Борисов и Горанов: Как може ТИР-ът да е багаж на шофьора?

Решение на Върховния административен съд, с което се отменя ревизионен акт на НАП, е възмутило премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.

Обратно в новината

Коментари - Борисов и Горанов: Как може ТИР-ът да е багаж на шофьора? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А как може на някои държавата да им е бащиния?

Явно и съдиите са от същото племе--,,малко, крадливо ,е*ливо и склонно към предателство"...Къде ли го пишеше това?

Козите са си у нас като тия двамата и дузина около тях ама сибджира се дърпа от еврогейския и сащ но боко няма нищо против това нали...Измекяри ама тъпи сте си колкото и да се пъчите пред огледалото че сте нещо стойностно

Двама дебили седнали да се надиграват в тъпотията си.. Горанов след като не си знаеш закона за ддс, че неможе да има два пъти начисляване на ддс едва ли и други неща знаеш освен манипулации кражби и прехвърляне на пари от единия джоб в другия стика комисионната да е добра.

В българските съдилища всеи тълкува, както им е удобно. В съда търсиш справедливост. Такова нещо в България няма. Страшно е.

И още. Къде го прочетохте това, че каиона е таксуван като "ръчен" багаж на шофьора? айде стига глупотевини, моля! Или журналиста, или пък самият Баце е решил да пооригиналничи! Той ги обича тия мурафети. :)

Глупости!!! Как можеш да твърдиш, че детето ти е багаж или пък ти на него? Много точно е описано що е то багаж? Аз за това те попитах - какво е определението за багаж, според наредбата за превози! Съществува си категория пътници, наречена "придружител". Едно малолетно или непълнолетно дете не може да пътува без придружител, със специално пълномощно, ако не е родител! Стига сте пренасяли вода от девет кладенци и да преливате от пусто в празно! Самият камион (ТИР) се явява товар/багаж за ферибота, придружаван от определено физическо лице - шофьора! Начислява се такса в зависимост от обема или тонажа на товара/багажа! Едно е за мотопед, друго за лек автомобил и трето или четвърто за голям, тежкотонажен камион. Съдържанието на товара/багажа е проблем на митницата.

Абе Борисов, ти още ли не си разбрал, че не Америка, а България е страната на неограничените възможности?!

Тогава циганите вече могат да почват да крадат и ТИР-ове, после ще ги минават за багаж и готово...

Виж, сега МАКСИ, случая така както е изложен, касае облагане с ДДС. Сумата, за която става дума ( над 1 млн.) се отнася за множество сделки в някакъв период, а не еднократна такса за непродупчено билетче. Бекет - град в Румъния. Оряхово - град в България. Транспорт от Бекет до Оряхово (т.е. транспортна услуга от чужбина до България) Фирмата оперираща ферибота, дължи ли ДДС върху сумите, които събира, като такса за превозването на ТИР-ове, хора, товари ? Въпросът е аналогичен, на това, дължи ли например България-Еър, ДДС върху сумата на самолетните билети от Лондон до София ? Апропо - за Б.Б. - нищо лошо.

Не е зле ти първо да помислиш върху определението що е то багаж? Нека приемем, че пътуваш с влак до морето и на специална платформа на същият този влак се превозва твоят автомобил(има го това!). Е, този автомобил, който ти возиш на жп-платформата, твой багаж ли е или какво? Същото е и на ферибота. Каква разлика, дали се превозваш с автомобил върху жп-платформа или ферибот? Обясни, моля.

От това, което е описано в материала, се разбира, че Съда е абсолютно прав. (това, разбира се може да не се харесва на финансовия министър, за премиера няма да коментираме, там всико се свежда до вицове). НАП се опитва да обложи с ДДС, доставка на услуга от чужбина до България (транспортна дейност, макар и извършена с ферибот, което не се различава от подобна такава със самолет или кораб). Съда приема, че НАП за пореден път прекалява със сщенията си. Жалкото е, че много рядко съда се произнася против НАП. А, то е именно поради натиска от страна на изпълнителната власт ( като изтеклите тук "случайно" обсъждания, провеждани на заседание на Министерския съвет)

Тълкуванието ви а решението на ВАС, доказва,че тази материя не за вашият първосигнален ум,ето защо,имаики впредвид,че управниците навсякъде са тъпанари,в правовите държави решенията на съда не се коментират,а се изпъляват!!!Не видях,коментар ви на решението на ВКС по повод оневиняването на г-н Цветанов,защо така......

