Коментари - Сайтът на Търговския регистър се срина | dnes.dir.bg
назад

Сайтът на Търговския регистър се срина

Търговският регистър в България не работи и никой няма достъп до данните за фирмите, нито пък може да подава документи по интернет. Според ръководството на Агенцията по вписванията сървърният проблем ще бъде решен до понеделник.

Обратно в новината

Коментари - Сайтът на Търговския регистър се срина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега Уикилийкс трябва да го затворят за България.

Опъна ми нервичките този сайт. И сега какво да ходим всички да се гъчим в АВ един отчет да подадем, нищо че си имаме ел.подпис. Да не говорим че на място и таксата е по висока. Нито пък Актуално състояние може да си извадиш. Кошмарна работа. Не ми се мисли тези 2-3 седмици какво чудо ще е пред Агенцията. А тези петдесятки за какво ги събират тогава, един свястен сайт не могат да подържат, сума ти такси прибират.

Това като новина ли трябва да го имаме? Сайта на Търговския регистър, според моя скромен опит с него, се "срива" почти всяка седмица. Разбирайте - отнема ми повече от час да си свърша работата. Изпълнителната фирма, създала сайта, е доставила нискокачествен продукт, със сигурност не правилно предвиден трафик...

А премиите на служителите занимаващи се с регистъра в Министерство на правосъдието откъде са? Защо сега министърката не излезе публично да обясни докога ще продължава това безобразие, кога ще се отстрани повредата, как хората ще работят при невъзможност да подадат дори по електронен път документите си, или да направят елементарни справки за актуално състояние. Последното се отнася и за съдилищата и другите държавни учреждения..

Поредната измислена единствено да събира такси система... и естествено "за улеснение" никога не работи. Справките обикновенно са необходими на хората в работно време, за да им свършат работа. Плащаш такси за обявяване, такси за вписване и накрая покради претоварване на сърварите ходиш нощем на работа да си публикуваш отчетите...

Търговският регистър е блокиран нарочно ,за да се спрат вписванията на Петрол АД... поредната селска схема на Митю! да продаде и другите акции на някой 23 годишен син на негов приятел! ЕВАЛА на стойност 1 към 5... вместо 5 към 1 за акция...

В корупция измислен, с корупция променян, корумпирани печелят от него - естествено,че ще има проблеми!

Тия от АВ са абсолютни олигофрени. И аз работя в държ.администрация, и тъкмо казахме на хората да не ни носят удостоверения за актуално състояние от АВ, а ние ще си ги проверяваме служебно, каквото е изискването на Закона за Търговския регистър (ЗТР). А сега? Пак ще трябва да ги разкарваме ... и да не спазваме законите; ети (у)правията ... Цитат: чл. 23, ал. 4 от ЗТР: "(4) (Доп. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 30.05.2008 г.) Ако е посочен ЕИК, съдът, държавните органи, органите на местното самоуправление и местната администрация и лицата, на които е възложено упражняването на публична функция, организации, предоставящи обществени услуги, включително банките нямат право да изискват доказването на обстоятелства, вписани в търговския регистър, и представянето на актове, обявени в търговския регистър."

ДЮШЕШ за вас, щото 99 процента от администрацията не спазва закона и сега си миете ръцете с неработещия регистър - МАЛЕЕЕЕ БЪЛТАРИЙООООООООО

Има предвидени санкции за това - достатъчно е да им развееш чл. 40. (5): За нарушение на чл. 23, ал. 4 виновните длъжностни лица се наказват с глоба от 100 до 500 лв. Ако и това не помогне и продължават с настояването /минимална вероятност, клоняща към нула/ - искаш да получиш черно на бяло и подписано безумното им желание за Актуално състояние... и глобата им е готова.

Така се работи по проекти, всичко е прозрачно и за да има прозрачност хора, които си нямат и обща представа от IT контролират, избират, радват се на модерни имена на модерни технологии, харчат се милиони за менажери, консултанти и ако остане нещо се дава на тия дето трябва да свършат работата по начина определен от големите - т.е. несведующите на високи постове. Целия принцип на разработка на ИТ системи за държавни и други обществени цели по проекти е напълно неадекватен, колкото и интелигентно да звучи избора на подход и технология от устите на ония, които са заели екологическата ниша... А ТР е цяло чудо, че въобще вървя известно време.

