Неправилни техники убили бебето в Тетевен

Неправилни и отречени от Евросъюза техники са били приложени при раждането на Наташа Габровска от Тетевен.

Обратно в новината

Коментари - Неправилни техники убили бебето в Тетевен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че, КОРУПЦИЯТА УБИВА! а ПРИРОДАТА ОТМЪЩАВА! там имат училище за горски... да пазят гори. но дървосекача дали е учил там или им е клиент..никой не казва.

Ваньо Шарков да не се прави на света вода ненапита. Задължение на МЗ е да въведе медицински стандарти и да се знае кой, кога какво прави. Добрите ни лекари отдавна избягаха. Тези тук от къде да занаят, че по света така вече не се прави? Ще го знаят ако има разписан медицински стандарт и ако държавата инвестира в наемането на лекари от други държави и повишаване на квалификацията на останалите тук.

Българските лекари от чужбина са обзети от възмущение от нивото на повечето от лекарите в България, включително приетите за авторитети. Нямате си представа за какво дълбоко невежество става дума! Единици са годните лекари в България, а грешките които се рпавят от липса на знание и морал, са потресаващо ежедневие. Лекаро от чужбина не смее да припари в България, защото като усетят колко е компетентен, веднага го изяждат хиените с парцалите. Положението е толкова страшно, че е почти фатално. Българите хранят в момента туморно заболяване, което по същество е медицинската общност днес. Изключенията са малко и са така уязвими, такива капани са им заложени, че не смеят да гъкнат. А гражданите са така изглупели, че не смятат за нужно да се оплачат или да заведат искове. Имунната система а обществото ни е на кота нула, а това не оставя без последствия за нацията! Ужасни при това!

Советските техники отдавна не се прилагат в българската медицина.Но още има лекари от руската школа в системата.

Аз съм раждала в Германия и при мен се наложи да ме натискат по корема, за да се изтласка бебето по-бързо. Но това с железата, тук не го пише и по книгите. Всяко раждане е различно и трябва да се реагира според ситуацията. А колкото до отношението на лекарката - това е пример за състоянието на нашата мила България. Това отношение е навсякъде, не само в родилната зала...:(

В медицината няма отхвърлени техники.Има обаче недобре усвоени и зле изпълнени приоми.Мможе би случаят е точно такъв.

Напротив, има.

Има ли ги или ги няма тези техники в медицинския стандарт? Ако ги няма- лекарката да отговаря, ако ги има за какво говорите?

Какво значи "стандарт"? От 30 години слушам как през 5 години кафето е ту полезно, ту вредно, ваксините ту спасяват живот, ту са най-ужасното нещо на света, захарта ту е бяла отрова, ту без нея не може, антибиотиците ту спасяват милиони, ту са най-големия враг на хората. Някой нещо решава и конюнктурата го слага в учебниците. След няколко години - хайде завой на обратно. Медицината не е точна наука и никога няма да бъде. Един професор преди години се шегуваше, че в медицината напълно ясни са само 9 болести. Всичко друго е догадки и предположения. В шегата му има много истина. Това не ви е право, да прочетеш какво пише в кодекса и да заковеш.

По принцип е така, но има такива, които са довели до прекалено много увреждания или смърт, те са т.нар. отречените, както въпросните.

Напълно споделям мнението ти. Медицината не е 22=4. Всичко е предположение ,ако е точна наука щяха да правят хора.

Жалко за детето, да си иде здраво и право... Много практики, които са доказали, че са опасни все още се прилагат, а докторите се подиграват на пациентите, че много знаят. Лекарите не могат да разчитат само на знанията, които са получили някога, а да следят всички изследвания, които с времето дават представа дадено нещо върши ли работа или крие риск. Ама ги мързи и те всичко знаят, а ония, които казват, че е опасно нищо не разбират.

и за всичко това+6години учене+5години спецялизаця=700-900лв заплатка ,ее няма за бг-заплата....европежско качество!!!

