Ще плащаме такса мощност за тока

Обсъжда се възможността от 1 юли следващата година да бъде въведена такса мощност за битовите потребители на електроенергия.

Обратно в новината

Коментари - Ще плащаме такса мощност за тока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всички шефове на дкевр са лобисти и са за прокурор.как може да сме такива овце да ги траеме още тия....срам за нас потребителите.

- лесна работа е тая , 5млн. електромера по 5лв..... ясно . На 100лв сметка 5% се преглъщат , а при 25лв сметка - това са си 20% .... Да го ..... бедните , а щом е такса - няма отношение към цената на енергията . В момента също плащаме отделно - за снабдяване , зелена енергия , пренос на енергия и ... / забележете / - достъп до разпределителната мрежа . От следващата година ще плащаме и такса за електромерите /които са техни , но не са достъп/ и така ...... тока ще е най-евтин в Вулгария и ще го плащаме най-скъпо . Добре дошли в "страната на чудесата"

Не ви ли стигат тия такси, бе господа от ЧЕЗ? За всяка процедура и сега си плащаме таксите-за включване, за изключване, за отчитане, за каквото друго се сетиш. И понеже явно пак не ви стигат та сега и нова такса си измислихте. Но къде сте вие господа, от които зависи дали ония да си разиграват коня? Или и вие сте в техния куп?

Кое е "посилно' бе аланкоолу,ток,вода ,парно,телефони такси,застраховки и какво ли не1Каква заплата взимаш ти и знаеш ли кога аз ще взема "средната"заплата деветстотин инезнам колко си лева!Не наядохте се!

Какви са тия безумия? Разходи правели. Ами нали разходите им вече са сметнати в цената на тока? Какво значи това? Законно ли е въобще?

Разбира се, че не е законно и това трябва по най-бързия начин да отиде в Страсбург - то нали си нямаме българска работеща съдебна система... А, този Семкаджиев е срам и позор за всички български данъкоплатци!

"Дори и да се въведе такава такса, тя нама да бъде непосилна, а напълно приемлива за потребителите. Ако плащате средно по около 100 лв. месечно за ток, например 5 лв. от тези пари ще бъдат постоянна такса, а останалите ще плащате за енергия", даде пример Семерджиев. Това значи да плащаш без да ползваш. Опъването на кабели дори до места където не се потребява много по една или друга форма е платено или се плаща.

Г-н Семерджиев да започне активна терапия против амнезия! По-рано тази пролет заедно с г-н Борисов накараха сърцата ни радостно да забият, като съобщиха за открити далавери в енергийните дружества, които са ощетили нас потребителите. В този момент сърцето ми вика "И кво от тва..." И естествено, че ще вика - никакви санкции не последваха. Но ние сами сме си виновни. Протестът против монополистите мина повече от вяло - не се приема извинението "лошо време". Той бе един своеобразен тест за отстояване на гражданска позиция. Няма нужда да се изпраща никъде sms за да се научи резултатът: Ние се вълнуваме, далеч повече, къде и как ще прекараме подарените ни от времето прекрасни почивни дни, отколкото да си вдигнем д-тата и да покажем, че искаме да бъдем чути и че държим да се съобразяват с нас. Резултатът бе видим и за Монопола - хората му разбраха, че им е дадена зелена светлена за разиграването на кончето. Г-н Семерджиев не прави изключение от представителите на бг. институциите и може да се каже, че не работи за интересите ни. Но и той като другите е усвоил римската крилата мисъл "разделяй и владей". А досега ние българите сме доказали, че много лесно можем да бъдем разделени и насъскани едни срещу други, забравили за истинските проблеми... Не променим ли себе си, нищо в държавата ни няма да се промени!!!

А ако от години потреблението е нулево какъв процент ще ми изчислят за такса мощност?Или ще ме изключат и после ще искат такса за включване която е няколко стотин лева?Не се наядохте мошеници монополисти.

