Семейство получи 40 000 лева сметка за ток

Електромерът на семейство от столичния квартал "Модерно предградие" показал, че само за половин месец са изразходили ток за близо 40 000 лева. Според показанията на уреда само за 15 дни семейството е използвало около 200 000 киловатчаса ток, съобщи БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Семейство получи 40 000 лева сметка за ток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде спри да приказваш глупости. Ел инсталацията ми в къщи е чисто нова изградена е преди 2 години (ново строителство) и главния проводник е 10 кв. а главният предпазител 63А. Я помисли малко, един бойлер е 2kW, котлона е също толкова и според теб като се включи хладилника и гледам телевизия и предпазителя ми трябва да пада, недай си боже климатик да се включи или детето да играе на компютъра... хайде стига глупости...!

мошенинзи братле бори се *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Развалянето на договори не е като да кажеш нати си куклите дай си ми парцалките. Но едва ли имаш акъл да го разбереш.

Да не е. Просто ги каниш на банкет на Витоша и ги закопаваш над шията! Всички отговорни!

Абе глу . . ци червени! Кой сключи договорите за цените на тока от зелената енергия от тези слънчеви генератори и тези с перките на цена около 800лв. за киловат часа, при 0.47 за тока от АЕЦ??? Бойко или Станишев и Овчаров??? Какво сте тръгнали като селски клюкарки да ръсите глупости, лъжи и интриги!? Кого ще лъжете бе червени мекерета и народни изедници?! ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА СКЪПИЯ ТОК КАТО ЦЯЛО И ЗА ТОВА УВЕЛИЧЕНИЕ ПРЕДИЗВИКАЛО ПРОТЕСТИТЕ СА СЕРГЕЙЙЙ, ОВЧАРОВ И СЪМИШЛИНИЦИ ОТ БДП. Това е истината и няма друга. СерГей се бягаше от микрофоните преди 2-3 дена, като му зададоха въпроса -Кой е подписал договорите за тези главоломни цени за зелена енергия, които плащаме ние народа, а парите отиват при Станишев, Овчаров и компания? Бодигарда му спря репортьрите и ги изгони, а ония п . .ал щеше да си чупи краката да бяга по стълбите на горе и да гледа точно като подгонено пе . . . . . . че.

Ивчо ти партията ти майчица роднините ти и всички на които държиш ходете при бай си Тошя и Чавес! Дано се мъчите като Чавес ! А ако имаш деца тройно да се мъчат!!!

Моето момче обърни се към хората които ти докараха тия компаний и после обвинявай за щяло и нещяло.

абе мухлиовци, изгонете този чез от балгария, техната мама чешка. техните електромери не са минали метрологическа проверка в лабораторията по метрология и са направени така, че да бадат манипулирани и да показват завишено потребление на електроенергия, а оттам и по големи печалби. из ходат е един - не плащаите масово сметките на чешките бандити. нашите политици няма да направят нищо положително и да изгонят чез, защото са продажни пки, които са подкупени от монополиста.

не 500А , а 2500А средна консумация или в непрекъснат режим. Тоест ако 50% от времето не са ползвали, когато са били на работа или са били под одеалата, то през останалото време трябва да харчат примерно 5000А

Хахахаха! Всеки трябва да заведе дело срещу съответното енергоразпределително дружество, което се гаври със него.В крайна сметка отдавна не сме роби! Скъпи сънародници, много моля спрете да се държите, като такива.Търсете си правата за всичко!Не е толкова страшно...

На мен ако сметката ми лятото е 180лв, ще се самозапаля.

запали тях,не себе си.

Публикувайте фактурата някъде, снимайте я, сканирайте я. Качете я във фейсбук примерно, скрийте адреса на абоната и личните му данни и дайте линк да я разпечатам. Ще я приложа към делата, които завеждаме.

