Менса кани Слави и избраниците му на тест за интелигентност

Менса България покани с отворено писмо шоумена Слави Трифонов и бъдещите му избраници за политици на тест за интелигентност.

Обратно в новината

Коментари - Менса кани Слави и избраниците му на тест за интелигентност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кви тестове за интелигентност, аз като ги гледам ми се струва че искат тестове за алкохол и дрога всеки ден

аз минавам теста за ентелегентност със 75 точки. и кво от тава? ниската ми енетелегентност, според тестовете, не ми пречи да създавам системи за търгуване, със седмична възвращаемост от над 80%... както и изцяло да финансирам поправянето на фурболни врати и баскетболни кошеве по училища и градинки. е те тея убавци, високо-енетелегентнете, що ми не правят компания в тава начинание??? ами сме само язе и моят приятел Ян? ентелегентни ГЛУПАЦИ... така ви виждам язе... муахахахаха!!!:-))))))

...всеки тарикат,които си е повярвал на тарикатлака не заваршва добре !!!..Cлавчо "Mенсата" маи ще му подхожда вече ....и без друго всички подобни му тарикати си имат и прякори .

Този да си вземе жена и да се кротне най накрая.

ВСИЧКИТЕ ПУБЛИЧНО! АКО ГО ИЗДЪРЖАТ ЩЕ ЗНАМ ЗА КОЙ ДА ГЛАСУВАМ.

Тестът за интелигентност в България е като тестът на полиграф в МВР - ще ти нагласят резултата както те си искат. А освен това мерилото за политика е съвсем друго.

Защо Менса не покани действащите политици на тест? Защото резултатът ще е потресаващ и не им стиска!

на Слави и олигархията се нарича хайде пак да измамим камилите

Славчо го закъса. Оттук нататък няма полезен ход. Освен да почне от първи клас.

Удар под кръста си е това предложение. Да оставим настрана че в различните области хората са различно интелигентни, и това че с тренировка можеш да си вдигнеш резултатите на тестовете без да станеш по умен. Но смисълът на такъв тест въобще е да сравняваш резултатите на различни хора. Слави иска да става БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК, следователно с БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ трябва да бъде сравняван, не с Айнщайн. Ако целта им е да покажат, че е тъп и не става за заместник на тези които управляват в момента, да поканят и него и тях на теста, та да се види кой е по умен. Ако бях на мястото на Слави щях по поставя точно такова условие.

да са в менЗа и да поучават другите след като добре похапнат, май си правят оглушки по въпроса.

Славиту и аркадашите му ще бият по точки всички първокласници.

Най-важното качество за един политик (пък защо не и за всеки човек) е неговият морал, за всичко останало си има експерти и съветници. Но за морала на човек тестове няма. Най-показателен тест на морала на човека е властта. Но в повечето случаи, когато разбереш какъв е морала на човека, то вече е станало твърде късно.

Не си много прав човече. С морал само и кола да караш ще катастрофираш - искат се някакви умения - а управлението на цяла държава си е доста по-сложна сложна работа и изисква разбирането на доста закономерности. Презумпцията е, че управникът трябва да е по-умен от съветниците си - те го информират за детайлите, а цялостния механизъм го координира управникът. Аморален човек с добра преценка на движенията би могъл да работи като шофьор, но морален с повредена координация - не. Да не говорим, че е трудно да си морален, ако съзнанието ти е претъпено и не осъзнаваш много реалности.

Ю. Деспотов

Благодаря за изказаното мнение. Напълно съм съгласен с тебе. Овласттеният човек трябва да е със способности не само за комуникация, но също и да е с интелигентност над средното равнище за масите, да може да вижда бъдещето, не това, което на него му се иска а да може да предвижда последствията от неговите действия най-вече за обществото и то с много ходове напред. Но от друга страна, за обществото е много по-опасен умния и интелигентен мошеник от примитивния и простоватичък на когото лесно можеш да прозреш в играта и замисълът му. Същото е и за полицията, много по-лесно се залавя елементарния и глуповатичък престъпник от колкото този, който е по-умен от разследващите. Много по-важно за избирателя например е да е сигурен в избора си, да може да разчита на избрания човек, че няма да го предаде, че няма да се подаде на какъвто и да е натиск или съблазън а ще отстоява обещаното.