има нещо такова, по Костово време комисионната беше 10%, ама после си избрахме царе, комунисти и мутри, защото са по-готини, и комисионните по проектите станаха от 25 до 35 %. Накрая за тоя дето разработва системата остават мижави пари (нищо, че цената платена от бюджета е като за 10 такива системи) и сайта прилича на набързо скована кочина, по лесния начин, дето няма как да поеме нужното натоварване.

И тук ли са намесени фирма Сирма? Както и при системата на Митниците за следене на акцизните стоки. Там е същия ужас! Даже по-зле.

И аз си пилих нервите със сайта доста време, докато не разбрах преди 3 седмици, че системата си върви ОК когато няма натоварване-т.е в ИЗВЪН-РАБОТНО време. Но от 9 до 18 часа е мам' си джаса.

Търговският регистър е един от най-важните регистри в една държава. Който е казал, че няма нужда от него, е задник и само за тази идея трябва да си ходи от поста си! Сталинските медоти от рода на 'има регистър - има прооблем; няма регистър - няма проблем' - са критерий за премахване на дефектирали умове. Ние вече сме платиили пари за Търговски регистър и смятаме, че е наглост някой да ни продава тази информация, а ние, вместо да печелим за данъци, да висим по опашки за удостоверения за актуално състояние. Това би било кощунство! Съжалявам онази имзет, която иска да върне предишните мрачни десетилетия в България.

На никой не трябва.Само изгъзици и кражба на данни.НАП си знае работата.Всеки ще е длъжен да си прави проучване за контрагентите.Регистъра и без това е само една фасада.Махнето го до изборире.Не е нужен.Какво ли ще стане ако се пререгистрират тия 1 000 000 фирми които прибързано се създахоха от хора изгонени от работа и без никавко препитание.Само си издухаха бедните спестявания и сега тръпнат от страх държавата да не им опъне по 100 лв глоба.Аз познавам трима които на 40г умряха от рак заради тия тъпи фирми наречени еднолични търговци.Държавата изгони най-добрите от ИТ сектора,хората бяха на години и неможеха да се реализират пред крадения капитал на преватизаторите.

Ти не си от хората, на които трябва. Как така даваш мнение?! Показва, че си глупав човек.

Кжи за какво ти е?Всяко създаване на списък по компютърен път е нарушване на свободата на човека.Ако ти се близат задници продължавай да се изказваш по въпроса.Кгато се правиха парите тъкова чудо представено в Интернет нямаше.

БЕ се ПЕ БЕ се ПЕ БЕ се ПЕ БЕ се ПЕ БЕ се ПЕ БЕ се ПЕ БЕ се ПЕ БЕ се ПЕ БЕ се ПЕ

"Първите, паднаха в кърви - последните станаха първи".Като допуснахте да ви управляват некадърници, сега се наслаждавайте на бойкота на администрацията, която не иска да работи за толкова малко пари и се стреми (чрез "грешни" действия или бездействие) да провали това правителство. Липсата на мотивация за работа е достатъчна мотивация да провалиш началника си.

Регистърът е създаден по времето на БСП и представлява доста некадърно направен софтуер за милиони. Известна ми е фирма, например, от кръга на БСП, която е платила 13 милиона данък печалба за годдината. Шефът й не разбира от софтуер... Има ли нужда от коментари? 130 милиона печалба без да си специалист в областта! Търговският регистър е само един от некадърно направените софтуери, а България е пълна с такива. От софтуер се крадеше най-лесно, защото не е проста рабоота да кажеш, че не работи добре. Но днес виждамее как един софтер не работи добре. А нужда от него има, както са преценили всчики европейски държави. Без тази информация бизнесът е донякъде сляп.

И най-добрият софтуер в ръцете на глупак се превръща в боклук, точно като нашата държава в момента , а забравих има др. виновен.

Проблема освен със софта е и със свързаността на сървърите. Ма сте тъпи кат галоши и затова само си блеете овци ниедни.

