Омбудсманът Мая Манолова даде на съд ”Топлофикация София”

Омбудсманът дава на съд "Топлофикация София" заради отказа на дружеството да даде информация за събиранията на вземанията по съдебен път.

Обратно в новината

Коментари - Омбудсманът Мая Манолова даде на съд ”Топлофикация София” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Майчето да махне таксата за общите тръби. Другото е преливане от пусто в празно, отчитане на дейност...

Тази жена трябва непрекъснато да я подкрепяме, защото, въпреки че е от БСП, заслужава нашата подкрепа. Никой друг до сега не се е разровил в мръсотийте не само на Топлофикация, но и другаде. Ровене трябва да има до дъно в ЧСИ, Кол-центровете, бързите кредити, Софийска вода, електродружествата и въобще всички, които пият човешка кръв, за да се хранят обилно.

Топлофикация е държава в държавата.Съдът няма да направи нищо.

са като ония на хидроинженера от Цанков камИк.

За 14 лв. от изравнителна сметка на продаден апартамент ме осъдиха на 500

Апартамент 90 кв, януари месец, София, с 2 малки деца, т.е., навсякъде около 22 С, ток, 350 лв.

Това как точно Ви гарантира, че ако имате 2 месечно неплащане на сметките за ток, ЧЕЗ няма да образува заповедно производство и след това- изпълнително дело, при което в Призовката Ви за доброволно изпълнение, да не е включена като дължима сума и 300 лева възнаграждение на юрисконсулт на ЧЕЗ? Искането на тази сума също е незаконосъбразно, защото води до неоснователно обогатяване на чез!

Нищо не гарантира, спират ток при неплащане, някой питаше колко излиза топлото в София, затова го пуснах...

Майче , Майче ... ! За две години близо на тая сладка службичка с пет цифрена заплатка , само това ли успя да измъдриш !? Не че не си права в случая , ама ако Фандъкова като принципал на Топлото беше от вашата партия , надали щеше и пръста да си мръднеш по тоя въпрос ! Уж са те сложили там да защитаваш интересите на целия народ , пък ти пак като в Костинброд си гониш интересите само на твоята рубладжииска партия , и то пак в предизборно време !

Има си сайт на омбудсмана. Влез там па виж и не пиши повече глупости! Единствено тя май се опитва да направи нещо. Отделен въпрос е доколко успява.

НА СЕЛО СЪМ И ДЪЛГАТА РЪКА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА МЕ СТИГНЕ.СЪДИЯ -ИЗПЪЛНИТЕЛ НЕ ПРИПАРВА ЩОТО ПО ТЪМНО НЕ МУ СТИСКА ДА СЕ ПРИБИРА ПРЕЗ ГОРАТА,ДОВОЛЕН СЪМ ЧЕ ВСИЧКИ СЕЛЯНДУРИ ОТИДОХА В СОФИЯ /КОЙ МИНИСТЪР КОЙ ДЕПУТАТ И СЕГА СИ ИМАТ ВЗИМАНЕ-ДАВАНЕ С ЧЕЗ,ТОПЛОФИКАЦИЯ И СЪДИИ.ТАКА ВИ СЕ ПАДА....

Манолова да каже колко от колегите и са на хранилка за сметка на абонатите? Балъците да чакат правна защита!

Фири

Аз предлагам освен моите 250 лв за ток на месеца да зема и един софиянец да му плащам и парното! Щот той е "десен" а я съм "лев"!

Аз ти предлагам да вършиш и работата на съпруга ми да пишеш едновременно с това и тема за докторантура + да преподаваш лекции по киберсигурност:) ТОГАВА можеш да се изхвърляш, че 250 лева не са много като прогнозна цена на месечна ТЕ , доставена от топлофикация софия:)

---Дължиш 2 лева ,насила ти вземат 302 лв. ---Вземаш 200 лева бърз кредит , на сила ти вземат 2 200 лева ,....ДОРИ ДА ГИ ПОГАСИШ ПО-РАНО???? ---Осъждат те , вземат ти апартамента ,....А ТИ И НЕ ЗНАЕШ???

