Трима загинали, над 140 ранени при взривовете в Бостън

Най-малко трима души са загинали и над 140 са ранени при двете експлозии близо до финалната линия на Бостънския маратон, предаде Асошиейтед прес, като се позова на последните данни на властите. Сред убитите има 8-годишно дете. Мерките за сигурност в САЩ са повишени. От българското посолство съобщиха, че няма информация за ранени при взривовете българи.

Обратно в новината

Коментари - Трима загинали, над 140 ранени при взривовете в Бостън | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес 16.04.2013г. се навършват 88 години от атентата на църквата ``Св.Неделя``извършен от комунистите, ТЕ комунистите/социалисти/ са терористите които продължават и днес да извършват геноцид и терор спрямо българите и България. ВСИЧКИТЕ НЕЩАСТИЯ НА БЪЛГАРИЯ ДОЙДОХА ОТ ТЯХ!!! Те няма да се спрат пред нищо само да са във власта. Тази терористична организация и неините членове трябва да бъде ЗАБРАНЕНА ЗАВИНАГИ!!!

Терористичен акт безспорно ! Не е посочен виновника , но сигурно ще са пак познатите хора , причини и онази религия ! Имам съсед палестинец -почти от 20 години - по цял ден лежи ,гледа с омраза всички ,нищо не работи , а съпругата му -лекарка -нежна и крехка жена работи на 2-3 места за да издържа детето , семейството и къщата - рита ,псува и обижда тъщата , когато тя идва да помага ! Кажете -на кого и за какво е нужен този човек в България , който и една лъжичка не е купил , не е платил нито дом , нито сметки само чака да го нахранят и цигарите да му купят ! Тези хора постепенно превземат Европа и света !

Браво! Ориана Фалачи - "Силата на разума".

Щом се появи Иречек и платените комуноидчета изчезват.

Ами! Изчезват?! Гледат ти сеира и ти кроят капа. Което се отнася и за неплатените некомунисти. Кво ли си викаме: "Поредния луд, дето му се привиждат комунисти зад всеки ъгъл, до почетеме, да му се посмеем, пък после ще видим."

Ами вие сами си пеете, че сте на всеки километър.

Русия оказва значителна финансова помощ на Скопие. Целта е насаждане на евроскептицизъм и антибългарски настроения. Това е външната антибългарска политика на ръша.

Антибългарската политика на Скопие се вдъхновява и финансира...хайде познай от веднъж?!

Абе вие си говорете,ама Цецко си слушка , и си записва.И после всичко докладва на Великия бял баща(е не баш бял де).Бог да прости невинните хора,и накаже виновните фанатизирани копелета(без значение кои са ционисти,ислямисти,екстремисти,масжисти или обикновени онанисти) само изключително болен мозък е способен да планира и извърши подобно нещо .

моита теоря: мосад са подготвили този удар за да натопят иран което сте принуди уса тхе атакува иран за може изрел да си постигне целите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Иран трябваше да бъде атакуван веднага след рухването на СССР (империята на злото). За съжаление USA изпуснаха благоприятния момент.

Коя е държавата, която приюти 500 хиляди млади българи, изгонени от Родината си от варварската, азиатско-болшевистка, комуноидна паплач? USA е Тази Държава! Мечта за всеки Нормален Човек!

Добре ги е "приютила"... да работят като роботи на три места и то най-неквалифициран труд, че да може да си изплащат ипотеките и другите изеднически кредити...

Ами да се преместят в любимия ви съветски съюз. Кой им пречи? Ама нещо не се получава.

Тъп си, като полицая, който те роди!!! И руснаците са ми толкоз мили, колкото и мериканците! И те са клали Българи, както османците!!!

Много се радвам, че поне две трети от мненията под тази тема са против външната политика на държавата САЩ и нейните вече видни за всеки провокации, манипулации и циркове, с цел водене на войни и заграбване на де що може... Естествено, когато някой мисли с главата си и не се поддава на облъчването от страна на официозните медии, да го уличават в комунизъм... Сещам се за сентенцията: "Когато дам пари за благотворителност, за да подпомогна бедните, ме наричат "светец", но когато попитам защо има бедни, ме наричат "комунист"!... Както и да ви наричат, не преставайте да питате ЗАЩО и не приемайте готови отговори. Българите сме умни хора и дискусията отдолу го доказва!

