„Росатом“ идва заради АЕЦ ”Белене” до края на август

В края на август ще дойде работна група на държавната корпорация „Росатом“, с която ще се обсъди казуса за АЕЦ „Белене“.

Обратно в новината

Коментари - „Росатом“ идва заради АЕЦ ”Белене” до края на август | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1. ПЛащаме това на което сме осъдени, задължени сме. 2. Искаме да видим какво са произвели, ако няма нищо произведено ги съдим на двойни пари. 3. Забравяме всякакви корупционни руски проекти.

Мотаенето ви струва по 10 милиона всеки месец, само от лихвите. Но така става, когато без да се мисли, се прекратява голям проект ..... За съжаление, за всичките ви глупости плаща народът на България. И за щастие, след 10- 15 години вече няма да има кой да плаща за подобни авантюристични просташки изцепки. Ти тогава ще си пенсионерка, нали ? Ами гледай да не ти се налага да разчиташ на държавна пенсия ....

Лицето Р. Овч. винаги ме е кефело, не знам защо, просто ми харесва как говори и е жалко че зачезна напоследък. Той навремето каза за Белене така: "Ще си платим, а и боя ще си изядем накрая". Прекалено малки сме да се бъзикаме с братушките. А и не е красиво исторически, но това е друга тема.

Р.Овч яде народни пари в Козлодуй!!

Първо тези, които са поръчали реактора да влязат в затвора и руснаците да покажат уж произведеният реактор и тогава ще преговаряме. Всяка сделка с руснаци е огромна загуба.

Да ги продадат тези реактори макар и с отстъпка. Въпросът е дали въобще са произведени и ги има. АЕЦ Белене не трябва да се строи. Това е против България.

минава каминионетката и събира с милиция сите седерасти да копат в Белене темелите на новата АЕЦ. А да ни е честита за още 100 години.

Споко, парите са ясни (имат ги, Боко взе достатъчно да реализира проекта). Просто трябваше да се изперат, затова проекта бе прекратен и забавен, а сега и възобновен! Като имаш кеш в частни фирми вече може. Търси се само частен инвеститор да се наяде!

Стриктно Процесуално : - Защото лицето Т.П. Още Не е Арстувано ?!

"В края на август ще дойде работна група на държавната корпорация Росатом, с която ще се обсъди казуса за АЕЦ Белене. " Задълбочаването на икономическите, енергийните, политическите и културните ни връзки с Русия е от първостепенно значение за българския просперитет. А също така - прекрасен пример за западняците как да превърнем обединена Европа в локомотив на световния мир и прогрес. А без обединение ЕС-Русия, Европа няма никакво бъдще...

Ние с варвари нямаме връзки!!

Бях дете, когато слушах .... "Ще има Белене", "Не, няма да има" .... имаше протести и какво ли не ... остарях вече, минаха 40 години и все същите приказки се говорят?! Не съм специалист, но е явно, че трябва да платим, а някои хора да отидат в затвора за подписаните жалки договори. Парични глоби от тези, които са подписали и току-виж дългът намалял чувствително.

Очевидно тая патка е тотално некопетентна, щом раздава по 167 000 евро на ден за да можела да си хортува. Тъполетке платете дълга и после говорете на воля. Руснаците ще са съгласни щото реактори няма реални, а само на хартия.

Продайте Белене на Турция, тя ще е 100 милиона жители, а ние 3 милиона...

Белене няма да има!

Цък цък по 3.77 на секунда.

Комунистите ни взеха живота. Плюс тези 3.77, които дължим за поредната далавер, която опитаха, но не успяха да вкарат. Идеята им беше за милиард в партийната каса и бая милиарди преразход от джоба ни. Е, Бойко ги спря.

Сега ще си го върнат. Разигравахме ги доста години с тези проекти и те ни идваха на крака всеки път. Руснаците никога не забравят нищо, още Бисмарк го е казал. Сега ще дойдат и любезно ще чакат за нашите предложения. Дебилните ни експерти, които ще изпратим ще мучат някакви общи приказки и ще чакат самите руснаци да им решат проблема. Само, че вече няма да стане. Вече сме отписани. Щу ни гледат любезно и учтиво как се гънем и ще казват - ще видим, ще помислим. А лихвите всеки ден се калкулират, като таксиметров апарат. И няма кой да го спре. А нашите галфони бодряшки ще подвиквот, че има напредък и продажните медии ще го повтарят.

