Тайната война на Русия в Либия

По всичко личи, че Москва изпраща там свои частни войски от наемници, макар че открито не желае да признае този факт. Така сложният конфликт в страната става още по-заплетен и опасен

Обратно в новината

Коментари - Тайната война на Русия в Либия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не би дъндурка бебета по Света и у тях? Бахти и подлярските манипулации...

Бенгази и Триполи? Кой е убил Кадафи и е ръкопляскал от радост? Хилъри Клинтън да не би е от Москва? В Либия от много години има огромни инвестиции на руски нефтени компании. Тези инвестиции ще ги защитатват, разбира се. Своите инвестиции защитават винаги всичките силни държави. Точка по въпроса.

унищожават техните "Панцер -1"(за един ден - 5 парчока) и как тази система не може да им се противопостави! Срещу "БАйрактар" по-ефективни били остарелите - "Бук". Су 35, също бил неефективна консерва - язък им за парите!

"Тайната война на Русия в Либия"... Пълни глупости. Русия напълно легално и законно продава оръжие, подобно на всички производители. А това че руски наемници са ангажирани от американеца Хафтар, ами негов си избор! Руснаците са добри и опитни наемници. Все едно някой да държи сметка когато в Германия наемат български строители, примерно.

Абе, щом американците казват, така е. Те нямат бази никъде по света. Те никога са нямали частни армии. Те не организират цветни революции. Тия нахални руснаци с тяхните боядисани самолети пречат на демокрацията навсякъде по света. Горките американци.Толкова са онеправдани.И постоянно трябва да се борят с руската агресия. Тия руснаци и китайци и КОВИД 19 им пуснаха. Дайте да съберем помощи за САЩ. За подробности питайте Мустафата.

Тази война е толкова тайна...Ама толкова тайна....Че Халифа хафтар ходи на среща с Путин в Москва, където и двамата се снимаха пред камерите и Путин му обеща подкрепа. След което напълно легално и законо Хафтар почна да получава руско оръжие и инструктори. Да! Голяма тайна ще да е било, щом за това всички медии писаха и по всички телевуизии го показаха още преди няколко месеца!

""Води ли Русия тайна война в Либия и има ли лост за влияние?"" Ако не води война,то това е голяма грешка.Тя трябва да има глобално военно присъствие.Звучи многостранно "В началото на седмицата шефът на американските военни сили в Африка Стивън Таунсенд""Излиза,че за американци може,а за руснаци не може,хайде ,де.Така прокламираният едно-полюсен свят свърши.Нормално е и Китай да заяви своето присъствие в Африка.Те имат,но трябва да е по-решително.Важното е да се руши неолиберализма

И за руската свиня има Коледа

Харесва ми,израз на неолиберално с демократични сълзи безсилие

Дойче Веле. Не се наврещяха, ей!

Колко е тайна война ве олигофрени козяцки дебилни! След като Путин официално си заяви че подкрепя Хафтар на срещата им в Москва, и най-официално му доставиха оръжия за борбата му зрещу краварския ИДИЛ!!!

Изглежда ще да е тайна другарю Морозов, след като пребоядисват самолетите. Разбира са само те си мислят че боята върши някаква работа при тая техника в космоса.

Ти да не пущаше и спираше компресора .

Руснаците са винаги там, където могат да стъпят и същевременно има петрол. Впрочем това е тяхна стратегия още от петдесетте години, когато ГРУ констатира в доклад до президиума на цк на кпсс , че петролът е “локомотивът на империалистическите икономики” и трябва да се пречи на този локомотив. В последствие този доклад бива кръстен “локомотивен”. Както виждаме, изпълнява се и днес!

В грешка си . това се отнася за американците. Те манипуират цената на петрола и диктуват политиката на половината производители.