Преди няколко месеца говорих с г-н Радослав Гълъбов за проблема "Service Unavailable", който се прояваваше много често, за съжаление буквално ми се скара, защото при него нямало проблем, да съм си погледнел моите системи.

Сефте, а пък и да се чудим. Мамата на татата... на нашите деца дето го правят... детска им работа

с тъпи тикви няма никога нищо да стане - това дето там, както и на други подобни институции (припомнете си, че доскоро програмата на НОИ беше под ДОС - 2010г. беше скоро) е нещо правено само за източване на пари - некви компютри, подобни програми, писани от подобни програмисти, и накрая една тълпа от крътуни с връзки дето си мислят, че работят нещо - Е, кво искате .... тепърва, всичко има да се скапва, и то не само на тази институция ..... пийте по една студена вода и запомнете това писано ....

Ти да не искаш уеб приложение със Silverlight да ти направят? MS DOS е предизвикателтво за всички съвременни ИТ специалисти. Догодина, като излезе Windows 8 (дано да не е само 64-бит) ще видиш "кон боб яде ли"!

В усилията си, да се харесаме на ЕС пак прибързваме и слагаме каруцата пред коня (наличната техника не съответства на съвременните изисквания). Това политическа грешка ли е или административна недомислица ?А може би тънък политически предизборен трик на БСП-кадрите в администрацията, произтичащ от предстоящия вот на недоверие към правителството на ГЕРБ ?

Няма техника която да е работила преди 3 години и да не работи добре сега. Друг е въпроса дали не се опитват да изкрънкат поредните евромилиони за подмяната и и затова да създават впечатление, че вече не може да се справя с "количеството данни". Как ли се справят с проблема държави с повече от 5 милиона население???

И преди 3 години не работеше :-) Моята фирма ту се показваше, ту не се показваше. Освен това падаше постоянно. Публичният интерфейс е боклук, няма вложена употребимост, а е направен от некадърници. Но да оставим интерфейса, който е много важен. Сайтът и тогава не работеше и се сриваше.

Да ви кажа от вчера 3 пъти ми се налагаше да направя справка и с повечко търпение става. Просто трябва многократно рифрешване на страницата и по-здрави нерви.

И аз съм чувал от няколко различни източника за супер големи суми дори за поддръжката само на цялата им система.. което е поне 100 пати завишена цифра.

Абе, я пак проверете. Току що успях да направя справка. Като ви се появи това сървис ънавейлъбъл, кликнете на адреса в адресбар-а и дайте ентър. Така 2 пъти и се отваря...

По просто е да натиснеш клавиша F5.

Преди малко влизах в сайта за справка и нямах никакъв проблем.

Нищо не ме учудва в България!!!!Това сриване на системата на Търговския регистър не Ви ли прилича на ""сриването на системата на мтел""

Днес успях да си направя справка, явно проблемът не е повсеместен. Друг е въпросът на кого му е удобно да я крие тази информация и да не се ползва.

Човек трябва да е изключително голям лаик за да допусне, че всичките истински данни фирмени висят незащитени по интернет сървърите. А още по-голям за да допусне, че няма бекъп на системите.

Не стига, че публикуваха лични данни на маса народ, събират луди такси, ами сега заради техническите им проблеми (които са от минимум 3 месеца вече) ще набичат по 2000 лв. глоби за неподадени отчети! За съд са, даже им е малко!!!...

Личните данни не могат да са тайна за никой, който желае да се докопа до тях, даже и да те няма в търговския регистър. Ама сте наивни и простодушни. Как го водите този бизнес с този акъл, ей! :(

причината е друга :)

А каква е причината?

От мен да знаете- когато не знаете причината, винаги става дума за пари! Фаворизирана от властта фирма взе над 15 милиона евра, за да направи този сайт. Остави си ръцете! Сайтът е тегав от самото му начало. За естетика да не говорим. А уж регистърът е публичен. Сега ще забранят и достъпа! Толкова ли е трудно да се скрият тези ЕГН-та???? Не, братя и сестри, това е обречена държава! Обречена на алчност и некадърност!

