Президентът изпрати ”такса ВЕИ” в Конституционния съд

Президентът Росен Плевнелиев изпрати на Конституционния съд текстовете за въведената такса за производство на вятърна и слънчева енергия.

Обратно в новината

Коментари - Президентът изпрати ”такса ВЕИ” в Конституционния съд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този е президент на българите или е президент на олигарсите?

НА ОЛИГАРСИТЕ-Е-Е-Е..............

Abu Talib

Плевнелиев погрешно азбира равнопоставеността. Има си член в КСонституцията, според който съдилищата трябвая да зцащитават интересите.Първо на първо това за гражданите.Второ-фирмити и накрая-на държавата.В случая данъка ще допринесе за увеличение на бюджета, който се разходва в името на гражданите.Няма нарушение на човешките права, защото фирмите са юридически лиза и не са граждани, та се се ползват от подобна защита, тази за гражданите. Поради същата принича никой не може да наследи фирма, защото се наследява от този, който е родил някого. А фирмата не е родила никой гражданин!! Няма как фирма да ражда.

Първо: фирма се наследява и по нашето законодателства. Второ: законът е за това, за да се спазва. Спазването на законите и най-вече на Конституцията по целесъобразност се нарича реален социализъм. Трето: предлагам тези пари, дето ще ги вземат от ВЕИ да ги инвестират в образованието на разни регистрирани писачи.....

роско кога ще бъде изправен на съд?

"Президентът изпрати такса ВЕИ в Конституционния съд" Грижи се да не обеднее "ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ" Много интересно е че и той не смее да си отвори устата за ПРЕМАХВАНЕ НА ТАКСА "СГРАДНА МОЩНОСТ".По същите причини. ПРАВ Е: "ПРЕДПАЗЛИВИЯТ И БОГ ГО ПАЗИ".

Само за това тоя извратеняк трябва да бъде изметен незабавно от всякакви държавни постове. Това е злоупотреба с власт и чист лобизъм и то във вреда на обществото.

" Президентът изпрати такса ВЕИ в Конституционния съд" Е, вече няма спор. ТОЗИ стои твърдо зад олигарсите, срещу българския народ.

БРАВО ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ!!! ВСИЧКИ ВИ ПОЗДРАВЯВАМЕ ЗА ПЕРФЕКНАТА АРГУМЕНТАЦИЯ И ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ КОЕТО ВЗЕМАХТЕ!!! РЕЯЛНО ПОГЛЕДНАТО СЕГАШНИЯ ПРЕЗИДЕНТ Е НАЙ-ДОБРИЯ ОБЕКТИВЕН И ПОДДРЖАН ПО-ВЕЧЕ ОТ 2/3 ОТ НАРОДА! НЕ СЕ СТРАХУВА ДА КАЖЕ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ НА КОМУНЯЦИТЕ И НЕ ИМ ДАВА ОТЧЕТ! УМЕН И КОМПЕТЕНТЕН, ИМА ВСИЧКО КОЕТО ТРЯБВА НА ЕДНА ЛИЧНОСТ ДА БЪДЕ ПРЕЗИДЕНТ И ГЛАВНОКОМАНДВАЩ! БЛАГОДАРЯ ВИ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ ЗА МЪДРИТЕ БЕЗПРИСТРАСНИ И АРГУМЕНТИРАНИ РЕШЕНИЯ КОИТО ВЗЕМАТЕ И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е С ВАС И ВИ ПОДДЪРЖА!

Преди да изписваш тия несътворени и никога не били глупости, си оправи клавиатурата, за правописа и словореда ти е късно, не мога да ти помогна.

Този коментатор сигурно нещо е препил...

къде намери време за инернет в Китай бе момче, я си гледайте китайките и не се занимавай с глупости.

Абе (94), този форум не е място за болни хора!

тоя боклук за Дондуков 2 ???

Тошко ти си неграмотен , отвори в интернет и виж КПД на Панелите 14 до 17 % ! Никога няма да се оправим всеки разбира от всичко и най-вече от това дето не му е работа. Как таксата върху ВЕИ ще помогне на миньорите тя няма да отиде при тях просто ще бъде открадната под една или друга форма като Цанков камък и Белене итн.

Първото поколение фотоволтайчни панели е с КПД = 2 %. Германците гледаха да се отарвът от тях. Нашите мафиоти се възползваха и ги докараха в БГ. Тези панели не произвеждат ток от слънце. Те са само камуфлаж. ВЕИ мафията печели от разликата в цената на дребно и цената на която се изкупува така наречения "еко" ток. Толкова е голяма делаверата, че някои мутри даже закупиха дизелови генератори с които произвеждат "еко" ток.

