Ако крадете ток, ЧЕЗ вече знае това

Електроразпределителното дружество на Западна България вече има балансови електромери на всички свои трафопостове.

Обратно в новината

Коментари - Ако крадете ток, ЧЕЗ вече знае това | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-после някой да каже истината! Крадец до крадеца, лъжец до лъжеца в тази държава! Повече са от честните хора! Циганите се оказаха "цвете"! Крадливо и лъжливо племе сме и това е! Такъв народ няма как да просперира!!!

Което за пореден път доказва, че не циганите са проблема в тази държава.

И квооо... праим сега???? Богатите крадат .. ток. И има ... ПОЛИЦИЯ..... А да има задържани по време на кражба. Да осъдени по бързата процедура... НЯМА. И отново повишение на цената на тока, защото загубите на електроразпределение се калкулират в цената. И за другите нормални (изивите - измикяри) които бързат да си платат сметката за ток (веднага след като я получат, дори да е завишена поради грешка в отчета) се спира електрозахранвато за съответния консуматор. АБЕ, тия за ИДИОТИ НИ МИСЛЯТ????

Ако ЧЕЗ надписва сметки, всички вече знаят за това.

Как станаха богати богатите! Нали с кражба и измама! Защо се учудвате че продължават да крадат!

Ама вие все още ли вярвате, че ромите са проблема на България? Ромите ли ограбиха милиарди от фалирали банки? Ромите ли ограбиха милиарди от крадливата приватизация? Ромите ли управляват държавата? Това, че много заведения, хотели и прочие, манипулират електромерите, не е шега работа. От ЧЕЗ знаят най-добре! И това за биткойните също е истина.

Говориш за миналите и настоящите проблеми. "Ромите" са бъдещият...

Циганите/Ромите/ не са проблем. Проблем са социалните помощи, които им се плащат. Ами те, преди 1989 год. бачкаха и си плащаха. Ама имаше държава, а сега територия. Да си върнем държавата. Как? Просто е! Ама трябва ДуПе.

Знаех си, че някои българи са по-големи крадци от циганите, но сега вече е видно и доказано! Тези крадци са най-големият проблем на България! Страхувам се, че може да се окажат по-голямата част от българите и тогава ще си избират крадци да ги управляват! Така България никога няма да излезе от батака! Дано в ЕС да помогнат, че иначе сме загубени!

Наистина, добре скалъпена, поръчкова статия, защитаваща братята РОМИ... до кога??????

Идва времето енергоразпределителните дружества да започнат да си плащат за толерирането на кражбите от маргиналните групи от населението. Просто за да могат да манипулират изборите чрез маргинали системата за контрол и наказания е доста рехава, а след като маргиналите крадът лесно, скоро и немаргиналите се научават да крадът, понеже е лесно, и накрая чез духа супата и за да не се опари започва да краде от малкото плащащи. Проблема им е, че това не върву до безкрай и рано или късно ще фалират или ще се принудят да продават. Просто чез ще бъде поредната жертва на собствения си монопол.

sawo

99% от кражбите стават със съдействия на служители на самите дружества. След заплащане на съответната сума са манипулира електромера, а при свалянето му за проверка се връща отново до стандартно състояние - всичко от самите служители. Имам съседи, които крадат ток, уговорки със техниците са правени пред очите ми - пуснах сигнали, ефект съответно нулев. Това са грозните факти - оправете си служителите и няма да се краде ток.

,, В богатите квартали ... " ... все пак не забравяйте , че в циганските , токът е безплатен - не се краде а се бере .

ЧЕЗ да си събират партакешите и да изчезват в каквато искат посока.Половината от сградите ,на които дават ток са без Акт 16 , а това е манна небесна за кражби, неточно отчитане и печалби за някои.Да процедират само по закон и няма да имат проблеми.Ако ли не - марш към Чехия или където искат по света !

Да се връща държавната собственост. Върнете и Вальо Топлото и го сложете да ръководи Топлофикация. Когато предприятията са държавни, контрола е 100 пъти по-добър. Няма кражби, фирмите са на печалба. Всичко се стопанисва като свое. Частните компании не могат да ръководят бизнес и не ги интересува дали печелят или не. Държавното управление обаче е много добро, никога не разчита на помощ от данъкопладците и всичко е на изкючително професионално ниво. ЧЕЗ да изчезва.

