17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАДЕ Е БИБИКЯНЧО КЪДЕ Е ТАЗИ ХАЛА. КЪДЕ Е ТОЗ СМЕЛЧАГА КОЙТО ПОТКОКОРОСВАШЕ НАШМЪРКАНИТЕ ПИЯНДУРНИЦИ ДА ХВЪРЛЯТ ПАВЕРА ПО ПОЛИЦАИТЕ. НЕКА ЩОМ Е ТАКЪВ МЪЖ ДА ИДЕ ДОБРОВОЛЕЦ ДА ЗАЩИТИ СТАРАТА РОДИНА ДА АМА ТАМ НЯМА СУХО ОТ ЧЕРЕПА НЯМА ЛИ МЪНИ НЯМА РОД И РОДИНА

Руски агенти подържат и ескалират конфликта. Нищъ няма да спечелят собствениците на Газпром. От сега се вижда,е ке е поредният провал.И азерският газ ще измести големи обеми от руския.Особено в Турция която консумира много.А ако остане пробългарското правителство на ГЕРБ може и ние да намажем евтин газ.

Тя предстои една? Арменците ще им разкажат играта, защо, защото още руснаците не са си казали думата. Ще ги смачкат. След ден-два ще видим. Грешка няма, Армения и Русия имат железен договор.

Карабах не е част от Армения, поне не официално. Води се самопровъзгласила се държава на част от територията на Азербайджан. Тука "железния" договор не важи. Освен това русите му имат зъб на сегашния арменски лидер Пашинян заради някои антируски действия. Така че могат да го оставят да се попържи известно време. Очевидно е че азерите са се готвили отдавна. Военния им бюджет от десетилетие е с пъти по-голям от арменския, имат и всестранната подкрепа на Турция. Явно са преценили че имат военно превъзходство и сега е моментът. От друга страна самоотвержеността на арменците не е за подценяване, също и ангажираността на арменската диаспора по света.

РАЗБРАЛА СЪМ ,ЧЕ НАЙ-ЖЕСТОКИТЕ ВОЙНИ СЕ ВОДЯТ НА ОСНОВА РЕЛИГИЯ.МИСЛЯ,ЧЕ И ТУКА Е ТАКА. В АЗЕРБАЙДЖАН 90% СА МЮСЮЛМАНИ ,АРМЕНЦИТЕ СА ХРИСТИЯНИ. КОНФЛИКТА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДО …..БЕЗКРАЙ!

От тийнеджър тия ги помня с тоя Нагорни Карабах. Аз вече поостарях, тия продължават и продължават и продължават. Нямам познания и не мога дори да предположа кой е крив и кой е прав, но за да продължава един конфликт толкоз време без някакъв очевиден смисъл, значи някъде в дъното седи чиста и неподправена омраза. Каквото и да беше друго, да са го разделили да са се кротнали за толкоз десетилетия. Жалко, жалко. Светът не отива на добре. Вместо тия локални тлеещи конфликти да изгаснат с времето, те сякаш се разгарят с все повече сила.

Сега е момента да покажете, че сте арменци! Няма да се давате на азерите! Всички да се запишете доброволци в армията на Пашанян и на фронта в Карабах! Който не го направи е просто турско-азерска подлога! Напред към гробището в Баку!

За да разведрим малко обстановката предлагам един грузински виц: Как можеш да отличиш арменеца от арменката? Първият е по-млако мустакат

В този тежък момент душата и сърцето ми с народа на Азербайджан, който се бори за освобождението на своята международно призната земя от арменските окупатори.

Арцах а не Карабах. !!!

Иреванска автономна област на Република Азербайджан вместо Армения

Споко момчета, няма да има голяма война! Азерите са единственият съюзник на Турция в региона, както и арменците - на Русия (Сирия вече не я броим, нали). Затова, Володя П. ще се обади на "султана" в Анкара и ще му каже да озапти дружките си в Баку. Тия игрички и друг път са ги играли...

турчоляк пак на война..

Странна работа, не разбирам миролюбивата Русия защо търпи тази война под носа си. При това в нейни бивши колонии.

като си пран така става

Моля, да кажем не на войната

1.Територията на днешна Армения, Карабах и Азербайджан в древноста е била населявана от племената ан алванците 2.Потомци на албанците са днешните азери 3.На своята територията алванците имат до началото на 19 век редица държави - Ереванско ханство, Бакинско ханство, Карабахско ханство и др. 4.Сред руското завоевание на северен Азеребйджан на негова териотрия руските власти заселват стотици хиляди арменци от Турция 5.След 1917 г. арменците устройват геноцид в земите на Ереванска губерния и убиват всички населяващия не-арменци - азери, руснаци, гърци, немци, турци, перси и др. Така се появява Армения с нейното 99% арменско населеие 6.След 1991 г. арменците устройват геноцид в Карабах - арменска автономия в зербайджан. Убити са всички неарменци - азери и така се появява Карабах с 99% арменско население 7.Как може някой да подкепя арменските окуратори и да се гледа в огледалото без да повърне?

Ердогане, ти ли си?... Не те познах с тоя български, бе човек

като няма какво да възразят на истината арменците започват с лични нападки или с нови още по-големи лъжи.

или Путин ти го ....

колеги, фенове на арменците, моля да ми обясните какво значи на арменски Карабах, защото всички източници ми гоорят че думата е азерска и значи Черна градина (КараБах(ча))

Косово, по-точно Косово поле, е историко-географска област. Названието на областта идва от славянското наименование на птицата кос какви права имат албанците там, след като не са славяни?

колега, арменец, и аз им викам също-то, ама всички ми се смет и викат, че като няма арменски аргументи за Карабах трябва да говорим за сърбско Косово, бъэлгарска Македония и мексиканско Ню Мексико барем ги объркаме и излъжем не-арменците ... уви, все по-малко хващтат дикиш. Та, какво значи на арменски Карабах?