Вземат ти пари за парно и топла вода , НЕ КОЛКОТО СТРУВА ,.... А КОЛКОТО ТЕ ИСКАТ ...

samiyat fakt che sa i otkazali dostup ,e pokazatelen che ima kakvo da kriyt

Фири

Начи "десното" у българия е следното.Сичкото благоустройство, булеварди, магистрали, спирки, метро става изцяло или с 20% които от 10 милиарда са си цели 2 милиарда. За сметка на ДЪРЖАВНИЯ БЮДЕЖЕТ. Тва е десно и справедливо. А у провинциоята не се дава лев за нищо или жълти стотинки демек е пълен див капитализъм ама ние сме били "леви" :))))))))))))Комундета си бехте от едно време дет викахте на бай тошо да живее в многохилядни тълпи па и до ден днешен. Етикета без значение -куманисти са "десни" важното е ДЪРЖАВНА ПАРА да има за вашия гъз!

Защо само Топлофикация София, а другите топлофикации да не са по-добри, нали ги вършат същите?! Събират по 300 лв. юрисконсултски възнаграждения, начисляват яки суми на хора, които не искат да ги ползват и още ред безобразия.....

Фири

И кво стана с големия мафиот къв бепше Ваньо Топлото? Имал една вана и ебнал 3-4 секретарки. Вие сте на СУБСИДИЯ за тва парно откак го има бе!

Ти от кога ги разбираш тези работи? От както някой те изтряска с гаечен ключ по горната глава , ли? Колко получаваш месечна заплата в BGN,м? Кажи си- похвали се- за да знаят всички съфорумци защо едни 200- 250 лева месечно за теб са нищо, а? ;) Имам новина за теб- брутна месечна заплата от 10 000 лева в България, ти, байно , НИКОГА няма да получиш- липсва ти твърде много за нея:) Обаче...съпругът ми я получава, БЕЗ ДА Е ПАРТИЙНА КРЕАТУРА и то тук- в България, София. И сега- кой е плебеят- съфорумците или ТИ - перманентният псувач?:)

И с 10 бинги само доход на "съпруга" ти ти седиш във тоя форум и се подиграваш на изразяващите различно от твоето мнение?! Остава и ти да си "съпруг", ама пасивен. :) Айде 2 кофи вазелин и много "по-здрави" на платената шайка непеошници на цона, мона, и м(в)инетка! Съпругът ми вземал 10 бинги бинги месечно и аз цял ден се хваля у форума на дир, вижте ме къв съм готин... Лешпер.

Всъщност хубавото звучене идва от -Топлофикация на съд-няма значение кой и за какво ги съди,топлофикациите и частните съдебни изпълнители са врагове на народа-първа степен

,...Картелът с горивата.

Споменатия проблем е от най-малките на "топлото". Следва да се отмени изцяло рекета им дейност спрямо гражданите. И не само в София, навсякъде.

Фири

Кво ревете бе? Трее и парното ви да се плаща от ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ като ремонта на булевардите и благоустрояването? Галеници на съдбата, при такава политика ще дойде време България да се превърне в София и една околовръстна територия пълна с цигани! Само ви благоустрояват и ви се подмазват! Щото там са им кочинките на властта и така да има леб, благфоустройство и зрелища като у древнее Рим а ние тука да мреме! Ми ок дайте ни котлите на топлофикация! Аз с радост ще плащам по 100-150 лв на месец место 350 за ток!А вие се грейте под полата на Манолова!

Докато беше у парламента, да беше избарала едно допълнение към законче позволяващо използването на ГЕОТЕРМАЛНАТА енергия. Досега, поне топлата вода щеше да бъде от този вид енергия и то блабодарение на часни фирми. Ето ти евтина енергия (топлофикационна и електрическа). Ама нейсе, богатите софиянци требе да купуват тръбички, хъбчета газ. Както сте я подкарали, до 20 години ще изгоните и кучетата от България.