Фактът само, че дори е издадена фактура на такава стойност е много показателен! Искам да наблегна на няколко други факти, в делата, които ще подкрепя чрез прилагането на фактурата. Ако имате също Констативни протоколи от всяка смяна на електромерите, дайте ги също. Ако не са Ви ги дали, това също е в нарушение на техните Общи Условия и също е основание за съставяне на Акт и отнемане на Лицензиите им. Ако не са Ви ги дали, можете да ги поискате от ЧЕЗ. И ако те са неподписани от представител на домакинството или свидетели, са в нарушение и престъпление също.

val55

Нито са ме питали, нито пък са ми дали някакъв протокол да подписвам за поставянето на тези електронни електромери. За, какъв подпис говорите, като въобще не са се обаждали, че ще ми подменят електромера с по "модерен" при отчитането на консумираната енергия. Дайте предложение за съставянето на такъв списък от абонати, които нямат протоколи. А това, че са сертифицирани по БДС нищо неговори пред фактите. За тези години трябваше ЕРП да инвестират над 2-3 милиарда, за да стане електропреносната мрежа, както трябва. Само, като кажат, че са инвестирали 3-4 милиона на година, и се бият в гърдите на мен ми се повдика от тях. Вижте, какво напрежение има в по малките селища. По лошо е от преди 1989г. Къде е следприватизационният контрол а.......... Всички правителства сучат от ЕРП тата. Вие как мислите? Затова на нас ни го.........

Не знам това семеиство защо първо е отишло в телевизията ,ане в центъра за клиенти при сгрешена фактура винаги се коригират сметките като ти предлагат или да ги приспаднат от другата или да ти ги върнат веднага поне така беше досега. И не разбрах как без да знаят ЧЕЗ ще и оправят проблема тя тепърва ще ходи там ,апърво отишла в телевизията.

нещо сте в грешка ако са отишли първо в центъра за обсл. на клиенти, процедурата е-първо плащаш сумата!!!!! после плащаш за проверка на измервателния уред-електромер(въпреки, че уреда не е твой , а техен, въпреки че и проверката му е -мижи да те лажем).. Та викам откъде мислиш тези хорица да намерят едни 40 хиляди лева...? Да не говорим, че монопилста най-мрази да връща ндвзети суми, обичайния отговор-ще ви приспадаме надвзетите суми в....следващ период А като си чак такъв сиромахомил иди ти да спонсорираш бандата на ЧЕЗ с 40 хилядарки!

януари

и да добавя-за надвзети над 200лв(по данни на измервателния уред и разминаване с фактура) ми приспаднаха цели......17лв в следваща фактура Честито, нали!

Никога не са връщали пари по сметка електродружествата. А ако ще трябва да ти приспадат от следващата сметка 40 000...ще трябва за доста години напред да ти приспаднат. И са прави хората да се страхуват, че ще бъдат прецакани и затова търсят медиите. Ти па голям защитник се извъди на обирджиите, които свалиха по няколко кожи от гърба ни. Аман от такива провокатори като тебе!

Абе ти тъп ли си или страдаш от дислексия, та не можеш да четеш? Сметката е 40 ХИЛЯДИ лева. За какво приспадане говориш? Сигурно и правнуците на тия хора ще има да чакт още да им приспадат. Ако на теб ти дойде такава сметка, можеш ли да извадиш 40 хиляди, за да я платиш и да не ти спрат тока? Аз не мога, а семейството ми е с доходи над средните.

35-40 години може да карат без да плащат сметка за ток, като им ги приспадат по нормална тарифа :)) Обаче тарифата пак няма да е нормална, а ще пуснат 2 фактури за по 20 000 и случая е уреден :)

Ти какво намекваш - за покриване на случая ли апелираш???

Викаш да си плати 40 000 ток, и да чака да му ги приспадат от сметката в следващите 60 - 70 години Ти луд ли си какъв си, едно е да си надплатил 50 - 60 лева и да ти ги приспаднат, ама да надплатиш с половин апартамент малко несериозно :D

лъжат я, като дърти цигани лъжат В изнесено извън имота ми табло имам 3 електромера, като единия изобщо не е свързан нито с домът ми, нито с консуматор!!! просто си стои в таблото без кабел към имота ми, но....................отчита ли отчита На въпроса ми(писмен, официален) какво точно отчита-светлина ли, вибрации ли, температура ли-ни дума, ни вопъл, ни стон... Електромерите на ЧЕЗ са манипулирани в полза на монополиста още преди внасянето им в България!

