Овчаров: Системата е в ”тревога”, вече сме в режим на тока

Електроенергийната система на България е в състояние "тревога", алармира бившият енергиен министър Румен Овчаров.

Обратно в новината

Коментари - Овчаров: Системата е в ”тревога”, вече сме в режим на тока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така така г-н Овчинников, АЕЦ Белене нали само това ти е в главата. Много парички ще се открадната от нея. Народа дето ще плаща, вълците го яли.

Руската подлога пак излезе от дупката си.

какъв си кръвожаден комунист!

ако насред зима го направят тоя път няма да ги изберат сами си ядат хляба на студено стои ли се бре аз съответно ще си ида на село щото не мисля да мръзна кажете поне че дигате цената на тока не ни занимаваите с простотии

Овчаров подписа и взе комисионната за АЕЦ Белене, който го плащаме с голяма лихва и сега пак си точи зъбите, за да цоца от там.

Същевременно Овчаров забравя да спомене, че беше представител на държавата в борда на ЛукОйл и всички видяхме как защити държавният и обществен интерес.

link

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ С КОЙ БЕШЕ ТОГАВА..ПЪРВАНОВ, СТАНИШЕВ, СЕГАШНАТА ВИЦЕ ПРЕЗИДЕНТ...НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ТОВА! КОЙ МУ ПОЗВОЛИ ВСИЧКО ТОВА, ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И ВИРТУАЛНАТА АЕЦ БЕЛЯНЕ..НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, АМА МН. БЪРЗО ЗАБРАВЯТЕ..ЕХ ТОЯ НАРОД ДИАГНОЗА АМНЕЗИЯ...!

... сега. Комунистическият смрадлив лъжец излезе от дупката си. Курнелия пусна новината, за да подложи на мошеника и ето го и него. Някой да е видял или чул реално да има режим на тока? Помня режим при управлението на комунистите, но не съм чул сега да има режим. Явно им харесва да има режим, чакат го, искат го, копнеят за тъмно, задушно, студено, мръсно. Говорят и за режим на водата, че язовирите били под минимума... Няма значение, че почва топежът следващия месец. Те не са с природата, те отчитат възможности да унищожават нацията си, като източват пари. Ето първата възможност: режим на тока. Щом ГЕРБ напусне управлението и БСП вземе властта, веднага ще има режим на тока - ще бъде разпореден, за да продължат далаверите с енергията. Чакайте само сеира!! Орешарски вече адейства машинката за дране на нацията. Всичко е ток и жица, както се казва!

Този ни взема за овце!!!! Лъжец!!! махни се от БГ завинаги!!!

Овчиии, режим на тока в затвора да имаш! Ти - възрастен, тесен адник такъв!

Овчарката говори едно, Петкова - точно обратното. Нямам основания да вярвам нито не единия, нито на другия. Дето казват руснаците "Поживем - увидим". Приоритет били водните ресурси, а значи и и ВЕЦ-овете. А "Цанков камък" какво беше, не е ли ВЕЦ? Ама скъпо струвал! Без пари нещо което да го ползваш десетилетия, просто няма. Водата я дава дедо Боже, ама за другото трябва да се бръкнеш.

КАК ДО СЕГА НЕМА КРИЗА ЗА ТОКА И ИЗВЕДНЪЖ НЕМА. А СТИГА БЕ. ТОВА Е ПОЛИТИКАТА НА БСП

Вмомента внасяме от Турция и Румъния по около 100MW.

По добре да внасяме 15 дни в годината в случай на извънредно студено време, отколкото да плащаме неколкократно завишени цени за енергийните "шлемове" на червената крадлива сган! Ама те както се вижда и режим на тока са готови да въведат , само и само да убедят простолюдието в "правотата" си!

Прди това сме изнесли дсетки пъти повече. Това е баланс. Орешарски мечтае за милиард от нови инициативи, готов е да измисли всяаква причина. Ето в момента една то тях.

Този мръсник и долен лъжец, натрупал милиони от кражба в енергетиката - главен брокер и посредник с тлъста комисионна в много от далаверите там ни дава акъл!!!

Старите муцуни пак отвориха усти ненаситни и почнаха да точат зъби за новата порция лапачка! И Режим на тока са готови да въведат , само и само да си постигнат целите!

И Борисов и Цачева са членували в партията, която е утрепала дедовците им!

Тоз боклук лично бих го задавил, омразен тип виновен за състоянието на Топлофикация !!!

