17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бойко щото направи човека и Русе-Търново и Одеса-Констанца-Варна-Бургас- Истанбул и Хемус и Струма. Ама само 12 години, как да стане. Виж ако го върнем за още 12 мисля, че Струма ще я довърши - омръзна му Бургас иска да ходи до Солун на море

Някой присвяткащ дебил е решил да се докаже

Значи тоя път веднъж реших да го взимам спокойно и културно спазвайки знаци, ограничения, карайки с не по повече от 90 на правите участъци. Само на проходът ме изпревариха над 20+ коли, къде в насрещното, където сварят и както могат, на правите участъци караха с 130+ нагоре, а пътят там има доста дупки, обратни наклони, спокойно можеш да изхвърчиш от пътя. Завойте доста хора ги взимаха с навлизане в насрещното и с максимално допустима скорост, щото явно си го могат. Ако бях катаджия само на отсечката Сл.Бряг - Обзор за 2 часа щях да събера книжките поне на 10 човека с доживотна забрана да карат, ако имаше такъв закон. Българинът е примат в колата, като маймуна с граната, повечето го осъзнават чак като убият някой или катастрофират тежко. Положението е много изпуснато! Вече мисля да си слагам камера в колата и записите да ги пращам на КАТ, нищо, че после е разправия и ще ме викат за свидетел. Това вече не се ТЪРПИ!

Аз пък по тлзи път минавам от 30 г десетки пъти в годината и ще ти кажа, че точно участъка Сл бряг - Обзор е брутално опасно не поддържан в отсечката около разклона за Иракли и там някъде има знаци,които показват огромни неравности в продължение примерно на 12 км и препоръчителна скорост 40 км. Ти наясно ли си, че няма нормален човек да поддържа такава скорост и какви колони биха се образували, ако спазваш ограниченията Варна - Бургас става 3+часа път. Колкото и да си толерантен това е абсурдно, тъй че айде да не вземаш книжки, щото ти е кеф. Иди стани полицай и си лекувай комплекса.

Не съм написал да караш с 40км/ч, написах да не се кара с 130+, а точно там така се кара! Але пак на отколонението за Иракли 1/10 намаляват. Отделно кара се така, че да не се застрашава живота на хората които возиш и на другите, не е казано, че трябва да стигнете до Варна за 1 час, освен ако не сте линейка или наистина се налага. Твърдя, че доста Българи карат безразсъдно и си пишат сами правилата за движение. Не може да се изпреварва на непрекъсната линия само щото нямало коли, да се сечат завой в насрещното, да не се спазва дистанция, да карат все едно само ти на пътя, да няма толерантност, не всички са Фитипалди и много други!

Пак някой малолетен тарикат, изкарал книжка миналия месец, се е пробвал да изпреварва в лентата за изпреварване на насрещното? Писнало ми е от подобни самоубийци! Миналата година прекарвахме с камион едни мебели. Пред нас имаше пъплещ ТИР, който в продължение на километри нямаше възможност да обиколим. Когато стигнахме мястото, където има средна лента, отворена за нас, шофьорът излезе веднага на изпреварване. Тамън изравнихме кабината на ТИР-а, а отзад вече се бяха наредили леки коли, и отсреща един дивак изскача, пресичайки непрекъснатата линия, че даже и ни светка с фаровете, да му направим място!!! Нашият шофьор удари спирачки и онзи успя да се прибере (пуснаха го). А заслужаваше да се размаже в бронята на камиона.

по 4 платна в една посока: първо - за тирове и забрана да го напускат второто - за бавни таратайки третото - за бързи и за културни хора четвърото - за летящи ниско комплексари с най-старите но все още развиващи скорост коли, но полудяли от завист и всякак да се докажат на тези с новите коли, че са нещо повече от една проста селска пръчка.

На снимката типичната българска мизерия.Такива пътища в Африка няма.

Явно не си ходил в Африка. Не ти го пожелавам особено в ония държави в средата на Африка.

B р-н 147-и км от първокласн. път се е случило според сайтът utroruse.com на снимката се види задноразположен рум. регистрац. н-р на един от виждащите се леки автомобили ... за съжаление все още липсва на практика автомагистрала Бургас - Варна; вероятно на водачът на лек авт-л, без включ. и изрядно бачкаща охладит. вентилац. с-ма за вуздуха в купето, му е прилошало, а евентуално на намирил се само на задн. седалка пасажер му е било почти невъзможно да поеме автомоб. волан или да натисне пластината за спиране, умната, живи + здрави

щяхме да бойкотираме лайноморието?

