СЗО: Очаква се увеличение на раковите заболявания в бедните страни

Нужна е инвестиция от 25 милиарда долара през следващото десетилетие, за да бъдат спасени седем милиона души

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Средната възраст, на която се диагностицира рака е 70 години. След като средната продължителност на живота в почти цял свят нараства, процента възрастни хора също нараства, а с това и заболяваемостта от рак. Неслучайно богатите държави от Европа и северна Америка са с по-голяма заболяемост от рак отколкото да кажем Конго, Нигерия, Бангладеш и Индия. Просто процентът възрастни хора в богатите държави е много по-голям. Относно канцерогените, изчетох всякакви глупости тук из коментарите. Преди да спекулирате, отворете сайта на WHO (World Health Organization) и прочетете за канцерогените. Подредени са по категории - неканцерогенен, вероятно канцерогенен, доказано канцерогенен и т.н. като и там не всичко е на 100% ясно, понеже много от проучванията се базират на тестове върху лабораторни мишки. При онкоболен човек е трудно да се направи сигурна корелация кой фактор/вещество е причинителя на заболяването.

Веган диета за добро здраве и превенция на ракови и автоимунни заболявания. Както и аста, хронична умора и сърдечно-съдови заболявания. Изключете от менюто: - месо и яйца от всякакъв вид - млечни продукти от всякакъв вид - тютюнопушене и алкохол Радвайте се на хубаво здраве. Яжде разумно! Не бъдете клиенти на фармацевтичните гиганти!

Какво искат да кажат? Бедните хора работят за богатите, често в токсична среда, ядат каквото намерят, често за зависими от някакви лоши навици или опиати, за да могат да понесат бремето си по-лесно, често са необразовани и нямат достъп до кой знае каква медицинска помощ. Оцеляват както могат или не оцеляват. Каква е мъката на СЗО? Че бедните държави трябва да плащат скъпо струваща химиотерапия, за да могат да я тестват върху бедняци, така щото по-бързо да се изнамери по-щядящ способ за богатите за справянето със злокачествените заболявания ли? Злокачествен живот - злокачествения заболявания. И докато за бедните - това е мизерията, то за богатите е отегчението и презадоволяването. Решение има и е просто. Не не е изгодно и за двете страни, защото и двете категории са затънали в собствената си мизерия до уши.

Световната здравна организация обяви месото за канцероген. Или бай ганьо разбира повече от СЗО?

"Канцероген

Животните ядат още по-големи боклуци от нас хората. Какво друго да е освен канцроген. Ама тя и рибата в реките е такава, а и зеленчука е такъв. Всичко. Една трета световна война ако намали населението на света няколко пъти и върне технологично планетата поне със 100 години може да имаме нов шанс ама май няма да се получи. Поне не и докато богатите не си направят вили на Марс, Луната и т.н.

Червеното и преработеното месо леко увеличават риска от някои видове рак. И все пак тютюнопушенето увеличава риска десетки пъти повече, спрямо месото. Това са факти, не си го измислям. (Много хора ще ми сложат минуси, щото пушачите често мразят да чуват истината.) Така че за мен, ако човек е пушач, най-важно е да спре цигарите. Също е добре да се намали/спре консумацията на преработено месо (колбаси, пушени храни и тем подобни). Червеното месо, варено или печено, не бих го спрял, защото не е чак толкова значим фактор. Но това е личен избор. Няма лошо във вегетарианството и веганството.

Съгласен с "bg". Най-обоснования и интелигентен коментар до момента.

Задава ли си някой въпросът за: -птичи грип -"луда крава" -шап -"африканска чума" ... коронавирус защо се са появили? Ние се стремим да култивираме "слънчев Човек", обаче за сега има само единици постигнали такава способност.

