Коментари - Премиерът: Няма апокалипсис в енергетиката | Днес.dir.bg

Премиерът: Няма апокалипсис в енергетиката

В България няма да се стигне до режим на тока, тъй като у нас има огромно свръхпроизводство на електричество, коментира във Варна служебният премиер Марин Райков, цитиран от БНТ и Дарик радио.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът: Няма апокалипсис в енергетиката | Днес.dir.bg

Коментари

щом имаме излишак от ток цените би трябвало да падат.с всичхки стоки е така.тогава.........?

Терористи , Мръсни Гадни

АпокалисисЪТ Днес Е просто Навсякъде у Нас, Николов ! - И да !, вършете Работата за която Ние-Всички Данъкоплатците плащаме !!! (а не Ни гъгнете псевдоМолиерщини)

Екс министър Делян Добрев да не дава изявления никакви по отношение на енергетиката.Като министър на енергетиката той нищо не направи.Като председател на надзорния съвет на Нек какво направи.Да се даде на прокорор.Той също е подписвал договори да не се прави на невинен.ВСЕКИ ДОГОВОР ИМА КЛАУЗА, ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕКРАТИ АКО НЕ ТИ ИЗНАСЯ?

Чист тероризъм

Навсякъде, където една стока залежава /т.е. в повече е или не се търси заради високата си цена и е станала непродаваема/, търговците намаляват цената, правят промоции, акции, продават на едро съвсем евтино и какви ли не маймунджилъци само и само да си продадат стоката, а в България търговците на ток правят точно обратното - гонят клиентите си като дигат цените до непродаваемост. Обяснете ми защо е така - аз ли съм много тъп или тука има престъпление? И ако е престъпление не трябва ли да има наказание?

Нямало апокалипсис е енергетиката?Ами да апокалипсиса е в държавата :1.Разрушена икономико /над 20000 малки и средни фирма пуснаха кепенците- изнасят в криза а ГЕРБ не им възстановява ДДС/ - кой да потребява ток от тях? 2.Умишлено спрян износ с високи такси ,за да се гушат управляващите с тлъсти комисионни - най-големия износител на Балкините бе превърнат в път за Румънската АЕЦ - нашата бе спряна и обявена за гьол ,.... а изнасяхме ток за милиарди долари..3.За участието на Цв.Бориславова в зелената енергия и повишението на цените заради нея през 2012 г . ,какво да кажа ...Това е ГЕРБ!

Напълно съгласен с теб!

"Премиерът: Няма апокалипсис в енергетиката" Но има апокалипсис в икономиката и в държавата, като цяло Това е резултата от управлението на шайката Герб, а гьонсуратите пак са зинали за лваст, още и още, власт и пари "Не е луд който яд зелника, а който му го дава"

"Няма апокалипсис в енергетиката" - както всъщност НЕ Е казал Марин Райков. Мисля си, обаче, че има ПРЕДИЗБОРЕН СПЕКТАКЪЛ в енергетиката, целящ да деморализира чрез това показно свръхпроизводство и размита информация по-голямата част от привържениците на дългосрочното развитие на атомната ни енергетика чрез построяване на АЕЦ "Белене" и да ги отблъсне от гласуване за БСП. Което не означава непременно, че ПОНАСТОЯЩЕМ икономиката ни не е скапана и "непотребяваща" поради "мъдрата" политика от последните 3-4 години и при стимулиращо ръководство занапред не би се съвзела, а защо не и разцъфтяла. Но ние май си гоним изборния гербо-момент ...

link Подготовка за манипулации на вота през май показват кадри от скрита камера. Видеоматериалът е заснет в хотела на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров в Етрополе. Там представители на протестиращите се обучават в това как да си осигурят повече гласове на изборите, съобщи Нова телевизия. Нашата задача е да си видим целевите групи и всеки да се раздели по неговата целева група и да ходи да си намери нужните хора, казва ръководещият семинара, който се провел на 2 април. Участник, пожелал да скрие самоличността си, пък разказва пред камерата на телевизията, че под егидата на Стоичков, Емил Димитров организира въпросните хора и те поддържат ГЕРБ, въпреки че се представят за опозиция под името Орлов мост. Водещият на семинара обявява, че всички заедно трябва да осигурят около 30 000 застъпници. Вярно, че времето е кратко, че е на зор, но ако извадим 30 хиляди застъпници, гласовете ще дойдат повярвайте ми! Няма човек, който да не може да закара 10 човека да гласуват - дали ще ги черпи, дали ще ги пои, дали други работи, нарежда водещият.

Дучето и агитката на ЦСКА също бяха там. Интересно, агитката на ЦСКА бяха тези, които замеряха с камъни полицаите на протестите! Все по ясно става, че Бойко се е самосвалил от власт, и "не искам кръв по асфалта" е просто един театър!

Изхвърлете монопола от дома си...няма да Ви трябва НЕК, ЧЕЗ, МЕЗ и сие.... Един панел произвеждащ 1,2 кв/ч преди четири години струваше 10 бона, днес е 2 500 лв...сметнете си консумацията и имате ли материални възможности ги слагайте....ще ви осигурят ток за светлата част на деня, за тъмната Ви трябват акумулатори за да я съхраненявате... с последваща желана консумация...реално бъдеще с реализация от 2020 година...няма миксове, няма лъжи, няма измами, няма политика, няма миксова политикономика...пълна свобода под слънцето!

В БГ всичко се върти по една и съща схема - един започва успешен бизнес, след което друг вижда че се получава и след малко още 15 се хващат със същия бизнес и накрая каталясват всички "бизнесмени". За изминалите години сульо и пульо близки на всяка текуща власт започнаха да правят бизнес със ток и да го продават на НЕК - то не бяха ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове (големи и малки), ветрогенератори, фотоволтаици и не знам какво си още. Сега всички тези гяволи не могат да си продават тока, щото не може да си го складират - ми да го духат, ама защо за моя сметка! Аз не съм ги карал да строят източници на ток, нито съм разписвал договорите за изкупуване от НЕК.

Капитализъм=свободен пазар! Цена=според предлагането! Високо предлагане=ниска цена! Да, ама не! И капитализма ни е като социализма! Няма как да е другояче, играчите са същите!

Силно се съмнявам в професионализма в изказването на премиера. Нека Райков да каже колко електроенергия се пада на един среден европеец - произведена и потребена /по възможност по отделни държави/. Защото май ще се окаже, че в БГ няма свръхпроизводство, а има крайно ниско потребление.

По-вярно,няма как да се каже,понеже това си е и самата истина. Ще дам малко примери. Преди да кажем 6-7-8 годинии,се прибирам от работа както обикновенно към 20-21 часа и повечето прозорци на апартаментите в квартала греят. Сега се прибирам и виждам,че тук там (не повече от 10-15% светят. Преди 6-7-8 години се прибирам ,и се чува музика,а сега няма и хора по улиците. Преди 6-7-8 години се събуждам да кажем в 3 часа през нощта и отивам до тоалетната.Тоалетната мирише или на ароматизатор,или в най-лошият случай на тоалетна,а сега като отида,тя мирише на кухня.Оказва се че комшийките за икономия стават и готвят през нощта .Чува е клопане на готраски съдове от един апартамент.От дгугия се чува пералнята или прахосмукачката...... Та до там сме стигнали за съжаление.

