”Ислямска държава” е загубила 30% от територията си

Терористичната групировка „Ислямска държава“ е загубила за една година 30% от завладените територии. Сирийски бунтовнически съюз обяви нова офанзива срещу ИД.

Обратно в новината

Коментари - ”Ислямска държава” е загубила 30% от територията си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ХАХАХАХА по-банално нещо не съм виждал. Териториите били намалели с 30% от 1 година. Защо сравнението е от преди 1 година а не от преди няколко седмици от както Русия се намеси. За 1 година коалициата на САЩ направи толкова колкото ИД да се разширят и дори почти завсеха цяла Сирия.

А бе мани това, откакто се намисиха руснаците и пишките взеха да не им стават, арабките сега се оплакват че са спрели изнасилванията.

който да вярва на американските лъжи и простотии, които ни внушават денонощно по лъжливите и манипулативните антибългарски медии, най-отявлените от които са НТВ, БТВ, БНТ, ТВ Европа и ТВ7?

Да живее атлантичестият СЛУГИНАЖ на журналистическото малоумие!

До преди месец слушахме новини колко се е разширила ИД. Интересно как се активираха американците, след като там се намесиха руснаците. Същото като през Втората световна война. Откриха Втория фронт след като разбраха, че СССР ще се справи с Германия и без тях.

НАПЪЛНО ВЯРНО И ДОПЪЛВАМ,ВЪПРЕКИ ТЯХ!!!

Процентно от населението Русия сравнена с България няма емигранти, г-н Туктам.

Изумен съм от "успехите" на коалицията!!! То направо излиза, че ИД почти издъхва?! От статията само не разбрах дали пък Русия не е прекратила военните действия?! Що ли ми напомня на лансираните в последните години "версии" за "победителите" във Втората световна война?! И САЩ призовавали племената на борба?! За толкова години "демокрация" в Ирак от държава я превърнаха в племена!!! АФЕРИМ !!!!

Обалъчват ви! Първо, наричат държава едно нещо, което е доста спорно дали трябва да се нарича така. Второ, от кога тази държава има територия? Напомням, че държавите, нациите, етносите, религиите и т.н. са колективно въображаемо (колективни халюцинации по Иван Попов). Те не са изградени от материя, защото съществуват само в съзнанието на субектите.

Господа, нелепа е хвалбата с 30% заета площ във военни действия, без данни за съществените загуби на врага. Защо няма данни за убити и пленени бойци, унищожено и пленено въоръжение? - Защото врагът ни няма съществени загуби. Да бе Ислямска държава загубила 30% от живата си сила - да се радвам. Не е и няма какво да ме радва. Условният контрол над земни площи не ме радва - врагът нито се унищожава, нито се разделя на обкръжени части, нито губи управление над силите си. Цел на армиите е унищожаването на вражеските армии. Доколко целта е постигната не се мери в проценти превзети площи, а в проценти на сегашните мъртви и предали се спрямо досегашните живи и боеспособни. Военният успех, за разлика от животновъдския, не се мери с площта на пасищата, а с площта на вражеските гробища; не с надой, а с кръв. Значимата военна цел на държавите е унищожаването на вражеската държава. Нито армиите ни, нито държавите ни постигат целта си. Та нека управниците ни не се хвалят с говедарски постижения във война.

Във Ирак благодарение на американската подкрепа за иракската армия и племенните общности ИД е загубила 30% от контролираната от нея територия. В Сирияблагодарение на Путин ИД завзе Алепо.

Наистина ли сте "Осведомен"? Боевете за Алепо продължават и днес - обратно на твърдението Ви. И осведомен ли сте за основното? Какъв е броят на убитите и предали се бойци на Ислямска държава? Броят, а не фантазии за него...

Амаан, ,предалите се ислямисти" амаан само като извикат на Асад войниците: Путин гялди и фанатиците от ИД отговарят Путин акбар и се посират от страх и на тумби на тумби се предават.Даже хвърлят калашниците някой и усърдно почват да се кръстят......ами да! От ИТАР-ТАСС го потвърдиха.И снимки има биля!(-:

Не вярвам Великите САЩ да не могат да се справят с ИД. Спомнете си колко бързо приключи войната в залива срещу далече по-силен и организиран противник. Явно в случая е налице симбиоза м/у САЩ и ИД, при която никой не нарушава интересите на другия.