Ето и старите енергийни гущери от БСП излязоха на припек и почнаха да дебнат плячка. Ще ползват служебното правителство, за да предотвратят несъществуваща криза в енергетиката. Енергетиката ни днес е по-здрава от всяко време, в което сме живели. При рекордно ниски температури няма режим. Просто всички мошности са оползотворени. При натрупания сняг язовирите се подготвят да поемат топенето, за да нама наводнения от покачване на нивата над максимума. Орешарски опитва да ни излъже и да се намеси, за да изкара някой друг милион от измислена енергийна криза. Почва се! Служебният кабинет на БСП още не е готов, а крадците почнаха да подготвят обстановката за големи кражби. Ако беше само Орешарски, щях да мисля, че е опит. Но Нинова почна също, което ми прилича на захранка на партията, която остана в безпаричие, защото само 1 г. не стигна на Орешарски да я захрани. Гледайте сега как ще ви открехват на неща, които не виждате! Вече има режим на тока! Не че има, но щом ви казват, как няма да вярвате?! Все пак го казва честният Орешарски, казва го и честната и умна Нинова. Ще ви съдерат 10 кожи сега, ще ви вземат парите с лихвите, дето са се натрупали! Който избира БСП, си го заслужава. В частност народът ни. Вече не вярвам, че ще запомни какво се случва, когато БСП е на власт. Забравиха Лукановия глад, Виденовата инфлация с 5 долара пенсия, Станишевата криза, която остави Бългаиря без фискален резев и българите без работа, както и опититите на Орешарски и Станишев да монетаризират политиката с ДПС, както и неотговорения въпорс "Кой?". Всичко това забравихте ли го, бе бунаци? Ако сте го забравили, ето сега ви почват пак с разни щлемове и други машинки за източване на пари. Понеже има режим на тока!!! Как да няма, има ами! Щом честният Орешарски го казва, значи има. Хайде бъркайте в джоба да платите кризисния мениджмънт на Орешаски за преодоляванае на режима на тока!!! Да чувам пари да звънкат!

така е, къса е паметта на българина, къса е !!!

'... цитира писмо от Електроенергийния системен оператор..' Интересно до него ли е било писмото? Друг феномен - змиите изпълзяват като се затопли времето , явно има вече нова порода змии, които изпълзяват и през зимата ( т.н. еретроцитни змии)!!!

Лошото е, че още не се е затоплило, смешнико. А твоята Мутра ще остави и децата ти без вода!

Ако това в момента е режим на тока, можем да караме така 100 години! А всъщност режим на тока 2:2 е измислено и прилагано от БКП спрямо населението на България през миналия век. Сега наследниците на БКП ни плашат, че ще ни върнат към техните тъмни и студени практики от миналото. Ами плашещо е. Никога повече Б(К)СП!

И аз, като олигарх, мога да карам така 200 години. Стига Мутрата да ми пуска държавни поръчки като комуниста Гергов или на сина на Тодорживковия съветник Валентин Златев! Не 100, ами и 1000 години изкарвам, братовчед! Когато ходи в Пловдив Мутрата винаги отсяда в хотела на члена на Висшия партиен съвет на БСП Георги Гергов. ФАКТ!

Няма режим на тока. Иска им се да има, но няма. Няма и да има. Може да има, когато социалистическо правителство вземе управлението. Освен това язовирите трябв да се подсигурят с ниски нива, защото започне ли топенето, ще има прелели язовири, ако се оставят пълни сега. Има си тактика в такива ситуации. Всички знаем какви обеми замръзнала вода чакат да се излеят. БСП ни правят на глупаци! От сега подготвят как ще изхарчат няколко милиарда, че уж имало криза. Въпреки че температурите са рекордно ниски и от 30 години не е имало такив студове, за разлика от комунистиеска Бългаиря, когато режимът на тока беше всекидневие, сега няма режим на тока. Някой да е чул или да е преживял режим на тока днес?! Не. Лъжат! Понаха да подготвят грабежа. Явно почват от енергетиката.

Управлението на Мутрата винаги завършва с катастрофа за България. Вече две катастрофи ни докара, като кръволока Фердинанд. Сега чакаме трета и да погребваме България. С това Мутрата ще остане в българската история - като гробокопач на България

...гробокопач на Българската Социалистическа Партия

Затова ли Мутрата държа Овчаров на заплата от 8 000 лева месечно в продължение на 2 години, като представител на правителството на Мутрата в Нефтохим? Щото Мутрата, член на БКП, е гробокопач на БСП?! А, отговаряй, бе! Смешник болшевишки!