Една от фирмите, които правят тези софтуери, реализира 130 милиона печалба за 2008 струва ми се. Приближени на БСП, които посредничат, като превъзлагат на други фирми, но без да разбират какво превъзлагат. Разбира се сумите основно се връщат към Позтано, защото тези бизнесмени не са кой знае колко състоятелни. Те са пионки. Като резултат сега българският народ, в частност бизнесът, както и ГЕРБ ще се натъкне на ое една бомба от дадени много пари, но без резултат. Това плаче за дълбочинно разследване - кой е поръчителят, кой е изпълнителят кое колк е струвало и дали е направено. Мисля, че ше има подсъдими от поредната далавера.

По-голяма идиотия от този сайт няма. Той не работи от началото на годината както трябва. Сега вече хептен се предаде. Взехте парите, оакахте се, ама пък не ви й дреме де.

Този проблем не е от 3 дни, ами от поне 1-2 месеца. От 15 опита може и да се влезе в системата, като влезеш вече работи, но до тогава е голяма мъка. Днес не успях да вляза с 5-6 опита и се отказах.

Само системния администратор да не си е разлял кафето или колата върху някой сървър :)

И как сега ще се публикувам-до 30.06. за 35 лева?????Или трябва да се бръкна за 50 лв и да вися цял ден на опашка???За какво ми е този електронен подпис,бе тъпанари!Сигурна съм,че това е и целта.Да направим малка сметка,за мен 15 лева повече,но умножено по.........пъти-какво прави!Пълним хазната с празните си джобове-егати тъпата държава!

Да здравствует братская дружба народов Китая да и нашего-же конечно ... и этьi-там в задунайской нашей губернии эсли нам понадобиться !

В американското посолство сте се научили да слагате кирилица. Сега остава да се научите да слагате и руска, преди да се правите на Ынтересни

Та на колко казвате би било възможно да продам услугите ?!( Които Вие и много други тук ползвате безплатно ! ) ... Само питам де ;-) /// А колкото до разновидноста на нашия български език -- имате пълно право, че се нуждае от подобрение ; Благодаря Ви !

Въпрос: Някой ще потърси ли отговорност от фирмата (лицето) производител на системата? Не само морална, а материална? Защото е прибрана предполагам 7 цифрена сума за нещо, което не издържа и ниско натоварване. Значи са прибрани пари за топ-разработка, а е получена курсова работа на полу-посредствен студент.

Втори въпрос: Защо министърът на правосъдието съвсем скоро раздаде едни огромни премии на Агенцията по вписванията? Може би защото единственото европейски работещо нещо в тъпата ни държава най-накрая се провали и си стана българско?! Търговският регистър е умалено копие на перспективата, която очаква всички нас тук на тази територия. Беж крачета, да бягаме!

Единственото, което трябва веднага да се направи, е да се разследва, Предполагам, че ще стане ясно колко много пари са дадени за недостатъчно технологичен софтуер. Много добър повод да метнат согтуерните изпълнители, които захранват с пари партиите - традиция до момента. Чудесен повод, горещо препоръчвам Бойко да не го пропуска. Може да се огледа и към фирмата, която сканира документите на фирмите. Конкурсът е предрешен, а цената е завишена десетократно. Пожелавам успех в лова на крадци!

Ох кога ГЕРБ ще се сринат! Не се издържа вече!

Всички чакаме с нетърпение......!!!!!

И сайта на търговския регистър и самия търговски регистър са едно голямо лйо. И проблема е че хората които работят там само си тръгват.

С нетърпение очаквам "Електронното правителство"! За разлика от другото - това можеш да го хакнеш, делнеш и т.н., когато се ос*ре тотално!

Проблемът е сериозен, но все пак той не може да доведе до загуба на информацията за фирмите. Защото не им се сриват сървърите с базите данни, а тези с приложенията.

Пак ли си Вени Марковски? Иначе как ще знаеш кой сървер работи и кой - не. И какво ме топли, че данните са на мястото си, когато ще утрепя един ден на опашка и 15 лв за "Бог да прости", отделно таксата за ел. подпис.

Звучите на наистина-специалист(ка) в областа, Вени -- а виждали/чували ли сте напълно-изолирани паралелни процеси ? ( ... за подсмихващата-ни-се вероятност за все-пак-някаква взаимовръзка/зависимост с наскорошното гугълиращо бълбукане -- Ви предлагам да поизчакаме ...засега )