В България е измислен и научно-обоснован един "метод на проф. Новачков" от болницата в Добрич, който явно всичките докторя от мързел ли, от завист ли, или просто от немукаятлък, не го знаят и не го прилагат! А е много лесен, безболезнен и доста бърз при нормално раждане. Аз родих по него, като ми го разказа една съседка, която беше родила три деца лично при професора Новачков и знаеше всичко в подробности, а аз съм нормална жена без истерики и болни амбиции да се доказвам с викане и псуване, и си родих най-спокойно, а докториците бяха там само да дрънкат простотии през цялото време - от постъпването ми при тях към 19 часа с редовни контракции на 5-6 мин до самото раждане в 23,50. Те успяха и при мен да се "отличат", разбира се, - решиха, че нямам родова дейност, макар че контракциите се виждаха, тоновете се чуваха, аз им казах, че имам и чувствам движението на детето надолу ... Но кой си тъп - той си е тъп и упорит! И докторицата, и акушерката заминаха по етажите да пушат, остана една стажантка, която се шашна, като цъфнах на магарето сама и заявих, че сега ще родя ... Хукна да ги търси, след това се мотаха да се преобличат, бяха без ръкавици, аз се разправях с тях, те ми говореха от постоянните си простотии, но аз си действах, както ми бяха обяснили съседката и приятелки - и родих живо и здраво момченце, точно когато дофтурицата разправяше, че нищо не правя и щяла да ме реже, за да спасява детето, а акушерката се канеше да ме "мачка", но аз я спрях с ръка. И бебето се появи на масата! Трябваше да им се видят физиономиите! След това умозаключиха, че ако всички раждали като мен, щели да имат по десет деца! Ами, всички нормални жени, според мен, трябва да могат да родят нормално! Много е жалко, че повечето ги мързи да с поинтересуват, а дофтурята гледат само пари и кариери, не ги интересуват нито майките, нито децата им ...

''Ами, всички нормални жени, според мен, трябва да могат да родят нормално! Много е жалко, че повечето ги мързи да се поинтересуват....'' - и аз разсъждавах така високомерно преди да ми дойде реда да раждам и проблемът не цъфна в последния момент. Слава Богу, бях в ''Майчин дом'', спасиха ни и най-вече нея. След това се смирих. Според мен не е работа на пациента да учи лекаря как да си върши работата, а пък лекарят от своя страна е длъжен да информира пациента какво точно се иска от него. Жената е длъжна да е компетентна в своята професионална област - затова има разделение на труда. Ще кажете, ама раждането е най-естествената женска работа. Да, но в миналото точно при тази естествена женска работа са умирали като мухи. Ще кажете, ами като не могат - да мрат. Да, но ако беше Вашата дъщеря с Вашето внуче? Мисля, че при ужасяващата демографска криза, в която се намираме, всяка българска родилка трябва да се обгрижва с особено внимание. Ние просто се топим и изчезваме, дами и господа!

а, нещо да кажат тия умници за техниките да обижда и тормози вербално пациентите на лекарката, убил детето ? тия техники сбъркани ли са или са били правилни?

предвид речниковия запас и нестабилното емоционално състояние в което се намират, демек прегорели, по-скоро е неизбежна гарнитура към идилията, с други думи - друга "нормална" и стандартна практика. професионално прегаряне - техника която предпазва BG Медиците от понасяне на съдебна отговорност, дори и в случаите на настъпила смърт. Нещо като рицарските доспехи.

...даже колкото си по прегорел толкова по-висок лвъл си, защото можеш да вършиш точно каквото ти хрумне, съзнателно или напълно безпаметно(повечето губят спомени в съдебна зала) и никой нищо не може да ти каже, най-много да ти отправят строга забележка, ако всичко живо пропищи и няма вече на къде.

вербална агресия - провокативно назидателно отношение насочено към пациента целящо, целящо да сломи (евентулно) останала съпротивителна сила у пациента с цел по нататъчен пренос на отговорност и тотално вменяване на вина, за това, че е дръзнал да го занимава със себе си(нищо че си плаща).

в българия всички разбират от футбол и от медицина. да бяха се научили да разбират и от политика, та когато доидат избори, да отидат и да гласуват за някои костов, а не за всякакви мутри. и сега, когато получават резултатите от гласуването си, иобвиняват кого ли не, но не и себе си

за какви "техники" се говори, то лекарката е психопат!