Тези майтап ли си правят с нас или? Какъв балансиран контрол - та от време оно е ясно, че ако в Драгалевци влиза ток за 5 лв, а платената сметка е за 1 лв, то за останалите 4 лв токът очевидно е откраднат. И тогава къща по къща се проверява и айде... става ясно кой, как и колко!!! Но не забравяйте, че инкасаторите да в играта също. Те манипулират уредите срещу такса под масата.

Възможно е, но когато ги хванат им сцепват Дто от сметки за години назад, глоби такси и съдилища. Ромалето като ги хванат само прекъсват жицата и се правят че не виждат как вече закачат нова.

Глупости. Плащат 3 месеца назад по опис на техниката и по една тъпа таблица. То им излиза по-евтино да крадат и като ги фанат да си платят глобата.

Да му мислят тези, дето имат по 7 апартамента на името на тъща си...

чакайте малко, не мислите ли, че е смешно да сравнявате домашни потребители като ромите с голямите предприятия, цехове и фирми като цяло? Има индустриални машини, които харчат толкова ток за 24часа, колко вкъщи с отопление на ток немога да направя за 3-4 месеца. Смешно е такова сравнение да се прави.

Аз не знам - ако обереш крадеца (ЧЕЗ) или ако излъжеш лъжеца (отново ЧЕЗ), това за престъпление ли се води? Или е вид възстановяване на справедливостта?

Ще ви крада! Ще добивам крипто валути и ще ги увивам в улуци! А вие ще седите и ще гледате, като сте будали!

"Ако крадете ток, ЧЕЗ вече знае това" - да не би самият Джеймс Бонд вече да работи в ЧЕЗ?

Още не мога да се съвзема от това, което прочетох. Валута съм виждал /и като банкноти и като монети/, компютри съм виждал /и с по-слаби и с по-мощни видеокарти/. Но че добиването на криптовалута е полкова енергоемко та се налага използване на промишлен трифазен ток ме зашемети.

Ами при еднофазен ток да натовариш фазата с повече от 5KW не си е работа. Първо ще ти падне бушона, и второ - това се прави за да не се товари прекомерно само едната фаза (защото неравномерно натоварените фази са проблем за системата). Така че ако ти трябват 15KW на куп, то трябва да натовариш и 3-те фази с по 5KW. Те готварските печки от няколко години се продават без кабел и щепсел, и са предвидени така, че да можеш да ги свържеш и на 1, и на 3 фази, ти за по-големите консуматори въпрос правиш...

Едно време, Милен Цветков точно затова го изхвърлиха от телевизията, защото първи разкри схемите как в елитните квартали на София се краде ток и всички се крият зад ромските гета. Това му струваше няколко години аут от телевизията и повече не е повдигнал публично този въпрос.

Просто сравнете цената на тока в България и примерно в Украйна, и веднага ще разберете кой краде най-много от всички! Как може там месечната сметка на едно семейство да е средно 10 лв., а тук - 60? Как мислите - производителите на електроенергия там глупаци ли са, и на загуба ли работят? Да еба и ЧЕЗ, и правителствените глепндери, дето им пригласят!!! Видели, че цената в САЩ е 18 ст. на киловат-час, и тука я направили такава, и то без ДДС-то! А това, че българинът получава от 5 до 20 пъти по-малка заплата - никой не го интересува...

Ако крадете ток, ЧЕЗ вече знае това,ади бе,не думай,умирам от страх да не ми спрат крадения ток,ЧЕЗ знае че циганите крадат ток но не глобява цигани а българи

Със сигурност богаташите крадат по-вече ток,защото са свикнали да крадат/честно милиони и милиарди не се печелят/.И това си е чиста истина с копаенето на криптовалута/биткойн/.Разхода на ток е огромен,така печелят отново на гърба на населението.Ей нямат насита тия"бизнесмени"!Крадат от заплатите ни,крадат от осигуровките ни,крадат от данъците ни,крадат от тока,земите ни и какво ли още не.Дано Господ ги възнагради!Амин!