Пак тъпи внушения от тъпи тролове.Армията е едно партизаните са друго.Трябва да се знае кои са ИД и кои не.Не може като Асад и Путин да се коли всичко наред.И жени и деца. Това означава,че Асад и Путин са като ИД.Още повече,че руски групировки им продават оръжие.

Мразя низшите духом като теб.Отрепко туркофилска ако ми паднеш ще те пратя в Белене при родителите ти фашаги.

Ей Дядо Сам, ти май нещо не си рязбрал.Ако не беше намесата на РУСИЯ - за каква 30% загуба на територия от ИД щяхме да говорим - А?????!!!!!!

30 процента от идил са се записали да са УМЕРЕНИ

Тази година 30% до година 300%, смех :)

putopedera..te sami si pishete sami si otgovariate putinova rabota nikoj ne vi vzima na seriozno ama vie si laete dezurnitee izrecenia ot savecko vreme

Целта на сирийските бунтовници е абсолютно същата каквато е и на ИДИЛ - да завладеят петролните находища !

celta im na idil e kato na putin kolkoto poveche hora izbiat tolkova poveche shte se govori za tiah

Понеже често тук в коментарите пишат, че виждаш ли американцигте имали най-мощното (цитат) ядрено оръжие, ето ви класация на най-страшните ракети наобратно. Да вземат да се ограмотят. 5 Trident 2 САЩ 11000 Km 20.825 Km/h Не достига Китай от сушата им, а трябва да се изтреля от кораб или подводница. Трябват и около 30 минути до Русия. 4 Sineva Русия 11500 Km 27.396 Km/h 3 Dongfeng 5A Китай 13000 Km 26.950 Km/h 2 Dongfeng 41 Китай 14000 Km 29.400 Km/h 1 R-36M (SS-18 Satan) Русия 16000 Km 28.728 Km/h Изтрелва се за 62 секунди. Носи все едно 10 ядрени ракети. Те се насочват, та затова не казвам бойни глави. Не знам дали е точно. Русия е предвидено да направи за тази година 12 ядрени ракети - някакъв вид Топол. Все още не съм чул Китай да изпревари САЩ по товароносимост на ядрени глави. Така че САЩ трябва да са втори ... засега. В общи линии при ядрена война между големите сили, света свършва за 30 минути - полетите на ракетите.

Може би гласените ракети за тази година за Русия бяха 9, а не 12.

tova oznachava milioni zertvi v savetskiat saiuz preddi vsichko drogariu ne sluchajno amerika e zaobikolila teritoriata na ludiat gnom oshte ot savecko vreme po susha vazduh ,more i kosmos ne zabraviaj tehnologichnata i ikonomicheska propast mezdu rusia i amerika i sprete da pravite vnushenia,chee kitaj e saiuznik na putin i mu e edva li ne podchinena ruska republika

Аз просто цитирам някакви източници. А защо го написах, може да потърсиш надолу в коментарите "Най-мощния ядрен арсенал." САЩ също са заобиколени от атомни подводници. Русия е по-голяма и все нещо ще изпуснат.

атомни ракети са управляеми. За разлика от американската, която се изстрелва и каквото стане по зададената треактория. Руските се разделят на отделни бомби при достигане (примерно) Източният бряг, и всяка се отправя към отделна цел, съпровождана от няколко фиктивни копия , за заслепяване на ПРО. Руските ракети се изстрелват в автономен режим, дори командният център да е унищожен. Могат да се самоводят без спътникова навигация и в условията на ядрена радиация. Затова в номенклатурата на НАТО се наричат САТАНА. Веднъж тръгнали, нямат спиране. Това е начинът за превенцията - Страх лозе пази! Имат различни видове модификации - за подводници, шахти и мобилни установки. В моментът се доставя на въоръжение модификацията на ж.п. платформи. Като се има в предвид, колко е дълга ж.п. мрежата на Русия, такива ракети са неуловими като локация.

