Петкова се надява Катар да строи 7-ми блок в ”Козлодуй”

АЕЦ "Белене" не е приоритет на кабинета. Надявам се да обсъдим инвестиционното намерение на Катар за 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй", каза Теменужка Петкова.

Обратно в новината

Коментари - Петкова се надява Катар да строи 7-ми блок в ”Козлодуй” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако някои ще стои то ще е олигарх.Както стана с магистралите,Бьлгарски Морски Флот,метрото,инфраструктурните обекти и други такива,накрая наше момче ама много талантливо.

Последно ще го строят бушмените от пустинятa Кaлaхaри,aмa друг път !

Не разбрах кой ще строи ядрен блок.

Тази ми беше колежка, срамувам се от този факт!

Националните предатели и ционисти дърпат конците на тая парзалена кукла на конци.

kkk ( нерегистриран ) 10.07.2015 15:36 . Не може да отречем на Тиквата че е талант! Само той може да събере толкова много дебили на едно място, от кол, въже, лудница, магистрала и кръстовище! --------------> 6+

Ти луда ли си ма ?!!!

Мда-а-а...любопитно изявление. Не знам дали аз нещо не разбирам, или тая другарка е наистина толкова проста - язък и за "вишото" образование, щом смята проект за 5 млрд евро за 1000MW по-изгоден от проект за 6 млрд евро за 2000MW? Отделен е въпросът чия ще бъде централата...затова пък ядреният риск със сигурност ще остане за държавата! А и "прекрасната" цена на тока от 7-ми блок - 27 ст/kW (според Б. Борисов) е направо балсам за ушите! О-о-о-ох, пази Боже сляпо да прогледа...

Със сигурност Козлодуй е много по-изгодно място за нов блок- има инфраструктура, комуникация и вече създадена база с висококвалифициран персонал. Всичко друго е въпрос на спекулации и жълти новини.

Къде я намери тази женица бе Бойко. Да припомня за тези, които имат средно образование. Значи така, жцитирам Теменужка: от единия американски ТЕЦ постигнахме 17 % намаление, а от другия 18 %, общо 35 %. Боже, боже... Да оставим настрана това, че не ние постигнахме намаления, а американските ТЕЦ ни принудиха да им платим задълженията. Бойко не разбра, а вие !

" Петкова се надява Катар да строи 7-ми блок в Козлодуй Ето една проста българка-назначена за министър?! В цял свет ограничават ядрената енергетика понеже е изсточник на тежки екологични катастрофи-тази се "натиска". ЗАЩО НЕ ПОСТРОИМЕ ЗАВОД ЗА ИЗГАРЯНЕ НА СОФИИСКИЯ БОКЛУК В КАТАР? ? ДА,АМА НЕ-МРЪСНИТЕ И ОПАСНИ ПРОИЗВОДТВА ЗА ПРИ БЕДНЯЦИТЕ!

"изсточник"??? До кой клас избута в училище бе неграмтник, акъл си тръгнал да даваш на по-умните.....

А аз се надявам Петкова да участва в един генгбанг с Арабски шейхове

Гладна ялова кокошка, просо сънува...

Е поне знаем че няма да е Оман, те изгоряха яко напоседък в бг :) Е нека да са фесове, това е нашето бъдеще така и така..

Петкова се надява Катар да строи 7-ми блок в Козлодуй Както са тръгнали офертите за 7-ми блок, очаквам скоро и Македония да ни предложи да строи 7-ми блок.

По тоя път Оман-Катар-Саудитска Арабия ще стигнем точно да Ислямска държава!Гарантирам,че с удоволствие ще приемат!

не е ли по-добре Иран да го строи, поне им опит. Със сигурност поне ще гръмне!

Май ни мотаят с този Катар. Там не беше ли една мутренска сметка, която често се захранва при държавни и недържавни посещения. Сега изпраните пари ще ни гивърнат под формата на катарска инвестиция.

