Близнашки: Токът ще поскъпва бавно, хората са чувствителни

Ще има плавно покачване на цените на тока, без шоково увеличение, което да е на гърба на обикновените хора - те са много чувствителни за цените в енергетиката.

Обратно в новината

Коментари - Близнашки: Токът ще поскъпва бавно, хората са чувствителни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Там работех тока беше 3 ст нек печелише милиони сега20ст губи как да го разбира ме

Близнашки се натяга да изпълнява стриктно повелите на Чехълчо и МутроБанкаря ,да му постели и оправдае за предишния манипулативно скъп ток,че очаква пост за министър на правосъдието или конституционен съдия,та службогонството е важно ,не грижата за обществото и намиране на решение!

Малко лубрикант и обещания за "само половината" и работата е готова. От друга страна толкова клатен народ няма нужда от кой знае колко кандърдисване.

ОСТАВКА!!!ОСТАВКА!!!ОСТАВКА!!!

Герберунгели не знаят как да прикрият поредното ограбване в полза на ЧЕЗ и ЕВН. Февруари пак ще има оставка.

Браво на гербаджиите!

Никакво вдигане, мършо алчна! Хората се паля и самоубиват всеки ден! Вън и ти и монополите! Боклук!

Да имаш атомна централа, която захранва целия Балкански полуостров и да плащаш скъп ток - значи си безкрайно тъп и така ти се пада! Убий експлоататорите!

Всички са обикновени хора Близнашки,имат деца ученици,издръжка,има 1 млн. пенсионери,които плащат и лекарства,ти за необикновен ли се смяташ,нещо различно и високо над всички,е слез на земята,откъдето идваш?

Според данни на Дойче веле,едно домакинство от двама души в Германия плаща средно месечно 60 евро за ток максимално,а по пестеливите 40-50 евро!Там е така,да не говорим за съотношението между заплати и цени.Тока не е лукс,а минимално отчисление от месечния доход,без да се усеща!Тук цените преди бяха спекулативно завишени,независимо че се водехме държава с най ниска цена,крайната сметка беше манипулирана и отново ни готвят същата яхния.В Австрия е сходно с Германия,там разчитат и на соларна енергия,така че ЕВН не трябва да ни смятат за дойна крава,а нашите да се огъват не без лична изгода,но за наша сметка.Това е прекалено нагло и безскрупулно!

Нито бавно ,нито плавно,а никакво увеличение!Наясно сте че хората нямат възможност да плащат скъп ток,от Марс ли падате!Ако беше Марин Райков щеше да намери решение,както и намери,успя да намали тока,намери решение с бюджета,въпреки недостига,защото е умен,не се е оплаквал,като болна крава! И пак номера,тока да поскъпнел от 01.10. ,а сметките след изборите ,след дъжд качулка,да не се попречи на някои партии.А ЕВН защо искат увеличение,като не им е изгодно да си ходят,какво ни засяга техните печалби,които и без това ги изнасят ,а не ги реинвестират тук!

Е писна ни от вас!Тежко може да каже само човек който е свръх некомпетентен,който няма умствен ресурс да се справи,реве и прехвърля топката,сякаш насила са го сложили на този пост!Не се предлага решение,няма креативност,а прехвърляне отговорността върху потребителите да плащат!Това е долно и безотговорно!Видно е че тази психоза се прави с цел противопоставяне с БСП,да се изгаврят с народа и да му набутат загубите на НЕК с които няма нищо общо!Това е старата недовършена политика на Борисов злопаметност и реваншизъм срещу народа с помощта на марионетките!Много моля ,другаря Близалчев да уреди спешно износа във връзка със свръхпроизводството,да не се правят на тапи,не сме единствените потребители от целия ЕС и съседни държави,не сме сключвали ние договорите със НЕК или да намалят производството на ток,това не е наш ангажимент,вие луди ли сте бе,че тормозите потребителите и то в България!

Да - от 01.10 го вдигат със сигурност - вече са взели окончателно решението!

Безгъбначно.

Този вярно на всички снимки изглежда ухилен. Не ми е ясно какво толкова му е смешно? Сигурно е властолюбив и му харесва да се ежи.

Не падай от коня др. болшевик Динков. За твое сведение, не ти е висока и не се иска да бъде много висока цената на тока, а ти е ниска заплатката. Нея си искай. Защото ти я яде сивият сектор, а не енергетиката, воинстващ сиромахомиле!

