Режим на ток, свещи и землянки в парламента

БСП и ГЕРБ влязоха в остър спор в парламента има ли криза в електроенергийната система на страната. В спора влязоха режим на тока, свещите и землянките.

Обратно в новината

Коментари - Режим на ток, свещи и землянки в парламента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С режима на тока в България се започва през 1985 година с идването на власт на Горбачов и неговата "Перестройка". Това е Началото на така нар. ПРЕХОД. Свалянето на Тодор Живков е част от тази Пересстройка(Преход). През другата част на Социализма режими на тока почти НЕ е имало!!!

Кой говори за режим на ток, свещи и землянки? Партизанчетата ли? Нормално. Те от времето на свещите и землянките не са мръднали и сантиметър - еволюция НУЛА! БСП - няма по-ограничена и деградирала партия в целият свят. Това не е партия, а сборище от откровенни лъжци, интриганти, крадци и безпардонни егоцентрици. Толкова десетилетия вече шепа нахалници дъжрат в плен цял един народ, разпределят си благата създадени от него и в същото време им говорят за равенство и справедливост. Това също го няма никъде по белия свят! И в страните с комунистически режимие по-добре! Това не е партия а много хитра и добре организирана престъпна група! Повечето са милионери и върли капиталисти, които трупат богатство не с честен труд, а по партийна линия, с превзети стратегически икономически обекти и институции в страната. Богатеят, не от кадърност, а от смучене на държавни пари. Държат лостовете, владеят съдебната система, не плащат данъци, лъжат овецете и им натрисат вечно нисък стандарт и сметки. Мафия, която разполага с цяла държава!!!! За това и нямаме икономика и тънем в заеми и неустойки. Икономиката е в тяхните ръце и се действа единсвено на принципа прибиране на комисионни, изсмукване на авоарите от проекти и сделки, и изнасяне на партие зад граница. На овцете "Няма от къде, това е положението!" Само преди избори започват да говорят за светло бъдеще, добър живот и перспектива. Вече се говорят и още по-големи глупости. За справяне с отрицателният прираст и премахване на бедността! А как ще стане и те не знаят. Важни са лостовете за цоцане! важното е да имат достъп до тях! Важното е да текат парите на България в ...техните сметки.

На другарете не им върви търговията с препродажба на ел. енергия. А за режима на тока и свещите, за режима на водата - не сме забравили!

Това са управляващите ни идиоти!

Колкото и да се напъват с лъжите си червените бандити, няма да спечелят изборите.

селата и карат хората да си включват електроуредите в петък. Сега е моментът електроразпределение да засече консумираната мощност и дая сравни с разрешената по проект. На нарушителите солени глоби.

a бе 246, то на всички ни е известно че вие с твоите камъни по-чуждата глава

oooo овчаров ! ама той да не сие свършил милионите ??? трябват му още? Брей, човешко око ненаситно!!!! П.С. Синът му има апартамент в най-богатия квартал не, не в МОСКВА, в ЛОНДОН! а ние ще купуваме най-скъпа руска енергия и ще плащаме 1 млрд ...

БСП приспива България, готвят ревизия на националната политика Последна редакция на 25/01/17 21:37 Александър Йорданов Целта е да станем говорител на мерака на Кремъл за дестабилизация и отслабване на Европейския съюз Александър Йорданов Докато представителите на дясното се разправят за КОЙ, КАКВО и ЗАЩО, БСП последователно преследва целите си. Първата вече е постигната. Екип НАПЪЛНО зависим от БСП овладя за 5 години президентската институция.Изказванията на президента Радев за снемането на санкциите срещу Русия се цитират и коментират. Това също е успех на политиката на БСП. Поредният опит за преобличане в дясно също се нрави на БСП. Неразборията става по-голяма, следователно столетницата има повод за радост. Служебното правителство и то е в играта. Вписва се в сценария на БСП да не се свързват следващите два месеца с тази партия, за да може тя спокойно да си развие предизборната кампания, а не да отговаря на въпроси свързани със служебното правителство. Тя е НЕПРИЧОМ.Така иска да изглежда. А как е в действителност? В действителност БСП подготвя алтернативно управление на България. Управление, което да ревизира националната политика във всички сфери и да проблематизира нашите позиции в НАТО и ЕС. Така едно бъдещо, доминирано от БСП, правителство и парламент, ще дадат възможност позиции, които днес разпознаваме като позиции на Кремъл, да се огласяват като позиции на държава член на ЕС и НАТО. Целта е България да стане говорител на мерака на Кремъл за дестабилизация и отслабване на Европейския съюз, както и за търсене на "алтернатива" на НАТО. И това не са голословни опасения, а подготвена от БСП стратегия, включително и медийно, на която към момента й липсва само едно: успехът на предстоящите избори. Искате доказателство. О, кей! Давам го веднага. След два дни, 27 януари, в хотел "Рамада" в София ще бъде представен т.нар. Алтернативен план на БСП за управление в областта на външната политика и международната дейност, сигурността и отбраната.

