E.ОN изпрати рекордна сметка за ток - 19 млн. лв.

Варненецът Иван Илиев е получил от E. ON рекордната сметка от 19 милиона лева за гарсониера, с обща площ от 49 кв. м., в която живее сам.

Обратно в новината

Коментари - E.ОN изпрати рекордна сметка за ток - 19 млн. лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

-Наскоро гледах един филм , "Inside job"- Вътрешна работа, има го в Замунда, който иска до го изгледа...!? -Нищо не идва от никъде, нищо не е случайно...за жалост изводите са страховити, поне според мен, а сега накъде !?

и моя баща получи сметка за 19000313,00 лв. при положение, че в апартамента от 2 месеца не живее никой ивсички сметки са платени.

19 000 000 лева? Натова му казвам сметка!

Ето сега минават да отчитат не от енергото а частна фирма . Нали не вярвате че го прави без пари пак ще потънат няколко милиона в некой джоб взети от народа .Така ще име основание да вдигат цената натока.

тези от енергиините дружества са големи тъпаци или по скоро ние потребителите. Нали си калколираха в цената на тока разни инвестиции електронни бележници и др. Защо в тях не се заложат максималните реални показания , нали сме платили за максимална мощност .Защото няма контрол ,а народа си плаща глобите.

Какви инфрачервени лъчи бълнуваш.Я отиди на село или в по-малък град и ще видиш че ходят с едни халваджийски тефтери и записват ръчно.Даже си носят и стълбички ако таблото с електромерите е на някой стълб да видят цифрите по-добре.

Тука става въпрос за следното: 1. Това май не е село, а за Варна става въпрос май. 2. Ако тия гуина тоя са го ИЗЛЪГАЛИ (сгрешили) с 19 000 000, (било то недоглеждане било от сгрешени цифри) то това се е видяло щото разбираш ли 19 000 000 ами мене и тебе колко са ни ИЗЛЪГАЛИ (сгрешили) с по 1 до 5 лв? 3. Каво работят тия там!!!??? След като никои не си е направил труда да погледне, абе аджеба чекай аз да видя, как може аиде да е сметка 100 000 лв. аиде да е сметка 200 000 лв. ама тоя човек досега хабеше само по 1 000 000 - 2 000 000 на месец пък сега изведнъж 19 000 000 чекай да видя дали не е станало грешха разбираш ли!!! 4. Щом могат да напишат сметка 19 000 000 що не могат да отдедлят 100 - 200 - 1000 на абонат за по един свестен електромер дето да се отчита по правилно? Тия неща ми идват на ум ей така на първо четене пък ако се замислиш колк още можеш да докараш за тия ДОКАЗАНИ КРАДЦИ!!!!!

Коригирам се, не са инфрачервени лъчи, а лазерни, на принципа на скенерите които се ползват в магазините за сканиране на стоката. Само че тези датчици се насочват към самия електромер и при сканиране данните се въвеждат директно в системата, инкасаторката не знае какво е въведено вътре. Тя просто насочва скенера и натиска бутончето за отчитане. Така е в големите градове, включително Варна.

Владимир Каролев иска да приватизира и топлофикация София . Кандидат за топлофикацията е дружество E.ON България . Тези фриволни сметки са абсолютно умишлени както и хилядите дела у нас . Через държанието на ЕРП-тата се цели да бъде увеличаван стресът а съответно и инфарктите .

Докато електроразпределителните и топлофикационни дружества им се разминава с това "Ами съжеляваме беше грешка ще я оправим " така ще бъде! Аз съм сигурен, че ако това беше бяла държава досега да се наеме адвокат и да се заведе иск за сумата на грешката или повече!!! И този иск да има 100% вероятност да бъде спечелен!

Въпросният господин да ги осъди до дупка, както става в нормалните държави. Сега са юрнали народа с писма от ГФ, че няма граждански СЪД И ЗА ТЯХ ДО ДУПКА ДА ПЛАЩАТ ЗА ПСИХИЧЕН ТОРМОЗ НА МИЗЕРНИЯ БЪЛГАРИН

ТОВА МЕ КАРА ДА СЕ ЗАМИСЛЯ-КОЛКО СА ВЕРНИТЕ И ТОЧНИ СМЕТКИ ???????

