Мей ще обяви напускане на Единния пазар на ЕС

Очаква се британският министър-председател Тереза Мей да подкрепи излизане от единния европейски пазар, Митническия съюз и юрисдикцията на Европейския съд.

Обратно в новината

Коментари - Мей ще обяви напускане на Единния пазар на ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ами,то има и германци ,които искат да излезе германия от евросюзът! и тогава ко праим,а?

правят опит за колективно харакири? Да очакваме скоро обединеното кралство да намалее с една Шотландия? И да приветстваме независима Шотландия като най-новият член на ЕС?

ПРОСТАКО, АНГЛИЯ НЕ И ПУКА, БЕЗ Е С ЩЕ СА 100 ПО ДОБРЕ-ОБРАТНОТО Е Е С Е ЗАВИСИМ ОТ АНГЛИЯ И ИМ СЕ МОЛИ ДА НЕ БЪРЗАТ С БРЕКЗИТ, ЗА ДА НЕ ФАЛИРА Е. С

обиждат, когато нямат аргументи. Ти си типичен случай. И две пари не давам, за 'мнението' ти.

мангличаните тролнаха цяла европа а европа се върза..... Европа да се преименува на МАНГАЛИСТАН

ПИРАТИТЕ НА СВЕТА,ВИНАГИ СА УСПЯВАЛИ ДА ЗАПАЗЯТ НАЦИОНАЛНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ!!!ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО,КОЕТО МЕ КАРА ДА ИМ СЕ ВЪЗХИЩАВАМ!!!БЪДЕЩИТЕ НИ УПРАВНИЦИ ДА СЕ ПОУЧАТ,И СМЕЛО ДА РАБОТЯТ ЗА НАЩЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ!!!

За Брекзита! гласуваха възрастното поколение, а големият процент от младите не си направиха труда да отидат до урните.

може би си имат право британците,европеиският съюз би трябвало да се състои от правови и икономически развити страни,за сега всичко се крепи около германия,и за германия,слаби и нереформирани държави като българия(вече 10 год)обезмислят евросъюзът!икономиката си е икономика едно нещо или се продава и печели ,ако не -загуба и фалит!на пазара не се робува на симпатии и национална принадлежност!

ГУМАТА пий си хапчетата... Време е за лягане.

Фракциите при торите се опитват да оказват натиск. Много ще е болезнено ако направи тази глупост. 40%от износа е за ЕС и не виждам как ще намерят алтернативен пазар.

Не ЕС е необховдим на Британия, а огромните британски пазари са необходими на ЕС. Затова и англичаните не работят с евро и не го признават.Сега съюза ги губи и започва главоломно да се разпада. Всички политически напъни на мафиотската му администрация са безполезни. ЕС противоречи на обективните икономически закони.

Огромни британски пазари?! Кои точно, дето ЕС няма да има достъ до тях без Британия?! Пишеш глупости.

Англичаните са били винаги прът в колелото на ЕС ! Убеден съм ,че след известо избоксуване ЕС ще набере скорост !Англосаксонците винаги са били проводник на злото ! Независимо дали са американци , ингилизи или австралийци !

И накъде е набрало скорост евреосъюза - надолу май!

Тролчетата си спамят простотиите, ама футси счупи всички рекорди. Анализите на едни прехвалени "специалисти" се оказаха булшит - за пореден път!

Футси 100 чупи рекорди заради поевтиняването на паунда!

Марш от ЕС и санкции за окупацията на Сев.Ирландия,Гибралтар и стотиците о-ви

Да излезнат, ама не излизат

Ако направят нов референдум я съберат 35-40% за излизане от ЕС, я не, ама сега - народа та народа решил. И като съм на власт дай да съсипя страната си ... офца.

И защо мислиш така? Щото така ти казал тролския шеф ли? Обективната реалност е друга - подкрепата за брекзит се увеличава, при това твърд брекзит.