и какво излиза? ако това е буквалният диалог, то министър председателя на българия не може да говори на елементарен български език!

Учудва ли те този факт? Мен - не. Защото това си е нещо обикновено за този пожарникарски доктор :))) Има доста култови реплики, преминали вече и във фолклора.

Прав си за това, ако са предадени съвсем точно думите на Премиера, първо не може да се разбере нищо, няма никакъв словоред и..., но Вие пишете България с малка буква- или гледаме само гредата в чуждото око

Тиквата пак реагира първосигнално, като се хвърля да гаси пожар, който не съществува. Аман от тъпи и прости политици !

симо

А ,да-тирът-багаж на шофьора,КТБ-дамска чанта на....... .

симо

Да живее правовата държава и върховенството на закона...Най-вече ТЪЛКУВАНЕТО на ИДИОТСКИТЕ ЗАКОНИ ,наложени от ГЛОБАЛИЗНА И НЕОЛИБЕРАЛИЗМА.

смешни са опитите на Борисов и гузният Горанов,да отклоняват вниманието на обществото с махленки дребни интриги и кражби,сужуци и пр.,но да се покрива далаверажията -прокурор,Цацаров и золумите за милиардите от КТБ!Явно ББ си е внушил ,че може да хитрува като правешкото говедо,Тодор!

Това което ти е отзад,багаж ли ти е?!Голям неграмотник си,нямаш ли прависти да питаш а,слушаш другия тъпак до тебе,впрочем затова сте заедно,тъпи и крадливи!!Какво става с банката КТБ?

Ето малко фактология: Делото е по Закона за ДДС. На две инстанции съдът отменя ревизионен акт на НАП за 1.24 млн. лв., наложен на фериботната компания по линията Оряхово-Бекет. Причината е, че тя не е начислила ДДС за превоза на ТИР, ТИР с ремарке и камион с аргумента да няма двойно данъчно облагане. В съдебното решение се посочва, че "превозът на пътници, респективно транспортът на стоки, които ги придружават като багаж, или МПС, или доставката на услуги", не подлежат на облагане. НАП обаче чете закона по друг начин - че не става въпрос за транспорт на пътници, а на стоки. Като се позовава на европейски директиви, съдът обявява, че данъчните тълкуват разширено закона, като таксуват фериботния превоз като транспорт на стоки.

Примиерът не е в състояние да формулира едно ясно и логично изказване. Невероятно ограничен човек. От бъркотиите, които е наприказвал, излиза, че не той управлява България, а него го управляват от ЕС, та да дойдели да видят. Какво да проверяват, кухи кратуни такива, като ще ни контролират за всяка простотия вие за какво сте ни? Да викате проверки ли и да се правите, че тази порнография в България не е плод на вашето "управление"? Има си решение - делото се връща, съдята, взел малоумното решение се наказва, ново дело по бързата працедура и първият съдебен състав да плати разноските. Много ли е сложно?

бла, бла, бла - и аз нищо не разбрах - замотано е. Също не разБирам как Корнелчето от дясна ръка на Костов, взел е на работа с двегодишен трудов стаж като помощник-съдя за ИЗПЪЛНВИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ТЕХНОИМПЕКС, и тя го приватизира и после я направиДИРЕКТОР НА БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ НА ТЕХНОЕКСПОРТИМПОРТ И НЕГО УСПЕШНО ПРИВАТИЗИРА. Нерде Ямбол, нерде Станбул - нерде Костов, нерде БСП!!! Както казваше Станишев, който впрочем я уволни от зам-министър за корупция, но после каза, че имала катарзис ха-ха.

Като нищо не разбираш не се обаждай или си прихванал от банкянската Тиква или обаждаш се за всичко от което не разбираш.

Обясних казуса на внука ми, седмокласник. Детето намери верния отговор. А Горанов въобще не е разбрал, за какво става реч. Добре, че от време на време излиза информация, какво говорят министрите на съвещания, за да сме наясно, защо сме на това дередже.

Колко е красив, когато е възмутен!

решението за ТИР-а - багаж. Но,бога ми, нищо не схванах от бръщолевиенията на този титан на мисълта --ББ

сиреч след обложка сега конфискожка : как се направи от едно административно дело едно наказателно ? Дабе , дабе , след апаративка минаваме към опера-тивки . Май , митиницата не си е свършила работа както потрябва , но прече ли това ? Първо дъжд , после булка .

