Резиденция на Тодор Живков стана луксозен дом за стари хора

Бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарка "Липник" край Русе става луксозен дом за възрастни хора.

Обратно в новината

Коментари - Резиденция на Тодор Живков стана луксозен дом за стари хора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като чета коментарите и се чудя как може да има толкова негативно настроени хора, изразяващи мнение, без да са я видели резиденцията сега и преди и без да знаят как е придобита, какво коствало да бъде ремонтирана и че там всичко е ново или реновирано. Даже се осмелиха да дадат прогноза за персонала, който все още не е назначен. Господа, ако не можете да създадете нещо, не оплювайте и не се гаврете с труда на хората които могат и са направили нещо за доброто на другите...

кои другари са собственици на социалистическата резиденция на равните труженици ползващи благата на изгнилия капитализъм. Що не си направиха мукети, освететелни тела и помпозни глупотевини по време когато живееха ТРИ ПОКОЛЕНИЯ в соцпанелки на 60 кв.м с балкона и мазето. на другарите на всеки от семейството апартамент точно по болшевишки и равнопоставено с работниците и селяните. днес ми хвърляте кюрфишеци, че някаква си демокрация била виновна. не другари, демокрация в булгаристан на доган няма. има само комуноидни изчадия крадящи официално, без срам. другарите и деца и внуци са първи "бизнесмени" по съветски почин, само срамят наменованието.Все още са си герои на социалистеческия труд - игла да е ще я открадна. няма герои на капиталистическия труд т.е. милиардер, както се разказваше в един стар тоталитарен виц

Бойко Борисов-бившия комунист-телохранител на бившия баш-комунист, като одъртее след още някоя петилетка, там ще го пратим да си кара старините ама той ще бъде ВИП пенсионер като татю си. И ще му хареса много там ще може да се отдаде на спомени за доброто старо време как простото стадо го е избрало 2 пъти да го стриже, там всичко ще си каже като го налегне Паркинсона.

Всчки политици на пенсионна възраст да се отеглят от властта и да заповядат в луксозния старчески дом. Имат и пари да си платят. Време е да отстъпят постовете си на младите.

Кои точно стари хора могат да си го позволят това? Комунистически номера за луксозен живот на тези, които и през комунизма са били миропомазани. Такива ли ви бяха идеалите на комунистите?

са собствениците, моля?!? 394 х.лв. за такъв имот са жълти стотинки. Един мезонет/върху държавна земя/ струва тия пари. Бас държа, че ЧСИ е Иван Хаджииванов.

В резиденцията сигурно ще има и конен спорт и ще мога да обяздвам кобилки на воля.

Посоката е правелна, всичко незаконно придобито и направено, се конфискува озаконява и продава или предоставя в социалния сектор, всичко останало е безсмислено.

продава се на безценица ли ???

В какъв "социален сектор " се предоставя, бе умнико? Не разбра ли , че са си го купили незнайно как забогатели мутрагени за избрани хора - е, ти няма да си между тях, защото си само подлизурко

Напълно съм съгласен!Всичко подобно от преди и такива от сегашни псевдо-собственици,крадци измамници,т.нар.мутробизнесмени не можещи да докажат средствата с които са ги построили,не трябва да се разрушава,а да се ползва по социално направление,по преценка на държавата за хората.

Дом за престарели бивши борци против капитализма, чийто синове и внуци зега са безжалостни каоиталисти. Да се полее с бензин и.....

TIREX

дебело заплатени почти траурни услуги от фамилията на наточения ....

Живковите резеденции са направо мизерни колиби в сравнение с сараи на сегашните.

Пак ще печелим .Благодарим ти другарю Живков.

Паркът е чудесен, сградите външно са хубави, но вътрешното устройство на помещенията не е твърде добро, а обзавеждането е остаряло и демодирано, неприветливо. И на старците вероятно няма да харесва. Обаче пък в сравнение с това, което ги очаква по-нататък ...

С нашите паи строиха тези резиденции, незнайно как ги приватизираха за жълти стотинки, сега следващото поколение обирджии пере пари чрез "закупуването им". И ще бъде луксозен дом за луксозната социалистическа буржоазия, която все пак си построи комунизма - и преди и сега. Колко ще е цената за пребиваване там? Кой може да си го позволи? Ненавиждам тези, които ни съсипаха живота- и преди и сега.

разни бивши ченгета и номенклатури искат да живеят до живот в живковския рай за тях и ад за останалите, които им прислугваха!

"Бивша резиденция на Т.Ж. стана дом за вече стари бивши"

ПРИ НАС МИНИМУМ 100 ДОЛАРА НА ДЕН :))) НЕ ЗНАМ КОЙ В БГ-ТО ИМА ДОХОДИ ДА ВЛЕЗЕ В ТАКЪВ ДОМ - ЕДИНСТВЕННО РОДИТЕЛИТЕ НА ПАРТИЗАНИТЕ ОТ ОТРЯД МУТРАН :))

изглежда много красива сградата, но защо се е стигнало до такова занемаряване. толко ли няма кой да я купи, да я запази в сегашния и вид и обзавеждане и да я ползва като вила или да я дава под наем, може да я превърне в шато или ловна хижа. ше е жалко да се променя архетектурата и.още повече, че резиденция на бивш тоталитарен глава е повече от добра въдица за туристи.

доколкото схванах , комунисти са ни експлоатирали 45 години , за да си построят с наши пари безплатни старчески луксозни домове ... това нещо бих искал да изхвърчи на луната и дим да да го няма !

Абе, ти сигурно имаш лоши спомени от комунистите. Да не са те обработвали по онова време без вазелин...

на марсианци не отговарям и на тролове още по-малко !

