Коментари - Първият търг за ”Кремиковци” се провали | Днес.dir.bg

Първият търг за ”Кремиковци” се провали

Не се явиха кандидати за участие в днешния публичен търг с тайно наддаване за продажба на производствената площадка, заедно с всички активи, свързани с производствената дейност на "Кремиковци".

Обратно в новината

Коментари - Първият търг за ”Кремиковци” се провали | Днес.dir.bg

Коментари

От два дни в този форум комунетата надават вой за Кремиковци, за разбитата икономика на комунизма и т.н. Надявам се всички тези да са старите комунисти, а не хлапета. Защото хлапетата няма как да знаят, че селското стопанство се крепеше на работа на полето на 60-70 годишни баби и дядовци, които плевяха на ръка, копаеха с мотики, събираха сено на купи и т.н. Караха ги в едни Газки и Праги, с разковани каросерии. Заводите ни бяха с оборудване на 30 години. Няма да забравя как един директор на Завода за плочки в Исперих се хвалеше през 1988г. с новата си поточна линия, която беше на ...25 години и я бяха купили от завод в Италия, който си сменял оборудването. България преди 10 ноември печелеше от: продажба на оръжие, продажба на наркотици и обучаване на терористични групи. Всички бяха много добре, но за съжаление студената война свърши,СССР и САЩ се споразумяха, и комунетата в България започнаха елегантно оттегляне и ограбването на България! За съжаление това децата родени след 1990г. не го знаят, а няма и къде да го прочетата, защото издателствата и пресата са на бившите комченгета!

Минко , скрий се бе идиот!!!!Такива като тебе унищожиха икономиката и държавата на България и ни държат в задния двор на Европа. Защото тези политици и идиоти граждани като теб не могат да мислят в обществен и държавен интерес така , както политиците на западноевропейските демократични и развитии страни мислят и работят за обществото си.

някакви леят салзи за кремиковци без да са наясно с някои основни познаня!ако комбината не се закрие може заплати и пенсии да станат като на тези в бурунди!не може вместо да печелим от него,да губим!тези чове'ета знаят ли от каде иде рудата,на каква цена,по колко плащаме за транспорт,откаде идат ваглищата и кокса,с какви транспортни разходи,колко електроенергя потребяват,каква технология е приложена от брацкя савецки саюз?направете си справка и тогава сравнете с металургята на белгя и люксембург! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Другарю ОТО, въпросът опира до КАДЪРНО И МИСЛЕЩО ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ а не до вашите аргументи за: каде иде рудата,на каква цена,по колко плащаме за транспорт,откаде идат ваглищата и кокса,с какви транспортни разходи,колко електроенергя потребяват,каква технология е приложена от брацкя савецки саюзв Европа има много металургични комбинати, които работят с технологии от бившия съветски съюз и при по неизгодно месторазположение и ситуации и работят отлично, без никаква загуба. А какво пречи на Кремиковци да се оборудва със западни технологии? Пречи алчността, корумпираността и некадърността на всички, цели 20 години, управляващи, които само са го източвали. Идея за България- алтернатива на статуквото

Във всяка една западноевропейска страна стара членка на ЕС и развита демокрация има приоритерти и стратегически отрасли, в които държавата държи мажоритарния пакет акции и ги управлява . Там металургично предприятие като Кремиковци, чийто продукция е единствена по рода си и много важно за икономиката и промишленоста, ще се причесли към стратегически важните отрасли и предприятия и държавата всячески ще го подпомага. Във Франция имаше подобен случай .Големият френски метарулгичен комбинат, също с мажоритарни собственици индийците Митал изпадна в подобно състояние. Френското правителство на Саркози веднага се намеси. Държавата изкупи дяловете на металургични якомбинат , изхвърли Митал от границите на Франция и започна да го управлява прозрачно, както се управва икономика и държава в тези страни. Там дори 1 % държавата да притежава от акциите на предприятието, има закон според който предприятието е длъжно да изкара активите цялото си счетоводство до стотинка пред гржданството .Така корупцията е сведена до минимум. Саркози така запази работните си места на 10 000 работнници на комбината. Западноеворпейската държава е високоразвита социална държава, ако бяха останали тези работници безработни, държавата е дължна да им осигури защита от безпработица и те ще изпаднат на нейната социална сисетема. Но там има национално отговорни и НЕкорупмипани политици и държавници, които мислят и работят за държавата и обществото. А вече 20 години криминален преход България не може да роди достоен политически елит, понеже една политическа криминална каста( шепа хора) от всички партийни цветове на управлявалите партии е завзела ключовете постове на държавата и икономиката , владее цялата съдеблна система и всички държавни органи и продължава да разрушава икономиката и държавата, да ограбва народа ни. Ето лицето на новото олигархично робство, в което живее вече 20 г. години българския народ. Идея за Блъгария-алтернатива на статуквото

Аман от такива мнения! Нужно ли е още 50 години данъкоплатците да плащат, за да има губещ отрасъл, замислял ли се?