ще платя и това измислено крадене АКО:Г-да управляващите милиардери по медиите ми направят разчет от 1-30 число на месеца ден по ден как да разпределя мизерната си пенсия от 180 бг лева за 37 год трудов стаж,при това висшист.Нека имат предвид,че все пак съм живо същество и най-малкото трябва да се храня за да оживея,не говоря за голямо плюскане,на което те са свикнали.Ако ДРЯНКОВ ми направи разчет за месеца пръв ще платя и този десятък,то през турско не е имало такива данъци

Е какво остана?Добавиха си всякакви такси на наш гръб-то не беше Зелена енергия,Достъп до мрежата(ако искат да продават да намерят как да си го доставят),Пренос през мрежата,и накрая ДДС.Сметката е ясна:при потребление 40 лева+таксите+ДДС плащаш около 72 лева.Та казват ако плащаш 100 лева увеличението няма да го усетиш-било 5 лева.Искам да питам Господата министри и депутати,как няма да се усети при положение че реалното ти потребление е 50 лева а плащаш 100 лева.Не мислите ли че ограбихте достатъчно Българския народ

Тъй като тази година не е вдигана цената на тока най-сетне ДКЕВР измисли начин как да компенсира ЕРП-тата. Чии права защитава тази комисия? Моите и вашите или непрекъснато мисли начини за повишаване на цената на услугите, които да се приемат леко от хората. Време е да се организираме срещу монополите и да подкрепим инициативата, която беше организирана пред Народния театър в началото на месеца.

Много ми е интересно защо когато ги нямаше тези дружества нямаше и такса мощност и тока беше много по-евтин. Същото се отнася и за топлото - накачориха се куп посредници, цените се вдигнаха и хората се отказаха от парното. Ако продължават така ще ни бъде по-изгодно да търсим алтернативи и на техния ток- колкото и трудно да е. Държавата трябва да се намеси, да се построят допълнителни ядрени мощности и тока за населението да се продава на по-ниски цени, за да могат хората да живеят добре и да им се повиши благосъстоянието.

Пробват се , номера им да мине. Така искаха и за телевизор да им плащаме ( за националната телевизия БНТ). Този който е взел такова решение е мафиот и мошенник. Мирише ми на червено и тук, енергийната мафия е навсякъде.

ХАЗНАТА САМО С ТАКСИ, ДАНЪЦИ И АКЦИЗИ ЛИ ЩЕ ПЪЛНИ ТОЗИ ПОЛУ-ДЯНКОВ ??? ГЕРБ НИ ВЗЕМАТ ЗА ИДИОТИ ВЕЧЕ, АЙДЕ СТИГА КРЕТЕНИЗЪМ...ВЕЧЕ НАХАЛСТВОТО ИМ НЯМА ГРАНИЦИ...ТОВА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ГО НЯМАТ ЗА ТЕРМИН ИЗОБЩО...КЪДЕ Е МНЕНИЕТО НА ТОТЮ МЛАДЕНОВ ? ТАКСА ПРОСТОТИЯ ? тАКСА ВЪЗДУХ ? ТАКСА СЛЪНЦЕ ? ТАКСА ПОГЛЕД ... АМА НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ ...ИДВАТ МЕСТНИ ИЗБОРИ, ПРЕЗИДЕНТСКИ ...СТИГА ЕКСПЕРИМЕНТИ НА ГЪРБА НАРОДЕН...УОРЛИК, НА ББ ИЦЦ ЛЮБИМЕЦА, ПЛАЩА ЛИ В САЩ ТАКСА МОЩНОСТ ? НЯМАМ ДУМИ ...

Този брадатко да се маха. Веднага да се даде на прокуратурата. Лобист на крадците на може да защитава интересите на потребителите. Трайчо също е техен човек и трябва да си ходи!

