Коментари - Добрев: Може и да добиваме шистов газ | Днес.dir.bg

Добрев: Може и да добиваме шистов газ

Темата за добива на шистов газ у нас не е затворена страница. Тази седмица трябва да бъде сформирана парламентарната комисия, която ще разгледа мораториума върху добива и ако се окаже, че методът фракинг е безвреден, забраната може да бъде отменена.

Обратно в новината

Коментари - Добрев: Може и да добиваме шистов газ | Днес.dir.bg

Коментари

Добрев, Българската земя е ва всички българи!Тя не ти е частна собственост,за да се разпореждаш с нея както си искаш. Българите казаха НЕ на проучването и добива на шистов газ!Нима си късопаметен???

Ама те са я подарили вече, според мен. Гледайки и слушайки Клинтън и Уорлик - те отдавна се разпореждат тук!

Има земетръсна зона и разлом за строителство на АЕЦ. Такова нещо няма за да излезе на повърхнвоста шистовия гас. Какво хубаво Б У М.. ни очаква.

Борисов и Добрев се изявяват като послушни кученца на Х. Клинтън и Д. Уорлик. То бива лизачество, ама тези прекалиха. Направо са готови да подарят БГ на Шеврон.

Оооо, сигурни сме, че можете. Националните предатели могат всичко да правят с уста и дупе... Всичко, но не и за народа си. Сигурен бях, че ще се извъртят тия мекеренца.

Партия Гроб ще внасят Пясък от Сахара, за производството на стъклени изделия.

Десетилетия бяха нужни на света за да проумее, че ядрените опити в атмосферата са изключително вредни. Защо ние българите държим да се повторят нещата у нас? В нашите миниатюрни мащаби концентрацията на отрицателните въздействия ще е пагубна, не е ли ясно?

Що никъде в българските медии не се спомена, че висши служители на Шеврон са със забрана да напускат Бразилия, щото ще трябва да отговарят за огромни нефтени разливи съсипали сума ти природа в края на Ноември миналата година ?

Ако отровните химикали представляват втечнени герберасти, аз съм "за" добива на шистов гъз!

Ще добивате ама през трупа ми, или през вашите по-скоро!

Май требе некой да те добие жалко масонче

Европа, с изключение на Полша забрани проучването и добива на шистов газ. Румъния също забрани преди 2 дни. Но ДОБРЕВ НЕ!!! ДОБРЕВ, УОРЛИК, ШЕВРОН, ДЯНКОВ И ОСТАНАЛАТА ПАСМИНА ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!

Разбира се. Американските мекерета Дянков, Добрев и слугата на Уорлик - Борисов, освен да изпълняват заповедите на САЩ, друго нищо не правят. Не сме добре..., никак.

А за Полша дойде и неприятната изненада, че запасите им са с пет пъти по-малко от прогнозираното от ШЕВРОН. Демек, инвестицията ще има пет пъти по-малка възвръщаемост. Да не забравяме и че да се добива шистов газ е поне три пъти по-скъпо отколкото добиването на конвенционален, без да смятаме евентуалните щети, които могат да бъдат нанесени.

Всичко е хубаво при поляците, обле имат психо проблем. Необяснимата им умраза към Русия. Тя от 200 г. Шовинисти. Живеят в миналото.Комплексари като нашите тъпанари- русофоби. България се отказа от това да държи кранчето на рските доставки. ИДИОТИ!

"Добрев: Може и да добиваме шистов газ" Народа: "Нйе мноу сигурно"

То като са им имотите и децата в чужбина, какво им пука какви ще ги вършат! Бетонираха плажовете, изсякоха горите или ги опожариха, изтровиха реки и ... сега спокойно си харчат парите и почиват в чужбина. Всичко обаче с най-добри намерения! На добри хора политици случихме, ако бяха и с лоши намерения ...