Остава и на трипер да проучите инвестиционните намерения.Закопахте енергетиката и ни обрекохте на непосилни цени на тока.

Къде другаде катар строи атомни централи а на батьо теменужката? Що не земете да се сговорите и някой изтребител да ни направят? Може и космически кораб...

В крайна сметка отново ще плащаме по-висок ток, заради схеми и проценти на политици

Тази уяла се свиня, като знае какъв глад и мор я очаква в урановите мини и в затвора съвсем скоро, напълнява доста скоростно. Да минем към КАТАР! Аз пък се надявам марсианците от Ислямска Държава да сторят 8 блок, а и да го взривят бързо бързо. Да оставим сарказма на страна, но извинете!!!! КАТАР!?!?!?!?!? Алоооо! Има ли някой в кабината?!?!? Това поредната схема за ограбване е нали? КАТАР!!! Катар ли също ви плаща бе, сплескани уиове!????? Как ми се иска да ви надена на всичките оранжевите дрехи и Аллах Акбар, че ми писна от Вас бе, престъпници проклети!!!! Не се накрадохте бе!!!!! Не се уядохте, мутри и мутреси проклети!!! На ФАЩ се продадохте, на ГЕЙРОПА се продадохте и нас продадохте! На ислямисти и антихристи се/ни продадохте! На всякаква вселенска сган се/ни продадохте!!!!! Ей мамма му дей6а, 2 грама олово със гилзата струва много по-евтино бе!! Само АК-47 ще ви оправи вас! Но най-добре е по 25 килограмови окови на двата крака и да копаете уран в урановите мини доживот!

БATKO

Факт е, че 7 блок на Уестингхаус е три пъти по-скъп от АЕЦ Белене и за разлика от нещо, той не може да се изплати на пазарна цена и ще се наложи преференциално изкупуване на тока му на огромна цена, както е сега с американските Марици. Патката говори, че ще се правят само проекти с доказана икономическа ефективност, а прави точно обратното.

Ама за да се пръснете от яд, реактора ще е американски, а не руските в Белене - роби!

БATKO

Ти ще се пръснеш като си видиш сметката за ток тогава. Няма по-големи роби от американофилите.

Абе вие идиоти ли сте ?? Та това да не е пясък и камили ?? Поредната гербаджийска далавера !

Смешници, кой преговаря с хора без право на подпис? Бат Бойко каза днес че първо трябва да му разрешат, та после всичко друго. Земете се скрийте че само за смях сте, изчепка след изцепка.

САМО РУКСИТЕ СПЛЕСИЛИСТИ МОГЪТ ДА ПРСТОЯТ ЦЕНРТЛАТА. аЗ СЪМ ЗАВАЧРИК И ШЕ ИМАМЕ РАБТА ЗА 10 ГОД. ВЪН ХАМРЕКАНЦИТ ОТ КОЛЗОДУЙ .

ПРОСТИЯ БЕГЕЕЦ СЪЩО ИСКА РУСИЯ ДА ВЪСТОНОВИ БЛОКОВЕТЕ НО СЕ ПЛАШИ ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ СИ - СИРЕЧ ТОВА Е ПИСЪЛ ИВАН !!!!!!!!

Теменужке, след изцепките на хибрида Роско, кравара Митов и аграра Ненчев има да чаааакате удължаване ресурса на 5 и 6 блок.

Не ни требе ни Козлодуй, ни Белене. Енергийната мафия се нагуши, а ти не си видял ни евтин ток, ни ще видиш. Закривай, Бойко! Направете един хубав парк,

То от 25 години закриват България, и все останало нещо още. Как пише цветето и АЕЦ имало. То си е правилно прости управници, прост народ!

Не може да отречем на Тиквата че е талант! Само той може да събере толкова много дебили на едно място, от кол, въже, лудница, магистрала и кръстовище!

ккккк.....ккккк......ур за теб, пелтек смотан!