колко хубаво звучи: "Мая Манолова даде на съд Топлофикация София" ... а всъщност спорът е процедурен и няма никакво отношение към грабителската политика на топлофикацията. или казано по друг начин: в случая защита на правата на потребителя няма. няма да има и след евентуалното осъждане. .... но пък как хубаво би звучало: Мая Манолова осъди Топлофикация София....

Как да няма последстви за хората. Отпадът хонорарите за юристконсултите- 300лв., намаляват се до приемливи граници хонорарите на ЧСИ, цената на заложените жилища не се определят едностранно.

Фалит, одит, съд!

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Много тарикатски успя да набъркаш и EU, а? Браво! Имаш бутилка водка бонус. "Путинка".

Считам, че таксата за юрисконсулт в едно заповедно производство, е незаконосъобразна и не би следвало да се дължи. Тя е аналогична на следното- сключил сте трудов договор с длъжностна характеристика, за процесуална защита на работодателят ви по водени от него заповедни производства или търговски дела. ОТДЕЛНО ОТ ТОВА трудово възнаграждение обаче, работодателят ви иска ОЩЕ 300 лева за всяко дело, което поемате, които вие като юрисконсулт НЕ ПОЛУЧАВАТЕ, А СЕ ИСКАТ ОТ ВАШЕ ИМЕ- уж за да ги получите вие, а ги получава вашият работодател. Това не е правилно и не е законно! Това е неоснователно обогатяване на топлофикация софия!

abasador

адмирирам, действията на госпожа Манолова срещу "Топлофикация София." Крайно време е някой, който има власт, да застане в защита на потребителите, срещу мошениците от тази дружественна мафия. От години не живея в България, за месец юли са ми начислени разсходи на стойност 39,04 лв. С писмо помолих да ми изпратят или обяснат, за какво са направени тези разходи след като последните 4 месеца не съм бил в България? Топлофикация София в лицето на главен специалист инж. хххх ми изпрати писмо от две страници (през e-mail) в което ми се обясниява всичко останало, но не и това което питам. Накрая, за капак ми се дава да разбера, че писмото им е продиктувано от човечност, защото на писма-жалби на клиенти се отговаря само, ако са подадени лично в тяхното деловодство!!! Този монополизъм трябва да бъде премахнат веднъж за винаги, дано г-жа М. Манолова успее. Лек ден

"Само БСП, БСП, БСП! Червените идват: 300 лв мин пенсия, топлофикация под ножа, не на задължителното гласуване, да на аец белене и южен поток, 1000 лв мин заплата и др и др . Да живее Радев". И като се събуди радев го гонеха с тояги от дондуков, а човека се запъти към терминал 2....

''МАРИЦИТЕ'' са дело на лицето И. Й. Костов ,заедно с другият побратим и съдружник , др. Р. Овчъ., ТЕ ЗАСЕКРАТИХА ДОГОВОРИТЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С АМЕРИКАНСКИ КОМПАНИИ , ЗА 15-25 г. Какво ще правим с другите МОНОПОЛИСТИ от ''ЛУКОЙЛ'' и СИЕ ? ДОКАЗАН КАРТЕЛ НА ГОРИВАТА ,... Р. ОВЧъ., като представител на държавата и защитавайки нейните /народните/ интереси , ЗАЩО СЕ СПОТАЙВА С НЕГОВАТА ПИЯРКА , ИЛИЯНА ЙОТОВА ??? Илияна Йотова НЕ заслужава постът , за ВИЦЕ - ПРЕЗИДЕНТ ....

Моментален фалит за тази мафиотска организация,наричана от мнозинз ТЕЦ!

Фири

Съгласен съм! е тогава сички бедни у Софето кат запалат кюмбетата и че глеаме апокалипсис сега по новините!

Е то тя е във фалит от много отдавна.....

затова КС отхвърли жалбата и по същия въпрос... Тази е голяма популистка, не виждам нищо, което прави да е с мисъл за хората.... Юр. Лица според Манолова "нямат право на ю.конс. възнграждение, ами тогава адвокати ли да си наемат... ами това ще струва многократно повече на клинетите на услуги... Но тази истина Маноловица ни я спестява... Важното е да се изживява като " защитник на народа"... Такова популистко заиграване с нищо не разбиращия народ е недопустима подигравка...