по някога ми минава мисъл в главата да се върна, но такива новини бързо ми попарват малкото останало желание... то ние никога не сме имали много качествени лекари де. и едно време имаше по 1-2 специалиста и те бяха в софия. останалите доктори си бяха шамани. не че сме глупав народ, много сме умни даже, но този комунизъм много ни откъсна от света, нови и по-добри практики, не само в медицината, трудно минаваха желязната завеса...

само може да мечтаеш чугунена тикво за здравеопазването от преди 25 години,стой си там и прави фекалии,за нищо друго не си годен

ох, знам го здравеопазването от преди 25 години, за добро или лошо съм достатъчно възрастен...и такива комсомолци като теб помня...

Ей, чугун, ти от кога започна да разбираш от медицина, бе?! Нали помня що глупаво и некадърно имаше преди 25 години?! Съсипаха здравето на нацията. Гледай какви глупави професори виленят днес, прави си сметка от кое време са дошли те! Уругляк, като си мянал хабер какво правят с тебе, и сега имаш също толкова хабер. Добре че в днешно време има кой да каже, че има проблеми, че и ти да знаеш. До преди 25 години нямаше такава информация и ти си спинкал спокойно милият, че имаш най-доброто здравеопазване в света? Наивниче с празна главичка :-) Тогава маше по няколк одобри специалисти на специалност и достъпът до тях беше само с връзки. Всичко друго беше неуко и лекуваше с нантибиотици, измислени назапад и откраднати като формула за соца. Компентентост като цяло на медицината тогава - около 2-3 от 6. По-дбре само от нивото в Африка и Афганистан. А качеството на лекарствата не го обсъждам, понеже все някой чакаше лекарство от Германия. Лелееее, колко сбъркани хора имало в Бългаиря! Било чудесно здравеопазването преди 25 години, разбираш ли! Повярвй, човекът го твърди, не вярвай н аочите и ушите си от тогава, бил си сляп и не си довидял световното качество! Хахахах!

Tazi tehnika he raboti sama tia se upravliava ili ot specialist ili ot hekadarnici.Kato otkradneh otivah v zatvora.Kato ubieh qovek kakvo stava?

Български лекари убиват български деца!!!!!!!!!! Господ да пази!

Някой би ли обяснил защо всяка болница има морга ... може би някой е преценил че има нужда от нея.

Ами принципно има - хората умират, много често в болница. А умрелия човек не може да го зарежат на стълбите... малко е тъпо да задаваш тоя въпрос все едно сме безсмъртни, а смъртта е някаква грешка на природата!

Въпросът е риторичен - не те изпитват дали знаеш ...

Иначе ще настъпи логистичен "проблем", а крематориите са финансово необосновани, все някъде трябва да си заскладиш пацинтите които нямат късмет, пари, или Господ им е виновен(дори и да а са си платили).

Моят прадядо е имал 11 (единадесет) деца - от две жени, първата от които е починала при раждане (извън "специализирано заведение", естествено). Три от децата са починали впоследствие. Осем са продължили по пътищата на живота. Някога по нашите земи са се борили срещу минусите в "родилното дело" просто чрез високи количества. И молитви ... Е, и при липсата на контрацептиви ...

То хубаво са раждали по 6-7 деца, но сега такива майки-героини няма сред българките - със сигурност е болезнен процес за тях и не им се мъчи, а и ние мъжете не можем да издържаме финансово толкова челяд. По-добре да си купим най-новия телефон и някоя количка, а като добавим и това, че и жените станаха по-меркантили и от нас... май и за 1 няма да останат пари. Добре, че са циганите да ни обогатят генофонда, че ще изчезнем като народ.

Тъжната истина, която никой не иска да я признае и каже гласно!

kak taka podali ostavki , za6to ne sa zadarjani v sledstvieto. do koga 6te ima opravdavani i nenakazani lekari. samo za pari govorqt. a profesionalizma im kade e .....

Ами господа "светила" в бг медицината не си направихте труда да напишете или просто препишете едни медицински алгоритми, къде пише че забранено използването на висок форцепс в бг, в германия е забранен. Иначе това напъване за раждане го има само в бг , наесякъде другаде жената се обезболява и се чака нормалният ход на нещата, ако не върви или затихват тоновете -секцио. Но преди всичко са некомпетентни шефовете в здравеопазаването и то не сегашните а поколения наред.