тази АЕЦ, че Р.Овч. се чуди де да да ги тури тез милиарди. 25 години стигат.

Той Катар си осигури с подкупи световно първенство по футбол, що да не подкупи и един гербер и една теменужка?!!!... И като как ще строи Катар у нас атомен реактор - като бъдещ собственик на АЕЦ Козлодуй, или като "супер опитен" предприемач в сферата на атоманата енергетика?!!!...Стига са се гърчили нашите гробари с газ и ток от ... Луната!!! Има един път и една истина за енергетиката в България и всички са наясно кои са те!!!

Нищо лично... -Едно време, по тоталитарно, тия ги обучавахме в родните ВУЗ-ове да се местят и устройват от " клон на бюро " Сега, ги молим да ни строят атомната централа... Боже, докъде изпаднахме...

Кого молиш бе, ренде? Парите ще дават, нищо няма да строят.

Който плаща, той поръчва музиката и пей сърце.

Ти се ренде, Да си чул някой да дарява,раздава пари?

А бе прошляк, колко свободни пари има в българските банки - не по-малко от 35 милиарда ! Защо тогава да пълним гушата на камиларите ??

Ама ти верно си Мелез?

Kalin

Козлодуй освен че дава ток на добра цена е и печелившо предприятие!За какво ни е тогава Катар???Да опитат да убедят Катар да довърши другата атомна централа това би било печеливш ход!Ама.....тия тъпанари не мисля по далеч от вероятния си мандат.

Кой ви приема на сериозно бе теменужке.Кой преговаря с престъпници?Примери си температурата.Само празни приказки.Държавата е загинала напълно.

Това е не смешно а за рев, голям рев, много голям рев!!! Катар и Саудитска Арабия финансират уахабитите и радикалния ислям! Какво по-мъдро от това да им дадем достъп до ядрената си централа?!!

Какъв достъп до Козлодуй на катарец. Той входа не знае. Парите му искат само....по банков път. Катарци ще видиш в Париж, Лондон и в пустиня, но не и Козлодуй. Има хабер катарецът дей туй нещо....

трябва да се подсигури живота на новите заселници с инфраструктура и енергийни източници. Когато пристигнат всичко трябва да е готово за тях.

се проведе търга и как точно Катар спечели ?!?

Не е имало търг и никой не е спечелил! Изобщо не е далавера да инвестираш в стара руска централа намираща се в страна от ЕС, която е длъжна да се съобразява с ЕС законодателството! Желаещи да блъснат близо два милиарда в такова куцо начинание няма много.... Трябва наистина да си шейх и да имаш много кинти за да не ти пука. И разбира се да гониш други цели, а не пикливата централа!

Ако НЕК и АЕЦ спрат краденето на пари от тях, винаги ще са на печалба. Там е голямото крадене. Зелената енергия е под 15% от общата инсталирана мощност. Каква тежест има тя в микса, че толкова да вдига цените. Да не говорим, че най-големите зелени енергетици са червени партийци-социалисти, които иначе толкова милеят за бедният електорат.Да не забравим и кражбата от Белене Хайде да смятаме. Регулираният пазар е около 20 млн МВч годишно. ВЕИ - 15% по 20 млн по 500 лв/МВч е равно на милиард и половина АЕЦ - 25% по 20 млн по 37 лв/МВч е равно на 185 млн лв. Това означава, че ВЕИ произвежда за регулирания пазар доста по малко електроенергия от АЕЦ (15% срещу 25%), но получава 8 (осем) пъти повече пари (1500 млн срещу 185 млн за АЕЦ) С една дума АЕЦ е кръводарителя, а ВЕИ са кърлежите, които изсмукват печалбата на АЕЦ. кой осъществява натиск за вдигане цената на тока? Ето отговора :Номер 1 е Валентин Златев, който годишно от ВЕИ печели 18-19 милиона лева според социалиста Антон Кутев. Следват го Иво Прокопиев, Николай Вълканов (строителят на Цанков камък), Цветелина Бориславова с печалби от малко над 9 милиона лева. На 5 място е общинският съветник от ГЕРБ Тодор Начев с годишни приходи от ВЕИ от 7,6 милиона лева. На 6 позиция е Владимир Аличков с 6,7 милиона лева, а Светослав Донев е с 5,6 милиона лева. Е и?Там са Корумбашки и Гагаузки и ред други партийни величия НЕК е в батака защото е държавен и червените капиталисти крадат от там: 1. Белене се окрадоха 4 милиарда. 2. Зелената енергия-154 депутата има централи за зелена енергия която е скъпа и НЕК е задължена да изкупува... 3.Свръхпроизводство на ел. енергия...Ел. енергията е единствената стока която не можеш да съхраняваш на склад или да затваряш в буркани за зимата...Не използваната енергия се плаща на собствениците на зелени централи и в същото време не се консумира...Превръща се в загуба която влиза в цената.

