Започват проверки на студения резерв в ТЕЦ-овете

Започва проверка на енергийните предприятия, които трябва да осигуряват студения резерв за системата.

Обратно в новината

Коментари - Започват проверки на студения резерв в ТЕЦ-овете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

симо

Пазарната /спекулативна/ икономика всичко може да осере.....В случая искат само да ДОЯТ.Когато се опитат да пуснат/без никаква подържка/ се избочват.....Особено ако е замръзнало всичко/най- уязвими са КИП апаратурите,направо луда работа да работи котел/бомба/ без възможност за управление и контрол.Шибана работа,както повечето неща.

студеният резерв е една чудесна далавера..хем не работиш..хем уж имаш готовност да запалиш .. хем ти плащат доволно ..

След дъжд качулка! Защо чак сега се проверяват резервите? Писна ни от политически проституиращи олигарси които крадат от най-нагло от нашите пари. Да идват по-скоро избори? Тези които допуснаха заигравка с тях също да му мислят! Ще има изненади като на президентските избори, но дано поне не са за още по-лошо както се очертават новите чалгаджийски популисти.

В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРОЕЗВЕЖДА ТРИ ПЪТИ ПОВЕ ЕЛ.ЕНЕРГИЯ ОТ КОНСУМИРАНАТА.ВСИЧКИ ТЕЗИ ИЗТЕРИИ СА ИЗКУСТВЕНИ ЗА ДА СЕ НАСТРОИ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ ЧЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ СТРОИ АЕЦ БЕЛЕНЕ ЗА ДА СЕ КРАДЕ ОТ НЕЯ ОЩЕ ПОВЕЧЕ.

Много поздрави и от ТЕЦ Варна. Там понеже не кихат /здрави са си чехите/, ги затвориха. Останаха само не работещите през зимата резерви !

симо

Искаха им сяроочистка без ангажименти за гарантиран пазар...И чехите затвориха НАЙ-ГОЛЯМАТА на балканите ТЕЦ..

Студения резерв замръзна,баце тиква да го духа та да го размрази.

Най удобното време за проверки , когато студовете започнат да отминават..! Герброви специалисти!

ЧЕ СТЕ НЕРАДЪРНИЦИ С КУПЕНИ ДИПЛОМИ И ГОЛЯМИ УСТИ.СТУДЕНИЯТ ВИ РЕЗЕРВ Е ПРИГОДЕН ДА РАБОТИ ПРЕЗ ЛЯТОТО.- МАЛОУМНИЦИ-

За това ли от Мини Бобов дол (на Ковачки) със самосвали вчера се прекарваха въглища към ТЕЦ Бобов дол (на Ковачки)? Ще насипят малко върху замръзналите въглища и проверката ще излезе, че всичко е наред. Къде е сега оня смешник и популист Драгомир Стойнев? Защо не излезе да каже нещо за студения резерв? Преди време ревеше каква далавера било централите да не работят, а да получават пари и обикновените хора му вярваха. Сега се оказа, че без този студен резерв оставаме без ток. На практика излиза, че червения Ковачки е прибирал само парите без да поддържа мощностите в готовност...

Точно така ,дори нещо повече опитаха да съборят системата за да има режим на тока за 1 или 2 дни но не успя този червен мръсник. По добре питай Драго пелтека какво са си говорили с Ковачки.

за масова дезинформация работят на пълни обороти и не замръзват никога.

Колко от въпросните тецове, имащи задължението да поддържат студен резерв ПРЕДВАРИТЕЛНО обявиха, че студеният им резерв няма да сработи, За да спрат да получават пари за поддържането му. Освен глоби - тук трябва да се връщат пари. За поне 6 месеца назад - ей така за назидание! За да не се лакомят.

Е, може ли така наивно да подлъгват министърката? "По отношение на ТЕЦ "Русе" причината бе свързана със замръзването на Дунав и невъзможността да бъде охлаждана централата" Е, тоз Дунав, целият ли е замръзнал, те от къде черпят вода? само от горните 2 сантиметра от повърхността ли? Ама айде моля ви се, стига с плитките лъжи! Замръзнал бил Дунава...

Свърши кюмюра ма, другарко!

ХМ за ТЕЦ Русе Дунав замръзнал за АЕЦ Козлодуй -не!?

В АЕЦ Козлодуй има ред и дисциплина,в държавата няма.

В АЕЦ Черна вода спряха единия реактор заради проблеми покрай замръзването на Дунав. Въпросът е не дали можеш да черпиш вода сега и след два часа, а дали можеш да осигуриш нужния дебит занапред. Ако не можеш е по-добре да спреш планово, отколкото аварийно.

pompai

Глоби за милиони от студения резерв педали .