Е па бойкотирай си го. Тук във Варна и близките плажове на 50 км. от Варна ври и нипи. Както и да го нариаш Черно море си е наше.

Не влизайте в Приморско с кола, куки-рекетьори ви дебнат отвсякъде. Спирам да ги питам през прозореца за една пресечка, те ме глобиха, че е забранено спирането. От охранителна полиция са.

Поморийци са селски комплексари. Внимателно с тях, че са лесно обидчиви.

Съгласен съм, ама човекът говори за Приморско. Те и там са такива, май...

Вече ще станат почти две години откакто не се ремонтира и поддържа абсолютно нищо по пътищата в страната. Дължим го на харвардските тарикатчета.

Научи се да смяташ. Те искараха по-малко от година. Кухата Бойка само прах в очите хвърляше. Ако си мислиш че сме имали пътища излез навън да прогледнеш.

Убеден съм, че катастрофата е станала на завоя километър над Ст Оряхово, левакът който се е спускал отгоре е минал в насрещната средна лента, откъдето е имал малшанса да тръгне да изпреварва идващия отдолу. Там завоя е с неправилен обратен наклон и инерционните сили те изхвърлят при надценена скорост, другият разбира се няма как да знае че е самоубийство точно там да изпреварваш. И не на последно място участъка Варна - Сл бряг реално няма алтернатива. Да минеш през Дюлино през натоварения август не е за хора със слаби сърца и нови коли. Успех на чакащите, довечера ще се разхладят с питие.

Миналата година го минавах с нова кола.

Не е ли Д. Чифлик-Кривини-Солник, какъв е тоя Пчелник.

Има ли още който да ходи на бг черноморие?

Е па стига си се крил някъде си на сянка. Ела да видиш какъв наплив е. Зависта е лошо нещо. Тя те изяжда от вътре. Като диабета е. не усещаш колко си болен от злоба.

Що да злобея? Учудвам се, че има будали коит да плащат за хотелско обслужване по родното черноморие. Аз не съм от тях, че да злобея или завиждам.

Живея в т.н. курорт ,,Св Константин и Елена,,Вече е презастроен жилищен комплекс.Тая година почиващите са доста по-малко от преди.Август има раздвижване,но общо взето не е като предишни години.И е голяма мръсотия.Пластмаси,разпилени контейнери,кутии от бира,фасове,изоставени мръсни тревни площи,разбити улици.Съвсем различно,чисто,подредено и оживено,беше само преди 5г.

Също местен съм. Всички тези мрасотии за които говориш, не сме ги донесли от Чайка, Левски или владиславово. Те са си ваши. Пазете чисто и ще ви е чисто.

В Константин и Елена се гаджосах с жената преди 11 години. Страхотно място ( като природа ), но и тогава беше презастроено. След това 1 бяхме в български хотел на морето и спряхме. Сега когато ходя в България взимам палатката, жената и багажа и две седмици на Камчия. За хотелско обслужване не давам и лев.

и купил 7 коли на старо

Откачват гърнето на ауспуха за да бучи колата като спортна. Тъпите копелета ликвидират двигателя, ни мощно тръгват с немските таралясници

Дюлинския проход е тесен и разбит.

Щото много падат дюли и чупят пътя !

Дюлинския е проход само на хартия. На практика е просека за каруци.

Днес го минахме, като обходен маршрут и общо взето благодарение на катастрофата и в двете посоки имаше коли, като там е общо взето за еднопосочно движение и почти на всяка кола отсреща почти спираш, за да можеш да се разминеш, а да не говорим колко е разбит самия път!

Ето днес преди обяд между Поморие и Бургас катаджиите стоят в храстите скрити с радар и какво вършат НИЩО

Е как нищо, пълнят хазната. Нали затова сте отишли на море :-)

Този път е ужасен! Натоварен, тесен и разбит! Държава на абсурдите!

Дюлинския проход отдавна не става за нищо. Тесен, занемарен, с дупки и лятото с много румънски коли. Последно минах '19-та, беше отврат от маймуни. Преди това не го бях ползвал близо 20 години. Иначе 90-те си беше супер - спокоен, с добър асвалт. За Шкорпиловци съкращавахме 60-тина километра.

Минах през него за Шкорпиловци точно миналата седмица - отврат от дупки и теснотия. И прохода и Шкорпиловци. Не повтарям и двете.