Зер арменците го наричат така. Те си имат свой термин за областта и то с доста древен произход.

сега е момента всички арменски навлеци в БГ да се отправят в Хачкаристан да защитат своята родина и да освободят нашата от тях. Щото ми писна от Халваджани, Касазяни и прочие Бозаджяни от които вече не знам -в София ли съм или в Ереван?

Америка иска война.

в това да убиваш азери трябва да има някаква далавера, щом арменците все ги нападат и убиват ...

В Азербайджан има много евреи. Има и много синагоги!

На Световната Финансова Олигархия, спешно и трябва война. А както арменците, така и азербайджанците са просто пушечно месо. Жалко, че ръководителите им са американски марионетки и не виждат по-далече от носа си ...

SirBob

Това е било винаги актуално и вярно. За американско-еврейската финансова олигархия войната е най-доходния бизнес.

А нещо за извънземните няма ли да ни осветлиш? Или твоя велик ум, толкова проницателен, е прекалено напреднал за да може да го разберем...

всички фенове на арменците да се готвят - скоро тяхните любимци ще дойдат бегайки от земите на азерските Карабахско и Ириванско ханства и ще ги в вземат за любими жени ... защото все са по-малко мустакати от арменките.

Нека позная :-) Ти си шибан мюсюлманин, нали?

Аз го знам тоя! Мюсли е! Като ме види и редовно ме моли да го опъвам

не позна. православен христианин съм в отличие от арменците, които са еретици-монофизити.

Хачкар капут! е руски мюсулманин. От корпуса на техните тайни служби, разположен в Петербург. Може и християнин да е, а такава да е линията, която пропагандират в момента. Но определено е новобранец. От километри си личи дървенията в използването на българския език... Братушка, за разлика от ВАС, ние никога не сме били роби! Дори и поробени сме имали къщи, земи, животни... А само по преди сто и малко години, предците ти са били крепостни - продавали са ги, като животни. Върху това се замисли, а не какво ние ще казваме по въпросите на световната политика! Поне на дузина новобранци преди теб съм го казвал. Мисленето Ви е различно от нашето, братушка. Словоредът и самите думи са други... Няма да ти казам къде грешиш, че ще задобрееш и ще ми е по-трудно да те уловя, като се пъхаш по нашите форуми! И не си християнин, споре мен! Резняк си от най-нечитавите!

пак не позна, но да те просветя, хачкарче - не знам за арменският език, ама на български няма дума "мюсулманин". пише се мюсюлманин считам за похвално желанието ви да учите родният си хачкарянски, ама вземете щом сте тук да научите и български. Все пак тук все още е София, а не Ереван!

Азербейджан става все по независим от рускат газова и нефтена олигархия.И продава все по големи обеми газ на Европа,а сигОрно и в Азия! И Путин е взел соломоновско решение да подкрепя и двете страни с оръжие и боеприпаси.Без да взима страна.Забележете!

През май бе 2014г., Джордж Фридман откривателят на Стратфор, известен като частното ЦРУ, на пресконференция коментираше, колко правилно действали САЩ, че едновременно подкрепяли Ирак и Иран във войната помежду им и така ги отслабили. Русия преди си каза, че не продава оръжие на страни във военен конфликт.

няма ли да отива да защитава родината си ами мърси паветата с вонята си!

Аз като етнически арменец ти казвам, че ме е срам от Бабикян, то и от Хаджигенов и Минетков ме е срам, щото се чувствам част от българския народ

А от Бойко?

американците разпалват конфликти и икономически кризи по целия свят за да спасят прогнилата си разпадаща се държава

Тежка артилерия от двете страни на Нагорни Карабах - още една победа на демократичния свят !!!

Мюсли ли си, че ревеш, като настъпана крава? Докато полумесецът настъпва в Европа, там християните се борят за независимост. При това православни, като нас... Та къде те стяга чепикът, казваш?

Ислямът настъпва с любезното съдействие на нашите "братя" от САШ !!!

Ако перефразираме известната френска поговорка Cherchez la femme (Търсете жената), в международните конфликти трябва да е Cherchez la Turquie - "Търсете Турция". Тя е в ядрото на всички проблеми в региона. Извод: Има Турция - има проблем, Няма Турция - няма проблем... НО, всичко ще е наред, щом "...Папа Франциск заяви, че се моли за мир в Кавказкия регион...." - е тоя щом почне да се моли и еша му няма - ето молеше се за бежанците и Бог чу молбите му - Хоп, бежанците заприиждаха в ЕС като марокански скакалци. Ако ли пък молбите му не помогнат, арменците си знаят работата - ще смажат тъпите азери

България според сервилните ни медии подкрепя Азербайджан, като близък по етнически произход и политика на Турция!?А кланите като нас от турския поробител арменци отново ни са врагове макар и православни християни като нас.Политиката на гъзолизачество продължава.И като се замислим за какво се бият тези там - за една полупустинни от камъни без всякакви природни ресурси.

все едно ние да се бием за Македония каманяк навсякъде

Азербайджанауи с-ту Арменян. Тея са по-прости и примитивни и от австралопитеците. Пионки в ръцете на П-н и Е-н.

,,косвени жертви'' в ,,борбата за демокрация" .

SirBob

Естествено. Хамерите обичайно се "борят" за "демокрация" с чужди ръце. Демократичните им въжделения са особено силни там, където има петрол.

Помяр

Имаше виц за тях, че спорели кой е прачовека, шимпадзето или орангутяна. Ако не сте разбрали вица, погледнете как им завършват имената.

Шимпанидзе, грузин. хе-хе