Това не е особено вярно - упойка, ако искаш. Ако не искаш - никой не ти я слага насила. малко е тъпо, уж сте лекар, да се изказвате, че напъване няма - има си напъване, и то яко, само че никой не ти врещи, никой не ти казва да мълчиш, не се намираш на магарето разчекната - аз имам 4 деца и раждах в клекнало, нагъзено и каквото ви хрумне положение, стига акушерката да няма против, да не говорим, че при всяко раждане си врещях яко... но сте прав - раждането в България е на светлинни години.

Любимото упражнение на акушерките и гинеколозите в България е скачането на корема на раждащата жена. Изключително опасно занимание, но всички го правят при всяко раждане. Вероятно голяма част от смъртните случаи на бебетата се дължат на това скачане по корема на родилката. На мен лично ми скачаха три жени на корема. Това са си едни минимум 180 килограма върху корема ми т.е. върху бебето ми.Кошмарни спомени имам.

Porednata gavra na psevdo lekarite u nas.

Много разбирачи тук, ама никой не се поставя на мястото на лекарите и акушерите при такава ситуация. Само за разяснение на по-нормалните хора тук, ще кажа следното. 1. Въпросният метод се използва от столетия в медицината и благодарение на него много жени и деца са оцелели, вместо да умрат. 2. Въпросният метод се преподава от столетия в университетите и винаги като крайна мярка - не е общоприет. Използва се само, когато в хода на раждането нещата се закучат и рискът и жената, и бебето да умрат е огромен. На практика - неизбежен. Може да изглежда варварски, но практиката е показала, че в подобни случаи, ако не се използва - най-често умират и двамата, а ако се използва - повечето пъти оцеляват и двамата, или поне единия. Това е животоспасяващ метод в спешна ситуация. 3. Не винаги може да се предскаже, че ще стане така, преди раждането да започне. Като започне - няма връщане назад. 4. Ако я бяха оставили така лекарите - можеше и жената, и бебето да умре - тогава щяхме тук да четем за двойно убийство и пак щеше да пръска злоба и искане на смъртно наказание и затвор. А вие какво бихте направили в такава ситуация? 5. И най-накрая разберете - хората умират, медицината не е всесилна, случва се. Да, ужасно е и никой не би искал точно на него да му се случи, но се замислете малко и как се чувства човек, който е избрал за професия да помага на хората и го наричат убиец? Който от вас е бил там по време на раждането и знае всички подробности - да съди, останалите просто замълчете.

Мат'ряла, от който и ти си част, ни е калпав, така че не се опитвай да търсиш извинение и разбиране. Ако гръмне АЕЦ-а, ще приемеш ли извиения от гравния инженер !?

Тези техники се преподават в университетите, но като остарели и отречени. Моля ви, като не разбирате нещо, не го коментирайте. Ако раждането не върви добре, за да се спасят майката и детето се преминава към незабавно секцио. Това е разумният начин. Не че няма рискове - напротив, обаче да виждаш, че не върви и часове наред да измъчваш раждащата с железа и натиск на няколко тела върху корема и ... Човеко, това е садизъм и нищо не го оправдава. Така е, лекарите не са Богове, лошото е, че лекарите в България са некомпетентни, недоучили и е трудно повечето да бъдат наречени дори хора.

А когато спешното секцио е неприложимо.Ууверявам ви,че има такива случаи.

Хубаво ама статистиката е срещу тях. В България процента на починалите бебета и родилки е много пъти над този в Европа. Може би ключа от палатката е в изречението "използват се от столетия". За няколко века медицината не е ли напреднала малко, бе джамъм?

"...останалите просто замълчете." - ето де нали все това правим мрънкаме си тихо и кротко пред мониторите, а едно семейство - на гробищата, може и повече от едно да е, на теб и това ли ти пречи ? Държа да ми отговориш!

Мда, явно им пречи, че хората започнаха да изразяват мнението си. За едни - това е само началото на промяната, за други, неприятна новост, която трябва да се смачка...

Ако ми зададеш смислен и ясен въпрос, ще ти отговоря?

