Месечно отчитане на тока - от 31 март

Енергийните дружества ЧЕЗ и Е.ОН ще бъдат глобени за неспазване на постановените от ДКЕВР цени за допълнителните услуги.

Обратно в новината

Коментари - Месечно отчитане на тока - от 31 март | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

kym komunista-ne samo che ne sa nekadyrnici, naprotiv, te sa naj-dobrite KRADCI!

СЪБУДЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ: ЦЕНАТА НА ТОКА ЩЯЛ ДА ПОСКЪПНЕ ЗАРАДИ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ НА 2000 СЛУЖИТЕ ЛИ - ДАЖЕ ПРОСТА МАТЕМАТИЧЕСКА СМЕТКА ПОКАЗВА ЧЕ ТОВА Е ГЛУПОСТ - ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ТРЯБВА ДА СТАЧКУВАМЕ ЗА ДА СПРЕ ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ОТ ЧУЖДЕНЦИ - ЦЕНАТА НА ТОКА И СЕГА Е ИЗСКУСТВЕНО ЗАВИШЕНА - БЪЛГАРСКИТЕ АДВОКАТИ И БЪЛГАРСКИТЕ ФИРМИ КАКВО ЧАКАТ ОЩЕ А НЕ ЗАВЕДАТ СЪДЕБНО ДЕЛО СРЕЩУ ПРЕСТЪПНО ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА - ВРЕМЕ Е БЪЛГАРИ.

Това са ифрастуктурни дружества. Трябва да бъдат национализирани. И цената на услугата мининална и достъпна за всички.

ВЪН ТАЗИ ЧЕХСКА МАФИЯ ОТ БЪЛГАРИА. НАЦИОНАЛИ НА ЕРП-ТАТА И СТИГА РЕКЕТ И ИЗНУДВАНЕ НА НАРОДА.

бе тоя ваш Шушулов е пълен цървул ...я при нас в Латинск Америка да не ми се подчини някое предприятие - хе хе не го виждам..ама вие там нали сте в Европа така ви се пада....

ти нещо бързо забравяш сметката си при мен - ток + вода + парно около 12 лв на месец а?)))))))

dokato mal4im 6te ni pravqt na glupaci ako imam vazmojnost da popitam edin ot taq papla4 nekadarnici vav narodnoto sabranie mogat li da mi otgovorqt na edin vapros.Sled kato iznasqme tok v drugi strani na sme6ni ceni kak e vazmojno da pla6tame nai skapiq tok v celiq E.S.dokato si mal4im taq 4eshka papla4 6te si pravi s nas kakvoto iska.

Само думи. Къде са делата? Докато търпим ще си плащаме. Щом не се противим значи сме си го заслужили. И тока и управниците. Успех

НЕ СПАЗВАТ ПРЕДПИСАНИЕ НА РЕГУЛАТОРА?ЗНАЧИ СЕ ОБЯВЯВАТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА.ДА СИ ХОДЯТ НЕЗАБАВНО И ДА СИ ПОНЕСАТ ГЛОБИТЕ

ami tolkova mnogo potrebiteli.... a nito edin ne se e setil da oreve sveta( e pone na evropeisko nivo) nali imame Kunevata?! ili tia e samo za krasota??? lato ne mogat da se spraviat na mestno nivo-da se reve na po-visoko. zasto si traete be hora???

Престъпници!!!! Изч тока прогнозно по някаква неиздържана формула. Какво значи сами да си предлагаме месечните суми. Не е ли това признание за разочароващото управление на сметките на гражданите? Днес в нашия вход ни сменят електромерите по чл. 13, т.3 от Общи условия??? Това обяснение е за хората, които не са видяли обявата, Какво значи общи условия.....Къде да ги открием, Общи условия за .....какво? И Шушулов е родоотстъпник.....

И какво ги боли фара? НЕК им доставя тока на цена от 7 стотинки, те го разпределят и потребителите го плащат на цена от 20 ст. Т.е. имат си гарантирани ОГРОМНИ печалби.

В сметката ми за септември е въведена такса ОТЧИТАНЕ от е.on. Още не съм се заел да разбера колко е законна. Мисля през следващия месец като платя да запитам ОФИЦИАЛНО другаря Шушолов.

za tjah njama sakoni ,njama Evropejski sajus,tesa veliki komunisti-genozidi,. njapa pravitelstvo ,njama koj da gi kontrolira...kradzi ,nenajali se kade ste gi nosjat na 2 metra pod semjata..........