Винаги в тези задачки има едно неизвестно. Колко показва електромерът? Дали просто ей така е дошла сметка или е отчетена по надлежния ред? Дали им аконтрол на показанията, например чрез голям електромер в трафопоста?

Каквото и да става, винаги си търсете правата, от всеки един от нас зависи всичко! Вижте какво стана с мобилните оператори, ако всеки си беше мълчал (защото "от мен нищо не зависи") още щеше да има подновяване на договори, както си искат..

Да не се ослушва потребителя, ами да си плати сметката навреме. Може да го влючат в томболата за долни гащи втора употреба за редовни платци. И по-бързо, че са само два чифта.

Всичко е възможно при нашето правителство, което лапа от тлъсти комисионни като държи такива фирми на възлови места. Целия народ недоволства от неправилни сметки и се доказва. Защо тогава не ги сменят? - ТО Е ЯСНО. НО ЗАЩО НИЕ ОЩЕ ТЪРПИМ Е ВЪПРОСЪТ.

Представям си това чудо, ако се беше случило в САЩ. Там и без друго се съдят за щяло и не щяло, щяха да им скъсат шортите от дела. Докато не се осъди някой от монополистите, май няма да приключи цялото това безумие.

Не знам за Е-ОН, ама тези от ЧЕЗ какви са!

сега в 2011 като си гласувате за белене и изпълните повелите на слугинажа гоце, главния енергиен кръстник и като ви нацакат с четворни европейски цени за да си платите цената на "безплатната"/по бойко, който пари не дава/ атомна братска централа. И вие и децата ви, та дори и внуците ще плащате и пак ли по измислен партиен почин костов ще ви е виновен. Писна ми от червени боклуци, служещи на съветски робовладелци и овцете, които ги избират и лъжите, които пишете. Много е просто бетони червено отворете страниците на ЕРП и вижте със слепите червени очички, даже и приватизационни договори са побликувани, там е информацията. За големи маймуни ни смятате червенюги, истините на костов.

Ами явно човекът е държал всички електроуреди включени и не е от пестеливите :)

Хайде сега E.ON да му платят 19 млн. лева да ги видим дали друг път ще грешат.

до всички червени лъжци и мошенници: договорите са сключени 2004 година. Рубладжиите да спрат да лъжат отново и отново. Пак пробутвате шибани лъжи. Продаде ги никито василев и милен велчев, все комунистически чеда по времето на избрания с пълно мнозинство предател симо, даже не го и наричам цар. Енергийната съветска мафия я знаем, рубладжиите също, така че не ми пробутвай костов. Все пак сме в 21 век, има информация, поколенията се променят и лъжливите ви, червени манипулации не вървят. Този дето ви оправяше 800 дни и комунистическите чеда - деца, внуци,снахи и жени ги продадоха. Сделките са след 2001 година, мошеннико - 2004 2004 2004 2004 2004 2004

Абе помня аз едни обещания на великият вожд костов, как като приватизира и всичко ще е по мед и масло. Как частните фирми направо ще ни носят на ръце... Помня и обещанията как щяхме да ставаме акционери в предприятията които приватизираха. Обаче помня, че докато бяха държавни ЕРП-тата такива изцепки нямаше. Ама то не важи само за ЕРП-тата. Да си припомним и за съдебните изпълнители, които сега играят едни игрички на гърба на хората, а какво да кажем за мазните и нагли адвокати, които в НС правят едни закони които могат да се тълкуват по 100 начина, а какво да кажем за лекарите, които са хем на държавна поилка, хем на частна (такова животно по света май няма?), какво да кажем за надзорните фирми в строителството, които си играят по свирката на строителя и хич не им дреме дали всичко е ок, какво да кажем за нотариусите, които наскоро си увеличиха таксите, защото горките се утрепват от работа като деловодители.... ВЪОБЩЕ АЗ НЕ ЗНАМ НЕЩО РАЗДЪЖАВЕНО ДА Е ПРОРАБОТИЛО КАТО ХОРАТА! Всичко е в ущърб на народа и в полза на една шепа хора.