Факта , че източиха язовирите до ниво до което ИЗМРЯ РИБАТА , само по себе си е достатъчен факт за това , че с тока явно сме я закъсали наистина яко ! Искаме си АЕЦ Белене ВЕДНАГА ! Даже и защото Килърито Клинтън която ни СПРЯ проекта , вече е в небитието ! Освен това ВЕДНАГА трябва да се наритат ВСИЧКИ собственици на фотоволтаици и ДА СПРЕ да им се плаща ! Да си ползват тока еднолично , и то само през лятото когато НЕ ИМ трябва ! Искаме ИСТИНСКА Държавна ЕНергетика , а не мафиотска енерГепика !!!

овчаров, ти да не свърши милионите?

вече не си пускаме новините, станаха противни

Един струг харчеше на едно село тока. Ега си неефективната икономика? Другарите купиха за по 1$ цял завод... БСП/БКП/ да се забрани като терористична организация. Наследниците на БКП да платят дължимото на народа като изчезнат в небитието!

Бият се в гърдите,че са наследници на славната БКП,а кото им качеш ,че са терористи/бомбени атентати,хвърлени влакове във въздуха,убийство на държавни общински служители,изгаряне на архивни документи,убийства на най-интелигентните хора на БГ,,ограбване спестяванията на народа 1951г,1962,1972 ,1996г.Къса БГ памет?

Комунистически мърши от местните организации обикаляли по селата, да призовават хората,да използват електроуреди в петък, за да може да се предизвика авария в пиковите часове,подмолни гнусни същества,работещи против държава и родина!

И кво променя това, че висяхме по три часа на тъмно? Кат си толкова отворен и съгласен, ела да ти навра една свещ отзаде и да ти я запаля, па пак възхвалявай комунизЪма.

Режим на тока е имало само при комунягите. Да не се правят на утрепани лисици а да си кажат. Таско Ерменков си личи по погледа че е зомбиран до костите болшевик и сталинист. Не казвам комунист, за да не прозвучи меко.

защо радев не каже че никъде няма режим на тока освен в кратуните на неколко другаре или и той се прави на умрела лисица тия са за прокуратурата

Вчера недоволстваха, че язовирите са празни. Утре ще недоволстват, че не са изпразнени язовирите за да поемат водата от снеготопенето. Като са в опозиция все някой им е крив. Като са на власт се държат надменно и се правят на богове.

ме се казва на това.Хората много лесно забравят и прощават, аз - не. Винаги при комунистите сме имали режим на тока. И не защото потреблението е било голямо, а защото продаваха ел.ток като луди. Спираха тока, но продажбите - не.

със свещи ли ходят в Народното събрание. Да си ги носят на гроба!!!

Тези пък от БСП с какви очи говорят за Енергетиката. Заради тените схеми, с износ на ток и далаверите с газа, АЕЦ Беляне, фотоволтаиците, договорите с американските Марици. Българската енргетиката едвам крета, а цените са надути

Жельо Бойчев и Таско Ерменков -тия двамата са поредните празнодумци от БСП лумпените.При кои правителства имаше режим на тока-при БСП,при кои правителства загина банковата система и КТБ-при БСП,при кои винаги спираха еврофондовете-при БСП! Сега ,ако нищо не се случи с енергийната система,ще излезнат да кажат-извинявайте,излъгахме ви!

"Режим на тока, свещи и землянки..." За нещастните и не информирани хорица подложени на телефонен тероризъм, сега са подложени и на нов психически тероризъм!

СТИГА сте злобели и злорадствали дърти комуняги.Запалете си вие свещите и не си въобразявайте и за миг,че ще спечелите изборите.Никакви партии,само специалисти и кадърни хора.АМАН от некадърници в досегашните парламенти!!!!!!!!!!

Прекалено много му даде Радев на този парламент - цяла седмица... Това ли им е работата за вършене? Да се дърлят като махленки. Марш на всички!

на таско баща му преди 30 г е продавал ток,докато нашите родители стояха на тъмно и той сега ...това му се ще..