Някой ще ми припомни ли, кога, къде, някой, някъде да е споменавал, че е възможен режим на тока в България през пролетта?!?Или Дипломатинът вади скелети от гардероба?

Какъв режим на тока при излишък от елмощности в резерв.Толкова много експерти и на порядък повече глупости! Не давайте акъл а поне малко почетете и научете нещо. Елтоварът никога не е константа дори в рамките на денонощие, да не говорим през сезоните. Съвсем естествено е да се използва наличието на пълни язовири от които еленергията е най-евтина.

Оставете на задкулисните играчи начело с Бориславова зелените енергиики да бъдат изкупувани само и единствено през зимата и на 10ст максимум и ще гласувам за ГЕРБ!

Ще те изгубят като гласоподавател, Боко няма да посмее да прецака старата си приятелка и съпартийка .

румъния изнася за турция ааа защоо е такаа сещате ли се за една госпожа кривата уста дето е в борда на париба ,която затвори 3и 4 блок

Даа, и продължава да се опитва да ни зомбира!

Аха. Ползват телепорти за целта. При загуба от над 40% по мрежата От Румъния до Турция и при такса пренос от 35 лв/МВт, заради която не сме продавали навън, няма начин да не е през телепорт. Абе вие идиотите почивен ден нямате лиБ

Това премиерско недоразумение ще прави "проучване" как да се постъпи с миньорите, които се готвят за стачка!Няма нужда от проучване, Райков,аз ще ти кажа:има три начина: 1.Да им се дадат пари и да млъкнат; 2.Да се пусне водното оръдие и да се наврат в миша дупка; 3.Да им се изпраскат няколко "дипломатически" фрази от които нищо няма да разберат,но да им се обещае,че след два месеца проблема им ще бъде разрешен. А след два месеца я камилата,я камиларя!

Естествено,че като мине зимата, ако не изключиш мощности, ще има свръхпроизводство! Браво, Райков! Служебното правителство откри топлата вода! Хайде сега, да открием и колелото: защо тока ще се произвежда само от фотоволтаици за 90 ст/квт, а българите ще карат на фотосинтеза!За сведение от АЕЦ тока е 4 ст/квт.

Тока от Козлодуй е 4,23 ст/кВтч и е под сбестойност. Реалната цена е малко над 5ст. Всички фотоволтаици са с усреднена цена от 55ст. за момента. Просто уточнявам. Мисля че спокойно заради конфликти на интереси и незаконно сключване на договори може поне при 70-80% от фотоволтаиците да се преразгледат договорите и да се изключат или поне да се предоговорят на новите преференциални цени от 16 ст/кВтч. ВЕИ произвждат най-евтината енергия идинствено началната инвстиция е тази която порделя високите прференциални цени, но това се отнася и за всяка нова централа като АЕЦ и ТЕЦ. Примера е АЕЦ Акую в Турция, която ще продава по договор на 0,155 USD/кВтч, което е 0,25 лв/кВтч, което очевадно е повече от новите преференциални цени за ФЕЦ от 0,16 лв/кВтч

Дублиращия отбор на герб е изведен на терена от капитана на отбора Райков. Няма осветление на терена. Няма и съдия. Самия терен е силно разкалян, няма една жива тревичка... Само калинки прелитат нагоре - надолу. Облаците свъсени са надвиснали. Започва да гърми, появяват се светкавици. Плиска дъжд като из ведро и отнася всички играчи и калинки в небитието... Слушам прогнозата - а тя е за свежо утро и слънчев ден.

по нисак ток за балгарите това трябва да е изхода. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като има толкова много излишен ток, защо не ни се продава по евтино?

Има излишен ток, но първо се изчаква да се вмирише малко,да се преоцени и тогава...

Изобилие от ток, а цените...?! А на червения боклук Овчаров офшорните сметки с милионите някой ще ги провери ли?!

Как го казва само-Безмилостни проверки в енергетиката.И какво,ще намалим съвсем хипотетчно го казвам,наполовина цената на тока,и тълпата ще се успокои,забравяйки,безработица,жестоки цени на гориватамналожени от еврейския ЕС посредством установени по тяхна(на Брюксел) акцизи,ще мълчим и тъпеем,затова,че нашите "мили" избранници се свиват като мишки пред еврочиновниците,а не като чехите да вдигат врява до небеста дето са порязани.Ще търпим срива в образование и разложението сред младежта,ще търпим казина,заложни къщи,проституция,безбройни кафенета,дюнери-мюнери,чалготеки,мутри и назначени олигарси.С една дума-кочината,в която тези умници от последните 23 години превърнаха България.Кой ще запита "умния" Костов,защо аджеба рева за приватизация,без да му е ясно на кухата лейка,какво ще се получи,или въпреки,че е знаел,че ще унищожи икономиката,го е направил.Няма какво да спори,резултатите са на лице.А за оня миризливец,цяря,Станишев-евреина и назначен българин,черкеза-циганин и пожарникаря,няма какво да ги дъвчем-намериха село без кучета и сега им сърбаме попарата.Особено Борисов е пълен циник-държи в кабинета си портрета на Апостола,а шеф на правната комисия-Фидосова.А сега де.Три и полвина години търпя магистратите срещу които ревшв,когато бе главен секретар.Цял свят ни се присмива на законите,но във всяко учреждение,ще чуеш,че такъв е закона.Трагедия....

Прав си! Но ти гледаш много нашироко! Дай сега да оправим тока,тази година! После ако всяка година оправяме по един проблем от тези,които изброяваш, за има-няма 200 години ще се оправим!

Как имаме свръхпроизводство на ток? Нали сергейчо станишев обясняваше че спешно ни трябва нова АЕЦ,защото щяло да има недостиг на ток!!!! :):) Я веднага тоя служебен премиер да вади от бюджета 20 милиарда и да почва лапането,пардон-строителството !!!!! А,и да не забрави комисионната на Комунягите,нали маса пари потрошиха за организирането на референдума за АЕЦ !!!! Пък народа ще я плати сметката,къде ще ходи........

деер

Разберете , колкото повече некадърници има при направата на даден продукт, толкова е по-скъп!!!Как сме я докарали до там да ни е скъп тока , аз не знам! Интересното е , че уж комунистите владеят нещата , а пък ГЕРБ не публикува нищо!!!

В Б-я нищо не се случва случайно, т.е. вследствие на нормалното и неподправено действие на закона за причина и следствие, а се случва, защото някой иска това и то по определен конкретен начин...

И сега какво ще правим, скъпи улични протестиращи? Нали настоявахте да се спрат топлоелектроцентралите, че им бил скъп тока? И вие бесепари и атакисти? Вие пък искахте да построим Белене, за да замести тя всички ТЕЦ. И какво ще кажете сега на миньорите, които и в двата случая остават безработни? Що не идете да им обясните лично защо предпочитате руските интереси пред тези на БГ миньорите? Ще идете, ама друг път. Хайде, то всеки знае, че СерГейко не е мъж. Ама нали Волен се прави на голям юнак. Хайде, да иде сега да се обяснява с миньорите, а не да кърти вратите в Мин. съвет. Смешници!!!

Белене ще се построи, а гербавите ще имат тежък разговор с прокурори. Лъжите ви издишат все повече!

Първо виж себе си и себеподобните ти и тогава си позволявай да коментираш който и да е било. А Б-я няма да е вечно изостанала и без икономика, докъдето я докарахте вие от твоята партия. Въпреки вас, нея ще я бъде и то с помоща на умните млади хора.