Момчета, аз казвам просто факти. Локомотивният доклад който препоръчва западът да бъде отрязван от местата с петрол наистина съществува! Изброявам къде са алкашите са се намърдали и там има петрол! За бившите ссср републики не говорим, но те задължително са там където има петрол или газ. По една случайност в донецк и луганск има шистов газ и те също са там. В грузия ги няма например, ама там има минерална вода боржоми! Но в алжир, сирия, венецуела, либия..... какво да коментираме. Е няма ги в норвегия, почти липсват в катар и саудовская арабия, но с иран са първи приятели...изобщо не го удряйте като женици на емоции

Саудитите изманипулираха цената на петрола и прецакаха и алкашите и американците. Попрочети бе глупендер такъв, чети каменарче, то сляпото окато прави.Ти си рядък случай, научил си се да пишеш преди да си се научил да четеш брато

Манипулират щото могат. Това е да си велика сила. И патоците им отстреляха. Всяка жаба да си знае гьола.

Само дето се оказва, че където има петрол по света винаги там са американци, а не руснаци. Чиста фактология. Айде да не ни правиш на глупаци. Има история, има достатъчно факти. Да ни светнеш само в момента кой е в Сирия и какво прави. Руснаците където идат, раздават помощи, строят, американците, където и да отидете, само крадете. Сега крадете петрола на Сирия. Защо не плащате бе, крадльовци. Преди десетилетия, най-големия язовир на Ефрат е изграден с руски специалисти. Най-големият в Египет, пак от руснаци, когато двете държави са били близки. А колко инфраструктура и училища са построили в Афганистан? Може сам да провериш. Всичко го има. И то не днес описано, а някога. Американците, освен да краднат, да разпръскват отрови и вируси из другите държави, друго не правят. Гадна и8змет сте американо-еврейските тролове. От вас само измами и лъжи.

Това са приказки от Дружество Георги Кирков. На днешно време САЩ е най-големия производител на СОБСТВЕН петрол

Докато пишат все едни и същи доклади САЩ стана най-големия производител на петрол в света. Ето такъв доклад да бяха написали повече щеше да им е от полза. Но какво да се прави смятат се за велики завалиите.

Видите ли да се плюе по Русия,вижте дали източникът не е Дойче веле,както е в случая .Дойче веле са основни плювачи и специалисти по хибридна война !

А защо да не се плюе по Русия? Те нещо специално ли са?

Що https е в гъзо когато публикувате статии на дойче зеле а???Щази и гестапо следят ли изкъсо???Още не могат да простят че руските ВКС изпепелиха 380 000 терористки свини от ислямски халифат.

"Подкрепяното от НАТО възстание срещу Кадафи" си беше поредната агресия на североатлантическата терористична организация срещу суверенна държава с използване на терен на създадени от тях ислямистки терористи. Същото щеше да се получи и в Сирия, ако не беше решителната намеса на лидера на свободния свят.

Това си беше инвазия. На първи етап са опитали да ползват местни за наземната операция. Ама за тях е било като купон. Накрая вдигнали ръце от тях и операциите са били извършвани от преоблечени САС и американски части. Отделно, след няколко залпа на доблестните Спасители от Великобритания и САЩ, малко им свършиха мунициите и се наложи в действие да влязат в САЩ. Макар, по предварителен план, те не трябваше да се намесват в "европейските" дела. Западът си е колониална система. И никога не се е прменяла, само методите. Свикнали са да живеят от чужди благинки.

"Свикнали са да живеят от чужди благинки." - перфектно казано!!!

Сега ако ми кажеш контретно кои благинки, които имаш около сибе си ежедневно идват от Русия или от оплакваноте от теб експлоатирани ще съм ти много благодарен

Друго си е братска подкрепа зъ Афганистанския народ, нали.

империята на злото е абсолютно зло, има ли война там е

И вилнееха безнаказано докато не ги нарита Русия.

От много наритване се измъкна като мокра връв от Афганистан. Или там беше като у нас освободителка?

Наритала.... наритана... Кримска война, Руско-Японска, Руско-Полска, Руско-Финландска. Все от големи империи наритвана.

тайни, тайни, колко да са тайни като ердоган им достава седмично толкова мърша от их там нет, че се налага груз 200 да го грузят три пъти!