Руснаците може да са всякакви, но са хитри! Купиха поредния продажник от НЕК да подпише договора за жълти стотинки рушвет, сега ще гепят милиарди. А простия народ, дето скоро ще си избере поредния Гоце - да плаща :)

Няма страшно от руснаците. Ще дойде Дянков и ще ги напляска :)

Съдба на глупаци и родоотсъпници: Първо целуване на американски задници, сега лапане на руски... хм, квото там, накрая и стоте тояги.

отговорът: Ми както в НЕК - първо си платете, после подайте жалба.

Pesh0

Това е ярък Пример , че политическата система , трябва да бъде сменена , дори това да е противоконституционно . Има изхарчени не знам си колко милиарда , дължим невъобразими лихви от всички управляващи . А виновни няма , но отново има кандидати за преговори :)))))))))

не системата а прокуратурата и хората!!! откога ЕС ни казва СЪДЪТ,СЪДЪТ!

Pesh0

Платете веднага парите , за да спрат да текат лихви и после си водете обсъжданията . А сметнете само до края на месеца , колко пари ще трябва да платим . Не плащането на парите с такава лихва е национално предателство.

Не могат да ги платят веднага защото Росатом ще трябва да ни ги достави.А те не могат защото тези реактори ги има само на хартия

Що мислиш, че ги има тия пари? Ако ги имаш - плати ги ти, пък после ще ти ги върнем.

КАЗУС за АЕЦ Белене няма. Казус е спорен въпрос,а нас ни осъди международен съд,който не е руски.

Тоя реактор дето ще плащаме да не е един счупен дето имали руснаците. Някой виждал ли го е от българските експерти или то и да го гледат пак я разберат какво им показват.

Аз само не разбрах, защо не пратиха Дянков в арбитражния съд, като той отдавна беше готов там да напляска руснаците и сега нямаше да се търсят никакви варианти за АЕЦ "Белене" ?

хич да не бие път. 10 млрд. на масата от надеждния инвеститор и чичкото, който ще изкупува произведеното електричество. Това е. Бирата е за наша сметка.

Ха ха ще си починат в Камчия дето е тяхна, а ЕС ги изгони, а за АЕЦ, ще кажат ще видим.

Pesh0

И ти да си на тяхно място и ти така ще направиш , Лихвите текат , будалите като искат да преговарят , да преговарят.

с танкове ли ????!!!! ба си мамата !

В проекта "Белене" има икономическа логика но там където има държавна собственост там има и огромни кражби. През всичките тези години на "строеж" на Белене се извършиха колосални кражби и то само от българи и от българската част на проекта. Къде са наказаните? Изключително правилен е подходът на правителството този проект да бъде продаден без държавни гаранции. По този начин собственикът който и да е той ще бъде принуден да продава тока на конкурентни цени. Що се отнася до контрола то той се извършва от независими български и международни организации и няма отношение към собствеността на централата. Необходимостта от нова ядрена централа не подлежи на коментар, защото по европейски регламент след 2020 година трябва да затворим редица мощности. Така че нова централа е необходима на България без значение дали ще я строят американци, французи, японци или руснаци стига да нямат държавни гаранции за изкупуване на тока.

- красиво е написано, самр зако тока на Марица е задължителен ????

За 10 години България е построила стотици MW фотоволтаици 9https://link/wiki/%D0%A4%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%82%D0%B0%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA) и незнам си колко още вятърни. За какъв ти е този реактор, населението намаля, ти колко деца имаш...