Никой нормален не е с БСП и Атака. Но и няма особен смисъл да поддържаме неефективно производство на въглища с ниска калоричност само и само, за да се намират тези хора в шахтите. Знаеш ли колко работни места ще се отворят по тази логика ако спрем да ползваме трактори.

Прав си. Точно за това не трябва да се подвеждаме по повърхностните и некомпетентни лозунги на протестиращите. Умните решения винаги са в резултат на внимателен и задълбочен анализ, на компромис между много противоречащи си фактори, а не на скудоумен уличен натиск. Не казвам, че такъв не трябва да има - напротив, много е полезен и отрезвяващ. Но не може да измести изцяло експертите, учените и некорумпираните политици и магистрати, с някакви измислени 50 процентови граждански квоти.

деер

Никой нормален не е с политическите партии от тези 23 години!! Всички са от едно котило - 10.10.1989г.

НЯМА ПО-ГОЛЕМИ ГЬОНСУРАТИ ОТ БСП (и Атака), включително и тук. Абе нахалници, оказва се че и към момента в БГ има ГРАМАДНО СВРЪХПРОИЗВОДСТВО НА ТОК, а вие вместо да си посипете главите с пепел, че поддържте загробващия проект Белене, продължавате да измисляте несъстоятелни оправдания и опитвате да прехвърлите отговорността за престъпните си за Родината намерения върху ГЕРБ.ВИЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ, А РУСКИ ПОДЛОГИ, ИНТЕРЕСУВАЩИ СЕ ЕДИНСТВЕНО ОТ КОМИСИОННИТЕ ОТ БЕЛЕНЕ!

Мислещ, колко пък да си мислещ? През мандата на ГРОБ са фалирали 120 000 фирми.Естествено е да има свръхпроизводство, нали няма кой да ползва тока.

Аз като казвам, че сте ГЬОНСУРАТИ, някой не вярват. Значи, ще тръгнем да строим Белене и после ще построим ново Кремиковци, нова Червена могила и още 10 такива паметника на комунистическата глупост, за да му купуват тока? И пак с руски, енергоемки и свръх остарели технологии от миналия век, като Белене? Вас, ако ви остави човек, ще досъсипете и това, което е останало от 60 годишното ви "управление". Проблемът бил в спрелите фирми - абе човек, енергосистемта може да даде 10 пъти повече от необходимия ток в момента, а бъдещето е на енергоспестяващите технологии. Е, освен ако вие дойдете на власт, пази Боже!

добре, в такъв случай за чии ни е аец белене

АЕЦ - Белене трябва при работеща икономика. При ГЕРБ и Козлодуй не ни трябва.

Икономиката се създава от хората не от държавата. Имаш ЕС като отворен пазар плосък данък 10% най нисък в европа, евтин ток и единствената страна, в която евросубсуидиите са гарантирани от държавата. А икономиката не се прави от днес за утре. И със сигурност атомна електроцентрала от която няма нужда не се прави приоритет номер едно.

в българия повечето предприятия са частни, така че правителството няма как да каже на собственика на фирма Х как да работи или дали да работи. фирма Х затваря врати защото това което произвежда е неконкурентоспособно. а е неконкурентоспособно щото българина е научен в продължение на 45 години да прави боклуци, които да се продават в бившия съветски съюз. и когато трябва да излизи на свободния пазар, гърми, щото никой не тъси некачествена стока

Като чете човек скудоумните разсъждения на 0044 и на "Вълка" се пита за чий дявол ни е тогава държавата? За да събира данъци? И това не е, защото то и данъци няма...войска-няма...И все пак някой от двамата недоучили да е чувал за ДЪРЖАВНИ регулаторни механизми? Например "мин.работна заплата","макс.осигуряване" и т.н.?

Ами то верно бе след още 4 години с ГЕРБ като направят България пълна пустиня , за чий ни е ток в пустинята.Със сигурност ,ако ГЕРБ са на управляващи електричество не ни трябва Ама, не знам да го казвам или не, АКО СЕ ИЗБЕРЕМ НЯКОЙ (със сигурност НЕ ГЕРБ и Бойко) ,КОЙТО ЗНАЕ ДА РАЗВИВА И СТИМУЛИРА ИКОНОМИКАТА ,със сигурност ще ни трябва не вносно,родно електричество.

Ако ми обясниш как токът само от АЕЦ е бил достатъчен когато сме били 9 милиона и никой не е имал изолация алуминиева дограма и климатици. Хладилниците и пералните са консумирали много повече енергия, а електрическите крушки са били по 120 вата и изведнъж сега когато сме 6000000 няма да е достатъчна. И понеже няма нужда да се използват пари в образованието, здравеопазването и съдебната система дай да ги вземем тия пари и да направим още една електроцентрала за да може хората които си чакат комисионните да си ги получат най-накрая. И да много е важно да я вземем тази централа от Русия и да спомогнем за влошаването на икономическата ситуация в ЕС за да не останат пари в еврофондовете които са единствения положителен приход в икономиката.

Аз искам да му го зададе някой този въпрос и да видя как излиза от ситуацията. Представям си го като герой на комикс като в всяка серия се опитва да направи нещо за да го забележат и все не му се получава. В първа серия строи атомна централа от която няма нужда. Във втора серия подава анонимен компромат за нерегламентирано използване на сив бус за подслушване който проверката установява че е бил използван за подслушване на Борисов. В трети епизод мисли да използва компромата си срещу Борисов но се сеща за епизод 2. Очаквам вдъхновение за 4 ти епизод.

От статията става ясно че таксата за пренос е била 18 лв. Въпрос1: Колко е сега? Въпрос2: Това е такса за пренос на мегават час и като се раздели и съпостави със себестойността на тока е около 5000 пъти по малка. Ако новата цена на тока е 10 пъти по голяма (което ме съмнява) пак оскъпяването на тока е по малко от 0.1% от цената на тока. Е добре това е все едно да купуваш нова кола заради отстъпка от 5 лв. Ако това е така то Станишев говори пълни глупости и ми губи времето както винаги.

... друго също не се връзва ако в момента има повишен пренос през България както самият Станишев заявява тази такса се плаща и от Унгарските и Румънските износители към Турция. Е как тогава таксата не е проблем за тях а е проблем българските централи.

Герб 2 идете си с мир !!!

Е вярно е ,че ако си достатъчно прост, като Бойко и ГЕРБ и не разбираш ,че Енергетиката е символ на икономически просперитет и гаранция за напредък----иначе се превръщаш в страна от третия свят. Още един резултат от блестящото далновидно управление на ГЕРБ е разрухата в енергетиката.4 години системно унищожение на всичко ,което потребява ток и резултата е налице.ГЕРБ вдигнаха цената на тока и сега българина го е страх да пусне и лампите, унищожи 120 000 малки бизнеси, 420 000 безработни. В същото време ГЕРБ вдигат цената на тока за износ и сега Турция си доствя ток от Унгария!

Партия ГРОБ успя да фалира 120 000 малки и средни фирми, на тях ток вече не им трябва, нищо чудно, че има свръхпроизводство!

Добре де колко малки са били тези фирми ако безработицата се е увеличила с по малко от броя на фирмите които са фалирали. Ако говориш за 120000 фиктивни фирми регистрирани за източване на ДДС може и да си прав.