Какво говориш, аз имам един празен имот, който не посещавам, а дори и да отида не ползвам ток. На имота има една барака и един контакт за всеки случай. Всеки месец ми идваха някакви стотинки ток, без да е консумиран и един ват ... от чез ми обясниха да си махна електромера, и като ми потрябва след време, ако реша да строя например, да ме ръснат с 1000 лева за включване :D Е плащам си стотинките, веднъж даже ми спряха тока, за 0,12 лв. задължение, и платих 30 лева такса за включване :D

мислех, че вече сме ги изгонили - а то се оказа, че те се били окополи като завинаги - май без ритник отзад няма да се махнат. Ти им приказваш, че вече НЕ СЕ ОБИЧАМЕ - те те гледат нагло и искат още точилка ....

"Уикилийкс" публикува нова серия от грами на американското посолство в София, посветени на енергийната политика на България и на отношенията с Русия. В една от грамите се съобщава, че след срещата си с Путин на 1 септември 2009 година в Гданск премиерът Бойко Борисов се е оплакал от натиск. Според Борисов Путин му казал "извън протокола", че ако руските енергийни проекти не бъдат придвижени, "българите рискуват да останат на студено тая зима"

Всички трябва да си спомнят как започна катастрофалното повишаване на цената на тока и от кого. При идването на власт на Симеон СКГ през 2001 г. министър на енергетиката стана Милко Ковачев. В този момент цената на тока бе 9,9 ст. за дневна и 4,5 ст. за нощна тарифа. Веднага след това Ковачев повиши цената с 30 %, каот обясни, че при Костов била изкуствено задържана, а това не било от интерес за хората ?? !! И никой тогава не реагира против царското управление. След точно една година Ковачев увеличи цената със 100% до 18,8 ст., а след това продаде ЕРП на чехи и австрийци. Ето това е истината за началото, но тогава мълчахме. Къде е сега Милко Ковачев и къде брои парите си?

Милко Ковачев е в Англия и често в разговори казва:хубаво е, че българите са тъпанари и ,че успях да си натъпча чувалите с мангизи за да се чувствам сега като английски лорд

е тои още и махна цената за домашно ползване и я направи като за промишлен ток. обеснението му беше че като купуваш на дребно винаги било по скапо, а не както било досега.

Ограничението е приблизително 12 kWр а не 6 и се смята много просто.. Главният предпазител е 64А. Формулата за мощност на променлив ток е простичка токнапрежениеcos(на ъгъла на дефазиране) или казано по друг начин 642200.866 = 12 193 W или 12,2кW. Като вземе предвид факта че доста домакинства имат 3 фазен ток в къщи (основно по селските райони) то тогава тези 12кW стават 36кW.... но да масово, максмалното потребление за месец е около 86 000 kW и въпреки цифрите, ми се иска да видя кой е този, който е направил такова потребление

Ако някой проводник е дал на земя може и 100 000лв. да навърти електромера. Но за това не са виновни ЧЕЗ а собственика на имота. По закон ЧЕЗ са до електромера. След електромера грижите са на стопанина. Тези 40 000 лева ще си ги плати като поп. Иначе чрез съда ще му вземат бордея и съдия изпълнител ще го продаде.

Абе смотльо, нали ако някой проводник е дал на земя то ще са пушаци и светкавици.

ако някой проводник е дал на земя следва да изключи защитата.При консумация 550 киловата за час каквато е отчел електромера.Това е консумацията на едно село.

link я чети кой има право и кой не до достъп до електропреносна мрежа.

200 MWh / 15 days / 24 hours = 555 kW консумация. 555 кВт / 220 Волта = 2525 А непрекъснат ток. Бушона в таблото не е ли за 25 А максимум 63 А? Електромера не е ли 20/50 А стандартно? Ти си електротехник, колкото женския полов орган е еректирала айфелова кула! :) 2500 А ток може да тече само през дебели шини сечение 5-6 кв. сантиметра! без да ги подпали. Ясно е, че в електромера са се логвали и са го пипали! Такова навъртане става само с завишаване константите на измерване примерно 1000-10000 пъти!!

абе какъв ел. техник си ти, я си дай името, че да не попаднеш у нас да ми ремонтираш нещо случайно :D Всичките си уреди на пълна мощност да включа, надали ще успея да изхарча повече от 10 kWh, не е възможно обикновено домакинство да изхарчи толкова ток без да му изгори инсталацията

Тя моята сметка за ден е толкова. Да те е яд, Мишева!