И къде е катастрофата? С 14 милиарда резерв, с 1,5 милиарда преизпълнеине на бюджета, с 30% увеличен износ, с 3.1% индустриален ръст, с 1000 лева средна заплата (с 50% повече от при БСП), със 7.3% беработица, което е с 40% по-малко от при БСП. Повтарям въпрос: къде е катастрофата?! Може би от лъжливото твърдение, че имаме режим на тока?! А къде е режимът? Някой да посочи едно спиране на тока поради липса на ток?! Вятърът и ледът събориха много жица не само в Бългаиря, но то ва не е режим вързаха жиците, токът си е наличен. А Орешарски пусна миризлива партенка, хиените на БСП веднага я захапаха да я развяват - мирише им на родно и лъжливо, опива ги миризмата на смрад. Уроди.

какъв си кръвожаден комунист!

И незабавно повърнах от отвращение.

Като видиш Мутрата, сигурно вдигаш х...я!

та нали ще има служебно правителство. Колко му е да спретне един режим на тока - като следствие на управлението на ГЕРБ- нагли, лъжливи и крадливи комуняги.

ВЗЕМИ,ЧЕ СЕ СКРИЙ В ДЪН ЗЕМЯ, НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ- СЛЕД 89 Г. ВСИЧКО ПРОДАДОХТЕ-ПРОДАДОХТЕ НЕ САМО ЕНЕРГЕТИКАТА НО И МНОГО ДРУГИ ОТРАСЛИ. А СЕГА СТЕ ЗЯПНАЛИ- НЯМАТЕ СРАМА- ВСИЧКО ПОМНИМ !!!!! ЗАПОМНЕТЕ

този дългуч още ли е на свобода. Защо си мисли, че народът го е нарекъл "дългият ИНКАСАТОР" . КОМУНИСТ ЛИ Е СРАМ НЯМА.

Най-хубавите ми спомени са от управленията на БСП: -Лукановата зима-няма нищо по магазините и всеки се радва когато си купи хляб или мляко на най-дългите опашки.Прибираш се в къщи-няма ток за 2 часа.Лягаш си гладен в студената стая и псуваш. -Петър Младенов-студ,мизерия.Излизаш на улицата където чуваш"Танковете да дойдат" Димитър Попов-"За бога братя не купувайте"-Цените играеха по няколко пъти на ден. -Виденовата зима-заплата от 3 долара,само за хляб.Хората на улицата-1 долар= на 1000лв.Нищо по магазините.Биеха ни на улицата,а ние пеехме,че "Комунизмът си отива"Докато пеехме,другарите си разпределяха парите-от пенсионните фондове,от фалита на 14 банки,от разпродажбата на България.Не ги пометохме,за да дойде 2017 година отново да ни плашат и заблуждават какви благини ще ни поднесат,ако са на власт. Хора дайте им власт за да минете по този път,по който минахме ние,но не забравяйте,че никой няма да ви върне заграбените 27 години от вашият живот.Не ограбените пари,а годините от вашият живот. Най-престъпната групировка е БСП,от 1989г.до 2017г.Забравете,ако искате този период!Те разчитат на късата памет на българина, на неграмотният човек който лесно се малипулира.Младите хора не познаващи приьомите на тази престъпна групировка,да четат,да се връщат назад,ако искат да не съжаляват за отнети години от живота си или да хващат полет за където и да било.Плъховете се готвят да ни атакуват!!

Лъжеш! Срената заплата при Виденов беше към 7 долара месчно, а пенсията беше 5 долара. Защо намали повече от двойно цифрата? За да сееш раздор ли? Цели 7 долара! Богатство и разкош по комунистически. За това мечтаят стотици хиляди избиратели, а ти ги провокираш с 3 долара, не те ли е срам! Уби детските мечти на толкова олигофрени, какъв човек си?!

Малумните речи на един, дето трябваше да бъде обесен мнооого отдавна не представляват никаква ценност! Молим дирника да не ги побликува!

Несъм чел кво е казал тоа "хитрец".То не е и нужно...хаха Спомнете си как този тарикат обясняваше как БГ щяла да печели от износа на ток СЛЕД 60 ГОДИНИ с помоща на белене.А сухото той и другите са си го взели ДНЕС ТУК И СЕГА.И не се заблуждавайте тоа не е луд...Той много добре снае що приказва теа глупости.

Не е казвал как АЕЦ ще печели след 60 г. Себестойността на АЕц-а е примерно 2 цента. Продажната цена примерно 5 цента за kWh. Приходите са примерно 1 милиард лева на година. Има за всичко и остава доста. Плаща се горивото, заплатите, амортизациите, фондът за изключване на централата (да, започва да се събира от първия ден), застраховките, еко застраховките, данъците. Плаща се вноската по главницата на заема за изграждане, плаща се лихвата по заема и остава печалба. Още първата година АЕЦ-ът излиза на търговска печалба ! Че как иначе !? Може ли високотехнологично, модерно, ново, крупно предприятие да не е на печалба ? А за 60 години - това е животът на централата. 60 години ще работи, 60 години ще печели. Дотогава ще е върнала 3 пъти заема и 10-12 пъти разходите за изграждането. Впрочем няма никаква разлика с всяко друго предприятие, само дето това е по-голямо.