Най-голямото ПРЕДАТЕЛСТВО на КОМУНОИДА Р.Овч и ОТРЕПКИТЕ около него от тройната коалиция е,че развали стария договор ПРЕДСРОЧНО и в новия ОБВЪРЗА ЦЕНАТА НА ГАЗА с цената на нефтените продукти.Всичко това този НАЙ-ГОЛЯМ ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ в най-новата ни история направи,защото тогава започваше добива на шистов газ в Америка и КОМУНОИДИТЕ И РУСКИ АГЕНТИ,ПРЕДАТЕЛИТЕ,ЗНАЕХА,че цената на газа ще се срути!А на нефта,поради приключването му в световен мащаб-ще се качва!Затова, когато по света газа падна,в БГ се покачи!!! И ето го АБСУРДА - Германия плаща 2 ПЪТИ ПО-МАЛКО за руската газ от България - договорът на Газпром с Германия НЕ Е ОБВЪРЗАН С ПАЗАРА НА НЕФТОПРОДУКТИ, А СЪС СПОТОВИЯ ПАЗАР НА ГАЗТА! Който пазар Америка СРИНА с добива на шистов газ!!! А вие, малоумници, си цитирайте филмчето, дето Газпром поръча-Газленд. Лошото е, че пускат и тоя номер минава ТОЧНО В БЪЛГАРИЯ - НАЙ-БЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕС, С НАЙ СКЪПИ ЕНЕРГОНОСИТЕЛИ! ЗАРАДИ АБСОЛЮТНИТЕ ПРОДАЖНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ОТ БСП, начело с ГОЦЭ и Р.Овч.!

А стига простотиииии.Наслушахме се и начетохме на глупости.Я по-добре вземи си кюто и един по-голям камък и кротко към Панчалево и у най-дълбокото.

КОМУНУИД не знам какво е но знам какво е ГЛУПОИД - това си ти :)

Наливат се тонове вода под налягане смесени с тонове отровни химикали. Голяма част от отровната смес се връща на повърхността и се слага в езера между дупките (т.е. Добруджа се покрива с отровни водохранилища). Другата част от отровната смес се просмуква в земята, а Добруджа е богата на подпочвени питейни води, т.е. отива ви до чешмата. От там следват всякакви видове РАК и намаляване на населението.

След изявеното желание на министерско ниво да се трови природата на България, акцията по чистенето е ... обречена. Започвам да се чудя дали превръщането на много от нас в невъзпитани прасета, изхвърлящи боклук, където им попадне и сенчестите фирми и лица в ''бизнеса с боклука'' не е цялостна държавна политика, за превръщането на страната в сметище и място за съхранение на ядрени отпадъци в периферията на ЕС?!?!

В нас 12% безработица,в Румъния 6 %, румънците са изгонили Шеврон за шистовия газ, ние ги молим да дойдат!!!!От къде дойдоха тези продажници, колко им плащат , за да съсипят това, малко красиво парче земя наречена България!!!!

Бе, какви са тези министри - по страхотно важни за държавата ресори, - дето са обидно млади за такава огромна отговорност, учили в някаква съвсем друга (вкл.технологична) среда, а и нямат никакъв опит в промишленост, енергетика... Разни голишарчета водят българия по някакви учебници, писани за други страни, действителност, интереси, географски и гео-полотически райони, управляват по схеми и разговорници...

Добрев - Земята българска е реална. Тя не е пейзаж от картина. Ти не си го учил в ИНСТИТУТА ПО ИЗКУСТВАТА. Защото може да добиваме газ, може и да те сритаме, както се изразяват твоите повелители - американците.

НЕ НА ВСЯКАКВИ ОПИТИ С НАШИТЕ ПОЛЕТА!!!! НЕ НА ШИСТОВИЯ ГАЗ!!! ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА GASLAND - ТАМ Е ИСТИНАТА ЗА ТОВА , КОЕТО НИ ЧАКА. ТИЯ, КОИТО ЖИВЕЯТ В СОФИЯ И ЧУЖБИНА, РАЗНИ НЕГРАМОТНИ IQ - ТА И ДР.ПРОДАЖНИЦИ ДА МЛЪКНАТ. ТОВА НЕ ГИ ЗАСЯГА ТЯХ И НЯМАТ ДУМАТА.

Жалка физиономия на нашия министър в Русия, попаднал между руските лъвове-специалисти, май не е разбирал за какво става реч!!!Тепърва, ще се види истината!!!Русия прощава ,но не забравя!!!!! Жалко, че защищаваме друга страна, но тази е истината!!!!