За час да ти стане! Даноооо!

Ще ми е интересно да видя как ЧЕЗ обяснява в съда как 200 000 квч са минали през електрическата мрежа на едно домакинство за 15 дена.

Цирия Симеон и неговата банда от Мадрит ни докараха ЧЕЗ и направиха още куп поразии. Гласувайте за НДСВ!

Какво по-голямо доказателство, че ЧЕЗ манипулира електромерите. Просто на този му е се е бъгнал софтуера и е отчел с порядъци повече вместо с проценти повече. Че лъжат е вече безспорен факт, а кво чакат от ДКЕВР, че не им отнемат лиценза, никой не знае.

Мале, мале.....WTF!??! О_o И имбецил ще се сети, че както 40000 лв, праснати отгоре, така и едни скромни 5-10 лв. на милион потребители - все е кражба, но за разлика от първите, вторите нямат "основание" да роптаят, нито пък някога ще имат "доказателства". Що ли ми се струва, че наистина ги управляват с дистанционно /електромерите/ и някой е заспал на тоя електромер, като е надскочил благоприличието :)) Както и да е, много се радвам за ЧЕЗ :) Иди си защитавай със събути гащи честта!

Какво значи електромерат ;полудял;,защо не полудее и започне да отчита по малко,защо винаги отчитат повече.Мръсни еврей ,ЕРП-вън от България и публичен линч за този ,който сключи тези престъпни договoри

Моля без геноцид, не говори добре за умственото ти развитие.

Къде са сега тези експерти, дето твърдят че не могат да се манипулират електромерите.

Това е правилния подход, да се потърси справедливост в Брюксел. Дали биха се намерили хора който да помогнат на човика с превод и подготовка на документите?

е по тази причина и аз вече "спя" пред електромера,преди два месеца имах "САМО"500 кв. отгоре,но ми коригираха показанията веднага след не много лицеприятен разговор по телефона и няколко имейла

Истината е в по-ниското напрежение на енергията, а пък диапазона на напрежението е от 180-230 волта, когато се подава 180 това покачва цената на сметка от 12-14%, ако се промени напрежението от 205-230 волта, се променя и сметката- това е Истината

Тук става дума за 555 киловата за час.Нарочно го пиша с думи.Това е мощност за населено място с 500 къщи с постоянна консумация на 2 трикиловатови бойлера за всяка работещи без прекъсване.

Големия проблем ще се окаже не високата цена на тока, а лъжливите електромери. И даже и да намалят цената, ако електромерите си показват каквото искат, сметките пак ще са си високи. Колко хитро а.

Почти съм убеден, че електромерите могат да се манипулират дистанционно. И още нещо, дали е запазен "полуделия" електоромер за да му се направи анализ как е възможно да възникен такава "грешка" и дали това не е проблем за всички електромери?

Електромерите се манипулират и това вече е доказано в домашни условия с отделен електромер който се закача в ел таблото на апартамента. Оказало се че даже да не е полудял електромера на чез, той показва с 16% повече консумация на ток от колкото този в апартамента!

Би трябвало да може да се провеи с колко ни цакат. Като се има предвид,че се сметне колко аец-а примерно е продал на чез, ате на нас...

ЧЕЗ ВЪН! Какви долни мошенници!!!

ЧЕЗ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ !!! ДА ИМ СЕ ОТНЕМЕ ЛИЦЕНЗА !!! КОПИЕ НА СМЕТКАТА ДА СЕ ПРАТИ ДО БРЮКСЕЛ, ЗА ДА МОГАТ ПО ОТ БЛИЗО ДА СЛЕДЯТ СЛУЧАЯ С ОТНЕМАНЕТО НА ЛИЦЕНЗА НА ЧЕШКИТЕ КРАДЦИ!

Къде са сега тия пръдльовци от Чехия? Защо не отидат пак дареват на рамото на Барозу?

Да им вземат лиценза без да се ослушват. ХОРАТА СА БЕЗ ПАРИ

При управлението на Герб и Герб 2 всичко е възможно !!!

Окончателният договор с ЧЕЗ беше подписа от твоята тъпа крадлива и смръдлива партия БСП!!!!

ГЕРБ и БСП са врагове само за пред камерите!