Пръмова в затвора!3-ти и 4-ти блок на Козлодуй,по най-бързия начин да се пускат!Белене да се отдаде на китайците,без ангажимент от българска страна за инвестиции и изкупуване на енергията!Толкова ли е сложно,мамка му?! А да, и Макейн,персона нон грата!

Сложно е. ЕС ни е приел с изключени 3 и 4-ти блок. Няма да ни иска с тях. Ако излезем от ЕС загубите за България ще са огромни. 3 и 4-ти блок не ни трябват. Тепърва ще трябва да се модернизират, а ефектът от тях ще е от никакъв до вреден. Това няма да реши ни един проблем, а ще доведе до нови. Китайците са проявили интерес, но само толкова. Тепърва ще трябва да проучват и да търсят смисъл в това начинание. Доста други инвеститори не намериха смисъл и се отказаха.

Таскоооооооо, не ти дойде акъла. Сякаш главата ти е като тас за баня

Режим на тока и купони само при вас има!!!

Таско разбира от енергетика колкото и едно магаре, то и г-жа Лъжа толкова разбира от икономика

Жадни за власт заедно с другите некадърници с обрачите!!! През крив макарон ще ни управлявате, набийте си го в тъпите глави!!!!

Ако бяха на власт комундетата в тази снежна стихия и продължителна снежна зима и ураганни ветрове,поради тази"криза" в енергетиката,щяха да въведат режим на тока ли,през два часа.Служебното правителство,ще нареди да се пълнят язовирите ли,що ли?Тези от БСП-то предизборно да плюят тотално всичко,стигат до умопомрачителни глупости и простотии.

е бивш разузнавач от военното разузнамане,т.е. бивша миризлива фуражка.От такъв всичко може да се очаква.Днес в парламента вдигна гюролтия във връзка гласуване на закони за осветляване на досиетата на военното разузнаване.За тово ЛУСТРАЦИЯ,ЛУСТРАЦИЯ,ЛУСТРАЦИЯ...до дупка.Ето как влияят ченгетата на политическия и обществен живот в България.За това сме на това дередже.

той ти пише минуси. Помня че БКП то продаваше ток на поразия и то по-евтино отколкото на нас, ама взимаше западна валута за която бяха разтворили задници,щото на номенклатурата като Бокова Станишеви и др.им трябваше да пътуват и купуват на запад. Не им пукаше за хората - да стоят на тъмно и студено часове на ред, а сега се загрижили.

Днес сутринта ясно беше показано че от 2500 МВт резервни мощности, с които разполага системата с епозват само 30. И то при максимално натоварване от 7800 МВт. За всеки третокласник е асно че има 30% резерв. Сега, др. Ерменков или др Грузинков или други червени боклучарници не могат да работят в Интернет и те тези неща не ги знаят. Те размахват някаква бумага, която някой бил пратил някъде си. Но кой е този някой? Това е екземпляр от средното ниво на номенклатурата в енергетиката, която изцяло е от кадри на БСП и компания (имаше един велик хидроинженер с турско име, ама го забравих - нещо напоследък не се показва. Толкова му трябва на такъв - заплашваш го с пистолет-тапишник и той пълни гащите) Същата тази памина, която действаше и продължава да действа за строежа на АЕЦ белене. Целият рев, целият вой ан БСП е затова - да се стартира проекта Белене, да се угоди на Кремъл. Да с епохарчат едни 12 млрд Евро, а руснаците гордо да се пъчат че имат работещи реактори в ЕС. А какво ще правим с тези нови 2000 МВт никой не иска да знае. Защото за тези, които не знаят, АЕЦ имат една особеност. След като си заредил реактора с ядрено гориво, той трябва да работи. И то с над 60% от капацитета си. Докато не го спреш. През пролетта и есента се регистрират минимални нива на потребление от 2500-2600 МВт. Това са двата реактора на "Козлодуй" и още малко. При 4 реактора по 1000 МВт какво ще правим с този ток? Токът не може да се складира - това не е жито, не е газ, не е въглища. Но комундетата не се интересуват от тези неща - важното е в Кремъл да са доволни

Поддържам казаното от Вас с една забележка - токът се складира чрез ПАВЕЦ Чаира - водата от "горния водоем" се пуска през турбините, за да обере пиковото потребление, а през нощта излишъка от ток се ползва за изпомпване на водата обратно от "долния водоем"

Тази система не може да осигури складиране в смисъла, който КГБ коментира в поста си. При нея пак трябва да има баланс между произведеното и консумираното количество енергия за денонощие. Няма как ПАВЕЦ да складира или произвежда за продължителен период от време, тч може единствено да неутрализира пиковете в производството или консумацията на енергия.