След съсипната лира британците трперят какво още ги очаква. Освен това всички вече са наясно, че референдумът спечели с помощта на брутални лъжи с цифри, които лъжците вече си признаха, че са нереални и невъзможно. Борис Джонсън ли беше главният актьор в тях, си призна отдавна. Изобщо забелязвам, че противниците на ЕС могат само с лъжа да изманипулират някого, но с истина - не. Вместо да се хванем да си почистим ЕС, някои тръгнали да го рушат, че не им харесвало това и това. Я се сетете какво ще стане с всяка една държсва от ЕС, ако се рзпадне! Големите ще почнат да цоцат всички поотделно и тогава няма да има стоп, както с търговското споразумение със САЩ например ЕС каза стоп. Тогава жална ви майка с едни дребин разединени държавички, всяка от които ще е бълха за САЩ и Русия. Не съм чул някой да е добре, ако е в пълне контрол от САЩ или Русия!! Няма такъв случай! Не изтъпявайте, а мислете. Не рушете, а подобрявайте. ЕС не е въщлясал дюшек, че да се изхвърля. ЕС е къща за ремонт.

Англичаните напускат ЕС , и изграждат нещо като китайската стена. След години ще се чудят какво направиха.

Аналогията ти показва сляпа едностранчивост. Все едно да кажеш, че кола, която се е блъснала в сетната, е съвсем леко одраскана.

Да се махат и никога да не се връщат !!! Ако може да вземат и гърците с тях !!! Британия винаги е била спирачката на ЕС и никога не се е имала за европейска !!! Самочуствието им е много високо и това води до доста проблеми. Както е казал Чърчил на бръснаря си на въпроса какво мисли за обиденена Европа - "Нямам нищо против французите и белгийците, но да се унижим чак до тяхното ниво и да сме равни с тях...."

Бо Бо

Трите държави с най-висок стандарт на живот в света по индекса на жизнено развитие на ООН, са Норвегия, Астралия и Швейцария - като Норвегия и Швейцария са в Европа, но не са членки на съюза. Англия пък от 9то място през 2010 се срина до 15-то място през 2014 като членка на ЕС. Това поставя под въпрос, колко успешно е една страна да бъде член на ЕС. А България - няма смисъл да се коментира, защото фактите са трагични: от 32-ро място през 80-те години, до 62-то място в света (в момента). Защото технологиите се развиват, а България боксува благодарение на Евроатлантика и мафиотските структури в държавата. Защото за 27 години демокрация ние сме се сринали безвъзвратно със 100%. България вече най-официално е страна от Третия свят, по стандартите от края на 20-ти век. И това не е някаква си натъманосана класация. Това са актуални цифри от ООН (undp org).

А руснаците летят с индийска авионика :). На кое място са руснаците по детска смъртност и самоубийства . Провери и пак ще говорим

Че какво е писал човека за Русия? Що я буташ там където не става дума за нея?

Да напусне митническият съюз. Само тогава може да се говори за независимост.

Със свито сърце гледам как англичаните се кумят, бавят напускането на ЕС и със сърце се моля на Бога дано не се върнат да не би да останат! Защото идва най- щастливия ден когато те ще са далеч от мен... Никой друг, толкова тъпо не е постъпвал, но ето че се вижда новият световен лидер по тъпотия поради самовлюбеност и чиста доза надменност. Ако дядо ми, който цял живот преживяваше националните катастрофи и за спорта ги мразеше, беше жив, сега щеше да празнува, както празнувахме обединението на Германия. Ако се питате как ние българите може да станем добре - отговорът вече се вижда- просто всички ще станат много по- зле от нас. Невъзможното ще стане истина.

английския бай mangal също иска само да лежи и яде

Че тия трошляци ми писнаха! Разбуниха света и предадоха каузата точно в най-неподходящия момент. Гадини са си били, гадини си останаха. Отдавна никой не им вярва или слуша, какво се пънкат за велика сила?!

Сбогом и благодаря за рибата.

Нема нещо по- нагло,дебилно и изостанало от англичанин,маа,му!

