Търговската война на САЩ срещу света започна

Опитите на Китай да образува общ фронт с ЕС срещу икономическата политика на Тръмп пропаднаха

Обратно в новината

Коментари - Търговската война на САЩ срещу света започна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обезценката на китайския йоан си е влизане в една друга война - ВАЛУТНАТА !! ТОВА Е ВЕЧЕ НОВ МНОГО ПО СЕРИОЗЕН ЕЛЕМЕНТ ОТ ПЕИЗАЖА. Как биха отговорили янките на подобен ход?! Естествено с МАНИПУЛАЦИЯ на ПАЗАРА НА АМЕРИКАНСКИ ДЪЛГОВИ КНИЖА с които са пълни не само Китай, но и много други инвеститори най вече ТЪРГОВЦИ НА ГОРИВА. ПРИ ВСИЧКИ ПОЛОЖЕНИЯ ТОВА ЩЕ СЕ ОТРАЗИ НА ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА, които са съществена разходна част не само на КИТАЙСКИТЕ, но и на ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТОКИ.

На девалвацията на САЩ не може да отговори по никакъв начин. Курсът на долара се определя на пазарен принцип, докато курсът на юана - от Китайската Централна Банка. Американците от години роптаят срещу това, НО НИЩО НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ. Американските ДЦК много трудно могат да бъдат манипулирани, особено краткосрочните. В момента, те са еталон за сигурност - гарантират 0% риск. Съответно, лихвата по тях е почти ниулева, но банки и фондове от цял свят държат в тези книжа излишния си кеш. Всяко бегло съмнение в тази система ще срине буквално цялата американска икономическа система. Съвсем буквално. Да не говорим, че половината от външния дълг на САЩ от 4 трилиона долара се държи от Китай. Ако утре Китайците решат да продадат дори и 10% от този дълг, американската финансова система се срива отново. Няма мърдане. Барби ще прави това, което му казва китаецът. Щото иначе, лошо.

да, ама не! външният дълг на САЩ не е 4 трилиона долара, защото само толкова държат 4-те най-набълбукали се с американски бонове. Китай макар и да държи значително по-малко не е на сметка да клати долара, защото в абсолютна стойност погледнато чичо Сам дължи 1000 долара на ВСЕКИ китаец, тоест всеки китаец е работил за американците за 1000 долара и не си ги е получил. Освен това ако цената на горивата тръгне нагоре Китай ще го отнесе по още един параграф, защото те тази енергия я превръщат в стоки, от които печелят. В "белият свят" горивата се ползват предимно за транспорта за сравнение. За да започне някой да клати долара трябва да има големи доларови експозиции и да е хеджирал загубите по тях и свързаните финансови инструменти, което е много трудно и на мен не ми е известно някой да е в подобна позиция. Игрите с девалвацията до голяма степен са единственото, което китайците могат да направят контролирано и без големи рискове да спрат преди нещата да са излезли от контрол. Не може да се каже, че едната страна е в по-силната позиция, което както добре знаем означава студена война - война на изтощение.

Сега китайците като са толкова отворени да се гушкат с руснаците и да се зъбят ше трябва да продават на руските пазари за рубли! А ако не върви търговията ще трябва да спонсорират със силно девалвираните си юани! Като гледам и Боко с всичка сила помага да се бута кличката в правилната посока! За американците не е никакъв проблем да си преместят производството обратно в Америка, ще си вдигнат вътрешното потребление изключително много и за продажбите в Китай няма да им дреме, а Китай ще влезе в много сериозна рецесия.

Двете наи големи икономики в света са USA и EU...

Лъсна истината за "свободния пазар" който така ожесточено прокламира западът десетилетия наред! "Свободен", докато се играе по техните правила и техните фирми са печелившите! Сринаха цяла източна Европа заради тази свобода на движението на хора и стоки, САЩ сринаха латинска Америка със същия аргумент и сега, когато започна да им пари под лъжичката от собствените ценности, започват да налагат наказателни мита, превъзпитателни тъй да се каже! Не може да има свобода на пазара, когато ние не сме печелившите! Ние сме богоизбрани и определяме правилата! И ЕС въведе още преди години наказателни мита за китайски стоки и държи държави като България изкуствено с по-ниски доходи, отколкото Китай, за да си произвеждат там евтини стоки и да имат контрол над всичко. Свобода, сър!