Голям смях ме обхваща като чета глупостите на бивши зкпч-та и зелени чорапки.....ей,прости селски бивши военни...четете 'чичо Гошо" и правите някакви тъпи аритметики а въобще замисляли ли сте се колко оръжия има за които никой не говори и са тайна и за каква мощ на ракети говорите като космоса е отдавна е пълен с американски спътници убийци..... а вие си бройте ракетките и зарядите им и си мислете,че те ще стигнат до някъде.

САЩ се правят на умряла лисица.

От началото на годинатс до 15 септември някъде бяха спечелили 50% повече. Сега са на 30% по-малко. Значи от 150% са спаднали на 70%. Още месец руски пердах и ще са на нулата. И ако американците се бъзикат с кюрдите, което разбира се ще направят за да се подмажат на Турция, ще им се стъжни и Ирак и Сирия ако не и други прилежащи територии.

"ударите в Сирия не са съгласувани с правителството на тази страна и се нанасят без резолюция на СС на ООН." А това как се нарича според международното право ?

Международно престъпление.

Сирийските демократични сили....::)))) СДС

Терористите не са държава, за да загубят територия! Още от появата им разбра, че има нещо нередно, като ги нарекоха ,,държава". Това сякаш е подигравка със всички държави по света. Защо на никой не му прави впечатление това?

Така е. Американците бъркат желаното с реалното. Нима не вече съществуват Ирак, Сирия и Афганистан? Къде се е видяло да има държава върху държава?

Ислямска Държава пред очите ни се трансформира в сирийски бунтовнически съюз и не с дни а с часове губи територията си. Скоро ще възникне Сирийската Бунтовническа държава. Да си я направят Щатите 51-ви щат, а?

Самото име "Ислямска държава в Ирак и Леванта" навежда на мисълта, че това е американско (еврейско) творение. Оттук нататък може да се съди и за достоверността на новината.

Навежда те зомби,ти си се родил наведен и няма изгледи да се изправиш но освен х'американски и еврейски си пропуснал да напишеш и фашистко творение-това на простата комуноидна пасмина им е заложено в тиквите няколко думички-х'америката,евреите и фашистите а сега и сосоросоидите и краварите......речника ви се обогатява явно......скоро,много скоро създателя ще си прибере версиите тук

"За това съобщи и Сирийският център за наблюдение на човешките права - базирана във Великобритания организация, следяща войната." състояща се от един пълен идиот.

Да, мисля, че съответния беше някакъв собственик на баничарница в Лондон със сътрудник -жена му. на него се бяха основали и съобщенията, че руснаците били бомбардирали болници...Е...Американците за това пък наистина ги бомбардират ..болниците.

по-важното е, че манипулативните медии на меркел, оланд, юнкер и кристалинка се позовават на този "стабилен източник на информация" и ни облъчват, като да сме идиоти, което освен измама е едно унижение. все пак не всички сме със слабите интелектуални способности на социалистите от ек и еп, които сужат на щазите. но как бе казано - на всекиму - своето. а времето тече!

Бах ма'а му! Ако не са тез американци да унищожават тероризна, какво ли щеше да прави Светът, глава не ми го побира. За великите "освободители", ура другари! (пардон. Господа!) хааххаах

"Терористичната групировка Ислямска държава е загубила за една година 30% от завладените територии."

Не е за една година а за 1 месец-след още 3 няма да я има въпреки интригите на САЩ и нейните сателити!

с пълно мнозинство.

"В момента ИД контролира с 30% по-малко територии в Ирак, отколкото преди година, благодарение на действията на международната коалиция, начело със САЩ" Кого пак лъжите бе, мърши американски?! За това ли Иракското правителство обмисля да прати молба на Русия да удари идил и в Ирак?

Интересно колко от тези 30% са загубени през последните 10тина дни, колко са заети от СА и колко от диктатора Садат? Пък за кюрдите не смея да попитам да не разсърдя комшията.