За твое сведение безработицата е 480000 души. Само в Бургас са фалирали 5000 малки фирми - баничарници, сладкарници, шивашки и фризьорски услуги, еднолични търговци, кафенета, дори половината магазини за дрехи. А всички тези фирми използваха ток. Особено хранителните.

НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОВЕРЯВАЩИТЕ ЧЕЗ: ОТ НЯКОЛКО ДНИ ОТ ЦЕНТРАЛАТА НА ЧЕЗ КЪМ ПОДРАЗДЕЛЕНИЯТА В СТРАНАТА СЕ ИЗПРАЩАТ ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТВА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ И ОБОРУДВАНЕ, ВНОС ОТ ЧЕХИЯ И ПОЛША. ТОВА СА ПРЕДИМНО ОСТАРЕЛИ МОРАЛНО ЧАСТИ, КОИТО НИЕ НЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ОТ ГОДИНИ. МОЖЕ БИ ТАЗИ ОПЕРАЦИЯ ЦЕЛИ, ЗА ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ СА НАПРАВИЛИ НОВИ ИНВЕСТИЦИИ ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ. НАБУТВАТ НИ С НИКОМУ НЕНУЖНИ НЕЩА, ЗА ДА КРАДАТ ОЩЕ.

Сега ли го видя това? Това е най-старата практика, заради която токът е скъп- пишеш си някакъв разход по документи, плащаш част от него(дали са стари части или схема с външни услуги), буташ комисионна да го одобрят и да заверят отчетите и накрая си доказал нужда да се увеличи цената на услугата ти, защото трябва да изплатиш инвестицията. Така се източват държавните дружества, а частните хем си намалят данъците, хем си надуват иначе регулираната цена и съответно печалбите- днес си с кредит 100 милиона, утре си с 100 милиона приход, а не си похарчил парите и поне 50-60 милиона си ги препрал. Затова и трябват две-три решителни стъпки- промяна на ЗОП да се търси сравнение на платеното с пазарната цена, задължение на монополистите, които са с регулирани цени и гарантирани приходи, да работят по ЗОП и публичен пълен регистър по ЗОП с всички документи от обосновка за нуждата от търг през офертите и крайните протоколи за приети материали и услуги и фактури. И в това да се описва не "химикали 10лв", а "химикал модел 120238 2 бр за 10лв". Съответно да има в регистъра и списък на гаранционни и извънгаранционни ремонти в примерно 10г напред на същия обект и описание дали те зависят от качеството на изпълнение и вложените материали, както и постоянен одит на цялото това, в който надута цена да значи непризнаване на разход и наказания за данъчна измама или корупция. Това, разбира се, е невъзможно да стане. Затова и сега в гвоята фирма(т.е. твоите работодатели) "влагат" части, каквито ни ползваме от години, ни нищо. Но пък ще докажат един разход и нужда да им се вдигне таксата за разпределение примерно с 1ст, а данък печалба няма да платят.

Още един резултат от блестящото далновидно управление на ГЕРБ е разрухата в енергетиката.4 години системно унищожение на всичко ,което потребява ток и резултата е налице.ГЕРБ вдигнаха цената на тока и сега българна го е страх да пусне и лампите, унищожи 120 000 малки бизнеси, 420 000 безработни. В същото време ГЕРБ вдигат цената на тока за износ и сега Турция си доствя ток от Унгария!

Приятел, енергетика не се руши и не се създава за 4-ри години. Нужни са десетилетия усилен труд.

Приятел, ще използувам твоите числа!То е ясно като 123 ,че като ГЕРБ съсъпа икономиката(каквото беше останало) за 4 години ,а от там и потреблението на елекричество. ГЕРБ съсипа де що имаше малки фирмички, по официални данни 120 000 , а каквото остана е пред банкрупт. ГЕРБ вдигна цените на тока в страната и за износ и направи така ,че Турция внася ток чак от Унгария. А иначе съм абсолютно съгласен,нищо разрушено няма , ама ГЕРБ за 4 години направи така,че да не работи....

Високата такса пренос и фотоволтаиците!Пазар за ток има.Унгария продава на Турция а ние?Румъния също продава!Гърция също купува ток от нас!Македония също!Таксата пренос оскъпява тока за износ!Пита се в задачата кой е виновен затова решение?Кой имаше мандат ????

може да се отмени още днес с указ на президента, но тои сигурно е зает с по важни дела и няма време за губене

Бре, дипломатите много разбирали от енергетика!

"Няма апокалипсис в енергетиката "- г-н Райков ,бихте ли си заложили главата в подкрепа на вашето твърдение /имаше един такъв въпрос в един американски филм/?

Извиват ни ръцете затова че гоним крадливите ЕРП -та.

Като стане пролет,топло и светло, се харчи по малко електричество.

Комисията която разследва Енергетиката, да разшири дейността си и да разработи правила за определяне на конкурентна цена на произвежданата електроенергия. Тогава ЦДУ ще натоварва централите с по-ниска цена и ще допълва с останалите производители при нужда като спазва горните правила. Така по естествен път ще паднат цените и неефективните производители ще трябва да затворят. АЕЦ Белене след 2020 год. ако сметките и прогнозите показват.

Дублиращия отбор на герб е изведен на терена от капитана на отбора Райков. Няма осветление на терена. Няма и съдия. Самия терен е силно разкалян, няма една жива тревичка... Само калинки прелитат нагоре - надолу. Облаците свъсени са надвиснали. Започва да гърми, появяват се светкавици. Плиска дъжд като из ведро и отнася всички играчи и калинки в небитието... Слушам прогнозата - а тя е за свежо утро и слънчев ден.

Човече имаш талант,пиши повече!Готин

Но тъжно!Въпреки оптимизма накрая!

ГЕРБ си остава ГЕРБ - символ на тъпота, неориентираност, бели мишки насън и куп глупости. С това уж десния реакционен полуфашистки ГЕРБ привлича идиотите, лумпените, лъжците и видимо ненормалните за свои избиратели. Озлобени, малки, вредни и опасни за народа ни. А воглаве с тях - изменниците на БКП в лицето на Райков , син на комунистически разузнавач, а днес подлога на неграмоници, пожарникари, пъдари, простаци и причее видове, жадни за власт и лесни пари. Блазе й на страната с такива - всички виждаме мафията в енергетиката и кризата с тока, само Райков е кьорав! Докога, бе?! Що не си вървиш на Запад, ами пречиш и тука?

Трябваше да се построи АЕЦ Белене, за да продава евтин ток на АЕЦ Козлодуй.

Да нямаш проблеми със Алкохола,нещо ми се виждаш във депресия.Започни курс за Анонимни алкохолици и ще ти олекне.

Продавай го по евтино

юрналистите ще се хранят сега поне 3 дни около това...ше се спукам от смях....ама сутринта един каза много ясно! енергетиката през последните 2-3 години се управлява абсолютно некомпетентно! и всички от фотоволтаичната ассоцяця да им се затворят устите!

МАРИН РАЙКОВ Е апокалипсисът заедно разбира се втория ешалон от бандата на БУДА

"Премиерът увери, че е започнала безмилостна проверка на цялата верига" - всички тези "безмилостни" проверки показват че навсякъде гъмжи от огромни кражби направени от "неизвестни" извършители ... веригата е дълга и във времето и в пространството... след всичко казано досега мисля, че можем да разширим принципа на Айнщайн за единство на ПАРИ, енергия и материя ...

Марина Армутлиева е шеф на борда на директорите на АЕЦ,може ли да ни обясни конкретно????