твоите радости са важни за всички на света просто това че тук са се събрали да пишат някакви изроди които се радват на нещастия които са расисти, нацисти и свякакви такива не означава абсолютно нищо няма да промени факта че америка е най-силната икономика и добре уредена държава даваща свободи и поле за изява на хората изобщо не е случаен факта че хората се тълпят да живеят там

Ако беше най-силната икономика, нямаше да има нужда от завоевателните си войни по цялата планета.

Аз не се "тълпя" да живея там... дори не бих стъпил... Искам да си умра с двата крака и двете ръце, вместо някоя "терористична" бомба да ми ги откъсне... Иначе моите радости са важни за самия мен, а като не са важни за теб, можеше просто да натиснеш едно минусче... Ясно е, че сте бесни защото ставата все по-малко и скоро ще бъдете заглушени напълно, но не е нужно да обиждаш и да псуваш като каруцар, нали така...

Да ама кой знае какво им се пише и на тях! Малко правителства биха си направили атентат като този на 11 септември, да не кажем,че никой друг не би стигнал толкова ниско....

На тия, за които говориш, не им трябва някой да им вярва на претекстите за войните им. Напротив - стигнали са до етап, в който показват, че ги водят само, щото те са единствените, които могат да си го позволят, което е "признание" за тяхното господство: не щото хората са убедени, че те са "Добрите", трябва им да са убедени, че те са "шефовете" и "силните".

Тероризма няма лице, няма партия, той е глобално зло, нашите доморасли "политици" да вземат пример от американците, които в такъв труденлмомент не обвиниха Обама че е допуснал терористите в сърцето на Америка, както нашите партийни Ганьовци обвиниха Цветанов за взрива на летището в Бургас

Тц, грешка. Израел тогава каза, че сме мека мишена. Най-вероятно с идеята да искат компенсации. Една седмица след атентата в Бургас имаше такъв и в Израел. Сега САЩ мека мишена ли са? Просто си бършат ръцете с нас.

Деня на атентата - Patriots' Day отбелязва всяка година коварната атака от 1775 година на група Американски терористи от Ирландски и Шотландски произход срещу редовната Бритаска Армия :) .... Това е първото мащабно терористично нападение срещу Британската империя в Северна Америка :) ... Един вид Ден на Американския Терорист :)

Човек,който започва репликата си към своя опонент с ,,глупости",е недоразвит емоционално и умствено индивид, неумеещ да преценява правилно аргументите на другите.Тъй че вземи се наври обратно в кочината,от която изпълзя.:D И изобщо сбор от индивиди,които квичат от злорадо задоволство,когато бомби на страхливи кучета,наричащи себе си ,,правоверни",убиват деца,не е нищо повече от примитивно племе и напълно заслужава окаяното си съществование.

слаба работа ,те в ирак и афганистан с една бомба избиват по 40-50 човека , явно са дилетанти

НАЙ-ТРАГИЧНО Е,ЧЕ ПРИ ВСЯКАКЪВ АТЕНТАТ ЗАГИВАТ НЕВИННИ ХОРА!ЗА МЕН ВСИЧКИ СВЕТОВНИ ВЛАСТИМАЩИ СА ВИНОВНИ И БИ ТРЯБВАЛО АТЕНТАТОРИТЕ ДА УДРЯТ ПРАВО В ТЯХ.СТИГА ВЕЧЕ ДА СТРАДА САМО ЕЛЕКТОРАТА!!!!!

Който сее ветрове - жъне бури . И това е началото на края. Всичко на този свят се връща . Да бомбиш цялата планета , да грабиш и убиваш наред , ееее няма как да очакваш , че това ще продължава безкрайно. Бумерангът се връща със свистене. И с тройна сила. Ако пиша , че изпитвам съчувствие , ще е пълно лицемерие : )

Ще те обвинят в хейтърство. Ще видиш.

б тва начало на края то не беше 9/11 то не беше финансовата криза ама нещо все се оказва че не е това прословутото начало на края дау джонс на исторически връх безработицата намалява

Хора, Терористичните актове са за страхливците. Според мен няма нормален човек, който да остане безразличен когато са ранени или убити малки деца. И да се уточним - не слагайте под един знаменател американските политици с американския народ, че виждате ли американците били такива или онакива. Да не мислите, че на средния американец му е приятно да го товарят с данъци за да се помага с хуманитарна/ военна/ или не знам си каква още помощ на други страни? Живейте в мир и се радвайте на всеки ден, защото живота е кратък.