Боко Тиквата спокойно може да не ходи на тест, да не троши символични пари напразно - ясно е, че е кух като пожарникарски маркуч. Цветанов може да се яви, само за да докаже на наивната си жена, че наистина е прост като галош

Тестовете трябва да са страшно много освен посочения за всички , които ни управляват ! Има много интелигентни и умни хора , но те са много посредствени в други области. За комплексните качества , които трябва да притежават бъдещите управляващи ни личности може цяла книга да се напише. Първото и най-важно нещо , което трябва да направят е да вкарат в затвора всичката сган, която ни докара до това положение за 27 години - Белене е хубаво училище за тях до края на живота им ... Отнемане на имуществото им,авоарите им и т.н. - стъпките са доста. Връщане на върховенството на закона там където му е мястото и от тук насетне всеки трябва да знае ,че направи ли нещо следват наказания като по дебелите книги ! До 10 години изравняване на стандарта на живот с този на всички развити държави в Европейския съюз - много трудно , но и постижимо - ще се работи здраво , но вече няма да има такива продажници ,лицемери,лъжци,българоубийци докарали ни до този геноцид. Връщане в страната по проекти (като консултанти) на всички доказали се професионалисти в съответните области по света и започването с тях на неотложните,но решими задачи пред страната. Кой е казал ,че не можеш да бъдем Швейцария на Балканите - можем и това ще стане ако има правилните хора ,които няма да се стреснат от абсолютно нищо , което е пред тях. За съжаление обаче според мен по мирен начин и без да отрежем главата на змията няма да минем ... - Има доста дебили и изроди, които трябва да бъдат изчистени - те притежават всичко и управляват както на тях им изнася ... Българите за тях са само роби нищо повече ...

Българино, и като се събудиш, ще видиш, че краката ти са отвити!

Умния,бързо или бавно,решава проблема,мъдрия не допуска той да се случи.Къде е Славчо и отбора му?Кой?Кой да ти каже?Тодор Колев го няма даже.

...ами няма и да има...отговор !!!...спешно е нагарчил сценаристите да измислят умен отговор ..такав че,хем да звучи не излагащ го ..хем да не се явява !!!...плаща яко на успелiя !!!...това не е като да се гавриш с хората от екрана (необезпокояван ) и да виеш в чалга опiaнение !!!

ТОП ПОЛИТИЦИ. ПРЕМИЕР, ПРЕЗИДЕНТ. ЦЕЛИЯ КАБИНЕТ БОРИСОВ И ТОГАВА ДА СЕ ЗАХВАЩА СЪС ШОУМЕНИ. дА ВИДИМ КОЙ КОЛКО СРЕБЪРНИКА СТРУВА.

ТОП ПОЛИТИЦИ. ПРЕМИЕР, ПРЕЗИДЕНТ. ЦЕЛИЯ КАБИНЕТ БОРИСОВ И ТОГАВА ДА СЕ ЗАХВАЩА СЪС ШОУМЕНИ. дА ВИДИМ КОЙ КОЛКО СРЕБЪРНИКА СТРУВА.

Едва ли биха издържали друго, освен тест за импотентност...

Тез' "мен(т)са" тестове са пълна измишльотина. А бре, "менса" лизачи, я кажето кого от сегашните "изменсихте"! Та сега сте почнали, по "заявка", да дърпате плешивото дълго тяло за увисналите му подробности!

Славчо , Славчо , не отивай , ще станеш за смях!Кажи им ако Борисов и Цветанов отидат - тогава и ти ще се явиш!Тоя път те пипнаха за ....доматите, дето кола разклати!Ха,ха,ха!

И какво като тая го кани?

Кани го да го видиме колко чини на гол тумбак без сценаристи и клакьори !

Ами че той Слави още няма избраници.... търси още. Ама в Парламента е пълно, че и в Министерски съвет, че и в министерствата .... тях какво ще ги правим ? Или тактично ще ги пропуснем ...че иначе лошо, а ?

ХАХАХАХАХА............

кастинг за политици и кой ще бъде в комисията - тъпите му сценаристи които освен гадости друго не умеят. Народе-е-е, май стигнахме дъното щом Славито ни поучава.

Само че как ще измерите почтеността ? Защото основен фактор за корупцията не е ниската интелигентност а е ниският интегритет!!! Или липсата му :). Няма да обяснявам понятието, вие сте умни хора и сами можете да си го прочетете :)))) Та по темата, аз определено смятам че умен и образован крадец е много по-опасен от обикновен прост кокошкар ...

Напълно вярно! Жив пример - Черепа, много интелигентен и умен (как иначе щеше да оцелее и да остане жив?). Но това не му пречи бъде и най-големият (и най-успешен) разбойник, почти като Софиянски. Всъщност те май се и сродиха...

