”Точкови акции” по ликвидиране на ирански учени

Вчера в Техеран бе убит 32-годишният професор Мостафа Ахмади Рошан, който оглавяваше департамента в ядрения център в Натанз, където се извършва обогатяване на уран.

Обратно в новината

Коментари - ”Точкови акции” по ликвидиране на ирански учени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До Някой: Не знам сложно ли е това, което пишеш, но че е просто е сигурно, тъй като добре известно е, че Г. Марков е бил офицер от ДС. Но колко много неща от не чак толкова далечното минало удобно се забравиха.

Иран е четвърти в света по залежи от природен газ и по никаква икономическа логика не се нуждае от АЕЦ. Но решава да развива ядрена енергетика. Защо? Руснаците се правят на ударени и помагат по всякакъв начин на ядрената програма на аятоласите. Защо? Мосад пържи ирански учени. Защо ли? Натанз е сринат от Ф-16 и ракети Томахоук. Кога?

Един изрод преди няколко години в Лондон се задави с полоний -вонята и досега се носи в западните СМИ. И веднага назначиха и виновника за това. Арабите взривиха израелски танк и взеха в плен един капрал, Израил започна война. А тука за 2 години на 4 ядерни специалисти бе извършено покушение и на целият Запад му е през к-ра!.

Не съм глупак че да защитавам фанатици, които не сами отрязали главата в името на Мохамед само защото все още са доста далеч от мен. Нито съм привърженик на идеят да си играят с атома. Затова - "ако беше мирно седяло не би чудо видяло". Повече чалми трябва да се закопаят 2 метра под земята и не ми пука за демократичните права на фанатици и убиици нито за международното право нито за руските им адвокати.

Направо недоумявам как е възможно българи, предполагаемо християни, да защитават иранците. Това е първосигнална комунистическа реакция - щом са против САЩ и Израел, значи са готини. Като кучетата на Павлов - светне му лампа и му потичат лигите. Само дето тези същите кратуни забравят, че за фанатизираните управляващи мюсюлмани в Иран ВСИЧКИ не-мюсюлмани са врагове и срещу тях трябва да се води джихад. В числото на враговете влиза и явно любимата им Русия, защото е предимно християнска държава. И същите тези кратуни забравят още, че в самата Русия има проблеми с мюсюлманите там. Ами ако един ден иранските чалми решат да защитят братята си в Русия по някой гаден начин, какви ще ги дъвчете тогава, млади позитанчета?

Тикво, в Иран има както християнски, така и еврейско малцинство, като и двете съжителстват без проблеми с "кръвожадните" ислямисти!

кратуно, ти да не си живял там че толкова знаеш?? оня маимунек ахмадинеджад при всеки един случаи говори че израел трябвало да бъде заличен от картата, ти ще ми дрънкаш за безпроблемно съжителство на религии...

"Защо САЩ наказват иранския, кубинския и латиноамериканските народи. Нападали ли сме някого? Искали ли сме повече от необходимото? Никога!". Махмуд Ахмадинеджад, президент на Иран.

Повечето останали нормални хора биха приели само Иран без такива кръвожадни фундаментални изчадия като Махмуда и Хомейнито. Така че ако иранците само не се реформират щом се сдобият с ОМП ще дойдат отвън да ги реформират. Кой нормален човек би оставил фундаменталист да се научи да си произвежда ОМП?

И това го твърдят америкнците, които всяка година правят по 5 войни! :)))

по-добре ционистите отколкото ислямските фундаментали или руските социалисти убиици елементарно е и 2/3 от света го вижда много ясно, без да изпитва някакви топли чувства към "ционистите" или "хамериканските милитаристи"