Е, съвсем друго си е плановата икономика.

Да обясниш, как ЕС, хем ни държат с по-ниски доходи от Китай, хем в Китай произвеждат евтино ?!

И ето, че сме на крачка от разпадането на глобалния пазар и обособяването на отделни икономически зони, със собствени валути! Това, заради което Тръмп влезе в Белия дом ще стане факт! Пред очите ни Тръмп руши световния икономически модел, създаден от глобалистите през последните 30 години и основан на долара като единствена световна валута!

НИе не участрваме в никаква търговия поради факта, че БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА НЕ СЪЩЕСТВУВА ОТДАВНА. Така, че да си воюват наволя, колкото искат. Нас не ни засягат тия СВЕТОВНИ ДЕЛА. Те са за ИМАЩИТЕ ИКОНОМИКИ

Вие не участвате,но нашият български износ и внос е ориентиран почти изцяло към ЕС! Само където сме зависими от енергоизточниците които внасяме от вас или са ваше владение у нас! И да се надяваме,че спомоща на ЕС ще успеем да се ,,изхлузим"от ваоият хомот или по точно на вашите господари!

като изгоним Боко и дойде другарката Нинова , тя ще направи бензина 50 ст, билетчето и баничката - 6 ст, кебапчето - 10 ст! Другаря Путин така каза! да живее комунизъма! А, и парно - 20 лв на месец!

по-скоро ще ни направи милионери!със по 2 милиона месечна заплата а кебабчетата по 100 000 бона парчето.не е кат да не са го правили бесипето

китайские друзя! мачкайте по морду имрпериалистическите капиталисти! КПП КПСС - вечная дружба! Да крепне Советский Союз! Да крепнет комунистическии Китай! Смърт на капитализама! хаххахаа смешници жалки! Кого мислите , че баламосвате бе? Народът се ориентира на запад, вие с тия номера от комсомолски вечеринки минавате вече 70 години. Най -много някой дядка да зарибите и толкоз.

Смешник, народът НИКОГА НЕ Е ИЗБИРАЛ гнилоча запад! Западът го анексира без да го пита и настъпи ..... МИ...ЗЕРИЯ!!! Така че, радвай се още малко, народът отдавна се събуди, то гладно се не заспива, нали?

Руски трол под номер 01452.

Брей, ма верно! Последният път, когато ни анексираха, май Съветския Съюз ни обяви война! Че и с години трябваше да плащаме издръжка на армията им - по 5 милиарда лева на месец! А те такива ги вършеха, че чак Георги Димитров се принуди да пише до Сталин да се спре с грабежите, изнасилванията и убийствата, че няколко отговорни другаре станали курбан на българо-съветската дружба! Че и разстреляни имаше!

кинаджиите не мога да ви разбера тука - ту сте за ердоган, ту за путин, за ким, сега и за бау-бау, само против белия свят да сте! Айде бегайте,че не вървите! В Русия и Китй никой не е отишъл, за САЩ се избиват , за зелени карти кандидатстват от цял свят. само лаЕТЕ ТУКА БАДЕВА!

Алчните люде са като мухите, където има лай..о нам се събират. Не съди по себе си!

Вие къде се събирате - в Питер ли?

Че простия български дебил няма виждане е ясно. Напрани си труда и поискай сведения колко българи учат в китайски университети. Колко граждани на САЩ учат в китайски университети. Ти немаш сведения и знаеш само това което се казва на българския бройлер.

МНооого българи и много западняци учат в Китайски университети, много.

Че простия български дебил няма виждане е ясно. Напрани си труда и поискай сведения колко българи учат в китайски университети. Колко граждани на САЩ учат в китайски университети. Ти немаш сведения и знаеш само това което се казва на българския бройлер.