Нека да видим какво се случва сега, в момента. АЕЦ Козлодуй е декларирал печалба от 17 млн до 65 млн годишно (може и да лъжат - не знам). И то след като са изплатили инвестиционните разходи. По експертни оценки цената на АЕЦ Белене при параметрите с 2 реактора е около 12 млрд Евро. Ако се плати кеш. В момента. Ако се сметне с лихвите по кредит за 30 години става 22 млрд. Задача за 3-ти клас:"За колко години при доход от 60 лв ще се изплати нещо, което струва 24 хил. (просто мащабът е намален 1 млн пъти, а 12 те млрд Евро са закръглени на 24 млрд лева). Всеки, който иска да получи оценка над среден (3) трябва да получи отговор 400. Това са годините, след които АЕЦ с параметрите на АЕЦ Белене ще излезе на печалба. А ако не можете да смятате, просто се върнете при циганетата в 3-ти клас. Понимаешь?

А бе админа,тоа идиот да не ти е майка че изтри препоръките ми към него да се ходи да се ш.ба некъде.Тоа за пари и майка си ше ми доведе и ше и държи краката бе

Плъховете изпълзяха.Посрещнаха Новата година в именията си-кой в Америка,кой във Виена,кой в Англия-отпочинаха си,напълниха си очите с красоти и напълзяха отново София,за да ни плашат,стряскат,обещават...Този плъх,специално,нямаше ли повдигнато обвинение/не че ще го съдят/защото го защитава "Закон за амнистията"приет в последният ден на Тройната коалициа,съгласно който всички престъпления извършени преди 1 юни 2008 г.не подлежат на наказателно преследване.Единствено можем да очакваме,че съдбата си знае работата,другото е прах в очите.Все някога и червеният терор ще свърши!!!

Ей, наглец!

Този защо все още не е в затвора!?

Този защо му давате думата за изказване?

Ами дават му думата , защото е един от добрите енергийни капацитети в страната, за разлика от някакви еднодневки Теменужки и други некадърни герберски енергийни смешници.Турция строи АЕЦ, Румъния строи АЕЦ, а ние, по-умните, чакаме да ни спрат и последните 2 реактора в Козлодуй. То, може и предсрочно да се случи - Кунева-Пръмова още се мотае из властта!

Турция е с недостиг и къде строи Турция наясно ли си,на Черно море - Инеада най чистото мвсто и въпреки многобройните протести от населението!Строи до нашата граница ,аланколу! А Германия защо затваря поетапно всички АЕЦ и минава на енергия от водород щото са прости ли ,глупако?

"Електроенергийната система на България е в състояние "тревога", алармира бившият енергиен министър Румен Овчаров" И откъде взе тази информация,все пак си бивш министър от едно време. Друг е въпроса че отминаха големите студове заради които системата бе натоварена и също така от КЕВР излязоха си изявление че всичко което казваш е една голяма глупост и манипулация.

Вчера един, днес друг червен боклук ни убеждава че при 14,500 МВт инсталирани мощности и 7700 МВт върхово потребление в най-тежки условия било имало проблем. Само и само да докарат нещата да се строи АЕЦ Белене. И да се загробим с още 12 млрд Евро. Тезата е ясна - всеки ден с еповтаря мантрата че имало било проблем в енергетиката. А както знаем от д-р Гьобелс, една лъжа повторена 1000 пъти става истина. Напролет, когато дойдат двата реактора на площадката офанзивата на БСП ще се засили. БСП винаги са защитавали само и единствено руските интереси. По стар коминтерновски обичай и сега те са Петата коилона на Русия в България. Русия иска на всяка цена да реализира проект на атомна централа в ЕС. Освен нас никой няма да позволи инсталирането на стари руски боклуци (тия уж "нови" реактори са малко модернизирани 1000-дници от типа на Козлодуй). И Москва лайняно въже ще прегризе само и само да реализира този проект. То не бяха немски компании, то не бяха американски инвеститори, сега последният хит е с Китай. Но истината е че ние нямаме нужда от такава мощност. За тези, които не знаят трябв ада се каже че ядрените мощности се различават принципно от останалите. Заредиш ли ги веднаж с ядрено гориво те трябв ада работят. И то с над 50% от капацитета си. Това не е ТЕЦ и ВЕЦ, които можеш да ги спираш. Или да ги държиш в горещ резерв с 5-10% от мощността им. През пролетта в нашата система се реализират минимални нива на консумация от 2200-2300 МВт. Това е малко повече от двата реактора в Козлодуй. Ако имаме още 2 подобни реактора какво правим? Спираме Козлодуй ли? То з ада угодят на Москлва руско-съветските мекерета и това бигха направили. Комунистически идиотизми!