А междувременно трябва ли да вярваме в "бог" или то се разбира от само себе си?

Американския данъкоплатец ползва соц. помощи и живее на кредити. Тия пари за война се печатат в най-бързите и технологични печатници на света, а когато се достигне един предварително заложен условен таван, праг на федералния дълг, то в Конгреса се гласува набързо нов таван или временна отмяна , като напр. последния път до края на май 2013 г.

Гаранция, че никой, който говори за непрестанните завоевателни войни на американците по света - с десетки хиляди избити хора в собствените им държави от американските мръсни бомби и пр. оръжия, произвеждани с цел печалба именно чрез войни, няма предвид американския народ, а шепата търбуси, държащи да ръководят планетата. Т.е. политиците и тия магнати, тъпчещи се с печалбите си от разпалваните от самите тях войни, които им дърпат конците.

АБЕ, БАЙНО!!! Я ВИЖ КОЙ Е "ПОЛОЖИТЕЛНИЯ" ГЕРОЙ ВЪВ ВСИЧКИ АМЕРИКАНСКИ БЪЛВОЧИ ЗА РАМБО, МАМБО И ПР. КРЕТЕНИ!!! ТОЗИ, КОЙТО Е УБИЛ НАЙ-МНОГО ОТ ХОРАТА, В ЧИЯТО ДЪРЖАВА Е НАХЛУЛ. СПЕЦИАЛНО ЦИТИРАНИЯ "РАМБО" Е "е американски войник от специалните части на американската армия, наречени Зелени барети. Участва във Войната във Виетнам, където оцелява в тежки сражения в джунглите". ЗНАЕШ ЛИ КАКВО СА ПРАВИЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ У ВИЕТНАМ С НАПАЛМА И ДРУГИТЕ ЖИВОТИНСКИ ИЗРОДЩИНИ, ГОРЕЙКИ ЖИВИ ХОРА, ИЗПЕПЕЛЯВАЙКИ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ?!?! И Е ТРЯБВАЛО САМИЯТ АМЕРИКАНСКИ НАРОД ДА ПРЕКРАТИ ТЕЗИ ИЗДЕВАТЕЛСТВА НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ПОЛИТИЦИ. И ЗНАЕШ ЛИ КОГА? КОГАТО ЖЕРТВИТЕ НА САМИТЕ АГРЕСОРИ СА СТАНАЛИ ПОВЕЧЕ ОТ ЖЕРТВИТЕ ОТ НАПАДНАТАТА ДЪРЖАВА. ДАНО АМЕРИКАНСКИЯТ НАРОД ОЗАПТИ И СЕГА ПОЛИТИЦИТЕ СИ И ТЕЗИ, КОИТО ИМ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ, ПОНЕЖЕ ПЕЧЕЛЯТ МИЛИАРДИТЕ СИ ИМЕННО ОТ ВОЙНИТЕ, КОИТО ПОДПАЛВАТ. ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ИЗОБЩО?

Станишев е виновен

всеки ден стават атентати в ирак сирия ливан либия афганистан там където е стъпил американския ботуш с десетки загинали и осакатени , тез дигнаха олелия до небето за няколко афроамериканеца, егати лайньовците

сирия либия ?! май нещо само си правиш гимнастика на пръстите още ли не сте разбрали че войната в ирак имаше основна причина точно това - да изнесе атентантите от щатите в ирак и афганистан - терористите да са прекалено заети на тяхна почва основната функция на правителството е да пази страната и гражданите си щатите имат пре достатъчно методи на влияние ако ирак не беше нападнал кувейт - което всички забравяте удобно - щатите никога нямаше да нападнат ирак саддам сам си го направи с манията си за величие искаше с един позлатен калашник да ръководи света е няма да стане

Виждам,че си доста полиран мозък и явно не знаеш,че през 1983 година, Доналд Ръмсфелд се среща със Садам в Багдад, за да договори доставка на химични и биологични оръжия. Садам използва тези отровни химични вещества срещу кюрдите, и дори след това доставките на оръжия от САЩ се увеличават. Буш и Блеър непрекъснато повтаряха,че Садам е използвал химични оръжия срещу собствения си народ, но забравиха, да споменат, че оръжията му са осигурени от САЩ и Великобритания...