Бреййй четеш тука и разбираш колко много са се загрижили съвеЦките граждани за икономиката на САЩ. Явно затова и пред посолството в мацква има такива опашки. Искат да помагат, за да се отплатят за лендлийза!

къв лендлийз бълнуваш бе, ма да се беха били говедата наравно с руснаците, а не като кашавари отдалеееко да подават лебец, така и баба може. В бой, в реален бой никога не са участвали. Ако не беха руснаците да освободят и Европа и света от кафявата чума, която е плод на западната чума, сега немаше и да те има.

Не знам за плодовете, но кафявата чума е по-малката сестричка на червената чума.

кучеядите и те много насериозно взеха да се гледат! много си поверваха. И те като Путин. Ама се умилкват и те около чичо Сам!

Китай да им обложи дънките и уискито, да ги закопае краварите прости))): да им пръдне на....

Майор Тъмпов добре се справя. Скоро ще има сериал "17 мига от есента на САЩ"

извън просташките подвиквания тук като на мач и манипулативните заглавия просто САщ си оправят търг. баланс, който в резултат на предатели стана силно отрицателен и сега Тръмп връща го връща в нормален вид. Да , ще скимтят недоволно пиявиците, но проблемът е техен. Те знаят,ч е е прав и за тва не смеят да прекаляват - е, отвръщат с някое и друго мито на уискито, фъстъците, дънките колкото да не е без хич, но не смеят да отговорят реципрочно. Щото да спираш дънките когато ти удрят стоманата, алуминия и колите е смешно))):

Абе като пишеш глупости задаваш ли си поне въпросът- Някой да е притискал американците да подписват търговски договори с тях? Сами са си решили да правят търговия, но сега когато китайците приеха решение да се търгува в юани и ролята на долара намалява изведнъж на омериканците не им харесаха договорите им. Е да, ама не- търговията в Азия ще продължи да се развива в юяни, а Трумп лека полека ще разбере, че дойде ли нещо ново то продължава да се развива.

Първо реши за себе си - юани или юяни?

Да се обединят с путкин. Той ще им наложи мита на анимационните му нови оръжия!

За такива като тебе, Русия изстреля четири ракети преди два месеца от Бяло море, които поразиха цели на 5000 км за ... ... 14 мин. Понеже, бетонираните и застинали в соросоидална форма мозъци на много хора не разбират какво означава това - ето превода - спецаиално за теб: СКОРОСТТА НА "АНИМИРАНИТЕ ОРЪЖИЯ" НА ПУТИН Е МАЛКО НАД ... 20000 КМ/Ч ! Т.е. "анимираните" освен, че са много анимирани са и реални и абсолютно не достижими от никаква космическа и друга ПВО. Логичният резултат от това е изпросената от Тръм среща с Путин - прати емисария да молят за среща в Москва миналата седмица.... "САМ РОМАН ДА СЕ ПРЕДСТАВИ - НЕКА ТОЙ ДА ПРОСИ МИР ! ...."

БРАВО!!! ПА ЩЕ ВИДИМ ПО-ПОДИР! БРАВО!

Американските боклуци се опитват да ударят Китай. Истината е ,че САЩ вече са една дупка от деградирали джендъри. Те не могат да произвеждат нищо. И сега ще се пробват всячески да правят мръсно на всички по света . Дано САЩ бъдат смазани заедно с евроталантическите им боклуци.

Не е злоба, а чиста проба руска завист!

Злоба за какво За милионите избити по света в името на корпоративните им интереси. Китай за разлика от американските престъпници не е окупирала половината свят както България

Примерът се отнася за куп стоки. Преди време краварите произвеждаха маратонки и ги продаваха по $200. След това започнаха да ги произвеждат в Китай с много по ниска себестойност, но продължиха да ги продават по $200. Ако Китай спре да внася маратонки, или краварите ще ходят боси, или трябва да си ги правят сами, но за да не са на загуба трябва да ги пуснат на $400. На дебелите негърки няма да им останат пари да ядат по 27 хамбургера на ден и ще стане революция.

абе смешник, кога са ходили боси щатите бе, ще си намерят други роби бе, смотан! Преди 1980 да не са ходили боси, като не са им робували китайците бе?