Кои са тия мощности, които трябва да затворим да 2020 г.? Няма такива. Вече ги затворихме предварително заради препълнения пазар. Козлодуй 2050 МВт ТЕЦ Марица 1 - 670 МВт ТЕЦ Марица 2 - 1630 МВт ТЕЦ Марица 3 - 908 МВт ВЕИ - 3010 МВт когенерации - 1795 МВт и др. Общо над 12 900 МВт при зимна консумация от около 8000МВТ и лятна от 2500-4000 МВт. Може да затворим ТЕЦ Марица изток 3 с мощност 120МВт, Бобовдол от тоя порядък общо надали имат и 1000 МВт. Белене ще ни излезе през носа, а ще трябва да продаваме на цени под себестойност, като включим и лихвите, а не плащаме нищо по- главницата. При сегашните условия изплащането ще стане след 50-60 години най-рано, а до тогава може само мангали да останат тук да си я ползват на печалба, а ние дето ще я платим сега ще пием по една студена вода.

Хубаво си дал цифрите, но май не можеш да смяташ. Сега с твоите факти по твоята глава: Общо ТЕЦ-овете излиизат 3200 МВт, а от ВЕИ-тата можем да махнем 1000 МВт (знам за задължителните 15% по евродирективите но са достатъчни и 2000МВт - иначе вдига общата цена на тока излишно за да могат зелените олигарси да си перат зелените пари). Когенерациите и те злоупотребяват с преференциалните цени - и от там могат да се извадят към 1000 МВт. А и тези 2000 МВт на Козлодуй няма да са за още дълго. Дори да им удължим живота пак не може да сме сигурни дали няма да ги сполети съдбата на 1-4 блок до 10-20 години (т.к. ще са морално остарели дотогава). А дотогава Белене ще е тъкмо готово. Всъщност най-добре да си ги монтират тези 2 нови руски реактора при старите руски реактори в Козлодуй - вместо да даваме още пари за американски Козлодуй-2 под формата на 7-ми реактор. Американците изобщо не са по-напред в ядрените технологии, японците тоже (справка - Фукушима - с американски реактори и японски специалисти).

Преди дни го бяхте казали с много по предна дата а от Москва заявиха че НИЩО не са получавали за такава сбирка:)))))Белким сега сте се постарали ама като ви зная едва ли...също като газта от къде ли не я докарахте че човек вече не смее запалка да щтракне в България да не гръмне някъде прииждащата газ:))))

Дали гостите от Росатом ще бъдат посрещнати от соросоиди в жълто и синьо и развяващи украински знамена, както това стана с Нощните вълци? Това ще бъде рядък шанс да се запознаем наживо с някои наши съфорумци. Просто ще подвикваме към групичката им "Щерев, Бегеец, Зъл дух, Дървосекачът, Филип Марлоу!" Който се огледа гузно, значи е от търсените приятели. Каква искрена радост и веселие от дружеската среща ще настане! Само >>> ще се измъкне, че няма как да го назовем. :))))

Напъваш се за пред новия посланник ли? Старши трол ли ще те правят?

Соросоидите да им постелят жълто-сини килимчета най-добре :)

Присвий очи върху иконата си (аватар и т.н.) и ще разбереш, че хората никога няма да те приемат с това колоритно знаме дори и на "война" обратно.

Замислете 10 млрд и да нямаме нищо или 10 млрд и да имаме АЕЦ Белене и много работни места !

ти определено си малоумен, върни се в 1 ви клас ...

вървят едни лихви някой пари печели от това че управляващите са корумпирани

Кой някой? печели Россия. Може да си позволи доста управляващи да корумпира.

Да плащат русофилистиците и тези дето направиха договора заради комисионните. България нямаше нужда от АЕЦ поне 30 години, защото сега не ползваме и половината от която имаме.

Що ли всички тунели тъмни, а за уличното осветления яма какво да говорим. В гръцко магистралите светят от край докрай. На Детелините и разклоненията осветлението се сменя с друга светлина. Няма ка да не си в час какво става. Тука все капещи, кални и тъмни тунели защо ли ми всичко е електрони. Със свещи не става.

А какво става с лихвите? Докато се мотаете, те си текат и са вече над 12 млн евро. Това са пари на вятъра!