Ако балансовият електромер показва по-малко от сбора на 200 електромера, ще хванат ли да подменят неизрядните елекромери и да възстановят на хората парите... ИЛИ ... еми да ходят да си пуснат жалба в центъра за клиенти.

Дали, ще успея да изловят Инкасаторите, които участват в кражбата на ток? В кв. Павлово се процедира по следния начин: ИНКАСАТОРА ЗНАЕ, КОй КРАДЕ ТОК И ГО ПРЕДУПРЕЖДАВА ДЕН ПРЕДИ ОТЧИТАНЕТО НА ЕЛЕКТРОМЕРА. КРАДЯЩИЯТ РАЗПОЛАГА С ДОСТЪП ДО ЕЛЕКТРОМЕРА И СЛАГА МОСТ. В НОЩТА ПРЕДИ ДЕНЯ ЗА ОТЧИТАНЕ, СВАЛЯ МОСТА. За тази услуга ИНКАСАТОРА получава МЕСЕЧНА СУМА от Крадящия. Ако не ми вервате минете по ул. Голям Братан малките номера и отворете таблото на някоя от Къщите. ЩЕ АХНЕТЕ

В материала е проблема

кво искаш да кажеш,че сме лош матерял? даже бандита боико не ни е обиждал така.

Ми то туй си е стара истина. Най-големите лъжци и крадци са богаташите. Как ще станеш такъв, ако не си крадец. Нищо че те високо издигат знамето, че са големи работници и учени. Ама да е ясно - това се отнася за България, особено след болшевшкия преврат. ИМА БЕДНИ, ЗАЩОТО ИМА БОГАТИ.

Я кажете как точно се добива тая криптовалута да започваме и ние! Така де... като няма свястна работа в държавата - ще крадем и ще добиваме.

Доста си закъснял, добиването вече стана по-скъпо отколкото тока дето ще изхарчиш за да "копаш". Иначе, с 2(00) думи - трябва ти компютър с 2-5 видео карти, след това си правиш профил в сайт за криптовалута и си сваляш приложение което се стартира на твоята машина. То би трябвало да разпознае видео картите и процесора и да ти каже колко ще ти бъде "хеша"(кило, мега и т.н.) колкото повече толкова по-добре. Когато приложението работи ще виждаш в реално време малки пакети които се получават и обработват от видео картите ти, когато това става получаваш някава част от съответната крипто валута за която "копаш". Със съвременна видео карта можеш да добиваш по 2-3 долара за 24ч срещу съответно 300-400W от мрежата, като си направиш сметка ще си малко отгоре, но ако не плащаш тока както тези тарикати ще си много много отгоре. Ако това са 50кW както чух сутринта по новините, с подобна мощност може да се захранят 50 компютъра с по 4-5 видео карти и да правиш между 12-20к$ на месец.

Благодаря, колега! Въпреки , че е неизгодно, започвам да чета по въпроса. Трафопостът е до нас, баща ми е елктротехник към общината, а с краден ток работата мисля, че ще стане. Би ли препоръчал къде в нета да потърся по-подробна информация за техниката, за софтуера и т.н.?

симо

Неолибералната идеология в практиката--кражбата е най-рентабилнията и предпочитан доход от бизнеса и циганите.Че имат и данъчен кредит!!!!!!

На мен тези писания ми говорят само едно - че ЧЕЗ лъжат повече от циганите...

"От ЧЕЗ са категорични, че в ромските махали не се краде повече ток от идеалния център на София или смятаните за елитни квартали даже напротив." Хайдееееее...изкараха ни по-големи крадци от циганите! ЧЕЗ и другите търтеи ВЪН от България!!

Значи за добив на криптовалута трябва промишлен ток.Една видеокарта изразходва 350вата на час.За да е рентабилен добива на криптовалута се правят ферми от видеокарти ,по 5 или повече .Там работят поне 50 копачки умножаваме по 350вата и получаваш разхода на ток за час 17,5 киловата.Това е връзката между улуците и криптовалутата.