Ама пишете истината,преди две години години имаше решение по този казус пак против незаконният ревизионен акт на нап,после пак ревизия въпреки решението на съда,след това нов акт същият като предишният и пак се чудят"умниците"защо съда пак ги е отстрелял,ами щото такъв е закона ,бе неграмотници,но дали някой няма някакви амбиции нечистоплътни,след като съда на два пъти е излизъл с такова решение по един и същи казус,а?!

TUKA GLEDAM KOMUNDETA SE IZKAZVAT NEPODGOTVENI,NA TIA BOKLUTZI SAMO GERB IM E VINOVEN.SAMO SABOTAJI DRUGO NE ZNAYAT,EBATI PRAVOSUDIETO EBATI SISTEMATA,ZA VSICHKO SA VINOVNI KOMUNOIDITE.TE VINAGI SA ISKALI DA SABORAYT DURJAVATA.DU-PE-SE TAKA NE PRAVYAT.

Пиши на български, бе! Монголски не четем.

тези двамката искам да ги попитам: Oставете, Tир-а и багажа на водача, това е, ала, бала.... бля бля за офцете,... "биле, събирали за пенсии и заплати"!!??? Kажете, къде са милиардите от KTб и двамката знете много добре, колко пенсии и заплати има в тях!!??Kенеф работа! ;))

Питай Кубето-Сашко Симов и Крумчо - те знаят нали са дървени кратуни.

Както винаги простака коментира нещо което не разбира!!а,тиквата прави това по всички въпроси които не разбира !!що не разтури съда ,както направи на времето г. димитров, и тиквата да решава как и колко данъци да облага и получава,ебади простака,той знае всичко !!

Може-така пише в закона !ЗДДС чл.29 ал.3-пътници с личен багаж и автомобили! хахаха

Може, може, ако фирмата е и на виден партиен функционер от ГЕРБЕРАСИТЕ ще бъде и джобен багаж и въобще няма да стигне до съд, още на ниво директор ще го оправите, явно този е давал пари за някоя друга партия и затова сте го разпънали на кръст и сега ви е яд, че се е отървал. Да си поговорим за Цецо 6 апартамента и защо тогава не се възмущавахте, да по гадаем ли, а.............

Както винаги простака коментира нещо което не разбира!!а,тиквата прави това по всички въпроси които не разбира !!що не разтури съда ,както направи на времето г. димитров, и тиквата да решава как и колко данъци да облага и получава,ебади простака,той знае всичко !!

abasador

другарю, Борисов, недей да се чудиш защо е така в България уважаеми. Под мъдрото ръководство на ГЕРБ през последните 8 години, съдебната власт в България направи страхотен скок, просто изпревари времето си. Нищо чудно, при следващото решение на Върховния административен съд , да разбереш, че летците на България Ер разнасят самолетите си като ръчен багаж. Не се чуди, у нас всичко е възможно, важното е да знаеш на кого, кога и колко да платиш. Лек ден.

abasador

колеги, ама много моля.... с тези минуси, на къде? Аз никъде не съм споменал, че ТИР,а както и форума е пълен с тикви, че се засягате. Или казвате, че от истината най-боли и е обидно много? Е тогава.... останете си със здраве тикви, такива какъвто е и примера ви. Лек ден.

AbuTalib

що се чудите: да влезе убития, не е ли Ви било известно?

Тогава по добре да се викат съдии от ЕС и те да отсъждат делата , щом като може да се приемат такива абсурди ... , каква е тази СС тогава!

Може като съдиите са от татово време и още си седят всичко може!

Тоя ТИР да не возил 4-те тона суджук към Банкя!?

и на двамата вратовръзкаджии на снимката: Вие създавате законите така, че да си ги тълкувате както на вас ви е изгодно, пък после се уж сърдите.Съдебната реформа не зависи от юристите, зависи от такива като вас, останалите само четат и прилагат това, което сте записали вие. И двамата сте от един дол дренки.Знаете само да събирате и да делите на 1. Помнете! Когато сочите някого с пръст, останалите пръсти сочат вас!!! Е, оти да се косим, като сме независими? Това е Булгаристан. Истината е еднопосочен билет!

БОКО ТИ МИ КАЖИ КАК МОЖЕ ДА СМЕ НАЙ- БЕДНИТЕ В ЕВРОПА А ТИ КАЗВАШ ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ Е СТАБИЛНО.ДА СТАБИЛНА Е БЕДНОСТТА И ПРОСТОТИЯТА И НЕКАДЪРНОСТТА НА ТВОИТЕ КАЛИНКИ.