Цитат-Юлия Тимошенко беше осъдена на 7 години затвор заради обвинения в злоупотреби с власт при подписването на сделките за доставка на природен газ от Русия. Ако този текст се приложи в България, КОЛКО годинки могат да се дадат на националния ПРЕДАТЕЛ Р.Овч., който, заедно с предателската клика на тройната коалиция, осъди България на газов геноцид? ЗАЩО ПРОКУРАТУРАТА МЪЛЧИ, СЛЕД КАТО СТАНА ЯСНО, ЧЕ БЪЛГАРИЯ КУПУВА РУСКАТА ГАЗ 2 ПЪТИ ПО-СКЪПО ОТ ГЕРМАНИЯ???

Ако подписаният от Евгени Бакърджиев договор не бе променен, още щяхме да купуваме евтин газ от Русия. Ще се потърси ли най-после отговорност от Румен Овчаров за промяната на договора, с което нанесе непоправими щети на икономиката ни и на българския народ?

Добрев: Може и да добиваме шистов газ А може и да НЕ добиваме г-н БАКАЛАВЪР по ИЗКУСТВАТА !!!!!

Може,може ДОБРЕВ,но теб ще интернираме да живееш там,без право на напускане на района.Ти да не би да си мислиш,че ще си все на власт.

Да съгласен съм да купуваме по скъп ток, но кой може да си позволи този"лукс".Плащат и купуват, богатите, другите готвят на дърва и се къпят в корита.До там ни докара демокрацията!!!!

Добивът на електроенергия има за цел да осигури с достатъчно количество промишлеността и домакинствата, а желателно е да остане енергия за износ, защото от това се печели добре. Ние или ще произвеждаме МАЛКО ток за свои нужди, но поради това СКЪП ток или ще произвеждаме МНОГО ток, но ефтин ток и ще превърнем този отрасъл от самозадоволяване в бизнес. Ако ние имаме изобилие от бизнес у нас - защо ни е още един бизнес? Тогава защо ни е да произвеждаме изобщо ток - богати сме и по е удачно, като че ли да си купуваме. Изобщо не ни трябва да прoизвеждаме.

С нас обаче, случая е друг - в енергетиката ние имаме уникални наработки - технологически, човеши капитал(кадри), географско-исторически дадености(много съседи, съвсем наблизо и нашето технологично изпреварване - ние отдавна сме в ядрената енергетика, за разлика от съседите ни). Това подсказва, че електроенергетиката е наш перспективен бизнес - един от немногото реално възможни и успешни вече у нас.

Ако преминем от гледната точка на икономиката и бизнеса към гледната точка на литературата, то на държава като България бореща се за по-достойно място сред развитите държави, то по-удачна е романтиката на мощното, високотехнологичното, ефективното?(например атомната енергетика), отколкото идилията на зелената енергия, която е красива като идея, но не задоволява амбицията за електроенергитичен бизнес за страната ни, поради слабия краен изход на енергия. Рано ни е за идилия, време ни е за романтика на усиления труд. Идилия - на пенсия с внуците.

И още един аспект на енергетиката - шистовия газ. Ок, ако имаме значими промишлено количества. Но това не е доказано. Затова пък е доказан огромния ни потенциал в бизнеси като селско стопанство(при това екологично) и туризъм. Това, наред с енергетиката са от малкото останали ни козове. Добивът(и проучването) на шистов газ ни лишава с един замах от тези два наши големи коза. Затова - ядрена енергетика - да, зелена енергетика - хвала и чест, да, но шистов газ - НЕ. Нашето управление не умее да мисли в перспективни категории и май ни води към резултат айде коньо у реката". Това е моето виждане по въпроса.

И моето виждане е като твоето!!!!Страхотно написано!!!Но едва ли ще го чуят!Радвам се поне че има останали хора като тебе!!!

Колко ли платиха на лобистите от ДСБ и ГЕРБ за шистовия газ, народа е заспал, вижте"умиращите" гърци ще получат бонуси за великден, а нашите пенсии са 75 долара на месец,Подигравка!!!! Президента с приоритетите да се скрие и търси в Германия!!! Аман от простаци!!!!!

Ако няма забрана за проучване и добив за цяла Добруджа няма никакъв смисъл да си говорим каквото и било. Каква е разликата за нас ако Румъния прави проучвания-никаква!!! Риска е общ а "далаверата" е само тяхна. Или никой или по-добре да сме първи!!!

нали за това дискутираме-искаме забрана за проучване и добив на шистов газ!