Не четеш, заплатите са вкарани в цената на тока и въвеждат още такси ...

Вижте какво , топлофикация софия трябва да бъде съдена за неоснователно обогатяване , защото не може юрк. възнаграждение да се иска за лица, които са на трудов договор...Адвокатите сме самоосигуряващи се лице и пращаме данъци като такива- т.е. плащаме 100% осигуровки върху нашите адвокатски месечни възнаграждения/ приходи, наречени хонорари или такса за адвокатска услуга. Ние НЕ РАБОТИМ по трудови договори- в тове е и разликата ни с юрисконсултите....

Ами тогава топлофикация ще наема адвокати... От това дали ще излезе едно заповедно производство по евтино на клиента на услугата???

какви 100 % осигуровки, да не мислиш хората във форума за будали... Има мин. доходи за осигуряване на хор. своб. професии. Един адвокат може да заработи 100 000 лв хонорар годищно и да плати осигуровки в/у 7-8000 лв. осен това има макс осиг доход... никой в Бълг, който изкарва над 2,600 не плаща 100 % осигуровки... Освен това не е кава, част от действителните хонорари адвоката декларира пред данъчните, имат право да си приспднат и 25 % нормативно признати разходи... Дали действителните разходи са 25 % или много по-малко само всевишния може да каже...

Ам'чи тя Майята, можиши да поиска от самите чси-та и те щяха да и пуснат инфо. За кво и е да се съди с търговско дружество.

Фири

То за президент става секо дърво справка Роско и руменчо. Царуваш и не управляваш.

Ами то значи,че и ти ставаш за прези- дент.От такова дърво като това от което си направен не става и за свир- ка на овчарите.

Ето, пчеличката Мая си намери ПРАВИЛНОТО поприще и поле за изява! Да ѝ пожелаем успех в неравната битка с монополистите...

Евала маце, ставаш и за Президент и за Премиер.

Фири

Манолова благодарско ма! Занимаваш се с един благоустроен град дет ако си плащат сметките им излиза 100-150 лева за отопление. Аз плащам 250 за ток за отопление (отделно още 100 за уреди и бойлер) и ти не знаеш,че съществувам!

Дека т'ва бе, за к'ва площ? У София за 70-80кв.м ич не е много ако си на ток, нормално е. Е ако зауепиш изолация отвътре с вата, че я намалиш с 2/3 ама че си свиеш много апартаменто.

...аре, разкарай се от екрана бе, чървул!! ПиснА ми на к.ура да ти чета простотиите, каиш непоръбен!

Само ти ли не разбра бе: Тури си климатици, или ако искаш да ти топли пода, или ако имаш изградено парно - монтирай една термопомпена система. осигурява и топла вода, и отопление.

Обръщах се няколко пъти към Омбудсмана. Преди 3 години към Константин Пенчев. Груби грешки на ЧЕЗ. Оправи всичко. Останах с изгубеното си време. Наскоро имах една имагинерна сметка за парно на жилище, което не обитавам. Баща ми беше починал. Получих от Топлофикация сметка 1331 лева. Обърнах се към г-жа Манолова. Знаех, че се е хванала здраво с разбойниците от Топлофикация. След месец сметката ми беше в реален размер. 2.50 лева. Рязък скок надолу. Знам какви паразити работят в Топлото. Заслужават да им се връчи по една кирка и лопата и да видят как се вади хляба. Трябва да си търсим правата. Другите, които са ми на мушката са МТел. 5 пъти за неверни сметки сметки ги направих да си говорят сами. Успех на всички ужилени от тези бандити. Тони Малинов

Г-не, трябвало е просто да четете закона и да действате- нещата можеха да се оправят и без съдействието на омбудсмана, но...Вие си знаете... Както и да е - да, ВСЕКИ ГРАЖДАНИН ТРЯБВА ДА СИ ТЪРСИ ПРАВАТА! Обаче- не всеки е юрист, за да знае как и къде да търси защитата им. Добре е човек да се обърне към професионалист още когато получи ПДИ....