В този соцдух, соцсмисъл и соцначин на действие, в магазините за хранителни стоки трябва да искат пари за включване на кантарите. В бензостанциите - за включване на брояча. Браво на соцтъргашите! Браво на соцзащитниците на потребителите! Вече споделях с Вас, господа, че на соцзнамето пише КЕЛЕПИР ! Сега предлагам възродителен процес за социдеята. Няма не искат, няма недей! Цоциализъм. Цоциалисти. Цоциално.

Kato svurshi zimata nali IZRODI..............

Може би електромера отчита 1 кWh за ДВА или ТРИ? Кой да ти каже къде може да се проконтролира това узаконено ограбване? Само чрез ТОЯГАТА в ръце ще разберем кой е крив и кой ПРАВЕДЕН. Дано Господ се смили над бедните ни души и най-сетне ДА ОБЪРНЕ ПАЛАЧИНКАТА. Способните и честните да са в управлението на държавата.

Сутрин излизам в 7.30-8.00ч. Вечер се прибирам след 18.30 ч., а понякога и след 20.00 ч. Готвя НА ГАЗ. Пера два пъти в седмицата. Изключвам всичко от контактите, за да не светят дори контролните лампички на уредите. Защо тогава при два месеца по 38 лв. ми взеха изравнително 92 лв.? А, забравих, топля се на печка с дърва! Откъде са тези 92 лв?!?!!?!?!?!

kak mojaha vednaga da minem na 3 meseca a sega bilo slojno,baviat ta naroda ako moje da zabravi i taka da si ostane.mnogo SME TARPELIVI an ama ide kraia.

Колкото НЕПРАВДИТЕ са по-големи, толкова е по-кратко времето за тяхното отстраняване. 500 години за турското робство, 200 години за византийското, 45 години за съветското ... и да се надяваме за 20 години ХАМЕРИКАНСКО?!

Непрекъснато ми идват някакви безумни сметки за ток...ако има грешка ще върнал ли пари? Не! Лошото е, че на тези нещастници ако не им платиш идват и те резват

Непрекъснато ми идват някакви безумни сметки за ток...ако има грешка ще върнал ли пари? Не! Лошото е, че на тези нещастници ако не им платиш идват и те резват

А защо ДКЕВР не санкционира ЧЕЗ, след като не изпълнява решенията й? Това не е държава, а ориенталски пазар!

Е как да си доволен от ЧЕЗ, плащаш на тримесечие с ДДС, надвзетите суми ти ги връщат без ДДС. За необитавано жилище пак ти начилсялат големи суми за следващите периоди, та да ти връщат по-малко, за да си пуснеш молба за намаляване размера на тримесечните плащания, си губиш 3-4 дни в чакане и обикаляне, абе лудницата е пълна, а всички нас ни направиха на луди.

Тия 20 000 лв. ще ги вземат пак от хората, изразходвания ток от циганите дето не плащат и сумата за него го начисляват пак на редовните платци, незачитането на решение на ДКЕВР от страна на ЧЕЗ е подигравка с държавен орган, НЯМА ЛИ НЕКОРУМПИРАН В ТАЯ ДЪРЖАВА ДА СПРЕ ОБИРАНЕТО НА НАРОДА???????????

Тия от ЧЕЗ са най-големите некадърници.

Поредната гавра то една мнооого дълга поредица.20 000 лв са огромна сума според Шушулов и тъпия български законодател,но за ЕРП-тата са прашинка. Също като 1 милион.Мога ли аз,ако те ме осъдят за неплащане или за кражба,да кажа,че не се съобразявам с решението на съда?Първата санкция за тях трябва да е минимум 10 милиона и да я платят ЛИЧНО шефовете им.Следваща и последна-нацио нали и изгонване от страната.Само гилотина за тях/финансова/!

Наистина, много са високи таксите за услуги на ЧЕЗ. Като пример мога да посоча таксата за преминаване от 1Т на 2Т - близо 30 лв. А каква вина има потребителят, че при изнасяне на електромера на ел. стълб не е включено отчитане на дневна и нощна енергия?