Простете невежеството ми, аз съм стар човек, но то собствен опит ще ви споделя нещо: режим на тока, купонна система за продукти от първа необходимост и горива е имало само и единствено, когато са управлявали хора от БСП! Така, че стоновете на столетницата за криза в енергетиката биха били смешни, ако не бяха зловещи. Дано не изляза прав, но като нищо ще загасят някой хилядник от Козлодуй ( те могат да го направят, защото ГЕРБ никога не са си допирали носа до енергетиката - там командорят старите кадри от преди 20-25 години) за да покажат колко необходима е централата Белене - проект с неизчерпаем корупционен потенциал.

Забравете за парламентарните шимпанзета, замерващи се с фекалии! Обърнете внимание на публикуваните писма от директора на ЕСО до Теменужка Петкова и от МОСВ до ЕСО и НЕК! В първото ЕСО предупреждава, че няма воден и въглищен резерв, за да покрие пиковите нужди от електроенергия. Блок 8 на ТЕЦ 2 не работи от доста време поради системен недостиг на въглища. Недостиг на въглища има във всички държавни ТЕЦ. Писмото на МОСВ забранява ползването на вода за ВЕЦ от язовирите Белмекен, Доспат и Въча, защото наличните им обеми са под разрешения минимум. Въпреки това ВЕЦ-овете продължават да произвеждат. Това означава, че лятото ще има недостиг на вода за питейни и земеделски нужди. ЕСО официално е информирало ENTSO-E, че ЕЕС е в режим "тревога". И отново да питам, защо българският енергиен и минен форум в отворено писмо призовава българите да спрат ВСИЧКИ електрически уреди в периода 18.00 - 20.00 часа.

В момента има много сняг и като започне да се топи язовирите ще прелеят затова е добре да се източват посредством ВЕЦ. и да се произвежда енергия.

Критичните обеми са определени със закон и работата на ВЕЦ-овете не зависи от прогнозата на Синоптик беге или от снимките на скиорите в Пампорово. Интересно какво трябва да вали, за да се попълнят запасите от въглища в ТЕЦ-овете.

На маймуни ни направиха тези комунисти. Те дори не са и комунисти, а ТЕРОРИСТИ.

Този истеричен, лъжлив и най-крадлив педал-"енергетик" Таско Арменков е ясен - ченге от ДС и масон се води от Герговите... Чудя се на акъла на младия Жельо бойчев какво прави около този кретен...!?!?!? То има опасност от преливане на язовирите, те говорят за липса на вода в тях... Никакъв режим на тока не виждаме, но имало опасност... Социалистическа дебелашка Гьобелщина...

Простутии... КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА?

Свещи има само в кухите кратуни на комунягите !

Попитайте ги тези долни продажници , зашо не работи брикетната фабрика на Ковачки ? Била в ремонт . 10 пъти се чупи - посред зима - ала бала, чиста провокация и саботаж !

JMM®

Има ОГРОМНО РУСКО ВМЕШАТЕЛСТВО е Българската политика и държавност - ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ на тези 27 години "преход" !!!

Има огромно ЧУЖДО вмешателство. Загубихме руския пазар, а тия дето ни убеждават колко е лоша Русия се набърдаха на него - от селскостопанската продукцията , до електрониката. Санкциите заради Крим и Украйна - чудо за 3 дни.

Какво конкретно можем да продаваме в Русия? Онези боклуци, дето едно време ги изнасяхме, нито руснаците ще ги ядат, нито ние ще започнем да произвеждаме. България внася плодове и зеленчуци. Реекспорт на нетрайни стоки ли да прави? Русия отдавна не е пазар за скъпа електроника, а и ние не можем да я правим. Евтината се държи от китайците, специализираната се държи от западни фирми. Остана едното вино, дето и сега си го търгуваме добре, и малко фармация.

Шилo

Другаря Ерменков се е запенил, като да дъвче крастава жаба! Привиждат му се руски рушвети и той е готов и майка си да продаде, но да се докопа до заветните руски рубли. За енергетиката му е през дедовия.

бленуват атомни рубли. Комунист ли е- на бунището

Защо за ГЕРБ, след като толкова вярват в победата на изборите, се обаждат някакви защитници от еврогейския съюз и ни казват колко били добри и т. н.....абе аланкоолу, абе оставете хората да ви преценят колко пари струвате, вие какво си мислите , че хората са тъпи като вас ли и , че не виждат как крадете 8години, нали всеки вижда какви калпави магистрали и пътища правите, които се ръшат само една година след строежите им!!!

Точно за идиоти ни мислят. Спомни си как се влачеха на крака да пеят хвалебствия за формацийката на Яне Янев преди няколко години.