То и в богатите страни е същоро обаче: 1. Най-богатите като САЩ правят скрининг - тестват на практика цялото население, в т.ч. здравите и без рискови фактори хора като така хващат рака много рано и го преборват. 2. В по-бедните се прави профилактика, както е да речем в ЕС - тестват се основно рискови групи и пак се открива рака навреме и се преборва в голяма част от случаите. Резултатите обаче не са като при първия метод. малко по-зле са. Така знам аз, без да съм специалист в медицината. Пита се в задачата къде сме ние - може да сме били в групата 2 някога, преди време, преди здравето да бъде обявено за търговия, лекарите за търговци, а болните за купувачи на животоспасяваща стока предлагана на незнайни цени и с неизвестно качество от шарлатан-търгаши понякога. Сега по-скоро сме към изоставащите, третия свят. То България даже е с подафрикански стандарт донакъде. Поне страните на Северна Африка си ни бият както си щат по всякакви показатели. добре че още има лекари дето стават, ама то и те са като водните тръби, изтича му на социализма гаранциата и минаваме на демократически стандарти - кради, лапай, лъжи, мажи, а кой не мой да мре.

17000 хиляди от рак умират за година в България. За какъв вирус ми говорите в Китай ,той висрусът е у нас. Боже, спаси ни, има кой да спасява Китай

Ракът е бич в цял свят. При въпросния вирус проблемът не е в броя умряли до момента, а в това, че ако Китай и светът не успеят да го овладеят, тази бройка може да нарасне брутално. През 14 век между 30 и 50 % от населението в Европа е умряло заради чумата. Сега знаем много повече за болестите, така че едва ли ще се допусне чак толкова смъртоносна пандемия, но да не забравяме, че сега населението е много по-голямо, а и хората пътуват много повече. Така че мерки трябва да се вземат.

Нормално. Фармацевтичните гиганти искат ролс ройсове и за прапраправнуците.

Ми прави ти лекарства бе умньо - измисляй формули, тествай, доказвай.. Иначе може само да си чешеш езика... до момента в който не ти потрябват НА ТЕБЕ продуктите на омразната Фарма индустрия.

и що тогава работещите лекарства ги няма? Що няма аспирин, хинин? Вместо това има незнайни химически изгъзици. Какво е рецепта, писана през 1970-та година? Какво и как да разбърка аптекаря, за да даде като готово лекарство. Какво е рецепта, писана през 2010-та година? От коя компания какъв продукт по каква схема да се приема. Какво е рецепта, писана през 2020-та година? Безполезна хартийка, така или иначе антибиотици има в аптеката, ще си ги взема.

Американски ГМО храни, различни вредни хранителни добавки в повечето храни, мръсен въздух, стрес на работното място, пред телевизора, в интернет, безконтролни сексуални връзки, обездвиженост, мърлящина във всеки смисъл - предпоставките за рак нямат свършване. А тия, дето ще инвестират пак милиарди, те ще заработват едни пари, което означава, че никакво решение на проблема няма да има по същество.

Колкото и каквото и да се говори, изследванията показват, че животинските храни са в основата на раковите. Всеки да се замисли неутрално какво лапа и да се променя, докато не е късно и скъпо.

Аман от изкукуригали вегани!

А живо месо като го подържиш малко в устата брой ли се? Истината е да се храниш съобразно с природата!!! Ако можеш да не ползваш генно модифицирани храни! И според сезона! Не е задължително да рупаш зерена салата за Коледа и сланина лятото!

влияе на рака. Ракът се причинява от канцерогени - разнообразни химически веществам които се оказват в животните и растенията от храната, торовете, лекарствата, околната среда.

А веганите с какво се хранят, коктейл от химии в плодовете и зеленчуците? Просто питам!

Не. Изследванията не показват това. Няма лошо да си веган, респект. Просто не (си) втълпявай глупости. Ако си го прочел това за изследванията в някоя книга или сайт, да знаеш, че не всичко там е истина. Както вече писах, месото (и то най-вече преработеното такова) много леко увеличава риска. Но има много други, по-значими фактори.

По 35 милиона на човек излиза лечението...тези не си поплюват! Истината е,че никой не го е грижа за хората защото Земята е пренаселена,няма войни и масови епидемии и такива болести са добре дошли колкото и цинично да звучи! В статията не е упоменато,но предполагам,че става въпрос за населението на Африка Индия и подобни!

В грешка си със сметките: 25 000 000 000 : 4 000 000 = 3 571 :-)

В СТАТИЯТА ПИШЕ 7 000000 ДУШИ!