Кои могат да си позволят да плащат за настаняване в такъв стар4ески дом?

Малоумници, прекрасно е да съсипвате а не да пазите. Оживелите борчета и крадци ще пращата там родителите си . Само те ще могат да плащат, това ще е докато окрадат цялото обзавеждане и оборудване. Е много е помислено за възрастните хора в България. Цинизма и наглостта нямат мярка.

ма..а ви червеног....за, нали всички бяхме равни в развития социализъм, най-справелдливият строй...... а кВо се оказва - италиански мокети, осветление, обзавеждане по поръчка от изгнилия омразен и днес от червените - запад... е така си тъпкахте задни...те със западни стоки, после се направихте на бедняци с кърпени чорапи и честни бизнесменки - живковица от бсп... а днес наследниците не се наядоха, не се надоиха с десетки милиарди държавни пари присвоени няколко пъти за тези 26 години от същите червени уроди

Дом за луксозни стари хора?

На запад бизнес с домове за стари хора е много печелившо занимание, а луксозен дом за стари хора си мирише на адски много пари. Дано да си плащат данъците!

Не бой се, след като проверят доходите и имотите на бай Мангау в Гърмен, ще проверят и техните...

След 25 демокрация дълбоко се съмнявам, че е останало нещо читаво от тази резиденция, за да се превърне в луксозен дом. Бог знае колко арендатори са и се изредили...

ква демокрация те годи в този съветско-путински модел в булгаристан на доган. хайде малко да прочетем за онд и руската федерация и ще скиваме, че положението е едно към едно. булгаристан няма нищо общо, ама нищо общо с нормалните държави, а комунягите никога не са напускали властта и днес са първи бизнесмени и милардери в кражбите обаче, нищо не сътвориха, нищо... като гърчолята - харчат европейски пари, а зад гърбината нищо

Бъркаш! Тарикати и гъзолизци бяха яхнали онова което беше комунизъм. Идеалистите умряха по Балкана и по затворите преди девети. Наследиха ги шмекери, които нямаха нищо общо със съпротивата. Сега в политиката и не само там, е пак същото!!!

Така беше при социализма - резиденции на Тодор Живков и Людмила Живкова, които париите презрени не можеха да доближат дори. И никога, ама никога народът не е наричал Т. Живков "Тато", а бай Тошо. "Тато го измисли Иван Славков и благодарните неокапиталисти го запяха като рефрен.

едно добро нещо, на базата на всичко зло.

Да си я купил ти щом считаш, че е продадена без пари. Резиденцията беше обявявана няколко пъти и никой не я купи и накрая се яви тази фирма, която участва и я придоби.

и тази в бистрица също е станала дом за стари хора

точно така там ще почиват зашлузили бивши депутати работили против народа си

Това бяха държавни сгради, а не на Тодор Живков. Както твърдеше един, веднъж той казал, че му е студено и му купили одеало. И това одело му била частната собственост получена от държавата.

Ти кога си ловувал там и посрещаха ли те да те настаняват и обслужват безплатно? Можеше ли някой друг в държавата да ги ползва, като са били държавни според теб?

"луксозен дом" се прави с луксозен ( разбирай качествен) персонал. Хващам се на бас, че нито обслужването ще е по-различно от това, в другите домове, нито този сравнително приличен дом след няколко години ще се различава от всички останали домове. Само заплащането ще бъде доста "луксозно". Жалко!

Няма такива разсипници като нашите идиоти, които управляват 25 г.! Добре, че нямаме замъци или други годни за живеене старини - щяха да ги направят обори ...

От фирмата обаче не съобщиха колко ще струва на месец настаняването в луксозния дом... ама щом ще има и екскурзии и други такива екстри - явно няма да е за пенсионери с 150-200 лева. Дори максималната пенсия от 700 лева няма да стигне. Явно е за политици и други такива.

В другите частни старчески домове в България таксата е 750 до 2000 лв., в зависимост от условията. Този може и да надвиши 2000 лв. А в държавните и общинските домове, мисля, че е 70 - 80 % от пенсията.

Максимална пенсия- 910 лв.

такъв комунизъм ме лъхна от тая статия, напрaво ми се повдига...

а мене пък ме изкефи. по време на комунизма имаше много естетически добри неща. само като се сетя за мозайките - пана и за берелефите от тва време и настръхвам от кеф. обожавам ги. за съжаление с малки изключения от тогава бг живее в естетически ад.

Сгодихме се, сгодихме се....

На 70-80км е Букурещ,там трябва да е целта им.Там е пазарът им.И качествен персонал с добро знание на румънски! Успех!

В българските старчески домове, независимо дали са общински, евтини или луксозни - отдавна НЯМА МЕСТА. Не ти си е налагало, затова не пиши глупости.

"Резиденция "Липник", построена преди повече от 30 години за първите държавни и партийни ръководители на България и Румъния Тодор Живков и Николае Чаушеску". Само не разбрах кой е бил "държавния глава" и кой е бил съпругата му !!!

Освен, че е продадена за без пари, сигурно не случайно и на неслучаен човек /а за прилежащата земя и дума не става/ ... от статията разбрах, че Живков и Чаушеско ... явно са били съпрузи!?!?!?

От статията разбирам, че Живков и Чаушеску са били съпруг и съпруга!:) Стегнете се като сайт и преглеждайте по-внимателно какво пишете като съдържание и граматика.

комфорт за остарелите си родители.

Английски мокети, италиански полилеи. Нали другарите громиха запада? Защо така?

Това громене е било само за пред населението, всъщност запада и СССР са си взаимодействали през Студената война.

колко ли пари ще струва месечния престой на един човек

Вероятно към 1000 лв.

За без пари са я продали.