Смотан е на майка ти сина. Преди да те изтърси, САЩ си правеха всичко сами и качеството беше отлично. Сега правят хамбургери и са докарали индийци компютърджии. Никой не иска да работи или да изучава математика и точни науки. Който е тъп става продавач, който може да пише и има приятни маниери става PR или rep.

Заглавието е пълна простотия, останалото - също. Доналд Тръмп (с всичките му странности) се е заел да изпълнява предизборната си програма и да върне икономическата сила на САЩ, т.е. да върне производството на стоки в страната. ТОЙ ГО ПРАВИ - вече е създал хиляди работни места в държавата. Точно затова го избраха и американците - да им даде работа (хляб), а не да се изнасят производства (и ноу-хау!) извън страната. Само малоумник няма да забележи, че това са действия в защита на НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ и да ги нарече търговска война срещу света.

Мдаа, в началото на неговото президентство станаха големи пожари и много къщи изгоряха- за да се построят отново много работни места се откриха. Та такива ми ти работни места...

А дали това е възможно Мери ? Нали ще трябва да се появат телефони по 10 хил.долара, а кой ще купува тези телефони ?

Китай беше силен, защото САщ имаха икономическа полза от това. Епохалният Договор Дън Сяопин - Картър. Сега вече са заплаха и ще бъдат демонтирани... И не скимтете много, щото китайците знаете ли как обич1ат помияри, хапват ги на грил))):

Бихте ли доуточнили какво се има предвид под "демонтирани". Защото ако в главицата ви се мержелечт някакви представи, че Китай ще бъде върнат на нивото от 80-а година, явно сте пропуснали да забележите, че духът от бутилката е пуснат и връщането му обратно е невъзможно. А и страна, която държи трилиони резерви под формата на американски ДЦК все още не е останала без оръжия...

представа си нямаш колко бързо може да се върне>>>Помниш ли японското чудо? Къде е то сега??

Япония е американски протекторат от края на ВСВ, като как на Китай ще му диктуват по същия начин, ми е трудно да си представя.

Дончо само да си изтегли корпорациите и да им спре Уиндоуса и са приключили за 2 месеца кучеядите! Апропо сериозните икономически анализатори в света предупреждават за китайския имотен балон. Засега го удържат, ама като се спука , да не ми скимтите тука жално и аз да са гавра с вас, а мурзилки?)))):

Китайците да спрат производството на нагризаните ябълки и ще започнат масови самоубийства из цяла америка! Че и в Европа даже. :)))) Абе паляци смотани, кога ще разберете, че световната икономика и промишлено производство не са това, което са Били през 50-те години на 20-ти век!? Неуки платени козяшки тролове!

показва, че нямаш аргументи както обикновените руски тролове! И не съм трол. Нагризаните ябълки бяха с отлични резултати и преди да отидат в Китай да им ползват робската сила, а сглабянето на пластмасите може да се извършва и на други места - Виетнам, Индия... Малоумниците на Изток не сте чували за бизнес идея и авторско право. За тва сте назад! То е важно, а железата и пластмасте все ще се намери балъци да ни ги сглобяват...

Да бе, разбрах че не си трол. Ти си експерт, независим блогър и работиш в нпо. Аре у лево.

Пише за цял един народ "кучеяди" и има претенции че са го определили като тъп заради думите му. :) пляка пършива.

как лесно си личат некомпетентните и необразованите - в Китай не използват уиндоус (освен ако не е пиратски може би) - имат си тяхна официална операционна система, базирана на линукс...

Винаги ми е било много смешно как некомпетентни хора заплашват с "Уиндоус". Само да ви кажа, че никоя страна, която не иска да бъде следена в администрацията си не ползва "Уиндоус", а линукс, който сами могат да модифицират както си искат. Така че разберете го най накрая таква зависимост към "прозорците" няма.

Тогава за какво е тази радост, че в България е премиера на Китай с 700 човека делегация! Нещо се говори за форум на страните от Централна и Източна Европа с Китай за китайско финансиране. Нито корпорациите нито уиндоуса нито нещо друго е проблем за Китай. Имат собствени корпорации, собствени операционни системи и офис пакети както и CAD програми. Няма стигане, това са над един милиард и половина хора.