англичаните винаги ще намерят изход от положението, лошо е за ЕС че англичаните напускат ЕС, защото така ще повлекат и останалите държави да напуснат а това е целта на Тръмп той няма интерес да има единна и силна Европа...добре е че сме в ЕС все още и колкото се може повече да се задържим и да не въвеждаме еврото и да държим валутния борд..въпреки че няма нищо в една свободна паразна икономика без валутен борд е вярно ще има голяма инфлация но ако бързо расте производството в това няма нищо лошо, затова в такъв момент трябва да се раздадат пари на хората за да купуват и по този начин да стимулират икономиката, така е направил един президент на САЩ в голямата депресия преди 90 години...така ще растат и заплатите ако има потребление и производство друг е въпросът да са български стоките но къде ги няма ги...трудна история, нямаме природни ресурси и това ни забива в калта вижте ги арабите имат си нефт и са проспериращи повече от държавите и нищо не произвеждат само бижута и нефт...кога ще открием нефта в черно море бе..аман

По-скоро бягайте от ЕС, защото банковата система на ЕС колабира. Ако избягате късно, ще наследите дълговете на системата, които не сте правили вие. Бегайте колкото можете по-бързо - Дойче банк още миналата година поиска злато от Федералния резерв на САЩ, и отдавна е в банкова кома, ама на вас никой не ви казва такива факти, че ЕС е източен, и че който остане последен в ЕС ще плаща сметката на сичкото далавер. Бегайте со сички крачета, които имате - защото ЕС беше източена от зионистите и вие сте роби в тяхната система - и не ви се предвижда нишо друго освен да робувате. Не ви ли идва акъла, че ви пуснаха да шетате из Европа само за да сте най-долните роби? не усещате ли, че има нещо гнило тука?

А може би не знаеш че златото го няма и няма как да си го приберат. Когато големите си изпипат нещата и има нова валута и си прехвърлят задълженията в нея, тогава ще си поискат златото което уж трябва да е в САЩ и тогава ще стане следващата война.. хората ще разберат че са били лъгани и .... честито на подготвените за неизвестното!

Англичаните решиха да излязат от ЕС още преди Тръмп да си е помислил да става президент, камоли да е избран и встъпил в длъжност. Аман от соросоидни лакеи. Стоите във форума като някой октопод и пускате кьорфишеци за да скриете истината от хората, че НЕОЛИБЕРАЛНИЯТ МОДЕЛ НА РАЗВИТИЕ ПРОПОВЯДВАН ОТ СОСРОС И НЕГОВИТЕ НАЧАЛНИЦИ ТОТАЛНО СЕ ПРОВАЛИ И ПЕТ ПАРИ НЕСТРУВА.

Светът става все по-опасен. Вероятно идеята на Де Гол за Европа на нациите е била най-доброто, а създаването на ЕО на взаимноизгодна основа е запазило мира десетилетия наред. Сега държавите пак се разделят и обособяват, не е чудно да се зароди съперничество и противопоставяне, а това постепенно води до война. Съвременните политици не водят света към по-добро бъдеще, чудно е, че има шепа хора, които си въобразяват, че биха могли да оцелеят след ядрена война. Засега имаме само тази планета.

Бла-бла. Европейците бяха подмамени с нереални обещания и красиви лъжи. Нищо от тия обещания не беше изпълнено. Властта в Брюксел беше открадната от една шепа НЕИЗБИРАНИ ТЪРТЕИ, КОИТО НАРОДИТЕ НЯМА КАК ДА МАХНАТ, умишлено не са направени и проектирани такива политически механизми, и там на върха, се лапа и краде като за последно. Това което се случва, че една шепа цоциал социалисти (куманисти) и леви взеха властта в Европа и станаха проводници на зионизма..... това е, което не можете да видите от калта на бълХар реалността. Меркел си е баш куманистичски кадър - и е протеже на Хонекер. Къде виждате куманистите да са спирали да управлеват? Гърция беше съссипана от левите, меркел също е куманиска, а какъв е Мартин Шулц? и той куманиз...а какъв е ПЕС, воглаве со СтаниШеф? пак куманисти...покуления куманисти....сичките наследствена червена чума и каста....на 'богоизбрани' и потомствени еврейчета и куманисти...... Това ви се случва, защот ови управлеват зионисти(куманисти) - куманизма е производна на зионизма, както и фашизма.....но дали да ви засилвам из политичските науки, като сте тъпи, неграмотни и сте заслепени на тема потомствен куманизм и веднага ще изпаднете в отрицание на фактите?