А замислил ли се, че българската икономика остава без собствен метал? А метала е във всяко изделие и се наслагва в цената на изделието ,като тока? И какви огромни загуби ще има нашата икономиката, която ще внася два пъти по- скъп метал от вън? Аман от алчни нискочелци от правителствения ешалон, които разсъждават като перачки и гледат да напълнят само своя джоб, като откраднат от джоба на обществото. Аман от нискочели екземпляри от обществото, които не могат да мислят демократично- сиреч в обществен и държавен интерес. Идея за България-алтернатива на статуквото

И точно такова мислене като твоето КоСе, унищожи българската икономика и държава в последните 20 години крадлив преход! Идея за България-алтернатива на статуквото

Само да им видиш продажните мутри по новините да кажем и то от ясно по ясно и за най" простите кремиковски работници"!!!!

И вторият може да се провали докато цената стане неизгодна и пак го продадат за стотинки.

Интересно, кой ще плати дълговете , ако не новият собственик??? Май отново ние ще плащаме. Помня, че Булгаргаз има да взима огрони суми, ама нали увеличиха цена драстично та сега е наш ред. Който иска топло, да приготви пачките. А и за студено пак да ги приготви за "зградна инсталация".

Калине, той бат ББ върти целия бюджет, целия резерв , всички застраховки и прочее всички държавни пари в своята банка, която има чужд собтвеник и изнася милиарди печалбите вън, ти ми говориш за някакви 2 милиарда дългове на Кремиковци, че няма да бръкне в държавната хазна и ги плати от нашия джоб?

Тия гадни американци са виновни!!

Ами ще видим кой ще го купи. Да не се окажеш прав.

Значи дори цената на земята под него не може да компенсира разходите по разчистването на "площадката" и задълженията към кредиторите....

Нагласена работа и то как! Изобщо, който е утвърдил този метод на продажба, знае добре какви хватки са възможни. Една от тях (задължително първа) е никой да не се яви. При следващ търг вече трябва да се обяви по-ниска начална цена. Тогава пък ще се премине към по-ниска стъпка, накрая, "спечелелият" търга няма да плати, ще се обърнат към втория предложил най-близка до печелившата цена, ама и той ще се откаже, после трети търг и накрая - снимка на българското законодателство и българският чиновник пред знамето ...

Ще има втори, че и трети търг, когато Ибектът ще стане още по-евтин. Докато накрая ви го дадат като бонус при покупка на кило домати и чушки.

И как ще прави стомана,като пеща веднъж спряна не може пак да се активира???

Е не са само доменните пещи де! Още повече че в тях се прави чугун!

Абе тука има нещо гнило!!! Таен търг: 1.При такъв търг има първоначална вноска за участие (тка и обявиха-10% от цената) 2.Ако не е имало кандидати значи се е знаело предварително,че търга ще проподне. 3.Ако е имало,и те не са се явили,депозита им за участие пропад (5мил. х 10%=50000лв.) Къде са тези пари?

Сутринта ревяхте, че е ниска цената..... що някой не го купи тогава?

Джобните свършиха:-((

Не, миличък, не е малка цената. Напротив, голяма е. И в това е уловката. Ще се "провали"и вторият търг и следва избор на "потенциален" купувач за без пари - като за 1 евро. Въпросът е тази разлика в чий "строителен" джоб ще иде.

Ех минко,минко, поназнайвал бил от строителство.Полуграмотен и ниско образован си минко.За туй мразиш всички,създали нещо.Мразиш дори създаденото,защото ти минко нищо никога не си съдал,не броим естествените ти нужди.Амин.

Слава, Богу, че теб не съм те създал аз!!!А иначе не знам какво точно ти помагат тези лични нападки, но е логично, защото просто нямаш аргументи в дискусията!

щом ще има търг с явно наддаване, да започнем - давам 2 лева и едно прасе!

Ако го продаваха за един лев щях да участвам в търга

Абе да го направят този явен търг с начална цена 1,00 лев, може и да се навия,ще наддавам поне до десет лева,може и 15.

Супер кеф са чиновници, чакащи някой с излишни 5 млн. кеш :)) че и после да плаща още !

Добре де, аз съм малко смотан ама какво става с 2-та милиадра. Пак ли от нашият джоб ще трябва да излезнат.