Вън арабите от България.Вън на фашистите от България. Искаме културна държава. Вън на простаците!

ама каква културна държава искаш, кото изгони всички наред и остави само комунистите? И каква културна държава, при положение, че някои бъркат словореда - комбинират "вън" с "на".

Той и комунистите е изгонил - това "Вън на простаците!" се отнася точно за тях.

Атентатора ще е Британец - деня на атентата се нарича Деня на Патриотите в комонвелт на Масачузетс и е щатски празник - Отбелязва датата на първата битка в Американската революция срещу Британия :)

А аз си мислех, че е "деня на данъците", но явно съм се заблудил.

Някой к.ит.а.е.ц ще да е. Там е пълно с такива. Руснаци също има, но някак си по не ми се вярва.

Ако обявят за виновник някакви терористи от Ал Кайда и тем подобни, значи атентата си е вътрешна работа!

Пак ли американците са си виновни?Мръсен мюсулмани-няма да пишеш в този форум-ясно ли е?

Ти откъде знаеш кой е виновен? И още преди инцидента ли го разбра?

Много го ударихте на пропаганда, бре! Точно така е, защото цял свят бяга в Америка, анадъму? В Бостън живеят хора от цял свят. Най-добре е Щатите да ги оставят да се избиват по света- гледат сега какво става с хората им.

Прав си - Азиатски , Африкански, Руски , Български и прочие всички милиардери които са ограбили собствените си народи - гледат да се укрият във Америка и Великобритания ... :)

Оф, знаеш ли омръзна ми да чета подобни небивалици. В Америка е единственото място, където човек може да направи пари без да използва връзки, без да е бил партиен секретар и т.н. Така че тези, които имат пари в Щатите ги имат защото са умни и можещи. Това разбираш ли го? А не защото е крал или ограбвал, както на вас ви се ще в България. Благодаря.

Гадните мюсулмани-вън от белите държави-да си ходят да се самоубиват с техните семейства-не да сеят смърт по света.Да се махат и от България. Мюсулманска сган. Може би ще кажат,че това не са го направили те :) Арабин-може винаги да ти забие нож в гърбът!!!

Като ви чета глупостите ,разбирам,че повечето от вас не могат да си представят за какво става въпрос.Вие само да бяхте видели как летят линейките,да бяхте чули воя на сирените в Бургас миналото лято,щяхте да замлъкнете веднага и да се помолите за пострадалите.Бог да им е на помощ на всички пострадали в Бостън!

Бургас ...Бостън...едва ,ли чак толкова се радват форумните колеги да гледат локви кръв и взривове по новините, аз мисля че им разбирам натрупанат злоба към интригите и американската политика. Просто сме Българи и разбираме от всичко и затва така реагираме а ти ни караш да станем покорни и уплашени поданици и единствено да се молим ок ще се помоля за тези хора и ще се помоля интригите в световен план да спрът...и да знаеш не енужно да заклеймяваме останалите за зверове безчовечни животни-фактът че са тук и пишат - нещо ги е потресло :)

Може и някой комунист да е треснал Бостън. Преди 88г. на днешната дата, тези изчадия от Столетницата са избили собствения си народ. Днес може да правят годичнина от убийстват в "Света Неделя".

Те сега комунистическите терористи се съюзиха с терористите от САЩ и Англия! Явно обменят богатия си опит....

кви комунисти та хапят пък тебе бе , нали през 60те ги унищожиха там с "лова на вещици" ама се тъп че и прост още малоумен

да се покаже онова лайно, което ще каже сега "Атентата в Бургас си го направиха евреите, а не мръсната долна сган на Хизбула". Това лайно да излезе и да го каже.

Недей така, че сега ще се появи говорителя на Хизбула в България, Сергей Дмитриевич!

хАмериканците си заслужават, всеки един убит човек. Защо САЩ да убиват невинни граждани в Ирак, а някой друг да не може да им го връща? Имаше ли химически оръжия в Ирак- НЕ, нямаше. хАмериканците избиват ли невинни деца в Ирак - Да избиват. Хак да им е на хАмериканците.

само дето в месопотамия още мирише на зарин поинтересувай се малко не е като само да плямпаш

Ти мръсен арабин заслужаваш да бъдеш убит-с отрязана глава! Твойте събратя сеят смърт в по целия свят. Трябва да бъдете избити!