За толкова години , и при ГЕРБ : ---НИТО ЕДНА РЕФОРМА ! ---НИТО ЕДИН ОСЪДЕН ! ЕТО И РЕЗУЛТАТЪТ : ''БЪЛГАРИЯ , НАЙ-БЕДНА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА''...

ми чи преди него ко беши станищката краде Симеончи ни оправи за 800 дни костовни иба мамата с приватизацията ЛУКАНОВ С МУТРИТЕ пЕШО С ТАНКОВЕТЕ АВЕ ВСЕ ОЛУЧВАМЕ КЬОРОВОТО

Няма МЯСТО за БОТОВЕ и ТРОЛОВЕ тук.

фЪФ Бг, всичко може ... Фъф Бг не можеш да си нормален гражданин , държавните институции не ти позволяват . В България, на власт са тарикатите, закриляни са , от приматите , и липса на държавност като изгнило дРъво със миризма на ланшно зеле , забравено в бидон през август. Не се говори за култура , образованието е под кота нула, и всеки прост като фасула. По улиците , цигани с каруци , а зад всеки ъгъл,..бол айдуци! Напълнен е със силикон , всеки наш закон . Няма и държава , всичко се продава , флашки на примати , пари на магистрати , Златки и Калинки с дипломи за вишУ .... Тук не се живее , навсякъде се блее . Образоваха ''овцете'' , да преминават в класовете всички оцеляват , с двойки преминават. Няма вече брееее, има НОВО,....бееее! КОГАТО СВЕТЪТ СВЪРШИ , ЧАК ТОГАВА И ПРЕХОДЪТ НИ , ЩЕ СВЪРШИ...

Логиката, красноречието и мисленето на индивидите е точно като тая в спора на две враждуващи футболни агитки.

Двама дебили на снимката !

ако вземе да ги напишете тези закони и на български цена няма да имате ... четете текста и познайте ... кой кого съди, тира ли е бил в кораба или обратно , и др ... напишете законите ясни .. за тези които ще ги изпълняват .... или кво викате ..идеята е тотално друга ... който както иска така да си го тълкува

Няма как да ги напишат по ясно, защото адвокатите ще останат без работа, а юридическото лоби в тая държава е по силно от всички световни мафии взети на куп. Текстовете в законите позволяват много тълкувания, вратички и възможности за изнудване.

Актът е издаден НЕ на превозвача-собственик на ТИР-а, а на оператора на ферибота. С "лодката" си той вози хора (пешеходци, шофьори) и единици багажи (куфари, мотори, коли, ТИР-ове) от България до Румъния срещу "билетче". Т.е. услугата е международна и ДДС не се дължи. Гадното е как Горанов се гаври с МС и подава инфото така, че ББ остава с впечатление, че някой е избегнал плащане на ДДС/мита/такси върху СТОКАТА, намираща се в ТИР-а. Което е абсолютна друга тема, но Горанов гледа сеир!!!!

Добро разяснение. Че както е написана статията помислих, че фирма си е купила ТИР и се опитва да го вкара у нас като багаж на шофьора. А наистина тънкият момент е към кого и за какво е акта - Горанчето иска да бръсне 20% и от въздуха!

транспорт на пътници и товари е превозът им от и до страни различни от европейския съюз. Транспортът до Румъния е транспорт в ЕС и не е международен транспорт по смисъла на Закона за ДДС. Следователно за съответната услуга превозвачът трябва да начисли ДДС и за обложи пътника с багажа /бил той и ТИР/ - дали с 5 лева,дали с 500 000лв. ДДС - зависи от данъчната основа. Та така.

Прав сте, така е - "билетчето", продадено на българския бряг, трябва да е с начислен ДДС. Аз реагирах по-скоро на аналогията с влака - оттам става ясно, че ББ е в заблуждение относно СТОКАТА. Благодаря за поправката!

Но все пак - говорим само за "билетчето", нали!? Доколкото помня, фериботите вземат 10-ина лева на човек, 30-ина на кола и може би 100-200 на камион в зависимост от товароносимостта му. Вие споменавате "облагане на пътника с багажа му, ако ще и до 500 000" - нещо 500 00 за билетче ми се струва скъпичко, аз бих минал през Дунав мост 1 или 2.

свръхзвукови!

Пак Борисов почна с глупостите, Новия вариант на Мишо-Бирата само, пак нечий интереси или конкиренция! Абе малоумници, това ли са въпросите който обсъждате, Българите мрът като мухи , вие си въртите фирми..... аре марш.