Румъния се отказа ........

Миналата година в Шабленско бяха Тупалките[големи вибратори]. Това е единия начин на проучване. Трябваше да видите откъдето минат какво става.

След целувката на юда Килари и поздравите на недоразумението Младенов от нея за Белене, следва шистов газ, на тези освен ,че са недораснали и предатели друго няма какво да се добави.Жалко за всичко което имахме, оплячкаха, окрадоха, подариха на приятели и чужди мафиоти.

Момченце,не си играй с добруджанци.

НЕ НАРОД , А МЪРША- казал го е точно поетът , даже прекаленно точно!

Добре дошли в държавата на лобистите и клиентелистите - шистов газ, ядрена енергетика, тютюнопушене. Няма държавници.....само малки човечета, които оценят краткия си срок на годност и се възползват максимално. Жалко.....твърде жалко.

Че сме овци...овци сме,ама не чак толкова тъпи.Ако Герб разреши тровенето на страната на следващите избори да се готви за опозиция,а на по-следвашите при НДСВ.Естественно че американския натиск върху тях е огромен и трудно се отказва на Чичо Сам,както преди не е могло да се откаже на Хитлер,а малко по-касно на "братушките",но в случая става вапрос за разсипването и тровенето на собственната страна в името на това американска компания да си направи бизнеса и печалбите.

...празни приказки на празен човек...

Правителството на Република България и в частност министър Делян Добрев подхожда несериозно и наивно като не се допитва до експерти, а разчита на имагинерни обещания за бъдещи приходи от добив на газ и то в рамките на 15-20% от получения добив, което е крайно неефективно и икономически безмислено за България. Най-лесният тест приложим към всеки, който твърди, че добивът на шистов газ е безопасен, е същият експерт да бъде задължен да живее за 10 години в района на проучване и добив, преди да даде официалното си становище.

иди в Добруджа да се порадваш на народната любов от това изявление

иди и в Лудогорието!

поразходи се и към Шумен и Търговище...

ха-ха. Ела във ВАРНА с пита да те нагостиме,че си бил много акълия!

Ало,младежът Добрев! Това да не Ви е комсомолска занимавка,е това де, държавата България? Ако от някъде се появи,основателят на Българската държава Хан Аспарух,не Ви виждам,къде ще бягате. Даже и самолета,за любимата Ви USA,няма да можете да хванете. Осъзнайте се,за този шистов газ. Послушайте гласа на народа,а не на задокеанските интересчии! Млад човек сте,защитавайте Родината България!

ОТНОВО ШМЕНТИ КАПЕЛИ : -ДОГОВАРЯМЕ ПО - ЕВТИН ГАЗ ОТ РУСИЯ НЯКОГА - ОТ 1 АПРИЛ СЕ ВДИГНА ЦЕНАТА НА ПАРНОТО -ЗАБРАНИХА ПРОУЧВАНЕТО НА ШИСТОВ ГАЗ -ЩЕ ДОБИВАТ ШИСТОВ ГАЗ -НЯМА ДА СТРОИМ БЕЛЕНЕ -ЩЕ СТРОИМ ГАЗОВА СТАНЦИЯ -РЕАКТОРА НА БЕЛЕНЕ ЩЕ ГО ПРОДАДЕМ ИЗГОДНО , АМА НЯМАМЕ КУПУВАЧ ТИПИЧНО В ГРОБАРСКИ СТИЛ-ТУКА ИМА , ТУКА НЕМА. КАТО БОКО МУТРЕВ И КОМПАНИЯТА МУ ОТ БАШИБОЗУЦИ ТИ КАЖАТ ДОБЪР ДЕН, ВИЖ КЪДЕ Е СЛЪЦЕТО. ТИЯ УМЕЯТ МНОГО ДА ЛЪЖАТ, ДА ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ И МНОГО ДА КРАДАТ

НЕ на шистовия газ в България!За чиста природа и плодородна земя!

Този циркаджия явно е момче за мръсни поръчки.Ко да се праи кофти тръпка.Ама и това ще мине.На следващите избори ще има многооооооо, ама многоооооо голямо разочарование за някой люде.

не бива да се позволява да се правят тези проучвания ако си мислят управляващите че това няма да ги засегне се лъжат освен ако не смятат да живеят в тази страна ако ядат хляб от къде ще дойде а?