Сега я да обясните на хората, дали все пак са получили такава сметка, след като техника казва, че електромера е развален. На всеки нормален му е ясно че 200 000 кв/ч не могат да минат през бушон 63А за две седмици.

Ами семейството да подаде иск за обезщетение срещу НЕК и да не пропусне и морални вреди и страдания, които им е причинила високата сметка на здравето!

Работя в Белгийска производствена фирма, сертифицирана по "исо". Спазваме строги производствени процедури и изисквания за качество, като толеранс дори за минимално за отклонение от стандарта НЯМА ! Ако се засече един единствен продукт от цялата партида, която съдържа хиляди бройки със някакъв минимален и труднозабележим дефект партидата се връща при нас и се проверява на 100% след работно време или през уикенда, без да се заплаща надница на работниците. СМЯТАМ ЧЕ АКО НАИСТИНА СМЕ ПЪЛНОПРАВЕН ЧЛЕН НА ЕС ТОГАВА АКО ЕДИН ЕДИНСТВЕН ЕЛЕКТРОМЕР, ОБСЛУЖВАН ОТ ЧЕЗ ДАВА ОТКЛОНЕНИЕ ДОРИ 2 % ТОВА Е ПОВОД ДА СЕ ПРОВЕРЯТ И СЕРТИФИЦИРАТ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ КОНТРОЛЕН ОРГАН АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ЕЛЕКТРОМЕРИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ЗА СМЕТКА НА ЧЕЗ ! АКО ЧЕЗ ОТКАЖАТ ДА ИМ СЕ ОТНЕМЕ ЛИЦЕНЗА НА СЕКУНДАТА, И ВСИЧКИТЕ ИМ МАТЕРИАЛНИ АКТИВИ ДА СЕ ИЗЗЕМАТ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА !!!

бих поправил: под попечителството на всички властимащи! Затова се нуждаеме от нови лица в политиката.

Мошеници! Те това е м о н о п о л!

Не живея в България, преди повече от една година тук смениха електромерите с нови, за което не съм платила и една стотинка, за да могат да ги отчитат дистанционно и за да не идват повече техниците. Но електромерите са абсолютно достъпни и всеки може да си ги засича по всяко време. Лятото тук е 42 градуса повече от 4 месеца и без климатик не може да се стои дори и час и сметката ми за 85 квадрата апартамент е не повече от 180 лева.

Сподели в коя държава си.?

Нейпълс, Флорида

И протестите продължават. СТИГА. Това не е държава!

Ами кой им е виновен, като са захранвали осветлението на стадион "Васил Левски" :):):)

Колко ли още "полудели електромери" си цъкат из държавата?! Такава смрад е в тази енергетика, че направо ми се повръща от продажността и крадливостта на родните "управленци" - за едните лични комисиони нахлузиха ярема на непосилните сметки на цял народ , поколения напред! Урановите мини за вас, долни отрепки!

Те цял един народ подлудиха, че един електромер ли няма да подлудят!

Фактурата за тока веднага да бъде изпратена в Брюксел и да бъде затворена устата на ЧЕЗ, където сега се жалват толкоз много.

... И ЧЕЗ да бдъат съдени от обществен прокурор за нанасяне на неимуществени вреди !!!! От всеки българин с подобни проблеми! Дело след дело до дупка!!!

Това е правилния подход, да се потърси справедливост в Брюксел. Дали биха се намерили хора който да помогнат на човика с превод и подготовка на документите? Почти напълно съм убедн, че електромерите могат да се манипулират дистанционно. И още нещо, дали е запазен "полуделия" електоромер за да му се направи анализ как е възможно да възникен такава "грешка" и дали това не е проблем за всички електромери?

фактура няма , всичко е пълна постановка на медии

сега главният прокурор да сезира веднага и пусне и там прокурори да проверяват а не само да се работи по случаят станишев -подслушвани ли са или не !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

То пък голямата новина - някакъв повреден електромер.

копие до ЕК и до Българския съд. Да видим дали се манипулират електромери или се печатат фактури на ангро.

Всяка МАФИЯ да бъде обезглавена!!!

пич Копирай фактурата и я прати на Барозо и чешкия презиент да я платят, на теб да ти преведат40 000 лева компенсация, за успокоение