Мъдрост и интелигентност са много различни неща. Макат и някои дори имащи себе си за интелигентни хора да не правят разлика между тях. На първо място по-важност за мен е морала на народният ми представител. После идват още множество по-важни според мен критерии, но много по-трудно измерими за съжаление. Като например това от каква се мотивира дадения кандидат депутат. Дали от просперитета и благото на обществото или пък от просперитета състоящ се в нарастване на личната банкова сметка. Способноста на народният ми представител да решава логически задачи. Не ми дава никава гаранция, че гласуванията му в парламета. Ще са плод на неговата висока интелигентнст в защита на общественият и мой интерес. А не резултат от корупционни практики на нискоинтелигентни но за сметка на това добре охранени преуспелии бизнесмени. Разполагащи с милиони силно силно мотивиращи доводи в банкови сметки във всевъзможи зони данъчни убежища. Които както се оказа могат да са доста убедителни и лесно са успявали при всяка влат до сега. Да си прокарът скрити патечки към кабинетите на министри, банкери, шефове на парламентарни комисии и на всякакви други държавни комисии, агенции и т.н. от които зависи нещо. Да вкарат в сила закони, които са в тяхна полза ил ида спеелят държавна поръчка чрез нагласен конкурс в ущърб на обществото.

съгласен с теб - по кво се мери имиджа - за мен по образованието - не искам да говоря за това на шоумена. Има само средно образомание и незавършено семестриално виола. Да бе да - завършил е изпълнителен отдел- виола - изпълнител - подиграва се с всички. Ама прекали с опростачването. Какво може, кой е той. Абе за десет години дори не научи един език поне като Стоичков английския щото той испански си го знае добре - футболен коментатор е и се кефи и публиката още повече

abasador

господа, от Менса България, защо не поканите някои от управляващите на този тест а се захванахте с един шоумен от когото нищо не зависи.... или с това демонстрирате показно, че и вие сте независими? Лек ден.

не забравяйте особено Нинова - абе откъде се пръкна в наши дни - ще кажеш че у нас само синилни старци и забравят, че Костов я хвана за ушите от помощник съдя и я направи главен приватизатор на републиката.

Това да си член на МЕНСА практически нищо не означава. Познавам един такъв дето ми се хвали, че бил много интелигентен и бил член там... ама какво от това?!?! Нито го намирам за успял нито НИЩО. По-скоро самохвалко. А и как се определя тази интелигентност? С някакъв тест. А запитали ли сте се до колко този тест е адекватен? Или с други думи някой си попълва един тест и получава голям брой точки - значи е ГОЛЯМА РАБОТА!!! Ами тогава да си премерим пишките! :)))

Само че Слави все още няма избраници. Нека да започнем със сегашните управляващи, а ? Начело с Борисов, Сидеров, Валери Симеонов, Цветан Цветанов и т.н. .... ГолЕм смЕХ ще падне!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

НЕЕЕ! Всичките от т.нар. Народно събрание.

Или за да може Борисов да се оправдае че не само той е прост ами и другите са прости ....?

Моля-моля, преди това Боко и Цоко трябва да се явят на теста по БЕЛ за гимназиите.

DIR , защо има коментирай, след като няколко пъти не ми публикуваш коментара? Сега за поред път опитвам. МЕНСА, казахте "а" , ако имате интелект, ще трябва да продължите с "б" - тест за депутати, "в" - тест за съдии, "г" - тест за прокурори ...... и т.н. Иначе излиза ( и си признавате) че сте платени политически ...кви. Слави,напред, ние сме готови за теста.

Защо се връзвате на тази новина?! 270 коментара, на простичката истина, че Менса си прави реклама:-)))при това има заиграване и с политиката, което хич не и е работа на менса?!?!

Подкрепям.

..ха сега! И тия от МЕНЗАта май искат някой да им обърне внимание. Я си заврете отзад хамерикаанските интелектуални критерии! Поредната форма на баламосване! Времето ви изтече! Почтенността не се мери с вашия аршин!

да видим гащниците-чалгари!

Щуротия някаква... То само с интелигентност ако ставало.. За да си добър държавник и управник... се искат МНОГО и КОМПЛЕКСНИ - най-напред - - ЛИЧНИ качества, свързани с черти от характера, духовната и морална устойчивост.... Едва след това са конкретните знания, умения и вродена интелигентност... Някой много умен, много знаещ, ама... страхлив, със заешко сърце и силно податлив на въздействия... Даже повече беди би донесъл...

Чудесно предложение! А моето е от Менса България да изнесат публично резултатите на всички политици, които са се подложили на такива тестове.