КЪДЕ СИ ГОСПОДИ ?НЕ ВИЖДАШ ЛИ ?НЕ ЧУВАШ ЛИ?КОГАТО ГИ УДАРЯТ ТЯХ Е ТЕРОРИЗЪМ,КОГАТО ТЕ ГО ПРАВЯТ КАКВО Е?ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ ТЕРОРИЗЪМ.ЩЕ ПОЗВОЛИШ ЛИ НОВА ВОЙНА ЗА НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ЯДРЕНИ АРСЕНАЛИ?ЩЕ ПОЗВОЛИШ ЛИ ТЕ ....ДА ОБСЕБЯТ ПОРЕДНИТЕ ПЕТРОЛНИ ПОЛЕТА И ДА ИЗБИЯТ ОТНОВО ХИЛЯДИ НЕВИННИ ХОРА ?ЩЕ ИМ ПОЗВОЛИШ ЛИ ,ДА СЛОЖАТ ПРАВИЛНИТЕ ЗА ТЯХ ХОРА, НА ПРАВИЛНИТЕ ЗА ТЯХ МЕСТА ?УДАРИ ГИ С ГОЛЕМИЯ СИ ЧУК ПО АЛЧНИТЕ ГЛАВИ ,ТЕ НЯМАТ БОГОБОЯЗЪН ,ВРЕМЕ Е ДА ИМ ПОКАЖЕШ КОЙ Е ГОСПОДАР НА ТОЗИ СВЯТ!

хмм, мислехме че сме го излекували тоя пациент, но маи сме сбъркали

за гадорията, социализма и ислямския фундаментализъм няма лечение требе обезглавяне

С КАКВАТО МЯРА МЕРИТЕ С ТАКАВА ЩЕ ВИ СЕ ОТМЕРИ И ДОБАВИ. НИЩО НА ТОЗИ СВЯТ НЕ ОСТАВА НЕНАКАЗАНО.

До: I.V.O Да бе, ако не бяха твоите ционисти, светът щеше да бъде рай и всички щяхме да живеем щастливо и мирно (едва ли не)? Вярно е, че Израел има ядрени оръжия, като нито признава, нито отрича това. Но също така е вярно, че никой не би си правил труда да убива професори по физика и химия, само заради тръпката. Със сигурност има сериозна причина за тези убийства. Дето се вика: "Няма дим без огън".

Ама как бе, иранците са много мироюбив народ, особено аятоласите, воглаве със президента Ахмадинеджад! Няма никакви доказателства, че ядрената им програма не се използва САМО за мирни цели, а агентите на МОСАД просто си убиват времето като убиват ирански учени - ей така, за да поддържат спортната си форма ;-)

напоследък има някаква епидемия дето ходи по иранските учени занимаващи се с ядрени разработки. или може да е вирус ,които в последствие се прехвърля и върху компютрите.:)които иска да остане жив и здрав трябва спешно да се отдалечи от източника на заразата - създаване на атомно оръжие.

Може и да си прав, обаче това: " ...и ги прати в Лондон", не ми звучи като : на заточение в Сибир :)

До: Кръстьо Абе защо трябва да е толкова сложно като можем да го измислим по-лесно? Много просто и ясно: Най-вероятната версия за убийството на Георги Марков е ... че той сам се е самоубил, като е инсценирал убийство с цел да обвини (неоснователно!!!) добричките и дори филантропски настроени агенти от КГБ и ДС! С чего начинается Родина? Еееех ...

32 годишен ирански професор! Някой познава ли 32 годишен български професор?

Жалко за човека, на 32 години - професор! Сигурно в бил голям мозък и е бил с охрана, ама...Операцията е била сложна, не като да забравиш куфарче в метрото... Изпълнителите не са случайни хора! Не са много държавите, имащи такива професионалисти и не случайно САЩ и Израел са визирани!

Гадно а, съюзниците ни били терористи. Сега човек трябва да си изкълчи мозъка и морала и да изръси едно: "е да ама тези са лоши за т'ва тях може да ги тепаме без съд и присъда", колко християнско, а?! Затваряме очите и запяваме мантрате:"Целта е важна, не средствата". Разбира се всички демократи ще продължават да ни навират в очите реплика като "човеконенавистни режими" и прословутата реплика на Сталин:"Няма човек, няма проблем".