Това което дрънкаш е само бълвоч изриглал от една гнусна ... Състоянието на ЕС се дължи на ЕДРИЯ ФИНАНСОВ КАПИТАЛ и желанивто му да присволи лъвския пай от печалбата. Истината е, че за да има богати трябва да има десет пъти повече бедни. Така наречените "СТАРИ ДЕМОКРАЦИИ" дължат просперитета си на заграбването на националните богатства на другите народи. ЕС тръгна да се разпада след като бяха експропиирани националните богадства на источноевропейските страни а Русия сеосъзна и каза "БАСТА" на мераците за нейното разграбване. Да не би днес ние да не сме една колониална територия? Не казвам държава, защото такава на нашата територия няма. Всички политици са марионетки и НЕ ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА РИДИНАТА НИ. Най-показателно е какъв човек имаме през последните 5 години начело на държавата. Визирам президента и министър председателя в оставка. И двамата са кукли на конци.

Кога, ма патко проста, кога ще излезете, кажи ден и час и напусни?

Тя е била твърдо за оставане на страната в ЕС. Само че британската простотия надделя с 52%.

Мей е смятана за Римейнър. Тя практически не иска излизане, но така беше назначена, с изричното условие да изпълни Брекзит. Римейнърите опитват да шикалкавят и да бавят, на което Брекзитърите много се гневят. Рименърите са основно еуропейските тирикати, които навлязоха широко из британцията, и почнаха да си образуват предателски брюкзелски гнезденца, и да точат британската система. Едни от най-големите източвания и поразии идват баш от брюкселски бюрократи, и британците са бесни, как им е източвана държавата. Сега мей е подложена на натиск от римейнърите да бави, и от бтекзитърите да прави Брекзита - и в самото правителство има борба кое как. Вече съм го казвала - практически политическата система на Британия е блокирана от истинска гражданска война - между Брекзитърите и Римейнърите. В буквалния смисъл на думата ,даже и физически се побиват.

Схванете, че Брекзит се случи, защото британците са бесни, че им е отнет националния суверенитет. Британците виждат отлично как ЕС им разграбва държавата, вкарва мигрантското нашествие, образува цели градове без британско население - и британците не харесват това, което се случва. Имат много силно национално самосъзнание - и си защитават държавата! знам, че е трудно това да го обясниш на циничния бай ганьо - че има и такива хора. Затова се вдигнаха всичките като един - и си изгласуваха цялата еропейска порно кочина да се маха от Британия! Тия, които гласуваха против Брекзит бяха целата вносна мисулманска паплач, и разните интернатионални елементи придошли от ЕС, които тук има в изобилие, поради липсата на граници със Шенген. Всеки, който си мисли, че британците хитруват, е в грешка - британците открито си гласуваха за махане от долнопробната пародия ЕС, която всеки божи ден изцежда банковата система на британия. Не забравяйте, че Британия внася най-голямата парична вноска в ЕС след Германия. И британците си искат обратно тия пари и националния суверенитет. Това, което се случва съшо и в бълхар, ама вие отказвате да го видите - е че ЕС изземва властта на националните институции и управлява вместо тях, а националните институции почват да фалират обезкурвени, всякакви паразити от ЕС идват и смучат, а народа обеднява и почва да емигрира. Това същото се случва и даже в по-голяма степен, и в британция. И хората са бесни и гневни, и си поискаха обратно властта, парите и държавните граници. За всеки който търси под вола теле - британците си поискаха обратно държавата.