Да го пуснат в ebay с начална цена $1 :)

Е кой идиот ще купи тази комунистическа барака! От създаването си Кремиковци е бил само на загуба! Като се приспаднат дотации, неплащане на ток, вода, БДЖ и т.н. и се проследят реалните количества продажби това е ясно. Имам понятие от строителство и трябва да ви кажа, че в България се строи масово с украинска стомана, поради високата цена на нашата. А колкото се отнася до терена под Кремиковци, да това е златна земя, но след 50 тина години и стотици милиони левове за рекултивация на земята. А най - добре е всички комунета, които толкова скърбят за Крамиковци да ги затворим там и да си направят комуна!

Браво. Много точен коментар!!! не като онзи ИБ отдолу...как може да има такива хора...

Вчера някой ти написа,че още си на политическата барикада.Явно не си го разбрал.Няма и да разбереш,Може би мястото на некомунета,като теб е в специализирано здравно заведение.

Всичко е политика, другарю! Не знам за тебе, но аз се опитвам да развия сериозен бизнес, блъскам се като идиот и накрая някой като теб ми обяснява, че 2 000 000 000 загуби са нещо хубаво!

Минко, хората тук ти казват съвсем доброжелателно да отидеш на психар, ти се дърляш. Точно заради такива като теб преди двадесет години, които рипаха по площадите, България пое пътя към нищото.

Нагласена работа за да се вземе на по ниска цена! И всичко е по вина на бивши и настоящи управляващи и на профсъюзите! А кога ще ни се издължат с парите! При тази криза и безработица да имат да ти дават е безобразие. Виновни са и Тренчев и Яначков и Л. Павлов.

Най виновно е правителството, защото то носи отговорност за ликвидиране на комбината!Идея за България- алтернатива на статуквото

Защо правителството не взе мерки да заздрави комбината, както направи Франция, макар че и там металургичния комбинат на Митал беше също така закъсал?? Не са виновни профсъюците ,а некадърното правителство, което носи отговорност за ликвидиране на комбината!Идея за България- алтернатива на статуквото

ИБ - на село! На това нито му е там мястото нито става за нещо. Една от най големите измишлотини на предшествениците на твоята ИБ. Тежка металургична промишленост в БГ на 10км от столицата....това само комунист може да направи...

Коментари - Първият търг за ”Кремиковци” се провали | Днес.dir.bg

Първият търг за ”Кремиковци” се провали

Не се явиха кандидати за участие в днешния публичен търг с тайно наддаване за продажба на производствената площадка, заедно с всички активи, свързани с производствената дейност на "Кремиковци".

Обратно в новината

Коментари - Първият търг за ”Кремиковци” се провали | Днес.dir.bg

Коментари

От два дни в този форум комунетата надават вой за Кремиковци, за разбитата икономика на комунизма и т.н. Надявам се всички тези да са старите комунисти, а не хлапета. Защото хлапетата няма как да знаят, че селското стопанство се крепеше на работа на полето на 60-70 годишни баби и дядовци, които плевяха на ръка, копаеха с мотики, събираха сено на купи и т.н. Караха ги в едни Газки и Праги, с разковани каросерии. Заводите ни бяха с оборудване на 30 години. Няма да забравя как един директор на Завода за плочки в Исперих се хвалеше през 1988г. с новата си поточна линия, която беше на ...25 години и я бяха купили от завод в Италия, който си сменял оборудването. България преди 10 ноември печелеше от: продажба на оръжие, продажба на наркотици и обучаване на терористични групи. Всички бяха много добре, но за съжаление студената война свърши,СССР и САЩ се споразумяха, и комунетата в България започнаха елегантно оттегляне и ограбването на България! За съжаление това децата родени след 1990г. не го знаят, а няма и къде да го прочетата, защото издателствата и пресата са на бившите комченгета!

Минко , скрий се бе идиот!!!!Такива като тебе унищожиха икономиката и държавата на България и ни държат в задния двор на Европа. Защото тези политици и идиоти граждани като теб не могат да мислят в обществен и държавен интерес така , както политиците на западноевропейските демократични и развитии страни мислят и работят за обществото си.

