ЗАГРАБЕНОТО ! ВТОРО....България ,никога в историята си на погроми и разруха ,не е излиза САМА, без външна намеса и ПОДКРЕПА ...особенно сега ,днес ,когато е ТОЛКОВА ОБЕЗКРЪВЕНА и ....УНИЖЕНА !!!! Аз мисля така ! К А З А Х !!!

ГЕРБ които Ограбиха България ,чрез Проектите за Фотоволтаици и друга "зелена"енергия (до 30 % от цената на Тока сега и завинаги ще отива за ГЕРБерастките фирми за Ток ) ...сега Имитират недоволство от проекти за ВЕИ ??? Причината : Народното Недоволство започва да се Вдига като Цунами , а псоледиците ги видяхме през 2013 -Всенародното Сваляне на ГЕРБ от власт !

Айдеееее.Дира почервеня като ония плажове от червени рачета/тролчета/ по бреговете на Америка

ГЕРБерастките тролове са на линия .

червени рачета/тролчета/-именуващи се прости гербаджии.

КОЙТО Е ЧОВЕК НА КГБ, ЩЕ РАЗСЛЕДВА ОЛИГАРХИЯТА!?!?!?

ГЕРБ ще предложи парламентарна комисия, която да разследва кои са собствениците на ВЕИ проекти и кои са хората, приели закона за да се възползвалиот него. "ЗАКОН ЗА ЕНЕРГИЯТА ОТ ВЪЗОБНОВЯЕМИ ИЗТОЧНИЦИ" В сила от 03.05.2011 г. Приет от ГЕРБ.

Където и да пипнеш, все червена помия изкача. Фалираха "Балкан", после била продадена за жълти стотинки. 15г ни проглушиха ушите с Мариците, а далаварета пак тяхна.:)

Я ПАК, НО ПОМИСЛИ

Ако ти помислиш, ще стигнеш да землянката в планината.

КОЛКО ЛВ ПОЛУЧАВАТ ДЕПУТАТИТЕ И МИНИСТРИТЕ ОКОЛО 2000ЛВ САМО КОСТЮМИТЕ ИМ СА НАД 2000ЛВ ДА НЕ ГОВОРИМЕ ЗА КОЛИ ВИЛИ КЪЩИ ЯХТИ Т.Н АКО ТЕ С 2000ЛВ МОГАТ ДА СА НА ТОЗИ ХАЛ ХЕЛАЛ ДА ИМЕ Е НО НЕЩО ВСИЧКИ ЛЪЖАТ ВСИЧКИ КРАДАТ ОТ ПРОЕКТИ И Т.Н И ЗАТОВА НЕ МОГАТ ДА СЕ СЪДЯТ ИЛИ ТЕХНИ ЖЕНИ ИЛИ РОДНИНИ СА ВСЕ В СХЕМИТЕ НО НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ИМА И СЪД В АДА ТАМ НА КАЗАНИТЕ ЩЕ СЕ ВИДИМЕ НИЕ МОЖЕМ И С МАЛКО НО НА КАЗАНА ТАМ ННЕ МИНАВАТ ПАРИ

Делян Добрев е мъж мечта!

За гербаджийска тъпота!

Мммм голяма сладур ,един такъв гладък .

ГЕРБ ще предложи парламентарна комисия, която да разследва кои са собствениците на ВЕИ проекти и кои са хората, приели закона за да се възползвалиот него. --- И какво има да "разследвате"... те се знаят! има и от БСП, има и от Герб ...има и шефове на регионални поделения на енергодружествата ...много публични личности са се качили на сладката слънчева хранилка!

Зад всички зелени централи който са главните виновници за цената на тока стоят политици,те си определят цената за изкупуване,те бъркат законно в джоба на всички българи,мястото им е в затвораМисия невъзможна - как енергийната мафия в Парламента ще се бори срещу себе си?! 140 депутати притежават ВЕИ-та...