Коментари - Добрев: Може и да добиваме шистов газ | Днес.dir.bg

Добрев: Може и да добиваме шистов газ

Темата за добива на шистов газ у нас не е затворена страница. Тази седмица трябва да бъде сформирана парламентарната комисия, която ще разгледа мораториума върху добива и ако се окаже, че методът фракинг е безвреден, забраната може да бъде отменена.

Обратно в новината

Коментари - Добрев: Може и да добиваме шистов газ | Днес.dir.bg

Коментари

Добрев, Българската земя е ва всички българи!Тя не ти е частна собственост,за да се разпореждаш с нея както си искаш. Българите казаха НЕ на проучването и добива на шистов газ!Нима си късопаметен???

Ама те са я подарили вече, според мен. Гледайки и слушайки Клинтън и Уорлик - те отдавна се разпореждат тук!

Има земетръсна зона и разлом за строителство на АЕЦ. Такова нещо няма за да излезе на повърхнвоста шистовия гас. Какво хубаво Б У М.. ни очаква.

Борисов и Добрев се изявяват като послушни кученца на Х. Клинтън и Д. Уорлик. То бива лизачество, ама тези прекалиха. Направо са готови да подарят БГ на Шеврон.

Оооо, сигурни сме, че можете. Националните предатели могат всичко да правят с уста и дупе... Всичко, но не и за народа си. Сигурен бях, че ще се извъртят тия мекеренца.

Партия Гроб ще внасят Пясък от Сахара, за производството на стъклени изделия.

Десетилетия бяха нужни на света за да проумее, че ядрените опити в атмосферата са изключително вредни. Защо ние българите държим да се повторят нещата у нас? В нашите миниатюрни мащаби концентрацията на отрицателните въздействия ще е пагубна, не е ли ясно?

Що никъде в българските медии не се спомена, че висши служители на Шеврон са със забрана да напускат Бразилия, щото ще трябва да отговарят за огромни нефтени разливи съсипали сума ти природа в края на Ноември миналата година ?

Ако отровните химикали представляват втечнени герберасти, аз съм "за" добива на шистов гъз!

Ще добивате ама през трупа ми, или през вашите по-скоро!

Май требе некой да те добие жалко масонче

Европа, с изключение на Полша забрани проучването и добива на шистов газ. Румъния също забрани преди 2 дни. Но ДОБРЕВ НЕ!!! ДОБРЕВ, УОРЛИК, ШЕВРОН, ДЯНКОВ И ОСТАНАЛАТА ПАСМИНА ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!

Разбира се. Американските мекерета Дянков, Добрев и слугата на Уорлик - Борисов, освен да изпълняват заповедите на САЩ, друго нищо не правят. Не сме добре..., никак.

А за Полша дойде и неприятната изненада, че запасите им са с пет пъти по-малко от прогнозираното от ШЕВРОН. Демек, инвестицията ще има пет пъти по-малка възвръщаемост. Да не забравяме и че да се добива шистов газ е поне три пъти по-скъпо отколкото добиването на конвенционален, без да смятаме евентуалните щети, които могат да бъдат нанесени.

Всичко е хубаво при поляците, обле имат психо проблем. Необяснимата им умраза към Русия. Тя от 200 г. Шовинисти. Живеят в миналото.Комплексари като нашите тъпанари- русофоби. България се отказа от това да държи кранчето на рските доставки. ИДИОТИ!

"Добрев: Може и да добиваме шистов газ" Народа: "Нйе мноу сигурно"

То като са им имотите и децата в чужбина, какво им пука какви ще ги вършат! Бетонираха плажовете, изсякоха горите или ги опожариха, изтровиха реки и ... сега спокойно си харчат парите и почиват в чужбина. Всичко обаче с най-добри намерения! На добри хора политици случихме, ако бяха и с лоши намерения ...