Заплатите в енергетиката са прекалено високи, и винаги са били така ... СЕГА Е ОБАЧЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ИЗРВНЯТ със СРЕДНАТА ЗАПЛАТА (400-600лв) защото цените на тока скочиха МНОГО пъти от преди 10 години и бързо настигаме германия (с най-скъпия ток) което означава че сектора печели много но се ОГРАБВА !!!

И понеже някъде се отвори дума за това, какво е направено за един месец - дали министрите, които бяха в конфликт на интереси вече отстраниха тези пороци? Нали толкова им беше срокът? Някой следи ли го това?

Експериментът на БСП с ниските цени нещо не се получи. Няма кой да покрива загубите на НЕК.

E и!Tи ли ще ги покриваш бе,има си решение за всичко,но то не се взима от прости хора!

Бавно, бавно ... колко да е бавно :) Имате все още шанс да разбиете и двете фракции ако ли не... ВРЪЩАЙТЕ СЕ В КАМЕННАТА ЕРА - НА ТЪМНО !

ЕРП-тата да бъдат ликвидирани.Пазара на ел .енергия да се либерализира до степен - всеки да си избира доставчик, и да си сключва договор с най - изгодната оферта.всички маймуни от клона наречен енергийна мафия да си отидат по килиите за дълго.Печалбите от енергетиката да остават в България за модернизация на националното енергийно производство."Вятърниците" да си продават тока на който си искат,а ако държавата им го изкупва да го ползват само за Парламента,министерски съвет и министерствата като го плащат от джоба си.Тези които продадоха енергоразпределителната мрежа на крадци и мошеници - на съд. Ако това се случи приемам всякакво увеличение на цените на ел.енергията. Иначе НЕ.

Да живей! Долууу! Горееее!!! . . . А тук да не бъдат допускани писания на създания, които не са си изпили хапчетата.

Нямам идея какво ще се случи,ако повишат цената на тока! Не съм ходил по митинги,но този път обещавам ще отида с факла и бухалка.Всичко ми е на ток и ако го вдигнат-умирам!Затова катоЙохан-на барикадата!Повече не се търпи!

лъжливият пелтек е за затвора !

Ще има ,ако го позволим.Да не го позволяваме!!!!Защото после смъкване Н Я М А!

Гласят да го повишат от 01.10.т.г. - дано четат тук и се замислят!

ПРАВА ПО .ДОЛУ ГОСПОЖАТА .ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА НАУЧИ РОМИТЕ ДА СИ ПЛАЩАТ ТОКА .КРАЙНО ВРЕМЕ Е ТАЯ ДЪРЖАВА ДА ЗАРАБОТИ А ОНИЯ ХРАНТУТНИЦИ ДА СИ ЗАСЛУЖАТ ЗАПЛАТИТЕ.

АБЕ СТИГА СТЕ СЕ ПОДИГРАВАЛИ С ТОЯ НАРОД,СТИГА СТЕ НИ ПРАВИЛИ НА ГЛУПАЦИ.НИМА ХОРАТА РАБОТЕЩИ В СИСТЕМАТА НЕ ЗНАЯТ ЗА ДАЛАВЕРАТА СЪС ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ,НЕ ЗНАЯТ КАКВИ ЧЕТИРИЦИФРЕНИ СА ИМ ЗАПЛАТИТЕ , А НА ШЕФОВЕТЕ ИМ ДА НЕ ГОВОРИМ .НАМАЛЕТЕ СИ ЗАПЛАТИТЕ .СПРЕТЕ ДА КУПУВАТЕ ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ.СТИГА С ТИЯ ИГРИЧКИ НА НЯКОИ ВИСОКОПОСТАВЕНИ ОСОБИ ЧИЙТО ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ Е ТЯХНА .СТИГА СТЕ ТОРМОЗИЛИ НАРОДА .ИСКАМЕ УПРАВНИЦИ ОТ ЗАПАДНИТЕ РАЗВИВАЩИ ДЪРЖАВИ , А НЕ МОШЕНИЦИ И ДАЛАВЕРАЖИИ.

В системата съм.И съм наясно с много неща: 1 Кражби не се търсят и хващат заради наштъ съдебна система.Самото дело( и закони) тъй са направени че ако хванеш циганин да краде ток ти излизаш виновен че си го хванал. 2.Има свръх производство на зелена енергия(фирми пак на нашти хора).Каква по добра делаверка.Сключваш договор и сам си определяш цената и държавното НЕК е длъжно да ти купи тока. 3Тока не може да се консервира в буркани.....Вследствие на тази теорема всичко произведено и не консумирано(затихващо производство) е загуба на ел енергия. 4.Белене-само глътна пари , а кой ще ги плаща? Всичко това е върху гърба на честния платец.И вместо да се премахнат тези фактори.По лесно-цената.