Защо не си го кажат " такса електромер" Да направят реална конкуренция за да мога в град В да избирам он няколко доставчика и тогава да мислят за такси. ДО КОГА С ТЕЗИ МОНОПОЛИ - ТОК -ВОДА . То не че картелните споразумения на доставчиците на горива не ни цедят с едни и същи цени. Преживели сме какво ли не през онези 45 години, какво ли не през следващите 20 години, ще ни газят и през бъдещити години - ЗАЩОТО СИ ТРАЕМ И СЕ ОСЛУШВАМЕ , ЧАКАМЕ ДРУГ ДА СВЪРШИ РАБОТАТА както сме чакали друг да ни освободи, друг да ни научи и т.н.т. Докато не узреем за гражданско общество и сами не вземем да си оправяме кривинките - така ще си живуркаме и оплакваме по кръчми, гаражи и форуми.

Скапаняци чудят се как да скубят от народа.

До като си стоим в домовете така ще бъде.

Ако беше добре за консуматорите нямаше да го правят!

Във Франция тази такса се събира под формата на наем на електромера и е 7,5 евро без ДДС на месец със сигурност я има и в други европейски страни, съмнявам се да ни се размине, уви...

В настоящата цена, освен двата вида плащане за "пренос"(и др.), влиза и плащане за "достъп"! Когато го въведоха това плащане за "достъп", аз реших, 4е това е прикрита форма на такса "електромер" ( и се плаща за всеки потребен кВч енергия! при това). Но не - сега отново искат да въвждат такса "електромер"! Е, нахалството им няма граници!

СТИГА ТЕРОР НАД НАРОДА

Вместо всеки ден да чета поредното малоумие на поредния чиновник, предлагам, който чиновник си позволи със своя идея или мнение да раздразни хората да си ходи незабавно! Ето например този председател на ДКЕВР нещо май се е объркал в задълженията си! Ако не влезне в час, защо е председател на тази комисия, то тази комисия незабавно да се закрива! А ако правителството мисли, че ще тероризира хората просто не са познали! Незабавно нови избори!

ТЕЗИ КОИТО ЗАЩИТАВАТ ДРУЖЕСТВАТА ДА СЕ НАПЪНАТ И ДА ОСМИСЛЯТ СЛЕДНИЯ ФАКТ: ПРИ ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА МРЕЖИТЕ ТЕ СА ПОЛУЧИЛИ В ДОГОВОРИТЕ СИ СЛЕДНАТА ЕКСТРА - ГАРАНТИРАНА ПЕЧАЛБА ОТ 16%. Тоест, не стига че си надуват разходите и заплатите, а после искат и да им остане гарантирана печалба и то не 8, 10 или 12%, а 16%. Някоя фирма, която е на зор може да работи на загуба ли да фалира, но те имат гарантирана печалба. Това е псевдопазарен принцип. Второ, тази печалба е прекалено голяма, освен това те имат скрита печалба защото лъжат за разходите си. Не си поддържат мрежата и всъщност експлоатират и източват цялата инфраструктура на дружеството, сякаш не е тяхно, а имат само концесия! Ще го ползват докато го изцедят максимално и после ще се отърват от него. Хич не им пука че уредите на хората гърмят или че нямат ток. Те си искат таксата и толкова!!! ТОВА СИ Е ОБИР.....

Такса кислород закъсньва.

аман от тарикати и подлизурковци тази такса е платена с пускането на обекта / жилище и т.н. обаче сега искат да си я вземат пак и пак вс. месец , нямало да е непосилна - 5 лв обаче х 5000000 домакинства колко е ? и 10 % за човека - колко е ? - ей на така ни таковат с години ... говедата така се таковат ...

Поредното извращение с правата на хората. Очевидно назрява необходимостта от отстраняване на това управление и съд за делата му, както и за всички управлявали след 1989г. Частната собственост на гражданите за пореден път се потъпква грубо от монополите и организираната престъпност. Вместо да се отмени такса мощност за парното сега искат да наложат ново дране на кожи ! Няма какво да се обсъжда размера на таксата - тя е неправомерна, нелогична и грабителска по същността си. Неприемлива е, ако не го разбират ще ходят при дедо в Мадрид. Управлението е по-дясно от това на комунистите, които бяха крайно десни. Данък "колиба", пенсионна реформа, окупационни контингенти по света, такса мощност, монополи повсеместно, етажна собственост......за тия типове трябва здрава сопа да ги изплющи по гърбината ! След като мутроидите завзеха заводите и селското стопанство сега са хвърлили око и на собствеността на гражданите.