Благодаря ти от мое име и това на жена ми. И без това в Шкорпиловци тази година има толкова много летовници, че едва намирам мясот за паркиране. А водата е бистра и чиста. Още веднъж БЛАГОДАРЯ, ЗА ТОВА, ЧЕ НЕ ИДВАШ.

Няма страшно ако не ги спират катаджиите то има достатъчно дървета

Там точно пътя е супер. Като за джигитлък!

Дарвин е българин! Нагледал се е....

Бегай с тоя псевдоучен бе

Ганя от булгаристан най-умен ! Това Айнщайн, Дарвин, Менделеев, Файнман, Максуел - всичките са маскари и илЬоминати !

Каква работа вършат корумпираните катаджии ?

Много били корумпирани - а като питат "сега какво правим" колко са казали "пишите ми акт - или каквото заслужавам"? За корупция са необходими 2-ма.

Много трудно да се кара внимателно, без нерви, без бързане от точка А до точка Б... Като се качиш в колата е важно да пристигнеш, независимо за колко време! Не си линейка, че да бързаш!

Мамалигарите карат като ненормални към и от морето. Изпреварват с огромна скорост на колони от по 5-6 автомобила. Засичат колите и нагло искат да им правиш път, за да се приберат ако отсреща идва превозно средство. Питам къде е КАТ?

Смърт за тия говняни цигани.

Не са само румънците. Където почивам в момента, на червено минават повече коли отколкото на зелено. Вече 2 пъти се разправям с някакви подчовеци (не знам защо си губя изобщо времето с дебили с празен поглед, еднакъв номер на колата и татуировки на всички видими места, ама...), които изпреварват на пешеходна пътека и вчера ме спаси само това, че по навик оглеждам всичко навсякъде и се опитвам да мисля вместо другите... Полиция няма, а Където я има, не върши почти нищо. По пътищата е буквално драма, опасна за живота и всеки прави каквото иска. И проблемът не е в размера на потенциалните санкции. Той е без значение, а те трябва да бъдат неизбежни. Нарушиш ли нещо, трябва да знаеш, че ще платиш. Караш ли пил/надрусан/без книжка, трябва да знаеш, че отиваш в затвора, конфискуват колата и си поне 5 година без книжка. Убиеш ли след алкохол/дрога, не ти мърдат 20 години затвор. Ама, мечти, както се казва. Така че, хора, пазете се и внимавайте. Понякога по-добре отстъпено право/предимство, но жив. Тук закони няма и не чакайте адекватни възмездие, за съжаление.

Аааа има, има полиция, ама там дето не очаквате. Мен ме глобиха за неправилно паркиране - не съм се отчел на местната мафия с платения паркинг. И актът не е от общината , а от ру Добрич...ама иначе ги търсете да санкционират летящите румънци.

За съжаление ние живеем в най-демократичната държава - всички имат права, но не и задължения. Всички парични санкции се събират невероятно трудно.... Не много отдавна омбудсманът забрани на границата да се вземат задълженията на нарушилите ЗДП! Но вече всичко е забравено до следващата голяма катастрофа с жертви, предизвикана от системен нарушител/рецидивист! Но той нали си има права!!!

е с идиоти по пътищата ни, защото няма камери и яки глоби. Докато не се бръкне ДЪЛБОКО в джоба, никой нищо не спазва и с нищо не се съобразява. Не са само румънците с изцепки. Нахакани парвенюта със скъпи автомобили, разни таралясници с А, ТХ, С, СА, СВ, РК с малоумници вътре правят проблеми навсякъде. И те не знаят закъде бързат, важното е да са най-отпред, да се уриват и да въртят гуми за показ.

Щото пък укрите карат прилежно и спазват правилника и знаците!

Миналата година езин мамалигар с прашна кола ни изпревари. Някой зевзек беше написал на задното стъкло "аз съм гъз" . Много му благодаря, ако е някъде тук . А колкото до украинците, не съм срещнал такъв който да не спазва правилника за движение, виж колкото за правилника за паркиране не им е ясен.

Щом не си срещал украински нарушител или не знаеш правилника, или не шофираш реално.

Марихуантааа! Дрогата ще убие не само вас, но и нас, наркомании!!! Извзимане на акта за раждане на уродите, дето са пушили и един път от цветето на Сатаната.

Лельо Гинкеее, ноУ си проста ма ! Бегай си на село да гледаш прасета !