МЕНТА СТОЯНОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА КРАДЛА В ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЗАД НЕЯ СТОЙ ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ ,ТЯ ПЪК СТОЙ ЗАД КМЕТА НА ПЛОВДИВ И ТОЙ КРАДЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО ПОД НЕЙНО КОМАНДВАНЕ.МЕНТА Е ИЗГОНЕНА ОТ НАП ПЛОВДИВ ЗА УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ НА ЦАР КИРО ТЯ МУ Е ВОДИЛА И СЧЕТОВОДСТВОТО И МУ Е УКРИВАЛА ПАРИТЕ,СКОРО МУ ВЪРНАХА И ХОТЕЛА НА ЦАР КИРО НА ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ.МЕНТА Е ВИНОВНА И ЗА ФАЛИТА НА КТБ И ЗА ТЕГЛЕНЕТО НА 16МИЛИАРДНИЯ ЗАЕМ ТЯ ЩЕ ВЗЕМЕ ЕДИН ПРОЦЕНТ КОМИСИОННА.МЕНТА Е ЗАД СКРИТОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ С ДПС,ТОВА МНОГО ЯСНО СЕ ВИЖДА В ПЛОВДИВ НО И В ДЪРЖАВАТА Е СЪЩОТО,ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ ТРЯБВА ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЗАЩОТО НИ ВКАРВАТ В ДЪЛГОВА СПИРАЛА И ИГРАЯТ С ДПС .70% ОТ ЗЕЛЕНИТЕ ЦЕНТРАЛИ СА НА ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ И СА ВИНОВНИ ЗА ЦЕНИТЕ НА ТОКА

Крадците от гЕРБ разтягат локуми на темата ВЕИ .Простия бОРИСОВ,си отгледа прости привърженици .Гнусни гербаджии слагат минуси, защото са по -тъпи дори от шефа си!

Целта на създаването на комисия за разследване, е да се делят обирниците на наши и ваши. Защо не се търсят и собствениците на соларните системи. Работата е да се топят взаимно преди изборите.

Да и аз искам разследване КОЙ и на КАКВА ЦЕНА разписа договорите с ВЕИ и фотоволтаиците ???

"ГЕРБ ще предложи парламентарна комисия, която да разследва кои са собствениците на ВЕИ проекти и кои са хората, приели закона за да се възползват от него." Ако това стане, това ще бъде първото правителство в периода на "прехода"(грабежа), което реално ще посочи истинските престъпници с най-голям "принос" в ограбването на клетия български народ. Не малка част от тях са т.н. "народни представители". Така че не е ясно как ще се гласува(приеме) това предложение!?

А присъди предвиждат ли се? Или пак само ще разлаем кучетата?

Ще кажат сигурно, че няма присъди адекватни на тaкова колосално престъпление.

Ще кажат сигурно, че няма присъди адекватни на тaкова колосално престъпление.

И последната комунустическа "хранилка" затваря кепенци. Марш на контейнерите, там ви е мястото. Дано не забранят ровенето по кофите за бивши комуняги ... Ха хА

Глупако нещастен ?. КОГАТО КОМУНИЗМЪТ СВЪРШИ за всички, тези хора, които завършваха висше образование днес са по на 50 години!

Данко, на тебе май трябва да се разрови в мозъка! Взимаш ли си лекарствата бе!?

Нали в парламента има Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, Освен това има прокуратура, ДАНС и какви ли не още служби. Те защо не си вършат работата, та нова комисия ще разследва безобразията в енергетиката, които могат да срутят държавара.

бягайте , от толкова много комисии клона почва да се чупи ! как не се сетиха да направят друга комисия за разследване на автобусния инцидент в "дружба"!!! " държавата на " комисиите , направо да гласуваме за комисии, другите институции да се закрият и без това не вършат работа !

Откъдето и да го погледнеш комисиите в НС са хубаво нещо. Партиите създават проблем, след това сами искат да се направи комисия в НС, за да видят какъв е проблема, депутатите от комисията вземат допълнително много кинти за работата в тази комисия, а ние се кефим, че те работят и решават някакви неща. В крайна сметка глупаците сме ние, защото вярваме в чудеса, а комисията е средство за изкарване на много пари от депутатите, за което ние плащаме. С две думи- мижи да те лажем.

Ха,ха...ами те половината поне в НС за обвързани с лобита, ВЕИ и какво ли още не!Ако искате да се свърши работа, наредете на контраразузнаването да направи паралелно разследване.Те са под ваш контрол и ще намерите разминаванията т.е. гнилите ябълки в НС.Не се сещам да е била назначаване комисия по който и да е въпрос в НС и тя да е свършила работа освен доклад който да послуци за платфирма за политически пазарлъци в последствие!

На тези некьдьрници все БСП им е виновно

"комунисти"?

Откъде ги изкопават тея боклуци, да се чудиш?

Дилиянчо, не си на пазара в Аскьово. Не говори глупости за ЗВЕИ. Не той е виновен...... Ако имаш парици, мога да те консултирам, както консултирам чуждестранни фирми. Само, че те слушат, а БГ политиците крадат.

Давай бързо. Няма време за губене. На всеки е ясно, че тук ще излезе големия заек.

oIo за политиците!

Подават че тн особенно залози с а нагли фалшификати ..както и супер високите изкупни оцени от фотоволтаичните вражески станции увреждащи огромни региони вече..