Обвиненията на САЩ и Англия по адрес на Русия не са показател. Те дежурно си обвиняват Русия с причина и без причина. За тях това е официална политика, защото Русия е единственият сериозен конкурент на агнлосаксонските интереси по света (наскоро и Китай стана враг номер 1 за тях). Това естествено не означава че Русия не е намесена във войната в Либия. Намесени си но не така открито. Със сигурност са верни приказките че там има руски войници от Вагнер. Това е много удобен начин за едно правителство да води военни действия без да трябва да дава обяснения на обществото. Познайте от кого копираха тази схема руснаците? Точно така..от САЩ и техните безброй частни фирми за наемници. Кой прав, кой крив..зависи от гледната ти точка. Но е показателно че гаджалите от Анадола поддържат режими които смесват религията с политиката..в края на краищата това е и стратегията на мустакатият пехливанин дето се води президент на тюркието. Може ли феса да спечели и да води няколко войни? Зависи от изискванията. Има хубав анализ от натовски генерали които казват че тюркието няма капацитета да прожектира сила чак до Либия, но ако опира до изпращането на няколко самолета пълни с главорези от Сирия и лека техника като дронове и артилерия, то това може да бъде направено доста лесно. Не знам кой ще спечели и как. Но знам че не искам да спечели още един ислямски идиот който смята че най доброто управление е някаква форма на шариата. Така че ще стискам палци на руснаците там и се надявам феса да бъде наритан както в Сирия!

кой фес, аятолаха ли? ми то аятолаха е единствения съюзник на путя бре!!

Не бе. Оня дето даде 30+ мъченика в прегръдките на алаха в едно сирийско село.

Нещата се изясниха - Русия е предоставила партия самолети Миг 29 на Сирия, тя от своя страна ги е дала на Либия да се бори с ислямистите. Много добре са го формулирали, за което поздравления. Дамаск, 28 мая. ВВС Сирии получили от российских Вооруженных сил партию многоцелевых истребителей четвертого поколения МиГ-29. Церемония передачи боевых самолетов состоялась на авиабазе Хмеймим. Характеристики МиГ-29 превышают показатели многих реактивных истребителей четвертого поколения. Самолеты российского производства способны противостоять большинству современных истребителей. Отмечается, что два самолета из числа поступивших в распоряжение ВВС САР обладают учебно-боевой модификацией. Таким образом, у сирийских летчиков будет возможность обучаться и повышать свои навыки в тех же технических условиях, что и в боевой обстановке. Передав Сирии партию МиГ-29, Россия сделала значительный шаг в деле укрепления обороноспособности ближневосточной страны. Теперь ВВС САР смогут пресекать факты нарушения воздушного пространства государства. ФАН Телеграм "Вестник Дамаска" от 13 апреля(!) 2020 года. Цитата Сирия налаживает дружбу с ливийской Палатой представителей, представляющей восток страны В начале марта Сирию посетила делегация Палаты представителей Ливии для обсуждения путей борьбы против турецкой агрессии. По итогам встречи стороны подписали меморандум о взаимопонимании между министерством иностранных дел САР и министерством иностранных дел правительства Тобрука о возобновлении работы дипломатических и консульских представительств и координации двух стран на международных и региональных форумах. Уже 3 марта в Дамаске состоялась церемония открытия посольства Ливии. На мероприятии присутствовал министр иностранных дел Временного правительства Абдель Хади аль-Хувейдж. Помимо укрепления отношений на политической арене, Сирия и Ливия начали взаимодействовать по военной линии.Несколько дней назад стало известно о том, что пилоты Ливийской национальной армии недавно прибыли в Сирию для обучения управлению различной авиационной техникой. Кроме обучения военных кадров, в интернете циркулируют слухи о поставках вооружения и техники. В частности, для борьбы Правительством национального согласия и воюющими на их стороне турецкими "инструкторами" и сирийскими боевиками, Сирия поставит ЛНА несколько самолётов Миг-29, показавших свою эффективность в боях с террористами "Исламского государства".

Кое са "формулирали"? Майчиният ти език български ли е?

Ето още една гледна точка, която Дойчето велето малко пропуска: Позор армии США: «ВКС России летят в Ливию прогонять НАТО» — что за снимки показал Пентагон? Не че им е за пръв път да послъгват доблестните и честни американци. Но е време вече да не им се обръща сериозно внимание на информация от тях. И наистина, с едно да се съглася с ДВ, защо обвиненията са само към Русия. Нали има оръжейно ембарго някакво. А и саудити и Турция особено, оръжието го вкарва кораб след кораб, без дори да си правят труда да се крият. Американската дивотия по унищожаването на Либия трябва да има последствия. САЩ трябва да заплати за разрушенията и убийствата.

