ЕВН, Е.ОН и ЧЕЗ искат по-скъп ток от юли

ЕВН, Е.ОН и ЧЕЗ поискаха повишение на цените на тока за следващия ценови период юли 2012 г. - юни 2013 г. съответно с 3,6, 9,1 и 6,44 процента.

Обратно в новината

Коментари - ЕВН, Е.ОН и ЧЕЗ искат по-скъп ток от юли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Семерджи бей, тъпанарино! Ние произвеждаме тая електроенергия и я продаваме на целия регион, на нас ТРЯБВА да ни е най-евтина, анадънму? Успокояваш ни, че те искат 10, затова ти предлагат 20 и ти си кандисал на 15, така ли? Пожелавам на всички да си купувате лекарства (български) и свещи с тия печалби!

Веднъж, по време на моите странствания, видях на един остров чудовище с човешка глава и железни копита, което непрестанно ядеше от земята и пиеше от морето. Дълго го наблюдавах. След това се приближих и казах: -Все ти е малко. Нима не можеш да се заситиш и да утолиш жаждата си? Чудовището отговори: -Да, аз вече се заситих, дори повече - уморих се от ядене и от пиене. Но утре земя за ядене и море за пиене вече може да няма - от това се и страхувам.

Процентите увеличение имат парично изражение и то се отразява на Бюджета. Ще се запълни някоя дупка и някой ще се зарадва от преразпределението на тези пари. Не се безпокойте! Никой не мисли за вас. мислят само за джобовете си. Плутократите са егоисти, а плутокрацията крайно неудобна за населението.

Тези и те не се наплюскаха.ББ що не ги заплаши да ги изгони от тук?Само национализация ги оправя тези.То не че от държавното може да се очаква нищо много добро,но поне печалбата ще остава в Бг.

В ЕВН получават малки възнаграждения и все още малко крадат и лъжат българските потребители за това ще искат увеличение. Трайчо спомогна Австрийците да дойдат и да ни управят и те го правят, управят ни. Мотовират си персонала - 2700 служителя със средна заплата 2680 лв. щат. Началниците с 10000 евро. Ще ги стигнат американците някой път. Сега е ред в хора да се чуе Булгаргаз, НЕК, тецовете, миньорите, транспорта и т.н. да не забравяме, че цената на арпаджика се вдигна и има опасност да фалират ЕРП-тата.

ЕРП -тат тихо и кротичко си искат. Оказаха се най -големите и безочливи крадци. Крадат от всички и на всякъде. От 10 дола вода носят и пак искат. В България като дойдат някой път грамотни управляващи и малко сиктатори не като ББ - много, ще въведат пределни цени за ток, вода, парно, лекарства, горива,такса детска градина, образование и храни от първа необходимост но ги оставят да се лъжат и крадат от каквото остане - България ще тръгне напред и ще просъществува.

Големи щастливци сме и това си е!Имаме най- евтиния бензин и дизел, най- евтините лекарства, най- евтиния ток и вода!Що се сърдите?Научно ни го доказаха.Не гледайте джоба си, дето друго ви показва!Един куп експерти ни разаснявяха как се калкулират цените на ток, вода,гориво, парно, лекарства и т. н.И накрая - грешка няма, евтинджос!Малки били пенсиите и заплатите!Ми на тази евтиния колко да са големи?Пък сигурно и закусвате?Еееее, ми затова не ни стигат!Хората от лишаване от закуски държава си купиха!

А, те се лишиха, а Фидосова им ги изпапка.......

Е, нищо не каза... Те и Лукойл официално са на загуба за последните две години." А дали е така, кой ще ми каже..."

И Софарма им е абсолютно невъзможно да смъкнат цените на лекарствата.

Монополистите ЕВН, ЧЕЗ и ЕОН нямат никакви основания да искат увеличение на енергията. Всички са свикнали при всеки регулаторен период да искат, искай 5 за да получат 3-ри. Лъжат , мамят с най вече с инвестициите и ремонтите, получават свръх печалби които укриват и премълвявавт 5-10% от истинските стойности. Копуват материали и извършват инвестиции главно и само в нови присъединявания, защото имат максимално бърза възвръщаемост. При работниците средната заплата е 1300-1800 лв. При низовите ръководители, щата е 2600- 3000 лв. следвани от ръководители, директори с 4000 - 8000 лв. При членове на УС тя е вече 16000 - 20000 лв. Председател- от 50-70000 лв.месечно. Няма по -големи крадци от ЕРП -тата и по големи печалби. Като цяло в енергетиката са най - високи заплатите. Трябва да последват от 1 юни - стачки, прът в гърба и вън от държавата за монополисти и крадци. А увеличение от 1 юли само за А.Семерджиев.