Най-голямото ПРЕДАТЕЛСТВО на КОМУНОИДА Р.Овч и ОТРЕПКИТЕ около него от тройната коалиция е,че развали стария договор ПРЕДСРОЧНО и в новия ОБВЪРЗА ЦЕНАТА НА ГАЗА с цената на нефтените продукти.Всичко това този НАЙ-ГОЛЯМ ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ в най-новата ни история направи,защото тогава започваше добива на шистов газ в Америка и КОМУНОИДИТЕ И РУСКИ АГЕНТИ,ПРЕДАТЕЛИТЕ,ЗНАЕХА,че цената на газа ще се срути!А на нефта,поради приключването му в световен мащаб-ще се качва!Затова, когато по света газа падна,в БГ се покачи!!! И ето го АБСУРДА - Германия плаща 2 ПЪТИ ПО-МАЛКО за руската газ от България - договорът на Газпром с Германия НЕ Е ОБВЪРЗАН С ПАЗАРА НА НЕФТОПРОДУКТИ, А СЪС СПОТОВИЯ ПАЗАР НА ГАЗТА! Който пазар Америка СРИНА с добива на шистов газ!!! А вие, малоумници, си цитирайте филмчето, дето Газпром поръча-Газленд. Лошото е, че пускат и тоя номер минава ТОЧНО В БЪЛГАРИЯ - НАЙ-БЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕС, С НАЙ СКЪПИ ЕНЕРГОНОСИТЕЛИ! ЗАРАДИ АБСОЛЮТНИТЕ ПРОДАЖНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ОТ БСП, начело с ГОЦЭ и Р.Овч.!

А стига простотиииии.Наслушахме се и начетохме на глупости.Я по-добре вземи си кюто и един по-голям камък и кротко към Панчалево и у най-дълбокото.

КОМУНУИД не знам какво е но знам какво е ГЛУПОИД - това си ти :)

Наливат се тонове вода под налягане смесени с тонове отровни химикали. Голяма част от отровната смес се връща на повърхността и се слага в езера между дупките (т.е. Добруджа се покрива с отровни водохранилища). Другата част от отровната смес се просмуква в земята, а Добруджа е богата на подпочвени питейни води, т.е. отива ви до чешмата. От там следват всякакви видове РАК и намаляване на населението.

След изявеното желание на министерско ниво да се трови природата на България, акцията по чистенето е ... обречена. Започвам да се чудя дали превръщането на много от нас в невъзпитани прасета, изхвърлящи боклук, където им попадне и сенчестите фирми и лица в ''бизнеса с боклука'' не е цялостна държавна политика, за превръщането на страната в сметище и място за съхранение на ядрени отпадъци в периферията на ЕС?!?!

В нас 12% безработица,в Румъния 6 %, румънците са изгонили Шеврон за шистовия газ, ние ги молим да дойдат!!!!От къде дойдоха тези продажници, колко им плащат , за да съсипят това, малко красиво парче земя наречена България!!!!

Бе, какви са тези министри - по страхотно важни за държавата ресори, - дето са обидно млади за такава огромна отговорност, учили в някаква съвсем друга (вкл.технологична) среда, а и нямат никакъв опит в промишленост, енергетика... Разни голишарчета водят българия по някакви учебници, писани за други страни, действителност, интереси, географски и гео-полотически райони, управляват по схеми и разговорници...

Добрев - Земята българска е реална. Тя не е пейзаж от картина. Ти не си го учил в ИНСТИТУТА ПО ИЗКУСТВАТА. Защото може да добиваме газ, може и да те сритаме, както се изразяват твоите повелители - американците.

НЕ НА ВСЯКАКВИ ОПИТИ С НАШИТЕ ПОЛЕТА!!!! НЕ НА ШИСТОВИЯ ГАЗ!!! ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА GASLAND - ТАМ Е ИСТИНАТА ЗА ТОВА , КОЕТО НИ ЧАКА. ТИЯ, КОИТО ЖИВЕЯТ В СОФИЯ И ЧУЖБИНА, РАЗНИ НЕГРАМОТНИ IQ - ТА И ДР.ПРОДАЖНИЦИ ДА МЛЪКНАТ. ТОВА НЕ ГИ ЗАСЯГА ТЯХ И НЯМАТ ДУМАТА.

Жалка физиономия на нашия министър в Русия, попаднал между руските лъвове-специалисти, май не е разбирал за какво става реч!!!Тепърва, ще се види истината!!!Русия прощава ,но не забравя!!!!! Жалко, че защищаваме друга страна, но тази е истината!!!!