Е сега минъорите трябва да му начупят кратуната на Роската.Защото цалата наебавка ще е за тяхна сметка.

Идва денят х

Значи е вярно,че Росен угажда на монополите и по точно на Прокофиев и веитата,където играят доста пари,а олигарсите са пряко свързани с президента и го мачкат да свали правителството,че ги притеснява,а от друга страна ББ иска президента за благодарност да,че са го поставили на този пост да свали Орешарски и да го издигне него.С една дума кофти е когато по нечестен начин се издигнеш и трябва да си платиш.

Еййй,браво български реотани.... Стопляте,ама като ви избодат очите...

Идва денят х

Идва денят х

Идва денят х

Видясе кой кой е.

Щчо, бре Роско, щчо бе чоджум? Щото таксата хапе по интереса ББ, ЦЦ, ИФ и др подобни ли? Или и ти имаш парички във фотоволтаици и сега искаш да си направиш закон а тебе както направи със закона за управление на етажната собственост когато беше министър на МРРБ ли?

По-добре конституционен съд, отколкото някой арбитраж.

"БРАВО" ВЕТРОШКО - ОФШОРКО !

За какво ни е такъв президент!?

"БРАВО" ОФШОРКО !

Плевнелиев сигурно има сериозни приходи от фотоволотаичните мафиотски паркове . Няма да се изненадам ако е сключил договор с офшорните си банки за по-висока лихва при определени вноски , сега с този закон ще му спаднат с 20%.

И кой ни го натресе,че сега народа да си скубе косите от мъка и немотия?Просто не мога да си спомня...То беше радост,то беше чудо.А сега хак да ви е избиратели и неизбиратели.Човека не е виновен.Вие си го избрахте.Каквото посяхте,такова ще жънете...

Лошото е,че не го избраха...Не помниш ли носенето на чували с бюлетини и "помощта" от страна на депутати от гроб в ЦИК? Натресоха ни го този мухльо да му топли местенцето на будавинету...

не 20, а 200% да стане тази такса за тези кръвопиици. намерили начин от вятъра и слънцето пари да правят. не за първи път комунезите правят от пръднята боя.

Прав си за комунезите - офшоркото дето връща таксата и неговите приятелчета - прокопиев,мутрата и неговата метреса...

Само Атака и Сидеров този БОКЛУК Плевнелиев на съд.

Роско май е най-голямата ни грешка... С тази си праволинейност - само смешни неща върши...

Хора , докато ни управляват зависими хора без топки - топките им ги няма защото са изчезнали от стискане на кукловодите -ще е така!!!! А този може да е президент на ЕТ" Чехъла на Сорос"

Той е мижитурка и кукла на Кръгчо Капиталчев...

от президентството на това мекере комсомолско долно.

Наши бизнесмени са закачени за електромерите на милиони сънародници и просто оттам здраво си цоцат... Това цоцане Герб ни го предопредели и узакони! А Роско сега го пази да не ни го отнемат...

Бравос на Офшорлиев, добър съсед и приятел е и не забравя жестовете към него. Кукловодите му Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова го предложиха, БУДА го излъчи, Цецо Лъжеца го подсигури с достатъчно фалшиви бюлетини и ние като последните капути гласувахме за него и той стана ПРезидент. Благодарностите както се казва се приемат в пари, а парите във валута. Затова Офшорко работи неуморно в посока отблагодаряване на най-заслужилите. Избирателите са с най-малка заслуга за избора му, защото ако не бяха другите той щеше да е една от многото ГЕРБаджийски мишки в НС. Толкова много лъха на комсомолски мухъл край него, че чак ми се повръща. В този човек има нулева социална чувствителност и огромна лакомия за пари и имоти. Затова е против въвеждането на тази такса за ВЕИ-тата, трудно се дават получени по лесен път пари и за пореден път доказва как се "бори" срещу олигархията- като я брани от обикновените хора.

Може някои БАЛЪК да е монтирал панели с КПД = 15 %. Болшинството мафиоти си докараха панели от Германия втора ръ.ка с КПД = 2 %. Именно тях защитава нашия президент. Докато тока от ВЕИ е на цена над пазарната (цената на дребно според ДКЕВР) ще има делавера произведен ток да се препродава като екологичен. Дотогава в бизнеса със ВЕИ ще има мафия. Заради преференциалните цени в БГ този бизнес се нарича мафиотски.

Тоя мухля трябва да отиде в чужбина и от там да сезира КС. Всеки път с едни и същи номера. Не може ли от тук да си свърши работата или трябва да бие барабани колко много работи, че чак в движения взема важни решения. Мухляо- каквито и демонстрации да прави, пак си остава мухляо.

