Втори ден протести във ”Флотски арсенал”, напрежението расте

Втори ден продължава ефективният протест на работниците от "ТЕРЕМ - Флотски арсенал" във Варна заради смяната на управителя на завода Георги Стойков.

Обратно в новината

Коментари - Втори ден протести във ”Флотски арсенал”, напрежението расте | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко това е твоя фантазия. Прочети "Втория етаж" на Константин Чакъров, та да разбереш, че самият Тодор Живков когато разбира, че руснаците спират доставките на така наречените от теб "евтини суровини" е казал "В такъв случай ние трябва да си теглим куршума". Аз знам, че Т.Живков беше предан на СССР. Защо ли е изрекъл тези думи? Но тролове, къде сте за да премахнете написаното от 12345 .Този человек употребява обидни думи. Имате двоен стандар - значи написаната от мен истина я махате под предлог, че има обидни думи, а вашите обиди си остават. Големи сте тарикати, но трябва най-после да разберете, че всичко на този свят се връща - жалкото ще бъде, ако всичко това не се върне ЛИЧНО на вас, а на някой от вашето невинно поколение. Няма ли най-после да преосмислите нещата?

"Демократ" и "онзи",прекрасни сте в желанието си,да заслужите паритещоса ви дали. Моля,драскайте и храчете,после се огледайте и продължавайте да възхвалявате Банкянсия гений.

Поредният платен протест на комунистически активисти, които заслужават незабавно уволнение и затвор!

"демократ'е", брате, ти на кораб качвал ли си се? А заплатата ти сега колко е и редовно ли си я получаваш? И знаеш ли, че преди 3 години Бойко Борисов се закани да направи Варна село? Какви комунисти са те напъплили, след като от 1991 година партийната организация на БКП я няма, защото личния състав е ДЕПОЛИТИЗИРАН?! Юре аман, от клакьори и "демо'НО'кратични" папагали!

Като гледам на снимката,днес са събрали малко повече от вчера /около 40 човека/.Дерзайте,другари-ама,ще си останите с розовите очилца и нищо,повече!

браво,спретнете сега един маидан.та да ви последва цяла българия.

Майдан може да не спретнем, но чудо може да стане. Т. е., да се повлече крак ... от осъзналите се вече БЕДНИ инженерно-технически работници. ВМЕИ - Варна бълва инженери, а пък работодателите реват за специалисти и в същоъо време плащат до 600 лева заплати и им се подиграват, че тези специалистите им въпреки безпаричният статус, не били напускали. Заводът за радиолокационни станции, скоро беше обект на телевизионна новина, по повод заплато'плащането от миналата година насам.

Нови деформаторина хоризонта-"познаващ завода".Прекрасно го" познаваш",но не си наясно с най-елементарните неща.Този завод не получава субсидия,а дава печалбата си и 15%от оборота на тези,които ти плащат да пишеш глупости.А сравнението ти за сроковете е жалко. Напиши нещо за другия любимец герберски-Огнян Чалъков,който преди 3 години ликвидира друга фирма на МО- "МОБА". "Тthriller",миличък,аз Джон Кери ти обещавам,че ще осигуря американски кораби на вашия завод,че и шистов газ, а защо не и"Американски поток".Само,че вместо тръби,ще ви доставя криви макарони.. То индианците не ни се опряха,та вие ли...

абе, некадърник, МОБА още не е ликвидирана, сега се опитват да я ликвидират. Огнян Чалъков, тръгвайки си остави почти един милион в тъпата МОБА, от които пари се хранят и днес, ама вече са на доизживяване. Айде първо си провери източниците и след това пиши глупости.

Браво на "Морски арсенал"! Не допускайте натрапниците! Кадърни, некадърни който дойде на власт - СМЕНЯ! Дръжте се !

Затваряйте го този завод бе. Все още е пълен с военни кадри и ДС структури които си клатят краката по цеховете и получават заплати за нищо. Делфин-а прави един кораб за 2 седмици, в КРЗ-то се влачат по 3 месеца. Пълно е с хранилки на недоносчета от селата наоколо. Всичките им свестни корпосници избягаха по частни фирми. Печалба има само на хартия като се пресметне и държавната субсидия.

23 години съм си вадил хляба там. Върви при Марси Райс, 30 цента да ти даде. Ти върви в частна фирма да си вадиш хляба като корпусник, за видиш колко е сурЪФ и КУРъф?!

"...Не мисля ,че можем да говорим за хората..."Мисля ,че изобщо не става дума ,а и кой го е еня за хората.Важно е да сме лоялни към "партньорите",а хората да го д...хат.Това е максимата на "нашите" управници.