Цитат-Юлия Тимошенко беше осъдена на 7 години затвор заради обвинения в злоупотреби с власт при подписването на сделките за доставка на природен газ от Русия. Ако този текст се приложи в България, КОЛКО годинки могат да се дадат на националния ПРЕДАТЕЛ Р.Овч., който, заедно с предателската клика на тройната коалиция, осъди България на газов геноцид? ЗАЩО ПРОКУРАТУРАТА МЪЛЧИ, СЛЕД КАТО СТАНА ЯСНО, ЧЕ БЪЛГАРИЯ КУПУВА РУСКАТА ГАЗ 2 ПЪТИ ПО-СКЪПО ОТ ГЕРМАНИЯ???

Ако подписаният от Евгени Бакърджиев договор не бе променен, още щяхме да купуваме евтин газ от Русия. Ще се потърси ли най-после отговорност от Румен Овчаров за промяната на договора, с което нанесе непоправими щети на икономиката ни и на българския народ?

Добрев: Може и да добиваме шистов газ А може и да НЕ добиваме г-н БАКАЛАВЪР по ИЗКУСТВАТА !!!!!

Може,може ДОБРЕВ,но теб ще интернираме да живееш там,без право на напускане на района.Ти да не би да си мислиш,че ще си все на власт.

Да съгласен съм да купуваме по скъп ток, но кой може да си позволи този"лукс".Плащат и купуват, богатите, другите готвят на дърва и се къпят в корита.До там ни докара демокрацията!!!!

Добивът на електроенергия има за цел да осигури с достатъчно количество промишлеността и домакинствата, а желателно е да остане енергия за износ, защото от това се печели добре. Ние или ще произвеждаме МАЛКО ток за свои нужди, но поради това СКЪП ток или ще произвеждаме МНОГО ток, но ефтин ток и ще превърнем този отрасъл от самозадоволяване в бизнес. Ако ние имаме изобилие от бизнес у нас - защо ни е още един бизнес? Тогава защо ни е да произвеждаме изобщо ток - богати сме и по е удачно, като че ли да си купуваме. Изобщо не ни трябва да прoизвеждаме.

С нас обаче, случая е друг - в енергетиката ние имаме уникални наработки - технологически, човеши капитал(кадри), географско-исторически дадености(много съседи, съвсем наблизо и нашето технологично изпреварване - ние отдавна сме в ядрената енергетика, за разлика от съседите ни). Това подсказва, че електроенергетиката е наш перспективен бизнес - един от немногото реално възможни и успешни вече у нас.

Ако преминем от гледната точка на икономиката и бизнеса към гледната точка на литературата, то на държава като България бореща се за по-достойно място сред развитите държави, то по-удачна е романтиката на мощното, високотехнологичното, ефективното?(например атомната енергетика), отколкото идилията на зелената енергия, която е красива като идея, но не задоволява амбицията за електроенергитичен бизнес за страната ни, поради слабия краен изход на енергия. Рано ни е за идилия, време ни е за романтика на усиления труд. Идилия - на пенсия с внуците.

И още един аспект на енергетиката - шистовия газ. Ок, ако имаме значими промишлено количества. Но това не е доказано. Затова пък е доказан огромния ни потенциал в бизнеси като селско стопанство(при това екологично) и туризъм. Това, наред с енергетиката са от малкото останали ни козове. Добивът(и проучването) на шистов газ ни лишава с един замах от тези два наши големи коза. Затова - ядрена енергетика - да, зелена енергетика - хвала и чест, да, но шистов газ - НЕ. Нашето управление не умее да мисли в перспективни категории и май ни води към резултат айде коньо у реката". Това е моето виждане по въпроса.

И моето виждане е като твоето!!!!Страхотно написано!!!Но едва ли ще го чуят!Радвам се поне че има останали хора като тебе!!!

Колко ли платиха на лобистите от ДСБ и ГЕРБ за шистовия газ, народа е заспал, вижте"умиращите" гърци ще получат бонуси за великден, а нашите пенсии са 75 долара на месец,Подигравка!!!! Президента с приоритетите да се скрие и търси в Германия!!! Аман от простаци!!!!!

Ако няма забрана за проучване и добив за цяла Добруджа няма никакъв смисъл да си говорим каквото и било. Каква е разликата за нас ако Румъния прави проучвания-никаква!!! Риска е общ а "далаверата" е само тяхна. Или никой или по-добре да сме първи!!!

нали за това дискутираме-искаме забрана за проучване и добив на шистов газ!