по новините на БТВ казаха следното: "ударите по Америка са удари срещу целия свят". Питам се тогава когато Америка бомбардират дадена страна тези удари срещу кого са???? - пример ударите по инфраструктурата на бивша Югославия, атомните бомби Хирошима и Нагазаки, ударите срещу беззащитна София

Най-добре е чичо Сам да не играе вече ролята на жандарм, че става опасен за гражданите си и тази паплач, как можа да ги пусне? Точно пък в Бостън. Сега ще засилят мерките двойно. Дано!

Хм, дали ще обвинят арабите, или Северна Корея? Все пак бомбите чудесно съвпадат с рожденния ден на ръководителя там? Доста ще се потруди ЦРУ, докато изманипулира обществото, че Северна Корея е терорист номер едно, след покойния Осама... Жалко за хората, особено ако са станали курбан за обявяване на нова война...

че са корейците. Но нищо невъзможжно те да са ползвали някои от идиотите от арабския свят за изпълнители, като са им заплатили яко. Сев. Корея е едно голямо нищо. защото е затворена държава. Вдига пушилек за вътрешна употреба.

В Световен план трябва да се забранят да дават такива филми като "Смело Сърце" (Brave heart) , а в Български като Капитан Петко Войвода, Мера според Мера и Време разделно - насъскват хората за анти-имперски джихад :)

Защо да забранят "Време Разделно" , бе пигмей долен? Хората са платили с живота си за Свободата, да можеш днес да говориш и пишеш на ТОЗИ език!

Хората НЕ са платили Свободата със живота си за да ви управляват мутри .... Всъщност Хората не са и Хора - в наше време по СиЕнЕн щяха да кажат че са Кюрдски терористи ... Аман от знайковци Пфу:)

Дирници, защо няма тема за атентата в черквата Света Неделя, който става точно преди 88 годин!?колко червени гроша взехте? На Велики четвъртък, 16 април 1925 г. комунистите извършват масово убийство на българи в деня, в който Юда е предал Спасителя. Онова, което куршумите на врага не успяха да направят в четири поредни войни, бе сторено от хора, наричащи се българи. Сториха го в православен храм, по време на литургия! Само за миг загиват повече български генерали и офицери, отколкото във всички войни в новата ни история. Голяма част от жертвите са ветерани, кавалери на ордена За храброст герои от Сръбско-българската, Балканската, Междусъюзническата и Първата световна войни. Загиват много жени и деца, ученици, студенти и военноинвалиди!

Защото преди атентата други "клаха народа както и турчин не го е клал". ИСТОРИЯ.

И пак ще ви трепем :)

Ако знаеш българската история, трябва да ти е ясно какво е станало няколко месеца преди това, за което пишеш. Знаеш ли нещо за 1923 г.?!?! Нарочно ли премълчаваш насилието, предшествало и породило този атентат. За кого през 1923 г. е казано "Клаха народа си тъй, както турчин не го е клал". За тези, които са били мишени на атентата 1925 г. Не ти харесва да мислиш за причинно-следствените връзки? Вместо да зомбираш по форумите, прочити не само българската история, а и световната и тогава ще видиш защо е казано "Който посее вятър, ще жъне бури". Насилието не може да бъде оправдавано, дори когато е отговор на предшествало го насилие. Но логиката за съжаление е такава, че то винаги е бумеранг.

"другарю" проповядването на тероризъм е углавно престъпление! НО защо ли се учудвам след като вашия вожд, Дитриевич също се гордее с кървавата история на "столетницата", на Сергей терора явно си му е на сърцето, след като наскоро се изживяваше като говорител на Хизбула в България!!!

Логиката е,че трябва да си абсолютен урод,да взривяваш църква.Това и талибаните не са го правили.Само нашенските комунисти.Няма никакво оправдание за подобно нещо.

Жертви на атентата са около 150 души-вярно.Но това има както предистория така и следствие. Предисторията -стотици избити и издавени селяни и работници,след юни 1923г и след септември 1923г. Следствието-около 6000 избити писатели ,поети,работници -Гео Милев,Йосиф Хербст......... и това е първото унищожаване и обезглавяване на българската интелигенция.Българската история е низ от насилие -за надмощие с променлив успех.Жалко е ,че фашизоиди като горният ,работят в полза на ново разделение и реванш. Не можеш да държиш отговорен Борисов за действията на ген.Вълков,нито пък Станишев за действията на атентаторите от св.Неделя.Вендетата е белег на примитивни общества и никъде не е довела до справедливост. Колкото и да ни е неприятен американсият империализъм, и противното им поведение по света ,жалко е за всяка капка пролята невинна кръв на мирни граждани.Ужасно е млади хора да стават жертви и инвалиди, и само извратеняци могат да правят от това политически спекулации.