дълбок поклоМ, не държа да ми отговоряш, НАПРАВО НАСТОЯВАМ! А ако има и още нещо което да ви пречи и да ви е виновно направо и него ни го кажи да знаем още с какво да се съобразяваме!!

след като така горещо защитавате метода, кажете моля, как ще се роди с такова натискане бебе на което пъпната връв е омотана около врата. Тогава тази техника просто го обесва. А тази лекарка в случая знаела ли е защо точно не излиза бебето, тъй като явно е опитвала с налучкване

Моите поздравления до 601, но трудно ще те разберат, че понякога трябва да избираш от две злини по-малката, като не знаеш коя е по-малката. То съм го приживял и съм го почуствал и само благодарение на хладнокръвието на гинеколага и на тези "отречени" техники се доведе раждането до успешен край. Жалкото е, че същия този гинеголок почина на операцинонната маса при сърдечна операция в ръцете на неговите приятели, светила в сърдечната област. Но ..... ще мине време и доста ще страдаме докато народа се научи да уважава и разсъждава. Да тук за да успокоим обществото ще жертваме лекарката, за да спасим поредната ТЪПА РиФОРМА на здравеопазването.

Тъпанар!!! А за цезарово сечение да си чувал????

Д-р Шарков, защо се правите на изненадани. Тези методи се ползват в цяла България непрестанно при всяко раждане. Вие на кой свят живеете, че не го знаете това? От години сигнализират родилките за порочните практики, а вие изведнъж така сте изненадани, че това е така. ЗАЩО НЕ СЛУШАТЕ ГЛАСЪТ НА НАРОДА?

ти какво очакваш от политик да каже?

Нали уж е лекар, би трябвало да знае.

Ами на себе си! Ние като общество създаваме институциите, процедурите, критериите. Ако нещо липсва - трябва да го създадем, ако нещо не работи, трябва да го променим. И т .н.

боже, доживях да прочета най- сетне нещо смислено ! благодаря ви от сърце !успех !

Ей, най сетне да срещна нещо умно. От маса време казвам, че всичко е в "ръцете на треньора", той подбира играчите, той ги обучава, той изработва стратегията на играта. Проблемите на здравеопазването са заради ЛОШО УПРАВЛЕНИЕ, ЛОША СИСТЕМА, ЛОША ОРГАНИЗАЦИЯ, ЛОША ПЛАНИРОВКА и К О Р У П ЦИ Я.

И кво сега? Неправилните техники ли ще съдят?

никой никого няма да съди, нали и направиха бележка вече.

Леле, леле... не думай... Излиза, че не не са толкова НЕПРАВИЛНИ, а са само ОСТАРЕЛИ... Както всичко друго в тази държава... Да реабилитирате лекарите, ей! А за малката душичка, дето не е успяла даже да проплаче, shit happens и толкова, майка и да е напъвала повече (запек не е ли имала?!?)... Боже, Боже...

Е в Евопа само, ама те са се пооправили малко от мрачното средновековие насам.

Даже знам, че ще им дадат 4 години за причинена смърт по непредпазливост - условно! И обществото ще е доволно

Всичко на този свят си застава на мястото само. Говорите за лошо образование, че е престъпление лекар да не учи....ами да, така е. Обаче един основен закон в цял свят е, че за отговорност се плаща. Колкото повече отговорност носиш, толкова повече получаваш. Затова между генерала и редника има разлика. Всички говорим, че от лекарската работа зависи човешки живот - това хубаво. Обаче като кажеш, че затова лекарите трябва да са добре заплатени, скачат адвокати, инженери, архитекти, полицаи, икономисти....с какво са по-долу, колко са учили, колко са важни....как тук е България и всички са бедни.... И как компенсира системата: 1. Свестните хора, които са или искат да станат лекари бягат в чужбина. 2. Тези, които са добри, но безскрупулни - остават тук и започват да дерат кожи, корумпират се. 3. Записват се да учат хора, които нямат това за призвание, не ги интересува колко знаят, гледат да избутат само....не учат...а и за какво? Резултатът от няколко десетилетия подобна конюнктура е този, който всички виждаме - слаби или алчни и безскрупулни лекари...или и двете. Ако искате лекар да носи полагащата му се отговорност - направете заплащането - нормално и официално, а не с корупция и изнудване на пациенти - да отговаря на тази отговорност. Ако решавате, че лекарите не са особена категория и са като другите - давате им условия като другите, но тогава посмалете претенциите за отговорност. За финал - не защитавам лекарите и не съм против това да се наказват грешките. Просто обясних защо ситуацията е такава и какви са причините според мен. Може да съм прав, може и да не съм. Но така мисля.