Една девалуация на юана постепенно ще доведе до по- добри условия за инвестиций. Е, вярно, че евреите които са майстори в лихварството диктуват американската политика, но успеха на американците ще е само временен. Европа със своят оказ всъщност затваря пазар за своите стоки които и така вече са в надпродукция- два загубени пазара за Европа- Русия и Китай това не е шега. И това са огромни пазари. Както руснаците така и китайците могат да живеят по- скромно, но не и американците или запада. Поговорката казва- Каквото сам си направиш....., а китайците не забравят лесно- питайте норвежците за това.

анал лизаторчето, като видях инвестиций, нататък не четох! Неграмотни руснаци тук дават експертиза, ай у лево!

Запитай се защо Норвегия отслабва своята валута и се върни да поспорим...Грешката ти е, че не четеш докрай, а за мислене да не говорим.

да те питам за норвежците, номеер 1 в света по стандарт в кой крачол са си го преместили от великия китай?

Опитай се да попрочетеш какво стана с норвежката търговия с Китай след присъждането на Нобеловата награда на китаеца и виж колко години им отне да се подобрят отношенията на ниво търговия. Загубите бяха толкова големи, че много хора се впрегнаха да оправят тези отношения, а сега норвежците не рискуват за нищо на света да загубят китайските пазари.

"инвестиций", това нов химичен елемент ли е или древноримски сенатор? Аман от неграмотници!

Понякога в бързината на писането човек удря клавиш който е граматически грешен. А в твоите коментари като те чета винаги има заяждане и злорадстване с обиди- признак за това как върви и животът ти.

На Антиглобалиста доста са му ясни нещата. Класата винаги си личи. Всъщност, това не е вона, а само една битка от голямата перманентна война между световните икономики. Тая война се нарича конкуренция. Тая война носи на някого жертви, но на хората дава по евтини и хубави стоки-. Освен това, тя създава работни места там, където до сега е нямало. Получи се парадокс. Америка сама създаде своят конкурент Китай. Преди с плана Маршал пък създаде европейската икономика. САЩ е естественият лидер на тоя свят и се опитва да запази това лидерство. За съжаление на Щатите, света се променя, но не в тяхна полза. Тая битка може и да бъде спечелена от САЩ, но голямата война ще бъде изгубена. Света се промени. Дано да е за добро. Хев а найс дей.

С ТЕБ сме! Победителю! Помиярите нека лаят! Помиярите да си лаят, далаверата си върви...

камунистите сега да си изведат от уСА децата, щото да не се мъчат в губещета страна и да ги закарат в Китай при своите другари на по- хубаво!

ееех, мечтииии!

Моля всички дето не харесват комунистически Китай да не пишат на компютрите си, щото те са правени там

то за тва почва тая война хубавецо! И в резултат може да стане да не се правят повече компове там....

Къде бе? в Албърта ли?

да не ползваме автомобили и парно,ч е са бензина и газ са руски, така ли?

Точно така

Голяма работа! Нас това не ни касае. Ние нищо не изнасяме, освен тъпи копелета и докато не им сложат мита на тях все тая!

има тука 1 тъпо копеле , ма не знам кое е....

Едно хапче в америка -1 долар същото хапче в Русия, произведено от друга фирма -една рубла. Те така се формират БВП-тата

много ги знеш нещата, ами действай тогава, стани като тръмп милиардер! Разбираш от Бевепета значи. Ми рашките като ги знаете нещата що стте голи кат охлюви бе? И нали бил хартийка долара, ами правете и вие 16 трилиона хартийки и печелете бе, нали знаете номера?

Ми рашките като са голи охлюви що искате да се увеличат разходите за НАТО? ? Тебе от голи охлюви ли те е страх!?

Комунистите търсят своите синове либералите в търговската война, но карйнодясното вече е заело достатъчно силни позиции и подобно развитие би сринало и без това кекавия ЕС.

