Милициите ”Аш Шабаб” също обмислят съюз с ”Ислямска държава”

Сомалийската ислямистка групировка "Аш Шабаб" обмисля съюз с "Ислямска държава". Не всички нейни командири обаче са съгласни да сменят съюзника си "Ал Кайда".

Обратно в новината

Коментари - Милициите ”Аш Шабаб” също обмислят съюз с ”Ислямска държава” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да съберем всички фундаменталисти, да ги изпратим на някой необитаем остров. А, след тях две термоядрени ракети.

И тук шекспиров синдром. Да бъдеш, или да не бъдеш с ид. Кой повече плаща? Това е въпросът. Нашите милиции, дс и кгб командири кога ще си вземат куфарите и да се отправят към братския си идил. Като гледам какво направиха от България - ще са ужасно и много полезни в много области при своите събратя от ис. Като започнем от кражбите на културни ценности, атентати, пучове и свършим до самозапалвания на хора. Айде! Куфар, гара, ис!

НАТО да стои и да гледа какво става! И само да регистрира нарастването на мощта на джихадистите! Защо има трябва да ги нападат!? Нека станат достатъчно силни, че да е трудно да се справят с тях и чак тогава да ги нападат! Иначе със слаб противник не е кеф. ;) Преди им трябваше само ПОДОЗРЕНИЕ за химически оръжия за да нападнат ИРАК. Сега ИДИЛ трепят и колят наред а те само ги гледат и никой не реагира. Само обикновените хора. Странна работа.

на "Аш Шабаб" са "Ислямска държава" и САЩ. Към тях може да се присъединят АлКайда, Турция, НАТО, Израел, Катар и С.Арабия.

Милициите Аш Шабаб също обмислят съюз с Ислямска държава Искрено се надявам следващите избори за американски президент да бъдат спечелени от републиканец. Защото Обама се оказа абсолютно безличен лидер, който позволи и възникването на Ислямска държава.

от идването на Путин на власт , той като верен кадър на КГБ реши да разбуни света ,за да няма един падар само . Помагат му и китайците които нямат добро оръжие . Нищо ново под слънцето . Връща ме се през 50-70 год. на миналият век ,но леко по информирани .

Браво на ЦРУ създаде това чудовище и го изпусна сегато ще ги ликвидира, но ще страдат и обикновенни хора, което е жалко

Е значи българите трябва окончателно да скъсат с НАТО и немедленно да напуснат организацията. Това е правилно, вярвайте ми. Направете всичко възможно. Айде.

Вземи първо научи български- червена СЪВЕТСКА подлого!Все акъли давате стари кримки -продажни!

"Иракски и ирански медии съобщиха през януари т.г., че иракският депутат Маджид ал-Грауи е обявил, че "американски самолет е хвърлил товар от оръжия и оборудване на бойците от групировка на "Ислямска държава" в района на Ал-Дур в провинция Саладин". Публикувани бяха снимки как "Ислямска държава" прибира на оръжията. САЩ признаха този факт, но обявиха, че е станала "грешка". През февруари иракският депутат Хакем Ал Замели каза, че иракската армия е свалила два британски самолета, които са носели оръжие за "Ислямска държава" в провинция Ал Анбар. Отново бяха публикувани снимки на свалените самолети. "В зоните, освободени от контрола на "Ислямска държава" в района на Aл-Багдади," открихме оръжия, произведени в САЩ, в европейски страни и Израел", заяви Ал Замели.Новинарският сайт Ал-Ахад цитира ръководителя на Регионалния съвет в Ал-Анбар Халаф Тармуз, който твърди, че самолет на САЩ е доставил на терористичната организация "Ислямска държава" оръжие и боеприпаси в провинция Саладин.Също през февруари иракските милиции Ал-Хашад Aл-Шаби заявиха, че са свалили хеликоптер на американската армия, който е пренасял оръжие за "Ислямска държава" в западните части на района на Ал Багдади в провинция Ал Анбар."

"Тази информация също беше придружена със снимков материал. След това иракските сили за борба с тероризма съобщиха, че са арестували "четирима чужденци, които са били военни съветници на "Ислямска държава", трима от които са американски и израелски граждани.Досега западните медии избягват тези истории, защото те да много вредни за западния наратив за събитията в Близкия изток. В Либия, ключовият съюзник на САЩ в свалянето на правителството на Кадафи, се обяви наскоро за ръководител на "Ислямска държава" в Северна Африка. Абдел Хаким Белхадж е лежал в американски затвори няколко години, а след това "внесен" в Либия на Кадафи, където е издирван за терористични актове. Като бивш ръководител на свързаната с Ал Кайда Либийска ислямска бойна група, а след това на базираната в Триполи групировка "Либийска Зора", Белхадж е защитаван от Вашингтон и хвален от американските конгресмени Джон Маккейн и Линдзи Греъм."

отвори ни и ние да четем такива факти ! Къде ги намираш , може би в руската преса ?

В Сомалия не умираха ли от глад? Как така имат сили да държат калашниците?

Всички откачени се обединяват , само Европа още си мисли , че Русия е най-големия и враг.....но ще разбере истината по трудния начин