някакви леят салзи за кремиковци без да са наясно с някои основни познаня!ако комбината не се закрие може заплати и пенсии да станат като на тези в бурунди!не може вместо да печелим от него,да губим!тези чове'ета знаят ли от каде иде рудата,на каква цена,по колко плащаме за транспорт,откаде идат ваглищата и кокса,с какви транспортни разходи,колко електроенергя потребяват,каква технология е приложена от брацкя савецки саюз?направете си справка и тогава сравнете с металургята на белгя и люксембург! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Другарю ОТО, въпросът опира до КАДЪРНО И МИСЛЕЩО ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ а не до вашите аргументи за: каде иде рудата,на каква цена,по колко плащаме за транспорт,откаде идат ваглищата и кокса,с какви транспортни разходи,колко електроенергя потребяват,каква технология е приложена от брацкя савецки саюзв Европа има много металургични комбинати, които работят с технологии от бившия съветски съюз и при по неизгодно месторазположение и ситуации и работят отлично, без никаква загуба. А какво пречи на Кремиковци да се оборудва със западни технологии? Пречи алчността, корумпираността и некадърността на всички, цели 20 години, управляващи, които само са го източвали. Идея за България- алтернатива на статуквото

Във всяка една западноевропейска страна стара членка на ЕС и развита демокрация има приоритерти и стратегически отрасли, в които държавата държи мажоритарния пакет акции и ги управлява . Там металургично предприятие като Кремиковци, чийто продукция е единствена по рода си и много важно за икономиката и промишленоста, ще се причесли към стратегически важните отрасли и предприятия и държавата всячески ще го подпомага. Във Франция имаше подобен случай .Големият френски метарулгичен комбинат, също с мажоритарни собственици индийците Митал изпадна в подобно състояние. Френското правителство на Саркози веднага се намеси. Държавата изкупи дяловете на металургични якомбинат , изхвърли Митал от границите на Франция и започна да го управлява прозрачно, както се управва икономика и държава в тези страни. Там дори 1 % държавата да притежава от акциите на предприятието, има закон според който предприятието е длъжно да изкара активите цялото си счетоводство до стотинка пред гржданството .Така корупцията е сведена до минимум. Саркози така запази работните си места на 10 000 работнници на комбината. Западноеворпейската държава е високоразвита социална държава, ако бяха останали тези работници безработни, държавата е дължна да им осигури защита от безпработица и те ще изпаднат на нейната социална сисетема. Но там има национално отговорни и НЕкорупмипани политици и държавници, които мислят и работят за държавата и обществото. А вече 20 години криминален преход България не може да роди достоен политически елит, понеже една политическа криминална каста( шепа хора) от всички партийни цветове на управлявалите партии е завзела ключовете постове на държавата и икономиката , владее цялата съдеблна система и всички държавни органи и продължава да разрушава икономиката и държавата, да ограбва народа ни. Ето лицето на новото олигархично робство, в което живее вече 20 г. години българския народ. Идея за Блъгария-алтернатива на статуквото

Аман от такива мнения! Нужно ли е още 50 години данъкоплатците да плащат, за да има губещ отрасъл, замислял ли се?

А замислил ли се, че българската икономика остава без собствен метал? А метала е във всяко изделие и се наслагва в цената на изделието ,като тока? И какви огромни загуби ще има нашата икономиката, която ще внася два пъти по- скъп метал от вън? Аман от алчни нискочелци от правителствения ешалон, които разсъждават като перачки и гледат да напълнят само своя джоб, като откраднат от джоба на обществото. Аман от нискочели екземпляри от обществото, които не могат да мислят демократично- сиреч в обществен и държавен интерес. Идея за България-алтернатива на статуквото

И точно такова мислене като твоето КоСе, унищожи българската икономика и държава в последните 20 години крадлив преход! Идея за България-алтернатива на статуквото

Само да им видиш продажните мутри по новините да кажем и то от ясно по ясно и за най" простите кремиковски работници"!!!!

И вторият може да се провали докато цената стане неизгодна и пак го продадат за стотинки.

Интересно, кой ще плати дълговете , ако не новият собственик??? Май отново ние ще плащаме. Помня, че Булгаргаз има да взима огрони суми, ама нали увеличиха цена драстично та сега е наш ред. Който иска топло, да приготви пачките. А и за студено пак да ги приготви за "зградна инсталация".

Калине, той бат ББ върти целия бюджет, целия резерв , всички застраховки и прочее всички държавни пари в своята банка, която има чужд собтвеник и изнася милиарди печалбите вън, ти ми говориш за някакви 2 милиарда дългове на Кремиковци, че няма да бръкне в държавната хазна и ги плати от нашия джоб?

Тия гадни американци са виновни!!

Ами ще видим кой ще го купи. Да не се окажеш прав.

Значи дори цената на земята под него не може да компенсира разходите по разчистването на "площадката" и задълженията към кредиторите....