как бързо взеха да се изпаряват гнусните 'инвестиции' на цру! лагерче след лагерче, склад след склад. и кранчета на петролни кладенчета. наближава 'конец филма',

Това поредната измислица на американците ли е? Щели да "съветват".... ами те навсякъде вече се осраха, защото искат само да грабят без нищо да дадат насреща, е логично е само загуби да понасят. А у нас се пишат коментари по поръчка. Как така изведнъж Коалиция, че и под ръководството на САЩ..... върнала 30% от територията. Ако беше толкова розова картинката едва ли Русия щеше да се намеси, за да защитава режима на Асад, че да не вземат да завладеят цялата Сирия. А тя ИДИЛ уж е създадена от САЩ и Израел, но ако са до Израел погледни взели да колят когото трябва..... тези, които само акъл дават и крадат!

Драпат, драпат американците да завладеят колкото се може по-бързо по-голяма част от Сирия.

Да, интересни неща стават. ИД "изгубила" 30% от територията си (как го измериха), Сърбия сключва голям договор за доставка на руско оръжие, а ние с поляците, Правителството на Молдова подаде оставка (тече там един Майдан, само не е ясна посоката), в Черна гора пак "Майдан", ама май против НАТО......само при нас СД-ромите станаха кметове, а джебчийките общински съветници, но........"Демократите са на власт", взели са се много на сериозно и ръководят ли, управляват ли.....никой не може да разбере...

тук у нас, заспалите сплескани да не казвам какво, проспаха струпването на фашингтонски сили на наша земя. и ако български войник може би би се колебал да стреля срещу народа си, то вносния няма. няма.

Каквото и да е станало, но въпреки призивите на "големи" патриоти, но не се намери нито един български офицер в ония смутни време да "изкара" войската, друг е въпроса, че после същите тези български офицери ги изхвърлиха от армията, защото не могат да стрелят срещу собствения си народ.....

Абе пичове, а как така за същата тази година ИДИЛ завладя 2/3 от Сирия и стигна почти до Багдат?

питай цру.

ще умра от смях! "Подкрепян от САЩ сирийски бунтовнически съюз обяви нова офанзива срещу джихадистката групировка "Ислямска държава" " --- значи, вчера някакъв американски чиновник измисли някакъв съюз и днес тои вече громи ид, при това без да пукне и пушка! наистина, ако повярваме на информации като тази, ще сме пълни идиоти!

Не бе - щом не вярваш, значи си "рубладжия" и "агент на Путин".

друга смешка е, че фашингтон подкрепял кюрдите. а най-големия им приятел турция си ги избива постоянно същите тези кюрди. значи Русия трябвало да не бомби разните терористи, защото видите ли и те можело да се бият срещу ид, а турция да си избива кюрди, които са най-силната съпротива срещу ид! лицемери.

Те тия до вчера бяха от ИД, а днес са вече са прегрупирани в сирийски бунтовнически съюз

брей, бутнували се срещу ид значи хората. е да, вече не им е изгодно да се бунтуват срещу Асад нещо. папагалите му шарени, подкокоросвани щедро от фашингтон, да се бунтуват де.

Само Путиова Рус печели територии. Путя още много войни трябва да води, за да достигне по територия савецкия саюз.

Путин увеличи бюджета на Русия 22 пъти. Увеличи военните разходи 30 пъти. Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света). Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти. Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3). Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата. Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място). Средната заплата на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти. Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. - тоест, 71,5 пъти. Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина. Предотврати американското нападение срещу Сирия. Прекрати войната в Чечня. Днешна Русия е нормална европейска държава - а не онази просяшка страна, в която средната пенсия беше 20 долара и където господари бяха финансовите пирамиди и Международният валутен фонд. Ха сега нека някой посочи постиженията на Боко...

Забравил си да напишеш какъв е напливът на чужденци от ЕС, САЩ , Канада и Австралия към путиновата рус и какъв е напливът от ушанки към тези държави. И какъв извод правиш от тези факти???