Ако трябва да избираме между национални институции и ЕС... Да се замислим какво беше преди членството в ЕС. Мизерия, още по-голяма бедност, визи за всякъде, трудно всеки можеше да си намери работа или да замине на почивка когато и къде му хрумне. Май искате да живеете в кафез. Целта на Брекзит не е британците да са по-добре, а ЕС да се разпадне, което ще е добре за други държави, които не са в ЕС.

Никога преди бълхар не е била в такова лошо положение, и основната причина е заради ЕС. Без значение дали го виждате или не, ситуацията е такава, че няма две мнения по въпрос. Цяла европа го разбра, само вие още не сте. Всички еропейски държави, някой влязоха с десетилетия по-рано от бълхар, сега са източвани и поробени. И се вижда изключително ясно защо се случва - защото властта беше иззета без избори и без демократични национални съгласувания, властта беше иззета от една шепа хора в Крюксел, който никой от нас не ги е избирал, и повечето от тях дори не знаем поименно, те се крият и са на практика едно нелегално европейско правителство, което задушава народите в Европа с робия, непоносими данъци и такси, унищожаване на нормалната пазарна икономика, и с политически поразии като мигрантската криза, кризата с Украйна и крим, ембаргото срещу Русия, и други подобни поразии, източване на банковата система _защото лапането на милиярди от бркселските бюрократи е нечувано! Там в Брюксел се изливат стотици милиярди всеки месец - и изчезват незнайно къде. Гледах вече няколко предавания, какво се случва в банковата система на Еропа - пълен колапс, банките са източвани с десетилетия! и Брюксел не дава отчет къде отиват тия огромни маси пари! бълхар немедлено трябва да излезне, буквално всяка секунда по-рано - е по-добре!

Имат си достатъчно синкяви от бившите колонии, които точат английската социална система. Живеят в миналото и още се мислят за империя.

Ако не беше ЕС и тяхното законодателство, все още щяхме да плащаме по 5лв/мин за разговор през мобилен оператор. В България има неща, които се променят само заради ЕС.

"За всеки който търси под вола теле - британците си поискаха обратно държавата" Нищо общо с истината! Големите градове са пълни с африканци, индийци и араби. Които не мислят да работят нито на полето нито в заводите. Направи си извода roxana на къде отива Англия за да им работи икономиката трябва да "внасят" още индийци, африканци и араби които няма да им работят в заводите и на полето и ........... така до безкрай. По този начин ще загубят идентичността си а не с отварянето на трудовия пазар за източноевропейските ХРИСТИЯНИ имащи желание да работят и да живеят там.

троловете пишат по опорни точки, а не си вадят изводи.

Римейнърите искат импорт на мигранти, а Брекзитърите искат охрана по границите и стопиране на миграцията. Схванете, че сте объркани, защото не познавате политическата система на Британия. И тук си има партии и привърженици на тия партии - и се случва еднот ода надделее над другото, затова отвън се вижда само люшкането в политическия курс. Британците, баш британците, искат Брекзит и пълен стоп на миграцията. Римейнърите настояват и се тръшкат за безконтролна миграция и свобода на придвижване - защото така хубафко си лапат и крадат от богатата британска цосиална система. А Брекзитърите са бесни, че данъците им отиват да хранят мигранти, скрунджери (тия дето източват цоциалната система) и Брюкселски готаванци.

Хайде сега провери колко и какви изключения има в ЕС заради Англия и после може да говриш за вноски и други загуби за тях. Реално от пазара в който се намират сега правят в пъти повече пари от колкото дават. Не съм професионалист но ако се договарят за всичко с ЕС ще са много на загуба, отделно пазара им е малък и всичко кеото се прави там ако се обмитява компаниите ще са на загуба следователно ще се преместят за да не продавт по-скъпо. 4-5 години след брекзита ще се види истинската загуба за тях, тъй като компаниите ще са преизчислили загубите си от Англия и ще се оттеглят. Ако ЕС е силен и не прави отстъпки Англия ще фалира. Спира се производството, намалява износа и ..... ще паднат под опеката на САЩ, каквото ще се случи и с Украйна скоро само че към Русия. Света сам се прецаква заради малкоа група алчни идиоти които не ги е грижа заа нищо и никой освен за тях самите

колко столетия Насранците ограбваха стотици народи?