Сега си правят "политиците" и "управляващата каста", секуро. Обаче след няколко месеца ще искат да си направят сепуко, защото живи ще бъдат одирани и "обезпаричвани".

Върнаха ни в началото на 20 век и ще ни докарат пак до "класовата борба на пролетариата". Защото нали не се съмнявате, че хора, живеещи в крайна бедност, не са нищо друго, освен пролетарии, изсмуквани от монополите, които - каква гавра! - бяха създадени преди четвърт век от бившите комунисти = настоящи олигарси. Така че класовата борба предстои, а създаването на истинска лява партия вече е наложително!!! Такива се появиха в притиснатата от неолиберализма Европа, така че, българи, осъзнайте се по-бързо, че НИКОЯ от сегашните политически партии не ви представляват! Политическата класа днес представлява само стоящите в сянка олигарси и ненаситните им стремежи към пари и задкулисна власт!!!...

Историята не се повтаря, а ако се повтори, то ще е като фарс. ИДВА НОВО ВРЕМЕ, СТАРОТО ОТИВА В АНАЛИТЕ НА ИСТОРИЯТА. За това в "либералният" НОВ СВЕТОВЕН РЕД имаме сегашните колизии и съпротива от "статуквото".

Някакво мекере, минус ми е сложило. Страх мале, страх ги тресе всички от "електрическият стол", на който сега седят.

увеличавайте си квот щети, ний в маалата така или иначе не плащами... да плащат балъците

Същите нацисти като ГЕРБ+ДПС! Едни и същи турци сте!

БСП/Евророма + ДПС с подкрепата на Атака.

Захилил се на фотото, като проститутка от ,,Околовръстното" самодоволният слуга на Буда, профундера Близнащки.Скоро с кокорбашията Борисов ще духате супата, независимо дали сте на власт или не.

М` чи туй нящо не беше ли от БСП-то бре. То ясно , че бивша и бивш социалист няма

БСП са гати нацистите мръсни, сринаха държавата, направо, пари за почистване на пътища няма даже.

Близнашки, чуй сега....Орешарски чувал ли си и сагата му? Не парви грешка момче! Нищо, че си служебен премиер.

"Ще има плавно покачване на цените на тока, без шоково увеличение," Ако няма и плавно покачване на доходите ...е все същия *, няма да стана по-малко чувствителен.Гадове мръсни накрая ще си го получите, чувствително и плавно.

И какво ще стане като покачат доходите? Все тази ще е " взел Кольо-дал Кольо"

надявай се на дал Кольо ... а може и да се надЯнеш на лютив местан, както стана със съсела след "целувката на Юда".

Все едно да кажат, че ни очаква двойно по-дълъг, ама ще ни го вкарват бавно. Че нали накрая поетата дължина все ще е двойна?

Др. Близнашки, откъде ги тия дългове на енергетиката? Защо не видите и премахнете причината за тях, а търсите начин да запълвате дупката с увеличаване на цените. Хайде кажете, като сте толкова "демократ" пък макар и с комунистически произход кои са собствениците на ВЕИ тата, които смучат милиони от НЕК и от нас. Назовете ги по имена и се заемете да докарате цените на тези централи до нормалните и ще видите как няма да има дефицит в енергетиката.

Точно това са причините за повишението на цената на тока!

Музика Премиерът-ниска топка може сал хоро да тропка по зададен полутон, с герберския камертон. Музиканти-цял отбор, край партийния стобор, свирят с европейски гайди. На народът му се гади. Диригентът е на тъмно. Болен е-високо кръвно. Туй не пречи да слухти и чрез Чехльо да скимти. Pasi,07.05.2013г.

Бавно ще поскъпва тока, но бързо народа ще ви отреже главите, заради преференциите на Мариците , ВЕИтата на олигарсите и ниските ни доходи.

Ти какво си се ухилил като безчуствено прасе

...съгласен съм,че всяко нещо си има цена,но нали цената се определя от "търсенето и предлагането",нали в т.н. "Пазарна икономика " действат законите на конкуренцията и в крайна с/ка се налагат стоките с по-ниска с-ст,можещи да слизат на по-ниски ценови равнища при реализацията си на пазара... ...ЗАЩО трабва АДМИНИСТРАТИВНО да се налагат многократно по-високите цени в "микса" от ВЕИ-тата и "Мариците"... ...ЗАЩО се подариха ЕРП-тата на чуждестранни фирми ...ЗАЩО срока на възвращаемост на капиталните вложения в изграждането на ВЕИ е толкова къс (което рефлектира пряко в/у с-ста) и договорите за това бяха сключени в период когато тази технология бе все още скъпа и "Hi".. ...ЗАЩО и КОЙ трябва да се каже,а ЗАЩО...знаем...да се облагодетелстват определени кръгове и лица на гърба на все повече обедняващ Народ!... ...Стига демагогии,а "право куме в очите"...Не бива да се примиряваме повече с това безобразно ОГРАБВАНЕ!!!