Да бе - липсата на пари причиняв рак, а GSM антените на всеки блок са полезни за здравето.... Как точно си го обясняват 85% увеличение?

ТОЧНО ТАЗИ ОРГАРИЗАЦИЯ НИ ЗАРАЗЯВА С ТЕЗИ БОЛЕСТИ И ПОСЛЕ СИМУЛИРАТ, ЧЕ СА ЗАГРИЖЕНИ.

Фармацефтичните компании потриват доволно ръце...

Значи,разбирам, чебедните страни се концентрира върху майчиното идетското здраве. България като не се концентрира върху тия неща - къде се концентрира? Ясно е, че не срешу рака, понеже масово се измира от рак, ясно е, че освен кражба на болнични и ненужно поставяне на стентове друго не се случва? Мисля си, че отдавна не са вдигали здравните осигуровки - време е да се заделят оше средства за клинични пътеки по които повече българи да потекат към оня свят с ненужни и противопоказани манипулации.

От сърдечни заболявания умират повече хора отколкото от рак.

официалните патенти за лечение на рак датират от 30те години... но! както казаха господарите от голдман сакс: не е в интерес на фирмата, хората да се лекуват пълноценно. програмата е, тровиш до рак и доубиваш, докато получиш желания продукт.

Никой не иска да ги спасява, още в края на 60-те има ефикасно лечение на раковите заболявания, но "елитът" не го пуска за хората. Потърсете в нета разкритията на Dr. Richard Day!

А ние в България ще сме столетници защото науката е доказала че при горенето на боклук се отделят подобряващи здравето вещества.Който се съмнява в това да пита екоминистерството и идиотите съгласили се да се внася боклук.

а ние тук благодарение на мафията ГЕРБ си дишаме мръсния въздух от изгорените боклуци, от горенето на дърва и въглища за отопление по градовете( защото еднокнижковеца увеличи драстично тока и се въртя като проститутка на улицата за строежа на Белене ) , ядем долнокачерствени храни, които и куче трудно преглъщ - въпреки БДс стандартите и т.н. стара планина, живеем в мизерия и бедност докато дебелака и свитата му обикалят света нахилените и нагли на лов за селфита и за да си излъска пиара ше прати спартана с нашите пари за да прибере уж загрижено 2'ма от на майната си отишли сами и по свой избор... да не говорим за ежедневния стрес и борба които всеки води с дебилизираното обркъжение от ГЕРБ поддръжници и патерици ... въобще тук статистиката сигурно шще е 1 на всеки 3'ма

само с едно нещо никак не си прав - понеже живея вътре в околомръстното, веднага мога да ти кажа, че горените дърва и въглища и дори гуми нищо, нищо общо нямат с чистотата на въздуха. В началото на карантината имаше 2 седмици много силен студ (за сезона), падаше под -2'. Хората си бяха набутани у дома и се грееха. Обаче навън еколамарината също си почиваше. Затова въздуха е чист. А градския обществен транспорт е съвсем леко намален, може би 10%. А въздуха е чист както беше чист през 1979-та, когато още не съществуваха забележима част от сегашните коптори, така де, квартали.

Ние затова събираме боклук дори от Африка, чеда може хората да не боледуват от рак.

Всичко написано тук за храните (специално произвеждани за Източна Европа ?!) като основен причинител на раковите заболявания е вярно. Вярно е изключително вредното влияние на милиони високочестотни облъчватели с които се насити територията на съвременния град. За мен потресаващо е поведението на кативната част от населението - всяка сутрин наблюдавам стотици хора на всякаква възраст, които в градския транспорт са се сраснали със "смарт" фона и бързат да се уморят и облъчат преди да са стигнали до работа или училище ! Когато имам възможността да говоря с някой от тях и го помоля да визи да забележи фактите - че няма българско семейство в което поне един човек да не е болен/починал от рак - виждам зомбирано, неадекватно човешко същество !

А ти за някакъв вселенски изцелител ли се имаш?