Защо не застане зад бедните, безработните, болните, винаги застава зад ПРЕСТЪПНЦИТЕ-богаташи?!!!!

Ами просто и той е такъв.По голямо недоразумение от това мекотело надали може да има.

Абе капут ние като застрахователни брокери защо плащаме всяка година такса по 1500 лева е за тоя дето клати гората а тия цървули да не плащат а????

Хубавите цени за производителите на електрическа енергия от слънчева и вятърна енергия , а таксите за всички?

А самият Офшорко и мекеретата край него нямат ли интереси във възобновяемите източници? В момента, в който се прехласва по комунистически Китай, как да допусне просто така да му измъкнат 20%...

Конституционният съд дали ще събере кураж да разследва лобиста Плевнокио?

за мафиота Плевнелиев законите са добри само тогава, когато позволяват на него и мафиотските му приятелчета да безчинстват и вършат мафиотщините си необезпокоявани.

И да добавя че преди малко палнах фитила и мозъка даде късо ... за каква правна сигурност говори този малоу...ник ? въобще кой третокласник му е писал съчинението... искам само той да ми обясни или "гения" който го ръчка в ребрата как точно промяната на един налог подставя под въпрос правната сигурност ? това значи ли че при всяка всеки нов бюджет се получава така или дори при вдигането на ддс... ама кво ти знам аз я да си глеам фсити к'ат викашИ бат бойку

ЛОБИСТЪТ ПЛЕВНЕЛИЕВ ТЕГЛИ МАЙНАТА НА БЕДНЯЦИТЕ

роско мънкащ мухльо герберски иди при Прокопиев Цветанка и Боко па са гръмнете

Бре много смятала плевнята ... а задължителното изкупуване на по висока цена на ел енегията от ВЕИ не е противоконституционна и не поставя различните производители в неравно положение ?? или бъркам или някой си пази приятелчетата ... мръсна к...ва си пленьооооо и ме срам че обиждам жриците сравнявайки ги си теб ...

На кой му пука за обикновените хора???

Докато всички се зверят в изцепките на Волен, Плевнелиев прави всичко възможно някои други да си спретнат великанско угощение и да се налапат с 200 милиона годишно. Сиромахомилският апломб на някои медии се опитва да прикрие истинското безобразие а то е, че ние за първи път имаме президент лобист, при това напълно откровен и безцеремонен. За първи път виждаме толкова ясно как без всякакви скрупули държавен глава зарязва социалната чувствителност, която се предполага, че притежава, и я захвърля в краката на бизнес елита.Правете се, че не виждате това, и се лигавете около някакво пътуване в Куба или пък вечеря в парижкия Жорж Сенк или пък провокирания скандал в Бургас.

Абсолютно точно! Утре само искам да погледна капиталовата преса как ще възхвалява тоя професионален мошеник и перач на пари като "единствения честен политик" в България, който защитава интересите на българите. Президента-обединител на нацията. Тази личност ще ни навлече повече беди от простаците, които го назначиха на поста му!

И сега КС ще се занимава с интригите на тези, които надуха нарочно цените на тока. Пък са подписали и дългосрочни договори.... Защо КС не се захване с тях - а трябва да се води по акъла на някакъв комсомолец!? Те не могат ли да се самосезират в правилната посока? Или не искат - защото липсват пачки в тази посока...

wenci

СЛУЖИТЕЛЮ, четеш ли листчето ?!?! А така, чети, излагай се малко остана.

Сидеров,сега е момента да спечелите народната любов.Застъпете се за хората...

Е, така е където властват политическите и медийните продажници.Точно по предложение на Сидеров и Атака таксите за фотоволтаиците бяха ПОВИШЕНИ,но кой да го знае!Това е една от причините да спретнат на Сидеров поредната провокация с т.н.побой на полицай,на чиято снимка веднага след случая НЯМА никакви СЛЕДИ от удар, но пък куцо,сакато и гламаво ВЕДНАГА бе осведомено що за побойник!? е Сидеров.

И по какво познахте, че снимката е след удара? Не може ли да е направена преди него? Или бяхте там и видяхте удара? Тогава свидетелствайте. (Всъщност, ако снимката е направена след удар, това означава, че удар е имало.)

Скоро ще изпратим и Плевнелиев на КС.

Всичко казано от Роско е смехотворен бисер - защото той е герберски фашизоиден комсомолоид.И това нещо е станало мултимилионер с измами - не желая и не мога да му гледам физиономията.Срам за президентската институция!

Господине, освободете държавния пост Президент, който заемате!