Съгласни сме, ако актуализират заплати и пенсии спрямо трите години инфлация.

9% увеличение на тока ? Защо заплати могат да се замразяват, но цени не могат ?Що държавата може да замрази едното, ма не може да замрази и другото? Кво - тия трите ще се махнат от България ли? Мчи идеално. Щот в белите страни са ги изгонили или най-малкото не си позволяват такива глупости. Кво ще стане в Австрия, Чехия и Германия ако тия предлагат всяка година 10% увеличение ? Нали точно пет минути ще мислят съответните правителства как точно да им съобщят тактично да си хващат техниката и да се махат.

Каква техника да си вземат? Тока ли те произвеждат, стълбовете и подстанциите ли те са построили, или жиците са закачили? Да си вземат тлъстите задници в шепичка и който откъдето е дошъл-на майка си.......

Г-н Семерджиев всичките взети пари от монополистите ( ЕОН, ЕВН, ЧЕЗ, БЕХ) за свещи да ги даде, това му пожелавам на брадатия козел!

EON, ЧЕЗ и EVN искат да се увеличи цената на тока, за да си осъвременят ПЕЧАЛБИТЕ, а не поради по- големи разходи. А ТРЯБВА ДА СИ НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ. Хората харчат по- малко ток и тия искат да взимат от по- малко ток- повече приходи. СУПЕР НАГЛОСТ.

Семерджиев, тъпанарино! Нали уж ние я произвеждаме тая електроенергия и я продаваме на целия регион, на нас не трябва ли да ни е най-евтина, шебек със шебек?

По-високи цени на тока у нас, а сигурно в страните на които продаваме са по-ниски. Както цените на лекарствата - произведени в България са по-високи в пъти тук, отколкото в страните в които са изнесени. И нали сме си "овце" .... ще се гърчим от немотия :(

А така, непрекъснати увеличения на всичко, докато абонатите измрат или се самоубият, поради невъзможност да си плащат сметките.

ЕВН като спрат рекламите по телевизията, тогава да искат увеличение на тока!!!

Всеки народ заслужава управниците си!!!

Ако и този път позволим брадатия урунгел-агента на едрия монопол,слугата на върхушката на ГЕРБ да ни излъже значи наистина сме мърши.

Предлагам на ЕВН, ЕОН и ЧЕЗ да отправят исканията си за увеличение към боносчиите в държавните "институции". Щото на нас заплатите ни реално са "замразени" от 3 години и не можем да насмогнем на всичките "икономически обосновани искания" за вдигане на цени от всички монополисти! Ей онзи ден и Донев рева, от МТЕЛ и те реваха, ВиК-та и те реваха - и всичките с крокодилски сълзи - не можели повече да издържат с тези "ниски" цени! Само ние , реално плащащите, ревем с истински - ама на, няма кой да ги види!

Айде пак почнаха. Имало инфлация. А заплатите индексирани ли са? Не. Тъй че ай сиктир и беж в дупките, от които са изпълзели!

Ама тия се осраха!!! Не им ли подмириса от безочие.

ЧЕ КАТО НЕ ИМ ХАРЕСВА - МАРШ ОТ БЪЛГАРИЯ! НЯКОЙ ДА ГИ ДЪРЖИ НАСИЛА???

И АЗ ТАКА ПРЕДЛАГАМ." НА КОЙТО НЕ МУ ИЗНАСЯ ДА СЕ ПРЕНАСЯ" 'ТУК Е ТАКА"ТАКА МИ ОТГОВЯРЯТ НАВСЯКЪДЕ.

И аз искам 3.6% увеличение на доходите ми през 6 месеца, ама няма.

Ами няма проблем - другарят семерджиев ще им разреши не 3,6%, а 7,2 % и после убедително ще обясни, че това някак си било за наше добро ! С такива мазни, послушни и корумпирани бюрократи като семерджиев ЕРП-тата правят каквото си поискат ! Все пак ако си плащат редовно "лизинговите вноски" към герб им се разрешава да се подиграват с населението - нали ?