Спря тока през нощта и съответно ел радиатора ми студен и се надишах на замръзнал въздух.Сега купувам хапчета цяла седмица .От русенско съм . Срамота за отговорните безотговорници .

Само на ток ли си, байно? Трябва да си осигуриш резервен вариант. Потърси печица на дръвца и въглища, купи малко гориво, вестник, кибрит.

pompai

може и свещ за бог да прости на БГ

В селото на болния токът е спрял заради проблеми с далекопровода средно напрежение, причинени от вятъра. Случва му се всяка зима по няколко пъти и няма как да не е подготвен. Склонен съм да мисля, че преиграва. През 1984 токът му се спираше планово. В началото схемата беше 3:1. после 2:2 часа. За цялата страна, не за русенското село.

Граждани, никой от нас не знае какви ангажименти е поело т. нар. българско правителство по Парижките споразумения за климата. Престанете да говорите за "модернизираните" ТЕЦ на въглища. Изсмукаха кървавите левчета на нашите майки и бащи, ще посмучат още няколко години и Чао. Знаете ли колко пари плащаме за техните въглеродни емисии ? И аз не знам. Защото всички отговорници са купени. С долари или с левове.

Защо никой да не знае? В Евростат си пише всичко, но малцина се интересуват. За 2015 имаме ръст от 0.7% спрямо 2014. Въпреки това все още продаваме квоти за въглеродни емисии. Пиши в Гугъл "Държавата лиши американските ТЕЦ от безплатни въглеродни квоти за 2014 г."

ще посрещнем тържествено двата атомни чайника доколкото ни обещават и можем да се снимаме пред тия паметници за милиард и 200 милиона наши пари. Не че нещо, но можеха за тия пари да размразяват замръзналите въглища на червените резервни централи.

Демек да плащаме два пъти на червените за студения резерв?

Само идиот може да си мисли, че ТЕЦ може да се пали и гаси като автомобил по поръчка за час два и готово. Но важнтото е да се плащат добавки в сметката за тока пък би мааа му. Гласуваме си законче да има за нашите хора парички и готово, нека ни плюят после.

Ако е в изправност и готовност за половин ден се пали и за 24 часа е достигнал пълна мощност. По-малките са доста по-бързи.

Ти в кой Тец си работил, какво е това разпалване какво е това влизане в паралел , какви са тия срокове ...ало министърката ти ли си?

За колко време един тец от студения резерв може да се пусне и да достигне пълна мощност зависи от техническото му състояние. Ден, два, три или повече. Но за студента вълна метеоролизите говореха от седмица преди да дойде и когато се разбра че идва и е много люта , можеха да почнат да се пускат тецовете защото тя дойте след 2 дена и достигна максимална сила след още един. Но едно саниране на сградите , може да намали два , три пъти необходимата мощност за студен резерв, Това е така, защото самата енергийна система има резерв и студения се добавя. Санирането намалява сметките и удължава животът на сградите. Климатикът може и да не е вече толкова ефективен при такъв студ, но все пак пести енергия , ако е качествен и в комбинация с термо изолацията , върши добра работа. И ако имате фризер , който лятно време , го използувате да съхранява сладолед, който продавате , зимно време може да замразява вода по време на студа и така да си имате една малка термопомпа.

симо

То затова ли имаше дървена ваканция в САНИРАНИТЕ И ЕНЕРГИИНИ ЕФЕКТИВНИ УЧИЛИЩА дето по реклами само с една пръдня щяха да се топлят????

фактите са следните При Соца максималното потребление е било 47,821 млрд кВтч през 1987 г., като 43,473 млрд кВтч са собствено производство, и съответно 3,348 млр кВтч са ВНОС. През 2015 г сме консумирали 37,813 и сме изнесли 10,538 млрд. кВтч или сме произвели 48,351 млрд кВтч, т.е. сме произвели близо 5 млрд кВтч повече без да имаме 4-те малки блока на Козлодуй. Толкова за енергетиката и напуването на путлерастията. През

Без Козлодуй 1-4, без ТЕЦ Варна, без десетина заводски теца - все излишни мощности. Обаче имаме модернизация на АЕЦ, ТЕЦ-2 и ТЕЦ 3 на Марица Изток, новият AES в Гълъбово, Банков камък, ФЕЦ и ВЯЕЦ. И 27 мегавата биогазови мощности, да не забравим.