Нагласена работа и то как! Изобщо, който е утвърдил този метод на продажба, знае добре какви хватки са възможни. Една от тях (задължително първа) е никой да не се яви. При следващ търг вече трябва да се обяви по-ниска начална цена. Тогава пък ще се премине към по-ниска стъпка, накрая, "спечелелият" търга няма да плати, ще се обърнат към втория предложил най-близка до печелившата цена, ама и той ще се откаже, после трети търг и накрая - снимка на българското законодателство и българският чиновник пред знамето ...

Ще има втори, че и трети търг, когато Ибектът ще стане още по-евтин. Докато накрая ви го дадат като бонус при покупка на кило домати и чушки.

И как ще прави стомана,като пеща веднъж спряна не може пак да се активира???

Е не са само доменните пещи де! Още повече че в тях се прави чугун!

Абе тука има нещо гнило!!! Таен търг: 1.При такъв търг има първоначална вноска за участие (тка и обявиха-10% от цената) 2.Ако не е имало кандидати значи се е знаело предварително,че търга ще проподне. 3.Ако е имало,и те не са се явили,депозита им за участие пропад (5мил. х 10%=50000лв.) Къде са тези пари?

Сутринта ревяхте, че е ниска цената..... що някой не го купи тогава?

Джобните свършиха:-((

Не, миличък, не е малка цената. Напротив, голяма е. И в това е уловката. Ще се "провали"и вторият търг и следва избор на "потенциален" купувач за без пари - като за 1 евро. Въпросът е тази разлика в чий "строителен" джоб ще иде.

Ех минко,минко, поназнайвал бил от строителство.Полуграмотен и ниско образован си минко.За туй мразиш всички,създали нещо.Мразиш дори създаденото,защото ти минко нищо никога не си съдал,не броим естествените ти нужди.Амин.

Слава, Богу, че теб не съм те създал аз!!!А иначе не знам какво точно ти помагат тези лични нападки, но е логично, защото просто нямаш аргументи в дискусията!

щом ще има търг с явно наддаване, да започнем - давам 2 лева и едно прасе!

Ако го продаваха за един лев щях да участвам в търга

Абе да го направят този явен търг с начална цена 1,00 лев, може и да се навия,ще наддавам поне до десет лева,може и 15.

Супер кеф са чиновници, чакащи някой с излишни 5 млн. кеш :)) че и после да плаща още !

Добре де, аз съм малко смотан ама какво става с 2-та милиадра. Пак ли от нашият джоб ще трябва да излезнат.

Да го пуснат в ebay с начална цена $1 :)

Е кой идиот ще купи тази комунистическа барака! От създаването си Кремиковци е бил само на загуба! Като се приспаднат дотации, неплащане на ток, вода, БДЖ и т.н. и се проследят реалните количества продажби това е ясно. Имам понятие от строителство и трябва да ви кажа, че в България се строи масово с украинска стомана, поради високата цена на нашата. А колкото се отнася до терена под Кремиковци, да това е златна земя, но след 50 тина години и стотици милиони левове за рекултивация на земята. А най - добре е всички комунета, които толкова скърбят за Крамиковци да ги затворим там и да си направят комуна!

Браво. Много точен коментар!!! не като онзи ИБ отдолу...как може да има такива хора...

Вчера някой ти написа,че още си на политическата барикада.Явно не си го разбрал.Няма и да разбереш,Може би мястото на некомунета,като теб е в специализирано здравно заведение.

Всичко е политика, другарю! Не знам за тебе, но аз се опитвам да развия сериозен бизнес, блъскам се като идиот и накрая някой като теб ми обяснява, че 2 000 000 000 загуби са нещо хубаво!

Минко, хората тук ти казват съвсем доброжелателно да отидеш на психар, ти се дърляш. Точно заради такива като теб преди двадесет години, които рипаха по площадите, България пое пътя към нищото.

Нагласена работа за да се вземе на по ниска цена! И всичко е по вина на бивши и настоящи управляващи и на профсъюзите! А кога ще ни се издължат с парите! При тази криза и безработица да имат да ти дават е безобразие. Виновни са и Тренчев и Яначков и Л. Павлов.

Най виновно е правителството, защото то носи отговорност за ликвидиране на комбината!Идея за България- алтернатива на статуквото

Защо правителството не взе мерки да заздрави комбината, както направи Франция, макар че и там металургичния комбинат на Митал беше също така закъсал?? Не са виновни профсъюците ,а некадърното правителство, което носи отговорност за ликвидиране на комбината!Идея за България- алтернатива на статуквото

ИБ - на село! На това нито му е там мястото нито става за нещо. Една от най големите измишлотини на предшествениците на твоята ИБ. Тежка металургична промишленост в БГ на 10км от столицата....това само комунист може да направи...