На зла круша зъл прът, нямам никакво намерение да се предоставят права на ислямисти и доказани идиотски режими, като тоя в Иран, ти ходи там ако ти харесва.Аз предпочитам западния свят и неговата култура, която явно пречи на рязаните

Твърде е късно за такива "черни" операции.Само амбицират още повече Иранските управляващи. Разобличителя

тая "новина" всеки ден ли ще я четем? "Двама мотоциклетисти прикрепиха магнитна бомба към покрива на принадлежащата на професора кола. " - това четиво за малоумни ли е? значи тия си спират , вадят един голям кашон с надпис "магнитна бомба" и напълно необезпокоявани я слагат пред погледите на минувачите, които после долагат на Коммерсант, цитиран от "Фокус". (?!!?)

...всъщност откога тия "бомби" ги слагат по покривите на колите? тоя професор да не е бил сляп случаино? аз лично не бих се качил в колата си ако видя бомба или нещо подобно на покрива:))

Ти си много прост.Ако някой ти спре до колата и ти постави нещо на покрива,колко време ще се чудиш какво ли прави този.Достатъчно време за да се отдалечат въпросните мотористи и да взривят бомбата от дистанция.Ако и ударната вълна е насочена надолу,направо ги е смазало.Преди време така убиха банкер в Русия.Спестил от бронировка за покрива на иначе бронираното му ВОЛВО.Спират мотористите до него,поставят куфарче на тавана,бягат бързо и дистанционно го взривяват.Елементарно Уотсун

А дали пък да не се замислим кой всъщност прилагат най-широко тия методи. Известно е че СССР и ЧК (после НКВД) са се били специализирали в организирането на атентати. Основно сред руската емиграция. Но са утрепали и Троцки - чак в Мексико. Те са авторите на атемнтата и в църквата св. неделя. По времето на КГБ унищожението на неудеобни хора е било масоова практика - нека да си спомним за Г. марков. Русия продължава славните традиции на СССР в това отношение. И с избиването на чеченски лидери, и ако щете със случая на Литвиненко. Всички тия неща са доказани. Дали поради некадърност на руските спец-служби, но за такива акции на МОСАД само се предполага. И никой нищо не е доказал до този момент. Иран ще бере ядове с Чичо Сам. Особено след осъждането на смърт на американски гражданин. За нищо, само чер е от ирански произход. САЩ не са България и няма да се церемонят особено с чалмалиите, както ние се мотахме 10 години с Кадафи-то. Така че всички дето прибързват с изводите, нека не си вадят заключения от политиката на Русия, която те считат а Родина.

Падат американски войници в Иран. Дядка им обяснява: "Момчета, това не е Ирак, а Иран, сбъркали сте държавата". Миротворците му отговарят: "Не, дядо, сбъркали сме датата". И това е виц отпреди 5-6 години...

Жестоко, много жестоко, напълно в стила на ЦРУ и МОСАД! Един такъв учен е уникален, създава се години наред, струва огромни ресурси на държавата си, има огромен потенциал! А те му слагат две бомби - и няма човек, няма проблем - за презокеанските "демокради"! Каква агресивна демагогия!

Има ли някакви доказателства, че атентата е извършен от израелци или американци ?

Как така Ядрено оръжие в ръцете на тия болни мозъци няма да е притеснително ??? Изобщо вие посткомунистите, само и само да докажете колко са лоши американците , (което също толкова истина колкото и за руснците) сте готови да доказвате тези като например, че всички истински мъже са хомосексуалисти....

И как така отъждествяваш някого като болен мозък ? Причина има ли? Всичко останало е просто чесане на езици... Иран не заплашва никого - просто Запада и в частност САЩ искат да се докопат до петрола. Така направиха в Ирак, така направиха и в Либия. И ще се опитат да го направят в Иран. Къде останаха химическите оръжия на Садам, неговите бомби и огромна армия, която вещаеше световен апокалипсис? Същата изсценировка я гледаме в момента в Иран. Смятало се, че правят атомно оръжие, пък едно доказателство нямат...

Жалко за човека. Да те утрепят само защото разбираш прекалено много от ядрена физика. САЩ и Израел поставят нови и онви рекорди по злоба и лудост.

Да живее израелската демокарция!! Ураааааааааа. И Американската демокрация да живее!!! Урааааааааааааа

Американците искат да запалят поредния пожар- в Иран, както направиха навсякъде- в Югославия, Ирак, а смятам, че имат пръст и в сегашната "арабска пролет". Самозабравят се, насъскват хората да се избиват, но всеки диктатор накрая си получава заслуженото. Историята го показва, но кой да чете и да мисли.