Коментари - Премиерът: Няма апокалипсис в енергетиката | Днес.dir.bg

Премиерът: Няма апокалипсис в енергетиката

В България няма да се стигне до режим на тока, тъй като у нас има огромно свръхпроизводство на електричество, коментира във Варна служебният премиер Марин Райков, цитиран от БНТ и Дарик радио.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът: Няма апокалипсис в енергетиката | Днес.dir.bg

Коментари

щом имаме излишак от ток цените би трябвало да падат.с всичхки стоки е така.тогава.........?

Терористи , Мръсни Гадни

АпокалисисЪТ Днес Е просто Навсякъде у Нас, Николов ! - И да !, вършете Работата за която Ние-Всички Данъкоплатците плащаме !!! (а не Ни гъгнете псевдоМолиерщини)

Екс министър Делян Добрев да не дава изявления никакви по отношение на енергетиката.Като министър на енергетиката той нищо не направи.Като председател на надзорния съвет на Нек какво направи.Да се даде на прокорор.Той също е подписвал договори да не се прави на невинен.ВСЕКИ ДОГОВОР ИМА КЛАУЗА, ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕКРАТИ АКО НЕ ТИ ИЗНАСЯ?

Чист тероризъм

Навсякъде, където една стока залежава /т.е. в повече е или не се търси заради високата си цена и е станала непродаваема/, търговците намаляват цената, правят промоции, акции, продават на едро съвсем евтино и какви ли не маймунджилъци само и само да си продадат стоката, а в България търговците на ток правят точно обратното - гонят клиентите си като дигат цените до непродаваемост. Обяснете ми защо е така - аз ли съм много тъп или тука има престъпление? И ако е престъпление не трябва ли да има наказание?

Нямало апокалипсис е енергетиката?Ами да апокалипсиса е в държавата :1.Разрушена икономико /над 20000 малки и средни фирма пуснаха кепенците- изнасят в криза а ГЕРБ не им възстановява ДДС/ - кой да потребява ток от тях? 2.Умишлено спрян износ с високи такси ,за да се гушат управляващите с тлъсти комисионни - най-големия износител на Балкините бе превърнат в път за Румънската АЕЦ - нашата бе спряна и обявена за гьол ,.... а изнасяхме ток за милиарди долари..3.За участието на Цв.Бориславова в зелената енергия и повишението на цените заради нея през 2012 г . ,какво да кажа ...Това е ГЕРБ!

Напълно съгласен с теб!

"Премиерът: Няма апокалипсис в енергетиката" Но има апокалипсис в икономиката и в държавата, като цяло Това е резултата от управлението на шайката Герб, а гьонсуратите пак са зинали за лваст, още и още, власт и пари "Не е луд който яд зелника, а който му го дава"

"Няма апокалипсис в енергетиката" - както всъщност НЕ Е казал Марин Райков. Мисля си, обаче, че има ПРЕДИЗБОРЕН СПЕКТАКЪЛ в енергетиката, целящ да деморализира чрез това показно свръхпроизводство и размита информация по-голямата част от привържениците на дългосрочното развитие на атомната ни енергетика чрез построяване на АЕЦ "Белене" и да ги отблъсне от гласуване за БСП. Което не означава непременно, че ПОНАСТОЯЩЕМ икономиката ни не е скапана и "непотребяваща" поради "мъдрата" политика от последните 3-4 години и при стимулиращо ръководство занапред не би се съвзела, а защо не и разцъфтяла. Но ние май си гоним изборния гербо-момент ...

link Подготовка за манипулации на вота през май показват кадри от скрита камера. Видеоматериалът е заснет в хотела на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров в Етрополе. Там представители на протестиращите се обучават в това как да си осигурят повече гласове на изборите, съобщи Нова телевизия. Нашата задача е да си видим целевите групи и всеки да се раздели по неговата целева група и да ходи да си намери нужните хора, казва ръководещият семинара, който се провел на 2 април. Участник, пожелал да скрие самоличността си, пък разказва пред камерата на телевизията, че под егидата на Стоичков, Емил Димитров организира въпросните хора и те поддържат ГЕРБ, въпреки че се представят за опозиция под името Орлов мост. Водещият на семинара обявява, че всички заедно трябва да осигурят около 30 000 застъпници. Вярно, че времето е кратко, че е на зор, но ако извадим 30 хиляди застъпници, гласовете ще дойдат повярвайте ми! Няма човек, който да не може да закара 10 човека да гласуват - дали ще ги черпи, дали ще ги пои, дали други работи, нарежда водещият.

Дучето и агитката на ЦСКА също бяха там. Интересно, агитката на ЦСКА бяха тези, които замеряха с камъни полицаите на протестите! Все по ясно става, че Бойко се е самосвалил от власт, и "не искам кръв по асфалта" е просто един театър!

Изхвърлете монопола от дома си...няма да Ви трябва НЕК, ЧЕЗ, МЕЗ и сие.... Един панел произвеждащ 1,2 кв/ч преди четири години струваше 10 бона, днес е 2 500 лв...сметнете си консумацията и имате ли материални възможности ги слагайте....ще ви осигурят ток за светлата част на деня, за тъмната Ви трябват акумулатори за да я съхраненявате... с последваща желана консумация...реално бъдеще с реализация от 2020 година...няма миксове, няма лъжи, няма измами, няма политика, няма миксова политикономика...пълна свобода под слънцето!

В БГ всичко се върти по една и съща схема - един започва успешен бизнес, след което друг вижда че се получава и след малко още 15 се хващат със същия бизнес и накрая каталясват всички "бизнесмени". За изминалите години сульо и пульо близки на всяка текуща власт започнаха да правят бизнес със ток и да го продават на НЕК - то не бяха ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове (големи и малки), ветрогенератори, фотоволтаици и не знам какво си още. Сега всички тези гяволи не могат да си продават тока, щото не може да си го складират - ми да го духат, ама защо за моя сметка! Аз не съм ги карал да строят източници на ток, нито съм разписвал договорите за изкупуване от НЕК.

Капитализъм=свободен пазар! Цена=според предлагането! Високо предлагане=ниска цена! Да, ама не! И капитализма ни е като социализма! Няма как да е другояче, играчите са същите!

Силно се съмнявам в професионализма в изказването на премиера. Нека Райков да каже колко електроенергия се пада на един среден европеец - произведена и потребена /по възможност по отделни държави/. Защото май ще се окаже, че в БГ няма свръхпроизводство, а има крайно ниско потребление.

По-вярно,няма как да се каже,понеже това си е и самата истина. Ще дам малко примери. Преди да кажем 6-7-8 годинии,се прибирам от работа както обикновенно към 20-21 часа и повечето прозорци на апартаментите в квартала греят. Сега се прибирам и виждам,че тук там (не повече от 10-15% светят. Преди 6-7-8 години се прибирам ,и се чува музика,а сега няма и хора по улиците. Преди 6-7-8 години се събуждам да кажем в 3 часа през нощта и отивам до тоалетната.Тоалетната мирише или на ароматизатор,или в най-лошият случай на тоалетна,а сега като отида,тя мирише на кухня.Оказва се че комшийките за икономия стават и готвят през нощта .Чува е клопане на готраски съдове от един апартамент.От дгугия се чува пералнята или прахосмукачката...... Та до там сме стигнали за съжаление.