Видеокартите, хеле пък процесорите, отдавна не пеят в хора. Биткойнът от години се добива със специализирани ASIC-машини, които свистят ужасно и верно гълтат ток като лами. Обаче си трябва и доста голяма инвестиция да се сдобиеш с такива. Примерно колкото за нова кола или за апартамент. Не е толкова просто - решаваш и добиваш.

Изобщо не съм в грешка,опитай се да купиш радеон rx570 и нагоре.Просто ги няма на пазара изкупуват ги на едро само докато се появят.

Този метод за откриване на кражба е абсолютно неточен-той открива загубите по цялата мрежа за пренос на тока включително от състоянието на кабелите и въздушната мрежа която зависи от натоварването и.Не е нормално загубите по мрежата да се приемат за кражба от консуматорите.Ако е така значи ЧЕЗ краде от консуматорите.

не коментирай. Електромерът в трафопоста измерва енергията, минаваща през него, а не тази, подадена към разпределителната мрежа. Загубите към абонатите са само от кабелите (активно съпротивление, еднозначно се пресмята). Като се предвиди и до 3% неточност на уреда, останалата разлика между подадено и отчетено от абонатските електромери е за разследване.

Кражбата по закон е криминално деяние,защо има единствено глоба?Защото по силата на монопола ,просто не доказват,а налагат глобата си със сила.Кой ти казва как и кой извършва тарирането на елктромера?

По закон наказанието е до 7 години затвор, но закона не се прилага. В случая държавата трябва да помогне като се създадат звена за борба с кражбата на ток към полицейските управления.

Расистки пост. Излиза, че българите крадат повече от ромите !? Защото ромите не крадат ток !! Те просто не го плащат !! За какво им е да го крадат !? Всичко им е включено, имат си електромери, отчита се. За какво им е да рискуват живот, да се включват преди електромерите и т.н. технически номера, откъде толкова акъл. Токът се мери, но не се плаща. Това, разбира се е кражба от добросъвестните абонати, на които се начислява надценка, която да покрива тези загуби. Също и енергийни помощи - плаща им се токът от държавния бюджет. Който се формира на 99% от българския етнос. И за благодарност ги (ни) изкарват по-крадливи от циганите ! Расистки пост отвсякъде, дойчевелето не спи !

Прецаках се, та една година бях домоупраител на входа. Изобщо не ме изненадват циганските номера на "белите" българи, които са описали. Не само богати ами и средна класа.

Ако прочетете по-внимателно статията, излиза че: - в центъра на София крадат фирмите - в елитните квартали извън центъра крадат масово - а там живеят точно селяндурите (използвам думата като определение за морал, не за място) - собственици и високпоставени служители в същите фирми, които крадат в центъра... - ромите крадат много ток. Извод: т.нар. бизнесмени и елитни мениджъри са по-големи цигани и от циганите.

добре, че поне ти не крадеш ток.

Ми, не - не крада нито ток, нито топла вода, нито парно. И не ми пука за твоето (не)одобрение.

беше ми кеф да го прочета

На 23 декември 1947г КОМУНИСТИТЕ ИЗДИГНАХА КРАЖБАТА В РАНГ НА ПРАВНА НОРМА,В РАНГ НА ЗАКОН.И Я НАРЕКОХА "национализация".А след 89г същите теа "юнаци"от 1947г си извадиха и документ за собственост на откраднатото тогава и през годините след това Момче за тва ли беше зора бе...та требваше да го криеш

На това се казва - ни в клин, ни в ръкав. Или си хиперслюнкоотделящ?

:)) На времето, имаше един комик - Мирча Кришан. Една от историите му беше "За краставицата". Върти-суче и все до "краставицата, която сдържа 98% вода" го докарва - независимо от темата. Тука е пълно с подобни "краставичари".

Сладък,и в клин и в ръкав е,ама ти си толко тъп че да не разбереш и това толкова просто нещо.Тъпако, обяснявам ЗАЩО В БГ СЕ КРАДЕ.През 1944г ОКУПАТОРСКА РУСИЯ ПОСТАВИ НА ВЛАСТ В БГ НАЙ-НИЗШЕТО СЪСЛОВИЕ ОТ ТОГАВАШНОТО БГ ОБЩЕСТВО.И като всеко съсловие,па макар и утайката тогава,това съсловие си има своя морал.Да тъпако и крадеца си има морал.И така морала на утайката стана еталон за морал НА ВСИЧКИ.Когато тези дето са на власт ти кажат че да се краде е нещо хубаво-на теб не ти остава нищо друго освен да приемеш тази "истина" за своя.Е тъпако обясних за клина и ръкава като за идиоти.Ако и сега не си разбрал-аз немам никва вина за това

баси глупостите!