покрай "евтината" атомнаенергия КОЛКО ПАРИ СА ЗАМИНАЛИ ЗА РЕКОНСТРУКЦИИ И МОДЕРНИЗАЦИЙ, ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ОТРАБОТЕНОТО ГОРИВО, ЗА ДОФИНАНСИРАНЕ НА ЕФТИНИЯ ЯДРЕН ТОК И ТН....

"Козлодуй" е на печалба, а ти попитай колко сме платили за вредни емисии от американските тецове и тия на Ковачки. Не че и те не са на печалба, ама половин България хълца в потрес, когато почнат да разнасят месечните фактури.

Управлението на енергетиката винаги трябва да бъде с хоризонт най-малко 20 години т.е. да се управлява от умни хора и тесни специалисти. Това че за сега се спправяме с товарите не означава успешно управление.

Всички, повтарям пак, ВСИЧКИ електронни електромери са манипулируеми. Колкото е по-сложен един уред, толкова ПО-ЛЕСНО се манипулира. За да пипнете механичен уред, трябва да го отворите. Електронните си имат директно оптичен приемо-предавател за връзка с компютър. Освен Инфрареда, имат и вградени модеми по силовата линия. Имат блутуут, GSM, GPRS, PLC, Scada, каквото се сетите. Имат и СОФТУЕР. Никой никога в България не е сертифицирал нито един процесор, нито един чипсет, нито един ред от софтуера! Със софтуера се правят логически процеси или входно-изходни точки за манипулиране на електромерите. Същото важи и със 100% сила за топломерите в абонатните станции, където всички до един са електронни уреди, понеже в тях се извършва умножение на дебита по температурната разлика по топлинния коефициент. Така че всеки електронен или умен уред е основна отправна точка за тероризъм от страна на имащите достъп. Свалане на правителства, блокиране на икономиката, извличане на спекулативни облаги, подпалване на ел-таблото, кражба, кражба и продажба на лични данни, физически грабеж на имота, когато ви няма, нещо което се разбира чрез тези електромери, това са само много малка част от терора, за който с тези уреди сме отворили врати.

Днес гробспарите в парламента приеха Закона за концесиите! С това България окончателно бе предадена. Обнародването му ще бъде Април в Държавен Вестник, от 1.май, адиос България! И ако 2013 година американското посолство спаси Бай-Хуй, като му нареди да си подадат оставката и да бягат, а ние пропуснахме да ги разстреляме след февруарските протести, този път пропуск не трябва да има за никой от енергийната и не само мафия! И ако има още войници, които са се клели в името на Родината ни България, които си спомнят тази клетва, които милеят за Родината си, семействата си, домовете си, обявявам всеобща мобилизация за ефективна борба срещу мафията и ликвидиране живата сила на противника! Защото войната против Родината не само е започнала, а се води с пълна сила от 3 десетилетия! Защото сме ограбени и докарани до пълна бедност, поробени от чужди държавни и частни монополи, продадени срещу подкупи от лобисти, соросоиди и обикновени турски предатели. Защото пенсиите на родителите ни се крадат, както и вноските на работещите. Защото полезните ни изкопаеми се крадат, златото на България се копае и изнася от чужди канадски и белгийски фирми! И златото на БНБ е изнесено/откраднато в чужбина, така както еврейския мангал Петър Стоянов подари История Славянобългарская на Гърция и се канеше да подмени Кирилицата ни с латиница! Така както цялата ни авиокомпания с лотове по всички направления и слотове на всички летища по света, бе подарена на цената на един автомобил от еврейския мангал Костов. Събуди се РОБЕ, вдигай се сам на борба, защото ако сам не я поискаш, свободата сама никога не ще дойде! Събуди се РОБЕ от това самоубийствено мълчание и сложи край на този многомилионен ГЕНОЦИД. Мафиотите са само 50 000 гада, толкова ли не можем да ги ликвидираме? Опомни се РОБЕ, 50 000 срещу 2 милиона загинали! 50 000 срещу 5 милиона все още живи Българи! Какво чакаш, РОБЕ, парички за следващото си погребение ли !?!? Истинските герои не умират за родината, а убиват за родината!

я наглите комунисти забравиха дискотеката 3 към 1 , ама ние помним студа и тъмнотията 85 г. и изнасяха ток, а ни държаха на тъмно, нагли гьонсурати

И сега ще те дьржат на тъмно, и на гладно, и без дьрва, и без въглища, и без хляб ако не дойде каруцата да ти го докарв, защото ти свинята си го заслужваш!