тука чебурашките сте като в оня виц за комарите, дето слона ги натръшкал всичките и останал само 1 отгоре му, а другите викнали "Дааавай Пешо, удуши го ,умори го" )))): Ще го уморите слонас нанай)))):

големи врачки тука, големи стратези - направо САщ е паднал вече, всичко е загубено! Абе тоя лосион , дето ви го дават, много некачествен бе!

Става дума за нещо много по-различно от търговска война, каквото и да значи това. Сблъсък между две концепции в световната икономика. Едната тенденция е към псевдоглобална икономика, което е в основата на неолиберализма. Уж свободно движение на хора, стоки и капитали, а всъщност строго подчинение на света от шепа самозабравили се олигарси. Китайците са специална тема на невиждано нахалство в интелектуално и технологично пиратство, агресивни ниски цени, формирани от полу робски труд и пр. неща още по-добре устройващи финансово-спекулативния капитал и пр. Другата тенденция е към слагане на ред, която изглежда на либералите като национализъм и изолация. Полу грамотните журналисти яхват вълната на прибързаните приказки и сега имаме идеална тема за разговор на ниско ниво. Светът преминава от едно състояние в друго и предстои да видим какво ще се случи, но е сигурно, че САЩ тепърва ще произвеждат, внасят, изнасят, както и че Китай и ЕС ще трябва да се съобразят с някои досегашни практики и да се държат по-коректно. Битката се случва в САЩ между елити, единият от които е много шумен и претенциозен.

... че САЩ тепърва ще произвеждат, внасят, изнасят... Като цяло главно ще се съсредоточат във второто действие, както и досега. В главата ти е пълна каша. Приличаш на пиле току що назобало се с горещи куришки. Китайците хем крадели, хем безправна и ужасна експлоатация, а великите преуспели западни козпани, флагмани на своите сттрани къде и как произвеждат своята продукция? Маратонките найки да не би да не се шият и лепят от 14 годишни? Чаршафите и платовете да не би да не се шият от 12 годишни? Абе много си зле. И пълен т.ш.ак в опита си да разграничиш едните от другите... Наште поне са принципни.... :)

Ще видм скоро да ли ще се сбъдне и второто предсказание!

"Като тероризъм се разбират насилие и акции на насилие (като напр. отвличания, атентати, удари със взривни вещества) срещу политическия ред, за да се постигне политическа промяна. Терорът служи като средство за натиск и преди всичко трябва да разпространи несигурност или страх или да създаде симпатия или готовност за подкрепа." Колко добре пасва това описание на външната политика на ФАЩ...

Руснаците направо убиват както фашистите на Хитлер

Те това го взаимстваха от правилника на НКВД.

Тръмп вижда в ЕС толкова голям враг, колкото е и Китай за САЩ. Тръмп няма да работи с ЕС, а ще сключва двустранни договори с отделните държави. Тръмп каза, че никой не заплашва ФРГ и ще изтегли от там останалите 35 000 американски солдати. Това води да ускоряване на саморазпада на ЕС. В момента само ФРГ, Холандия и Дания са икономически стабилни. Останалите държави се командват от Германия, която и им плаща за това.

Значи изтегля 35000 хиляди солдати и ЕС се разпада, браво. Отде ви намират такива стратези бе селски?

алоу, кво е тва ФРГ бе, сега не сме 1988 , а 2018 г. склери, пий апчетата!

Значи да очакваме изнеданващо Франция, Австрия или пък Полша да нападнат Германия, като се изнесат от там американчетата .... евала, стратег си!

скоро на жълтокосия,ще му духнат под опашката...

ще му духнат верно, ама нещо друго))): Първият духач се задава -имат любовна срреща скоро -виж в дира))):

Ние трябва да сме заедно с нашите другари от Китай. Комунистически Китай , част от 3 милиарден БРИКС, е реално световна икономика номер едно

Какви другаРЕ , какви пет лева бе Фийчо ??

Комунистически Китай ли, та тия са най-големите капиталисти бе момче. А в БРИКС знаеш ли, че още нямат тоалетни в къщите си?

Ами да. Капиталистическа Русия е най-голямата комунистическа държава.