Американците да престанат да пускат всякакви араби и мюсолмани. Бостън е един от най- спокойните градове в Америка. Как може тази сган? Сега чичо Сам ДА ИМ РАЗКАЖЕ ИГРАТА както той знае. Да ги намери и никога тези .....и повече там до девето коляно от този род да не пуска там. За нас българите как процедират? А пускат всякаква паплач?

Американците имат най-дългата расистка история в света. Изтребването на индианците, куклуксклан, масовите им убийства във Виетнам, масовите убийства с ядрено оръжие (използвано единствено от тях в историята на човечеството с цел да убива) в Япония - над Хирошима и Нагазаки... И сега се явяваш и ти - с расистките си призиви? Каква е целта? Не е ли по-добре, вместо за расизъм, да помислиш как ще е, ако американците спрат да ходят по света, за да нападат и унищожават чужди държави и населението им. Липсата на насилие със сигурност ще намали желанието за отговор на това насилие. Разбира се отговорът на насилието, нито първоначалното насилие, не могат да бъдат приемани. Но логиката говори, че ако няма причина, по-вероятно е да няма и следствие. Новината е ужасна. Дано не стане търсен претекст за новите войни на шепата търбуси, живеещи чрез трупане на милиардите си от тях.

Събелезнования към загиналите. Съпричастност към ранените. Това са обикновенни хора, отишли да се веселят и разхождат. Все едно - вие със семействата си. Атентаторите да горят в пъкъла. Жалко за пострадалите. Амер. политика е двузначна, но обикновените хора са потърпевшите

Както в САЩ така и в държавите където САЩ воюва!

Лека им пръст на загиналите в САЩ и на загиващите десетки от серийните атентати в Ирак, където американците не намериха ядреното оръжие заради което отидоха. Влязоха в една подредена, а оставиха след себе си оставиха една опустошена държава и не само там. Човешката алчност да граби и опустошава след себе си е вековна.

Американците да изгонят всички рязани карабини завинаги от US,не ги разбирам,допускат всякаква поплач от целия свят на територията си и после олелееее.Бог да пази Америка!

За да я пази, най-добре е войските й да си стоят дома и да правят по някоя и друга тренировчица в пустинята Невада, вместо да нахлуват в разни чужди страни и да сеят смъ.... упс... демокрация!

Най-добре американците да спрат да ходят по света, за да нападат и унищожават чужди държави и населението им. Липсата на насилие със сигурност ще намали желанието за отговор на това насилие. Разбира се отговорът на насилието, нито първоначалното насилие, не могат да бъдат приемани. Но логиката говори, че ако няма причина, по-вероятно е да няма и следствие. Новината е ужасна. Дано не стане търсен претекст за новите войни на шепата търбуси, живеещи чрез трупане на милиардите си от тях.

А кой ще пази БЪЛГАРИЯ бе малоумник? Май ще разчитаме пак на РУСИЯ

Е хайде сега мюсулманите ви виновни. Просто това е американска демокрация!

към 19.10 ч. се срещнах с дъщеря ми при Американстовто посолство. Около 10 мин. след това от към него се чу глас по мощен високоговорител, който в продължение на половин минута съобщаваше нещо, но трудно се разбираше. Казахме си че правят някакво учение. Очевидно обаче това е било мигновенна реакция за защита на хората в посолството. Мръсна арабска сган. Никакъв мюсюлманин особено от такива стани като Саудитска Арабия Сирия, Ливан, Палестина не бива да се допуска в белите страни. Да им обърнем гръб. да се задушат в собствените си фекалии тези мохамедови изчадия. Е, как да уважаваш Мохамед кслед като последователите му през 21 век са изостанали говеда. Не са и мъже. Търсат си го!!!!! И ще си го получат.

май си сбъркала хапчетата тази сутрин.

гражданко ,ако имаш гащи на дупето си излез публично и казвай това което пишеш.