Меркел еba мамата на Европа.

Англичаните разбраха, че не могат да се конкурират с Германците е за това напускат ЕС. Ще разчитат на бившите си колонии за да живуркат. Набутаха големи немски фирми да им изкупят закъсалите компании но сгрешиха, германците както и японците ще изнесат производството си в Европа. Ще има предостатъчно английска работна ръка. Скъпите английски стоки ще се предлагат- забележете къде- в Русия. Е ще поскъпне истинското уиски но в BG повечето е менте така, че нашите ракии ще дръпнат малко. Освен някои лекарства за друго английско не се сещам. Правят услуга на Германия като я правят безспорен лидер в ЕС.

Мазните цинични англичани пак направиха правилния избор! А как реваха за членство на турция в ЕС и за санкции срещу Русия от ЕС... Сега сами се изтеглят като плъхове от потъващата гимия...

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЕ РАДВАМ ОТ ТАЗИ НОВИНА! НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ НАМАЛЕЕ ПРИТОКА НА АНГЛИЙСКИ ПИЯНИЦИ И ОТРЕПКИ КЪМ БГ И ЩЕ БЪДЕ СПЪНАТА ПОКУПКО -ПРОДАЖБАТА НА БГ З-Е-М-Я!!!!! ОСТАНАЛОТО, НАПР. КОЙ ЩЕ ИМ МИЕ ЗАДНИЦИТЕ, ПРОСТО НЕ МЕ ЗАСЯГА И НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА! ТЕ И ТАКА СА СИСВИКНАЛИ ДА СЕ ВЪРГАЛЯТ В ЛАЙНА...

Научи се да пишеш правилно на български език първо.

Това е министър председател ,а не като тиквеника -едно говореше сутрин ,друго на обд ,трето вечер .Смела жена-адмирации .Интересите на Англия са вечни както и англичаните имат водачите които могът да ги отстояват и реализират.Адмирации Тереза.

"Американският посланик в ЕС Антъни Гарднър заяви, че новоизбраният американски президент Доналд Тръмп подкрепя разпадането на Европейския съюз след Брекзит." Този референдум за Брекзит, както и масираната кампания зад него, с кое любезно финансово съдействие са се осъществили? Нима в България не ни подхлъзваха по подобен начин години наред, за да се озовем в ролята на най-бедните? Да си припомним Приватизацията, която лиши страната от икономика и създаде олигарсите.

Крайната цел на Брекзит не е британците да са добре. Истинската цел е ЕС да се разпадне и тогава всички държави поотделно ще са зле. Не напразно Съединението прави силата. Къде ли го пишеше това.

Какво щеше да правиш със социалистческа икономика, която произвежда само дългове, след разпадането на СИВ? Може би щеше да заформиш СИВ2?

Модернизация и минаване от планова към пазарна. Както и пускане на процентно борсово участие, тоест да не е цялата собственост държавна, за да има по-добър контрол. Запазване на всички пазари и придобиване на нови. Това е само на прима виста. Общо взето това, което прави всяка значима държава. Но какво се получи? Въпросната икономика я придобиха като подарък, източваха години, накрая разрушиха, продадоха и препродадоха.

И така се даде път на чужди икономически интереси. За справка виж 99% от стоките днес в магазините, както и суровините на останалите.

Научи се да пишеш правилно на български език първо.

И ти така, тролчо жълтостотинков.

В Англия е пълно със тъй-наречените социални жилища. Буквално има цели квартали. А ремонтите по тези жилища се извършват основно от нископлатени имигранти. Кой ще бърше гъзовете и кой ще сменя памперсите на англичаните, когато спре притока на имигранти? А може би те предпочитат цветнокожи имигранти, но не и бели арийци от ЕС!