Някой ще ми припомни ли, кога, къде, някой, някъде да е споменавал, че е възможен режим на тока в България през пролетта?!?Или Дипломатинът вади скелети от гардероба?

Какъв режим на тока при излишък от елмощности в резерв.Толкова много експерти и на порядък повече глупости! Не давайте акъл а поне малко почетете и научете нещо. Елтоварът никога не е константа дори в рамките на денонощие, да не говорим през сезоните. Съвсем естествено е да се използва наличието на пълни язовири от които еленергията е най-евтина.

Оставете на задкулисните играчи начело с Бориславова зелените енергиики да бъдат изкупувани само и единствено през зимата и на 10ст максимум и ще гласувам за ГЕРБ!

Ще те изгубят като гласоподавател, Боко няма да посмее да прецака старата си приятелка и съпартийка .

румъния изнася за турция ааа защоо е такаа сещате ли се за една госпожа кривата уста дето е в борда на париба ,която затвори 3и 4 блок

Даа, и продължава да се опитва да ни зомбира!

Аха. Ползват телепорти за целта. При загуба от над 40% по мрежата От Румъния до Турция и при такса пренос от 35 лв/МВт, заради която не сме продавали навън, няма начин да не е през телепорт. Абе вие идиотите почивен ден нямате лиБ

Това премиерско недоразумение ще прави "проучване" как да се постъпи с миньорите, които се готвят за стачка!Няма нужда от проучване, Райков,аз ще ти кажа:има три начина: 1.Да им се дадат пари и да млъкнат; 2.Да се пусне водното оръдие и да се наврат в миша дупка; 3.Да им се изпраскат няколко "дипломатически" фрази от които нищо няма да разберат,но да им се обещае,че след два месеца проблема им ще бъде разрешен. А след два месеца я камилата,я камиларя!

Естествено,че като мине зимата, ако не изключиш мощности, ще има свръхпроизводство! Браво, Райков! Служебното правителство откри топлата вода! Хайде сега, да открием и колелото: защо тока ще се произвежда само от фотоволтаици за 90 ст/квт, а българите ще карат на фотосинтеза!За сведение от АЕЦ тока е 4 ст/квт.

Тока от Козлодуй е 4,23 ст/кВтч и е под сбестойност. Реалната цена е малко над 5ст. Всички фотоволтаици са с усреднена цена от 55ст. за момента. Просто уточнявам. Мисля че спокойно заради конфликти на интереси и незаконно сключване на договори може поне при 70-80% от фотоволтаиците да се преразгледат договорите и да се изключат или поне да се предоговорят на новите преференциални цени от 16 ст/кВтч. ВЕИ произвждат най-евтината енергия идинствено началната инвстиция е тази която порделя високите прференциални цени, но това се отнася и за всяка нова централа като АЕЦ и ТЕЦ. Примера е АЕЦ Акую в Турция, която ще продава по договор на 0,155 USD/кВтч, което е 0,25 лв/кВтч, което очевадно е повече от новите преференциални цени за ФЕЦ от 0,16 лв/кВтч

Дублиращия отбор на герб е изведен на терена от капитана на отбора Райков. Няма осветление на терена. Няма и съдия. Самия терен е силно разкалян, няма една жива тревичка... Само калинки прелитат нагоре - надолу. Облаците свъсени са надвиснали. Започва да гърми, появяват се светкавици. Плиска дъжд като из ведро и отнася всички играчи и калинки в небитието... Слушам прогнозата - а тя е за свежо утро и слънчев ден.

по нисак ток за балгарите това трябва да е изхода. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като има толкова много излишен ток, защо не ни се продава по евтино?

Има излишен ток, но първо се изчаква да се вмирише малко,да се преоцени и тогава...

Изобилие от ток, а цените...?! А на червения боклук Овчаров офшорните сметки с милионите някой ще ги провери ли?!

Как го казва само-Безмилостни проверки в енергетиката.И какво,ще намалим съвсем хипотетчно го казвам,наполовина цената на тока,и тълпата ще се успокои,забравяйки,безработица,жестоки цени на гориватамналожени от еврейския ЕС посредством установени по тяхна(на Брюксел) акцизи,ще мълчим и тъпеем,затова,че нашите "мили" избранници се свиват като мишки пред еврочиновниците,а не като чехите да вдигат врява до небеста дето са порязани.Ще търпим срива в образование и разложението сред младежта,ще търпим казина,заложни къщи,проституция,безбройни кафенета,дюнери-мюнери,чалготеки,мутри и назначени олигарси.С една дума-кочината,в която тези умници от последните 23 години превърнаха България.Кой ще запита "умния" Костов,защо аджеба рева за приватизация,без да му е ясно на кухата лейка,какво ще се получи,или въпреки,че е знаел,че ще унищожи икономиката,го е направил.Няма какво да спори,резултатите са на лице.А за оня миризливец,цяря,Станишев-евреина и назначен българин,черкеза-циганин и пожарникаря,няма какво да ги дъвчем-намериха село без кучета и сега им сърбаме попарата.Особено Борисов е пълен циник-държи в кабинета си портрета на Апостола,а шеф на правната комисия-Фидосова.А сега де.Три и полвина години търпя магистратите срещу които ревшв,когато бе главен секретар.Цял свят ни се присмива на законите,но във всяко учреждение,ще чуеш,че такъв е закона.Трагедия....

Прав си! Но ти гледаш много нашироко! Дай сега да оправим тока,тази година! После ако всяка година оправяме по един проблем от тези,които изброяваш, за има-няма 200 години ще се оправим!

Как имаме свръхпроизводство на ток? Нали сергейчо станишев обясняваше че спешно ни трябва нова АЕЦ,защото щяло да има недостиг на ток!!!! :):) Я веднага тоя служебен премиер да вади от бюджета 20 милиарда и да почва лапането,пардон-строителството !!!!! А,и да не забрави комисионната на Комунягите,нали маса пари потрошиха за организирането на референдума за АЕЦ !!!! Пък народа ще я плати сметката,къде ще ходи........

деер

Разберете , колкото повече некадърници има при направата на даден продукт, толкова е по-скъп!!!Как сме я докарали до там да ни е скъп тока , аз не знам! Интересното е , че уж комунистите владеят нещата , а пък ГЕРБ не публикува нищо!!!

В Б-я нищо не се случва случайно, т.е. вследствие на нормалното и неподправено действие на закона за причина и следствие, а се случва, защото някой иска това и то по определен конкретен начин...

И сега какво ще правим, скъпи улични протестиращи? Нали настоявахте да се спрат топлоелектроцентралите, че им бил скъп тока? И вие бесепари и атакисти? Вие пък искахте да построим Белене, за да замести тя всички ТЕЦ. И какво ще кажете сега на миньорите, които и в двата случая остават безработни? Що не идете да им обясните лично защо предпочитате руските интереси пред тези на БГ миньорите? Ще идете, ама друг път. Хайде, то всеки знае, че СерГейко не е мъж. Ама нали Волен се прави на голям юнак. Хайде, да иде сега да се обяснява с миньорите, а не да кърти вратите в Мин. съвет. Смешници!!!

Белене ще се построи, а гербавите ще имат тежък разговор с прокурори. Лъжите ви издишат все повече!

Първо виж себе си и себеподобните ти и тогава си позволявай да коментираш който и да е било. А Б-я няма да е вечно изостанала и без икономика, докъдето я докарахте вие от твоята партия. Въпреки вас, нея ще я бъде и то с помоща на умните млади хора.