БATKO

Защо лъжеш бе, боклук. Тока от АЕЦ Козлодуй се изкупува за 3 ст/кВч, а тока от ВЕИ се изкупува за 60 ст/кВч, а тока от американските централи за 19 ст/кВч. Така че крадците са ВЕИ и американските централи. Ако се изкупува тока от АЕЦ Козлодуй на пазарна цена, той ще осигури един милиард лв печалба годишно. Така че само той може да заработи една нова АЕЦ за 10-15 години. Да но ... този милиард се източва в джобовете на ВЕИ и американците.

Наглец! Я потърси статията "КЕВР облагодетелства чужди интереси" там ще прочетете точно как ДКЕВР формира цените на тока, на #кой колко подаряват, на #кой какви норми на печалби гарантират. И тогава ела да ми кажеш нещо!

Защо ни говорят глупости тия наши тъпанари, за толкова прости ли ни имат... явно се надяват, че като съсипаха образованието и народа е измрях и вече всички са с малко мозък, за да се опитват да ги лъжат елементарно.... Как д ане е приоритет бе олигофрени.... икономика се прави с евтина електроенергия и работна ръка, но след като ни набиха американските ТЕЦ-ове вече на Запад не се притесняват, че може да дръгпнем напред... с тези тежки камъни, които ни "завързаха"... минимум ни трябват 2-АЕЦ , за да падне цената на тока, а оттам да сме привлекателни за инвестиции... Иначе ще си тъпчем в блатото на високите цени, а в КАТАР сигурно веднага са забравили какво са обещавали на дрипльовците от България.... Те ако имаха интерес д аинвестират досега да са прокопали канал до нас.......

Ние в момента имаме къде, къде по-европейски приоритети - узаконяването на гей браковете и педофилията например.

турците направят тяхната аец, че иначе ще сме жив зян съвсем скоро.

Те ще я направят, ама за ток разплащания със задна анатомия не минават. Даже с бойковата.

То кое ли е приоритет в тая държава, само на мутрата кривите магистрали май!!!

Не разбраха ли, че този прословут Катар е една смешка, даже не знаят с кого се срещат. Катар ще прави това, ще прави онова - там е една перачница на пари, дето обещанията са много. Единственото което стана в Катар е да уволнят Трайков... другото са приказки от арабески за 1001 нощ.

Белене не е преоритет, 7-ми блок също не е. Очаквайте скоро да минем на свещи!

Като при бай Тошо ли?

бай ти тошо изнсяше ток и събираше пари за белене. ако го беше направил щеше да реши много проблеми.

По-зле! В момента сме като при Бай-Тошо - тока спира всеки ден във всеки град. Но скоро по 2-3 години такива недостици се заформят като излезнат от експлоатация много ТЕЦове, че майката ще ти се стъжни! Или ще кажете адиос на интернет, или ще купуваш "евтин" ток от Катар или от Калифорния!