Как си го представяш арабин мюсюлманин да бърше насрания гъз на дърта англичанка за 700 лири на несец? По-скоро би й преразал гърлото

Бършат и още как. С абсолютна сигурност знам и съм го виждала, мъже мюсюлмани работят като товарачи, шофьори, всякаква черна работа. Кога гъза ти е гладен.....нема ного место за стойки и гевезене. А жените масово работят като продавачки, миячки, чистачки, и всякакъв друг обслужващ персона, особено по болниците и зъболекарските кабинети, муслимите имат афинитет към медицината и защото корана казва така, предпочитат да таботят такива работи. С очите си съм виждала мусулманка санитарка в болницата да мие с гъба възрастни хора, и да им обслужва голямата нужда. И мият, и работат - и не е баш както циганите в бълХар - нищо да не работят. Има и упорити, които отказват а работят, но тия британците не ги обичат и почват да им набиват канчето - и муслимите лека-полека почва тда се цивилизоват. Щът-не-щът. Но е истина, че имат съпротива и че отказват често. И е истина, че това е социална бомба. Просто британската държава е пмного по-силна и уредена от бълХар, и мрън и пляс си се случват като стой та гледай. А си рекъл мрън, а си получил пляс! Просто поне засега, и досега, британците са успявали някакси да крепят, но почва да се вижда, че е наливане на вода в данаевата бъчва - и те почват да се усещат вече. Но поне засега, още си държат силата, не е изпуснато както в бълХар.

СУПЕР !!! Ако може и гърците да махнем.

Кой си пък ти да махаш които и да е?

Разделението води до конфликти. Човешката история е изпълнена с примери.

Защо просто не напуснат вече тия ЕС, та най-накрая най-големите мизерници в европа - българите да се успокоят и да се концентрират върху убийствените си проблеми в България? Отколко време всеки ден тия английски ологофрени излизат и пак не са излезли от ЕС, трябва им жълта книжка на англичаните?

Поради изгодните условия през 18-19-ти век Великобритания успява да стане водеща колониална сила, поради това и че английският език лесно се учи, но най-вече, че през 19-ти век само с няколко гласа надделява над немския и става говоримия език на САЩ, английският език през 20-ти век предобива статуса на световен. Също така нехиндиговорящите индийци отказват да комуникират с останалите индийци на хинди и ползват английски. Тъй като всички заради американците и индийците говорят на английски, великобританците си мислят, че все още са някаква значима световна сила. Само че не са... Излезнат ли от ЕС, ще го разберат бързо :) :) Като за начало базираните във Великобритания интернационални компании, ще започнат да се местят на континента.

При едно излизане, всички компании там ще имат достъп само до пазара на Великобритания. Затова от ЕС трябва да въведат мерки като мита, визи, ДДС и други. Не трябва да се допуска по никакъв начин Великобритания да получава по-различни условия от останалите, което е крайната цел на британските политици! Точно 1 година след въвеждането на мита и и визи, и допълнително бюрокрация, Великобритания ще иска преговори с ЕС. В крайна сметка, Великобритания с Китай ли смятат да се конкурират или търгуват?

Лондонската борса е най-ликвидната в света. Това беше преди да влезе в ЕС. Не се промени и след като влезе. Какво ще попречи Лондонското Сити да остане най-предпочитаното място за търговия на стоки, деривати, спотове и акции?

Ако ти имаш завод във Британия, чиято цел е да произвеждаш и изнасят за единния пазар на ЕС, дали ще си доволен от факта, когато загубиш достъпа до този пазар?

Във Англия има системен проблем, който очевидно не се разбира от троловете. Там има цели поколения британци, които просто желаят да си живеят на помощи или не желаят да работят определена нископлатена работа. Освен това има и демографски проблем с местното население. Та, замислете се, щеше ли да има работа имигранти, ако нямаше работа за тях? Бизнесът и държавата отчаяно се нуждаят от имигранти! На всяка икономика и трябва работна сила!