така си мислиш , защото не си в BG !тук хората не мислят , а действат !

напротив, в България живея, откакто съм се родил. Не знам какво те накара да мислиш, че съм в чужбина?

Заключението е повече от интересно - неправилни техники. Аз питам - кой ги е научил тези лекари на тези техники? Едва ли са се научили сами. Някой им го е показвал и така ги е учил. Този, който така ги е учил, носи същата отговорност

Професорите в университета. Десетилетия наред, поколения лекари. Това са техники, които доскоро се смятаха за нормални и приемливи и съответно доста редовно бяха употребявани в практиката. Не една и две жени са родили нормални и живи деца благодарение на тях. Факт е, че са рискови и може да стане това, което е станало. Но поначало в медицината всяко нещо има риск. Въпрос на преценка е.

Като знам какви инженери дипломираме, ме е страх да си помисля за лекарите...

Ти да не си ,, икономист"? Защото и вашто съсловие е- майко мила.

икономистите и юристите даже не ги коментирам. На тях дължим жалкото състояние на държавата. Но пък се имат за велики

На тази родилка не и трябва адвокат, а да се задейства прокурора и съд за тази убийца в бяла престилка. Отнемане на лекарските и права. Бременна съм в момента и само като четох как са се отнесли с жената направо припаднах. Бог да прости детенцето.

Кое точно имаш предвид? Как са се отнесли?

глупак, голям глупак

Всичко това е резултат от лошото образование, да не кажа никакво. Скоро моя близка ми разказва как синът й, който учел стоматология хич не си четял дебелите книги, а получавал шестици!!!....Е, как става това хора? Престъпление е в медицината да не учиш, защото после ставаш лекар-убиец. Това е страшната истина.

Така е! За съжаление оценките вече нищо не значат. Освен едно нещо - дали те бутат, или ти правят мръсно. Де да беше само при стоматолозите така...

Kое ти адекватното пък на теб?

Ти като я гледаш, дали е завършила в последните десетина-петнадесет години, а? Просто жената си ползва стари методи, които са работели по соц времето, и не си е направила труда да остане в крак с времето. За съжаление много от лекарите са на това ниво, много от тях не могат да си позволят да си купят нови учебници и да посещават семинари, защото е много скъпо. Но някои просто не искат да променят нищо - вживяват се като богове, защото знаят, че когато човек е болен, предпочита да клекне и да забрави за правата си, като тази.

"...ползва стари методи, които са работели по соц времето..." работели = смъртноста е била същата + друг акушен наоколо няма + никой не го интересува каква е смъртноста + никой дума не обелва какво се случва, нито пък има къде да се оплаче(освен на гробищата)

Смъртните случаи при раждане са просто поредната мрачна статистика, според която сме на последно място в Европа. Или първи от зад на пред, ако предпочитате. Има и ред други показатели, по които сме пак там - на дъното. То за това хората гласуват за "реформи", само че всеки път новоизбраните им показват комбинация от три пръста с преобладаваш среден.

Това " ОТ ЗАД НА ПРЕД" ми се струва доста забавно. Явно майчиният ти език не е Български. Съжалявам, не се реших да прочета мнението ти докрай, кой знае как си го написал нататък....

Дай да видим какви други забележки имаш.

Ако трябва да рода второ дете няма да е в България! Раждането и то в столична известна болница е истински ужас. Не си човек. Викове, крясъци, обиди, безкрайно унижение така се появяват децата ни . За тази гадина наречена лекар затвор, за да се постреснат другите.

Абе , като ви чета писанията се чудя вие от малцинствата ли сте или сте хора , които силно преувеличават нещата , които се случват в АГ-отделенията .Аз също съм раждала и отношението на лекарите беше изключително добро - А съм раждала в държавна болница

Не скъпа. Не съм от малцинствата. Родена съм и си живея тихо и кротко в София. Но така ми се случи и явно не само на мен. Пък и да съм от малцинствата не съм ли човек, жена, която се нуждае от адекватна помощ, грижа и поне мъничко внимание?