Мили мои,ниско платени дописници-ozzy,Спартак,justice for all,мили гълъбчета,робите като вас,каквото и да правят все си остават роби....Хвърлянето на кал,прах,клевети и т.н.,винаги се връща.Виждам много "експерти"тук,много злъч,жупел и Простотия.Не забравяйте,че всичко на този свят се връща. Коментарите ви са празни и кухи откъм съдържание,без никакви факти,а само плювни.А забелязвам и един "информиран" "корабостроител",а спрете се де...Защо не обелвате и дума за Деформаторското назначение Савинчо?Защо не обясните на всички нас,как в този случай работници протестират против смяната на управителя си?Не си ли давате сметка,че вече им е дошло до гуша от крадливи,некадърни кретени,държащи се за шлифера МУ?Дръжте се и вие,жалки и малки!

Карай по същество. Ясно е че не сме на едно мнение, но такива откровения може да си ги спестиш.

Истината е неудобна за написване /военна тайна/, но който я знае си има ОБОСНОВАНО ЛИЧНО МНЕНИЕ.

До 89г. всичко в България се решаваше в Москва,бяхме абсолютен колхозен придатък,но сега сме в ЕС и НАТО и имаме съюзници,а не съветски диктати!Сега Русия се държи враждебно,като най-големият ни враг!

Психопат, бил си сателит на Москва,а сега си долнопробна колония на цели запад и Израел. Москва наливаше тук в промишленост, даваше евтин газ и нефт без пари, взимаше от тук само чушки и домати,които бяха на макс и нямаха обиране. Тъпо сороско долно говедо, съсипахте цяла една държава, градена поколения наред с много труд ,за да лапате само вие и семействата ви.

Не може да си колония като имаш право да гласуваш и изпратиш депутат в евро парламента който да се изказва и гласува законите на ЕС. Твоя глас е равен на който и да било европейски гражданин. Демагогията не ви прави чест.

Познавам и Савин и Георги. Двамата са професионалисти. Когато през 2010Г. смениха Георги никой не стачкува защото замесниците му останаха, сега Савин ,който по това време работеше в завода знае игрите на някой хора и има вероятност да ги смени, затова сега има стачка. В този завод се краде като за световно.

Това звучи правдоподобно. При всички случаи протестите обръщат внимание на ситуацията. Сигурен съм че и опозицията и управляващите следят ситуацията и ще бъде по трудно да се правят безобразия в следващите години.

като чета изказването на новия директор си казвам че нищо не се губи в природата.новия директор говори като зкпч които е бил казармата знае за какво става дума но сега е западно ориентирано на втора степен.

Савин си беше мърша и във Варненската корабостроителница.Него не го интересуват работниците,а само да е на по-висока длъжност,с властимащите, и...да си разхожда белия гащеризон или костюма! Колкото до арсеналци - дръжте се братя, не им се давайте. Варненската корабостроителница я унищожиха, не им давайте да затрият вашия завод. Колкото до руските поръчки,добре че са те! Западните мърши не ги интересува хала на българите, хубаво е че все още има живи българи,които осъзнават това. Жалко е само,че напоследък осъзнатите стават все по-малко, а с промитите мозъци-все повече! Хора,прочетете си родната история ... Когато русите гинеха за нашата свобода срещу турците -англичани и германци бяха на страната на башибозука,те не искаха свободна България! А сега един куп платени предатели се опитват да ни кажат че трябва да слушаме и се подчиняваме на тези,за който не сме нищо повече от поредните роби? Събуди се народе!

мъртвеца не ще се събуди

Ситуацията е просто необратима. Русия е в изолация има по малко пари и опитва да спести от където може. Анексираните корабостроителници в Крим са вече собственост на олигарсите на Путин. Нормално е парите да заминат на там. Французите горят с 2 мистрала ние с 45 милиона. И да го върнат любимия директор на руснаците ще трябва да увеличи паричния поток към генералите за да остане актуален. Така пак разходите ще останат за българския данъкоплатец. Патова ситуация.

Я прочети пак какви глупости си написал. Мислиш ли като пишеш?

от кого и защо е в изолация, бе педеаст ?????!!! за кое бе ??? кво ми припявате хамерискансктите простащини и европейските голи приказки ???? къв спартак си те бе, платен ц*рвул!