ЗАБРАВЯШ!!!-Турция помага на ЗАКОНО избрано правителство, признато от много държави.

С две н. А правителството е признато от много държави, но от още повече не е признато.

Признато от онези които организираха въоръжен преврат, подкрепиха го от въздуха и убиха, ръководителя на страната? Т.е. признато от престъпници, на каквито отрепки като тебе се кланят и ибрикчийстват?

А не е ли редно ти да си припомниш, че има оръжейно ембарго над Либия. Което означава, че няма как на етапа да има "законно" предоставяне на оръжие. Отделно, не са толкова много държавите, признали някакви хора за законно правителство - за да получат "законно" разрешение да крадат петрола. А в действителност, какво му е законното, след като те контролират съвсем малка част от държавата. Що за правителство са?

Я тропни с обувката по масата, да си по-убедителен!

Да ли руски цитат, е достатъчен да обявиш тякой в лъжа? Че руснаците не правят нищо друго освен да лъжат. Това им е не втора, а първа природа. Отрекат ли нещо -сто процента е истина. Така че крадецът пак вика: дръжте крадеца.

що ви трябваше бе малоумни сащиняци и западнали държавици да разбивате преди 10-15 години Либия ,Сирия и целия близък изто ида носите нискочелата си демокрамчия -виц от старите ленти. Сега като изнемогвате и сте трета глуха то уснаците /а и китайците / си разпределиха Африка и Азияче и Южна америка политически икономически стратегически и излизане от тямняма да има. Да не говорим за контрола на Русия върху арктика и северния морски път.Късно е либе за китка.Само ще гледате от ъгъла и ще констатирате колко са "лоши руснаците" и толкова.Света е друг вече.

Питай българскоте медицшнски сестри. Те ще ти кажат защо. Ама Москва ти е по-мила от тях, нали. Впрочем Москва не си мръдна пръста за тях.

дойче зеле пак се опитва да води антируска война. Дори да има тайна война на Русия в Либия, защо Русия да няма право да я води, щом САЩ водят такива войни в целия свят? Или пак двойни стандарти? За американците може, за руснаците - не! Турция също прати там 2000 човека! Кой протестира? Май никой Ердоган имал споразумение с едното правителство. Ами и Путин има споразумение с другото - с Хафтар. А защо първо не кажете кой разби Либия на воюващи региони? НАТО и САЩ!

западните държави "организираха" хаоса в Либия и сега точат нефта без па плащат нищо на либийския народ..... но сега руснаците са виновни.

Лъжа руски троле. Либия не изнася петрол в момента поради военните действия

Толкова е тайна, че чак пишат статии за нея. Браво таварищи...

Това са фалшиви новини казаха руснаците. Атомната централа Чернобил не е избухнала, там няма дори авария, ние въобще не сме сваляли Южнокорейския пътнически самолет, даже не сме го виждали, също така на подводницата Курск няма авария, тя си плава най-спокойно.....................................

и в Ирак е пълно с епруветки с бял храх, само дето не можем да ги намерим вече 10 години.

виж кво става: https://www.youtube.com/channel/UCAeWdyKJXGWmVAXFpgLNNTg и после пиши за руснаците.

Руснаците не са крили нито едно от тези неща. Но виж, ако искаш списък с аварии на ядрени централи в САЩ, за които не сме информирани? Искаш ли? Руснаците винаги първо правят оценка и след това казват. Ако не им изнася, с половин уста казват. Дори и по-късно да е. Докато твоите американски господари винаги лъжат до последно. Матряла там е твърде некачествен.

Всеки път когато пребият американските войски те започват да се оправдават с това че насреща им не са били местните хаймани по джапанки а руски наемници...та в този ред на мисили почвам да се питам колко човека са загубили американците в Либия та пак споменават руснаците, които изглежда са единствените от които не ги е срам да губят;)

А защо не питаш за Вагнеровците на шиш-кебап...