Никой нормален не е с БСП и Атака. Но и няма особен смисъл да поддържаме неефективно производство на въглища с ниска калоричност само и само, за да се намират тези хора в шахтите. Знаеш ли колко работни места ще се отворят по тази логика ако спрем да ползваме трактори.

Прав си. Точно за това не трябва да се подвеждаме по повърхностните и некомпетентни лозунги на протестиращите. Умните решения винаги са в резултат на внимателен и задълбочен анализ, на компромис между много противоречащи си фактори, а не на скудоумен уличен натиск. Не казвам, че такъв не трябва да има - напротив, много е полезен и отрезвяващ. Но не може да измести изцяло експертите, учените и некорумпираните политици и магистрати, с някакви измислени 50 процентови граждански квоти.

деер

Никой нормален не е с политическите партии от тези 23 години!! Всички са от едно котило - 10.10.1989г.

НЯМА ПО-ГОЛЕМИ ГЬОНСУРАТИ ОТ БСП (и Атака), включително и тук. Абе нахалници, оказва се че и към момента в БГ има ГРАМАДНО СВРЪХПРОИЗВОДСТВО НА ТОК, а вие вместо да си посипете главите с пепел, че поддържте загробващия проект Белене, продължавате да измисляте несъстоятелни оправдания и опитвате да прехвърлите отговорността за престъпните си за Родината намерения върху ГЕРБ.ВИЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ, А РУСКИ ПОДЛОГИ, ИНТЕРЕСУВАЩИ СЕ ЕДИНСТВЕНО ОТ КОМИСИОННИТЕ ОТ БЕЛЕНЕ!

Мислещ, колко пък да си мислещ? През мандата на ГРОБ са фалирали 120 000 фирми.Естествено е да има свръхпроизводство, нали няма кой да ползва тока.

Аз като казвам, че сте ГЬОНСУРАТИ, някой не вярват. Значи, ще тръгнем да строим Белене и после ще построим ново Кремиковци, нова Червена могила и още 10 такива паметника на комунистическата глупост, за да му купуват тока? И пак с руски, енергоемки и свръх остарели технологии от миналия век, като Белене? Вас, ако ви остави човек, ще досъсипете и това, което е останало от 60 годишното ви "управление". Проблемът бил в спрелите фирми - абе човек, енергосистемта може да даде 10 пъти повече от необходимия ток в момента, а бъдещето е на енергоспестяващите технологии. Е, освен ако вие дойдете на власт, пази Боже!

добре, в такъв случай за чии ни е аец белене

АЕЦ - Белене трябва при работеща икономика. При ГЕРБ и Козлодуй не ни трябва.

Икономиката се създава от хората не от държавата. Имаш ЕС като отворен пазар плосък данък 10% най нисък в европа, евтин ток и единствената страна, в която евросубсуидиите са гарантирани от държавата. А икономиката не се прави от днес за утре. И със сигурност атомна електроцентрала от която няма нужда не се прави приоритет номер едно.

в българия повечето предприятия са частни, така че правителството няма как да каже на собственика на фирма Х как да работи или дали да работи. фирма Х затваря врати защото това което произвежда е неконкурентоспособно. а е неконкурентоспособно щото българина е научен в продължение на 45 години да прави боклуци, които да се продават в бившия съветски съюз. и когато трябва да излизи на свободния пазар, гърми, щото никой не тъси некачествена стока

Като чете човек скудоумните разсъждения на 0044 и на "Вълка" се пита за чий дявол ни е тогава държавата? За да събира данъци? И това не е, защото то и данъци няма...войска-няма...И все пак някой от двамата недоучили да е чувал за ДЪРЖАВНИ регулаторни механизми? Например "мин.работна заплата","макс.осигуряване" и т.н.?

Ами то верно бе след още 4 години с ГЕРБ като направят България пълна пустиня , за чий ни е ток в пустинята.Със сигурност ,ако ГЕРБ са на управляващи електричество не ни трябва Ама, не знам да го казвам или не, АКО СЕ ИЗБЕРЕМ НЯКОЙ (със сигурност НЕ ГЕРБ и Бойко) ,КОЙТО ЗНАЕ ДА РАЗВИВА И СТИМУЛИРА ИКОНОМИКАТА ,със сигурност ще ни трябва не вносно,родно електричество.

Ако ми обясниш как токът само от АЕЦ е бил достатъчен когато сме били 9 милиона и никой не е имал изолация алуминиева дограма и климатици. Хладилниците и пералните са консумирали много повече енергия, а електрическите крушки са били по 120 вата и изведнъж сега когато сме 6000000 няма да е достатъчна. И понеже няма нужда да се използват пари в образованието, здравеопазването и съдебната система дай да ги вземем тия пари и да направим още една електроцентрала за да може хората които си чакат комисионните да си ги получат най-накрая. И да много е важно да я вземем тази централа от Русия и да спомогнем за влошаването на икономическата ситуация в ЕС за да не останат пари в еврофондовете които са единствения положителен приход в икономиката.

Аз искам да му го зададе някой този въпрос и да видя как излиза от ситуацията. Представям си го като герой на комикс като в всяка серия се опитва да направи нещо за да го забележат и все не му се получава. В първа серия строи атомна централа от която няма нужда. Във втора серия подава анонимен компромат за нерегламентирано използване на сив бус за подслушване който проверката установява че е бил използван за подслушване на Борисов. В трети епизод мисли да използва компромата си срещу Борисов но се сеща за епизод 2. Очаквам вдъхновение за 4 ти епизод.

От статията става ясно че таксата за пренос е била 18 лв. Въпрос1: Колко е сега? Въпрос2: Това е такса за пренос на мегават час и като се раздели и съпостави със себестойността на тока е около 5000 пъти по малка. Ако новата цена на тока е 10 пъти по голяма (което ме съмнява) пак оскъпяването на тока е по малко от 0.1% от цената на тока. Е добре това е все едно да купуваш нова кола заради отстъпка от 5 лв. Ако това е така то Станишев говори пълни глупости и ми губи времето както винаги.

... друго също не се връзва ако в момента има повишен пренос през България както самият Станишев заявява тази такса се плаща и от Унгарските и Румънските износители към Турция. Е как тогава таксата не е проблем за тях а е проблем българските централи.

Герб 2 идете си с мир !!!

Е вярно е ,че ако си достатъчно прост, като Бойко и ГЕРБ и не разбираш ,че Енергетиката е символ на икономически просперитет и гаранция за напредък----иначе се превръщаш в страна от третия свят. Още един резултат от блестящото далновидно управление на ГЕРБ е разрухата в енергетиката.4 години системно унищожение на всичко ,което потребява ток и резултата е налице.ГЕРБ вдигнаха цената на тока и сега българина го е страх да пусне и лампите, унищожи 120 000 малки бизнеси, 420 000 безработни. В същото време ГЕРБ вдигат цената на тока за износ и сега Турция си доствя ток от Унгария!

Партия ГРОБ успя да фалира 120 000 малки и средни фирми, на тях ток вече не им трябва, нищо чудно, че има свръхпроизводство!

Добре де колко малки са били тези фирми ако безработицата се е увеличила с по малко от броя на фирмите които са фалирали. Ако говориш за 120000 фиктивни фирми регистрирани за източване на ДДС може и да си прав.