Този, освен да се хили като варена глава, друго може ли????

и да го начуква на комунделите.

Той самият е живковски комундел, също като охранителят на Живков, СИКаджията от банкя наложил ни сегашния фашистки режим, заедно с монополите им и престъпността им, олигарси обединени в SS-подобни асоциации.

Другари, КОМИНТЕРНА обеща да финансира нови февруарски протести !

Когато разходите са непосилни, приходите ги няма и мутри ни управляват - няма нужда някой да финансира протести - някак си се случват от само себе си ! Виж, когато токът е намален, разходите за живот също и държавата започва да работи против монополистите - тогава се налага да се плаща за протести ! За повече информация относно платените протести - питай Проституираща мрежа и Ръкоблудните студенти ... ако ги намериш вече ...

чудесна лекция , другарю. Ама цената на тока не е идеология . Знаеш ли колко другари имат фотоволтаици и вентилатори ?

Експертите заявиха становището си при определяне цената на тока, но червените боклуци не искаха да губят ромския си електорат и за това Орешарски не повиши цената на тока, въпреки, че се определя от ДКЕВР /по закон/. Когато Орешарски дойде на власт, цените на тока трябваше да се повишат. Тези които наистина са социално слаби /изключвам ромския електорат на БСП, защото те не са социално слаби а са мързеливи/ може да бъдат компенсирани от държавата. Останалите , все пак не е кой знае какъв проблем, ако плащат една цена със 7-8 % по - висока.

Хайде бе - едни ще крадат, а други ще плащат. Че откъде на накъде? Плащай ти кражбите, като си толкова ларж!

magit@abv.bg

виж, че е трол. Какво му се ядосваш. Бас ловя, че се надриска здраво като увеличат цените на всичко с 30%.

Тези които крадат да бъдат съдени!

Много лесно бе, господине - айде пак увеличението за сметка на хората! Защо не се предоговорят условията с Мариците 1 и 3? Защо не се предоговорят преференциите за ВЕИ и особено срока за изкупуване на преференциални цени - 25 години?! Кой ги би през ръцете квотата за зелена енергия да се изпълнява ударно преди 2020 г. - когато трябваше да я стигнем?! Значи управниците - всеки според моментния си интерес - сключват договори, а после - "народа прост" плаща - хем комисионите им, хем на "инвеститорите" далаверите! Но посаран!;о)

Неуредиците и кражбите в енергетиката на България са неоспорими, както е неоспорима истина, че цените на тока не може да се задържат изкуствено, както е в момента!

Проблемът е в излишните и скъпи енергоизточници в основата за повишението на цената на тока! От тюх само печелят някои на наш гръб!

Може ли някой да ми обясни, защо не се фалира НЕК и да се създаде нова компания или въобще да не се създава, а да има борса за цените на тока? Регулатора според мен е достатъчен. Не разбирам много от тази система, но ако може някой да ми обясни...

Обяснението - НЕК дължи пари главно на Топлофикация и на фирми с ВЕИ - на иво прокопиев и цветелинка бориславова ! Ако НЕК фалира - значи Топлофикация (фъндъкова), иво прокопиев и цветелинка няма да си получат милиардите, а това за правителството на герб, опаа извинявам се - на бЛизашки, е недопустимо ! Това е проблема с фалита - НЕК дължи пари на хора близки до герб и плевнелиев ! - Даже ако някой провери - още другата седмица ще бъдат изплатени стотици милиони към фирмите на цветелинка, прокопиев и Топлофикация, за да се покрият "задълженията" към тях, а тези пари после ще се вземат от нас - послушните данъкоплатци ! НЕК няма как да загуби, защото не произвежда - просто може да дължи пари на други, които други могат и без тези пари, но защо пък да не си ги вземат - нали затова финансираха тази "нежна революция" !

но хората не толкова бавно , но пък много по-чувствително ще излязат пак на улиците през зимата!Но понеже няма да е по негово време, затова е толкова ухилен!

пак в германия тока е 6 цента киловата :)))

Постната пица на Дянков ще ни се стори агнешко,пред това което ще сътвори "експертът"Близнашки.

селяни на българя - когато ме изберете за цар тогава ще се оправите - никога :))))