Тези господа от менса да ни покажат тестовете на сегашните избранници на народа. Ако са кухи като лейки ( в което съм сигурен за поне 70% от тях), моля да не ни занимават с тестовете си, а да вземат и те да се включват.

,,...на всички, които искат да бъдат управници, да се явят на тест за интелигентност..,,,??? управляващите,, вече минаха ли ,,теста,,...??? ...и е ,,строго поверителен,, резултата им...???

Слави, стой надалече от тези. Това е клопка. Опитват се да те спрат. Много шум вдигаш, много внимание привличаш, правиш ги да изглеждат смешно и пречиш на далаверата. Затова, ще използват всички трикове и цялото президентско войнство срещу теб. А ако не спреш и още повече застрашиш далаверата, те чака съдбата на Цветан Василев, а може и на Луканов. Един тест може да го проведеш по 300 различни начина и да изкараш 303 различни резултата. Искат да те изкарат тъп, а кандидатите ти - некадърни. Искат да омаловажат всяка твоя дума, идея или действие. Искат да убедят хората, че лъжеш или не знаеш какво говориш, още преди да си си отворил устата. Стой надалече от нагаждачи, платени лаячи и други "сезонни играчи". Кой знае, може би наистина искаш да свършиш нещо полезно.

Ми по тази логика, МЕНСА да вземат да поканят и сега действащите политици. Сигурен съм на 100%, че резултата ще бъде по-нисък от средния за страната!!!

Доколкото си спомням IQ на Гари Каспаров е някъде между 130-140. Един от най-великите шахматисти , които е имала земята, дори НЕ БИ ВЛЯЗЪЛ В МЕНСА

правете си извода, че съм глупак.

Спомням си ка к в първите години на прехода тая Менса " хвърчеше", обработваха ни всеки ден как трябва да доказваме интелигентността си, как сме щели да " влезем" в някакъв клуб на умните хора. Та сега си мисля как някога англичани и французи са завладявали Африка и Америка - давали са на аборигените стъклени мъниста срещу ЗЛАТО. Та и нас НИ ИЗРАБОТВАТ ТАКА - срещу нашето злато - парите ни, менса не ни дава дори мъниста, а някакви имагинерним ефимерни, виртуални точки за някакъв IQ, които можем да си заврем зад ушите. А те богатеят, МОШЕНИЦИ-МЕНСА.

Талантът да си обаятелен и да ръководиш няма общо с интелекта! Ръководството е психология!!! Пример: Ало- измамниците. Форд дори е бил глуповат. Има дело " САЩ срещу Форд" за това, че човек с посредствени познания не трябва да управлява такава империя! Но е факт, че и без " Менса" доста хора на ръководни постове се справят доста добре!

комисията го бе ,,изпитвала,, с някакви исторически дати за щатите...??? ,,тои отговорил:,,нямам време пък и смисъл да ги помня...ако ми трябват ще ,,платя,, на един ,,историк,, да ми ги каже...,,!!! едно е ,,обща култура,, а съвсем друго да ,,мъкнеш,, един баласт от ,,ненужни,, знания...!!! не ,,може да си ,,специалист по всичко,,...??? макар че нашите ,,политици,, ме опровергават...!!!

... т.н. "тестове за интелигентност", нямат нищо общо с истинската интелигентсност в реалния живот. Познавам няколко човека, които ще вземат всеки подобен тест с МАКСИМАЛЕН РЕЗУЛТАТ, но в реалния живот са толкова объркани и непригодни, че даже не могат да разберат, когато и връщат ресто в магазина, дали е вярна сметката!!!

,бяха се позагубили! А, опс появиха се! Я привикайте всички народни избраници! Начело с Боцата и тогава Слави! Какво сте тръгнали със Слави да се занимавате? ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ИЗБОРНА ДЛЪЖНОСТ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДОРИ И ЧОВЕК ДЕТО НЕМОЖЕ ДА ЧЕТЕ И ПИШЕ! Е ИМАШЕ НЯКОЕ И ДРУГО ОГРАНИЧЕНИЕ НО СВИДЕТЕЛИТЕ КАТО УМРЪТ ИЛИ СЕ ОТКАЖАТ ОТ ПОКАЗАНИЯТА СИ СЕ ОПРАВЯТ РАБОТИТЕ! КОЛОКТО ПО-БЪРЗО СЕ РАЗПАДНЕ БЪЛГАРИЯ ТОЛКОВА ПО-УБАВО!

БОКО МИНА ЛИ ТЕСТА.КАКВИ СА МУ РЕЗУЛТАТИТЕ.А НА ЖИТНИЯТ БЕГАЧ-ЦЕЦО.