Там е проблема, че под общ знаменател са и хората, които си вършат съвестно работата и тези - изродите. Нека се знае и нека се отсее зърното от плявата. Има ги всякакви. Аз лично съм срещал прекрасни български медици, но, за съжаление, и пълни лумпени.

И защо го търпите това? Където и да погледне човек рОдината от близък план изникват някакви ужаси. А народа трае, търпи, като стадо овце. Да бяхте дигнали аларма овреме. Хората от къде да знаят, че в родилното се прожектира филм на ужасите?

Ако следш кометарите ще видиш, че тези които имат досег с медицината обясняват, че така трябва да бъде, пък на тия от Тетевен незнам какво са им казали, ама си трайкат. Ами да не са си мълчали, още при първия такъв случай е трябвало да се обадят!

На кого да се оплачем? Гледаш с четири очи да те изпишат и "дим да те няма". Къде да се оплакват хората от неадекватни лекарски "грижи"? Никой не обръща внимание.

Синът ми ще навърши 8г. Още докато бях бременна четях ужасяващи разкази на родилки и също така отричане на истинността им. Едва сега при смъртен случай и другата страна /освен родилките/ взеха някакво отношение по въпроса.

Само пандела за докторите и акушерките извършили раждането!Превърнахте България в Булгаристан!Панделаааа до края на мрезките им дни!

оставката няма да върне бебето.ЗАТВОР ЗА УБИЙСТВО

Чудовище! Да убие 3700гр.бебе. Няма ли секцио за тази жена с толкова едро бебенце? После всички защитници на "естественото раждане" да пишат глупости по форумите. За този изрод в бяла престилка затвор със забрана за упражняване на професията, както и за садиста-акушерка биеща бебета.

Хайде уточнете се най-накрая какво искате - секцио или естествено раждане. И най-добре го запишете в закон или направо в Конституцията, а? Преди седмица всички пищяха за една родилка, починала след секцио, сега пищите против нормално раждане...Стига вече

Това му е работата на медика да прецени коя процедура е подходяща в конкретния случай. Иначе нямаше да има нужда от лекари. Провери и виж в Белгия, Швейцария, Швеция и т.н. колко случая имат на починали родилки и бебета и колко са тук, да ти се изправи косата, направо!

Истината е че некадърни лекари са лекарите в България. Кадърните остаряха. А в частните болници какво представа си нямате! Там са лакоми до безкрай.

Като ти чета абсурдните изречения, струва ми се, че и ти не си от кадърните, в твоята област.

Че то некадърността и неграмотността са си обща болест. Обаче, що се отнася до лекарите, направо е конщунство да са неграмотни, незаинтересовани, небрежни и алчни!

Трябваше ли да има смъртен случай, за да се видят,, техниките,, на акушерката. Тя е работила с години с тези техники, ако може изобщо дрането , мачкането и скачането да се нарекат медицински техники. Отделно психическия тормоз върху родилката. Тази жестокост е същата като на акушерката, която преби бебето Никол. До кога? При същата ,, техника,, почина позната- разкъсване на вътрешни органи. Таткото се прибра с оцелялото бебе, а братчето още се надява да види майка си.Какво да направи този мъж с две деца- едно бебе и 4 годишен син? Какво да направи тази родилка?

да , и сигурно е имала и други случаи тая докторка , след като адвокатите не искат да си имат работа с нея;освен това ако не бяха виновни защо им е да напускат, ще ги проверят, ще докажат че не са виновни ; а те бързат да избягат

Да се даде възможност на всички лекари да специализират,а не както е сега, всичко да е с връзки.

Институт за специализация и усъвършенстване на лекари (ИСУЛ)? Или сегашната болница, в чието име вмъкнаха изкуствено съкращението ИСУЛ, за да използват с рекламна цел славата и авторитета на старото лечебно заведение, работило успешно И за квалификацията на стотици или хиляди български и не само български лекари? Сегашната болница, в която впрочем все още се полза амортизираното вече оборудване и обзавеждане на някогашния ИСУЛ ...