което се радва в този миг. Излез ти първо. Ама не смееш. А аз съм Боряна Б.

Тези мюсюлмани си го връщат на Америка,защото те избиха голяма част от семействата им. Защото Америка се бърка навсякъде,колко народ са избили,че сега да не им го връщат? В коя война не е участвала Америка?!? Където има нефт и природни богатства,там винаги са се мешали американците и е имало войни,цивилни жертви ит.н. И после няма да отмъщават хората загубили семействата си ли?!? Ал кайда кой я създаде? Пак американците!!! С техните камъни по техните глави...

на мюсюлманите. Решетки за всички българи които като тях се радват на атентата. Вън от България всички подръжници на ислямиските терористични атака. Да ги изселим в арабските страни заедно със семействата им. Да се обяви за противозаконно поради потенциарлна опасност за подкрепа на подобени терористични актове в свободния свят възхаляването им!

Кукуригу! Казах :)

И ние сме виновни, и нас и нас нападайте!

Не, колега! Виновна е Венецуела! Нас нападайте веднага, нас!

Виновна е Северна Кореа.Веднага ни нападайте!

ей шизоид :))) забавляваш ме :)))

Днес се навършват 88 години от най тежкия атентат в България и Европа!!! На 16 април 1925 година група крайнолеви дейци на Българската комунистическа партия взривява покрива на църквата.При нападението загиват 213 души, а ранените са над 500 представители на българския военен, политически и обществен елит, както и цивилни граждани. Това почти нито една българска медия не го отрази,но за атентата в Бостън новините не спират.... Ние българи ли сме,американци ли сме,не разбирам?!?!??!

Освен това днес е денят на Търновската конституция- това, което е поставило истинските демократични основи на съвременна България! Най- демократичната за времето си конституция в Европа! само десет години след официалното прекратяване на робството в САЩ, тя прогласява, че в България всеки роб, от който и да е пол, религия, етнос, стъпи на бг. земя, става свободен човек! ТОВА трябва да се отбележи подобаващо, а не само чужди съббития!

да не въздишаме само по Търновската конституция, а да си припомник и друг урок-как е била първо е суспендирана, после ограничавана, после неспазвана. И кой е виновен. Ами народонаселението и неговия общестевн дух в България. Тя е покадзала, че българинът може да бъде и свободен и демократичен, ама на него това каче ли много не му е допадало.

Лошото е, че всяко насилие е родено именно от насилие. Ако знаеш българската история, трябва да ти е ясно какво е станало няколко месеца преди това, за което пишеш. 1923 г. Кое е насилието, предшествало този атентат. Какво го е породило. За кого през 1923 г. е казано "Клаха народа си тъй, както турчин не го е клал". И тогава ще имаш причинно-следствената връзка. Не трябва следствието да се представя за причина (и използва после за претекст), макар че именно това наблюдаваме през последните 20-ина години. Насилието е ужасно нещо - независимо дали е отговор на насилието. Но по-ужасно е, че има "велики" политици, които се правят, че не съществува истината "Който посее ветрове, жъне бури". Трябва да се престане с неспирните войни из други държави. Дано и този случай не е само нечовешки претекст за ново насилие, нужно някому

Не се чудя, че сме на дъното по всички показатели, като чета форума. Явно, много векове ще са ни нужни, за да проумеем какво е демокрация, какво е радикален ислям, какво е фундаментализъм и какво може да донесе той на света. Опомнете се, драскачи, защото ще е късно тогава, когато ще ви наложат шериата, мъжете ще се дупят по сто пъти пред джамиите, жените ще се забулени и няма да имат дори име и паспорт, да не говорим за свобода, и с пясък ще си изтриваме лайната, така, както е било във вековете назад, и така както го искат радикалните ислямски фундаменталисти. Прочетете доктрината им и се стреснете, вместо да търсите умрялото куче в Америка или другаде в демократичния свят. Огледайте се какво става у нас, идете в Пазарджик и от там тръгнете нагоре към Родопския регион. Кога преди години сте виждали там такива страшни хора с огромни бради и напълно забулени жени - какво става с България???