манолова активно слугуваше на тези, които "бори" сега. цирк.

Просто, сега други им слугуват. Конкуренти.

ОМБУДСМАНЪТ, СЛЕДВА И ПРИЛАГА ЗАКОНИТЕ В СТРАНАТА. НЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЪМ ГО КАЗВАЛ, ЧЕ ПРЕДИШНИТЕ НА Г-ЖА МАНОЛОВА, СЕ ЯВЯВАХА, САМО ДА СЕ РАЗПИШАТ ЗА ЗАПЛАТАТА, А ЗА "ДРУГО" ТЕ СИ ЗНАЯТ:. ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ Е ЧАСТ ОТ МНОГОТО ОРГАНИЗИРАНИ ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ/МОНОПОЛИ-ТЪЙ КАТО СА ГИ ОТОРИЗИРВАЛИ ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ/, КОИТО НИТО СПАЗВАХА ЗАКОНИТЕ, НИТО ГИ ИНТЕРЕСУВАШЕ НЕЩО ДРУГО, ОСВЕН ДА ДЕРИБЕЙСТВАТ КАКТО СИ ЖЕЛАЯТ

И това дружество е партийна каса като много други

ДОБЪР СПЕЦИАЛИСТ Е Г-ЖА МАНОЛОВА. АБСОЛЮТНО СЕРИОЗНО ГО КАЗВАМ. СИЛНО СЕ НАДЯВАМ ДА ПРОДЪЛЖИ БОРБАТА СИ ДО ОТМЯНА НА ТЕКСТОВЕТЕ ОТ ИЗБОРНИЯ КОДЕКС ЗА ТАКА НАР. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ! ЮРИДИЧЕСКИ АБСУРД! ПРАВОТО ТИ НА ГЛАС ДА СЕ ОТНЕМА, КАТО ОСНОВНО ПРАВО В КОНСТИТУЦИЯТА?!?! ЧУВСТВАМ СЕ КАТО "АЛИСА В СТРАНАТА НА ЧУДЕСАТА" И БАВНО ГАСНЕ У МЕН ВСЯКА ПРАВНА МИСЪЛ...

Наистина е добра! Такива договори сключи с Мариците, че няма измъкване 25 години. С каквото се е хванала - добре го е свършила. Е, не винаги работи в полза роду, ама това е дребен проблем.

Споразумението за закупуване на електроенергия между НЕК и ТЕЦ "Марица Изток 1",-известна като "американската" ТЕЦ е сключено 42 дни преди падането на кабинета Костов, подготвено и реализирано още през първата половина на мандата му. Схемата на грабежа през "американската" ТЕЦ показва как новите собственици на българската ТЕЦ са начислявали на експертите си по "развитие на Проекта" заплати в размер на 1,000 ЕВРО, на ДЕН, на ЧОВЕК.

Фири

Абе да питам некой от софето- колко излиза отоплението на апартамент у несаниран блок на месец с Топлофикация? Включително и топлата вода за миене и къпане?

Аз съм с вътрешен апартамент и сметката ми не минава 80 лева на месец.

Фири

У кучия студ съм на 350 лева за ток, 100 за уреди и бойлер и 250 за отопление! Е кво ревете тогава??????

Е па сигур бая, ама пак е по-малко отколкото да се отопляваш у същата квадратура в несаниран блок со ЧЕЗ.

Да не съм на мястото на съдията, който ще избира между правата на софийската партийната касичка топлофикация и бсп с манолова, като бивша ползваща се от грабежите на същата топлофикация.

Е, тя вече е нов човек. Не е онази Манолова. Готвят я за Премиер, като се размина с Президентството само защото Румен Овчаров предпочете адаша си.

Дааа, изцяло нов... докато не дойде време отново да дърпат от там.

Фири

Поне има кво да даде на съд.Софиянци реват от топлофикация. Обаче без топлофиклация си е ебало майката. ако нема ветър е такъв смрад от кемур и дръва се едно съм у двора на ТЕЦ Марица!

Майче, обичам те!