Мисля, че съдбата на заловения американски шпионин вече е решена. Сега ще го вържат за един стълб и ще нанесат точков удар по главата му.

Бе, :)))! Не знам как го мислят хамериканците и израиляните, обаче като стар виц се носят думи, уж казани от Никита Хрушчов към Леонид Брежнев през 1966 на конгреса на КПСС: "Прави каквото смяташ за нужно и необходимо, но само не се закачай с персиеца". След като мощната съветска империя е стигнала до извода, че не бива да "си мешат капите" с Иран, значи е имало защо.

Понеже и Русия съвсем не е еталон за демокрация,да земат САЩ и Израел ТЯХ да нападнат...хм,па и нафта имат...

Ти пък САЩ ли ми показваш като ешалон за демокрация, че не разбрах??? Като гледам как бият мирни демонстранти, как задържат и измъчват хора без обвинения, как нападат държави със фалшифицирани доказателства - за тази демокрация ли ми говориш. Поне руснаците не ходят да размятат томахавки по света. Докато новите ни братя отвъд океана само се чудят коя държава да нападнат...

morskiq56

Атомно оръжие в ръцете на аятоласите е най-малкото притеснително..........

Що?

А в ръцете на евреите не е ли?

А в хъймерикански ръце успокоително ли ти действа? :))) Ето това е да разправяш вицове и да пунтираш one man comedy с примка около врата и табуретка под нозете! Смехотворник!

Демокрация чрез убийства. Страшното е че никой умен човек не смее директно да обвини САЩ, защото скоро живота му ще завърши по подобен начин. Докато долара е освободен от златно покритие ще се извършва най-огромното ограбване на света. Такова нещо са си позволявали само нацистите по време на 2-та световна война.

Да живее демокрацията, както се казва. Всъщност това е една дума, която САЩ (Израел) си я разбират както на тях им отърва. Но да убиеш учен в независима държава си е меко казано тероризъм. Не знам как при това положение въпросните "демократи" очакват да не ги взривяват и тях?

И с българския чдър нещата са както с атентата срещу папата. Нищо не е доказано. Пропаганда срещу страната ни. По същия начин го правят сега против неудобните. Но на САЩ им наближава края. Казва го не кой да е а самия З. Бжежински, за който аскачите тук не са и чували.

Вярно е, че нищо добро не ни чака. Защото това не е нищо друго освен деликатно подготвяне на света към всеобща гибел т.е. трета световна. И децата вече знаят за сатанинските помисли на някои фанатици. Бог да ни е на помощ. А колкото до хамериканеца Иванов по-добре ще бъде да не прави нелепи забележки за правописните грешки. Много често това се случва не поради незнание на коментиращия, а при транслакцията. И без това положението в общ мащаб е трагично нека казано по детски не се заяждаме помежду си тук. Нека правим коментарите си спокойно, за да ни олекне поне малко на душата.

... твърдят, че ученият е помогнал за разкриване на нещата от програмата за обогатяване до 20% , а не до 3,5%, както е за енергетиката. И че иранците са "взели мярката", набеждавайки Израел, Щатите и др.

Световният терорист,пардон миротворец пак си е харесал плячка.Дано се задави този път

Като няма чуваемост, това е начинът. Няма смисъл от бомбардиране на ядрени центрове. Пък нека аятоласите пак да дрънкат оръжие.

Защо продължават да залъгват хората с това че някой някъде създава химически или ядрени оръжия??!! Нима някой им вярва на САЩ ? Всичко опира до петрола и до това кой ще ръководи енергийните източници в света. Необразованите и бавно мислещи мозъци са най-удобни за манипулация. Дано българите скоро не се превърнем в такива.

Изведнъж станахме големи защитници на една шийтска държава която изповядва краен ислям и която може да има ядрено оръжие ! Това обаче не притеснява БГ ( български ислямисти ) защото те са готови още 5 века да ни управляват . Вижте какво става в Родопите и Лудогорието ?

Единственото правителство, което е разрешило да се използва атомна бомба(6 и 8 август 1945 г.) срещу хора е американското.