Най-голямата причина за увеличаване на броя хора, заболели от рак, е застаряването на населението. Естествено е, че в страни като Индия и Нигерия, ако в един момент спрат с това всяка майка да ражда по 5-10 деца, да се увеличи процента и броя хора, развили рак. Затова не случайно хората са въвели термина age-standardized rate, който много по-точно показва тенденциите. България е от страните с най-застаряващо население. България е от страните с най-висок процент пушачи. Има стотици клинични изследвания, които недвусмислено доказват, че дори и 1 цигара на ден завишава риска от рак. И то не само рак на белите дробове (от който умират най-много хора). Хубавото е, че макар и бавно, тенденцията е към намаляване на пушенето. Както обикновено, у нас това се случва със закъснение, но поне се случва. Все повече хора осъзнават, че да пушиш не е cool. Все повече хора се дразнят на цигарения дим и отбягват пушачите. Боклуците, които ядем, също донякъде завишават риска. Има вещества, за които е доказано, че са канцерогенни. Но по тази тема има и много митове. Някои неща реално може и да не вредят, ама веднъж някой "експерт" като обяви, че причиняват рак и така тръгват слуховете. И обратно - има неща, които вероятно вредят, но липсват достатъчно надеждни клинични изследвания. Причината за това не винаги е световна конспирация.

Ракът се хваща на първо място от химията в храните - консерванти, оцветители и овкусители, после от пестицидите основно в животинските продукти и накрая от мръсния въздух. Фактори за развитието са още обездвижването и стреса.

и от генното наследсво бе дофторее

Ракът на първо второ и трето място се хваща от битово отопление с твърдо гориво, битова химия и пушене.

Искаш да кажеш че жени с рак на гърдата или матката живеещи в панелки с парно или климатик ходят да се друсат с въглща и за това са болни? От де ви изравят такива бе.. Истината е, че поколението родено 78-83 което точно сега е най-масово родител ще има най-много шанс да е с рак както и техните деца заради манифестациите в дъжда след аварията в Чернобил За вождовете държавна сигурност вкара отвън зеленчуци докато ние рупахме натровени храни. След това дойде монсанто през 90-те с техните отрови и допълнително ни набиха клин в сърцето. Сега масово тровят хората с фалшиви млечни продукти (България е сред страните с голям внос на сухо мляко), и колбаси от замразени военни резерви.. А тепърва ще има още разболяващи се защото ако не е рака, то ще са нови щамове грип и зарази за да ни разредят...

3евзек

Гноме, искам да кажа кои са водещите причини, в севетовен мащаб, ти пък си разбрал, че са само тези. Добре че ни изкопават такива, барем научиш нещо полезно. Дишай си по цял ден въглеродния окис от кюмбето и не му мисли.

Всъщност последни проучвания в Щатите показват, че 1 на всеки 3-ма ще развие някакъв рак през живота си..

Ние бедните европейци сме в тази статистика.Моя близка винаги много здрава,беднчка ,но кръвно ,холестерол супер въпреки възраста и за кратко време рак на белият дроб,без никога да е пушила

Непушачите не са застраховани, разбира се. Просто при пушачите рискът е значително по-голям.

Рака стана като хремата, всеки я хваща. Всичко идва от гмо храните и радиооблъчването от хиляди сензори и радари, сателити, мобилни мрежи. Като влезе 5Г ще ни морят като пилци

Че ще има ръст. Който внася буклуци на своя територия, не го чака нищо добро. Кой знае колко радиоактивни отпадаци се пробутват ей така между другото.

сме сред тези страни.И пак за съжаление,няма да се оправим докато не се науяим да си избираме качествени управляващи,а не мутри и крадци,хора без морал. А това в БГ сегашните такива,няма да позволят.

Аз не съм убеден, че ние ги избираме. Не съм и убеден, че изборните ни резултати са такива, каквито ни ги представят.

Пълни лъжи, че искат да спасяват хора! При увеличаващо се човечество, точно спасяването на хора е немислимо. То няма вода и въздух, те решили да ни карат да вярваме, че ще ни спасяват! Ракът ще се разпространява още повече с полупродуктите като фалшиви кремвирши, салами, захарните продукти и газираните напитки. Не е случайно, а съвсем целенасочено като луксозни стоки се промотират тотално отровни и натоварващи панкреаса , бъбреците и черния дроб боклуци. Говори ви се сладко за супер лукс и качество, а ви пъхат в устата мазноч и захариди. Ако не искате рак избягвайте всичко сладко, газирано, възбуждащо, пикантно, препържено и препечено.