Росатом идва заради АЕЦ Белене до края на август АЕЦ Белене трябва да влезе в учебниците по история, като пример за това , до какви катастрофални последици води вземането на политически решения, без грам икономическа логика и икономически анализ по отношение на проекти от т.н.Голям шлем, аз бих казал Голям срам. Загубите , разбира се са за сметка на т.н.електорат. И понеже в България матрияла е лош, то и затова нашите мошенници продължават , предизборно да си разтягат локума АЕЦ Белена и ЮП.

Според мен СерГей искаше да докаже на хидроинженера Доган, че може да направи по-скъпо и по-ненужно съоръжение от него, като разбира се има и по-големи комисионни.

А цега Корнелия Нинова и БСП, са на път да докажат , че могат да надминат Станишев и Доган взети заедно.

няма да е бързо ми да дават парите на русите преди да е станала двойна цената :-)

Президентът дали ще ги допусне да влезнат в България?

До кога ще плащаме тия лихви, бе кретени? Плащайте реакторите с субсидиите на БСП и ГЕРБ и ги нарежете за скрап, че ми писна от тия простотии!

Едни крали от АЕЦ, другите крадат от асфалт.... ))

а ти завиваш шоколад в станиол

На Батко Калинката пак е получила факс! От руското външно министерство има официално изявление в което е казано че,Южен поток и Белене не са обсъждани и не стоят на дневен ред!

Плащайте парите на Росатом и не е правете на чукнати!!! Вижте какви имоти имат мутрата и депутатите, гласували за ликвидирането на проекта - дано да стигнат поне за лихвите. Че АЕЦ "Белене" при премиер Борисов няма да има е ясно като бял ден!

Руснаците са много лоши хора. Това го казва даже и Вазов в "Под игото". Някакъв дядо Иван искал да ни зароби. Те и с АЕЦ Козлодуй ни заробиха. Добре че приятелите от запада ни освободиха от два реактора. Когато дойдоха руснаците ни завариха на газена лампа и кандило. Когато си отидоха, бяхме в атомната ера, че и в космоса даже летяхме. А ние сме много добри и благодарни, само че с кучешка благодарност. Те ни освободиха, а ние сме на първа линия на фронта на една антируска благотворителна организация. Казва се НАТО. За това очакваме леки и резултатни разговори с РОСАТОМ.

така е дядо Иван е добър и грижовен, ние сме неблагодарници...

Баламурник, губят ти се десетки години от историята на България...ама така е удобно, за комунисти като теб

Губят се ама последните 27 г. от историята. Иначе от '89 ако броим 27 назад, доста неща са направени в България.

Росатом идва заради АЕЦ Белене до края на август" "Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно или въобще да не се играе."

ти що дириш тука бе пут.ко.поклонник с руско знаме...айде емигрирай на Восток

Хахахаха събирай пари, чалгопитек недоклтен! Ша ти пръснем пърдулника от глоби! Смешен и жалак си, с тъпите си опити да се изявиш като евроатлант. Ти си просто един палячо, с няколко вагона дългове , които си върти измазания дрипник и не знае отде да извади ш20 000 000 € ,че да си плати сметките! Смешна и жалка история{:-(((( Деньги давай, давай деньги! Остап Бендер "Дванадесетте стола"

А неКой да отиде да види какво ще купуваме за 600 млн юро ???

Кой подписа споразумение за закупуване на реактор, без договор за изграждане на АЕЦ ?! КОЙ ? Сега ще закупим реактор който ще стои като паметник на глупостта на КОЙ, за сметка разбира се на глупавото население...

Еееее не се научиха хората.Как кой, БКП-то е и то това не е единствената им глупост.

Абе Росатом невиновен е , че в България крадат като за световното. Кой е виновен за открадното на бесело веднага. Обаче хора искат свойте пари , а не чуждите.

А кой за бърка тази каша? Същият тоя, който управлява държавата в момента! От алчност и глупост! А сметката, както винаги ще платим ние!

Росатом идва заради АЕЦ Белене до края на август Абе напишете- Росатом си искат парите и са дошли да разберат до кога ще ги платим.

То и ФАЩАтом отива в Румъния ама мамалигите отричат.