Нещата всъщност са много прости. Собственик е държавата, тя е в правото си да уволнява и да назначава директора. Работниците са само и единствено наемници. Нямат никакво право да диктуват на собственика, кой да бъде директор и кой -не. В бизнеса няма демокрация и избор на началници. Малко като в казармата - правиш, каквото ти каже началника и точка. Така че, недоволните или да си сядат на задните части и продължават да бачкат, или да напускат заедно с директора. И без това сигурно за техните работни места чакат други хора. А и къде е казано, че новият директор няма да се справи по-добре?

Навсякъде срещу народните интереси,а,Ози?

Кое от написаното не е вярно? И какви са "народните" интереси? Умрете си да говорите от името на народа, а?!

Стига с тия заводи!!! Затваряйте ги вече. България има нужда от спокойствие.

Допреди 3 години корабната в Русе правеше кораби за Алжир,Холандия,Германия .Сега прави лафките на ДПС/Д.Пеевски. Другия стратегически военен завод ,,Дунарит, преди седмици ГЕРБ му взеха лиценза ,пораради непослушание . На ред е варненския флотски арсенал и скоро няма да има българска национална индустрия благодарение герб/дпс/реформатори .Ще има чужди капитали и чужди спекуланти но няма да има родолюбиви индустриалци с възможности и умения .

Всичко,що е свързано с пагубната,комунистическа дружба,със съветска Русия трябва да отиде в историята и да се спре с просъветското хленчене,на жалка орда български предатели!

Зам.-министърът на отбраната Десислава Йосифова бах мааму ---щот пък инструкторът по практика се кефи с Боко Хъбчето в Париж...))) голем смех

Основен принцип в икономиката е, че се търсят хора за дадена работа, а не работа за хората! Протестите са следствие от това, че хората в завода наготово са свикнали някой да им тика някой храната в устата, а не сами да се борят за нея. Но от друга страна: ако договорите за руски кораби бъдат прекратени, някой трябва да плаща (на работниците имам предвид) неустойки, както и обезщетения, в случай на масови съкращения. А работниците, от своя страна, да приемат фактите такива, каквито са, и да се научат сами да си търсят работа. При социализма имаше абсолютна сигурност на работното място, но и уравнивиловка - т.е. Работниците лъжеха, че работят, държавата лъжеше, че им плаща. Имаше и много връзкарщина и шуробаджанащина. Сега няма сигурност, но който има качества, квалификация трудови навици и е упорит, може лесно да си намери работа за много пари. Сега връзкарщината и шуробаджанащината продължават да се вихрят, но предимно в държавния сектор и в малко по-малки размери. Коя от двете системи е по-справедлива - преценете сами!

Годината не е 1990-а,смени пропагандната плоча-на гола кукичка вече не кълвем.

Ти май за длъжностна характеристика не си чувал, а? Пряко задължение на фрезиста е да фрезова, на заварчика - да заварява, на управителя - да сключва договори с клиенти. Ако заварчикът започне да договаря клиенти, а фрезистът - да договаря кредити за нови фрези, управителят остава само да пие кафе и да чете вестник. Егати бизнесглупакът си, честно! Без извинение!

Като сме в ЕС и те ни управляват ,тогава правителството да подава оставка ,няма нужда от него .Ако ЕС иска да ни заличи от картата ,трябва да е на ясно ,че ще повлечем и него ...Лицемери !След като правителството не иска да защитава българските интереси , да подава оставка веднага !

На тия ако им гарантираш "хляба" - ще работят за ИДИЛ, за Хитлер и за самия Луцифер - за тях е без значение.

Ти как си плащаш сметката в магазина? Като викнеш "Смърт на комунизма, да живее НАТО!" пускат ли те да си излезеш или пак ти искат пари в брой?

Това е капитализма.

Спокойно, няма да потънеш. Тази твоя кратуна, която наричаш глава е толкова е куха и пълна с въздух, че няма да го позволи. А това и обяснява, че ти работиш без пар. само да не правят и други неща с теб също без пари

Долнопробен идиот и кретен !

Кому са нужни тези политически смени? Който завземе властта, сменя всички на позиции гарантиращи нерегламентирани приходи, рушвети и комисионни. Именно за това е смяната. Иначе клиента си е клиент, бил то руски или американски. Щом ще плаща за ремонта, ремонтираме....Добре дошъл всеки с пари. Това е пазара. Иначе, повтарям смяната е политическа поръчка. Иначе, от къде пари за партиите и изборите...

Добре де що го сменят тоя директор като зад него е цяла Русия и само заради него ще спрат поръчката? Русия вече си има любими директори. Ако единствения начин да правим съвместни проекти е те да определят всички условия мисля е несправедливо. Не може ли те да си сменят генералите както Путин прецени а ние да си сменяме директорите както нашите управници преценят?