... в условията на война, предизвикана от друг !

При това,след обявяване на край на войната!!!!!!!!

... Ако Шатите са използвали бомба във военно време, то СССР използва бомба през 1954г в Урал, за да оцени в мирно време военните загуби , ползвайки своите войници и офицери в района около взрива. По този филм са обучавани мнозина военни у нас за видовете поражения...

Да добавим и стратегически бомбардировки на мирни жители (Дрезден 45 ) , напалм (Виетнам ) химическо оръжие (Виетнам), опити за покушения на държавни глави (Куба) както и намеса в суверенитета на държави (Ю .Америка) ,.После се сещам за десетки войни,че и за 11 септември нещо ми е мътно

Всичките са един дол дренки... движи ги една основна сила - алчност на шепа големи индустиалци, ако сте чели литература кои компании финансират най вече втората световна, и безкрайната жажда за власт на шепа хора и пихическите им заболявания. И не на последно място овцете от народа с промити мозъци които им вярват и ги следват. Най накрая всички се питат, оцелелите, защо стана така...

Така е, и същото това правителство си позволява нееднократно да напада независими държави и да ги бомбардира по свое усмотрение и под предлога "защита на американските интереси". Да живее демокрацията !

я ни светни господин манипулатор какво става в лудогорието и в родопите? там нищо не става но ти явно имаш сърбежи! в новината за какво иде реч а ти си пак старата латерна "аятоласи", "чалми", "турция", "турците" и исляма му виновни. идеини ли сте? безидеини ли сте не знам, но знам че сте сбирщина от ксенофоби, нацисти и расисти - алчни за власт.

Военните ядрени програми където и да било по света трябва да бъдат спрени, защото ясно е, че употребата на такива оръжия е малоумие. Мъже, стига агресия! Учените да работят за живота, а не за смъртта.

Ядрените оръжия се създават за да не бъдат използвани никога, това не ти ли е ясно? Те са средство за възпиране, а не за нападение, защото този, който ги използва, след половин час ще престане да съществува, тъй като не е единствен, който притежава такова оръжие.

Да, уважаеми 007, напълно ми е ясно и затова го намирам за още по-безмислено. Това е безумно хабене на ресурси от най-различно естество, които могат да се приложат за далеч по-полезни цели. Трябва да се излезне от този омагьосан кръг и геополитиката да се прави от по-просветени и светли личности.

до този, които пише:"От САЩ и Израел не може да се очаква нищо добро"- същите методи като на дс и кгб! или забравихте за "българския чадър"???

Според една от теориите английското контраразузнаване само е убило Георги Марков, защото 1. Той е искал да се завърне в България 2. Така са щели да саботират процесите по разведряване на отношенията Изток-Запад, защото Германия е взимала водеща роля в тях. Това обяснява и поведението на МИ-тата, които не искат да публикуват цялата информация за убийството и не допускат български експерти да я анализират.

подтиквам се пише не поддтиквам и какво е това амриканския--- докога ще чета неграмотно написани статии незнам.... освен това сигурно няма да публикувате коментара щото не ви изнася...стига толкова комунизъм къде е свободата на словото....

Хамериканец, и в твоята реплика има правописни грешки. Аз поне виждам няколко. Но иначе да - на критики си силен.

Подтиквам в началото на изречението се пише с главна буква.И стига параноя вече.

съобщнеието ти е пълно с грешки - да оставим настрана препинателните знаци, явно е, че не си ходил на училище, но не знам - това са две думи, неграмотен х-у-ймериканец прост

А ТОВА НЕ Е ТЕРОРИЗЪМ ТАКА ЛИ? МНОГО ГАДНИ РАБОТИ....... НИЩО ХУБАВО НЕ НИ ЧАКА

това не е ли терористичен акт?!никой не се сеща кой го е направил,иначе се борят срещу терора,сега тия ще си върнат и....страдат невинни хора!!

Това си е чисто и целенасочено убийство! Ако евреите бяха, като радикалните мюсюлмани - сега вече щяхме да говорим за терористичен акт с много невинно загинали! пп. Не казвам, че човека е виновен, дори от снимката ми става симпатичен, но все пак е бил мишена!