Ей то бива/бива надписване ... ама чак пък толкова! Аз мога вече само да се "радвам", че съм се разминал само с 800лв "надписване"!

това се слъчва само тък .... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Естествено, че трябва да ги съди! Такъв сгоден случай има на 100 години 2-3 пъни макс. Нанесени морални вреди: 1.Стрес от получената сметка; 2.Стрес от заплаха за спиране на тока; 3.Стрес как ще изхрани семейството и как ще се отоплява; 4.Стрес да не загуби работата си, защото като не плати подобна сума отива в затвора и т.н. и т.н. За съжаление тук контакт не мога да посоча, но делото има няколко интересни страни: Първата е че е 99% спечелено, ако го хване добър адвокат; Втората е че това са МИНИМУМ 10% иск от сумата, което са си пари; Третата е че определено ще има обществен отзвук, а това ще размести някой и друг пласт в тинята. За другите няма да говоря сега....

Май имаше и текстове в НК, за фактуруране на неизвършена услуга, така че със случая би следвало да се занимае и прокуратурата.... Ако изобщо си върши работата.

Има само едно нещо по-страшно от държавния монопол. Това е частния монопол. Време е или да се осигури конкуренция или да се национализират електроразпределителните дружества.

..това са чуждестранните монополи, дето ни ги натресоха костовисти, царисти и разни ухилени.

Докато мъдрото се намъдрува лудото се налудува Българска поговорка Ако тези дружества родени от нищото не бъдат изритани в същото много скоро ще открием газовите фенери и топлото в огъня погледнете си сметките пълен абсурд всеки месец милиони левове изтичат от нашите джобове и са вливат в джобовете на шаика безскруполни лапачи ,От друга страна мастити законотворци ни обясняват как да искарваме по две реколти картофи годишно и на колко да си делим агнето за гьоргьовден ,Едно време на участниците в делбата им казвахме гости и подобни празници бяха повод да се срещнат близки и роднини сега да си дъвчем ребърцата под юргана че ако ни види някои или ще ти оберат къщата или ще ти отвлечът децата ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

Драги ми Иване не ми е широко около врата може да ти коства много но ги съди до дупка до последно коляно да се научат как се работи с клиенти .действай ние сме с теб

НИЕ СЪЩО ИМАМЕ ТАКАЖА СМЕТКА

Много шум за нищо.Това се получава при нанасяне на показанията в системата за изчисляване на сметките.Ако примерно предходният месец показанието при пет цифрен брояч е било 98798 а следващия месец този който го засича или този който го вкарва в системата е записал 98796 се получава че същият е стигнал до 99999 и е започнал да брои от 0 и е достигнал горното число или абоната има навъртяни 99998 киловат часа ел .енергия.Тези грешки би трябвало да се откриват от самите работещи с проверка преди пускане на сметките като проверат всички абонати със киловат часа примерно над 200 или над 500 примерно за фирмите и да ги отстранят.Всичко е въпрос на организация на работата.

Точно там е работата, че такава организация няма.

Приятел, на този свят всички грешки се плащат! Ние не коментираме дали е грешка или не, а ме НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧВА. Останалото са си обяснения....

Абе пич, тия електромери не се отчитат на око, а със специален инструмент с инфрачервени лъчи!! Инкасаторката въобще не гледа показанията!! И ако на всяко превъртане на електромера се отчитаха по 19 милиона - айде моля ти се!!!

Абе ти в кой век живееш? Каква инкасаторка,какви електромери, какво на око, какво ръчно смятане и нанасяне, за контролни гранични стойности да не говорим ? Тарикатите от ЕОН, ако искат да живеят в началото на 20ти век, да върнат старата организация и да си вършат работата акуратно. Тогава такива грешки нямаше. Ако искат да са в 21 век - да инвестират и въведат нови технологии без човешка намеса!

тези технологии не са без пари.

До адвоката дал съвет за осъждане: Какви са шансовете и бихте ли посочили координати за контакт

Ами забравили са да сложат някоя запетайка някъде при въвеждането на данните от елетромера ... ама е очевадно , че грешката е техническа. Друг е въпроса , че трябва веднага да се извинят на клиента а не да го заплашват да му спират тока !!!