Всичко, предложено от теб, е чудесно, стига да гарантира работата на протестиращите. Това е корабостроремонтно предприятие, а не сергия на женския, където може да продаваш краставици, а ако няма краставици, може и чорапи или праскови.

Добре де Франция гори с два Мистрала ние как точно да им обясним, че сме над споразуменията. Все пак като се замисля с тия топли отношения с Турция тия кораби дето ги ремонтираме може в един момент да ни подпукат.

С този начин на мислене и "интелектуално" остроумие, можеш да вирееш само и единствено в ГЕРБ!

Начина на мислене е че в международни договори сме равноправни. Ние е си избираме нашите представители. Принцип и ако на някой не му харесва че стоим на нормални принципни позиции може да си вземе 45 милиона и Турския паток и да си намери нови партньори за които принципите са без значение.

Ей това е пазарна логика, не подписваме с руснаците за 45 млн защото нямало печалба и ще разсърдим нашите приятели от ЕС. Интересно като няма засега нови поръчки тези 600 работници какво ще правят или има скрит приватизатор който иска да купи завода?

Има варианти. Един е че директора взема тези 45 милиона и връща под масата част от тях. Тогава е ясно защо някой иска да работи само с него и никой друг. Причината да съм скептичен е, че морала в този момент в олигархията е на минимума. Ако Сталин беше жив има материал за два Гулаг-а. Като почне от Путин мине през Милер, Ротенберг, Абрамович, Дерипаска и стигне до последния валутен спекулант.

Иван Петров

и теб няма да забрави

Ами,че тези,които искат да ремонтират руските корита,що не си отидат там,да си работят на воля,под бащинската любов на путкин и да проумеят,че в натовска България ,руски боклуци не се ремонтират!

В натовска България май не се и яде вече,а?

Да се преквалифицират, казваш, да ти ремонтират дръгливата Астра, а!

А защо да не направим един референдум и да не изпратим вас в USA ако ви дадат визи. Ако ли пък не хващайте за Украйна - там явно имат нужда от такива като вас - плазмодий

Щото няма НАТОВСКИ кораби бе приятел.

Ти интелктуално ограничен си по природа или да? Типична електорална единица на ГЕРБ!

И ти си боклук, ама те търпят в натовска България!

Като искат да спазваме политиката на ЕС и да не се ремонтират руски кораби - да датат поръчка за ремонт на британски, френски, немски ... и по този начин да компенсират загубите. Да, ама не. За нас е само хурката. Братския ЕС не го интересува какво губим ние.

Не мога да взема страна в спор, който не познавам добре. Искам да кажа само, че вярвам на работниците и се гордея с тяхното поведение.

Че с това изказване вземаш страна.

АПЕЛИРАМ КЪМ ВСИЧКИ ВАРНЕНЦИ: Нямам финансовата възможност да пътувам и да застана до работниците,но вие,техните съграждани,сте длъжни да се присъедините към техния протест.Това са хора,защитаващи работното си място от разграбване-хора,които бранят залъка си от хищните пипала на мафиотския октопод. Стига вече сме се правили,че чуждите проблеми не ни засягат! Разединиха ни и така ни ограбват и убиват един по един! Застанете в редицата на протеста,покажете,че тази гигантска измама и геноцид,наречена с нежни имена като "преход","приватизация" и т.н вече няма да мине.

Не разбрах: 1. Работниците си искат директора 2. Атака си правят проруската политика на гърба на работниците 3. И двете

Бегеец - трябва да ти стане съвършено ясно че в тази страна мнозинството от хората са про-руски настроени - и има защо. Имаме история която ни свързва. И да тролиш не постигаш нищо освен заемане на още по-твърда позиция от всички нас

На всички избори напоследък виждаме колко "проруски" е настроен българският народ. Въпреки "православната солидарност", въпреки тенекиените руски медали за 10 рубли от интернет, резултатът е около 4%. Като добавим 10-на % БСП - бастуни и малко АБВ, със зор го докарвате до под 20%.

Уважаеми г-н Бесен - проруски - по-правилното пропутински(защото едва ли някой има нещо против който и да е народ) онези, нечелите Раковски, Захари Стоянов, самите руски източници, сиреч неинформираните...

Ей такива тикви - нищо не разбиращи навсякъде!

ти никога няма как да разбереш, каквото и да е. при мозъчно увреждане, процесите са необратими.