Ганьо вместо да се кахъри за англичаните, да погледне своята кочинка първо. Снежец да падне и е бедствие. Сега след снега идват наводненията. Англичаните и в ЕС и извън знаят как да се оправят.

от нас при наводнения...а при сняг от 2 см...е паника. Там зимни гуми не знаят какво е...но нощни минусови температури зимата имат.

Урааааа! Край! Повече българско-румънски кърлежи няма да заплашват чистотата на английската раса!!!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))

Точно обратното стоят нещата по въпроса с анемията на английската раса! Просто лъжите им са мазни.

Браво и евала госпожо Мей! Щом англичаните сами искат да се натикат в кучи зъз, помогни им, те си заслужават да живеят в дебелото черво, каквото Путин осигури на руснаците, пърдон на россияните, щото всички руснаци вече се изнесоха от Русия по всички посоки на света, останаха само 100% черножопые!

Тъпото е, че там масово за Брекзита гласуваха неграта и пакистанците. Демек, Брекзитът нямаше да стане без подкрепата на мигрантите, а основната опорна точна на брекзитаджиите са опасността от мигранти от ЕС - българи и румънци!!! Тук нашите червенотикви се кефят това, че британските мангали проявяват расизъм към българите и румънците и поляците!

браво!

ЕС е като социализма - недоносче.

Много "компетентни" тук пишат как финансовият център щял да се премести от Лондон>Ама Лондон не е финансов център на ЕС,а е световен също като Ню Йорк И Токио. Япония да не би да е някакъв съюз? Освен това специалистите казват,че такъв финансов център се мести за поне 30 години.Някой може ли да каже какво ще е след 20 или 30 години. ЕС ще го има ли ,ще го няма ли? Вечни съюзи все пак няма.

Световен, щото е в ЕС. Скоро обаче, ще е Франкфурт! Дойчланд юбер аллес!

Мей е надживяла своето време. Разделението на държави води до войни. Трябва обединение, а не разделение.

потомствени, исторически, традиционни врагове като англичани, германци и французи да живеят и работят заедно, временно могат да се обединят, за да извлекат някаква обща полза, като например заробването на източно европейските народи, но в дългосрочен план ще се изпокарат, това са хищници, а в природата на хищниците е да враждуват, впрочем да му мислим ние овцете...

Между обяви и предложи разликата е от земята до небето! Само Парламента може да ОБЯВИ!

Защо тя може не само да го каже, но и да го направи, а в България който само го спомене и е обявен за путинист ? Защо Англия, много по-голяма и силна страна може да търси бъдещето си извън ЕС, а ние трябва да се кълнем в "евроценностите", без да имаме възможност да се огледаме и за по-перспективни и спасителни за загиващата ни нация алтернативи ? Защо това, което е напълно приемливо за един член е напълно забранено за обсъждане от друг член на ЕС ? Равни ли сме ? Дори само в свободата си да обсъждаме ?

Нищо не може да направи, може само да предложи! Парламента може да го направи! Това да не ти е Раша, дето конституцията им се състои от само 2 думи "Путин сказал"!

когато някой се е цанил за слуга, няма как да е равен с господаря

"...Защо Англия, много по-голяма и силна страна "... Голяма, голяма, колко да е голяма.... Ако говориш за площ... Англия: 130,395 km², България: 110,994 km²

Това им бил един от проблемите на горките, че ЕС има големи изисквания за продуктите и не искали да си внасят, а сами да си произвеждат. Да видим, не знам ама ми се струва, че няма да им се получи.

Путин сигурно държи компромат срещу Мей. Друго обяснение няма. Мръсно жуже!

Баси тъпнята!

Елита на Великорбиратияние е единствения отговорен пред държавата си,и не иска да потъне с Ес както ще стане с останалите.

Отговорен друг път. Мислят стратегически и само за себе си както винаги. Те не са новоизлюпени буржоа, оглупели от алчност.