Ето че и ти потдвърждаваш моите думи... ако някой камилар пребие американец то той веднага се превръща в руснак-)

Тоя Таунсенд какво беше казал - присьствието на американски войски в Сирия прави ли ли конфликта там опасен и жесток?

знаете ли английски Херр Вагнер? :) Government forces spot 7 aircraft arriving in east Libya to transfer 1,500-1,600 mercenaries out of war-torn country

"Их там ниеть"... още1500 вагнерчета пеят в Ада.

може би искаш да кажеш турчета. оня ден посрещаха самолет с ковчези.

това което искам да кажа го казвам. Вагнерчетата ги прибираха със 7 самолета.

независимо колко пеят в ада, накрая идват, и пердаха на русофобската сган е неминуем. Винаги така става от последните 800 години.

В последните 800 не знам, но да погледнем последните 30 СССР население 290 милиона Площ 22.4 млн. кв. км. Русия- населиние 147 млн. Площ 17,1 млн. кв. км. Нищо да хвалба не виждам

еми УСА, Италия И франция разбомбиха Гадняфи заради нафтата, сега италианската ЕНИ печели милиони на ден и веряотно не плаща нищо на Либия за тая нафта щото просто страната е в хаос.Щом руснаците са там скоро ще има само едно правителство, независимо колко башибозук е пратил султана. Султана тая година търси 170 милиарда да си плаща борчовете...

A тайната война на Турция в Либия, Сирия и на Балканите в Европа?

колко да е тайна? според някои сведения са вкарали вече до 1500 военни и до 10 хил сирийски главорези. Благодарение на тях отчитат военни успехи през последните седмици.

че сте си глътнали граматика и сте забравили за това, че наемниците са наемничи затова, защото ги наемат да бичат частно.

бързата нали... таковата.

Абе като цяло - забавна статия на Дойче зеле. И един дрееебен пропуск - Ердоган закара хиляди джихадистки терористи от Сирия в Либия, където се бият на дтраната на Сарадж. А само преди дни, ЕС започна операция Ирини - за спазване на оръжейното ембарго на Лбия. Направо си представям, как силите на ЕС налагат със силата на оръжието спирането на вноса на оръжие и наемници в Либия от Русия и Турция. И майтапът. Айде - с Русия как да е! Ама ако нападнем турски кораби или турски/джихадистки сили, а Турция поиска защита от НАТО, ко праиме тогава ние от ЕС?

Ние, българите, сме на страната на Русия, каквото и пишат в DW

Руско мекере, защо се пишеш "ние"? Нормалните българи отдавна са разбрали, че Русия ни е ВРАГ! Справка - 24-ти май и "Славянската писменост".

а ти какво мекере си - турско или наглосаксонско? С какво право си позвлояваш да споменаваш имената на Солунските братя, които Бог изпрати да дадат писменост на славянския род, когато самият ти си отстъпил от него и си му първи враг?

Русия е била и си остава враг само на евреите. А на американците същите вие, евреи им я натрапвате като враг. От руснаците, НИЕ, българите лошо не сме видели. Лошото го измислихте пак ВИЕ,, заедно с американците след 1989г. И се опитвате да ни го натрапите. Приказките ви, срещу историческите факти. И не е редно един евреин или глупак на американска служба, да ни обяснява на НАС, българите, кой ни е враг. Видели сме кой какво е правил за нас и сме видели много добре последствията. Виждаме ги и днес, след като ВИЕ ни разру7шихте държавата и днес сте подложили на икономически геноцид НАС, българите. Ходи се скрий някъде с дребните ти измами. Като са вИ враг руснаците, вземай един автомат и ходи се биий с тях. Какво седнал пред компютъра да се правиш на евтин измамник.

Руските поклонници и Кирил и Методий ще дадат на Русия от сърце. Впрочем на изложбата пишеше руски просветители, а не славянски. Поляци и чехи , словени, хървати, словаци също са славяни, пък нямат нищо общо с кирилицата. Та по-полека със славянството и Кирил и Методий.