колеги боретесе иначе ще стане като русенската корабостроителница,,,,, нсзначиха стоан маринов от варна за директор махнаха траиков икраи всичко се унижтожи ,,,, наразахме целя завод разпродадоха всичко цало лато метем и косим трева ,,,, нама направен нито един договор,,,,, заплатите са з00 лева водешесе двоино счетоводство купиха машина за разане на документи и унижтожиха всичко,,,,,,,нас не ни интересува герб бсп дпс искаме работа за да храним децатаси ,,,, а порачки има от сал сват,,,, каква е тази политика да не се прават договори и да се унижтоява всичко герб да се справат ,,,, идва видов ден децата ни ще се заварнат от чужбина,,,,,знаете само еврофондове и кражби и сигани стига вече.......... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ей, гладни ще оставят хората и децата им само и само да угодят на господаря си :)

Другите ТРИСТА ще ги усетиш .тапънар нагъл

Гарантирано от Деформаторския блок. Този е техен

Никава изненада, ГЕРБ и четворната ламя не се интересуват от интересите на българите. Те само изпълняват нарежданията на Белия дом. ОСТАВКА!

Очевидно, че след като си е платил (говори се за около 1 милион), за да остане на поста, старият Директор ще се съпротивлява всячески. Аргументите на работниците са несъстоятелни, защото няма накърнени техни синдикални права. А това, че тормозят невиновни граждани като затварят моста е направо за съд

Имаш достойнството да отидеш там и да им го кажеш на тях ??? Или само тролиш

Дано да удържат, защото ако се проточи и ги оставят без заплати още една гражданска инициатива ще бъде убита и отново ще сведем глава пред кукли на конци

loyola

Приината за смяната е ясна - "Попов коментира и политика на Европейския съюз за санкциите срещу Русия, която ще възпрепятства ремонт на руски военни кораби. " С други думи, можем да фалираме, заплати - йог , но вражески кораби няма да поправяме. Народа да си гладува, какво толкова ?

Първо, кой определя една държава, като враг? Някой ни нападна или заплаши? Или нападна или заплаши наш съюзник? Няма такъв враг в момента за ЕС и НАТО. Единственото нападение над България бе атентата в Сарафово. Там е врагът...

Ликвидирането на предприятия вече го видяхме в действие по време на управлението на предшествениците на един от коалиционните парньори. Какво чудни има в това?

Да бе да!! Я го разправяйте това ня някой друг!! Тоя катил Боко Тиквата за толкова тъпи като него ли ни има?! Се едно не снаеме че иска неговите хроа които ще назначи да разрушат завода за да може после той и другите еврофекалид а го изкупшят на безценица а?! Се едно не знааем 90 години как се правеше приватизацията на работещи ипечелещи предприятия!! А ДИРЕКТОРА НА 2 ПЪТИ Е СПАСЯВАЛ ЗАВОДА ОТ ФАЛИТ!! ЕТО ТОВА Е ПРОФЕСИОНАЛИСТ!!! А НЕ КАТО СКАПАНАТА ГЕРБЕРСКА И БОКОТИКВАЕРН ИЗМЕТ, ДЕТО ВОДИ БЪЛГАРИЯ КЪМ Н-ТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!!!!

Любопитно дали новоназначеният управител има близки отношения с Иво, Тошко и Марин.

... тия па кви са?!?

Млади дихатели, спортистчета, олимпийски надежди, добри момчета... определения колкото искаш. Притежават малко над половин България.

T- И-М

"не е допуснал той да бъде приватизиран и разграбен" Това е много сериозна причина за смяна. Пътя към разграбването е отворен.

На протестиращите трябва да се напомни че точно руски кораби бомбандират Варна и Балчик преди 100г.

А на теб ще ти напомня, че американците така здраво стискат ББ за топките, че той няма избор да не им се подчини.

Можеш лично да отидеш и да им го кажеш в очите... ако ти стиска де.

БATKO

Крадците на Боко и костовистите знаят само едно - да унищожават предприятията и да ги разграбват. Видяхме ги по времето на Костов как унищожиха почти цялата промишленост и сега искат да я довършат.

Само така , морски ! Не пускайте герберски калинки ! Ще ви разграбят и ликвидират !

"..защо е нужно да се сменя успешният директор Георги Стойков, който е спасил от фалит два пъти завода и не е допуснал той да бъде приватизиран и разграбен.." Отговора на проблемът се крие точно в това изречение.Апетитна мръвка за мутрите на ГЕРБ, която им се изплъзва!!!

Като чета изказванията на новия директор само мога да кажа, че това не е ръководителя, който е нужен са запазване на предприятието. Това е ликвидатор, изпратен да продаде каквото може и да се разплати с тези дето са го назначили.