Михаил Михов преди време се хвалеше пред Кеворкян: Ние сме единствената комунистическа партия оцеляла от всички бивши социалистически страни, И го каза с апломб. Това отговаря на много въпроси от днешната ситуация в България.

нема мърдане от Руската прегръдка ... учете Руски братя.

Пропагандни клишета на АзБ (защитава си американските интереси - Мариците). И неточни цифри. Не отчитате излизането на ТЕЦ Варна, ТЕЦ Русе, предстои и Бобов дол. За около 10 г. ще се разделим с доста гигавати, които сега си ги имаме за даденост. 10 г. ще минат като сън, но централа не се строи лесно и бързо. Затова не бива повече да протакаме.

Много са загрижени тия комунисти за народа. Обаче докопат ли властта и загрижеността им спира.

евтин комунистически трик с прозрачна цел- дайте да стоим нова АЕЦ. Е ДРУГАРИ КОМУНИСТИ СВЪРШИХА ЛИ ПАРИТЕ ОТ КОМИСИОНИТЕ КОИТО ВЗЕХТЕ ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ БЕЛЕНЕ?

НАГЛОСТТА не познава граници......

Не му омръзна да лъже,боклук със боклук! Цяла България направи на идиоти и още търси канчето!

как не ви е срам бе. За власт сте готови всеки ден да се излагате .Като развалена латерна сте . Всеки ден тровите въздуха на тази страна. Като се почне от онази сврака дружинната, мине се през агентите и се завърши милионерите. Но не журналистите са виновни. Българския народ е виновен,че не ви затвори мръсните усти и не Ви отсвири още в началото, та и днес .

Както вече споменах - предизборната надплюванка е открита! БСП подготвя почвата за нов ГОЛЯМ ШЛЕМ. Горе-доле на всеки 2-3 години БСП+ДПС реализират по един ГОЛЯМ ШЛЕМ, който ни струва около 4 милиарда. Цирк ШЛЕМНИК. Ще гледаме от първите редове на промо цена от 2 милиарда!

Дискотеките с режима на тока стават винаги при червено управление, дори и при бай Тошо ако някой си спомня още. А опашките и лимита за бензина?

Помним, разбира се!

Най-големите червени милионери забогатели от крадене в енергетиката се скъсаха да викат дръжте крадеца.

ТЕ затриха България !

Мутрата да пърди повече, щото ако Путин ни спре газа, оставаме на студено.

Абе не ни трябва АЕЦ Белене. За какво ни толкова... ей я зима- 2-3-4месеца и пак ще дойде лято, а пък лятото като ни резнат тока за климатиците и който оцелее..... Ей за това се изграждат допълнителни мощности, а не когато ти потрябва да се молиш на този и онзи да ти подхвърлят трошички, защото една шайка престъпници са окрали всичките пари по проектите преди това!!!

Доколкото знам, в случая са засегнати интересите на износителите на ток, а сем. Овчрови са едни от тях.

са нещо малко нервни, защото съседите ни нямат необходимост да купуват такива количества ток от България както по-рано. За миналата година износът е намалял с 40% поради липса на пазари. През останалото време (от пролета до есента) разполагаме с 2 пъти по-големи мощности от необходимото. Затова АЕЦ Козлодуй при 1 милиард оборот имала 1 милион печалба т.е. 0,1%. А сега Р.Овч. намеква, че трябва да строим ОЩЕ мощности, за да може да получи неизбежните комисиони и внуците и правнуците да си купят още къщи, вили, коли, яхти и хотелчета.

Таско Ерменков вчера и Р. Овч. днес лъжат като най-гнусни цигани. Или очакват нови комисионни, или още носят отговорност пред работодателя си за старите. Малко преди тези студени дни излезе следната информация, но хората не четата и не слушат освен разните жълти сайтове и медии на КОЙ. link Та, питам за ЧИЙ ни е нова атомна!?

Този ГНУСЕН агент на ДС-Таското да се скрие някъде,че не мога да му гледам гнусната физиономия!!!!!!!!!!!!!111

По-добре сега ток,отколкото напролет прелели язовири и отнесена риба по реките.