Румъния се отказа ........

Миналата година в Шабленско бяха Тупалките[големи вибратори]. Това е единия начин на проучване. Трябваше да видите откъдето минат какво става.

След целувката на юда Килари и поздравите на недоразумението Младенов от нея за Белене, следва шистов газ, на тези освен ,че са недораснали и предатели друго няма какво да се добави.Жалко за всичко което имахме, оплячкаха, окрадоха, подариха на приятели и чужди мафиоти.

Момченце,не си играй с добруджанци.

НЕ НАРОД , А МЪРША- казал го е точно поетът , даже прекаленно точно!

Добре дошли в държавата на лобистите и клиентелистите - шистов газ, ядрена енергетика, тютюнопушене. Няма държавници.....само малки човечета, които оценят краткия си срок на годност и се възползват максимално. Жалко.....твърде жалко.

Че сме овци...овци сме,ама не чак толкова тъпи.Ако Герб разреши тровенето на страната на следващите избори да се готви за опозиция,а на по-следвашите при НДСВ.Естественно че американския натиск върху тях е огромен и трудно се отказва на Чичо Сам,както преди не е могло да се откаже на Хитлер,а малко по-касно на "братушките",но в случая става вапрос за разсипването и тровенето на собственната страна в името на това американска компания да си направи бизнеса и печалбите.

...празни приказки на празен човек...

Правителството на Република България и в частност министър Делян Добрев подхожда несериозно и наивно като не се допитва до експерти, а разчита на имагинерни обещания за бъдещи приходи от добив на газ и то в рамките на 15-20% от получения добив, което е крайно неефективно и икономически безмислено за България. Най-лесният тест приложим към всеки, който твърди, че добивът на шистов газ е безопасен, е същият експерт да бъде задължен да живее за 10 години в района на проучване и добив, преди да даде официалното си становище.

иди в Добруджа да се порадваш на народната любов от това изявление

иди и в Лудогорието!

поразходи се и към Шумен и Търговище...

ха-ха. Ела във ВАРНА с пита да те нагостиме,че си бил много акълия!

Ало,младежът Добрев! Това да не Ви е комсомолска занимавка,е това де, държавата България? Ако от някъде се появи,основателят на Българската държава Хан Аспарух,не Ви виждам,къде ще бягате. Даже и самолета,за любимата Ви USA,няма да можете да хванете. Осъзнайте се,за този шистов газ. Послушайте гласа на народа,а не на задокеанските интересчии! Млад човек сте,защитавайте Родината България!

ОТНОВО ШМЕНТИ КАПЕЛИ : -ДОГОВАРЯМЕ ПО - ЕВТИН ГАЗ ОТ РУСИЯ НЯКОГА - ОТ 1 АПРИЛ СЕ ВДИГНА ЦЕНАТА НА ПАРНОТО -ЗАБРАНИХА ПРОУЧВАНЕТО НА ШИСТОВ ГАЗ -ЩЕ ДОБИВАТ ШИСТОВ ГАЗ -НЯМА ДА СТРОИМ БЕЛЕНЕ -ЩЕ СТРОИМ ГАЗОВА СТАНЦИЯ -РЕАКТОРА НА БЕЛЕНЕ ЩЕ ГО ПРОДАДЕМ ИЗГОДНО , АМА НЯМАМЕ КУПУВАЧ ТИПИЧНО В ГРОБАРСКИ СТИЛ-ТУКА ИМА , ТУКА НЕМА. КАТО БОКО МУТРЕВ И КОМПАНИЯТА МУ ОТ БАШИБОЗУЦИ ТИ КАЖАТ ДОБЪР ДЕН, ВИЖ КЪДЕ Е СЛЪЦЕТО. ТИЯ УМЕЯТ МНОГО ДА ЛЪЖАТ, ДА ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ И МНОГО ДА КРАДАТ

НЕ на шистовия газ в България!За чиста природа и плодородна земя!

Този циркаджия явно е момче за мръсни поръчки.Ко да се праи кофти тръпка.Ама и това ще мине.На следващите избори ще има многооооооо, ама многоооооо голямо разочарование за някой люде.

не бива да се позволява да се правят тези проучвания ако си мислят управляващите че това няма да ги засегне се лъжат освен ако не смятат да живеят в тази страна ако ядат хляб от къде ще дойде а?