Раковите паразити са в месото. Ако искате да сте здрави, не яжте месо. Също и разни отровни сиренета и кашкавали, в които няма и грам мляко, а цената за килограм е от 18 лева нагоре.

"Ако не искате рак избягвайте всичко сладко, газирано, възбуждащо, пикантно, препържено и препечено." - Най-точният коментар. Добавям само - наблегнете и на плодовете. Ако имате възможност, произвеждайте си ги сами (производството на малки количества за лична нужда не е кой знае каква философия), ако нямата възможност купувайте от малки производители.

Именно. Единствен, ЕДИНСТВЕН който се грижеше за добруването на свойте поданици беше добър-лош, Социализмът!И децата да са научени, и хората да са здрави! Строй с друго мислене и разсъждения!Сега комерсиализацията изисква лекарствата да се продават! И тъкмо започнеш от нещо да се лекуваш успешно-хоп, нов щам! Айде нови лекарства! Така е и с рака! Не че няма лекарство! Идеята е бедните страни да намаляват...Защо да ги нападаш военно, като те може тихо да си измрат? Накрая, както изчезнаха маса животни, ще изчезнат и по-малките и бедни страни. Може би ще останат 2-3 нации... И по-нататък каквото сабя покаже...Земята е малка за всички... Ако разбира се всички искат да живеят разточително като американците и западноевропейците!

Ай стига с тоя социализъм.. Тогава бе пълно с отрови, никой дори не обели дума за аварията в Чернобил ами и на манифестация ни изкараха. Постоянно пръскаха с химикали.. Тогава бе бума на анемията и алергиите ама пак нямаше гласност.. То бива тъпаци с бели петна в паметта ама.. Просто в момента когато разкараме от власт комунистическите копои-мутри и имаме шанс да станем държава. До тогава който и да е отгоре все ще е техен дериват...

увеличава се вноса на храни от богатите страни

Заглавиета е непълно. " СЗО: очаква се увеличение на раковите заболявания в бедните страни КАТО БЪЛГАРИЯ. Който не бъде покосен от китайската белодробна чума, ще бъде покосен от рак. Защото това ме е никакъв грип, а чумен вирус, изпуснат от френско- китайските лабаратории в Ухан.. Докато не унищожат света няма да мирясат. Китайци, американци, руснаци, корейци, евреи, французи, германци и всякаква друга паплач, която мисле, че всичко и е позволено. Търпението на Господ не е безкрайно!

25 милиарда, за да се спаси живота на толкова хора. 25 милиарда инвестиции за десетилетие. А като се сетиш, че всяка година само САЩ харчи за отбрана 750 ....

Здравословната веган диета намалява риска от рак до 400 процента, например при рака на простатата е толкова. Това са официални данни. Държавите да сложат предупредителни надписи на храните съдържащи животински продукти, както е при цигарите, а не да финансират и рекламират тази толкова нездравословна индустрия.

Да бе. Колко пари падат и от причиняването на болести (в частност рака), и от лечението им, охооо. Кой ще се откаже от тази печалба, за да те предупреждава да се пазиш здрав. Ти си нужен болен.

Абсурд е това 400 процента. При някои видове рак може да намали риска, но не чак толкова. Ако можеш да дадеш линк към някакво надеждно изследване, ще е супер.

Намалението се изчислява върху първоначалната стойност и не може да бъде повече от сто процента

Днес приемат СЕТА и вноса за ГМО и опасни храни е открит.Който може да отиде да се противопостави защото още векове ще сме на първо място по ракови образувания в света.

Простотин, боклукин, стресонин, беднотин, мизерин и мразовин до това водят.

Никотина рак не прави, ама карай - да пишем нещо..

Има стотици клинични изследвания по света, които доказват абсолютно категорично, че тютюнопушенето е номер 1 предотвратима причина (preventable cause) за рак. Но, разбира се, ти знаеш най-добре. Ако ти си решил да се тровиш и да се самозалъгваш - ОК. Ама няма нужда да се изказваш.

Ние сме точно толкова - 7 000 000 души ...... това за нас ли се отнася ?????

Нормално.