и във Венецуела Русия ги прати наемниците в залива, където ги хванаха по бели гащи барабар с паспортите, нали?

Дойче-Веле сър. Хафтар е американски гражданин, подкрепян от САЩ. Руските наемници са там защото Хафтар просто си купува най-добрите наемници.

ако не си чел... бегаха след като избиха 1500 Вагнерчета

Ако не е тайна, по колко цента плащат от Козяк за повтаряне на един и също глупости по форумите?

Според нея руските официални власти отговарят за частните армии сформирани от руски бизнесмени, а властите в САЩ нямат естествено нищо общо с частни армии организирани от американски предприемачи!?! Драскачите от ДВ с тяхната недодялана пропаганда, лъжи и манипулации стават само за смях.

когато имаш назначен водеш офицер от ЦРУ, нямаш голям избор. Той ти казва какво и за кого да пишеш. Ако не слушкаш - отиваш на улицата да ровиш по кофите. Така е в истинската "демокрация".

Коя частна армия притежава самолети, руски троле?

Русия каквото и да прави в Либия трябва да са благодарни на САЩ. Все пак те като освободители разруши ха страната и там сега всеки си прави каквото намери за изгодно.

Добре,че САЩ,Европа и арабите изобщо не правят такива неща.

Е, хайде не ни кръщавайте бе;) Кадафи не се е готвил да прави преврат, просто идва от чужбина и взема власта, изведнъж скромния слушател в английска военна академия се сдобива с последователи от съкурсниците си и някои друг дошъл от Америка приятел и става водач на революцията докато краля се лекува в Турция. И от чиста благотворителност американския посланик в Египет отива на крака при сваления либийски крал и му казва повече да не се връща в Либия а да пие една студена вода, щото е полезна за лечението му, докато САЩ помага на Кадафи да укрепи властта си. Да ама греда, Кадафи се сеща че американските военни бази в Либия могат да му носят пари и той почва да иска, като краля, наем от американците и както обикновено става от първи дружки се превръщат във вечни врагове.

с какво руснаците са по различни от "подкрепяното от НАТО възстание". Каква е декларираната цел за създаването и използването на НАТО. Официалната, тяхната.

Абе тия свалените дронове на щатите и Италия къде са свалени? В Либия? А какво правят там? Значи щатски и италия могат да са там ама друг не може?

Цитат: "В началото на седмицата шефът на американските военни сили в Африка Стивън Таунсенд обяви в Туитър, че руски военни самолети са отлетели за Либия, като на междинното им кацане в Сирия са били пребоядисани, за да се скрие руския им произход." То така се пребоядисва самолет и после обратно. ;) Какви хора назначават на такива позиции! От Уикепедията на английски: "Халифа Хафтар е бил затворник в Чад при война с тях и после искал преврат на Кадафи. По искане на американската власт е освободен и живее почти 2 десетилетия в САЩ в Ленгли (там е ЦРУ) и получава американско гражданство 1993г." Това май звучи различно, като вербуван агент на ЦРУ. ;)

"Така Москва може да си осигури както участие в енергийния бизнес, така и контрол над либийския коридор за бежанци" От 2015 година ви разправям че зад пълчищата емигранти стои джуджето в Кремъл !

нашепна кутев бе кутевия плъх

Оня от Кремль,стои зад на майка ти задните части и я чака да се наведе.Малеее какво ще и се случи!

какво да се случи, най-много да си потърси заместник и пак да се скрие в бункера.

демократите сринаха либия пред лицето на света защо в дойче веле не се възмущаваха

е как защо, разбира се защото водещите им офицери от ЦРУ не са им наредили.

а за масираното участие на руска авиация? 10-тки руски самолети са се включили последните дни на страната на Хафтар.....

срещу крадците на нефт

глупости, няма участие на руска авиация. Участват само наемници, както знаем всеки може да си ангажира наемници а руснаците са доста добри.

информацията е за 6 ремонтирани Миг 29, вероятно купени от Белорус. За момента не са се включили още в бойните дейстива, а цели като турските БПЛА и фрегати има достатъчно.

Купени? Хафтар може да си купи самолети? И пилоти сигурно си е обучил? Ти в коя паралелна реалност живееш?