За твое сведение безработицата е 480000 души. Само в Бургас са фалирали 5000 малки фирми - баничарници, сладкарници, шивашки и фризьорски услуги, еднолични търговци, кафенета, дори половината магазини за дрехи. А всички тези фирми използваха ток. Особено хранителните.

НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОВЕРЯВАЩИТЕ ЧЕЗ: ОТ НЯКОЛКО ДНИ ОТ ЦЕНТРАЛАТА НА ЧЕЗ КЪМ ПОДРАЗДЕЛЕНИЯТА В СТРАНАТА СЕ ИЗПРАЩАТ ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТВА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ И ОБОРУДВАНЕ, ВНОС ОТ ЧЕХИЯ И ПОЛША. ТОВА СА ПРЕДИМНО ОСТАРЕЛИ МОРАЛНО ЧАСТИ, КОИТО НИЕ НЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ОТ ГОДИНИ. МОЖЕ БИ ТАЗИ ОПЕРАЦИЯ ЦЕЛИ, ЗА ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ СА НАПРАВИЛИ НОВИ ИНВЕСТИЦИИ ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ. НАБУТВАТ НИ С НИКОМУ НЕНУЖНИ НЕЩА, ЗА ДА КРАДАТ ОЩЕ.

Сега ли го видя това? Това е най-старата практика, заради която токът е скъп- пишеш си някакъв разход по документи, плащаш част от него(дали са стари части или схема с външни услуги), буташ комисионна да го одобрят и да заверят отчетите и накрая си доказал нужда да се увеличи цената на услугата ти, защото трябва да изплатиш инвестицията. Така се източват държавните дружества, а частните хем си намалят данъците, хем си надуват иначе регулираната цена и съответно печалбите- днес си с кредит 100 милиона, утре си с 100 милиона приход, а не си похарчил парите и поне 50-60 милиона си ги препрал. Затова и трябват две-три решителни стъпки- промяна на ЗОП да се търси сравнение на платеното с пазарната цена, задължение на монополистите, които са с регулирани цени и гарантирани приходи, да работят по ЗОП и публичен пълен регистър по ЗОП с всички документи от обосновка за нуждата от търг през офертите и крайните протоколи за приети материали и услуги и фактури. И в това да се описва не "химикали 10лв", а "химикал модел 120238 2 бр за 10лв". Съответно да има в регистъра и списък на гаранционни и извънгаранционни ремонти в примерно 10г напред на същия обект и описание дали те зависят от качеството на изпълнение и вложените материали, както и постоянен одит на цялото това, в който надута цена да значи непризнаване на разход и наказания за данъчна измама или корупция. Това, разбира се, е невъзможно да стане. Затова и сега в гвоята фирма(т.е. твоите работодатели) "влагат" части, каквито ни ползваме от години, ни нищо. Но пък ще докажат един разход и нужда да им се вдигне таксата за разпределение примерно с 1ст, а данък печалба няма да платят.

Още един резултат от блестящото далновидно управление на ГЕРБ е разрухата в енергетиката.4 години системно унищожение на всичко ,което потребява ток и резултата е налице.ГЕРБ вдигнаха цената на тока и сега българна го е страх да пусне и лампите, унищожи 120 000 малки бизнеси, 420 000 безработни. В същото време ГЕРБ вдигат цената на тока за износ и сега Турция си доствя ток от Унгария!

Приятел, енергетика не се руши и не се създава за 4-ри години. Нужни са десетилетия усилен труд.

Приятел, ще използувам твоите числа!То е ясно като 123 ,че като ГЕРБ съсъпа икономиката(каквото беше останало) за 4 години ,а от там и потреблението на елекричество. ГЕРБ съсипа де що имаше малки фирмички, по официални данни 120 000 , а каквото остана е пред банкрупт. ГЕРБ вдигна цените на тока в страната и за износ и направи така ,че Турция внася ток чак от Унгария. А иначе съм абсолютно съгласен,нищо разрушено няма , ама ГЕРБ за 4 години направи така,че да не работи....

Високата такса пренос и фотоволтаиците!Пазар за ток има.Унгария продава на Турция а ние?Румъния също продава!Гърция също купува ток от нас!Македония също!Таксата пренос оскъпява тока за износ!Пита се в задачата кой е виновен затова решение?Кой имаше мандат ????

може да се отмени още днес с указ на президента, но тои сигурно е зает с по важни дела и няма време за губене

Бре, дипломатите много разбирали от енергетика!

"Няма апокалипсис в енергетиката "- г-н Райков ,бихте ли си заложили главата в подкрепа на вашето твърдение /имаше един такъв въпрос в един американски филм/?

Извиват ни ръцете затова че гоним крадливите ЕРП -та.

Като стане пролет,топло и светло, се харчи по малко електричество.

Комисията която разследва Енергетиката, да разшири дейността си и да разработи правила за определяне на конкурентна цена на произвежданата електроенергия. Тогава ЦДУ ще натоварва централите с по-ниска цена и ще допълва с останалите производители при нужда като спазва горните правила. Така по естествен път ще паднат цените и неефективните производители ще трябва да затворят. АЕЦ Белене след 2020 год. ако сметките и прогнозите показват.

Дублиращия отбор на герб е изведен на терена от капитана на отбора Райков. Няма осветление на терена. Няма и съдия. Самия терен е силно разкалян, няма една жива тревичка... Само калинки прелитат нагоре - надолу. Облаците свъсени са надвиснали. Започва да гърми, появяват се светкавици. Плиска дъжд като из ведро и отнася всички играчи и калинки в небитието... Слушам прогнозата - а тя е за свежо утро и слънчев ден.

Човече имаш талант,пиши повече!Готин

Но тъжно!Въпреки оптимизма накрая!

ГЕРБ си остава ГЕРБ - символ на тъпота, неориентираност, бели мишки насън и куп глупости. С това уж десния реакционен полуфашистки ГЕРБ привлича идиотите, лумпените, лъжците и видимо ненормалните за свои избиратели. Озлобени, малки, вредни и опасни за народа ни. А воглаве с тях - изменниците на БКП в лицето на Райков , син на комунистически разузнавач, а днес подлога на неграмоници, пожарникари, пъдари, простаци и причее видове, жадни за власт и лесни пари. Блазе й на страната с такива - всички виждаме мафията в енергетиката и кризата с тока, само Райков е кьорав! Докога, бе?! Що не си вървиш на Запад, ами пречиш и тука?

Трябваше да се построи АЕЦ Белене, за да продава евтин ток на АЕЦ Козлодуй.

Да нямаш проблеми със Алкохола,нещо ми се виждаш във депресия.Започни курс за Анонимни алкохолици и ще ти олекне.

Продавай го по евтино

юрналистите ще се хранят сега поне 3 дни около това...ше се спукам от смях....ама сутринта един каза много ясно! енергетиката през последните 2-3 години се управлява абсолютно некомпетентно! и всички от фотоволтаичната ассоцяця да им се затворят устите!

МАРИН РАЙКОВ Е апокалипсисът заедно разбира се втория ешалон от бандата на БУДА

"Премиерът увери, че е започнала безмилостна проверка на цялата верига" - всички тези "безмилостни" проверки показват че навсякъде гъмжи от огромни кражби направени от "неизвестни" извършители ... веригата е дълга и във времето и в пространството... след всичко казано досега мисля, че можем да разширим принципа на Айнщайн за единство на ПАРИ, енергия и материя ...

Марина Армутлиева е шеф на борда на директорите на АЕЦ,може ли да ни обясни конкретно????