Бокови постижения - построена цяла АМ Тракия и дори вече ремонтират 3 км. между Стара и Нова Загора! Също така и цяла АМ Люлин, на която ремонтират свлачищата! Ще /ама друг път/ открие истината за КТБ - виновниците в затвора и парите в бюджета за връщане на 16 млрд. И т.н

Красная армия всех силней. чернокожи пиндели. Закачи си я по-здраво за якето талибан мръсен да ти гръмне в тиквата дано убие и още миндали и фесове

Дией тази теритуория? Дией? Едни 30% са губят! Дией са?

Друго си е като се намеси Русия.За няма две-три седмици и хелуинците ислямисти станаха на пустинна пепел.Напред братушки-избийте терористите до крак.!!!

Лъжи, лъжи, лъжи! След повече от година "бомардировки"на тази територия все още има живот?!?! Пълни глупости. САЩ измислиха първо някаква "умерена опозиция", сега пробутвт някакъв "бунтовнически съюз". Простата истина е , че ИД са хора на ЦРУ.

...А ПЪК ТИ СИ АГЕНТ НА ПУТИН...!

Да бе, да бе! Кой не скача, е "червен"! Кой не слуша Бонго Бонго, е "диктатор"! А, пък кой не е сляп и луд е "АГЕНТ НА ПУТИН"!

Свидете ли сме на много интересни зависимости. От една страна колкото намаляват бомбардировките на САЩ и коалиция, поради липса на цели, толкова се намалява територията на ИД. От друга страна колкото намалява територията и числеността на ИД, толкова се увеличава числеността на Сирийския бунтовнически съюз и териториите завладени от него.

САЩ и западните "демокрации", искат Асад да си отиде! Арабските държави - не желаят светският характер, на държавата Сирия. Сащ "громят" армията на ИД и след "освобождаването" на Сирия от Асад, ще използват по "демократичен" начин ресурсите на държавата. ЦРУ вече са информирали ръководството на ИД, за решенията от срещата във Виена... Турция иска територия от Сирия, за да "контролира" кюрдите ... Русия поддържа Асад, по обясними причини! Те са с най-ефективно "присъствие" в Сирия!Руските оръжия - няма да се повлияят, от смяна на имена... От срещата във Виена пролича, че западните държави проявяват признаци на страх. От кого? От какво? Енигма!

западните държави ги било страх ли? че коя държава ги заплашва пък тях?? великите сили те.... да си кротуват у тях по-добре.

Винаги когато чета русофобски излияния, които плюят и хулят военната мощ на Русия, и превъзнасят американските супервойници, ми идва на ум една снимка на "Ройтерс" от руско-грузинската война в Осетия.След като са изтласкани от Гори, на другия ден, грузинците сформират колона от няколко хамъра и други бронемашини и решават да се върнат в града, но се натъкват на руски блокпост.Този момент е запечатан на снимката - на пътя стои един единствен руски войник - без каска, разгърден с насочена лека картечница в ръце. Грузински офицери се опитали да го убедят да се махне от пътя, на което получили стандартен отговор - "Идите нах.й!!"и вкарал патрон в цевта! И те обърнали колоната и отпрашили натам, откъдето са дошли! Коментара на "Ройтерс" под снимката бе : ТРИСТА СПАРТАНЦИ СА МНОГО - ДОСТАТЪЧЕН Е САМО ЕДИН РУСНАК! А сега господа соросоиди и русофоби - представете си , на мястото на това руско войниче, някой американец или натовец?! Опитайте се вие , защото аз не мога...

САЩ СА ЖАЛКИ!

Цял свят говори на езика им. Цял свят гледа филмите им. Цял свят слуша музиката им. Най-голямата икономика. Бързорастящо население от 320 милиона. Най-мощната армия. Най-мощния ядрен арсенал. Най-мощният флот. 700 бази по цял свят. ... Кое им е жалкото на САЩ? Ти си като опърпан, гладен, сакат просяк, който се смее на царя!

незнам на колко си години и какув ти е умственя багаж,но америка е фалирала от може би 5-6 години простако,но трябва четене и интересуване от истинските неща а не като този пясак които са ти хварлили американците в очите

Царят е гол!