А бе келеш,що ми скри поста бе тъпанар.Че ти немаш акъл да пазиш равновесие бе.И да го скриеш и да не го криеш,онаа тъпа крава моника все ше етъпа крава бе.Тя такава е родена -тъпа крава

Комунистическите свине много се страхуват че хората ше разберат че са КРАДЦИ.А през 1947г декември 23,окрадоха БГ.И нарекоха кражбата "национализация".хаха.И като го кажа на глас-"това не е по темата,това е спам".Разбрахте ли бе шибани комунистически крадци.Рано или късно тъпите БГ ше проумеат кви сте

И това ли не е по темата ... Толко ли е трудно да вденете че след като си имал всичката власт на света- неконтролируема ,необозрима ,неоспорима,безгранична...и когато през 1980г русия рухна и се виде че таа нема да я бъде вече,и ДА ОСТАВАТ ВСИЧКО ТАКА НА ВАС ГАШНИЦИТЕ,ДА НЕ НАПРАВАТ ТАКА ЧЕ ДА ГЕПАТ ВСИЧКО ЗА СЕБЕ СИ...А бе БГ ГОВЕДА КАК СИ Я ПРЕДСТАВЯТЕ ТАА.Възможно ли е човек да е толкова тъп и да не проумева кво е сдс, дпс,личната мутра на свинара от правец,който вече толко годин е на власт.Не боко мутрата е на власт бе говедааа.На власт е свинара от правец и неговия кръг.И ви разиграват панаири с незнам кви си партии...А хората ви дадоха възможност да избирате...Ма вие нали сте говеда не видехте НАЙ-ДОЛНОТО КВАДРАТЧЕ.Колко требва да е тъп един човек за да не проумее нещо толко просто...

ЕИ анално упороган дане би да те засърбя дъното

А най-богатия ЧЕЗ, краде най-много манипулирайки електромерите на абонатите си. ЧЕЗ има всички права и средства, ако някой го краде, но ако ЧЕЗ краде, абонатите нямат никакви средства и права.

Първо си съберете парите от тъмнозелените!

То е ясно ,че циганите крадат но е ясно ,че богатите също крадат и то с много повече защото в една къща на богаташ има тройно повече техника и те не правят икономия защото знаят ,че няма да платят пълната сметка. Техните елки освен събиране друго нямат.

Крипто-валута, улуци, охлаждане на процесори, огромни сметки за ток........... баф мааму! де го чукаш, де се пука. джурналист тъп глист.

Значи за добив на криптовалута трябва промишлен ток.Една видеокарта изразходва 350вата на час.За да е рентабилен добива на криптовалута се правят ферми от видеокарти ,по 5 или повече .Там работят поне 50 копачки умножаваме по 350вата и получаваш разхода на ток за час 17,5 киловата.Това е връзката между улуците и криптовалутата.

"С цената на огромни количества открадната електроенергия се добива крипто валута този бизнес се развива от най-мащабните крадци на ток през последните месеци." тези много филми гледат !

а, бе нали авторката е "Калинка"? По-объркан текст едва ли може да се напише.

ЗА СВЕДЕНИЕ НА ЧЕЗ. НЯМА БОГАТИ, КОИТО ДА СА ЗАБОГАТЕЛИ БЕЗ КРАЖБИ. БЪЛГАРСКОТО СЪЗНАНИЕ ЗА УСПЕХ Е: ДА СЕ КРАДЕ НАЙ-МНОГО.

И ко стана ся, сичкуто българин са оказа ром! :)))

Знае го ама само за нашенците, които крадат, а за етноса знае ли ЧЕЗ ?

Не отвличайте вниманието, а кажете колко е разликата в тока за Столипиново?

само около 100%...