физическсото насилие техника ли е?пардон неправилна техника... докога ще сме най-свирепия народ в европа и единствени по насилие в сиропиталищата, което е показателно и навсякъде другасе където се сетите -защото тук няма правов ред и всички от мвр до прокурата оставят безнаказано насилието във всякаква форма

Само , че версията на родилката , че две жени -акушерка и сестра са и сядали върху корема може да хване "декиш" само пред хора , които си нямат хал-хабер от раждане -Това е абсолютна глупост

излиза извън рамките на преставите, нали ?! Вчера някой обясняваше че си било стандартна практика и те така си го знаели. Шантава работа, все едно са расли в скотобойната.

между другото така с натискане на корема роди жена ми. май е стандартна практика.

Да те открехна, че с тази "техника" преди 11 години ми пукнаха ребро! При това в София. Така, че некадърните лекари са навсякъде.

Само да ти кажа, че в Тетевенската болница това е масова практика, така че въобще не е за пред хората. Казавм го от личен опит :)

Не го подлагай под съмнение!!!!!!Аз съм го преживяла при първото си раждане. Една акушерка около 100 кг. се "друсна" върху корема ми, при което бебето се роди, но това място ме боля повече от месец. Така, че не си мисли,че родилката си измисля тази инквизиция - тя е реалност.

Много лесно да обвиним акушерка за случило, дори да е неправилна техника. Лекари работят под стрес, носят отговорност за живот на пациенти и за свой живот. Не забравяйте, тази лекарка изродила много здрави деца, когато може би пак използвала метод, наречен неправилен.

Катерина, научи се да пишеш на български.

ти гледа ли разказите на тези които едва са прескочили трапа след нейните "интервенции" ?!? "Много лесно да обвиним акушерка за случило, дори да е неправилна техника." - лесно е щото много и различни потърпевши свидетелстват за едно и също брутално отношение и неадекватност, ако някой беше казал нещо по-различно - тоага щеше да ни затрудни.

Toni

Кате, за лекарите и акушерките това е пореден случай и пациент, но за родителите това е трагедия за цял живот. 10 000 бебета да е изродила , те не оправдават едно убито. И се моли ти да не си майка на едното!

Ами ако това беше твоето бебе?

Има ли мед.практики в Европ.съюз,които са забранени за ползване в България от Агенцията за мед.одит или като стане фал...мед.одит се сравнява с Европ.съюз,а като се прилагат Европ.практики Мед.одит ги забранява- като лечението OF LABEL например .И защо подобни техники на раждане в БГ не са забранени.

който е ходил на последните лекции знае кое е пагубно, който си следи брояча на смъртноста и има претенции към това което върши и сменя практиките и се интересува си ги знае, като си несменяем и никой не ти обръща внимание какво отчита брояча - няма никакво значение.

деер

Лесно се казва, ама едва ли щяха да ни оприличавата разни селяндури, че сме тоалетната на Европа?!

Toni

Уважаеми лекари, Стига сте убивали децата ни. Спрете се. Хора ли сте, заверове ли сте?

Тяхната професия изисква много човещина и човеколюбие. Толкова много българи са останали във България,че трябва да се убиват и новородените?

до живот за предумишлено убийство

Е аз от предната новина разбрах, че адвокатурата са се изпокрили кой от където е изпълзял. Свирено положение. Ще ида да си отворя една зелена бира в градинката пред блока.

деер

Хайде, сега да повторим : Министърът доброволно ли е станал министър? Пациентката доброволно ли е отишла там да ражда въпреки репутацията на докторката? Докога като щрауси ще си крием главата, докато се упражняват върху нас? На вас да ви е представена реформа в здравната система? Кой твърди, че здравето е по-важно на българина, отколкото колата, телефона, таблета и т.н.? Колко деца умират, защото са изхарчени парите за хеликоптери, лентички, пишман министри и техните кукловоди, че да се сърдим на жената? Кой точно организира и следи за професионалната адекватност на хората с медицински дипломи в България? Има ли легитимни БЛС и БЗС? От няколко години казвам - да се готви следващият умрял от професионалзма в здравната ни система!

да разбирам ли, че вече и направиха белжка да не прави повече така или те първа ще и се карат ?!