Не се съмнявам, че американското ръководство има точна информация за силата и размера на китайската икономика. Поради някаква причина обаче САЩ се държат сякаш все още са първа световна сила. Хубаво е да надуваш огромни балони, но балоните имат свойството да издишат и да се пукат /имам предвид американския балон/.

смешнико, само преди месец китайският китаец ти каза кой е номер едно, и от кого трябва да се учим! ти тогава в кома ли беше, или изпадна в кома след новината?! на китай му трябват шест пъти годишният бвп на россия, за да настигне щатите! шест пъти!!

Хи хи, каже ли ти китаец че си номер едно, си готви ковчега!

товаришутки, 19 000 000 000 000 $ 16 пъти повече от ниобятната! не ги мислете!!

Това е защото една операция в щатите е 100 000 долара, а в Русия е безплатно. Това като пример влиза в БВП - то

ааа, ясно! и в щатите лекуват с медикаменти, а в раша ги мажат с зальонка като добитък, та за туй

направо сте номер 1, ще оберете всички копекйки, дира! Само заглавието като прочеттеш ти става ясно кой ви плаща да лаете!

Чети "Дневник" тогава. Там плаща чичо ти Сорос...

Mного страшен тоя Сорос! НАправо путлерастите фиксация имате към него! Много ви е страх от 1 човек с няколко милиарда! Щом той е заплаха за вас, кво остава за най -мощната държава в света?

Ето това вече са добри новини, краят на американските терористи наистина вече наближава!

ти май не успя да прочетеш статията? прочети поне заглавието, и викни петокласника на съседите да ти обясни за какво става дума!

Щом е почнала Войната със САЩ , да Уволним Българското Правителство Назначено от САЩ !!!!!

насе, по добре уведоми курнелия, та да си спаси детето от там!

дрОгаре, напразно се хабите! щатите са били, са, и ще бъдат и занапред локомотива на световната, и на ес в частност икономика! а това че русал и дерипаска дадоха фира, си е в реда на нещата

ДИР , престанете да манипулирате точките. Не може като дадеш плюс да излизат двапъти повече минуси. Опорочихте сайта, затова започвам да избягвам да го използвам.

че какво значение имат точките? те радват и наскърбяват само мурзилкажа!

Докато ти четеш, четат и други и те също слагат +или - !

Тия евреи нямат наяждане!

ЕС е жалък,трябва му някой да земести САЩ , защото не може сам да паразитира,и затопли отношенията с Китай. Но Китай няма да им даде такава лапачка като САЩ никога.

ура другари. според другаря тръмп, таз война е лесна за печелене.

Интересно защо всички статии по върпоса са написани в стил колко е лош Тръмп и как едва ли не всички са против него. Всъщност човека има един куп съветнци, които са изчели повече книги от всички селтаци взети заедно. Както обикновено американците много добре занят какво правят за да си защитят интереса. Не забравяйте че и преди изборите там, всички медии тук бяха получили заповед да лъскат образа на хиларито, и да ни вменяват че тя е фаворит на американците. Всички водяхме че Тръмп просто мина покрай нея. Интересно защо ес-то е против всички лидеи мислещи първо за държавите си - Путин,Тръмп,Ердоган,Орбан. Интересно защо пожарникаря не се вписва в образа цитираните лидери а отива към меките мари

Икономиката, която може да разплаче ФАЩ са точно китайците, а еврогейците в Брусел нямат топки за такава война, затова са отказали на Китай... Само стой и гледай как мракобесническата северноамериканска империя ще страда, защото тя ще страда... Да решиш да се ебаваш с китайците и това и с 1000 съветника около теб не е признак на нищо друго освен на слабоумие...

И между другото, ако от поста ми ти изглежда, че се радвам, въобще не е така. Ние сме лист на вятъра и който и да страда от всички участващи, и ние ще страдаме.

Оранжевия идиот ще нанесе още удари върху Америка и света, ако не го изпичат

Да си защитаваш интересите не влиза в европейските ценности. По начало това не е и наш проблем, като държава споделящи тези ценности Затова няма коментари. Виж ако се отнасяше до Русия и Путин. Да!