Личи ти тъпото количествено мислене отвсякъде. Най-голям не означава най-мощен... А иначе, езикът им е най-лесният, няма начин да не се говори по цял свят. За другото също мога да ти обясня, ама май не ми се занимава.

Езика е английски. При някакво гласуване на сенатори е изпреварил немският с един глас, като някакъв немец бил гласувал за английският. САЩ имат дълг май около 18.5 трилиона долара. Ядреният арсенал на САЩ е по-голям по бройка, но не и по-мощност. Русия има по-голяма товароносимост на ракетите. Просто са по-големи. Май в момента за най-мощна се води Сатан. Има много ракети с приблизително еднакви характеристики, включително китайски. Французите също имали някаква мощна, както май и Индия. САЩ не може да поддържа голяма армия, тъй като излиза твърде скъпо. Имат най-много изтребители. Май над 2 пъти над руските. Но ако нападнат Русия, западняците предполагат, че 80% ще бъдат свалени от ПВО. Руснаците са по-скромни и говорят за 65%. Имат и система Периметър (Dead Hand). Без намеса на човек, ако всички ръководни кадри са избити от ядрени удари, ще отчетат по параметри по датчици, че има такъв. Изтрелват се ракети издаващи команди. Те почват да изтрелват всичкият останал ядрен арсенал към САЩ. Това включва от самолети, подводници, камиони, влакове, установки и неясно какво имат на спътници.

Много голям товар си сложил на тези глинени крака.

Иво инджев

:)))))))) Въпреки че ти отговориха ама до сега не бях чувал за американски език :)))) Мало ...ник

Повтаря се сценарият от ІІ СВ: Американците откриват втори (вече реален) фронт срещу ИД. Сирия отива към разделение на американска и руска окупационни зони. Хубаво-лошо, дано това поне е краят. А пък след 30-40 г. нека орките си се демократизират и обединяват.

И аз имам същото усещане. САЩ и Великобритания откриха втория фронт , когато Сталин размаза фашистите при Курск и за всички беше ясно, че Червената армия ще се спре само в Берлин. Сега ситуацията е подобна. Путин за нула бройки унищожи няколко годишния труд на САЩ ,СА и Катар да съборят Асад с ръчичките на ИД, АЛ Кайда и т.н умерена Сирийска апозиция и сега те бързат да не останат с празни ръце в Сирия. Тази сбирка във Виена ми прилича на нова Ялтенска конференция,но в разширен състав, но истинските играчи, които ще делят баницата ще бъдат в много тесен кръг.

На мен пък ситуацията в Сирия ми напомня за намесата на СССР във Виетнамската война. И тогава руснаците участваха с малко войска и съветници и много оръжие за Виетконг. Като краен резултат САЩ претърпяха най-голамото си поражение след Втората световна война.

Какъв сценарий от ВСВ? Тетористите от ДИЛИ кой ги призна за суверенна държава?

Американската пропаганда, очевидно, е насочена към аудитория, страдаща от тежки мозъчни увреждания. До преди 2 месеца новините бяха пълни със сводки от типа на "днес ИД завсе еди-кой си град", пък сега изведнъж се оказва, че са загубили 30%.

На руските самолети не им трябват ислямски терористи -- те сами си падат. Впрочем кое е по-гадно -- алкайда да ти свали самолета или той сам да се изтърбуши?

не знам кое е по-гадно, но НАЙ-ГАДНОТО е твоят коментар.

Откачалката, ми той самолетът е A321 и е френско производство, бре...

"Сирийските демократични сили" = СДС Ама и те ли вече си имат СеДеСе? Сега вече ще ги огрее "демокрацията"! И после ще съжаляват за стария "режим"!

Тея какво празнуват - хелуин или Първи април .

преди 2-3-4 месеца само слушахме новини за успехите на ИД - завзели този град, после онзи град... Сега изведнъж се оказа, според хамерите, че ИДИЛ били в отстъпление от 1 година. Как става това, бе? Ай стига лъжи!!!!

Ами четете руска медия - там така пише!