шушулов защо се върти като шиле, първоначално обяви че от началото на 2009 г. ще се върне едномесечното отчитане, сега запя друга песен - щяло да бъде от края на м.март 2009, за кой работи този човек????

mi 6tom te mogat da ne se pod4inqvat ... napravete go i vie. izlezte v grajdansko nepod4inenie... burzo 6te se opravqt ne6tata

браво за глобата на тези нахалници ЧЕЗ.служителите им са толкова прости и нагли ,че дори инай-развинтеното въображение не може да си представи.мисля , глобата е малка за тези монополисти .

и как реши че Това е такса, която плащат тези, които доста време не са си плащали. ? и какво ти дава основание да мислиш че 1/5 от мин.раб.заплата е нормална такса? като не могат за тия пари да го направят - да се изнасят! ясно е че тази такса или не трябва да я има, или трябва да е символична, а ако не могат да го постигнат - пак да се изнасят!!! БИРНИЦИ!!!

Има доста неща, за които не съм доволен от ЧЕЗ. Но в случая не съм съгласен с регулатора. Нека всички редовни платци да се замислят. Това е такса, която плащат тези, които доста време не са си плащали. Ако регулатора накара компанията таксата да е много ниска горницата до това, което е нужно на самата компания, косвено ще се разпредели върху всички. Т.е. и ние редовните ще плащаме за нередовните. Явно много време трябва да мине за да се премахне от мисленето на упраляващите социалистическата уравнивиловщина.

ЧЕЗ са пълни мошеници и нагли крадци!

А бе хора,законно ли беше и въвеждането на тримесечно отчитане?И досега тая неправда никоя власт не може да го наложи.Трай коньо за зелена трева,а цяла зима да си прибират паричките монополистите покровителствана от своите покровители в лицето на г-н Шушумигов,станало вече нарицателно.

Разпоредбата за месечно отчитане явно не важи за ЧЕЗ - защо чак от 30.03.2009. Да им се наложи глоба и за това, а Шушлеков е крайно време да си гледа пенсията.

те им казват в очите бе кви сте вие че ще ни накривите феса и получават глоба 20000. По-нормално би било задвижване на процедура по разваляне на концесията

Шушу лов, да бе ! Шушу мушу - да.

Тия нещастници от еон навремето ни спряха тока, само защото от банката бяха опетлали нещата и бяха забравили да направят плащане в продължение на два месеца. След това пуснаха тока чак на другия ден. Посред най-голямата жега. Фризера яко беше почнал да се размразява. И накрая ни прибраха пари за да ни пуснат тока пак. Ебаси кучите синове!

Не само трябва да ги глобят, но и трябва в затвора да ги вкарат тези и змамници, които се храхят от нас и дебелеят. Ние сме си виновни,че ги търпим тези свине

Защо продадохте енергото ваща мама.. Сега само ще се съдите и алабаламосвате....

допустимо ли е за неплатена сметка под 5 лв. да се плаща такса включване 40лв(то и 19 са много). Защо комисията не им възложи някакъв минимум за неплатена сметка при които да става изключването и тогава да се плаща 19лв за включване. А и разходите за включване не са ли същите като при изключване!?!

некъв началник от дкевр току-що каза по телевизията че барела достигнал 59 лева !!! явно неговите долари са левове затова се е объркал . от това ми стана ясно колко са в час въобще .

40? lv. na men CEZ mi vzeha 80 leva za ekspresno vkluchvane :(

И от кого ще съберат глобите - пак от нас:(

Неподчението на компаниите се дължи на това, че те са затвърдили позициите си у нас чрез комисионите под масата ,които са заплатили на когото трябва. ПРОСТО ЗА ДА МОГАТ ДА УЧАСТВАТ ЛЕГАЛНО И НЕОБЕЗПОКОЯВАНО В ПОГОЛОВНОТО ОБИРАНЕ НА НАРОДА, съвместно с държавата-убийца на народа си.

Регулаторната комисия няма да санкционира чешката компания, за това че не е въвела все още едномесечното отчитане. Защо? Навсякъде по света има антимонополни държавни комисии и структури, само в България има комисия за подпомагане и заздравяване на монопола - ДКЕВР. Не съм видял 1 решение от страна на ДКЕВР в полза на хората, но съм видял много решения в полза на монополистите!

И защо най-малката глоба? Те публично заявяват, че няма да се съобразят. Това е явно неподчинение и гавра с държавен орган. Според мен ДКЕВР си го заслужава да се види каква смешна комисия е и как видно покровителства такива компании.

minavaneto na 3m ot4itane stana vednaga a sega ne moglo,napravo mi e 4erno pred o4ite,dokoga ste tarpim/