Това имам предвид. Имаме очевадно достатъчно мощности, като спокойно можем да покрием допълнителни производства за 10 милиарда кВтч. Трябва също да отбележа, че сегашно производство на единица продукция харчи около 3 пъти по-малко енергия от времето на соца. Т.е реално в момента като цяло произвеждаме доста повече продукция, очевадно след като изнасяме такава за близо 30 милиарда евро и митовете, че България съществувала в момента благодарение на натрупаното от тогава е абсолютен кьорфишек

Биовет е на зализания шеф на КРИБ, Марица 2 на държавата... всичко останало на мафиота КОВАЧКИ... сладка работа...получаваш пари без да произвеждаш...

е на руснаци.

Беше на руснаци, сега е на МОШЕ Н ИКА КОВАЧКИ, източва го яко, никакви инвестиции и ремонти. Не случайно не му тръгна студения резерв.....мошенници

Абсолютно си прав, Иване! Ако им обясниш и кой и защо намали студения резерв от близо 1200Мвт на 600, и защо продадоха подвърховата ТЕЦ "Варна" на чехите! Където имаше и блок на газ и беше като часовник стегната, ЕРП-тата и всичко останало?! Къде са сега другарите Милко Ковачев, Иванка Диловска, Люлин Радулов и ......а тези ВЕИ-та и солари на герберастите защо се скриха от енергийния баланс и по чия препоръка ликвидираха енергетиката. Започна се още от Иван Костов, та до днес! Ами кой ликвидира четирите блока на АЕЦ "Козлодуй" и защо, когато бяха сигурни и имаха още 20-Тина години живот? Защо кому беше нужно източването и ликвидирането на НЕК, защо П. Илиев -директорът на НЕК изнасяше ел.енергията от ВЕЦ чрез посредници и изпразни язовирите ? Има още много за питане....

От мен: Отличен 6

Не лъжи како! ТЕЦ Варна е изключително стара мощност и изобщо не е ремонтирана. ВЕИ са на Станишев и БСП. Те им гласуваха уж по грешка дълъг преференциален период. Енергетиката в момента произвежда повече от колкото КОГАТО И ДА БИЛО. При това положение само долен боклук може да твърди за унищожена енергетика. Само долен Боклук може нагло да лъже че малките блокове имали още 20-тина години живот, и то при положение, че 5 и 6 вече им изтича и само пълно реновиране с милиарди инвестиция удължава живота им. И понеже питаш -Станишев затвори 3 и 4 блок на Козлодуй през 2007 г 5 г- предсрочно. Само долен боклук може нагло да лъже че НЕК е ликвидиран???!!!!! Само долен лъжец мое да твърди че язовирите са изпразнени при положение, че са 54% пълни повече от други години по това време

Министърке, министърке, Студеният резерв се подготвя за работа един месец по рано! Ако това не знаеш, какво знаеш? А сега си "След дъжд, пардон, след сняг, качулка"

Прав си. 1 месец по рано почват да топлят въглищата и да разбиват леда по Дунав. Стига глупости бе.

Парогенераторите, котлите по разговорному, в ТЕЦ-а, са съоръжения, доста различни от бойлера в банята ти. Не работят по система "бастър копче". Същото се отнася и за другите съоръжения на ТЕЦ-а, като генератори, кондензатори, топли сандъци и т.н, включително и за обслужващите им системи. И за персонала. Който трябва да е квалифициран, компетентен и мотивиран. Нещо, което е абсурдно да се очаква в ТЕЦ, оставен на незавидната съдба "студен резерв".

ама Ковачки и руснаците в Русе се правят на махмурлии.

се оказа в червени ръце... Шапка на тояга - комунисти и работа! Щом държавата плаща за "резерв" ще изнасяме тока от евтините доставчици, нъл Курни.

Нали ковачки си е взел парите за "поддържката" на студен резерв. Какво го интересува, че резерва си е останал студен. А по междудругото, ковачки чий човек беше.

Само субективни фактори спъват активирането на студения резерв,замръзнали въглища,замръзнал Дунав,защо е дошъл студа и.....само Теменужка може да я лъжете!!

КАКТО ВИНАГИ ДЕЙСТВИЯТА СА СЛЕДСТВИЕ!!!ПРЕВАНТИВНО СЕ ДЕЙСТВА В ТОЗИ ОТРАСЪЛ!!!НО........!!!

Превантивно нарязаха на скрап четири блока на АЕЦ Козлодуй,а сега се молят на сулю и пулю за ток,а народа търпи мафиотското управление.

че и с малките блокове партийците от Позитано ни вкараха на режим на тока, както го направиха 1990-та с киселото мляко и хляба...голем избор.