Поредното извращение с правата на хората. Очевидно назрява необходимостта от отстраняване на това управление и съд за делата му, както и за всички управлявали след 1989г. Частната собственост на гражданите за пореден път се потъпква грубо от монополите и организираната престъпност. Вместо да се отмени такса мощност за парното сега искат да наложат ново дране на кожи ! Няма какво да се обсъжда размера на таксата - тя е неправомерна, нелогична и грабителска по същността си. Неприемлива е, ако не го разбират ще ходят при дедо в Мадрид. Управлението е по-дясно от това на комунистите, които бяха крайно десни. Данък "колиба", пенсионна реформа, окупационни контингенти по света, такса мощност, монополи повсеместно, етажна собственост......за тия типове трябва здрава сопа да ги изплющи по гърбината ! След като мутроидите завзеха заводите и селското стопанство сега са хвърлили око и на собствеността на гражданите.

Не ме притесняват нито данъците нито таксите а това, че не мога да намеря пет човека, пет АК и достатъчно муниции...

Знаете ли го къде живее този мушморок да му ида на гости някоя нощ и да го целуна с един електромер така, че зъбите му да влезнат при дневната тарифа?

Гърците биха се вдигнали на национална стачка при такава новина.

нямада се вьвежда такса електромер- м април-2010 -ще се вьвежда такса електромер м-ноември -2010--тоя семерджиев що не земе да се скрие и да не рьси само глупости-измислици да се прибират пари от хората за някои 5 лева са нищо но които ги няма и 2 лева са му много дано горят в ада всички ЕРД а заедно с тях ионя семерджиев - спасението е утре бат боико да каже че няма да позволи да има такса електромер- но едва ли глобите които дьржавата НАЛОЖИ на ЕРД ЩЕ ГИ ПЛАЩАМЕ НИЕ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Стига с тези лъжи и увъртания, утре в магазина ще ми искат такса, задето ми теглят сиренето. Който взема 100 гр. - 1 лв за теглене, който взема 10 кг - 50 ст. над 50 кг. не се плаща тегленето Оня брадатия да не мисли за монополистите, а за потребителите!

Х О Р А----------------НА С Т А Ч К А

нека танковете да дойдат

Добре си го казал, все бай Тошо им беше виновен,за да се реставрира капитализма,за да смучат кръв от народа - ама тия безобразия ги нямаше преди 1989 г. , ще плащаме ама друг път, ще резнеме жицата и това може българина и на свещи , като Пасий ще живее, нали е за инат и пак ще оцелее. 500 г. ще можеме да издържиме без ток, както нашите прадядовци под турско кога са били.

ха ха ти сам си пишеш и после и се одобряваш , типично по комунистически

Не ме интересува да ли е комунизъм или фашизъм, а какво имам на масата, глупако.

Потребители от един тип (хората от блока) едва ли имат различна инсталирана мощност, тъй като те използват ел. енергия за битови цели.

сус, бе, Караибрахимовци, не се ли наядохте?! А бай Тошо ви беше виновен... ама при него нямаше платено здравеопазване, имаше безплатно обучение, нямаше проблем с пенсионни фондове, нямаше ги вашите тъпи измислици.Колко богата е била Българтия та още я доите.Убеден съм , че народа няма дълго да ви трае!Всичко ще ви бъде извадено през ауспуха.

Е това вече става прекалено!Такса мощноста за тръбите на топлофикация, такса мощност за жиците на тока ..... е къде му е края???? Защо не ни сравняват по заплати с ЕС, за да видят, че сме най-мизерската страна, а само ни сравняват по стандарти и цени???Та ние сме на светлинни години от европейските страни....