Сезирал Комисията за защита на потребителите...тази комисия не се занимава с монополистите, там ти пишат едно любезно писмо и те прехвърлят към министерството на икономиката, които пък от своя страна изобщо не се интересуват от проблема ти...това е реалността

ДЪРЖАВАТА АБСУРДИСТАН....

Здравей Ник!

Да ги изгоним питайте Р.овч.Или да викаме АРАБСКИЯТ СИНДРОМ не е много далеч!

Не е ли по-добре да питаме Иван Костов - все пак той продаде ЕРД и обясняваше "Вдигаме цената на тока защото токова ниска няма в ЕС"

Моята сметка е19050318,00 лв.,така , че аз съм по напред

Взимате си фотоволтаична система от 16 панела и си решавате проблема. Всяка фасада на апртамент побира между 12 и 20 броя в пространството около тераси и прозорци. Имате и тавани. На пазара вече има китайски фотоволтаици, зора с парите не е толкова страшен. Правите я тази инвестиция, до 5-6 години се разплащате и проблема ви е решен. Вместо да теглите кредити по дограми, фризери, хладилници, коли, перални.. вземе и свършете нещо полезно, което ще ви върне инвестицията. Решавате си проблема и за енергийните дружества остава средния пръст.

Значи вместо да ги сложим на място ще теглим кредити за нови тъпи инвестиции - умно!

И да ги сложим и да не ги сложим, вся тая. Както и да го сучим и въртим, сметки за ток ще има. Разрешението е единствено в независимост. Сам си произвеждаш енергия. А и тенденцията е такава, електроенергията ще става все "по-златна" от петрола.

Задължително трябва да ги съди! За нанесени морални вреди. Поне за 10% от сумата да ги съди. С най-голямо удоволствие ще му помогна. дори за удоволствието пари няма да искам от него.

тая статия няма нужда от коментар

Абе, защо такава сметка не получи някой крастав циганин????

Защото както се казва. Сметките не са за циганите, а за нас.

Имам позната адвокатка, която печели 99,9% от делата срещу ЧЕЗ. За това бих казала, че ще спечели на 100%.

А сега пак ми кажете,че момъка от сливенската банка не е прав...

Вероятно се касае за неизчистен т.нар. Проблем 2000.

Крайно време е тези енергийни колонизатори да бъдат изметени от държавата.......Колко спокойни бяха потеребителите, когато ЕНЕРГОТО беше държавно.

За наше съжаление - това е само мечта!

Смятай как смятат... Ментел са същите и те...

Я си представете, че тая мафия добавя незабелязано върху всички сметки нещо от порядъка на скромни 10-20 лв. Не е невъзможно, даже при тях си е задължително. Ха сега да сметнем дружно ако за 1 година изсмукват по стотина-двеста грешни лева от абонат (а от някои и повече) - за какво става въпрос, умножено по милион.

това просто е ненормално,има съд,нека еон станат за смях

Червени му работи. Плащайте си сметките, а не се хващайте за някакви сбъркани документи. Че ще се върнат Станишев и Доган, и дупе да ви е яко. Аман от комунисти в този форум. То други няма де, освен комунистите. Всеки, който е против ГЕРБ, е "червен"

Адаш аз не съм комунист и няма да бъда ,обаче пък тия се оляха вече си мечтая за БСП(щото Костов няма как да дойде) вместо тия некъдърни алчни и прости мижитурки от ГРОБ!!!И като гледам все по -зле и по-зле отиват нещата ..имаме ремиер шоу звезда хожарникар това е ...тъпа тиква с комплекс за малоценост обиколил всички предавиня телевизии вестници ,неспособен на 2 магерета сено да даде и банда министри около него надпреварващи се кой по -оляма глупост да направи и кой повече ще открадне !!!

БЕЗСРАМНИ БОКЛУЦИ!!!КОГА ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕМ,КРЪВОПИЙЦИ-МОНОПОЛИСТИ??!!!УНИЩОЖИХТЕ БЪЛГАРИЯ,БЕ УРОДИ!!

САМО ТАКА-ПЪРВО ДА СИ ПЛАТИ ,А ПОСЛЕ БЕЗПЛАТНО НА ЕЛ.СТОЛ ДА СЕДНЕ