Тестват системата BG-ALERT в Русе, Велико Търново, Разград и Силистра

В продължение на половин час от 12:00 до 12:30 ч. ще бъде излъчвано съобщение, съдържащо текст на български и английски език

Обратно в новината

Коментари - Тестват системата BG-ALERT в Русе, Велико Търново, Разград и Силистра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия известия могат да се изключат. Потърсете emergency alerts. Всичко си е написано.

Не може да се изключат. Дори да изключиш цялата активност. Ако се изтрие чрез руттване на телефонът при рестарт телефонът забива.

Подготовка за война - това е истината. Просто държавната власт няма смелост да го каже директно в очите на обществото. За какво ще се ползва тази система по време на война - за ранно предупреждение при въздушни удари с ракети над населени места на нашата територия и респективно за осигуряване на минимално необходимото време на населението да заеме местата си в укрития и бомбоубежища (най-често мазета в ниската част на сградите). Това е обективната и нелицеприятна истина. Друг е въпроса доколко нашето общество е готово за война и знае как да се укрие и как да действа при въздушни удари по наши населени места. На скептиците за това мое мнение - по същия начин и украинците и евреите живееха в "розов сън" и смятаха, че през 2022-2023 г. е пълен абсурд да ги застигне война, докато ... една сутрин не се събудиха в "смъртната прегръдка на страха и смъртта, които носи Войната". Затова - спете спокойно и се гответе за Война, наблюдавайте внимателно геополитическата обставновка около нашата Родина и мислете трезво и адекватно. Ние не сме застраховани от това да бъдем нападнати и въвлечени във война и това може да се случи само ... за една ранна сутрин, така както го разбраха украинци и евреи.

Бе ти си бил много умен бе. Разби всички конспирации, само след две ракии. Системата за предупреждение била подготовка за война. Евала. А целият народ си мислеше, че е подготовка за сватба. Кат ти се жени унучката, ще ни известяват всенародно. Умен си, като путинофил.

Напротив симпатизирам на ЕС и НАТО, и ненавиждам Русия, Беларус, Китай, Северна Корея и Иран (очеИзвадни партньори), НО ... съм реалист и си давам реална сметка, че с изключение на Полша и в известна степен на Румъния всички останали страни от източния фланг на НАТО сме пълна пародия по отношение на готовност за война. Турция е специален казус като член на НАТО (те си гледат само и единствено личния интерес и не може да се очаква помощ от тях), и като добавим, че сме в своебразни "клещи" - от Изток през Черно море стои враждебна Русия, а от другата страна от Запад стои Сърбия (верен приятел на Русия) - не мисля, че сме заобиколени от Тишина и Спокойствие. Много бързо може да получим "двоен удар" от Изток от Русия и от Запад от Сърбия, отделно, че Турция си има афинитет към района на "Странджа-Сакар и Източните Родопи" ... така, че аз съм реалист и не летя в облаците.

Пак ли некой ше се облегне на бутона?

Питал ли е някой хората дали имат право на достъп до телефоните ни? След като могат да заобиколят тихия режим значи всичко могат да правят с телефоните ни. Кой им е дал достъп, това става чрез телефоните и на тях никой не им е разрешавал. Заради някаква много тъпа и неграмотна част от населението ещвсочки останали контролират като поданици, не граждани с права. И никой нищо не пита не се интересува, били се стрес нали някакви с лабилни нерви и това е най големия проблем. А това пе ви влизат в телефона без вале съгласие не е проблем. И какво толкова ше уведомяваме бе малоумници? В България ни земетресения има нинтайфуни ни цунами или някакви страшни урагани. За какво точно ще ни уведомяваме? Че олиото ще стане 10 лева да тичам да се записваме ли?

Защо врещиш без да знаеш за какво иде реч. Първо се информирай, сетне ако искаш си изключи функцията. Но едва ли - нали имаш клавишно телефонче, монохромно.

А питал ли те е някой, дали има право на достъп до ушите ти, като пускат сирените? Наглеци бе.