Dragi synarodnici, nashite upravnici shte pravqt kakvoto si iskat s nas dokato mylchalivo ponasqme vsqkakvi izdevatelstva. Dokato ne se nauchim da se vdigame na stachki celokupno i obedineno, nishto nqma da se promeni. Da vzemem primer ot gyrci, francuzi i t.n. Inache upravnicite shte si papkat zelnika, a nie shte bydem ludite deto im go davame.

Как очаквате ЧЕЗ да продължи да финансира управляващите от ГЕРБ - това е причината за тези увеличения и измислени такси. Да не забравяме, че новият шеф на НЕК Красимир Първанов е назначен от Бойко Борисов, като преди това беше шеф на ... ЧЕЗ ! Трябва им някой, който да одобрява увеличението, защото част от него влиза в партийните касички на управляващите. Гнусна работа ...

Браво на човека , защитава корпоративните мафиотски интереси , а парите дето му ги дава държавата сигурно не ги и търси.За кво са му?! Рушветите дето ги дърпа от дружествата са милиони! То колко пъти се опитва да направи така , че да ги обогатява на наш гръб и само Министърпредседателя го удържа. ПРЕДАТЕЛ!!! Да го МАХА АМА ОТ БЪЛГАРИЯ НАПРАВО ТОЯ ГАД!!!!

Така и така нямам друга работ ,та пресметнах грубо : % лв. не са непосилна такса и предлагам да си открия една сметка и 240 депутата да ми внасят по 5 лв всеки месец- бълха ги ухапала, а на мойта пенсия добре дошло.

Вновините по Бтв споменаха , че трите дружества още не са се споразумели за таксата. Това не ви ли намирисва на картелно споразумение, а доколкото знам- това е в полезрението на прокуратурата / ако има такава/

На 1 октомври 2010 Електроразпределителното дружество ЧЕЗ плати над 41 млн. лв. дивидент на правителството! Защо ли? От къде ли ще ги вземе дружеството тези пари? Вече ясно ли ви е?

Ей, не се отказват от тази гадост!Въртят,сучат и все гледат да го нахендрят на нещастния потребител.Странно защо не вземат да се борят по-ефективно с крадците на жици дето уж ги вкарвали с милиони а за по- лесно само на овчиците дерат кожите.ЗАЩОТО СИ КРОТУВАМЕ-Е-Е !!!

Ако не го разкарат този некадърник много бели ще направи. По тъпата логика която иска да прокара излиза, че трябва да плащаме такса Била, такса бензин, такса университети и т.н. Построени са и ако не ги ползуваш трябва да плащаш. Тези тъпи мискли на този некадърник иска да обърка още повече нещата- Има прекарани кабели още когато тези които ги заграбиха си нямаха понятие за тях, а сега искат да извличат печалби от тях.Те бяха изградени с наши сили, с наши средства -когато ни вземаха огромната част от заплатите които заслужавахме , а сега да ни екслоатират труда чужди дружества и таки ва като агента им Семерджиев,който върти сучи от месеци как да внесе справедливост. А кой байно ще плаща електромерите на тези които не си плащат и тока. Консумираме ток и плащаме, какво искаш още и стига си се правил на носител на справедливостта.

Бойко кво чакаш , та не го уволниш тоя бе ?? може би резултатите от изборите а , там ще си го получиш при 200 лева пенсия , тези 5 лева са 2.5 % . за твоите пари може да е нищо , но за нашите не е !!

Бойко кво чакаш , та не го уволниш тоя бе ?? може би резултатите от изборите а , там ще си го получиш

как непосилна бе.при 250лв. заплата кво са5лв.нищо май.да сложат итакса на въздуха дето дишаме а.....

Неуважаемият гн Семерджиев говори за 5лв. такса и останалото за енергия - до тук добре, а сега една реална, макар и малко опростена сметка за ток при съществуващия модел на изчисление: ЕНЕРГИЯ 25,13лв. ДОБАВКИ РАЗНИ 15,65лв. ТАКСИ РАЗНИ - 18,30лв. ДДС - 11,82лв. ОБЩО - 70,90лв.