Кой ще ни наложи шериат? Онези, които сега ги съдят в Пазарджишкия окръжен съд- 12тте имама? Колко са мюсюлманите в България- максимум 10% от населението на България/ според последното преброяване/. Е- какво става, ако 10% от населението се опитат насилствено да наложат шериат на останалите 90% - кой ще пострада- 10тте% или 90тте%?:)

От терористичните атаки винаги страда мнозинството - т.е. 90% немюсюлмани в България ще пострадат най-много. А и 90% се пишат демократи и няма да си мръднат пръста. Факт е, че преди 30 години за салафизъм и уахабизъм в България (почти) никой не беше и чувал. Сега са тук и се множат.

Тия с брадите и пингвинките се появиха точно при демократизирането на България.Преди това в строителни войски нямаха бради, а в заводите и цеховете със забрадки не пускаха. Не само - ами и безплатно влизаха във вузове и т.н. Мисли с главата си.

Атентатите в Русия са от вътрешно естество. Тип борба за независимост на части от самата Русия. Не си спомням да съм чувал дори за един случай, заради външната политика на Русия. Някъде твърдяха, че са съветвали Рейтън да спре Горбачов, че ще разруши СССР, защото така ще имат повече врагове. Точно така се и оказа, като с Афганистан. Затова се вразумиха американците да не пречат на Русия във вътрешни конфликти, че като се появи държава като Чечня и после ще има атантати в САЩ и от там. За САЩ е по-изгодно, чеченците да си се бият с руснаците. Докато САЩ и Израел си създадоха враговете. Например на Израел май 2/3 от територията е окупирана - то ест чужда. А самият Израел е цвъкната държава там. Докато са го решавали е имало вариант да бъде в Нигерия! Ако разни като Англия бяха решили да е там. Сега щеше да има африкански проблеми с Израел.

Пак са имали пропуски в сигурността. Ако снимаш полицейски участък влизаш в регистрите. Но ако решиш да взривиш маратона, ще те пропуснат. Същото, като на 11 септември - точно на този ден, в този момент се симулирало учение за атентат със самолет и за това не са реагирали. Подозирам, че са северно-корейците тоя път и е време да си получат заслуженото, като иракчаните, сърбите, виетнамците, афганистанците и т.н.

"Американската кръв не е по-ценна от мюсюлманската кръв." Еми няма какво да добавя. Много точно казано. Докато войната не се пренесе на тяхна територия, тъпите американци няма да престанат с гнусните си войни!!!!

Mалка подробност е,че американците не говорят за тотално изтребване на неверниците и налагане на християнството по целия свят.Съвсем малка подробност е,която доста празни глави не забелязват...

Мдааам американците наистина не говорят за изтребване, те направо ги изтребват .... под маската на миротворци !!!

Едни и същи са и вместо САЩ като по-умни да им помогнат да се очовечат/стига да искат могат/ те ги обявяват за варвари и им крадат богатствата. Схемата е стара още от римската империя...

И аз съм на мнение, че янките пак сами са си го направили, или по-точно не обикновените американци (както някои тъпоумници тълкуват това изречение), а тези които контролират света и конфликтите т. е. - . . . . ите. След като изтеглиха войските от Ирак и са на път да го направят в Афганистан, какво ще ги правят тези хора в USА?! Много скоро ще станем свидетели на друг нарочен за нападение. А на невинните жертви като нас, вас и тях - бог да ни е на помощ !

каква изненада поредния зомбиран комунист мисли че щатите са виновни за всичко направо разби ситуацията

Умнико незомбиран, би ли ми отговорил на един простичък въпрос... Защо няма "терористични" актове в Швейцария, Холандия, Австрия или Дания?

Cтoлюбoвъ

"каква" ти е подбудата, че пишеш с различни прякори? Мишка ли си или провокатор? От 100 км ти личи почерка, неграмотник! По-добре си дръж устата затворена!

Има още една основателна причина за евентуална инсценирана атака - икономическата новина "Срив на златото и борсите след атентата в Бостън". Сценаристът със сигурност печели! Но все още чакам твърде мудното намиране на "виновника" за взривовете, както направиха с взрива в Бургас. Нали тайните им агенции знаят всичко!?

поредния гений дау джонс се намира на исторически връх! безработицата в сащ е под 8% въпреки цялата сган която се мъкне там и после плюе американците

Cтoлюбoвъ

Нещо искаше да кажеш или ти се ходи по голяма нужда? Защото имаш голяма нужда от работещо самосъзнание над IQ 80. Съветвам те, понеже се представяш като зомбиран РОБ!